porannakawa01 Re: Obstawiam, że w 2015 Duda pobije Komorowskieg 22.11.14, 19:52 Przegrasz! A Duda do orkiestry włościańskiej grać a nie na Prezydenta! Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Germanistka - córka poety Juliana Kornhausera 22.11.14, 19:55 "Jego żona Agata, germanistka w krakowskim liceum, była z tego politycznego zaangażowania męża wybitnie niezadowolona. Bardzo ciężko przeżyła internowanie swojego ojca, poety Juliana Kornhausera. Nie chciała polityki w domu. Znajomi opowiadają, że do dziś, gdy Andrzej wraca do domu, przed drzwiami czeka na niego worek ze śmieciami. To żona dba o to, by w domu był przede wszystkim mężem i ojcem ich 18-letniej córki" Ojciec znany poeta, profesor UJ, krakowski dom o tradycjach patriotycznych - robi się coraz ciekawiej... pl.wikipedia.org/wiki/Julian_Kornhauser Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 "Tyle rzeczy niezwykłych: wiersze dla Agatki" 22.11.14, 20:17 to pewnie dla niej... krakow.pl/kultura/1255,artykul,julian_kornhauser.html Odpowiedz Link Zgłoś
porcellus1 Re: Germanistka - córka poety Juliana Kornhausera 22.11.14, 20:21 to pikuś w porównaniu z rodziną Dziadzia "Jest córką Jana Dziadzi (ur. 18 kwietnia 1925, zm. 1980) i Józefy z domu Deptuły (ur. 21 stycznia 1929 r.; pierwotnie Hany Rojer), którzy w 1954 zmienili nazwisko na Dembowscy. Oboje byli pracownikami Ministerstwa Bezpieczeństwa Publicznego, a potem Spraw Wewnętrznych . Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Germanistka - córka poety Juliana Kornhausera 22.11.14, 20:44 Czytam właśnie, że J. Kornhauser jest (obok prof. Bralczyka) wiceprzewodniczącym Rady Języka Polskiego - jeśli PiS w kampanii umiejętnie wyeksponuje postać żony Dudy, wygrają z Komorowskim o kilka długości ;-) www.rjp.pan.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=214&catid=36 Odpowiedz Link Zgłoś
porcellus1 Re: Germanistka - córka poety Juliana Kornhausera 22.11.14, 20:53 Kampania wyborcza A.Dudy musi być przeprowadzona perfekcyjnie, trzeba pokazywać to co jest mocną stroną Dudy a słabą Komorowskiego, znajomość języków obcych, wykształcenie, klasę obycie, wiek. Przy sprzyjających wiatrach Duda może pokonać Komorowskiego ale łatwo nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
porcellus1 Re: Germanistka - córka poety Juliana Kornhausera 22.11.14, 21:01 PiS musi pokazać niejasne związki Komorowskiego z WSI i służbami specjalnymi, przypomnieć sprawę wiceministra Szeremietiewa i sprawę pomocy służb w odzyskaniu pieniędzy z parabanku J. Palucha. "?Służby interesowały się również kontaktami finansowymi Komorowskiego i Rayzachera z Januszem Paluchem, który prowadził tzw. działalność parabankową. Komorowski, Rayzacher i Benedyk mieli zainwestować w przedsięwzięcie Palucha 260 tys. DEM. W notatce WSI stwierdzono, że Rayzacher i Komorowski nie mieli ?możliwości żądania zwrotu pieniędzy drogą prawną?. W.S. Tomaszewski dowiedział się, że ?generałom udało się odzyskać pieniądze przy pomocy kontrwywiadu wojskowego?. Próbą odzyskania pieniędzy zajął się w imieniu Komorowskiego i Rayzachera WS [tajny współpracownik WSI.] ?Tomaszewski?" Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Germanistka - córka poety Juliana Kornhausera 23.11.14, 14:48 Raczej nie, bo ogół Polaków nie pasjonuje się tą tematyką, a dokładniej mają jej dość, podobnie jak Smoleńska. Komorowski cieszy się zaufaniem ogromnej części społeczeństwa, więc tego rodzaju brudna kampania* może przynieść odwrotny skutek, niż zamierzony - wyborcy (zwłaszcza centrowi) mogą się z nim solidaryzować w obliczu ataków poniżej pasa. * w tym np. wypominanie A. Komorowskiej przeszłości rodziców w sytuacji, kiedy Dubieniecki jest synem SB-ka. Odpowiedz Link Zgłoś
bew-is Re: Germanistka - córka poety Juliana Kornhausera 23.11.14, 15:11 Dlaczego nazywasz to brudna kampania? Takie sa fakty a z faktami sie nie dyskutuje. W sytuacji, gdy Komorowski broni jak lew SLD i ma z nimi niejasne uklady, esbeckie korzenie jego zony nie przynosza mu raczej splendoru. Uwazam, ze w Polsce sondaze robi sie po to, by oglupiac wyborcow i wskazywac im, na kogo maja glosowac. Co innego exit polls, ktore robi sie juz w trakcie wyborow. Co do sondazy, to po ostanich wyborach przestalem calkowicie w nie wierzyc i mysle, ze wielu wyborcow podobnie. Poza tym Komorowski jest dla PO swego rodzaju rekojmia, ze uklad bedzie trwa nadal, maja wiec powody, by zawyzac w sondazach jego wyniki (vide sonaze CBOS dot PIS i ich pozniejsze zwyciestwo wyborcze). Nie daje ci to do myslenia? Odpowiedz Link Zgłoś
pispisia Re: Obstawiam, że w 2015 Duda pobije Komorowskieg 22.11.14, 21:20 chyba w ciemnej ulicy Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: teeee Indyczku 1000 za duzo? 22.11.14, 21:24 oki-doki,slynne sejmowe 300 moze chwycisz? forum.gazeta.pl/forum/w,28,155616194,155616562,Re_Obstawiam_trzymym_zaklad.html Odpowiedz Link Zgłoś
adherent1 Alternatywne rozwiązanie. 22.11.14, 21:56 szwampuch58 napisał: > oki-doki,slynne sejmowe 300 moze chwycisz? Prezydent Komorowski swoim zachowaniem w ostatnich dniach faktycznie zdołował swoje szanse. Jednak nie aż tak, by przegrać z europosłem Dudą. Mam nadzieję że pojawi się ktoś trzeci (a) i odeśle obu panów jako przegranych. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Trzy pytania: 22.11.14, 22:07 1 Czym niby Komorowski "cus"zdołował? 2 Kto to jest Duda? 3 Ktoś trzeci z czego wyskoczy w tak krotkim czasie? Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Alternatywne rozwiązanie. 22.11.14, 22:11 Zgłaszam zdanie odrebne:-) Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj To żona kandyduje z córką? 23.11.14, 10:03 indeed-4 napisał: > Dlaczego? Spojrzcie na żonę (obok córka) > > d.polskatimes.pl/k/r/9/2e/5b/4ce9e7f6909dd_p.jpg?1353381333 > > W pojedynku Pierwszych Dam PO i PiS-u A. Komorowska nie ma szans i to właśnie o > na pociągnie naszego poczciwego Bronka na dno. > Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk No tak - typowy czytelnik tabloidów..... 23.11.14, 10:59 Gratuluję: prezydenta wybierasz kierując się wdziękiem jego żony..... Coś wspaniałego. Odpowiedz Link Zgłoś
bew-is Re: No tak - typowy czytelnik tabloidów..... 23.11.14, 14:41 Prezyent, to funkcja w duzym stopniu reprezentacyjna, wiec uroda i inteligencja zony nie jest bez znaczenia. Poza tym wazna jest rodzina kandydata, gdy jest ona udana i szczesliwa, wyborcy maja do takiego czlowieka wieksze zaufanie. Ponadto zona Dudy pochodzi z zacnej, dobrze wyksztalconej rodziny (ojciec poeta), w przeciwienstwie do pani Anny Komorowskiej. Nie powiesz mi, ze jest to niewazne. Korzenie sa wazne dla kazdego czlowieka a w przypaku zony prezyenta, szczegolnie istotne, bo wiemy z kim mamy do czynienia. Przyznasz, ze rodzice bedacy pracownikami SB nie przydaja pani Annie splendoru. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Re: No tak - typowy czytelnik tabloidów..... 23.11.14, 19:03 Za dużo czytasz dziwnych gazet (kolorowe ilustracje, mało tekstu). Uroda żony jest bez znaczenia - co do inteligencji pani Komorowskiej nie masz chyba zastrzeżeń? A co pochodzenia - absolutnie nie interesuje mnie co robił czyjś wujem (np. pana Marka Borowskiego) - każdy odpowiada tylko za swoje czyny. "Zacna, dobrze wykształcona rodzina"....Przypominasz mi Panią Bukietową :) www.youtube.com/user/coludziepowiedza Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: No tak - typowy czytelnik tabloidów..... 23.11.14, 19:08 dr.krisk napisał: . Uroda żony j > est bez znaczenia - co do inteligencji pani Komorowskiej nie masz chyba zastrze > żeń? masz racje,uroda w kuchni, to bez znaczenia, ale jako osoba publiczna, wybacz, patrzac na nia, moje poczucie estetyki bardzo cierpi :( Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Jak dorośniesz, to zrozumiesz.... 23.11.14, 23:45 .. że poczucie estetyki nie ma tu nic do rzeczy. Ale ta wiedza niestety przychodzi z tzw. życiowym doświadczeniem. Wiem, że teraz lansuje się świat z kolorowych czasopism (wszyscy ładni, sympatyczni i nigdy nie pada deszcz), ale z prawdziwym życiem nie ma to nic wspólnego. Dla mnie pani Komorowska jest w porządku. A jak ktoś woli prezydenturę a la' państwo Kwaśniewscy... kwestia smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
bew-is Re: Jak dorośniesz, to zrozumiesz.... 24.11.14, 00:24 Niestety, ale ma. Jestem facetem i wyglad kobiety nie jest dla mnie obojetny. dr.krisk napisał: > .. że poczucie estetyki nie ma tu nic do rzeczy. > Ale ta wiedza niestety przychodzi z tzw. życiowym doświadczeniem. Wiem, że tera > z lansuje się świat z kolorowych czasopism (wszyscy ładni, sympatyczni i nigdy > nie pada deszcz), ale z prawdziwym życiem nie ma to nic wspólnego. > Dla mnie pani Komorowska jest w porządku. A jak ktoś woli prezydenturę a la' pa > ństwo Kwaśniewscy... kwestia smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Hmm... 24.11.14, 00:41 > Niestety, ale ma. Jestem facetem i wyglad kobiety nie jest dla mnie obojetny. Ja natomiast jestem mężczyzną - interesuje mnie wyłącznie wygląd kobiet względem których mam pewne zamiary. Inne mogą sobie wyglądać dowolnie. "Faceci" mają najwyraźniej inaczej. Signum temporis. Odpowiedz Link Zgłoś
romullos Re: Jak dorośniesz, to zrozumiesz.... 25.11.14, 00:25 bew-is napisał(a): > Niestety, ale ma. Jestem facetem i wyglad kobiety nie jest dla mnie obojetny. > Ho, ho! Urodzony esteta! A jak w pracy spotykasz niezbyt ładne lub z nadwagą koleżanki, to jak je traktujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
bew-is Re: Jak dorośniesz, to zrozumiesz.... 25.11.14, 23:31 Jak kolezanki. Ale one nie sa zonami prezydenta i nie reprezentuja Polski na zewnatrz. romullos napisała: > bew-is napisał(a): > > > Niestety, ale ma. Jestem facetem i wyglad kobiety nie jest dla mnie oboje > tny. > > > > Ho, ho! Urodzony esteta! A jak w pracy spotykasz niezbyt ładne lub z nadwagą ko > leżanki, to jak je traktujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
romullos Re: Jak dorośniesz, to zrozumiesz.... 28.11.14, 15:08 bew-is napisał(a): >Ale one nie sa zonami prezydenta i nie reprezentuja Polski na zewnatrz. Ale reprezentowanie Polski na zewnątrz to nie konkurs piękności!? Poprzednia Pani Prezydentowa też nie miała klasycznej urody, a wspaniale reprezentowała Polskę na zewnątrz i lubiana była oraz ceniona nawet przez tych, którzy nie sympatyzowali z partią jej męża. Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: Jak dorośniesz, to zrozumiesz.... 28.11.14, 16:53 ...bo miała klase a tej klasy brak ot co Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: Jak dorośniesz, to zrozumiesz.... 24.11.14, 14:09 ...to nie jest kwestia smaku. Osoba, która nie potrafi o siebie zadbać, nie jest dla mnie wiarygodna, tym bardziej, ze ja na to stac. Baba niechluj i tyle. P. Maria Kaczynska, byla damą w kazdym calu, mimo urody nienachalnej. Pani Kwasniewska na poczatku wygladala przecietnie, ale w trakcie bycia "Ferst lejdi" nabrala oglady. Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Jak dorośniesz, to zrozumiesz.... 24.11.14, 14:21 w_v_w napisał: > > P. Maria Kaczynska, byla damą w kazdym calu, mimo urody nienachalnej. > Wawerka :)))))))))))))) dzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Re: Jak dorośniesz, to zrozumiesz.... 24.11.14, 22:24 w_v_w napisał: > P. Maria Kaczynska, byla damą w kazdym calu, mimo urody nienachalnej. > Pani Kwasniewska na poczatku wygladala przecietnie, ale w trakcie bycia "Ferst > lejdi" nabrala oglady. Rozumiem, że niechlujem jest pani premier Norwegii, była premier Finlandii, itp... Za dużo czytasz kolorowych czasopism dla kucharek. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Errata... 24.11.14, 22:27 Miałem na myśli oczywiście panią prezydent Finlandii Tarję Halonen. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Ach, te nasze paluszki odgięte..... 25.11.14, 09:16 ... z wdziękiem trzymające filiżanusię z kawusią...... Damy, bale, salony, intligencja rzoliborska, dworki, zacne rodziny - jak to czytam do mam nieodpartą ochotę wysmarkać się w dwa palce i zatupać gumofilcem. Dekor i pozór, a rzeczywistość skrzeczy. Przypomina mi się znakomity skecz Mumio: www.youtube.com/watch?v=kU6Dz70ojzA Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Obstawiam, że w 2015 Duda pobije Komorowskieg 24.11.14, 15:31 Jak pobije indyku to pójdzie do pierdla. www.arslege.pl/bojka-i-pobicie/k1/a189/ Odpowiedz Link Zgłoś
romullos Pani Komorowska lepszą matką, bo urodziła 5 dzieci 25.11.14, 00:22 a śliczna pani Dudowa tylko jedno. :) indeed-4 napisał: > Dlaczego? Spojrzcie na żonę (obok córka) > > rel="nofollow">d.polskatimes.pl/k/r/9/2e/5b/4ce9e7f6909dd_p.jpg?1353381333 > > W pojedynku Pierwszych Dam PO i PiS-u A. Komorowska nie ma szans i to właśnie o > na pociągnie naszego poczciwego Bronka na dno. Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: Pani Komorowska lepszą matką, bo urodziła 5 d 25.11.14, 01:32 Danuta Walesa urodzila wiecej i ma dobra figure. Urodzenie dzieci, to nie jest argument Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
romullos Re: Pani Komorowska lepszą matką, bo urodziła 5 d 25.11.14, 15:55 w_v_w napisał: > Danuta Walesa urodzila wiecej i ma dobra figure. Urodzenie dzieci, to nie jest > argument Ale może to zależy do organizmu człowieka, kto jaką ma figurę po urodzeniu wielu dzieci? Zaglądałeś w kartę zdrowia p. Komorowskiej? Przy młodszej po połowę Dudowej, to i Danuta Wałęsowa nie ma idealnej figury. Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: Pani Komorowska lepszą matką, bo urodziła 5 d 25.11.14, 16:30 ...byla w miare, ale po dzieciach sie zapasla ot cala prawda. Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
romullos Re: Pani Komorowska lepszą matką, bo urodziła 5 d 25.11.14, 17:14 Może zapasła, może nie zapasła. Masz wgląd w kartę zdrowia p. Prezydentowej? Że powtórzę pytanie? Poza tym IMO lepsza dzielna, ciepła matka wielodzietnej rodziny, 5 dzieci, ale bez dobrej dobrej figury, niż chuda paniusia zatroskana głównie swoją figurą z jednym dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś
bew-is Re: Pani Komorowska lepszą matką, bo urodziła 5 d 25.11.14, 23:35 Zdrowie moze miec nie najlepsze, przy takiej ogromnej tuszy, ktora obciaza organizm. romullos napisała: > Może zapasła, może nie zapasła. Masz wgląd w kartę zdrowia p. Prezydentowej? Że > powtórzę pytanie? > > Poza tym IMO lepsza dzielna, ciepła matka wielodzietnej rodziny, 5 dzieci, ale > bez dobrej dobrej figury, niż chuda paniusia zatroskana głównie swoją figurą z > jednym dzieckiem. > > > Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: Pani Komorowska lepszą matką, bo urodziła 5 d 26.11.14, 06:17 ...przy takiej tuszy mózg zalany jest tluszczem, jego sprawnosc bardzo ograniczona. Nie ma potrzeby znac badan takiej osoby. Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: Obstawiam, że w 2015 Duda pobije Komorowskieg 26.11.14, 07:27 indeed-4 napisał: > Dlaczego? Spojrzcie na żonę (obok córka) > > d.polskatimes.pl/k/r/9/2e/5b/4ce9e7f6909dd_p.jpg?1353381333 > > W pojedynku Pierwszych Dam PO i PiS-u A. Komorowska nie ma szans i to właśnie o > na pociągnie naszego poczciwego Bronka na dno. Jeden z prezydentow mial zone, ktorej falszowano metryke i nie byla Miss POlonia a nie przeszkodzilo mu to zostac prezydentem tysiaclecia. Czy to czy nam sie zona prezydenta podoba czy nie ma jakies znaczenie ? De gustibus non est disputandum Odpowiedz Link Zgłoś
bew-is Re: Obstawiam, że w 2015 Duda pobije Komorowskieg 26.11.14, 08:26 I co z tego, skoro pani Maria Kaczynska byla cieplym, dobrym czlowiekiem, nie mowiac o jej inteligencji i gruntownym wyksztalceniu. Swietnie reprezentowala swego meza. Prezydent Kennedy tez mial zgrabna, atrakcyjna i wyksztalcona zone, a to jeden z bardziej popularnych prezydentow. Wyglad pierwszej damy ma znaczenie, bo jest to osoba, ktora reprezentuje nasz kraj rowniez na zewnatrz. Dlatego nad pania Komorowska pracuje gromada stylistow i mistrzow wizerunku, podobnie jak nad jej mezem. Swietnie by bylo, gdyby rowniez ona sama zadbala o swoj wizerunek. pis_da_deby napisał: > Jeden z prezydentow mial zone, ktorej falszowano metryke i nie byla Miss POloni > a a nie przeszkodzilo mu to zostac prezydentem tysiaclecia. > > Czy to czy nam sie zona prezydenta podoba czy nie ma jakies znaczenie ? > > De gustibus non est disputandum Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Re: Obstawiam, że w 2015 Duda pobije Komorowskieg 26.11.14, 09:38 bew-is napisał(a): > I co z tego, skoro pani Maria Kaczynska byla cieplym, dobrym czlowiekiem, nie m > owiac o jej inteligencji i gruntownym wyksztalceniu. Swietnie reprezentowala sw > ego meza. Tu się akurat zgodzę (z tym reprezentowaniem) - wręczanie toreb foliowych i publiczne otrzepywanie z łupieżu..... Ale mnie to nie raziło, bo to po prostu ludzkie jest. Co do inteligencji pani Kaczyńskiej to nie mieliśmy się specjalnie okazji o tym przekonać - ojcaszek Rydzyk zakazał jej wypowiadać się publicznie, a mąż oraz szwagier udawali że to deszcz z góry pada... Wykształcenie - Anna Komorowska tez je posiada (filolog klasyczny o ile się nie mylę). W czym filolog klasyczny gorszy do ekonomisty? Komorowską lubię, bo nie pcha się do mediów (tak samo jak potomstwo Komorowskich). Mówi mało i smacznie, i najwyraźniej ma swoje własne sprawy. Za dużo czytasz kolorowych pisemek dla kucharek. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Obstawiam, że w 2015 Duda pobije Komorowskieg 26.11.14, 10:13 dr.krisk napisał: > Za dużo czytasz kolorowych pisemek dla kucharek. Jak w muzeum nuda to czyta, co ma innego robić? Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Obstawiam i podtrzymuję 07.02.15, 19:52 trafność sprawdzimy za 3 miesiące. Odpowiedz Link Zgłoś
adam111115 Re: Obstawiam i podtrzymuję 07.02.15, 22:07 Jaaaasne. Zawsze wygrać moralnie to jak wygrać w rzeczywistości, pisowskiej........ Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Re: Obstawiam, że w 2015 Duda pobije Komorowskieg 08.02.15, 00:16 Oby pracował ciężko. Ma szansę. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Indyku, spadasz wdóóóóóóóóóóóóóóóoołłłłłłłłłł !!!! 08.02.15, 00:28 Świętej pamięci Maria Kaczyńska była mało atrakcyjna i nie zaszkodziła swemu mężowi w osiągnięciu zwycięstwa - po primo! Secundo - Anna Komorowska też cudem aktualnie nie jest i mimo to, zwycięstwu małżonka nie zaszkodziła. Czy Ty naprawdę sądzisz, że nasz Naród jest tak ciemny, jak uważał swego czasu J. Kur.ski? Że większość Twoich rodaków poleci na urodę first lady? Jeśli tak, to zamilcz i nie kompromituj większości Narodu!!!! -- remez2 napisał: I miła jesteś, i kulturalna, i dobrze wychowana. A zwłaszcza mądra. Naprawdę miło Cię czytać. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 No i co? Tak typuję nie tylko ja 07.05.15, 14:33 forum.gazeta.pl/forum/w,28,157534333,157534333,Pani_Agata_wlasnie_wygrywa_mezowi_wybory.html i kto wie - być może będę miał rację. Odpowiedz Link Zgłoś