Dodaj do ulubionych

Do brońcy biednych Palestyńczyków

IP: 212.33.64.* 08.04.02, 11:17
Czy aby kolega na pewno zna historię palestyńczyków - jeśli nie, bo tak mi się
zdaje, to informuję kolegę, że Palestyńczycy miast tworzyć własne państwo(po II
wojnie światowej) woleli walczyć z Żydami. Rozumiem, że 50 letnia propaganda
komunistyczna o dobrych Arabach i złych Żydach działa!!!. Dalej przypominam, że
to ci biedni Palestyńczycy przeprowadzili atak na wioskę olimpijską w 1972, to
ci biedacy jako pierwsi zaczęli wysadzać samoloty i byli tak biedni i kochani,
że Jordania(kraj Arabski) miała ich dosyć i wypędziła z kraju. Teraz ci biedacy
zabarykadowali się w miejscu najświętszym dla nas, chrześcijan i świętym także
dla nich i walą ze snajperek w Żydów. Jeśli to tacy gieroje, to niech przestaną
chować się za kobietami i dziećmi tudzież obiektami sakralnymi. Ja Żydom nie
dziwie się - a co mają robić? popełnić zbiorowe samobójstwo? Przecież
Palestyńczycy nie uważają ich za okupantów i znając ich fanatyzm będą walczyli
do statka. Poza tym każde porównanie działalności tych bandytów do działalności
polskigo ruch oporu w czasie wojny obraża panięć dzielnych Polaków, którzy nie
wysadzali w powietrze niemieckich dzieci i kobiet w ciąży.
P.S. - do łez rozbawiła mnie wypowiedź jednego z przywódców Hamasu - on pragnie
pomścić każdego zamachowca samobójcę:)))
Obserwuj wątek
    • Gość: Palme Re: Do brońcy biednych Palestyńczyków IP: 172.16.1.* 08.04.02, 11:23
      Bo Zydzi i Arabowie sa opetani przez przez ideologie Patriotyzmu i Religii.
      Jakby byli Ateistami i Kosmopolitami to by bylo wszystko inaczej.....a tak trwa
      krwawa zabawa w : ojczyzne,przodkow ziemie itp. brednie.....
    • Gość: Kagan Do syjonistycznego Goebelsa (Mirka) IP: *.vic.bigpond.net.au 08.04.02, 11:40
      Gość portalu: mirek napisał(a):
      Czy aby kolega na pewno zna historię palestyńczyków - jeśli nie, bo tak mi się
      zdaje, to informuję kolegę, że Palestyńczycy miast tworzyć własne państwo(po II
      wojnie światowej) woleli walczyć z Żydami.
      K: Nic dziwnego, jak by ci sie miliony pseudozydkow (wl. chazarow) zwlalily na teren mniej wiecej
      Opolszczyzny, to bys tez z nimi wlaczyl, jakby ci chcieli zabrac ziemie, dom i dobytek!
      Q roku 1978 na terenie palestyny byly slownie jedna zydowska kolonia w okolicach Jaffy, i okolo szesciu
      miast z czesciwo zydowska popukacja - reszta tu byli Plaestynczycy! Poczytaj np. David Yallop "To the
      Ends of the Earth" (London: Jonathan Cape, 1993).

Rozumiem, że 50 letnia propaganda komunistyczna o dobrych Arabach i złych Żydach działa!!!.
      K: David Yallop nie byl bynajmniej komunista, to brytyjski "mainstream" autor!

Dalej przypominam, że to ci biedni Palestyńczycy przeprowadzili atak na wioskę olimpijską w 1972, to
      że Jordania(kraj Arabski) miała ich dosyć i wypędziła z kraju.
      K: Wypedzila ich skorumpowana dynastia krolewska, a NIE narod! A Polacy tez uciekali sie
      do terroru podczas okupacji Rosyjskiej (bojowki PPS Pilsudskiego) czy Nienieckiej
      (dywersja AK).

Teraz ci biedacy zabarykadowali się w miejscu najświętszym dla nas, chrześcijan i świętym także
      chować się za kobietami i dziećmi tudzież obiektami sakralnymi.
      K: Niech zydzi przestana atakowac palestynczykow najnowsza bronia MADE IN USA, to wtedy
      Palestynczycy nie beda musieli uciekac sue do taktyki walki partyzanckiej!

Ja Żydom nie dziwie się - a co mają robić? popełnić zbiorowe samobójstwo? Przecież
      Palestyńczycy nie uważają ich za okupantów i znając ich fanatyzm będą walczyli
      do ostatka.
      K: I slusznie! Okupanta nalezy wyrzucic, tak jak zrobili np. murzyni w Afryce czy Hindusi w Indiach!
      Tzw. zydzi NIE maja prawa do Palestyny, bo sa oni w ponad 90% potomkami tureckich Chazarow, a NIE
      antycznych Hebrajczykow! A nawet gdyby byli potomkami Hebrajczykow, to tez nie mieli by prawa do
      Palestyny, bo ich tam nie bylo od setek lat. To tak, jakby Polacy chcieli wrocic do Berlina, niegdys
      przeciez slowianskiej osady, zalozonej przez plemiona lechickie (sama nawa miasta wskazuje na jego
      slowianskie zrodlo: BerLIN, ModLIN, DebLIN itp.)

Poza tym każde porównanie działalności tych bandytów do działalności
      K: Bo ich NIE bylo w Polsce w takich ilosciach jak zydowek w Palestynie! A Polacy tez
      sie niezle mscili na Niemcach po wojnie...

K: Slusznie, za kazdego zamordowanego przez syjonistow Palestynczyka powinno sie rozstrzelac
      conajmniej 10ciu tzw. zydkow!

• Gość: mirek Re: Do syjonistycznego Goebelsa (Mirka) IP: 212.33.64.* 08.04.02, 11:54
        Kagan - jak Pan Bóg chce kogoś pokarać to mu rozum odbiera, jesteś tego
        najlepszym przykładem. Widzę, że działalność miłującyhc pokój ziomków twoich
        np. we Francji marzy ci się w Polsce. Może skomentujesz ten cytat:
        "....Posiedzenie Knesetu - jak podaje CNN - było bardzo burzliwe. Szaronowi
        wielokrotnie przerywano, a w pewnym momencie doszło do kłótni między arabskimi
        a żydowskimi deputowanymi. (PAP/IAR) (mk) ...". Jak twój(mała litera
        zamierzona) intelekt wytłumaczy istnienie posłów Palestyńskich w Knesecie, co?
        Co, mordercy dopuścili do władzy ofiary:)
        • Gość: adi Re: Do syjonistycznego Goebelsa (Mirka) IP: *.man.polbox.pl 08.04.02, 13:29
          > Kagan - jak Pan Bóg chce kogoś pokarać to mu rozum odbiera, jesteś tego
          > najlepszym przykładem. Widzę, że działalność miłującyhc pokój ziomków twoich
          > np. we Francji marzy ci się w Polsce. Może skomentujesz ten cytat:
          > "....Posiedzenie Knesetu - jak podaje CNN - było bardzo burzliwe. Szaronowi
          > wielokrotnie przerywano, a w pewnym momencie doszło do kłótni między arabskimi
          > a żydowskimi deputowanymi. (PAP/IAR) (mk) ...". Jak twój(mała litera
          > zamierzona) intelekt wytłumaczy istnienie posłów Palestyńskich w Knesecie, co?
          > Co, mordercy dopuścili do władzy ofiary:)

wybory do Knesetu nie sa przeprowadzane terenach okupowanych (gdzie mieszka wg
          oficjalnych 2,2 mln osob - ale wg inncyh danych ok 3 mln), arabscy poslowie w
          Knesecie sa wybierani jedynie terenie Izraela (jest ich chyba 4 na 100 poslow) -
          i reprezentuja mniejszosc arabska, majaca obywatelstwo izraelskie (ok 14% w 1993
          obywateli Izraela ktorych jest w sumie 5mln). Zasiadanie w parlamencie nie jest
          rownoznaczne z wladza - cale szczescie - vide samoobrona (choc piszesz ze arabow
          do niej dopuszczono).
          W mojej opini najwiekszym problemem przed ktorym stoja obie strony jest dokonanie
          podzialu ziem zajetych przez Izrael w ciagu oststaniego polwiecza - a wiec
          glownie kwestia wschodniej Jerozolimy, oraz osiedli zydowskich w strefie Gazy i
          na Zachodnim Brzegu - naturalne wydaje sie ze Izrael wycofa swoich osadnikow z
          ziem okupowanych (brak mozliwosci jakiejkolwiek koegzystencji zamknietych osad-
          wysp w morzu Palestynczykow. Dlatego najwiekszym wyzwaniem dla obydwu stron jest
          Jerozolima - a raczej jej podzial, ktora i tak na zawsze pozostanie punktem
          zapalnym.
          Takze chcialbym ci przypomniec (bo otym juz zapewne wiesz) ze takze Zydzi w
          drugiej polowie lat 40tych stosowali terroryzm (ale nie na zasadzie samobojczych
          atakow, raczej bojowek, zbrojnych akcji) - dzis stoja oni na pozycji sily i to
          oni oskarzaja innych o terroryzm, zapominajac o wlasnej przeszlosci.

A kogo mozna winic za obecna eskalacje napiecia (choc powinienem
          napisac "eskalacje obustronnych mordwerstw") - obie strony:
          Palestynczycy - nie maja nic do stracenia, kiedys ich panstwo musi powstac, teraz
          zyja w biedzie, na lasce pomocy miedzynarodowej, ci ktorzy mieli prace - mieli ja
          w Izraelu - i juz jej nie maja. Trudno w jakikolwiek sposob tlumaczyc ich slepa
          nienawisc do Zydow (tez trudno jej nie tlumaczyc) - ona po prostu istnieje, i
          bedzie istniec nawt gdy ostatecznie panstwo palestynskie powstanie - dlatego na
          Bliskim Wschodzie nigdy nie bedzie spokoju.
          Sharon - ma wlasna wizje rozwiazania problemu Palestynczykow - odmienna od
          Baraka. W pewien sposob to on rozpetal ostatnia Intifiade - manifetacyjnie
          odwiedzajac Wzgorze Swiatynne. Teraz ma juz za soba spoleczenstwo (choc gdy objal
          urzad premiera mial wielu przeciwnikow) - przerazone terrorem paletynskim, nie
          widzace innego jak silowe rozwiazania istniejacej sytuacji i tak samo patrzy na
          to paletynska ulica. Sharon wybral droge na wyniszczenie przeciwnika - byc moze
          jet to ta jedyna wlasciwa droga dla Izraela - ale jednoczesnie podazanie dalej ta
          droga prowadzi do wyniszczenia wlasnego kraju

Rozmowy pokojowe????? - kiedy????
          - jak zaprzestane zostana ataki terrorystyczne.
          - jak wojska izraelskie opuszcza nasz ziemi.

-> na razie kolko sie dalej kreci (bledne kolo) - i jeszcze przez jakis czas sie
          pokreci
          W perspektywie najblizszych 2-3 lat nie ma szans na:
          - zaprzestanie atakow terrorystycznych (nie da sie kontrolowac wszystkich
          jednostek, a jezeli nie da sie uderzyc w Izrael, uderza w innego "wroga" -
          kogo??? - raczej jasne)
          - wycofanie wojsk izraelskich z terenow okupowanych (bylyby tego 2 bolesne dla
          Izraela konsekwencje - danie powietrza, przestrzeni terrorystom oraz przyznanie
          sie do porazki - a Sharon tego nie uczyni)

I o co to wszystko????
          o spalony sloncem kawalek historycznego miasta, bedacy wiecznym symbolem dla
          obydwu stron??? Jerozolima????? Kilka milionow osob cierpi za kilka hektarow
          wylozonych kamieniem.......
          Ale coz..... takiego drugiego miasta symbolu nie ma, i nigdy nie bedzie dla
          wpolczesnej cywilizacji
        • Gość: Kagan Parodia demokracji w Izraelu IP: *.vic.bigpond.net.au 08.04.02, 13:51
          Kagan - jak Pan Bóg chce kogoś pokarać to mu rozum odbiera, jesteś tego
          najlepszym przykładem. Widzę, że działalność miłującyhc pokój ziomków twoich
          np. we Francji marzy ci się w Polsce. Może skomentujesz ten cytat:
          "....Posiedzenie Knesetu - jak podaje CNN - było bardzo burzliwe. Szaronowi
          wielokrotnie przerywano, a w pewnym momencie doszło do kłótni między arabskimi
          a żydowskimi deputowanymi. (PAP/IAR) (mk) ...". Jak twój(mała litera
          zamierzona) intelekt wytłumaczy istnienie posłów Palestyńskich w Knesecie, co?
          Co, mordercy dopuścili do władzy ofiary:)
          K: Toleruja kilku arabskich "folksdojczow", ktorzy i tak NIE maja zadnego znaczenia w
          knsecie, opanowanym przez szowinistcznych syjonistow. To jest cyrk, obliczony na amerykanska
          publiczke, aby pokazac, ze niby izrael (mala litera zamierzona) to "panstwo demokratyczne".
          A ono ma tyle z demokracja wspolnego, co tzw. demokracja ludowa miala z demokracja
          bezprzymiotnikowa! Powiedz mi lepiej, czemu obywatele okupowanych terenow nie maja prawa byc
          wybranymi do knesetu?
          Odowiem ci sam: taka sama "demokracja" byla np. w RPA (Afryka Pld) za czasow apartcheidu.
          Tam tez w parlamencie byli nieliczni zolci i kolorowi, w takich ilosciach, aby nigdy bialym nie zagrozili.
          Podobnie w izraelu: garstka arabskich poslow nigdy nie zagrozi zydowskiej wiekszosci, bo tylko malutki
          procent Arabow zyjacych pod okupacja zydochazarow ma prawa wyborcze. NIE myl pozorow demokracji
          z realna demokracja! Mnie nie oszukasz: ja studiowalem nauki polityczne, i nawet mam z nich doktorat...
          Kagan
          • Gość: Hania Re: Parodia demokracji w Izraelu IP: 195.217.253.* 08.04.02, 15:06
            Gość portalu: Kagan napisał(a):

Mnie nie oszukasz: ja studiowalem nauki polityczne, i nawe
            > t mam z nich doktorat...
            > Kagan

Czy jest jakas dziedzina, z ktorej doktoratu nie masz? Nie liczac tych, z ktorych
            masz profesure.
            • Gość: Kagan Re: Parodia demokracji w Izraelu IP: *.vic.bigpond.net.au 08.04.02, 15:22
              Gość portalu: Hania napisał(a):

Mnie nie oszukasz: ja studiowalem nauki polityczne, i nawet mam z nich doktorat...
              Kagan

Czy jest jakas dziedzina, z ktorej doktoratu nie masz? Nie liczac tych,
              z ktorych masz profesure.

K: Mam tylko 2 doktoraty (ekonomia i nauki polityczne) :)
              Profesury, so far, zadnej :) Za mlody widac jestem... :)
              Pozdr.
              Kagan
              • slawek.r Re: Parodia demokracji w Izraelu 12.04.02, 21:24

> Gość portalu: Hania napisał(a):
                >
                > Gość portalu: Kagan napisał(a):
                > Mnie nie oszukasz: ja studiowalem nauki polityczne, i nawet mam z nich doktorat
                > ...
                > Kagan
                >
                > Czy jest jakas dziedzina, z ktorej doktoratu nie masz? Nie liczac tych,
                > z ktorych masz profesure.
                >
                >:" K: Mam tylko 2 doktoraty (ekonomia i nauki polityczne) :)
                > Profesury, so far, zadnej :) Za mlody widac jestem... :)
                > Pozdr.
                > Kagan"

Na podstawie twych postow mysle ze dyplomy dwoch doktoratow podpisales wlasnore-
                -cznie,bo watpie czy solidni rektorzy byliby gotowi udzielic swoje podpisy.

• Gość: mirek Re: Parodia demokracji w Izraelu IP: 217.98.251.* 08.04.02, 23:26
            "...Profesury, so far, zadnej :) ..." - no, no PAN DOKTOR to ma styl pisania,
            szczogólnie to "so far"(tak daleko) podoba mi się - ale do rzeczy - czy to w
            pracy doktorskiej zawarł pan doktor rewelacyjne teorrie o turecckim pochodzeniu
            izraelskich Żydów, bo do tej pory uważało się, ze duuuuża część znich
            pochodziła z Polski:))))) Poza tym ja biedny magisterek dwojga fakultetów
            fizyka/informatyka nie zaryzykowałbym wyzywania innych od "syjonistycznych
            Goebbelsów", no ale widać od doktora wzwyż to uchodzi:))))
            • Gość: Kagan Re: Parodia demokracji w Izraelu IP: *.lib.monash.edu.au 09.04.02, 05:06
              > "...Profesury, so far, zadnej :) ..." - no, no PAN DOKTOR to ma styl pisania,
              > szczogólnie to "so far"(tak daleko) podoba mi się - ale do rzeczy - czy to w
              > pracy doktorskiej zawarł pan doktor rewelacyjne teorrie o turecckim pochodzeniu
              > izraelskich Żydów, bo do tej pory uważało się, ze duuuuża część znich
              > pochodziła z Polski:)))))
              K: Na ten temat prowadzono po wojnie powazne badania na Uniwerytecie
              Wroclawskim; wiadomo kto je ucial... Dosc dobra bibliografia tematu jest
              w ksiazce Arthura Koestlera THE THIRTEENTH TRIBE... I masz racje,
              jak Dzyngis Chan rozbil Imperium Chazarow (oslabione uprzednio przez
              Rus Kijowska), to niedobitki schronily sie do Polski... Z tego okresu
              mamy np. polskie denary z literami hebrajskimi...

M: Poza tym ja biedny magisterek dwojga fakultetów
              fizyka/informatyka nie zaryzykowałbym wyzywania innych od "syjonistycznych
              Goebbelsów", no ale widać od doktora wzwyż to uchodzi:))))
              K: Prawda w oczy kole... )
              A marny fizyk, zmuszony dorabiac jako informatyk, niech sie lepiej
              nie kompromituje nieznajomoscia historii zydow... :(
              • Gość: Kagan Re: Parodia demokracji w Izraelu CD IP: *.arts.monash.edu.au 11.04.02, 08:27

> Gość portalu: mirek napisał(a):
                > > "...Profesury, so far, zadnej :) ..." - no, no PAN DOKTOR to ma styl pisania,
                > > szczogólnie to "so far"(tak daleko) podoba mi się - ale do rzeczy - czy to
                > w pracy doktorskiej zawarł pan doktor rewelacyjne teorrie o turecckim pochodzeniu
                > > izraelskich Żydów, bo do tej pory uważało się, ze duuuuża część znich pochodziła z Polski:)))))
                > K: Na ten temat prowadzono po wojnie powazne badania na Uniwerytecie
                > Wroclawskim; wiadomo kto je ucial... Dosc dobra bibliografia tematu jest
                > w ksiazce Arthura Koestlera THE THIRTEENTH TRIBE... I masz racje,
                > jak Dzyngis Chan rozbil Imperium Chazarow (oslabione uprzednio przez
                > Rus Kijowska), to niedobitki schronily sie do Polski... Z tego okresu
                > mamy np. polskie denary z literami hebrajskimi...
                >
                > M: Poza tym ja biedny magisterek dwojga fakultetów
                > fizyka/informatyka nie zaryzykowałbym wyzywania innych od "syjonistycznych
                > Goebbelsów", no ale widać od doktora wzwyż to uchodzi:))))
                > K: Prawda w oczy kole... )
                > A marny fizyk, zmuszony dorabiac jako informatyk, niech sie lepiej
                > nie kompromituje nieznajomoscia historii zydow... :(

K: Po tym nasz mily syjonista "mirek" zamilkl... :)
      • Gość: Kagan Re: Do syjonistycznego Goebelsa (Mirka) IP: *.vic.bigpond.net.au 08.04.02, 13:39
        mirek: Czy aby kolega na pewno zna historię palestyńczyków - jeśli nie, bo tak mi się
        zdaje, to informuję kolegę, że Palestyńczycy miast tworzyć własne państwo(po II wojnie światowej)
        woleli walczyć z Żydami.
        K: Nic dziwnego, jak by ci sie miliony pseudozydkow (wl. chazarow) zwlalily na teren mniej wiecej
        Opolszczyzny, to bys tez z nimi walczyl, jakby ci chcieli zabrac ziemie, dom i dobytek!
        W roku 1978 na terenie Palestyny byla slownie jedna zydowska kolonia w okolicach Jaffy,
        i okolo szesciu miast z czesciowo zydowska populacja - reszta tu byli Palestynczycy! Poczytaj np.
        David Yallop "To the Ends of the Earth" (London: Jonathan Cape, 1993).

M: Rozumiem, że 50 letnia propaganda komunistyczna o dobrych Arabach i złych Żydach działa!!!.
        K: David Yallop nie byl bynajmniej komunista, to brytyjski "mainstream" autor!

M: Dalej przypominam, że to ci biedni Palestyńczycy przeprowadzili atak na wioskę olimpijską w 1972, to
        że Jordania(kraj Arabski) miała ich dosyć i wypędziła z kraju.
        K: Wypedzila ich skorumpowana dynastia krolewska, a NIE narod! A Polacy tez uciekali sie
        do terroru podczas okupacji Rosyjskiej (bojowki PPS Pilsudskiego) czy Niemieckiej (dywersja AK).

M: Teraz ci biedacy zabarykadowali się w miejscu najświętszym dla nas, chrześcijan i świętym także
        chować się za kobietami i dziećmi tudzież obiektami sakralnymi.
        K: Niech zydzi przestana atakowac palestynczykow najnowsza bronia MADE IN USA,
        to wtedy Palestynczycy nie beda musieli uciekac sie do taktyki walki partyzanckiej!

M: Ja Żydom nie dziwie się - a co mają robić? popełnić zbiorowe samobójstwo? Przecież
        Palestyńczycy nie uważają ich za okupantów i znając ich fanatyzm będą walczyli do ostatka.
        K: I slusznie! Okupanta nalezy wyrzucic, tak jak zrobili np. murzyni w Afryce czy Hindusi w Indiach!
        Tzw. zydzi NIE maja prawa do Palestyny, bo sa oni w ponad 90% potomkami tureckich Chazarow, a NIE
        antycznych Hebrajczykow! A nawet gdyby byli potomkami Hebrajczykow, to tez nie
        mieli by prawa do Palestyny, bo ich tam nie bylo od setek lat. To tak, jakby Polacy chcieli wrocic do
        Berlina, niegdys przeciez slowianskiej osady, zalozonej przez plemiona lechickie (sama nawa miasta
        wskazuje na jego slowianskie zrodlo: BerLIN, ModLIN, DebLIN itp.)

M: Poza tym każde porównanie działalności tych bandytów do działalności
        K: Bo ich NIE bylo w Polsce w takich ilosciach jak zydowek w Palestynie! A Polacy tez
        sie niezle mscili na Niemcach po wojnie...

K: Slusznie, za kazdego zamordowanego przez syjonistow Palestynczyka powinno sie rozstrzelac
        conajmniej 10ciu tzw. zydkow!

• Gość: Ania Re: Do syjonistycznego Goebelsa (Mirka) IP: *.upc.chello.be 08.04.02, 13:56
          Kagan przyjedz na tydzien do Europy zapoznaj sie troche z tym co robia tu
          muzulmanie i przestan pisac bzdury.Dlatego,ze nie lubisz zydow to gloryfikujesz
          muzulmanow .I piszesz bzdury.
          • Gość: Kagan Re: Do syjonistycznego Goebelsa (Mirka) IP: *.vic.bigpond.net.au 08.04.02, 14:34
            Gość portalu: Ania napisał(a):

> Kagan przyjedz na tydzien do Europy zapoznaj sie troche z tym co robia tu
            > muzulmanie i przestan pisac bzdury.Dlatego,ze nie lubisz zydow to gloryfikujesz
            > muzulmanow .I piszesz bzdury.
            K: Muzulmanie chcieli mi tylko dac po mordzie w Brukseli na Alei Stalingrdzkiej, kolo Dworca
            Poludniowego, ale im ucieklem i nawet sie troche odkopalem :)
            A zydzi zachowuja sie w Palestynie dokladnie jak Hitlerowcy w Generalnej Guberni.
            Odroznij drobnych zlodziejaszkow od gangsterow-mordercow!
            Kagan
            • Gość: Ania Re: Do syjonistycznego Goebelsa (Mirka) IP: *.upc.chello.be 08.04.02, 14:38
              A gdybys tak mieszkal w Lockerby i samolot spadlby na Twoj dom i zginela by
              Twoja rodzina?
              • Gość: Kagan Re: Do syjonistycznego Goebelsa (Mirka) IP: *.vic.bigpond.net.au 08.04.02, 14:52
                Gość portalu: Ania napisał(a):

> A gdybys tak mieszkal w Lockerby i samolot spadlby na Twoj dom i zginela by Twoja rodzina?
                K:
                1. Nie ma 100% dowodu, kto to zrobil naprawde. Ja mysle, ze w tym maczal swe dlugie palce
                wywiad izraelski, podobnie jak w ataku na WTC i Pentagon...
                2. Gdzie drwa rabia, tam wiory leca. Walczac z Hitlerem, alianci doszczetniespalili np. Drezno, miasto bez
                znaczenia militarnego, zas bardzo bogate w zabytki... Jak jest wojna, to KAZDY z niej wychodzi z brudnymi
                rekami, tyle, ze sadzeni sa tylko zwyciezeni. ANIU! Ja sluzylem prawie 5 lat w wojsku (szkola oficerska),
                wiec wiem nieco, na czym polega wojsko i wojna... Radze ci trzymac sie od tego jak najdalej.
                Kagan :)
                • Gość: Kraken Re: Do Kagana IP: *.ipt.aol.com 08.04.02, 15:51

> Gość portalu: Ania napisał(a):
                  >
                  > > A gdybys tak mieszkal w Lockerby i samolot spadlby na Twoj dom i zginela
                  > by Twoja rodzina?
                  > K:
                  > 1. Nie ma 100% dowodu, kto to zrobil naprawde. Ja mysle, ze w tym maczal swe dl
                  > ugie palce
                  > wywiad izraelski, podobnie jak w ataku na WTC i Pentagon...

-Kr.Kurwa wywiad izraelski tzw.Mosad(?) jest tez winien temu,ze slonce nie
                  wchodzi na zachodzie,i doba ma tylko 24 godziny,co Kagan???
                  Pierdolisz o zydowskiej agresji na ziemie palestynska-UDOWODNIJ MI
                  HISTORYCZNIE,ZE NA TYCH TERENACH ISTNIALO KIEDYKOLWIEK PANSTWO PALESTYNSKIE(nie
                  chodzi mi o nazwe Paletyna,lecz wlasnie o jednolity organizm panstwowy).BO
                  FAKTOWI ISTNIENIA NA TYCH TERENACH PANSTWA IZRAEL PONAD 2000 LAT TEMU NIE MASZ
                  CHYBA ZAMIARU ZAPRZECZAC???

> 2. Gdzie drwa rabia, tam wiory leca. Walczac z Hitlerem, alianci doszczetniespa
                  > lili np. Drezno, miasto bez
                  > znaczenia militarnego, zas bardzo bogate w zabytki...

-Kr. Znowu manipulujesz faktami-Drezno zostalo zbombardowane CELOWO-W ODWECIE ZA
                  BOBMARDOWANIE PRZEZ NIEMCOW ZABYTKOW HISTORYCZNYCH W ANGLII(ostalo sie jedynie
                  Stonehenge tylko dlatego,ze bylo swietnym punktem orientacyjnym dla pilotow
                  Luftwaffe)-i co najdziwniejsze Niemcy nie wnosza szczegolnych pretensji do
                  zniszczenia Drezna-natomiast robia to tacy jak ty "wykazujac" brudy wojny

Jak jest wojna, to KAZDY
                  > z niej wychodzi z brudnymi
                  > rekami, tyle, ze sadzeni sa tylko zwyciezeni.

-Kr.Tu sie z toba zgadzam-HISTORIE PISZA ZWYCIEZCY!!!

ANIU! Ja sluzylem prawie 5 lat w
                  > wojsku (szkola oficerska),

-KURWA,KAGAN-jakie ty wlasciwie narkotyki bierzesz,w jednym miejscu piszesz,ze
                  skonczyles ekonomike oraz nauki polityczne,teraz znowu,ze Szkole Oficerska(jakich
                  wojsk???jesli wolno spytac,i kiedy???)

> wiec wiem nieco, na czym polega wojsko i wojna... Radze ci trzymac sie od tego
                  > jak najdalej.
                  > Kagan :)

-Kr. A SKAD DO KURWY NEDZY(jako wojskowego nie razi cie chyba moje slownictwo???)
                  MASZ TAAAAAKIE DOSWIADCZENIE BOJOWE???Zaraz okaze sie,ze zdobywales Monte Cassino
                  (co bylo zreszta calkowicie zbedna operacja)albo forsowales Odre razem z Generalem
                  (obecnym)Jaruzelskim????
                  POWIEDZ KAGAN ,ALE TAK UCZCIWIE-----CZEGOS TY KURWA JESZCZE NIE ROBIL?????

Pozdrowienia
                  • Gość: Kagan Re: Do Kagana IP: *.lib.monash.edu.au 09.04.02, 05:00
                    Gość portalu: Kraken napisał(a):
                    Gość portalu: Ania napisał(a): A gdybys tak mieszkal w Lockerby i samolot
                    spadlby na Twoj dom i zginela by Twoja rodzina?
                    K:
                    1. Nie ma 100% dowodu, kto to zrobil naprawde. Ja mysle, ze w tym maczal
                    swe dlugie palce wywiad izraelski, podobnie jak w ataku na WTC i Pentagon...

-Kr.Kurwa wywiad izraelski tzw.Mosad(?) jest tez winien temu,ze slonce nie
                    wchodzi na zachodzie,i doba ma tylko 24 godziny,co Kagan???
                    K: Niekoniecznie Mosad. Mosad to zydowskie CIA, za nim stoja lepiej zakonspirowane
                    organizacje :)

KR: Pierdolisz o zydowskiej agresji na ziemie palestynska-UDOWODNIJ MI
                    HISTORYCZNIE,ZE NA TYCH TERENACH ISTNIALO KIEDYKOLWIEK PANSTWO PALESTYNSKIE(nie
                    chodzi mi o nazwe Paletyna,lecz wlasnie o jednolity organizm panstwowy).BO
                    FAKTOWI ISTNIENIA NA TYCH TERENACH PANSTWA IZRAEL PONAD 2000 LAT TEMU NIE MASZ
                    CHYBA ZAMIARU ZAPRZECZAC???
                    K: Ponad 2 tys. lat temu byly na tym terenie hebrajskie krolestwa Samary czy
                    Judei. Ale NIE bylo wlasciwie jakiegos jednolitego panstwa zydowskiego we
                    wspolczesnym znaczeniu. Popelniasz dosc pospolityn grzech prezentyzmu, myslisz,
                    ze panstwa istniejace tysiace lat temu byly podobne do wspolczesnych. A np.
                    dopiero w wieku XVI n.e. zaczeto rozrozniac skarb panstwa od skarbu krola...
                    Liczy sie to, ze na terenach Plestyny w XIX wieku praktycznie NIE bylo zydow!
                    Tam rzadzili Rzymianie, Turcy, krzyzowcy (np. Templariusze) i Brytyjczycy. To
                    tak, jakby odmawiac Polakom wlasnego panstwa, bo przeciez na dobra sparwe polskie
                    panstwo przestalo niejako istniec po Unii Lubelskiej, pozniej byly rozbiory i
                    okupacja niemiecka...

K: 2. Gdzie drwa rabia, tam wiory leca. Walczac z Hitlerem, alianci doszczetnie
                    spalili np. Drezno, miasto bez znaczenia militarnego, zas bardzo bogate w
                    zabytki...
                    -Kr. Znowu manipulujesz faktami-Drezno zostalo zbombardowane CELOWO-W ODWECIE
                    ZA BOBMARDOWANIE PRZEZ NIEMCOW ZABYTKOW HISTORYCZNYCH W ANGLII(ostalo sie jedynie
                    Stonehenge tylko dlatego,ze bylo swietnym punktem orientacyjnym dla pilotow
                    Luftwaffe)-i co najdziwniejsze Niemcy nie wnosza szczegolnych pretensji do
                    zniszczenia Drezna-natomiast robia to tacy jak ty "wykazujac" brudy wojny
                    K: Drezno bylo odwetem za znacznie mniejsze Coventry, gdzie tylko zniszczono
                    budynki, ale stosunkowo male byly straty w ludziach. Ciekawe, ze zniszczono
                    wlasnie Drezno, a nie np. ktores z miast przemyslowych...

K: Jak jest wojna, to KAZDY z niej wychodzi z brudnymi
                    rekami, tyle, ze sadzeni sa tylko zwyciezeni.
                    -Kr.Tu sie z toba zgadzam-HISTORIE PISZA ZWYCIEZCY!!!
                    K: ZGOODA!!! :)
                    K: ANIU! Ja sluzylem prawie 5 lat w wojsku (szkola oficerska),
                    -KURWA,KAGAN-jakie ty wlasciwie narkotyki bierzesz,w jednym miejscu piszesz,ze
                    skonczyles ekonomike oraz nauki polityczne,teraz znowu,ze Szkole Oficerska(jaki
                    ch wojsk???jesli wolno spytac,i kiedy???)
                    K: Mialem rozne przypadki... To byly 3 lata szkoly oficerskiej plus 2 lata
                    "part time" wojska na SGPiSie... Udalo mi sie dostac zwolnienie ze sluzby
                    czynnej ze wzgl. na stan zdrowia, ale musialem chodzic na Studium Wojskowe...

K: wiec wiem nieco, na czym polega wojsko i wojna... Radze ci trzymac sie od
                    tego jak najdalej.
                    -Kr. A SKAD DO KURWY NEDZY(jako wojskowego nie razi cie chyba moje slownictwo?
                    ??)
                    K: NIE! :) przeklinaj sobie ile chcesz! :)
                    KR. MASZ TAAAAAKIE DOSWIADCZENIE BOJOWE???Zaraz okaze sie,ze zdobywales Monte
                    Cassino (co bylo zreszta calkowicie zbedna operacja)albo forsowales Odre razem z
                    Generalem(obecnym)Jaruzelskim????
                    K: Uczylem sie tajnikow kontrwywiadu pod kier. gen Kuffla...

Kr. POWIEDZ KAGAN ,ALE TAK UCZCIWIE-----CZEGOS TY KURWA JESZCZE NIE ROBIL?????
                    K: Qurva meska nie bylem, i nie planuje byc (ze wzgl. na epidemie AIDS)... :)
                    Pozdrowienia
                    NAWZAJEM!
                • Gość: Hania Do Omnibusa Kagana IP: 195.217.253.* 08.04.02, 17:58

> Gość portalu: Ania napisał(a):
                  >
                  > > A gdybys tak mieszkal w Lockerby i samolot spadlby na Twoj dom i zginela
                  > by Twoja rodzina?
                  > K:
                  > 1. Nie ma 100% dowodu, kto to zrobil naprawde. Ja mysle, ze w tym maczal swe dl
                  > ugie palce
                  > wywiad izraelski, podobnie jak w ataku na WTC i Pentagon...
                  > 2. Gdzie drwa rabia, tam wiory leca. Walczac z Hitlerem, alianci doszczetniespa
                  > lili np. Drezno, miasto bez
                  > znaczenia militarnego, zas bardzo bogate w zabytki... Jak jest wojna, to KAZDY
                  > z niej wychodzi z brudnymi
                  > rekami, tyle, ze sadzeni sa tylko zwyciezeni. ANIU! Ja sluzylem prawie 5 lat w
                  > wojsku (szkola oficerska),
                  > wiec wiem nieco, na czym polega wojsko i wojna... Radze ci trzymac sie od tego
                  > jak najdalej.
                  > Kagan :)

Kagan, ile Ty masz lat, ze zdazyles zrobic 2 doktoraty (1 z nauk politycznych a 1
                  z ekonomii) i jeszcze 5 lat szkoly oficerskiej zaliczyc? Ze o Twoich studiach
                  informatycznych i socjologicznych nie wspomne?
                  • Gość: Osa Re: Do Omnibusa Kagana IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 08.04.02, 23:40
                    Doktoraty z nauk politycznych i ekonomii marksistowskiej
                    jak wiadomo niektorzy dostawali na telefon...

Gos´c´ portalu: Hania napisa?(a):

> Gos´c´ portalu: Kagan napisa?(a):
                    >
                    > > Gos´c´ portalu: Ania napisa?(a):
                    > >
                    > > > A gdybys tak mieszkal w Lockerby i samolot spadlby na Twoj dom i
                    zgi
                    > nela
                    > > by Twoja rodzina?
                    > > K:
                    > > 1. Nie ma 100% dowodu, kto to zrobil naprawde. Ja mysle, ze w tym
                    maczal s
                    > we dl
                    > > ugie palce
                    > > wywiad izraelski, podobnie jak w ataku na WTC i Pentagon...
                    > > 2. Gdzie drwa rabia, tam wiory leca. Walczac z Hitlerem, alianci
                    doszczetn
                    > iespa
                    > > lili np. Drezno, miasto bez
                    > > znaczenia militarnego, zas bardzo bogate w zabytki... Jak jest wojna, to K
                    > AZDY
                    > > z niej wychodzi z brudnymi
                    > > rekami, tyle, ze sadzeni sa tylko zwyciezeni. ANIU! Ja sluzylem prawie 5 l
                    > at w
                    > > wojsku (szkola oficerska),
                    > > wiec wiem nieco, na czym polega wojsko i wojna... Radze ci trzymac sie
                    od
                    > tego
                    > > jak najdalej.
                    > > Kagan :)
                    >
                    > Kagan, ile Ty masz lat, ze zdazyles zrobic 2 doktoraty (1 z nauk politycznych
                    a
                    > 1
                    > z ekonomii) i jeszcze 5 lat szkoly oficerskiej zaliczyc? Ze o Twoich studiach
                    > informatycznych i socjologicznych nie wspomne?

• Gość: Osa Re: Do Omnibusa Kagana IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 08.04.02, 23:53
                      Kagan dostal doktorat za dowod ze Boga nie ma i ze
                      agnostyk to taki co poszukuje sensu zycia i zaprzecza istnieniu Boga.
                      Bylo to rewolucyjne odkrycie ktore zmienilo bieg tego forum. Wczesniej
                      tacy co negowali istnienie Boga byli nazwani ateistami i nikt nie wierzyl w
                      dowody na nieistnienie Boga. Kagan ma zwolennikow zwanych
                      kaganistami. Wyrozniaja sie prostym zolnierskim jezykiem ("palme" i
                      Kraken). Ostatnio zauwazylam schizme wsrod kaganistow, poniewaz
                      Kagan nawiazal do tradycji Gomulkowskiego "antysyjonizmu." Czekam na
                      natepne odcinki. Bawie sie dobrze!!!
                      • Gość: Kagan Re: Do Omnibusa Kagana IP: *.lib.monash.edu.au 09.04.02, 04:43
                        Gość portalu: Osa napisał(a):

> Kagan dostal doktorat za dowod ze Boga nie ma i ze
                        > agnostyk to taki co poszukuje sensu zycia i zaprzecza istnieniu Boga.
                        K: To sa tylko twoje urojenia na tle religijnej histerii... :(

> Bylo to rewolucyjne odkrycie ktore zmienilo bieg tego forum. Wczesniej
                        > tacy co negowali istnienie Boga byli nazwani ateistami i nikt nie wierzyl w
                        > dowody na nieistnienie Boga. Kagan ma zwolennikow zwanych
                        > kaganistami. Wyrozniaja sie prostym zolnierskim jezykiem ("palme" i
                        > Kraken). Ostatnio zauwazylam schizme wsrod kaganistow, poniewaz
                        > Kagan nawiazal do tradycji Gomulkowskiego "antysyjonizmu." Czekam na
                        > natepne odcinki. Bawie sie dobrze!!!
                        K: Oby ci ten karnawal nie przyslonil rzeczywistosci... :)

• Gość: Kagan Re: Do Omnibusa Kagana IP: *.lib.monash.edu.au 09.04.02, 04:45
                    Kagan, ile Ty masz lat, ze zdazyles zrobic 2 doktoraty (1 z nauk politycznych a
                    1 z ekonomii) i jeszcze 5 lat szkoly oficerskiej zaliczyc? Ze o Twoich studiach
                    informatycznych i socjologicznych nie wspomne?
                    K: Mam, ile mam...:) A niektore studia robilem rownolegle, takze
                    pracujac... :)
                    • Gość: Hania Re: Do Omnibusa Kagana IP: 195.217.253.* 09.04.02, 11:26

> Kagan, ile Ty masz lat, ze zdazyles zrobic 2 doktoraty (1 z nauk politycznych a
                      > 1 z ekonomii) i jeszcze 5 lat szkoly oficerskiej zaliczyc? Ze o Twoich studiach
                      >
                      > informatycznych i socjologicznych nie wspomne?
                      > K: Mam, ile mam...:) A niektore studia robilem rownolegle, takze
                      > pracujac... :)

W tej pracy spales, a na zajeciach myles zeby, czy na odwrot? Chyba, ze w pracy
                      zaliczales kursy korespondencyjne.
                      • Gość: Kagan Re: Do Omnibusa Kagana IP: *.arts.monash.edu.au 11.04.02, 07:21

Gość portalu: Hania napisał(a): Kagan, ile Ty masz lat, ze zdazyles zrobic 2 doktoraty
                        (1 z nauk politycznych a 1 z ekonomii) i jeszcze 5 lat szkoly oficerskiej zaliczyc?
                        Ze o Twoich studiach informatycznych i socjologicznych nie wspomne?
                        K: Mam, ile mam...:) A niektore studia robilem rownolegle, takze pracujac... :)

> W tej pracy spales, a na zajeciach myles zeby, czy na odwrot? Chyba, ze w pracy
                        > zaliczales kursy korespondencyjne.
                        K: Dyskusja byla o Palestynczykach a nie o Kaganie! Jak syjonistom zabraklo
                        argumentow, to zaczeli, po staremu, atakowac Kagana ad personam...
                        WSTYD, zydki moje mile! :(
                        Pamietajcie, ze jescze bedziecie mnie prosic na kolanach o kat w piwnicy... :)
                        Kagan

• Gość: Hania Re: Do Omnibusa Kagana IP: 195.217.253.* 11.04.02, 17:13

>
                          > > Gość portalu: Kagan napisał(a):
                          > Gość portalu: Hania napisał(a): Kagan, ile Ty masz lat, ze zdazyles zrobic 2 d
                          > oktoraty
                          > (1 z nauk politycznych a 1 z ekonomii) i jeszcze 5 lat szkoly oficerskiej zali
                          > czyc?
                          > Ze o Twoich studiach informatycznych i socjologicznych nie wspomne?
                          > K: Mam, ile mam...:) A niektore studia robilem rownolegle, takze pracujac... :)
                          >
                          > > W tej pracy spales, a na zajeciach myles zeby, czy na odwrot? Chyba, ze w
                          > pracy
                          > > zaliczales kursy korespondencyjne.
                          > K: Dyskusja byla o Palestynczykach a nie o Kaganie! Jak syjonistom zabraklo
                          > argumentow, to zaczeli, po staremu, atakowac Kagana ad personam...
                          > WSTYD, zydki moje mile! :(
                          > Pamietajcie, ze jescze bedziecie mnie prosic na kolanach o kat w piwnicy... :)
                          > Kagan
                          >
                          Jakos sobie wymoszcze poslanie starymi numerami "Skrzydlatej Polski" - obleci!
                          Syjonizm przy historii Twojej edukacji, to naprawde nuda i blahostka!

• Gość: Kagan Re: Do Omnibusa Kagana IP: *.vic.bigpond.net.au 12.04.02, 16:57

>
                            > > Gość portalu: Hania napisał(a):
                            > >
                            > > > Gość portalu: Kagan napisał(a):
                            > > Gość portalu: Hania napisał(a): Kagan, ile Ty masz lat, ze zdazyles zrobic 2 doktoraty
                            > > (1 z nauk politycznych a 1 z ekonomii) i jeszcze 5 lat szkoly oficerskiej zaliczyc?
                            > > Ze o Twoich studiach informatycznych i socjologicznych nie wspomne?
                            > > K: Mam, ile mam...:) A niektore studia robilem rownolegle, takze pracujac.
                            > .. :)
                            > >
                            > > > W tej pracy spales, a na zajeciach myles zeby, czy na odwrot? Chyba,
                            > ze w pracy zaliczales kursy korespondencyjne.
                            > > K: Dyskusja byla o Palestynczykach a nie o Kaganie! Jak syjonistom zabraklo
                            > > argumentow, to zaczeli, po staremu, atakowac Kagana ad personam...
                            > > WSTYD, zydki moje mile! :(
                            > > Pamietajcie, ze jeszcze bedziecie mnie prosic na kolanach o kat w piwnicy... :)
                            > > Kagan
                            > >
                            > Jakos sobie wymoszcze poslanie starymi numerami "Skrzydlatej Polski" - obleci!
                            > Syjonizm przy historii Twojej edukacji, to naprawde nuda i blahostka!
                            K: A skad wezmiesz piwnice?
                • Gość: Krzys Re: Do syjonistycznego Goebelsa (Mirka) IP: 195.64.16.* 09.04.02, 16:17
                  Juz slyszalem debilow, ale ten Kagan to szczyt!!! Caly swiat wie, ze kilku
                  Arabow zrobilo zamach na WTC, byly wszedzie na calym swiecie ich zdjecia,
                  a Ameryka wojne przez to w Afganistanie prowadzi, bo Bin Laden i jego Talibani
                  byly tymi, ktorzy dali rozkac zniszczenia nowojorskich wierzowcow, ale debil
                  Kagan pisze, ze to zrobili Zydzi!! Ten prostak podszywa sie doktoratami, ale
                  naprawde jest robolem w Ameryce, bo on ma taki poziom, jak najnizsze
                  spoleczenstwo polskie i zaiwania w Ameryce za pare dolarkow, a swoja nienawisc
                  do Zydow, ktorzy sa w Ameryce kims,wyzuca z siebie na forum!!! To straszny
                  czlowiek, olewajcie go ludzie!!!!!!
        • Gość: Dr.KrisK Kagan - nudny jesteś i okropnie przemądrzały. IP: *.eng.fsu.edu 08.04.02, 23:52
          Zaczynasz mnie trochę denerwować. Jako oczywisty wariat masz oczywiście swoje
          prawa, ale twoje ciągłe miągolenie o Chazarach, kometach, trajektoriach lotu
          bocianów oraz ich wpływie na losy Bolejewa, tajemnych związkach Watykanu z
          Wielkich Churałem Ludowym Mongolii - są uciązliwe und nudne!
          Moja propozycja:
          a) przestań pisać;
          b) zaoszczędzony czas przeznacz na zarabianie pieniędzy (dowolny sposób - żadna
          praca nie hańbi);
          c) kup sobie butelkę dobrej (nie blend!) whisky;
          d) wypij;
          e) wróc do punktu a
          No.
          • Gość: Kagan DrKrisK - nudny jesteś i okropnie przemądrzały. IP: *.lib.monash.edu.au 09.04.02, 04:41
            Gość portalu: Dr.KrisK napisał(a):

> Zaczynasz mnie trochę denerwować.
            K: Idz sie leczyc na nerwy!
            > Jako oczywisty wariat masz oczywiście swoje prawa, ale twoje ciągłe miągolenie
            > o Chazarach, kometach, trajektoriach lotu bocianów oraz ich wpływie na losy
            > Bolejewa, tajemnych związkach Watykanu z Wielkich Churałem Ludowym Mongolii -
            > są uciązliwe und nudne!
            K: Nie musisz ich czytac!
            > Moja propozycja:
            > a) przestań pisać;
            K: Wez do siebie, syjonisto!
            > b) zaoszczędzony czas przeznacz na zarabianie pieniędzy (dowolny sposób - żadna
            > praca nie hańbi);
            K: Mam dosyc pieniedzy, wiecej NIE potrzebuje! Ale ty tego nigdy NIE zrozumiesz,
            biedaku... :(
            > c) kup sobie butelkę dobrej (nie blend!) whisky;
            K: Niezdrowo!
            > d) wypij;
            K: Jeszcze bardziej! :)
            > e) wróc do punktu a
            > No.
            K: ???
            • Gość: mirek Re: DrKrisK - nudny jesteś i okropnie przemądrzały. IP: 212.33.64.* 09.04.02, 08:45
              Uczyłeś się pracując co? Czyżby na wiezyczce w Oświęcimiu?
              A teraz aby uzupełnić Twoje "szerokie horyzonty myślowe:) :
              "Chazarowie, lud pochodzenia tureckiego, najstarsze pewne wzmianki pochodzą z
              VI w., kiedy to toczyli walki na terenie Kaukazu z władcą perskim Kawadem I, za
              Chosroesa I osiedlili się w północnym Dagestanie. Początkowo wchodzili w skład
              związku plemiennego Sabirów, a od poł. VI w. Kaganatu Zachodniotureckiego. W
              latach 630-650 formuuje się Kaganat Chazarski, w 2 poł. VII w. obejmujący
              ziemie na zachód od Wołgi aż po Dniepr, na północy Bułgarów pozostałych nad
              Kubaniem, rozciągając silne wpływy nad Bułgarią Nadwołżańsko-Kamską. Pod
              kontrolą Chazarów pozostawały również niektóre plemiona słowiańskie (Polanie,
              Radymicze, Siewierzanie, Wiatycze) i ugrofińskie.

Za Justyniana II skutecznie interweniowali Ch. w walki o tron bizantyński. Aż
              do zawarcia pokoju w 798/799 prowadzili ciężkie walki z Arabami o władzę nad
              Kaukazem, stając się tym samym sojusznikiem Bizancjum. IX i X w. nastąpił
              powolny upadek politycznego znaczenia Chazarów, władzę nad plemionami
              słowiańskimi przejął Kijów. W poł. X w. władza Chazarów ograniczała się do
              terenu między dolnym Donem, Wołgą, na południu oparła się o Kaukaz, Bułgarzy
              Nadwołżańsko-Kamscy tylko formalnie uznawali ich zwierzchność.

965 książe kijowski Światosław pokonał kagana, zdobył Sarkel, Itil likwidując
              tym samym kaganat. Nazwa Chazarowie pojawia się jeszcze w źródłach XI-XII w.
              Okres słabości politycznej to czas niebywałego rozkwitu gospdarczego Chazarów,
              czerpiących zysk z pośrednictwa w handlu arabskim z Europą północną i
              wschodnią. Wśród Chazarów rozpowszechnione było chrześcijaństwo, islam, na
              przełomie VIII i IX w. dochodzi do przyjęcia przez kagana i część możnych
              judaizmu. Z ludnością Kaganatu Chazarów łączy się kulturę sałtowo-majacką
              (obecnie), udało się także odnaleźć i rozkopać kilka miast Ch. (Balangar,
              Sarkel). " - tyle encyklopedia. Szczegóolnie podoba mi się to o Kaganie:)))
              • Gość: Kagan Re: DrKrisK - nudny jesteś i okropnie przemądrzały. IP: *.arts.monash.edu.au 11.04.02, 07:01
                Uczyłeś się pracując co? Czyżby na wiezyczce w Oświęcimiu?
                K: Czemu NIE? Niestety, za moich czasow oboz ten byl juz tylko zabytkiem
                muzealnym... A szkoda, nie byloby tej rzezi niewinnych Arabow i ethnic cleansing
                dokonywanych obecnie przez tzw. zydow (wl. syjonistow) w Palestynie!

A teraz aby uzupełnić Twoje "szerokie horyzonty myślowe:) :
                "Chazarowie, lud pochodzenia tureckiego, najstarsze pewne wzmianki pochodzą z
                VI w., kiedy to toczyli walki na terenie Kaukazu z władcą perskim Kawadem I, za
                Chosroesa I osiedlili się w północnym Dagestanie. Początkowo wchodzili w skład
                związku plemiennego Sabirów, a od poł. VI w. Kaganatu Zachodniotureckiego. W
                latach 630-650 formuuje się Kaganat Chazarski, w 2 poł. VII w. obejmujący
                ziemie na zachód od Wołgi aż po Dniepr, na północy Bułgarów pozostałych nad
                Kubaniem, rozciągając silne wpływy nad Bułgarią Nadwołżańsko-Kamską. Pod
                kontrolą Chazarów pozostawały również niektóre plemiona słowiańskie (Polanie,
                Radymicze, Siewierzanie, Wiatycze) i ugrofińskie.
                Za Justyniana II skutecznie interweniowali Ch. w walki o tron bizantyński. Aż
                do zawarcia pokoju w 798/799 prowadzili ciężkie walki z Arabami o władzę nad
                Kaukazem, stając się tym samym sojusznikiem Bizancjum. IX i X w. nastąpił
                powolny upadek politycznego znaczenia Chazarów, władzę nad plemionami
                słowiańskimi przejął Kijów. W poł. X w. władza Chazarów ograniczała się do
                terenu między dolnym Donem, Wołgą, na południu oparła się o Kaukaz, Bułgarzy
                Nadwołżańsko-Kamscy tylko formalnie uznawali ich zwierzchność.
                965 książe kijowski Światosław pokonał kagana, zdobył Sarkel, Itil likwidując
                tym samym kaganat. Nazwa Chazarowie pojawia się jeszcze w źródłach XI-XII w.
                Okres słabości politycznej to czas niebywałego rozkwitu gospdarczego Chazarów,
                czerpiących zysk z pośrednictwa w handlu arabskim z Europą północną i
                wschodnią. Wśród Chazarów rozpowszechnione było chrześcijaństwo, islam, na
                przełomie VIII i IX w. dochodzi do przyjęcia przez kagana i część możnych
                judaizmu. Z ludnością Kaganatu Chazarów łączy się kulturę sałtowo-majacką
                (obecnie), udało się także odnaleźć i rozkopać kilka miast Ch. (Balangar,
                Sarkel). " - tyle encyklopedia. Szczegóolnie podoba mi się to o Kaganie:)))
                K: Znacznie wiecej znajdziesz u Koestlera, THE THIRTEENTH TRIBE!
                A koniec kaganatowi polozyl dopiero Dzyngis-Chan! Marne masz zrodla...
                Kagan :)
            • rita5 Facet z fantazja 10.04.02, 05:13
              Zadbal pan kiedys, aby nie byc postacia anonimowa, po co wiec ta fantazja i
              mania wyzszosci i to na Forum ? mywebpage.netscape.com/ljkel2/
              Kazdy mezczyzna po studiach w Polsce, doskonale wie
              jak wygladalo wojsko. Pana nawet nie objely pozniejsze zmiany skoro technikum

elektryczne konczyl pan w 1968 roku.
              Niestety ,nie zrobil pan w kraju zadnego doktoratu, a szkoda, bo nie mialby pan
              problemu ze znalezieniem pracy na uniwersytecie amerykanskim a tym samym bylby
              pan mniej zgorzknialy, mniej zawistny i moze nie wypisywalby pan strasznych,
              ale to naprawde strasznych glupstw na temat USA.
              Pierwszy i jedyny doktorat staral sie pan zrobic na Monash z Lema,(po 2000r) i
              i jesli sie to panu udalo to szczerze gratuluje , bo na doktoraty nigdy nie za
              pozno, a pan dopiero po piecdziesiatce.
              Nigdy nie staralam sie byc zlosliwa w stosunku do przyzwoitych ludzi. Ale
              poniewaz nie liczy sie pan z nikim ,plugawiac wszystko i wszystkich, jescze raz
              tylko przypomne panu, wielokrotne wyrzucanie z pracy (w Australii rowniez) z
              powodu awanturnictwa, niekompetencji i szkalowania postronnych osob.
              To wszystko.
              • Gość: m4 Re: Facet z fantazja IP: 194.151.168.* 10.04.02, 14:38
                Brawo Rita! Zawsze uwazalem Kagana za zakale forum, a jego wypowiedzi za
                bredzenie balwana. Teraz wiem ze to psychopata.
                • Gość: Hania Re: Facet z fantazja IP: 195.217.253.* 10.04.02, 15:49
                  Gość portalu: m4 napisał(a):

> Brawo Rita! Zawsze uwazalem Kagana za zakale forum, a jego wypowiedzi za
                  > bredzenie balwana. Teraz wiem ze to psychopata.

O rany....
                • Gość: errtu Nie zrozumieliscie IP: *.chello.pl 10.04.02, 15:53
                  Nie zrozumieliscie wypowiedzi Kagana w sprawie zydowskiej ingerencji w atak na
                  wtc.Nie dziwie sie wam, bo:
                  -po pierwsze nie wyjasnial on tego,
                  -a po drugie i tak zaczelibyscie na niego bluzgac.
                  Nie ma zadnych dowodow ze mosad maczal w tym palce i sadze ze nigdy sie nie
                  znajda.Mosad to przeciez najlepszy wywiad na swiecie.Co swiadczy o winie zydow?
                  Ano motyw.Oczywiscie to za malo gdzie gdziekolwiek, kogokolwiek za to skazac,
                  ale cos juz jest.Teraz zydzi mowia ze ida niszczyc terrorystow, a spokojnie
                  morduja kobiety dzieci i niewinnych mezczyzn.Wyganiaja dziennikarzy, aresztuja
                  i niszcza ich sprzet.Zeby nikt nie mogl udokumentowac zbrodni zydowskich na
                  narodzie palestynskim.Niedawno zginelo dwoch z dzennikarzy(czy operatorow),
                  mowi sie ze nie wiadomo kto strzelal...
                  A zdjecia zamachowcow o niczym jeszcze nie swiadcza.Pewnie nawet nie wiedzieli,
                  dla kogo pracuja.Ktos z was mowil, ze przeciez znany jest winowajca
                  zamachu.Ponoc osama bin laden.Ja jednak nie jestem tego taki pewnien.Nie bylo
                  procesu.Nie widzialem zadnych dowodow, a nawet osama sie nie przyznal.
                  I jeszcze:Podobno 11 wrzesnia bylo jakies zydowskie swieto.Dzien w ktorym zydzi
                  nie pracuja.
                  • Gość: Hania Re: Nie zrozumieliscie IP: 195.217.253.* 10.04.02, 15:55
                    Gość portalu: errtu napisał(a):

> Nie zrozumieliscie wypowiedzi Kagana w sprawie zydowskiej ingerencji w atak na
                    >
                    > wtc.Nie dziwie sie wam, bo:
                    > -po pierwsze nie wyjasnial on tego,
                    > -a po drugie i tak zaczelibyscie na niego bluzgac.
                    > Nie ma zadnych dowodow ze mosad maczal w tym palce i sadze ze nigdy sie nie
                    > znajda.Mosad to przeciez najlepszy wywiad na swiecie.Co swiadczy o winie zydow?
                    > Ano motyw.Oczywiscie to za malo gdzie gdziekolwiek, kogokolwiek za to skazac,
                    > ale cos juz jest.Teraz zydzi mowia ze ida niszczyc terrorystow, a spokojnie
                    > morduja kobiety dzieci i niewinnych mezczyzn.Wyganiaja dziennikarzy, aresztuja
                    > i niszcza ich sprzet.Zeby nikt nie mogl udokumentowac zbrodni zydowskich na
                    > narodzie palestynskim.Niedawno zginelo dwoch z dzennikarzy(czy operatorow),
                    > mowi sie ze nie wiadomo kto strzelal...
                    > A zdjecia zamachowcow o niczym jeszcze nie swiadcza.Pewnie nawet nie wiedzieli,
                    >
                    > dla kogo pracuja.Ktos z was mowil, ze przeciez znany jest winowajca
                    > zamachu.Ponoc osama bin laden.Ja jednak nie jestem tego taki pewnien.Nie bylo
                    > procesu.Nie widzialem zadnych dowodow, a nawet osama sie nie przyznal.
                    > I jeszcze:Podobno 11 wrzesnia bylo jakies zydowskie swieto.Dzien w ktorym zydzi
                    >
                    > nie pracuja.

Brawo, Sherlocku.
                  • Gość: Dr.KrisK Nie gniewaj się, ale.. IP: *.eng.fsu.edu 10.04.02, 17:20
                    .. piszesz straszliwe głupoty. Albo gniewaj się - nie zależy mi na opinii kogoś
                    opanowanego przez spiskową teorię dziejów. Mosad .. święto żydowskie ...
                    Niesamowite, jak pokrętna może byc myśl ludzka błądzaca po ciasnym mózgu!!
                    • Gość: Hania Re: Nie gniewaj się, ale.. IP: 195.217.253.* 10.04.02, 17:24

> .. piszesz straszliwe głupoty. Albo gniewaj się - nie zależy mi na opinii kogoś
                      >
                      > opanowanego przez spiskową teorię dziejów. Mosad .. święto żydowskie ...
                      > Niesamowite, jak pokrętna może byc myśl ludzka błądzaca po ciasnym mózgu!!

A jeszcze te glosy z kosmosu....
                  • Gość: Kraken Re: Nie zrozumieliscie-do errtu IP: *.ipt.aol.com 10.04.02, 21:16
                    --------------------------------------------------------------------------------
                    Nie zrozumieliscie wypowiedzi Kagana w sprawie zydowskiej ingerencji w atak na
                    wtc.Nie dziwie sie wam, bo:
                    -po pierwsze nie wyjasnial on tego,
                    -a po drugie i tak zaczelibyscie na niego bluzgac.

-Kr.Przepraszam bardzo-ze swej strony NIGDY nie bluzgalem na Kagana-wrecz
                    przeciwnie-bardzo sobie cenie niektore jego wypowiedzi,i uwazam,ze to bardzo
                    inteligentny i porzadny gosc-a ze nie lubi Zydow-jego prawo,ja ze swej strony
                    bardzo ich szanuje natomiast nienawidze arabow(tych dzisiejszych)
                    Ale to sa ,ze tak powiem nieporozumienia rodzinne

Nie ma zadnych dowodow ze mosad maczal w tym palce i sadze ze nigdy sie nie
                    znajda.Mosad to przeciez najlepszy wywiad na swiecie.

-Kr. No tutaj polemizowalbym,moim zdaniem bezsprzecznie najlepszym wywiadem
                    jest jednak brytyjski M-5(chociaz Polacy na pewno stwierdza,ze najlepszym
                    szpionem w historii dziejow byl Kuklinski(byly podpulkownik)
                    Kiedys czytalem ciekawe opracowanie brytyjskie na temat wlasnie MOsadu-otoz
                    sila i skutecznosc tego wywiadu polega na tym (oczywiscie w/g
                    brytyjczykow,ktorych opinie podzielam),ze praktycznie KAZDY ZYD NA SWIECIE JEST
                    JEGO POTENCJALNYM AGENTEM(w dodatku nie bioracym pieniedzy)-wystarczy,ze Mosad
                    poprosi jakiegokolwiek Zyda o wspolprace,a praktycznie ZADEN nie odmowi i
                    udzieli wszelkich dostepnych mu informacji( w przypadku odmowy,taki Zydek jest
                    natychmiast "na cenzurowanym" w swej spolecznosci i podlega swoistemu
                    ostracyzmowi,a co to oznacza nie trzeba dodawac)

Co swiadczy o winie zydow?
                    Ano motyw.

-Kr.JAKI MOTYW????jaki intares mieliby Zydzi niszczac "Twin Towers"????

Oczywiscie to za malo gdzie gdziekolwiek, kogokolwiek za to skazac,
                    ale cos juz jest.Teraz zydzi mowia ze ida niszczyc terrorystow, a spokojnie
                    morduja kobiety dzieci i niewinnych mezczyzn.

-Kr.Zapomniales dodac,ze te "kobety,dzieci i niewinni mezczyzni" sa czesto
                    obladowani srodkami wybuchowymi-juz kiedys czytalem ubolewanie cenionego przeze
                    mnie felietonisty(Ludwika Stommy) jak to niedobrzy zolnierze izraelscy rewiduja
                    na przejsciu wszystkich bez wyjatku,jak to czesto strzelaja do malolata
                    uzbrojonego w kamien-ja natomiast pytam-jakie mozna jeszcze zaproponowac metody
                    zmniejszenia terroryzmu,czy zolniez widzac gowniarza uzbrojonego w "kamien" ma
                    sprawdzac,czy to rzeczywiscie kamien,czy moze granat??Na jego miejscu TEZ BYM
                    STRZELAL!!!

Wyganiaja dziennikarzy, aresztuja
                    i niszcza ich sprzet.Zeby nikt nie mogl udokumentowac zbrodni zydowskich na
                    narodzie palestynskim.Niedawno zginelo dwoch z dzennikarzy(czy operatorow),
                    mowi sie ze nie wiadomo kto strzelal...

-Kr.To ryzyko owi dziennikarze maja wliczone w tzw. "koszty zawodu",zreszta
                    pojechali tam na ochotnika....Skuszeni zapewne niebagatelna premia,wiec
                    skonczmy to rozdzieranie szat(zreszta jak na razie wsszystkie media pisza nad
                    wyraz tendencyjnie,wiec nie ma co dziwic sie Zydkom)

A zdjecia zamachowcow o niczym jeszcze nie swiadcza.Pewnie nawet nie wiedzieli,
                    dla kogo pracuja.Ktos z was mowil, ze przeciez znany jest winowajca
                    zamachu.Ponoc osama bin laden.Ja jednak nie jestem tego taki pewnien.Nie bylo
                    procesu.

-KR. A KTO MU BRONI ZGODZIC SIE NA MIEDZYNARODOWY TRYBUNAL????

Nie widzialem zadnych dowodow, a nawet osama sie nie przyznal.
                    I jeszcze:Podobno 11 wrzesnia bylo jakies zydowskie swieto.Dzien w ktorym zydzi
                    nie pracuja.

-Kr.NIE BYLO!!!Sprawdzalem specjalnie w kalendarzu szkolnym syna(w USA)-tam
                    podaje sie WSZELKIE SWIETA!!!Mozna tam znalezc i St.Patick Day,i Cinto de Mayo
                    i Parade Pulaskiego -11wrzesnia nie bylo ZADNEGO ZYDOWSKIEGO SWIETA!!!!
                    Faktem natomiast jest,ze zarowno Mosad,jak i M-5 UPRZEDZALI Amerykanow,ze
                    Arabusy szykuja jakas akcje na duza skale na terytorium Ameryki,lecz CIA
                    zlekceazylo te sygnaly!!!
                    Swoja droga na miejscu Busha zrobilbym totalna czystke zarowno w CIA jak i FBI
                    wypierdalajac z roboty WSZYSTKICH OD STOPNIA SIERZANTA WZWYZ(i kazac zwracac
                    pensje za ostatnich 5 lat)

• Gość: errtu Re: Nie zrozumieliscie-do krakena IP: *.chello.pl 10.04.02, 22:09
                      Zlosliwe uwagi reszty przemilcze, a tobie Krakenie dziekuje za inteligetna
                      odpowiedz.

> -------------------------------------------------------------------------------
                      > -
                      > Nie zrozumieliscie wypowiedzi Kagana w sprawie zydowskiej ingerencji w atak na
                      > wtc.Nie dziwie sie wam, bo:
                      > -po pierwsze nie wyjasnial on tego,
                      > -a po drugie i tak zaczelibyscie na niego bluzgac.
                      >
                      > -Kr.Przepraszam bardzo-ze swej strony NIGDY nie bluzgalem na Kagana-wrecz
                      > przeciwnie-bardzo sobie cenie niektore jego wypowiedzi,i uwazam,ze to bardzo
                      > inteligentny i porzadny gosc-a ze nie lubi Zydow-jego prawo,ja ze swej strony
                      > bardzo ich szanuje natomiast nienawidze arabow(tych dzisiejszych)
                      > Ale to sa ,ze tak powiem nieporozumienia rodzinne
                      E:Nie mowilem o wszystkich, ale wlasnie tak wyglada wiele odpowiedzi do kagana
                      wielu osob.Przepraszam ze zbytnio uogolnilem.

>
                      > Nie ma zadnych dowodow ze mosad maczal w tym palce i sadze ze nigdy sie nie
                      > znajda.Mosad to przeciez najlepszy wywiad na swiecie.
                      >
                      > -Kr. No tutaj polemizowalbym,moim zdaniem bezsprzecznie najlepszym wywiadem
                      > jest jednak brytyjski M-5(chociaz Polacy na pewno stwierdza,ze najlepszym
                      > szpionem w historii dziejow byl Kuklinski(byly podpulkownik)
                      > Kiedys czytalem ciekawe opracowanie brytyjskie na temat wlasnie MOsadu-otoz
                      > sila i skutecznosc tego wywiadu polega na tym (oczywiscie w/g
                      > brytyjczykow,ktorych opinie podzielam),ze praktycznie KAZDY ZYD NA SWIECIE JEST
                      >
                      > JEGO POTENCJALNYM AGENTEM(w dodatku nie bioracym pieniedzy)-wystarczy,ze Mosad
                      > poprosi jakiegokolwiek Zyda o wspolprace,a praktycznie ZADEN nie odmowi i
                      > udzieli wszelkich dostepnych mu informacji( w przypadku odmowy,taki Zydek jest
                      > natychmiast "na cenzurowanym" w swej spolecznosci i podlega swoistemu
                      > ostracyzmowi,a co to oznacza nie trzeba dodawac)

Tu sie zgadzam.

> Co swiadczy o winie zydow?
                      > Ano motyw.
                      >
                      > -Kr.JAKI MOTYW????jaki intares mieliby Zydzi niszczac "Twin Towers"????
                      >
                      Taki, ze moga mowic ze palestynczycy to terrorysci i bezkarnie ich mordowac.To,
                      ze ataki izraela maja zupelnie inny cel to juz zupelnie inna sprawa.A "Twin
                      Towers" sa w Kuala Lumpur (Malezja)

>
                      > Oczywiscie to za malo gdzie gdziekolwiek, kogokolwiek za to skazac,
                      > ale cos juz jest.Teraz zydzi mowia ze ida niszczyc terrorystow, a spokojnie
                      > morduja kobiety dzieci i niewinnych mezczyzn.
                      >
                      > -Kr.Zapomniales dodac,ze te "kobety,dzieci i niewinni mezczyzni" sa czesto
                      > obladowani srodkami wybuchowymi
                      E:Wiekszosc z nich nie jest.

-juz kiedys czytalem ubolewanie cenionego przeze
                      >
                      > mnie felietonisty(Ludwika Stommy) jak to niedobrzy zolnierze izraelscy rewiduja
                      >
                      > na przejsciu wszystkich bez wyjatku,jak to czesto strzelaja do malolata
                      > uzbrojonego w kamien-ja natomiast pytam-jakie mozna jeszcze zaproponowac metody
                      >
                      > zmniejszenia terroryzmu,czy zolniez widzac gowniarza uzbrojonego w "kamien" ma
                      > sprawdzac,czy to rzeczywiscie kamien,czy moze granat??Na jego miejscu TEZ BYM
                      > STRZELAL!!!
                      E:Zapomniales dodac, ze palestynczycy nie maja armii ani sensownego uzbrojenia i
                      dlatego musza uciekac sie do partyzantki.Pamietaj takze ze zydzi tez stosowali te
                      metody (co chyba nawet ktos przypomnial na tym forum).A gdyby ktos zabil moja
                      rodzine a reszte wypedzil z domu,ktory nalezal do dziadkow, i go zniszczyl to
                      prawdopodobnie tez byl sie WYSADZIL.NAJLEPIEJ KOLO DUPY ZBRODNIARZA SZARONA

> Wyganiaja dziennikarzy, aresztuja
                      > i niszcza ich sprzet.Zeby nikt nie mogl udokumentowac zbrodni zydowskich na
                      > narodzie palestynskim.Niedawno zginelo dwoch z dzennikarzy(czy operatorow),
                      > mowi sie ze nie wiadomo kto strzelal...
                      >
                      > -Kr.To ryzyko owi dziennikarze maja wliczone w tzw. "koszty zawodu",zreszta
                      > pojechali tam na ochotnika....Skuszeni zapewne niebagatelna premia,wiec
                      > skonczmy to rozdzieranie szat(zreszta jak na razie wsszystkie media pisza nad
                      > wyraz tendencyjnie,wiec nie ma co dziwic sie Zydkom)
                      E:Oczywiscie ze to ryzyko dziennikarskie, jednak aresztowania dziennikarzy i
                      niszczenie ich sprzetu mialo miejsce
                      >
                      > A zdjecia zamachowcow o niczym jeszcze nie swiadcza.Pewnie nawet nie wiedzieli,
                      >
                      > dla kogo pracuja.Ktos z was mowil, ze przeciez znany jest winowajca
                      > zamachu.Ponoc osama bin laden.Ja jednak nie jestem tego taki pewnien.Nie bylo
                      > procesu.
                      >
                      > -KR. A KTO MU BRONI ZGODZIC SIE NA MIEDZYNARODOWY TRYBUNAL????
                      E:Teraz i tak juz nie ma szans na sprawiedliwy wyrok.nawet gdyby "MIEDZYNARODOWY
                      TRYBUNAL" wiedzial o jego niewinnoscie to i tak by go skazal(sam bym tak
                      zrobil).Opinia publiczna juz wydala wyrok, a wszelkie objawy braku aprobaty budza
                      takie reakcje jak w postach powyzej

> Nie widzialem zadnych dowodow, a nawet osama sie nie przyznal.
                      > I jeszcze:Podobno 11 wrzesnia bylo jakies zydowskie swieto.Dzien w ktorym zydzi
                      >
                      > nie pracuja.
                      >
                      > -Kr.NIE BYLO!!!Sprawdzalem specjalnie w kalendarzu szkolnym syna(w USA)-tam
                      > podaje sie WSZELKIE SWIETA!!!Mozna tam znalezc i St.Patick Day,i Cinto de Mayo
                      > i Parade Pulaskiego -11wrzesnia nie bylo ZADNEGO ZYDOWSKIEGO SWIETA!!!!
                      > Faktem natomiast jest,ze zarowno Mosad,jak i M-5 UPRZEDZALI Amerykanow,ze
                      > Arabusy szykuja jakas akcje na duza skale na terytorium Ameryki,lecz CIA
                      > zlekceazylo te sygnaly!!!
                      E:Pierwsze slysze.

> Swoja droga na miejscu Busha zrobilbym totalna czystke zarowno w CIA jak i FBI
                      >
                      > wypierdalajac z roboty WSZYSTKICH OD STOPNIA SIERZANTA WZWYZ(i kazac zwracac
                      > pensje za ostatnich 5 lat)
                      E:Świety Patryk na pewno nie jest czczony przez zydow, a mnie nie chodzilo o
                      swieto narodowe(lub swieto chrzescijanskie) ale o swieto zydowskie.Takie ze
                      wszyscy ida do roboty, ale zydzi maja dzien wolny.Wciaz nie wiem czy na pewno
                      mieli jakies swieto, ale ty mnie nie przekonales.
                      • Gość: Kraken Re: Nie zrozumieliscie-do errtu IP: *.ipt.aol.com 11.04.02, 15:21
                        Twin Towres byly niestety ale w Nowym Yorku-tutaj sie mylisz!!!
                        Co do swieta zydowskiego-w kalendarzu szkolnym sa zaznaczone WSZELKIE
                        SSWIETA RELIGIJNE-niemal wszystkich nacji wystepujacych w USA-nawet chinczykow!!
                        I mysle,ze mozna ze 100% pewnoscia stwierdzic,ze swieta zydowskiego nie bylo 11
                        wrzesnia!
                        Co do motywow Mosadu zniszczenia TWIN TOWERS- jest to hipoteza mocno
                        naciagana!!!Aby rozprawic sie z Palestynczykami nie musza uciekac sie za do
                        takich srodkow-jak to pokazuja wydarzenia biezace!!Zreszta bezsprzecznie
                        samolotami sterowali arabi,nie zydzi!
                        Poza tym ,podobnie jak wiekszosc dyskutantow zapominasz,ze Izrael powstal na
                        terenach,ktore juz 2000 lat temu do niego nalezaly,podczas gdy NIKT NIGDY NIE
                        SLYSZAL O PANSTWIE PALESTYNSKIM-JEST TO PROPAGANDA ARABSKA OSTATNIEGO
                        POLWIECZA!!!zreszta z Palestynczykami nie moze byc zadnej plaszczyzny
                        porozumienia-TRZEBA ICH PO PROSTU WYBIC CO DO JEDNEGO-Jordania swego czasu
                        przygarnela te holote na swym terytorium-jak sie to skonczylo-kazdy wie!!!
              • Gość: Kagan Re: Facet z fantazja IP: *.arts.monash.edu.au 11.04.02, 07:18
                rita5 napisał(a):

> Zadbal pan kiedys, aby nie byc postacia anonimowa, po co wiec ta fantazja i
                > mania wyzszosci i to na Forum ? <a href="mywebpage.netscape.com/ljkel2/"
                > target="_blank">mywebpage.netscape.com/ljkel2/</a>
                K: Jakbys miala nieco wiecej klepek w mozgu, to potrafilabys zrobic podobna strone...

> Kazdy mezczyzna po studiach w Polsce, doskonale wie
                > jak wygladalo wojsko. Pana nawet nie objely pozniejsze zmiany skoro technikum
                > elektryczne konczyl pan w 1968 roku.
                K: NIE kazdy! Pamietam z SGPiSu calkiem spore stadko "kalek" uczeszczajacych z dziewczynami
                ma tzw. przysposobienie wojskowe. Wojsko mieli tylko z kategoria A (ew. B), reszta oferm (C, D itd.)
                byla zwolniona z prawdziwego wojska...

> Niestety ,nie zrobil pan w kraju zadnego doktoratu, a szkoda, bo nie mialby pan
                > problemu ze znalezieniem pracy na uniwersytecie amerykanskim a tym samym bylby
                > pan mniej zgorzknialy, mniej zawistny i moze nie wypisywalby pan strasznych,
                > ale to naprawde strasznych glupstw na temat USA.
                K: Doktoratu w PRLu nie zrobilem z przyczyn politycznych (bylem bezpartyjny)... :)

> Pierwszy i jedyny doktorat staral sie pan zrobic na Monash z Lema,(po 2000r) i
                > i jesli sie to panu udalo to szczerze gratuluje , bo na doktoraty nigdy nie za
                > pozno, a pan dopiero po piecdziesiatce.
                K: W roku 1996 zrobilem MA (Master of Arts) z ekonomii na najlepszym australijiskim
                uniwerku (The University of Melbourne). Ten stopien (MA) to odpwiednik polskiego
                doktoratu (gruba rozprawa - odpowiednik polskiej rozprawy doktorskiej).
                Stopien PhD (Doktor filozofii), uzyskany przeze mnie w zeszlym roku na Monash
                University, to jest wlasciwie odpowiednik polskiej habilitacji, jako iz jest to najwyzszy z mozliwych
                stopien naukowy w krajach anglosaskich (ponizej sa tzw. doktoraty profesjonalne i stopien
                "Masters", np. MA czy MSc)... Polski magister nazywa sie w krajach anglosaskich B(Hons)
                czyli bachelor z "honorami" (na ogol 4 lata, obowiazkowe "thesis"), a polski licencjat to "zwykly"
                bachelor, np. BComm, BA, BSc itd. (3 letnie studia). Tyle gwoli wyjasnien... :)

> Nigdy nie staralam sie byc zlosliwa w stosunku do przyzwoitych ludzi. Ale
                > poniewaz nie liczy sie pan z nikim ,plugawiac wszystko i wszystkich, jescze raz
                > tylko przypomne panu, wielokrotne wyrzucanie z pracy (w Australii rowniez) z
                > powodu awanturnictwa, niekompetencji i szkalowania postronnych osob.
                > To wszystko.
                K: Dowody prosze! Prace w Australii stracilem tylko raz (w Compaq), bo skonczyla sie histeria z
                rokiem 2000 i polaczyli sie z Digital, wiec zwolnili ponad polowe, a ja bylem tam dosc
                krotko, a stosowali zasade "last IN, first OUT". Oprocz tego zarabialem dosc duzo... :)
                • Gość: mirek Re: Facet z fantazja IP: 212.33.64.* 11.04.02, 15:04
                  Kargan - dlaczego chcesz nam usilnie zaimponować swoimi doktoratami(jeśli je
                  masz); daruj sobie, chyba, że chcesz się dowartościować. Lepsze już to niz
                  podpalanie świątyń:))) O tobie, jako człowieku nie świadczą twoje doktoraty,
                  możesz ich mieć i sto, ale to co mówisz i co robisz. Tego drugigo nie sposób
                  ocenić, a to pierwsze swiadczy dobitnie o tobie jako o człowieku o dosyć
                  ograniczonych horyzontach myślowych. Powtarzasz ciągle jakieś zasłyszane lub
                  wyczytane komunały, "cytujesz" prawie "main kampf". bardzo mało ludzi w Polsce
                  to "żydofile", ale nikt u nas nielubi nachalnej i prymitywnej propagandy w
                  mediach, a to dzieje się od paru tygodni, od momentu kiedy Żydzi mieli już
                  dosyć mordowania ich bliskich przez fanatycznych morderców i zrobili to, co
                  uważali za słuszne. Nikt chyba w Polsce ich nie popiera, ale przeważająca część
                  społeczeństwa rozumie. Nie klaszczemy Żydom, nie krzyczymy "brawo", ale
                  rozumiemy, że chyba nie mieli innego wyjśca - no nie, mieli - mogli popełnić
                  zbiorowe samobójstwo. Ty tego nie rozumiesz, jesteś zaslepiony faszystowską
                  ideologią, żal mi ciebie: pewnie budząc się rano sprawdzasz, czy pod łóżkiem
                  nie ukrywa się gość z Mossadu....
                  • Gość: Ewawa Re: Facet z fantazja IP: 217.153.32.* 11.04.02, 16:13

> Kargan - dlaczego chcesz nam usilnie zaimponować swoimi doktoratami(jeśli je
                    > masz); daruj sobie, chyba, że chcesz się dowartościować. Lepsze już to niz
                    > podpalanie świątyń:))) O tobie, jako człowieku nie świadczą twoje doktoraty,
                    > możesz ich mieć i sto, ale to co mówisz i co robisz. Tego drugigo nie sposób
                    > ocenić, a to pierwsze swiadczy dobitnie o tobie jako o człowieku o dosyć
                    > ograniczonych horyzontach myślowych. Powtarzasz ciągle jakieś zasłyszane lub
                    > wyczytane komunały, "cytujesz" prawie "main kampf". bardzo mało ludzi w Polsce
                    > to "żydofile", ale nikt u nas nielubi nachalnej i prymitywnej propagandy w
                    > mediach, a to dzieje się od paru tygodni, od momentu kiedy Żydzi mieli już
                    > dosyć mordowania ich bliskich przez fanatycznych morderców i zrobili to, co
                    > uważali za słuszne. Nikt chyba w Polsce ich nie popiera, ale przeważająca część
                    >
                    > społeczeństwa rozumie. Nie klaszczemy Żydom, nie krzyczymy "brawo", ale
                    > rozumiemy, że chyba nie mieli innego wyjśca - no nie, mieli - mogli popełnić
                    > zbiorowe samobójstwo. Ty tego nie rozumiesz, jesteś zaslepiony faszystowską
                    > ideologią, żal mi ciebie: pewnie budząc się rano sprawdzasz, czy pod łóżkiem
                    > nie ukrywa się gość z Mossadu....

Może mów w swoim imieniu. Mnie jako Polki w to nie mieszaj.

• Gość: mirek Re: Facet z fantazja IP: 212.33.64.* 11.04.02, 16:16
                      W jakiej części mojej wypowiedzi mówię w imieniu wszystkich Polaków:)))) droga
                      Polko?, a może nie rozumiesz zanaczenia słów takich jak "część", "większoąć"
                      itp...:)))
                • Gość: Dr.KrisK Kaganie - wprowadzasz czytelników w błąd!!! IP: *.eng.fsu.edu 11.04.02, 15:31
                  Albo sam nie wiesz jak mają się tytuły i stopnie naukowe "zachodnie" do naszych!
                  Wyjaśniam:
                  a) Bachelor - zawsze jest odpowiednikiem licencjatu lub najwyżej absolutorium.
                  Jak nie wierzysz, to spróbuj go nostryfikować w Polsce jako magisterium!
                  b) MA - jako doktorat??????????!!!!!! Chłopie, tu już popuściłeś wodze fantazji!
                  Podobnie jak wyżej - spróbuj go nostryfikować! A że praca gruba? No i co z
                  tego - wszyscy wiemy że lubisz pisać długo i mętnie.
                  c) PhD - jako habilitacja???? To spróbuj zostac profesorem nadzwyczajnym w
                  Polsce mając PhD! Ja tez mam, a muszę robić habilitację.

Kaganie - albo sam nie wiesz co masz w papierach, albo konfabulujesz aż ci z
                  uszu dymi! Wstyd.
                  No ale jak dla ciebie artykuł w "Skrzydlatej Polsce" wart jest umieszczenia w
                  twoim dorobku....
                  Chyba rita5 ma racje.

KrisK + tytuły (prawdziwe)
                  • Gość: Hania Re: Kaganie - wprowadzasz czytelników w błąd!!! IP: 195.217.253.* 11.04.02, 16:02

> Albo sam nie wiesz jak mają się tytuły i stopnie naukowe "zachodnie" do naszych
                    > !
                    > Wyjaśniam:
                    > a) Bachelor - zawsze jest odpowiednikiem licencjatu lub najwyżej absolutorium.
                    > Jak nie wierzysz, to spróbuj go nostryfikować w Polsce jako magisterium!
                    > b) MA - jako doktorat??????????!!!!!! Chłopie, tu już popuściłeś wodze fantazji
                    > !
                    > Podobnie jak wyżej - spróbuj go nostryfikować! A że praca gruba? No i co z
                    > tego - wszyscy wiemy że lubisz pisać długo i mętnie.
                    > c) PhD - jako habilitacja???? To spróbuj zostac profesorem nadzwyczajnym w
                    > Polsce mając PhD! Ja tez mam, a muszę robić habilitację.
                    >
                    > Kaganie - albo sam nie wiesz co masz w papierach, albo konfabulujesz aż ci z
                    > uszu dymi! Wstyd.
                    > No ale jak dla ciebie artykuł w "Skrzydlatej Polsce" wart jest umieszczenia w
                    > twoim dorobku....
                    > Chyba rita5 ma racje.
                    >
                    > KrisK + tytuły (prawdziwe)

Panie Doktorze, o MA juz napisalam Kaganowi dzis rano w innym watku, ale nie
                    raczyl zareagowac. Albo zyje biedactwo w swiecie zludzen, albo chce forumowiczom
                    taki swiat stworzyc, z soba w roli madrego krola.

Pozdrawiam.
                    • Gość: Dr.KrisK Niepotrzebnie mu odpowiadałem. IP: *.eng.fsu.edu 11.04.02, 16:09
                      Teraz będzie odwracał kota ogonem, albo co gorsza, sprawdzi jak to jest, i
                      Szlag Go Trafi! I ja będę winien (moralnie, oczywiście).
                      Też pozdrawiam!
                      Ta "Skrzydlata Polska" mnie dobiła....
                      KrisK + t.
                      • Gość: Hania Re: Niepotrzebnie mu odpowiadałem. IP: 195.217.253.* 11.04.02, 16:11

> Teraz będzie odwracał kota ogonem, albo co gorsza, sprawdzi jak to jest, i
                        > Szlag Go Trafi! I ja będę winien (moralnie, oczywiście).
                        > Też pozdrawiam!
                        > Ta "Skrzydlata Polska" mnie dobiła....
                        > KrisK + t.

A dowcipne zdjecie "security system" nie? Chociaz ta "Skrzydlata Polska", to
                        rzeczywiscie mocna rzecz!
                        • Gość: Kagan KrisK & ska! Pokazcie swoje "credentials"! IP: *.vic.bigpond.net.au 12.04.02, 16:54

> Gość portalu: Dr.KrisK napisał(a):
                          >
                          > > Teraz będzie odwracał kota ogonem, albo co gorsza, sprawdzi jak to jest, i
                          > > Szlag Go Trafi! I ja będę winien (moralnie, oczywiście).
                          > > Też pozdrawiam!
                          K: Ja podalem swoje "credentials"! Teraz pora na was! Pokazcie, co potraficie poza pustym
                          krytykanctwem!
                          PS Wiem, ze nic nie macie do pokazania. Niemniej ten fakt waszej niemocy moze da niektorym
                          forumowiczom cos do przemyslenia!
                          • Gość: Hania Re: KrisK & ska! Pokazcie swoje IP: 195.217.253.* 12.04.02, 17:40

>
                            > > Gość portalu: Dr.KrisK napisał(a):
                            > >
                            > > > Teraz będzie odwracał kota ogonem, albo co gorsza, sprawdzi jak to je
                            > st, i
                            > > > Szlag Go Trafi! I ja będę winien (moralnie, oczywiście).
                            > > > Też pozdrawiam!
                            > K: Ja podalem swoje "credentials"! Teraz pora na was! Pokazcie, co potraficie p
                            > oza pustym
                            > krytykanctwem!
                            > PS Wiem, ze nic nie macie do pokazania. Niemniej ten fakt waszej niemocy moze
                            > da niektorym
                            > forumowiczom cos do przemyslenia!

Kagan, ja naprawde nie musze montowac sobie strony internetowej, gdzie
                            przechwalam sie credentials na poziomie matury, tudziez publikacji w "Skrzydlatej
                            Polsce", zeby sie dobrze czuc. Jezeli Ty tylko w taki sposob mozesz wykazac swoja
                            wartosc (?), to trudno.
                            • Gość: Dr.KrisK A właśnie! IP: *.eng.fsu.edu 12.04.02, 17:47
                              Potwierdzam pani haneczko. Zresztą nie śledzę tak jak Kagan mojej obfitej
                              twórczości rozproszonej tudzież zapomnianej. W przeciwieństwie do Kagana, który
                              wieczorami lubi siąść przy herbacinie, wyjąć Klasery z Wycinkami i sobie
                              powertować: ... artykuł w "Wiadomościach Bolejewskich" ... list w
                              dziale "czytelnicy piszą" w "Małym Modelarzu" ... protest w "Chazarze
                              Polskim" .. zaświadczenie z kursu budowy latawców płaskich .... lusterko ze
                              zdjęciem Steni Kozłowskiej ...
                              Takie to jego życie.
                              Pozdrawiam -
                              • Gość: Hania Re: A właśnie! IP: 195.217.253.* 12.04.02, 17:56

> Potwierdzam pani haneczko. Zresztą nie śledzę tak jak Kagan mojej obfitej
                                > twórczości rozproszonej tudzież zapomnianej. W przeciwieństwie do Kagana, który
                                >
                                > wieczorami lubi siąść przy herbacinie, wyjąć Klasery z Wycinkami i sobie
                                > powertować: ... artykuł w "Wiadomościach Bolejewskich" ... list w
                                > dziale "czytelnicy piszą" w "Małym Modelarzu" ... protest w "Chazarze
                                > Polskim" .. zaświadczenie z kursu budowy latawców płaskich .... lusterko ze
                                > zdjęciem Steni Kozłowskiej ...
                                > Takie to jego życie.
                                > Pozdrawiam -

A teraz to jeszcze ma nowoczesnosc w domu i zagrodzie - dyskietki, na ktorych
                                utrwala swoja tworczosc z forum. Jak juz sie tego zbierze pelne pudlo po
                                kaloszach, pewnie zabierze sie do szukania wydawnictwa dla swoich wiekopomnych
                                dziel: "Dowod na nieistnienie tzw. boga", "Poziom polskiego
                                katolicyzmu", "Tragiczna sytuacja w USA", "Chrzescijanstwo to judaizm dla gojow"
                                przyklady mozna mnozyc! Wreszcie wyda je wlasnym nakladem w 100 egzemplarzach, a
                                w przedmowie napisze, ze polscy katole i swiatowe chazarstwo nie dojrzalo jeszcze
                                do uznania wyzszosci jego filozofii nad kazda inna.
                                Rowniez pozdrawiam Pana Doktora.
                  • Gość: Kagan Re: Kaganie - wprowadzasz czytelników w błąd!!! IP: *.vic.bigpond.net.au 12.04.02, 16:49
                    > Albo sam nie wiesz jak mają się tytuły i stopnie naukowe "zachodnie" do naszych !
                    > Wyjaśniam:
                    > a) Bachelor - zawsze jest odpowiednikiem licencjatu lub najwyżej absolutorium.
                    > Jak nie wierzysz, to spróbuj go nostryfikować w Polsce jako magisterium!
                    K: Mnie NIE interesuje stan prawny, a FAKTYCZNY! Zadnego z moich stopni naukowych
                    NIE mam zamiaru nostryfikowac w Polsce, bo i po co? Liczy sie nie tyle stopien, ile jaka
                    uczelnia go nadala i za co! MA z Oxfordu jest np. wiecej wart niz habilitacja z podrzednego polskiego
                    uniwersytetu np. Slaskiego czy Opolskiego...

> b) MA - jako doktorat??????????!!!!!! Chłopie, tu już popuściłeś wodze fantazji !
                    > Podobnie jak wyżej - spróbuj go nostryfikować! A że praca gruba? No i co z
                    > tego - wszyscy wiemy że lubisz pisać długo i mętnie.
                    K: Co do nostryfikacji to juz pisalem! Moj MA byl powyzej poziomu polskiego doktoratu. Pwenie nie
                    wiesz, ze sa dwa rodzaje MA: By research and major thesis (odp. polskiemu dr.) i
                    by coursework and minor thesis (odp. polskiemu mgr.)...

> c) PhD - jako habilitacja???? To spróbuj zostac profesorem nadzwyczajnym w
                    > Polsce mając PhD! Ja tez mam, a muszę robić habilitację.
                    K: To sobie rob! Mnie posadki w Polsce nie interesuja! Jak sa tacy wymagajacy, to skoncza jak ta panna,
                    co odzrzucala kazdego kawalera, i skonczyla jako stara panna :( Moja praca doktorska byla powyzej
                    poziomu przecietnej polskiej habilitacji, i to mi wystarcza... :)

> Kaganie - albo sam nie wiesz co masz w papierach, albo konfabulujesz aż ci z
                    > uszu dymi! Wstyd.
                    K: Ja wiem calkiem dobrze! A ty jestes zdurnialym legalista...

> No ale jak dla ciebie artykuł w "Skrzydlatej Polsce" wart jest umieszczenia w
                    > twoim dorobku....
                    L: Bo byl ciekawy i na dobrym poziomie! Nie mam sie czego wstydzic! To jest przyjete w Australii,
                    kraju postmodernistycznym, a ty ciagle zyjesz w XIX wieku... WSTYD! :(

• Gość: Dr.KrisK No tak.... Kagan jako kura-nioska! IP: *.eng.fsu.edu 12.04.02, 17:28
                      Czy mogę do ciebie zwracać się Panie Profesorze?
                      Bardzo jesteś fajny. Już teraz wiem dlaczego cię trzymają na uczelni - DLA
                      JAJ!!! Czyli jesteś czymś w rodzaju kury-nioski....
                      • Gość: Kagan Re: No tak.... Kagan jako kura-nioska! IP: *.vic.bigpond.net.au 12.04.02, 17:44

> Czy mogę do ciebie zwracać się Panie Profesorze?
                        > Bardzo jesteś fajny. Już teraz wiem dlaczego cię trzymają na uczelni - DLA
                        > JAJ!!! Czyli jesteś czymś w rodzaju kury-nioski....
                        K: Na uczelni mnie moze i trzymaja, ale na forum juz nie!
                        Pojwilo sie tylu falszywych kaganow (p. watek UWAGA NA FALSZYWYCH KAGANOW),
                        ze przestala mi sie ta zabawa podobac.
                        ZEGNAM!
                        Kagan
                        • Gość: Dr.KrisK To nie są fałszywe kagany! IP: *.eng.fsu.edu 12.04.02, 18:02
                          To po prostu pisklaczki dorosły - z tych jaj....
                          I piszą.....
                          Co to będzie!
                      • Gość: Hania Re: No tak.... Kagan jako kura-nioska! IP: 195.217.253.* 12.04.02, 18:13

> Czy mogę do ciebie zwracać się Panie Profesorze?
                        > Bardzo jesteś fajny. Już teraz wiem dlaczego cię trzymają na uczelni - DLA
                        > JAJ!!! Czyli jesteś czymś w rodzaju kury-nioski....

Ale nie zlote chyba te jajka.
                        • kagan1 Re: No tak.... Kagan jako kura-nioska! 13.04.02, 11:21

> Gość portalu: Dr.KrisK napisał(a):
                          >
                          > > Czy mogę do ciebie zwracać się Panie Profesorze?
                          > > Bardzo jesteś fajny. Już teraz wiem dlaczego cię trzymają na uczelni - DLA
                          >
                          > > JAJ!!! Czyli jesteś czymś w rodzaju kury-nioski....
                          >
                          > Ale nie zlote chyba te jajka.
                          K: Zlota sie NIE da jesc: o tym sie sporo polskich zydkow (wl. chazarow)
                          przekonalo nieco ponad pol wieku temu, i przekona sie znow wkrotce :)
              • Gość: Kagan Re: Facet z fantazja IP: *.its.monash.edu.au / *.lib.monash.edu.au 13.11.02, 02:16
                Zaraz odpowiem!
              • Gość: Kagan Re: Facet z fantazja IP: *.its.monash.edu.au / *.lib.monash.edu.au 13.11.02, 02:26
                rita5 napisał(a):
                Zadbal pan kiedys, aby nie byc postacia anonimowa, po co wiec ta fantazja i
                mania wyzszosci i to na Forum ?
                mywebpage.netscape.com/ljkel2
                K: Nie mania, ale po prostu podanie w skrocie swych danych, ktorych sie NIE wstydze, jak np. Ania czy Jerzy!

Kazdy mezczyzna po studiach w Polsce, doskonale wie jak wygladalo wojsko. Pana nawet nie objely pozniejsze
                zmiany skoro technikum elektryczne konczyl pan w 1968 roku.
                K: Kazdy? O ile pamietam, to na studiach conajmniej 20% bylo zwolnione z wojska. A zmiany w wojsku sa ostanio
                permanentne, wiec o ktore ci dokladnie chodzi?

Niestety ,nie zrobil pan w kraju zadnego doktoratu, a szkoda, bo nie mialby pan problemu ze znalezieniem pracy na
                uniwersytecie amerykanskim a tym samym bylby pan mniej zgorzknialy, mniej zawistny i moze nie wypisywalby pan
                strasznych, ale to naprawde strasznych glupstw na temat USA.
                K: Zrobilem (to jest napisalem) ale z przyczyn politycznych odmowiono mi szansy jgo obrony, wiec napisalem
                i obronilem za granica... :( I znam wielu polskich doktorow (medycyny takze), co pracuja w USA jako robotnicy czy
                sprzedaja znaczki na poczcie, bo nie maja szans z polskimi dyplomami... :(
                I przypominam, ze rok pracowalem na kontrakcie wUSA jako analityk w firmie Target (Minneapolis).

Pierwszy i jedyny doktorat staral sie pan zrobic na Monash z Lema,(po 2000r) i i jesli sie to panu udalo to szczerze
                gratuluje , bo na doktoraty nigdy nie za pozno, a pan dopiero po piecdziesiatce.
                K: Dziekuje, ale to NIE byl pierwszy, bo australijski MA to odpowiednik nizszego doktoratu w Niemczech!
                PhD to cos posredniego miedzy polskim dr. a dr. hab.!

Nigdy nie staralam sie byc zlosliwa w stosunku do przyzwoitych ludzi. Ale poniewaz nie liczy sie pan z nikim
                ,plugawiac wszystko i wszystkich, jescze raz tylko przypomne panu, wielokrotne wyrzucanie z pracy (w Australii
                rowniez) z powodu awanturnictwa, niekompetencji i szkalowania postronnych osob.
                K: Dowody prosze! W Polsce nigdy z pracy nie wylecialem, w Australii tylko raz, i to dla tego, ze firma bankrutowala i
                starala sie oszczedzic na odprawach. Przegralem z nimi w Iszej instancji, bo twierdzili, ze bylem na stanowisku
                "executive" i wobec tego prawo pracy mnie nie dotyczylo, ale wygralem w sadzie apelacyjnym (ugoda wzajemna,
                wiec nie moge podac szczegolow). A na Monash University pracuje od roku 1995...
                Kagan
    • Gość: Leon Palestynczycy to banda terrorystow IP: *.proxy.aol.com 11.04.02, 15:47
      Arafat to stary pedal terrorysta. Od trzydziestu lat niczego nie robi oprocz
      przygotowywania aktow terrorystycznych. Nawet panstwa arabskie nie sa po jego
      stronie. Izrael troche przesadzil z interwencja, ale byc moze chce terrorystow
      wykonczyc raz na zawsze.
      • Gość: Cezary Re: Palestynczycy to banda terrorystow. Czyzby? IP: 212.149.48.* 11.04.02, 17:02
        Palestynczycy slusznie walcza o swoj niepodlegly kraj. A dla Niemcow Powstanie
        Warszawskie 1944 tez bylo dzielem terrorystow...

Gość portalu: Leon napisał(a):

> Arafat to stary pedal terrorysta. Od trzydziestu lat niczego nie robi oprocz
        > przygotowywania aktow terrorystycznych. Nawet panstwa arabskie nie sa po jego
        > stronie. Izrael troche przesadzil z interwencja, ale byc moze chce terrorystow
        > wykonczyc raz na zawsze.

• Gość: snajper Re: Palestynczycy to banda terrorystow. Czyzby? IP: 2.4.STABLE* / 10.1.1.* 11.04.02, 18:07
          Gość portalu: Cezary napisał(a):

> Palestynczycy slusznie walcza o swoj niepodlegly kraj. A dla Niemcow Powstanie
          > Warszawskie 1944 tez bylo dzielem terrorystow...

A kiedyż to państwo istniało ? Gdzie ? Kto był jego władcą ?

• Gość: Kraken Re: Palestynczycy to banda terrorystow. Czyzby? IP: *.ipt.aol.com 11.04.02, 20:32

> Gość portalu: Cezary napisał(a):
            >
            > > Palestynczycy slusznie walcza o swoj niepodlegly kraj. A dla Niemcow Powst
            > anie
            > > Warszawskie 1944 tez bylo dzielem terrorystow...
            >

> I SLUSZNIE!!!My Polacy mozemy sobie gloryfikowac powstancow(zreszta decyzja o
            jego wybuchu byla skrajnym idiotyzmem)-jednak w swietle konwencji
            miedzynarodowych kazda armia poddziemna jest nielegalna,a kazdy cywil strzelajacy
            do zolnierza sil okupacyjnych jest niestety BANDYTA-taka jest prawda,ale ze
            polacy stali po stronie aiantow,ktorzy wygrali te wojne moga sobie uwazac
            partyzantow wszelkiej masci za zolnierzy podziemnego panstwa i bohaterow-co
            jednak wcale nie zmienia definicji terrorysty!!!

• Gość: PABLO Re: Do brońcy biednych Palestyńczyków IP: 195.94.206.* 11.04.02, 15:48
      Ja mam kilka słów do autora czyli nie jakiego mirka, Gościu czy ty jesteś tak
      nieświadomy czy też Żydzi zrobili ci czystkę móżgu, bo tylko to moze tłumaczyć
      twoje bezsensowne bronienie tych żydowskich szmat, którzy gnębią
      Palestyńczykow. Człowieku to są rdzenne ziemie arabskie, a nie żydowskie, więc
      kto jest okupantem jak nie Izrael.
      • Gość: Ania Re: Do Pablo IP: *.upc.chello.be 11.04.02, 15:56
        Najpierw powiedz kto tobie zrobil czystke w mozgo o ile wogole masz mozg.
        • Gość: Ewawa Re: Do forumowiczów IP: 217.153.32.* 11.04.02, 16:29
          To ciekawe zjawisko socjologiczne. Zjawia sie na forum takie indywiduum jak
          Kagan. Robi dużo zamieszania i hałasu, prezentuje się jako zbawca świata....czy
          inny mesjasz. Zionie nienawiścią, obraża, pomiata. Kpi sobie ze wszystkiego i
          wszystkich. Poza tym mieszka gdzieś na końcu świata, a mimo to jakie wzbudza
          zainteresowanie. Podejmujemy dyskusję, tłumaczymy, wyjaśniamy, polemizujemy....
          Co to znaczy?
          Czyżbysmy dali sie uwieśc temu osobnikowi? A może to poprostu intrygujące
          przedstawienie z gatunku reality show? (nie jestem wielbicielką)
      • Gość: mirek Re: Do brońcy biednych Palestyńczyków IP: 212.33.64.* 11.04.02, 16:23
        Prosty z Ciebie i niewykształcony człowiek, więc powiem też prosto: byłem
        poddawany praniu mózgu w Izraelu po uprzednim porwaniu przez Mossad - chyba
        jesteś usatysfakcjonowany. A ha co do rdzenności ziem Arabów - to taki malutki
        pasek ziemi na Pustyni Arabskiej w obecnej Arabii Saudyjskiej, całą resztę
        podbili ogniem, mieczem i z Allachem na ustach w 7 - 9 wieku n.e. Cały czas
        mówimy oczywiście o Arabach, a nie o Muzułmanach.
      • Gość: Jaceq Re: Do brońcy biednych Palestyńczyków IP: *.szeptel.net.pl 11.04.02, 21:15
        Gość portalu: PABLO napisał(a):

> czy też Żydzi zrobili ci czystkę móżgu,

Arafat, wśród innych wad ma i tę, że jest wychowankiem KGB. Od wojny 6-dniowej, za komuny rzygać się
        chciało, jak w tv człowiek w kółko słyszał jaki ten Izrael be a Arafat cacy. Jak pięknie całował się z
        Breżniewem (dwóch ponętnych kochanków, nie?)
        Prototyp tych tam hezbollahów i hamasów i jak tam się jeszcze te SS-sonderkommanda nazywają,
        nazywał się Czarny Wrzesień. Ma na rozkładzie m.in. sportowców izraelskich (Monachium 72), którzy
        przypuszczalnie całą politykę ówczesną mieli w de. Ma na rozkładzie o wiele więcej. Otóż szkoleniem tych
        miłych czarnowrześniaków zajmowali się przesympatyczni nauczyciele z Libii, Kuby i DDR m.in. Takie są
        zatem 'korzenie' państwowości palestyńskiej? A listki - 11 września?

Terrorysta zabija ludność cywilną. Partyzant strzela do żołnierzy wroga.
        ETA jest partyzantką? To pies ich je...ł (przepraszam).
        • Gość: Hania Re: Do brońcy biednych Palestyńczyków IP: 195.217.253.* 11.04.02, 21:27
          Gość portalu: Jaceq napisał(a):

> Gość portalu: PABLO napisał(a):
          >
          > > czy też Żydzi zrobili ci czystkę móżgu,
          >
          > Arafat, wśród innych wad ma i tę, że jest wychowankiem KGB. Od wojny 6-dniowej,
          > za komuny rzygać się
          > chciało, jak w tv człowiek w kółko słyszał jaki ten Izrael be a Arafat cacy. Ja
          > k pięknie całował się z
          > Breżniewem (dwóch ponętnych kochanków, nie?)
          > Prototyp tych tam hezbollahów i hamasów i jak tam się jeszcze te SS-sonderkomma
          > nda nazywają,
          > nazywał się Czarny Wrzesień. Ma na rozkładzie m.in. sportowców izraelskich (Mon
          > achium 72), którzy
          > przypuszczalnie całą politykę ówczesną mieli w de. Ma na rozkładzie o wiele wię
          > cej. Otóż szkoleniem tych
          > miłych czarnowrześniaków zajmowali się przesympatyczni nauczyciele z Libii, Kub
          > y i DDR m.in. Takie są
          > zatem 'korzenie' państwowości palestyńskiej? A listki - 11 września?
          >
          > Terrorysta zabija ludność cywilną. Partyzant strzela do żołnierzy wroga.
          > ETA jest partyzantką? To pies ich je...ł (przepraszam).

Duzy osrodek szkoleniowy byl rowniez w Bulgarii. Wlasnie dla bratnich narodow
          zwalczajacyh syjonizm w jego gniezdzie. Osrodek byl, oczywiscie, sponsorowany
          przez KGB.
          • Gość: m4 Re: Do bro&# 324;cy biednych Palesty&# 324;czyków IP: 194.151.168.* 12.04.02, 15:16
            Nie zapominajcie o Warszawie! W latach 70- i 80-tych palestynscy "bojcy"
            wypoczywali w warszawskich hotelach pod czujna opieka SB i "panienek".Wiec i
            moze polska krew plynie w ich zylach, zwlaszcza jesli "panienki" mialy
            miesaczke.:-))))
            • Gość: Hania Re: Do bro&# 324;cy biednych Palesty&# 324;czyków IP: 195.217.253.* 12.04.02, 17:12
              A biedny Palestynczyk znowu zabil 6 i ranil 30 osob w Jerozolimie (wedlug
              wstepnych szacunkow).
              • Gość: errtu Re: Do bro&# 324;cy biednych Palesty&# 324;czyków IP: *.chello.pl 12.04.02, 19:31

> Twin Towres byly niestety ale w Nowym Yorku-tutaj sie mylisz!!!
                Sa w kuala lumpur, ty sie mylisz.
                > Co do swieta zydowskiego-w kalendarzu szkolnym sa zaznaczone WSZELKIE
                > SSWIETA RELIGIJNE-niemal wszystkich nacji wystepujacych w USA-nawet
                chinczykow!
                > !
                > I mysle,ze mozna ze 100% pewnoscia stwierdzic,ze swieta zydowskiego nie bylo
                11
                >
                > wrzesnia!
                E:Dziekuje, teraz juz wiem.

> Co do motywow Mosadu zniszczenia TWIN TOWERS- jest to hipoteza mocno
                > naciagana!!!
                E:Ale wciaz mozliwa i calkowicie nie mozna jej wykluczyc.(Zaraz pojawia sie
                glosy, ze nie mozna wykluczyc, ze to zrobil kagan)
                >Aby rozprawic sie z Palestynczykami nie musza uciekac sie za do
                > takich srodkow-jak to pokazuja wydarzenia biezace!!
                Ale wiele ludzi ich rozgrzesza, gdy zydzi mowia, ze walcza tylko z terrorystami
                >Zreszta bezsprzecznie
                > samolotami sterowali arabi,nie zydzi!
                Pewnie nawet nie wiedzieli dla kogo pracuja
                > Poza tym ,podobnie jak wiekszosc dyskutantow zapominasz,ze Izrael powstal
                na
                >
                > terenach,ktore juz 2000 lat temu do niego nalezaly,podczas gdy NIKT NIGDY NIE
                > SLYSZAL O PANSTWIE PALESTYNSKIM-JEST TO PROPAGANDA ARABSKA OSTATNIEGO
                > POLWIECZA!!!
                Ale sami sila zdobyli te tereny.Patrz: mury Jerycha
                >zreszta z Palestynczykami nie moze byc zadnej plaszczyzny
                > porozumienia-TRZEBA ICH PO PROSTU WYBIC CO DO JEDNEGO
                To samo moge powiedziec o zydach
                >-Jordania swego czasu
                > przygarnela te holote na swym terytorium-jak sie to skonczylo-kazdy wie!!!
                nie myslcie, ze ja w to wierze i uwazam za swieta prawde.Mowie tylko ze jest to
                mozliwe i nie zdziwilbym sie, gdyby okazalo sie to prawda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka