Dodaj do ulubionych

W Polsce syf i nędza jak w Korei Północnej!!!

09.11.14, 22:31
Właśnie obejrzałem film o KRLD nakręcony przez ekipę lekarza który pomagał leczyć tam zaćmę. Mowa jest o tragicznych warunkach opieki medycznej, o problemie z dostępem do operacji zaćmy (skąd my znamy te niekończące się wieloletnie kolejki do operacji ratujących życie i zdrowie), mowa jest m.in. ogólnie o trudnym dostępie do opieki medycznej (brzmi znajomo?), a także o sporym niedożywieniu wśród dzieci co wpływa ujemnie na ich rozwój (pamiętamy fundację Maciuś i jej raport za który zapłaciła ta fundacja prześladowaniami?).
Twórcy filmu myśleli że takie warunki opieki medycznej to rzecz niepojęta we współczesnym świecie. Czekam na ich wizytę w Polsce.
Obserwuj wątek
    • niszcz.faszyzm Re: W Polsce syf i nędza jak w Korei Północnej!!! 09.11.14, 22:32
      Tytuł filmu "Korea Północna z ukrycia".
      • m.c.hrabia Re: W Polsce syf i nędza jak w Korei Północnej!!! 09.11.14, 22:38
        Fakt ,nie da się ukryć , Polacy muszą żreć trawę i mirabelki , dlatego 80% populacji ma zaćmę.
        • niszcz.faszyzm Re: W Polsce syf i nędza jak w Korei Północnej!!! 09.11.14, 22:46
          m.c.hrabia napisał:

> Fakt ,nie da się ukryć , Polacy muszą żreć trawę i mirabelki , dlatego 80% popu
          > lacji ma zaćmę.
          900tys dzieci jest w Polsce niedożywionych, a powszechna opieka medyczna to kpina z nieszczęścia chorych obywateli.
          • m.c.hrabia Re: W Polsce syf i nędza jak w Korei Północnej!!! 09.11.14, 22:48
            900tys dzieci jest w Polsce niedożywionych,

ja myślę ,że 9 000 0000 ale może zaniżam , cóż nie jestem na bieżąco
      • douglasmclloyd Re: W Polsce syf i nędza jak w Korei Północnej!!! 09.11.14, 22:52
        niszcz.faszyzm napisał:

> Tytuł filmu "Korea Północna z ukrycia".

W Polsce też z ukrycia kręcisz?
        • des4 Re: W Polsce syf i nędza jak w Korei Północnej!!! 09.11.14, 22:54
          :))))))))))))))
    • douglasmclloyd Re: W Polsce syf i nędza jak w Korei Północnej!!! 09.11.14, 22:50
      niszcz.faszyzm napisał:

> Właśnie obejrzałem film o KRLD nakręcony przez ekipę lekarza który pomagał lecz
      > yć tam zaćmę. Mowa jest o tragicznych warunkach opieki medycznej, o problemie z
      > dostępem do operacji zaćmy (skąd my znamy te niekończące się wieloletnie kolej
      > ki do operacji ratujących życie i zdrowie), mowa jest m.in. ogólnie o trudnym d
      > ostępie do opieki medycznej (brzmi znajomo?),

Nie.
    • zoil44elwer Re: W Polsce syf i nędza jak w Korei Północnej!!! 09.11.14, 22:53
      RP 3,5:Syf,kiła,mogiła,ch..,d... czyli sztos and kamieni stos,taki to Polaka los od ENDU tylko włos.Ale bankructwo nie będzie na poziomie Grecji gdzie najniższa płaca to 120% polskiej średniej,krajowej.
      • des4 Re: W Polsce syf i nędza jak w Korei Północnej!!! 09.11.14, 22:55
        a gabinety stomatologiczne na stratach jadą, towarzyszu emerycie :))))
        • douglasmclloyd Re: W Polsce syf i nędza jak w Korei Północnej!!! 09.11.14, 23:00
          des4 napisał:

> a gabinety stomatologiczne na stratach jadą, towarzyszu emerycie :))))

zoil44elwer z roztargnieniem wspomina czasy, gdy sobie mógł w szpitalu poleżeć.
          • zoil44elwer Re: W Polsce syf i nędza jak w Korei Północnej!!! 10.11.14, 01:26
            douglasmclloyd napisał:

> des4 napisał:
            >
            > > a gabinety stomatologiczne na stratach jadą, towarzyszu emerycie :))))
            >
            > zoil44elwer z roztargnieniem wspomina czasy, gdy sobie mógł w szpitalu poleżeć.
            >
            W górniczym szpitalu w Katowicach-Ochojcu 81-82 podczas gdy naszego Lecha maltretowali w rządowym ośrodku wypoczynkowym Arłamów a B Komorowskiego,Niesiołowskiego et consortes w Oficerskim Domu Wczasowym Wojsk Lotniczych(wspomnienia BMK z internowania:żona która mnie odwiedziła rzekła,takich rarytasów jakimi was karmią nie ma w sklepach,tylko kościół daje nam od czasu do czasu.A EGierka et consortes komuch Jaruzel internował w barakach poligonu drawskiego.
        • zoil44elwer Re: W Polsce syf i nędza jak w Korei Północnej!!! 10.11.14, 01:04
          des4 napisał:

> a gabinety stomatologiczne na stratach jadą, towarzyszu emerycie :))))
          Towarzyszu pracowity,żona minisra może uprawiać działalność charytatywną bo mąż tysiąckroć odbije to sobie na drodze......autosradowej.Zwyczajowy bakszysz to 10% wartości np2 miliardowego kontraktu.Zegarek i Monika N dentystka to propagandowy gaz znieczulający-rozweselający (POdtlenek azotu)
      • x2468 Re: W Polsce syf i nędza jak w Korei Północnej!!! 10.11.14, 00:38
        A szuflada dla takiego łgarza jak ty kosztuje marne 12000Euro.Płatne w 100%z prywatnej kasy emeryta.
      • x2468 Re: W Polsce syf i nędza jak w Korei Północnej!!! 10.11.14, 00:49
        To dlatego stary pierdzielu w Słubicach i w okolicy na 18000 mieszkańców jest 7 klinik stomatologicznych i kilkudziesięciu dentystów.
        • zoil44elwer Re: W Polsce syf i nędza jak w Korei Północnej!!! 10.11.14, 01:41
          Nie dbali o zęby więc na starość do DENTAHAUS są zmuszeni.Takich są miliony a Monika N dopłacała do swej działalności zawodowej./Jak ci idzie interes?Kulawo,same straty.To zlikwiduj interes.Coś ty,wtedy miałbym 300% straty.
    • szmul.bender Re: W Polsce syf i nędza jak w Korei Północnej!!! 10.11.14, 02:19
      Polska ma w jednym przewagę nad Koreą Pólnocną - tam nie ma takich idiotów jak ty.
      • zoil44elwer Re: W Polsce syf i nędza jak w Korei Północnej!!! 10.11.14, 02:35
        Gradacja:ja idiota-Walesa mędrzec-ty geniusz!
        • douglasmclloyd Re: W Polsce syf i nędza jak w Korei Północnej!!! 10.11.14, 04:04
          zoil44elwer napisał:

> Gradacja:ja idiota-Walesa mędrzec-ty geniusz!

Trafiłeś w sedno tarczy, chyba ściągasz od Niemców, którzy Wałęsę pamiętają i nawet na uroczystości zaprosili. Tylko barany w Polsce na niego plują.
          • niszcz.faszyzm Re: W Polsce syf i nędza jak w Korei Północnej!!! 10.11.14, 12:32
            douglasmclloyd napisał:

> zoil44elwer napisał:
            >
            > > Gradacja:ja idiota-Walesa mędrzec-ty geniusz!
            >
            > Trafiłeś w sedno tarczy, chyba ściągasz od Niemców, którzy Wałęsę pamiętają i n
            > awet na uroczystości zaprosili. Tylko barany w Polsce na niego plują.
            Barany w Polsce klaskają w łapki że globalne koncerny (m.in. te z Hauptquartier w Niemczech) żerują na niewolniczej sile roboczej w Polsce, decydentom na Zachodzie się to podoba, więc swojego szpiona chwalą jak mogą.
          • zoil44elwer Re: W Polsce syf i nędza jak w Korei Północnej!!! 10.11.14, 13:22
            douglasmclloyd napisał:

> zoil44elwer napisał:
            >
            > > Gradacja:ja idiota-Walesa mędrzec-ty geniusz!
            >
            > Trafiłeś w sedno tarczy, chyba ściągasz od Niemców, którzy Wałęsę pamiętają i n
            > awet na uroczystości zaprosili. Tylko barany w Polsce na niego plują.
            > Pamiętasz berlińską rocznicową inscenizację(show) obalenia Muru Berlińskiego? LW zrobił zamach(?) na STYROPIANOWą kostkę domina i siem obalił na ziemię,tę-tą ziemię! A Oriana Fallaci pisała w 1981:LW to bufon i analfabetnik.....
    • zapijaczony_ryj Doczekasz jak wróci PiS i zamknie wszystkich lekar 10.11.14, 08:55
      niszcz.faszyzm napisał:
      > Twórcy filmu myśleli że takie warunki opieki medycznej to rzecz niepojęta we ws
      > półczesnym świecie. Czekam na ich wizytę w Polsce.

zy
      • niszcz.faszyzm Ja nie mam zamiaru głosować na ten twój POPiS. 10.11.14, 12:30
        • volupte Re: Ja nie mam zamiaru głosować na ten twój POPiS 10.11.14, 12:34
          musisz
          • niszcz.faszyzm Musisz to ty, niewolniku. 10.11.14, 12:41
            Ja jestem wolnym człowiekiem i mnie nikt do głosowania na degeneratów nie zmusi.
            • volupte Re: Musisz to ty, niewolniku. 10.11.14, 12:49
              Nie jestes wolny skoro Polska jak Korea Pn. Musisz isć chociaz karte wziąć , bo bedziesz rozliczony i do łagru wysłany.
              • niszcz.faszyzm Ty bidulku nawet czytać ze zrozumieniem nie umiesz 10.11.14, 12:59
                pokaż funkcjonalny analfabeto gdzie pisałem że Polska jest jak KRLD? Napisałem że nędza służby zdrowia i niedożywienie dzieci jest w Polsce jak w KRLD, a nie że jest taki sam system polityczny. W Polsce nie potrzeba wprowadzać totalitaryzmu, wystarczy autorytaryzm i pranie mózgów idiotom którzy uwierzą że PO i PiS to jedyne istniejące partie polityczne.
                • dystans4 Re: Ty bidulku nawet czytać ze zrozumieniem nie u 10.11.14, 13:21
                  Z początku pomyślałem, że w swojej głupocie wątek nawet zabawny i dopóki nie doczytałem o dzieciach głodujących w Polsce tak samo jak w KRLD, może bym i nic nie odpisał (Twoje wątki są warte ignorowania). Ale kiedy widzę s...syństwo, pomówienie polskich rodzin, które jakoś tam dzieci utrzymują i mam jakąś świadomość tego, w jakich warunkach żyje ogromna większość dzieci w Korei Płn., które nawet wyobrazić nie mogą sobie warunków, w jakich żyją ich polscy rówieśnicy, to bym za to draństwo dał w mordę.
                  • volupte Re: Ty bidulku nawet czytać ze zrozumieniem nie u 10.11.14, 13:40
                    To pewnie te przygłup Torston po zmianie nicka . Tamten tak skompromitował zdrada na rzecz Rosji , wiec zmienił:-)
                    • tornson Re: Ty bidulku nawet czytać ze zrozumieniem nie u 10.11.14, 13:55
                      volupte napisał:

> To pewnie te przygłup Torston po zmianie nicka . Tamten tak skompromitował zdra
                      > da na rzecz Rosji , wiec zmienił:-)
                      Twoje niedoczekanie, banderowsko-jankeski sprzedajny zdrajco!
                      • volupte Re: Ty bidulku nawet czytać ze zrozumieniem nie u 10.11.14, 13:59
                        Miałem racje , zdrajca na co najmniej na dwa linki pracuje. :-) Bo niby jak tak tu nagle wyskoczył ?
                        • volupte Re: Ty bidulku nawet czytać ze zrozumieniem nie u 10.11.14, 14:02
                          No prosze. Obecni na forum. Znikł faszyzm a pokazał sie torson.
                        • tornson Re: Ty bidulku nawet czytać ze zrozumieniem nie u 10.11.14, 14:03
                          volupte napisał:

> Miałem racje , zdrajca na co najmniej na dwa linki pracuje. :-) Bo niby jak tak
                          > tu nagle wyskoczył ?
                          Zdrajcą jesteś ty i wszyscy tobie podobni, sługusy USA i apologeci banderowskich zbrodniarzy. Choć może nie, może jesteś poprostu Ukrem, banderowcem, pokłosiem Akcji Wisła. Jak to z tobą jest, zdrajca czy banderowski bandyta?
                • volupte Re: Ty bidulku nawet czytać ze zrozumieniem nie u 10.11.14, 13:38
                  Brakuje tylko KPP i dlatego te nerwy?
    • weteranus Podatników dużo kosztuje watykański okupant! 10.11.14, 13:27
      To tak hasłowo, ale wiadomo o co chodzi.
    • antyk-acap A przyczyna? 10.11.14, 13:31
      Chyba kpisz! Oczywiście nie jest tak że jest raj i sielanka i wiele jest do zrobienia ale porównanie do KRLD to absurd! Natomiast ciekawostka - dlaczego pomijasz przyczynę? Dlaczego nie wspominasz o tym że przez pół wieku byliśmy pod wpływem komunistycznego "raju"?
      • tornson Przyczyną jest dziki kapitalizm!! 10.11.14, 13:54
        antyk-acap napisał:

> Chyba kpisz! Oczywiście nie jest tak że jest raj i sielanka i wiele jest do zro
        > bienia ale porównanie do KRLD to absurd! Natomiast ciekawostka - dlaczego pomij
        > asz przyczynę? Dlaczego nie wspominasz o tym że przez pół wieku byliśmy pod
        > wpływem komunistycznego "raju"?

Kto tak ci mózg wyprał???
        Przecież to właśnie komuniści stworzyli w Polsce powszechny system opieki zdrowotnej, budowali szpitale i przychodnie (które POPiS ostatnio pozamykał)! Za PRLu poziom dostępność opieki zdrowotnej była bez porównania lepsza niż dziś! Nikomu nie kazano czekać latami na zabiegi czy wizytę u specjalisty, leki były dofinansowywane przez państwo!
        Naprawdę trzeba nieźle mieć mózg zlasowany by krytykować PRL za służbę zdrowia w kontekście tego co dzieje się w IVRP!
        • antyk-acap Re: Przyczyną jest dziki kapitalizm!! 10.11.14, 14:00
          Kłamstwo - przed II wojną istniał system opieki zdrowotnej. Istniały także kasy chorych. Komuniści niczego nie stworzyli. Zniszczyli za to polską gospodarkę.
          • tornson Re: Przyczyną jest dziki kapitalizm!! 10.11.14, 14:04
            antyk-acap napisał:

> Kłamstwo - przed II wojną istniał system opieki zdrowotnej. Istniały także kasy
            > chorych.
            Buuuuuahahahahahahahhahaha!!! :D
            Taaaaaa, system rodem z III Świata, dostępny tylko dla uprzywilejowanych!

> Komuniści niczego nie stworzyli. Zniszczyli za to polską gospodarkę.
            Buuuuuuuuuuahahahahahahahahahaha!!! :D
            Nie wierzę, nie można być aż tak głupim! Niby mamy wolność i każdy może być kim i jakim chce, no ale bez przesady! :>
            PRL zniszczył gospodarkę??? Buuuuuuuuuahahahahahahahahaha1!! Nie mogę!! :D
        • douglasmclloyd Re: Przyczyną jest dziki kapitalizm!! 10.11.14, 14:25
          tornson napisał:

> Kto tak ci mózg wyprał???
          > Przecież to właśnie komuniści stworzyli w Polsce powszechny system opieki zdrow
          > otnej, budowali szpitale i przychodnie

A kto miał budować, Armia Krajowa?
    • m.c.hrabia Re: W Polsce syf i nędza jak w Korei Północnej!!! 10.11.14, 15:41
      właśnie byłem w Castoramie i widziałem tę nędze ten syf , te trabanty które 15 min stały w korku by na parking wjechać, ten zatłoczony sklep gdzie całe rodziny z otwartymi japami patrzyły na te dobra niedostępne , patrzyłem na tych biedaków przed kasami , którzy żebrali o złotówkę
      aby zapłacić za 40m2 glazury które w pocie czoła tragali na wózkach ,jednym słowem
      syf i nędza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka