douglasmclloyd 27.10.14, 20:09 Same szumowiny tam ciągną. fakty.interia.pl/polska/news-wiadomo-kto-wpuscil-szpiega-do-polskiego-sejmu,nId,1542352#iwa_item=2&iwa_img=0&iwa_hash=97225&iwa_block=facts_news_small Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anwad Komorowski też umoczony 27.10.14, 20:17 Nadał mu obywatelstwo: niezalezna.pl/60827-podejrzany-o-szpiegostwo-mial-polskie-obywatelstwo-dostal-paszport-od-komorowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Twój Ruch umoczony 27.10.14, 20:19 Nie mam zamiaru bronić TR, ale TO Obowiązek wpisywania się na listę przez wszystkie osoby uczestniczące gościnnie w sejmowych komisjach nie zawsze jest egzekwowany. "Nawet, jak pracownik sekretariatu komisji zwróci komuś uwagę, by się dopisał do listy, to nie może zweryfikować, czy podpisuje się on swoim nazwiskiem" - powiedział PAP przedstawiciel kancelarii Sejmu. jest dla polskiego Sejmu kompromitujące. Niejasne zasady, olewanie procedur - polska normalka, wychodzi na każdym, ale to dosłownie każdym, kroku. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Twój Ruch umoczony 27.10.14, 22:15 Ja natomiast uważam, że możliwość przysłuchiwania się obradom komisji sejmowych, o ile nie są utajnione, nie powinna być obwarowana jakimś szczególnymi rygorami. Byłoby lepiej, gdyby po prostu można było się zapisać w sekretariacie kancelarii Sejmu, o ile wystarczy miejsc w sali obrad komisji, zamiast kombinowania z jakimiś posłami, którzy nas zaproszą. Pomijam, że faktycznie facet nie miał na czole pieczątki "szpieg" (zresztą nawet gdyby ją miał, to mógłby przykryć grzywką, zdaje się) i to akurat pech jakiegoś posła z TR, że z nim to załatwił. Ja w Sejmie byłem dwa razy, akurat z potrzeb zawodowych potrzebowałem się czemuś przysłuchać - raz zaprosił mnie poseł PO, który jest moim kolegą jeszcze z liceum, z którym nie utrzymuję żadnych kontaktów, ale kilka razy spotkaliśmy się towarzysko i nie miałem problemu, żeby do niego dotrzeć. Innym razem "zaprosił" mnie ówczesny poseł sld , były wiceminister finansów, którego w ogóle nie znam, ale poprosił go o tę "przysługę" mój kolega, który z tym posłem jest w takiej samej relacji, jak ja z posłem PO wspomnianym wyżej. Niepotrzebne to i kłopotliwe w sytuacji, gdy zwykle nie ma zbyt wielu chętnych do przysłuchiwania się takim nudziarstwom, jak obrady komisji sejmowych. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Twój Ruch umoczony 27.10.14, 22:22 Ale zgodzisz się, że każde wejście tzw. człowieka z ulicy powinno być dokładnie rejestrowane? Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Twój Ruch umoczony 27.10.14, 22:30 Jak dla mnie, to wystarczyłoby, żeby człowiek z ulicy został wylegitymowany oraz sprawdzony pod kątem ewentualnego niebezpieczeństwa zamachu. Wolałbym natomiast, żeby po opuszczeniu przezeń Sejmu, jego dane osobowe nie były przechowywane. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Twój Ruch umoczony 27.10.14, 22:46 Problem w tym, że osoba, której nazwiska z jakiegoś tam powodu nie ma w bazie danych TR, jest prawdopodobnie szpiegiem. Taki zbieg okoliczności. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Twój Ruch umoczony 27.10.14, 23:09 Generalnie chyba nieszczęścia nie ma, bo niezależnie od nieobecności tego pana w bazie TR, powszechnie wiadomo, że był w Sejmie, podobnie jak wiadomo, kto go zaprosił. Nie wiem, czego więcej można by się dowiedzieć, gdyby facet dodatkowo figurował w bazie danych TR. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Twój Ruch umoczony 04.11.14, 22:49 ayran napisał: > Generalnie chyba nieszczęścia nie ma, bo niezależnie od nieobecności tego pana > w bazie TR, powszechnie wiadomo, że był w Sejmie, podobnie jak wiadomo, kto go > zaprosił. Nie wiem, czego więcej można by się dowiedzieć, gdyby facet dodatkowo > figurował w bazie danych TR. No choćby to, że TR nie ma sobie nic w tej sprawie do zarzucenia. A tak - smrodek zostaje. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad MSW też umoczone 27.10.14, 20:37 Wydało opinię - na podstawie opinii innych służb - że rosyjski szpieg nie stanowi zagrożenia dla bezpieczeństwa państwa polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: MSW też umoczone 04.11.14, 22:44 PiS też umoczony, bo odwracaniem konta ogonem kamuflował szpiega. Przecież prezes z Antonim wiedzieli. Ale unikanie przez szpiega spotkań z posłami PiS dowodzi cichej zmowy agentury. Co nie dziwi i jest oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
porcellus1 Re: Twój Ruch umoczony 27.10.14, 20:37 A miałeś jakieś wątpliwości co do TRupa? Tam albo oszust albo kryminalista ewentualnie kanciarz, do kompletu w tej menażerii brakowało zaprzyjaźnionych kacapskich szpionów. Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Twój Ruch to lewa odnoga PO 04.11.14, 22:47 Twój Ruch to twór Opus Dei. Palikot przesunięty od redagowania OZONu na inny odcinek. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Twój Ruch umoczony 27.10.14, 20:59 Gruba przesada w krytyće TR biorąc pod uwagę, że ministrowie są w naszym państwie podsłuchiwani przez kelnerów. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: Twój Ruch umoczony 27.10.14, 22:00 wiosnaludzikow napisał: > Gruba przesada w krytyće TR biorąc pod uwagę, że ministrowie są w naszym państw > ie podsłuchiwani przez kelnerów. Pewnie sympatyków Ruchu Palikota :) Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Twój Ruch umoczony 28.10.14, 08:23 inocom napisał: > wiosnaludzikow napisał: > > > Gruba przesada w krytyće TR biorąc pod uwagę, że ministrowie są w naszym > państw > > ie podsłuchiwani przez kelnerów. > > Pewnie sympatyków Ruchu Palikota :) Eeee nie 😉 po prostu państwo, które nie ma służb potrafiących zabezpieczyć rozmowy członków rządu jest tylko teoretycznym państwem. Odpowiedz Link Zgłoś
stary_anonim Re: Twój Ruch umoczony co?????????????? 27.10.14, 21:39 za wszystko odpowiada to Kopacz Odpowiedz Link Zgłoś
niszcz.faszyzm W co? Chyba w prymitywną rusofobię jak cały POPiS. 27.10.14, 21:49 Słyszałem ostatnio Rozenka w Kawie na Łewę. Gostek który był wicenaczelnym NIE, piętnował prymitywizmy polskiego kato-faszyzmu włącznie z rusofobią, teraz licytuje się z PiSiatymi kto z nich bardziej Rosji nienawidzi! ŻAŁOSNE! Partia niby-lewicowa która swoją politykę opiera na faszyzującej rusofobii, taka partia niech ZDYCHA! Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: W co? Chyba w prymitywną rusofobię jak cały P 27.10.14, 21:57 Pis rowniez umoczony i to jak! Nie protestowali wtedy kiedy szpieg wchodzil do Sejmu. Gnom musi odejsc. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Ludzie, przecież to jedna banda! 27.10.14, 23:12 Hitler i Stalin? To oczywiste.Nikomu nie musisz tego tlumaczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Ludzie, przecież to jedna banda! 27.10.14, 23:21 Wydrukuj i powies sobie nad luzkiem: www.scharf-links.de/uploads/pics/querfront-stiefel-sichel.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
haen2010 Ja też uważam, 27.10.14, 22:04 Że TR to rosyjska agentura. Głównie ma przekazać Polskę Watykanowi. Wtedy prawosławni będą mieli dobry pretekst do napaści. Odpowiedz Link Zgłoś