Dodaj do ulubionych

"przemyślenia" red.Dominiki Wielowieyskiej :)

26.10.14, 21:30
moher z "GW"
wyborcza.pl/magazyn/1,141465,16860539,Posluchajmy_polskich_biskupow.html#CukGW
Obserwuj wątek
    • antyprawak Re: "przemyślenia" red.Dominiki Wielowieyskiej : 26.10.14, 22:43
      Zaczynają się w GW teksty przed wyborami, w stylu tego Gadomskiego "Zbędna wojna obyczajowa". W domyśle aby zaprzestać naciskać na PO przed wyborami, w sprawie związków partnerskich, Konwecji antyprzemocowej, in vitro. Chciałaby.
      • wiosnaludzikow Re: "przemyślenia" red.Dominiki Wielowieyskiej : 27.10.14, 05:50
        antyprawak napisał:

> Zaczynają się w GW teksty przed wyborami, w stylu tego Gadomskiego "Zbędna wojn
        > a obyczajowa". W domyśle aby zaprzestać naciskać na PO przed wyborami, w sprawi
        > e związków partnerskich, Konwecji antyprzemocowej, in vitro. Chciałaby.
        Dziwisz się ? Gazeta bierze około połowy reklam/płatnych publikacji rządowych w prasie centralnej .
        • aniechto.only Re: "przemyślenia" red.Dominiki Wielowieyskiej : 27.10.14, 06:28
          A jaki procent przychodów Gazety stanowią reklamy rządowe?
          • wiosnaludzikow Re: "przemyślenia" red.Dominiki Wielowie 27.10.14, 06:47
            aniechto.only napisała:

> A jaki procent przychodów Gazety stanowią reklamy rządowe?
            A dlaczego mnie o to pytasz ?
            Zamieściłem tylko informację dostępna powszechnie. Nie deklarowałem się jako były audytor ksiąg rachunkowych Agory.
            • aniechto.only Re: "przemyślenia" red.Dominiki Wielowie 27.10.14, 07:34
              Próbuje zrozumieć o co Ci chodzi. Co z Twojej informacji wynika?
              • wiosnaludzikow Re: "przemyślenia" red.Dominiki Wielowie 27.10.14, 07:38
                aniechto.only napisała:

> Próbuje zrozumieć o co Ci chodzi. Co z Twojej informacji wynika?
                Dasz radę !
                • indeed4 Myślę, że ty też... ;-) 27.10.14, 08:37
                  1. Cennikowe przychody reklamowe "Gazety Wyborczej" w pierwszej połowie 2013 roku spadły o 21,4 proc. do 238,5 mln zł

2. Wydatki wszystkich resortów na ogłoszenia i komunikaty w dziennikach o zasięgu ogólnokrajowym w latach 2008-2013:
                  Gazeta Wyborcza - 6 mln 877 tys.

Dasz radę policzyć sam?
                  • wiosnaludzikow Re: Myślę, że ty też... ;-) 27.10.14, 14:28
                    indeed4 napisał:

> 1. Cennikowe przychody reklamowe "Gazety Wyborczej" w pierwszej połowie 2013 ro
                    > ku spadły o 21,4 proc. do 238,5 mln zł
                    >
                    > 2. Wydatki wszystkich resortów na ogłoszenia i komunikaty w dziennikach o zasię
                    > gu ogólnokrajowym w latach 2008-2013:
                    > Gazeta Wyborcza - 6 mln 877 tys.
                    >
                    >
                    > Dasz radę policzyć sam?
                    Dolicz do tego jeszcze spółki Skarbu Państwa, zlecenia kampanii urzędów , samorządów wojewódzkich gdzie rządzi kierownicza partia i liczby Cię zadziwią.
                    • indeed4 Re: Myślę, że ty też... ;-) 27.10.14, 14:36
                      Ojoj, zlecenia kampanii raz na kilka lat to rzeczywicie niebotycznie wysokie i znaczące kwoty. Równie niebotycznych "dochodów ze spółek skarbu państwa" nie skomentuję, dopóki tego nie poprzesz konkretami.
                      • wiosnaludzikow konkret 27.10.14, 15:14
                        indeed4 napisał:

> Ojoj, zlecenia kampanii raz na kilka lat to rzeczywicie niebotycznie wysokie i
                        > znaczące kwoty. Równie niebotycznych "dochodów ze spółek skarbu państwa" nie sk
                        > omentuję, dopóki tego nie poprzesz konkretami.
                        forum.gazeta.pl/forum/w,28,155269090,155276956,wezmy_ostatni_numer_GW_ktory_mam_w_reku.html
                        • indeed4 Pisałem już - twoje subiektywne "szacunki" 27.10.14, 15:27
                          są tyle warte, co rewelacje niezalezna.pl o "astronomicznie wysokich" dochodach GW z tytułu reklam rządowych, którymi się w tym wątku tak dziecinnie ekscytujesz.
                          • indeed4 Gugiel, kolego - i do roboty 27.10.14, 15:32
                            czekam na konkretne liczby. Nikt nie będzie za ciebie robił tego, co byłeś zobowiązany zrobić na samym początku.
                            • indeed4 27.7 mln złotych 27.10.14, 16:15
                              wgospodarce.pl/informacje/13667-27-700-000-zlotych-dla-gazety-wyborczej-od-administracji-i-ze-spolek-skarbu-panstwa

"wpływy ze sprzedaży reklam w Gazecie Wyborczej wyniosły 502,7 mln zł" (2007 rok)

teraz czekamy, aż nam ładnie obliczysz jaki to procent :->
                              • indeed4 Ech, nawet nie poszedłeś dalej tropem 27.10.14, 18:33
                                tego 2007 roku, choć specjalnie to zaznaczyłem - ok, twoja sprawa... :-)
                          • wiosnaludzikow Re: Pisałem już - twoje subiektywne "szacunki" 27.10.14, 16:18
                            indeed4 napisał:

> są tyle warte, co rewelacje niezalezna.pl o "astronomicznie wysokich" dochodach
                            > GW z tytułu reklam rządowych, którymi się w tym wątku tak dziecinnie ekscytuje
                            > sz.
                            Pójdę Twoim wybitnie analitycznym stylem:)
                            Twoje rzeczowe wypowiedzi są tyle warte co teksty niezależna .pl
                            Zwróć uwagę na podobną ilość argumentów, które Ty uzyłeś i ja naśladując Ciebie też użyłem.
                • ayran Re: "przemyślenia" red.Dominiki Wielowie 27.10.14, 11:43
                  Jak zwykle, ludzikow, nie potrafisz podeprzeć swoich głupawych insynuacji żadnym konkretem, próbując (nieporadną po swojemu polszczyzną) zasugerować, że twoje smrodliwe insynuacje są prawdą łatwa do potwierdzenia poprzez "wyguglowanie", czy cos w tym rodzaju. Tymczasem udział państwowych, czy też samorządowych zleceń ma w przychodach Wyborczej zupełnie marginalne znaczenie, podobnie jak w przypadku przytłaczającej większości innych mediów komercyjnych o ogólnokrajowym zasięgu. Być może to wiesz, być może nie, nie ma to specjalnego znaczenia - twoje niezborne wypociny pozostają bez związku z prawda, czy też czyjąkolwiek rzetelna wiedzą.
                  • wiosnaludzikow Re: "przemyślenia" red.Dominiki Wielowie 27.10.14, 14:32
                    ayran napisał:

> Jak zwykle, ludzikow, nie potrafisz podeprzeć swoich głupawych insynuacji żadny
                    > m konkretem, próbując (nieporadną po swojemu polszczyzną) zasugerować, że twoje
                    > smrodliwe insynuacje są prawdą łatwa do potwierdzenia poprzez "wyguglowanie",
                    > czy cos w tym rodzaju. Tymczasem udział państwowych, czy też samorządowych zle
                    > ceń ma w przychodach Wyborczej zupełnie marginalne znaczenie, podobnie jak w pr
                    > zypadku przytłaczającej większości innych mediów komercyjnych o ogólnokrajowym
                    > zasięgu. Być może to wiesz, być może nie, nie ma to specjalnego znaczenia - two
                    > je niezborne wypociny pozostają bez związku z prawda, czy też czyjąkolwiek rzet
                    > elna wiedzą.
                    Obrażliwe słowa, arogancja świadczą jak zwykle o tym, że trafiłem i brak Ci argumentów/
                    Sam się zastosuj do Twoich rad i skoro uważasz, że :
                    "Tymczasem udział państwowych, czy też samorządowych zle
                    ceń ma w przychodach Wyborczej zupełnie marginalne znaczenie"
                    ...to (no właśnie!) "wygugluj" i podaj tę marginalną :) wartość. Śmiało !
                    • ayran Re: "przemyślenia" red.Dominiki Wielowie 27.10.14, 14:42
                      Ale to nie ja, nieporadny językowo mitomanie, formułuję sugestię, że Gazeta Wyborcza wykazuje życzliwość dla PO, ponieważ jest zależna od rządowych zleceń reklamowych. To ty tak - w kompletnym oderwaniu od rzeczywistości i bez żadnych konkretów - uporczywie twierdzisz. Innymi słowy - to ty oskarżasz. Zdaję sobie sprawę, że twoje twierdzenia są wyssane z brudnego palca u nogi i to jest właśnie powód, dla którego oczekujesz, że ktoś będzie cię wyręczał w poszukiwaniu informacji, ponieważ sam - na skutek własnej nieporadności - nie jesteś w stanie tego zrobić.
                      • wiosnaludzikow Re: "przemyślenia" red.Dominiki Wielowie 27.10.14, 14:52
                        ayran napisał:

> Ale to nie ja, nieporadny językowo mitomanie, formułuję sugestię,
                        Twoja agresja i brak argumentów wyrażnie zaświadczają, że trafiłem w dziesiątkę.
                        Po prostu zajrzyj do dowolnej Gazety i oszacuje to ale ....sorki zapomniałem, że takim jak Ty nikt nie wmówi, że białe jest białe a czarne jest czarne. Masz na ten temat swoje zdanie :) tylko nie demaskuj się tak tym chamstwem i agresją.
                        • ayran Re: "przemyślenia" red.Dominiki Wielowie 27.10.14, 14:56
                          > ayran napisał:

> Twoja agresja i brak argumentów wyrażnie zaświadczają, że trafiłem w dziesiątkę

jak na razie, to ty nie przedstawiłeś żadnych argumentów, a ktoś tak doświadczony w kontaktach z wymiarem sprawiedliwości jak ty (co najmniej kilka pobytów w sadzie w miesiącu, jak sam byłeś łaskaw twierdzić), powinien doskonale wiedzieć, po czyjej stronie leży ciężar dowodzenia winy.
                          • wiosnaludzikow Re: "przemyślenia" red.Dominiki Wielowie 27.10.14, 15:01
                            ayran napisał:
                            > jak na razie, to ty nie przedstawiłeś żadnych argumentów,>
                            Przedstawiłem. Nie kompromituj się już nie tylko chamstwem ale zaprzeczaniem faktom.
                            • ayran Re: "przemyślenia" red.Dominiki Wielowie 27.10.14, 15:04
                              Masz na myśli wydanie niedzielno-poniedziałkowe GW, którego nikt poza tobą nie widział na oczy?
                              • wiosnaludzikow Re: "przemyślenia" red.Dominiki Wielowie 27.10.14, 15:13
                                ayran napisał:

> Masz na myśli wydanie niedzielno-poniedziałkowe GW, którego nikt poza tobą nie
                                > widział na oczy?
                                Nie tak jak napisałem Gazetę z ostatniego weekendu . Pomyłka w dacie o jeden dzień, którą celowo zamieściłem aby pośmiać się z Ciebie jaki jesteś niemerytoryczny dzieciak. Jak łatwo dałeś się podpuścić gimbusie.
                                Teraz weż do ręki i odnieś się merytorycznie. Pogadajmy o tych konkretach. Twierdzę, że około 50 % ogłoszeń i reklam jest z ręki rządu i kierowniczej partii.
                                • ayran Re: "przemyślenia" red.Dominiki Wielowie 27.10.14, 15:16
                                  wiosnaludzikow napisał:

> Nie tak jak napisałem Gazetę z ostatniego weekendu . Pomyłka w dacie o jeden dz
                                  > ień, którą celowo zamieściłem aby pośmiać się z Ciebie jaki jesteś niemerytoryc
                                  > zny dzieciak.

Jasne - wszystkie twoje fantazje, w rodzaju "doktoratu z fizyki kwantowej", "paniki, którą wywołałeś swoim wątkiem w ekipie Wajdy" tudzież "bliskich spotkań ze Sławomirem Mrożkiem" to były "pomyłki celowo zamieszczone, żeby się pośmiać".
                                  • wiosnaludzikow Re: "przemyślenia" red.Dominiki Wielowie 27.10.14, 15:34
                                    ayran napisał:
                                    > Jasne - wszystkie twoje fantazje, w rodzaju "doktoratu z fizyki kwantowej", "pa
                                    > niki, którą wywołałeś swoim wątkiem w ekipie Wajdy" tudzież "bliskich spotkań z
                                    > e Sławomirem Mrożkiem" to były "pomyłki celowo zamieszczone, żeby się pośmiać".
                                    Odjeżdzasz myląc własne rojenia z tym co pisałem na forum.
                                    Podałem konkretny przykład weekendowego wydania Gazety i wydrukowane w nim czarno na białym (nomen omen) reklamy i ogłoszenia. Łatwo porównać ile jest tam rządowych i okołorządowych w stosunku do pozostałych. Sprawdż !
                                    Jednak , jak zwykle gdy fakty Ci nie pasują do tezy to tym gorzej dla faktów a o tych co je podają jak ja to już w ogóle :)
                                    Zakłamanie !
                                    • ayran Re: "przemyślenia" red.Dominiki Wielowie 27.10.14, 15:46
                                      wiosnaludzikow napisał:

> Odjeżdzasz myląc własne rojenia z tym co pisałem na forum.

Czyli o czym nie pisałeś, luśnia? Nie twierdziłeś, ze jesteś z wykształcenia fizykiem kwantowym? (Co jest możliwe począwszy od doktoratu, bo magisterskich studiów "fizyka kwantowa" nie ma.) A może nie twierdziłeś, że "w skute" twojego wątku "powstała wielka pania" w ekipie filmu Wajdy o Wałęsie? Czy też może nie twierdziłeś, zaraz pośmierci Mrożka, że dopiero co z nim rozmawiałeś na temat zakupu domu w twoim (?) rodzinnym mieście? Przypomnieć ci parę innych twoich, równie wiarygodnych wymysłów? Bracia Sowa? Arkadiusz Rybicki? Służby lotniskowe meldujące się u ciebie z przeprosinami?

> Podałem konkretny przykład weekendowego wydania Gazety i wydrukowane w nim czar
                                      > no na białym (nomen omen) reklamy i ogłoszenia.

Pomijając, że nie bardzo rozumiesz, co to takiego "nomen omen", naucz się, o ile jeszcze to możliwe, że wydatki na reklamy można porównywać w oparciu o konkretne dane, najlepiej pochodzące z w miarę dłuższego okresu, a nie jakieś przypadkowe wydania, nie wiadomo z jakiego dnia pochodzące, których nikt poza tobą (o ile to nie kolejna fantasmagoria) nie ma przed oczami.
                                      • wiosnaludzikow Re: "przemyślenia" red.Dominiki Wielowie 27.10.14, 16:03
                                        ayran napisa
                                        naucz się, o il
                                        > e jeszcze to możliwe, że wydatki na reklamy można porównywać w oparciu o konkre
                                        > tne dane, najlepiej pochodzące z w miarę dłuższego okresu, a nie jakieś przypad
                                        > kowe wydania, nie wiadomo z jakiego dnia pochodzące, których nikt poza tobą (o
                                        > ile to nie kolejna fantasmagoria) nie ma przed oczami.
                                        Pomijam w odpowiedzi mój stosunek do Twoich rojeń, które kompletnie Ci się zmieszały z rzeczywistością. Proszę przedstaw przynajmniej tak niedoskonałe, wyrywkowe podstawy Twojego twierdzenia, że te zlecenia (rządowe i okołorządowe) stanowią marginalną , tak napisałeś, pomijalną wielkość w sprzedaży powierzchni reklamowej Gazety ogółem. Uznam nawet tak niedoskonałe metody jak moja i uznam Twoje twierdzenie, że "jest to marginalna wielkość". Na razie istotny i jedyny dowód to mój ułomny na pewno szacunek i nie jest to marginalna wielkość. Co zostało jak na razie realnie uzasadnione.
                                        • ayran Re: "przemyślenia" red.Dominiki Wielowie 27.10.14, 16:07
                                          wiosnaludzikow napisał:

> Pomijam w odpowiedzi mój stosunek do Twoich rojeń, które kompletnie Ci się zmie
                                          > szały z rzeczywistością.

Chwila chwila - które z moich twierdzeń na temat twoich mitomańskich historyjek jest na tyle nieprawdziwe, że nie znajdę na nie potwierdzenia w twoich wpisach w archiwum? Które - ale konkretnie?
                                          • wiosnaludzikow Re: "przemyślenia" red.Dominiki Wielowie 27.10.14, 16:20
                                            ayran napisał:

> wiosnaludzikow napisał:
                                            >
                                            > > Pomijam w odpowiedzi mój stosunek do Twoich rojeń, które kompletnie Ci s
                                            > ię zmie
                                            > > szały z rzeczywistością.
                                            >
                                            > Chwila chwila - które z moich twierdzeń na temat twoich mitomańskich historyjek
                                            > jest na tyle nieprawdziwe, że nie znajdę na nie potwierdzenia w twoich wpisach
                                            > w archiwum? Które - ale konkretnie?
                                            Ayran :) Rojeń nie znajdziesz w archiwum.
                                            Czekam na wskazanie uzasadnienia Twojego twierdzenia, że wartość zleceń okołorządowych i rządowych w Gazecie jest mało znacząca a wręcz pomijalna :)
                                            Wie, że się nie doczekam :)
                                            • ayran Re: "przemyślenia" red.Dominiki Wielowie 27.10.14, 16:25
                                              Ja akurat nie twierdziłem, że jest pomijalna, ale informacje o rzeczywistych udziałach wpływów reklamowych Agory w jej wpływach reklamowych w ogóle możesz znaleźć w tym wątku, nieco powyżej.

A teraz powiedz, co z tego, co napisałem o twoich dostarczonych na mitomańskich historyjkach jest moim zmyśleniem? Nie pisałeś, żeś fizyk kwantowy? Nie pisałeś, żeś "w skutek" swojego wątku wywołał wielka panikę w ekipie filmu Wajdy? Nie wspominałeś swojej rozmowy z dopiero co zmarłym Mrożkiem? Nie przechwalałeś się, jak to służby lotniskowe meldują się u ciebie regularnie z przeprosinami?
                                              • wiosnaludzikow Re: "przemyślenia" red.Dominiki Wielowie 27.10.14, 16:31
                                                Nikt Ci nie wmówi, że białe jest białe a czarne jest czarne :
                                                "Tymczasem udział państwowych, czy też samorządowych zleceń ma w przychodach Wyborczej zupełnie marginalne znaczenie, "
                                                Wyrazu "pomijalna" nie użyłeś ale zacytowałem co napisałeś.
                                                Złapią Cię za rękę , mówisz ...to nie moja ręka :)
                                                Zacytuj mi fragment w dyskusji o czym wspominasz gdzie są podane dane dotyczące zleceń reklamowych rządu ...i okołorządowych .
                                                Rojenia odpuść.Własne rojenia omawiaj przed lustrem a nie na forum.
                                                • ayran Re: "przemyślenia" red.Dominiki Wielowie 27.10.14, 16:48
                                                  wiosnaludzikow napisał:

> Rojenia odpuść.Własne rojenia omawiaj przed lustrem a nie na forum.

Jeśli o rojeniach mowa, to oto pierwsze z nich:

wiosnaludzikow 18.04.12, 06:52

"Jeżeli o mnie chodzi do skończyłem fizykę kwantową (...)"

Masz ochotę na kolejne?
                                                  • wiosnaludzikow Re: "przemyślenia" red.Dominiki Wielowie 27.10.14, 17:33
                                                    ayran napisał:
                                                    > Jeśli o rojeniach mowa, to oto pierwsze z nich:
                                                    >
                                                    > wiosnaludzikow 18.04.12, 06:52
                                                    >
                                                    > "Jeżeli o mnie chodzi do skończyłem fizykę kwantową (...)"
                                                    > Masz ochotę na kolejne?
                                                    Bardzo proszę. Bądż jednak ostrożny bo w pewnym momencie możesz już jednak zupełnie nie odróżniać własnych rojeń od rzeczywistości. Osiągniesz tzw "odlot" :)
                                                  • aniechto.only Re: "przemyślenia" red.Dominiki Wielowie 27.10.14, 18:53
                                                    Nie rozumiem, czyli nie jesteś fizykiem kwantowym?
                                                  • wiosnaludzikow Re: "przemyślenia" red.Dominiki Wielowie 27.10.14, 19:26
                                                    aniechto.only napisała:

> Nie rozumiem, czyli nie jesteś fizykiem kwantowym?
                                                    To zależy jak kto to rozumie. Pytanie wyjaśniające : czy Donald Tusk jest historykiem ?
                                                    Jestem prywatnym przedsiębiorcą i inwestorem.
                                                  • aniechto.only Re: "przemyślenia" red.Dominiki Wielowie 27.10.14, 19:33
                                                    Nie rozumiem,dlaczego się wstydzisz odpowiedzieć wprost, nie kręcąc. Ale skoro podałeś podpowiedź doprecyzowuję pytanie : czy jesteś fizykiem kwantowym z wykształcenia?
                                                  • wiosnaludzikow Re: "przemyślenia" red.Dominiki Wielowie 27.10.14, 19:59
                                                    aniechto.only napisała:

> Nie rozumiem,dlaczego się wstydzisz odpowiedzieć wprost, nie kręcąc. Ale skoro
                                                    > podałeś podpowiedź doprecyzowuję pytanie : czy jesteś fizykiem kwantowym z wyks
                                                    > ztałcenia?
                                                    Tak.
                                                  • ayran Re: "przemyślenia" red.Dominiki Wielowie 27.10.14, 21:04
                                                    Twoje wnuki wierzą w tę bajeczkę, czy udają, żeby nie robić dziadkowi przykrości? Zdajesz sobie sprawę, przedsiębiorco i inwestorze, że nigdy, na żadnej polskiej uczelni, nie było takiego kierunku studiów jak "fizyka kwantowa"?
                                                  • wiosnaludzikow Re: "przemyślenia" red.Dominiki Wielowie 27.10.14, 21:11
                                                    ayran napisał:

> Twoje wnuki wierzą w tę bajeczkę, czy udają, żeby nie robić dziadkowi przykrośc
                                                    > i? Zdajesz sobie sprawę, przedsiębiorco i inwestorze, że nigdy, na żadnej polsk
                                                    > iej uczelni, nie było takiego kierunku studiów jak "fizyka kwantowa"?
                                                    Aż tak długo to sprawdzałeś :) Nie wiesz o czym piszesz. Podniecenie i emocje odebrały Ci zdolność do racjonalnego myślenia. Zostaw moje wnuki w spokoju i pomyśl. Przynajmniej kilka wariantów teoretycznych istnieje ...a jeden z nich jest ten właściwy. Moja rada abyś mógł do czegoś dojść : odróżniaj swoje imaginacje i rojenia od tego co ja napisałem .....dasz radę ?
                                                  • ayran Re: "przemyślenia" red.Dominiki Wielowie 27.10.14, 21:20
                                                    W ogóle tego nie sprawdzałem - po prostu mam parę innych zajęć, niż ślęczenie przed monitorem od rana do wieczora. Jest jeden wariant - teoretyczny i praktyczny zarazem, a także - rzecz najważniejsza - właściwy: nie jesteś ani fizykiem kwantowym, ani przedsiębiorcą i inwestorem, ani też VIP-em jak twierdziłeś, ani też bywalcem lotnisk międzynarodowych, ani żadnym innym bohaterem którejkolwiek ze swoich licznych bajek.
                                                  • wiosnaludzikow Re: "przemyślenia" red.Dominiki Wielowie 28.10.14, 05:13
                                                    ayran napisał:

> W ogóle tego nie sprawdzałem - po prostu mam parę innych zajęć, niż ślęczenie p
                                                    > rzed monitorem od rana do wieczora. Jest jeden wariant - teoretyczny i praktycz
                                                    > ny zarazem, a także - rzecz najważniejsza - właściwy: nie jesteś ani fizykiem k
                                                    > wantowym, ani przedsiębiorcą i inwestorem, ani też VIP-em jak twierdziłeś, ani
                                                    > też bywalcem lotnisk międzynarodowych, ani żadnym innym bohaterem którejkolwiek
                                                    > ze swoich licznych bajek.
                                                    ....wykończysz się w tych Twoich kompleksach i rojeniach biedaku.
                                                    W każdym razie uzasadniłem swoje twierdzenie, że udział reklam , ogłoszeń, zleceń rządowych i okołorządowych ma znaczący udział w Gazecie.
                                                    Może wskaż jakiś dowolny numer Gazety w przyszłości, wedle własnego uznania, a oszacujemy to wspólnie . Przekonasz się jaki to mało znaczący udział :)
                                                    Ty, znerwicowany biedaku, nie objawiłeś argumentów wskazujących, że ten udział jest mało znaczący. Nawet wskazania konkretnego numeru Gazety i szacunek ilości tych ogłoszeń nie przekonuje, to co może przekonać ? Nic, bo nie pozwolisz sobie wmówić, że białe jest białe a czarne jest czarne.
                                                  • aniechto.only Re: "przemyślenia" red.Dominiki Wielowie 28.10.14, 06:59
                                                    No to jak na przedsiębiorcę, inwestora i fizyka kwantowego masz duże trudności w obliczaniu procentu. Może korki z procentów? Rozejrzyj się za szóstoklasistą w swojej okolicy.
                                                  • wiosnaludzikow Re: "przemyślenia" red.Dominiki Wielowie 28.10.14, 07:01
                                                    aniechto.only napisała:

> No to jak na przedsiębiorcę, inwestora i fizyka kwantowego masz duże trudności
                                                    > w obliczaniu procentu. Może korki z procentów? Rozejrzyj się za szóstoklasistą
                                                    > w swojej okolicy.
                                                    Nie jestem taki zdolny jak Ty ale na tyle wystarczająco aby nie odreagowywać ....jak Ty.
                                                    Wskaż konkretny błędy a nie twórz rojeń jak Ayran.
                  • wiosnaludzikow weżmy ostatni numer GW , który mam w ręku 27.10.14, 14:50
                    Tylko weekendowa ostatnia Gazeta z 26-27 tego miesiąca. Wymieniam zlecenia nie występujące zapewne w budżecie państwa czy wydatkach rządu ale finansowane z ręki rządu lub samorządu wojewódzkiego gdzie rządzi PO lub z ręki przedsiębiorstwa(spółki) państwowego.
                    1. "Infrastruktura i Środowisko" na pół strony informacja o modernizacji drogi krajowej n1 wokół Tych. Niezbędna i konieczna info
                    2. Połowa strony Kapitał Ludzki- kampania nt promocji zdrowego życia seniorów, sygnowana również przez Ministerstwo Zdrowia
                    3. Cała strona Gazety Lasy Państwowe o ochronie piękna łąk :)
                    4. Program operacyjny "innowacyjna Gospodarka" poinformował o inteligentnych tkaninach i przestrzeni dla innowacji we Wrocławiu
                    5. Państwowa Kopalnia w dużym ogłoszeniu, zaprasza na koncert TSA finansując to z programu Infrastruktura i Środowisko.
                    Jest to absolutna większość zleconych ogłoszeń. Taka to marginalność na około 50 % ogłoszeń.
                    • ayran Re: weżmy ostatni numer GW , który mam w ręku 27.10.14, 15:03
                      No cóż - wziąłeś do ręki coś, co sam rzekomo widzisz i co nie podlega weryfikacji. Niewątpliwie weryfikacji podlega kalendarz: z całą pewnością nie ukazała się Gazeta Wyborcza datowana na 26-27 października - jeśli już, to ewentualnie 25-26.10 (sobota-niedziela); albo 27.10 (poniedziałek, czyli dzisiaj). Tak że twoje kolejne fantasmagorie nie wytrzymują porównania z rzeczywistością.
                      • wiosnaludzikow Re: weżmy ostatni numer GW , który mam w ręku 27.10.14, 15:10
                        Idioty nie musisz udawać. Zwykłą omyłkę próbujesz użyć jako argumentu :) Napisałem : ostatnia weekendowa.
                        Weż do ręki, sprawdż i oszacuj.
                    • indeed4 Lepiej sobie odpuść 27.10.14, 15:10
                      bo każdy widzi, że się na tych sprawach zwyczajnie nie znasz - twoje szacunki na oko są tyle warte, co emocjonowanie się "rządowymi" zleceniami wyżej.

• wiosnaludzikow Re: Lepiej sobie odpuść 27.10.14, 15:16
                        indeed4 napisał:

> bo każdy widzi, że się na tych sprawach zwyczajnie nie znasz - twoje szacunki n
                        > a oko są tyle warte, co emocjonowanie się "rządowymi" zleceniami wyżej.
                        Co mam Ci pomierzyć w milimetrach ?
                        To fakt widoczny w wydruku, na papierze a Ty próbujesz zaprzeczać rzeczywistości. Weż ten numer lub inny i zobacz ...ale Ciebie nie przekonam, że białe jest białe a czarne jest czarne :)
          • indeed4 Re: "przemyślenia" red.Dominiki Wielowie 27.10.14, 08:31
            Ułamkowy, o czym wiosna zdaje się nie wie ;-)
        • sclavus Re: "przemyślenia" red.Dominiki Wielowieyskiej : 27.10.14, 10:23
          forum.gazeta.pl/forum/w,28,155269090,155271598,Mysle_ze_ty_tez_.html
          ... czyli cóś koło trzech i pół miliona PLN (~3.5000.000 PLN)
          Zatem, jeśli GW, w pierwszym półroczu 2013, zgarnęła za reklamy niecałe 240 milionów PLN (240.000.000 PLN), to z rządowych reklam było w tym (za to pierwsze półrocze!) mniej niż dwa miliony PLN (< 2.000.000 PLN), czyli cóś koło 0,8%
          Ach ten "wściekły" Tusk...
          ... borajstewko ty moje... :D:D:D
          • wiosnaludzikow Re: "przemyślenia" red.Dominiki Wielowieyskiej : 27.10.14, 13:53
            sclavus napisał:

> forum.gazeta.pl/forum/w,28,155269090,155271598,Mysle_ze_ty_tez_.html
            > ... czyli cóś koło trzech i pół miliona PLN (~3.5000.000 PLN)
            > Zatem, jeśli GW, w pierwszym półroczu 2013, zgarnęła za reklamy niecałe 240 mil
            > ionów PLN (240.000.000 PLN), to z rządowych reklam było w tym (za to pie
            > rwsze półrocze!) mniej niż dwa miliony PLN (< 2.000.000 PLN), czyli
            > cóś koło 0,8%
            > Ach ten "wściekły" Tusk...
            > ... borajstewko ty moje... :D:D:D
            Myślenie, logika nie są Twoją silną stroną :)
            • sclavus Re: "przemyślenia" red.Dominiki Wielowieyskiej : 27.10.14, 13:57
              ... za to ciebie przerastają...
              EOT... borajstewko, ty moje...
              • wiosnaludzikow Re: "przemyślenia" red.Dominiki Wielowieyskiej : 27.10.14, 14:27
                sclavus napisał:

> ... za to ciebie przerastają...
                > EOT... borajstewko, ty moje...
                Dałeś tym wpisem tylko dowód na to co napisałem ale nawet o tym nie wiesz biedaku.
    • adamszem Ta baba 27.10.14, 07:41
      Przecież ta baba w ogóle nie potrafi myśleć. Wysłać ją do mycia garów, bo gotować to tez pewnie nie potrafi!
      • wiosnaludzikow Re: Ta baba 27.10.14, 07:44
        adamszem napisał:

> Przecież ta baba w ogóle nie potrafi myśleć. Wysłać ją do mycia garów, bo gotow
        > ać to tez pewnie nie potrafi!
        Konserwatywnoprawicowy czy kaczyńskokorwinowy jest ten Twój pogląd :(
    • pkt4a Re: "przemyślenia" red.Dominiki Wielowieyskiej : 27.10.14, 07:58
      redaktorka D.Wielowiejska słynna jest z tego że zrobiła kilka miesięcy temu w "GW" 2 stronicowy wywiad z...swoim ojcem
      ot ,taka prywata redakcyjna i nepotyzm redakcyjny

--
      pl-pl.facebook.com/pages/WIATER-w-oczy/127997970614738
    • haen2010 Re: "przemyślenia" red.Dominiki Wielowieyskiej : 27.10.14, 08:48
      Od dawna, chyba od wymiany Naczelnego papieru nie kupuję. M.in. ze względu na Wielowieyską. Jej tępy katolicyzm jest nudny jak przysłowiowe flaki. Tak samo jej sposób prowadzenia audycji. Właśnie słucham, jak broni tego śmiecia Rydzyka, któremu Polska kojarzy się z Hitlerem.
    • 14pol Re: Nieudane próby intelektualne... 27.10.14, 15:16
      lemingowej strony umysłu... :O)
    • 14pol Re: dzień bez ideologii religijnej to dzień straco 27.10.14, 15:18
      ew. jakiejkolwiek ideologii....

na emocjach najlepiej buduje się atmosferę, zwłaszcza u tej inteligentnej inaczej części populacji...
    • pkt4a Re: "przemyślenia" red.Dominiki Wielowieyskiej : 27.10.14, 23:26

może warto nam pisać do kierownictwa "GW" aby załatwili tej nawiedzonej kobitce robotę w "Gościu Niedzielnym " ?

annadryjanska.natemat.pl/121919,sluchajmy-rozumu-i-serca#comments-121919

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka