Dodaj do ulubionych

Wipler to straszna menda

25.01.15, 16:11
To, że się spił i szarpał z policją to ok... zdarza się... Ale, że poszedł do szmatławców, żeby "wydać" Sulik, że pomagała mu w szkoleniu to trzeba być dużej "klasy" mendą.
Obserwuj wątek
    • volupte Re: Wipler to straszna menda 25.01.15, 16:14
      Kapuś , JKM patrzył na niego gdy to ogłaszał z nieukrywana pogardą.
    • boblebowsky Re: Wipler to straszna menda 25.01.15, 16:17
      Nie będzie Wiplera tak samo jak Kurskiego, lud nie aż taki ciemny.

mao111 napisał:

> To, że się spił i szarpał z policją to ok... zdarza się... Ale, że poszedł do s
      > zmatławców, żeby "wydać" Sulik, że pomagała mu w szkoleniu to trzeba być dużej
      > "klasy" mendą.
      • volupte Re: Wipler to straszna menda 25.01.15, 16:20
        Ludzie prawicy sa na ogół konserwatywni i obyczajowo , a w Polsce takie zachowania są pogardzane. Gostek na wzgardę zasługuje .
        • boblebowsky Re: Wipler to straszna menda 25.01.15, 16:28
          volupte napisał:

> Ludzie prawicy sa na ogół konserwatywni i obyczajowo , a w Polsce takie zachowa
          > nia są pogardzane. Gostek na wzgardę zasługuje .

Moim zdaniem chodzi o mendowatość, niezależnie czy konserwatywną czy liberalną.
    • 13kisiel Re: Wipler to straszna menda 25.01.15, 16:27
      To nie Wipler tylko hołota polszewicka się gryzie o dojście do koryta po ucieczce Tuska
      • jabbaryt Brawo Wipler 25.01.15, 17:40
        Trzeba przyznać że jest pojętnym uczniem pani Sulik i nauka nie poszła w las.
        Od polityka wymaga się przede wszystkim aby był skuteczny i swój realizował program polityczny.
        Dlatego Churchill chociaż był największym oszustem i cynikiem był uczciwym politykiem bo działał w interesie swojego kraju i realizował program obrony jego interesów.
        Z tych samych przyczyn Donaldinio i jego mafia to śmierdzące gnoje, które oszukały własnych wyborców, i własnych rodaków a teraz konsekwentnie niszczą ten kraj. A świństwa które popełniają służą wyłącznie utrzymaniu ryja w korycie. U nich nie ma żadnego innego programu.
        • ayran Re: Brawo Wipler 26.01.15, 11:33
          jabbaryt napisał:

> Trzeba przyznać że jest pojętnym uczniem pani Sulik i nauka nie poszła w las.
          > Od polityka wymaga się przede wszystkim aby był skuteczny i swój realizował pro
          > gram polityczny.

Chciałeś powiedzieć, że Wipler jest skuteczny i realizuje swój program polityczny? A co konkretnie miał w programie, co udało mu się osiągnąć? Uwalenie pani Sulik? Dość marny projekt jak na polityka z takimi ambicjami.
          • jabbaryt Re: Brawo Wipler 26.01.15, 15:18
            Oczywiście Wipler za dużo nie może, bo działa w ideowej ale małej partii opozycyjnej.
            Nie może zdobyć władzy bo ubecja na to nie pozwoli ale za to może troche obecna bandę pogryźć trochę w okolicach pięt.
            • ayran Re: Brawo Wipler 26.01.15, 15:29
              jabbaryt napisał:

> Oczywiście Wipler (...)może troche obecna
              > bandę pogryźć trochę w okolicach pięt.

Innymi słowy - jego skuteczność w polityce, w szczególności w realizacji programu, która tak tu chwaliłeś, przejawia się w gryzieniu innych po piętach. Program, dość oryginalny, ale być może taki już jest ten poseł Wipler. To się zresztą ładnie składa w jedna spójną całość - na policjantów też wierzgał będąc w pozycji horyzontalnej, czyli wyżej pięt, ewentualnie łydek, raczej nie sięgał.
              • jabbaryt Re: Brawo Wipler 26.01.15, 16:25
                Wolę taką skutecznośc Wiplera jako polityka na poziomie pięt, niż skuteczność ala Tusk i jego ekipay. Oni byli wybitnie skuteczni w oszukiwaniu wyborców, w niszczeniu polskiego przemysłu czy w pauperyzacji polskiej inteligencji i robotników.
                • ayran Re: Brawo Wipler 26.01.15, 16:29
                  Ciebie przecież nie oszukali, bo na nich nie głosowałeś, a wręcz przeciwnie. Nie wiem, czy głosowałeś na Wiplera, ale jeśli tak, to dziwię się że uważasz, że spełnia to, co ci obiecał, po podgryza innym pięty. Ale rozumiem, że takie masz oczekiwania.
                  • jabbaryt Re: Brawo Wipler 26.01.15, 17:30
                    głosowałem na PO w 2005 bo myslałem, że to program a nie ściema dla lemingów. Połapałem się dopiero w 2007 roku. Teraz widze co zrobili z tym krajem i życze im wszystkiego najgorszego.
                    • ayran Re: Brawo Wipler 26.01.15, 19:23
                      Czyli głosowałeś na nich wtedy, kiedy nie otrzymali władzy, w związku z czym nie mieli szans, żeby sprostać twoim oczekiwaniom od nich.
                      • jabbaryt Re: Brawo Wipler 27.01.15, 00:11
                        tak ale już wtedy zrozumiałem że to banda cynicznych oszustów i grabieżców na poziomie hitlerowców. Z biegiem czasy tylko się w tym przekonaniu utwierdziłęm.
    • gtxl-3 Re: Wipler to straszna menda 25.01.15, 17:45
      mao111 napisał:

> To, że się spił i szarpał z policją to ok... zdarza się... Ale, że poszedł do s
      > zmatławców, żeby "wydać" Sulik, że pomagała mu w szkoleniu to trzeba być dużej
      > "klasy" mendą.

JKM powiedział pytany przez dziennikarzy....."gdybym wiedział, że Boni poleci na skargę do mediów, to nie uderzyłbym go w twarz tylko bym go opluł"......
      • 13kisiel Re: Wipler to straszna menda 25.01.15, 17:53
        Boni w końcu przyznał się do współpracy z SB czemu wcześniej zaprzeczał ,po latach okazuje się że ikony Solidarności to agenci
    • maszmi Re: Wipler to straszna menda 26.01.15, 11:18
      najgorsze jest to , że on mi mówi jak ja mam żyć i że mam wychowywać swoje dzieci w ciemnocie. Jestem za środkami antykoncepcyjnymi, jestem za równouprawnieniem kobiet, chcę aby moje córki same mogły decydować o swoim życiu, ile dzieci chcą mieć i z kim. Niech pan Wippler wprowadza średniowiecze u siebie w domu, niech się u siebie po wódce tarza na dywanie , ale niech nie narzuca innym swoich sposobów na życie.
      • volupte Re: Wipler to straszna menda 26.01.15, 11:48
        A gdzie on tak mówi?
    • ayran nie zgadzam się... 26.01.15, 11:28
      ... mógł to wprawdzie ujawnić wcześniej, ale lepiej ujawnić choćby teraz, niż trzymać w zanadrzu jako hak.
    • martok11 Re: Wipler to straszna menda 26.01.15, 12:35
      Co do Wiplera, to oczywiście się zgadzam. Ale jeszcze mniej mi się podoba nerwowa reakcja Kopaczowej, która wcale nie musiała robić czystki wśród swoich pi-arowców. Specjalista od wizerunku medialnego MUSI pracować z różnymi ludźmi, taki ma zawód. To taki rodzaj krawca, którego zadaniem jest spowodowanie, żeby człowiek dobrze się prezentował. Zanim nabierze wprawy musi szyć garnitury wielu różnym ludziom. Np. Kamiński pracował z PiS-em, co nie przeszkadza mu być doskonałym fachowcem w swojej branży i nie wykluczone, że będzie doradzał pani premier. Sulikowa nie szkoliła przecież konkurencji PO TYM, jak została URZĘDUJĄCYM doradcą Kopaczowej, opłacanym z puli rządowej. A wcześniej – miała do tego pełne prawo; zresztą co to było za szkolenie: pojedyncza sesja z jakimś Wiplerem, kanapowym politykiem. Cały incydent był mało ważny i pani premier lepiej by zrobiła, gdyby wielkodusznie przeszła nad nim do porządku.

Ale Wipler to gnida, w tej sprawie pełna zgoda.
      • ayran Re: Wipler to straszna menda 26.01.15, 13:24
        martok11 napisał:

> Sulikowa nie szkoliła przecież konkurencji PO TYM, jak została URZĘDUJĄCYM d
        > oradcą Kopaczowej, opłacanym z puli rządowej.

Nie - szkoliła Wiplera w czasie, kiedy pełniła funkcję rzecznika marszałka Sejmu. Nie rzecznika Sejmu czy prezydium Sejmu, tylko marszałka Sejmu. Którą to funkcję obecna premier pełniła jako wiceprzewodnicząca PO.
      • jane-panzram Re: Wipler to straszna menda 26.01.15, 17:08
        Te wyrzucenie robi tak złe wrażenie dlatego, bo przed chwilą byli górnicy.
        Natomiast samo wyrzucenie - gdybym była jej wyborcą - by mi się podobało.
        Tusk nie wyrzucał tych przekrętów po aferze - i to zrobiło na mnie tak złe wrażenie, że jestem teraz wrogiem tej partii. Kopacz się z przekrętami nie cacka - i chwała jej za to.

Teraz nowe fakty wyłażą: jeden z tej wyrzuconej trójki pracował w ostatnich wyborach dla przeciwnika Gronkiewicz-Waltz. Czyli Kopacz zrobiła najtrafniejszy ruch, jaki mogła zrobić, bo ta banda trojga nie dość, że jej katastrofalnie doradzała w sprawie górników (i już za samo to powinni polecieć), to jeszcze ci ludzie nie są zbyt wiarygodni.

I wg mnie to nie jest tak, że dany pijarowiec może pracować dla każdego, ja bym się bała, że on wyjawi tajemnice swoich poprzednich pracodawców. A pijarowiec to osoba najbliższa politykowi przecież, wie o nim najwięcej, cuś jak księgowa.
    • lionold Re: Wipler to straszna menda 26.01.15, 16:08
      powiedziałbym bez obawy pomyłki, że okropiczna. Bywała ta menda w różnych partiach i za każdym razem jaki prezes taka partia jaka partia taki członek.
      • volupte Re: Wipler to straszna menda 26.01.15, 16:11
        Menda to nie członek , to wsza łonowa;-)
      • ayran Re: Wipler to straszna menda 26.01.15, 16:16
        Jak dla mnie, to gorzej zachowała się Sulik i ten człowiek z zespołu doradców (Adam Piechowicz), który - zdaje się - pracując dla marszałek Kopacz jednocześnie pomagał Guziałowi przy akcji referendalnej w sprawie odwołania HGW.
        • lionold Re: Wipler to swoista szuja sama w sobie 26.01.15, 16:45
          i nie ma potrzeby łączyć go z innymi szujami, którymi otoczyła się pani premier. Można tylko ubolewać nad oczywistym faktem kto nami rządzi i doradza jak rządzić!
      • ayran PS. 26.01.15, 16:19
        ... choć Guział zaprzecza.

fakty.interia.pl/polska/news-wipler-kontra-guzial-czyli-slowo-przeciwko-slowu,nId,1595884
        Pytanie, kto jest bardziej wiarygodny - Wipler czy Guział?
        • lionold Re:kto jest bardziej wiarygodny-Wipler czy Guział? 26.01.15, 16:48
          Najpierw trzeba sobie odpowiedzieć na pytanie który z nich jest kim. Ja sobie dawno odpowiedziałem: obaj to szuje i szubrawcy. Dlatego nie mam już potrzeby zastanawiać się nad ich wiarygodnością.
    • nordnick Wipler to ten nawalony pijak? 26.01.15, 16:53
      Nie trzyma jęzora za zębami, bo to menda nad mendami.
    • remik.bz Uspokój sie,to drobna, niewazna sprawa 26.01.15, 16:57
      mao111 napisał:

> "klasy" mendą.

No i co z tego , że jakaś Sulik pomagała jakiemuś Wiplerowi?
      Co z tego ,że on gdzies z taka informacja poleciał?
      Przecież to sprawy tak mało ważne ,że aż wstyd mi ,ze zabieram głos..
      Ważne to jest trwonienie kasy państwowej, chlanie za pieniądze podatników, korupcja w stylu Sawickiej a potem uniewinnienie, traktowanie Polski jako "ch.j, d.pa i kamieni kupa", hoorror w placówkach słuzby zdrowia, emigracja młodych itd itd.
      Za to odpowiada rząd i to są wazne sprawy.
      A nie jakies głupawe szkolenia wizerunkowe.
      Jak widać władza i jej zwolennicy w nosie maja realia,problemy kraju- liczy sie tylko wizerunek.
      A że ktos z opozycji jak głupek idzie jej sladem - to trudno, trzeba to mieć w nosie.
      Nie trzeba tylko z kreowania wizerunku robić sprawy super waznej dla kraju.
      To jest ważne dla kombinatorów i lawirantów, nie dla kraju.
    • jane-panzram Re: Wipler to straszna menda 26.01.15, 17:01
      Jeśli mam być szczera, to po tych rewelacjach przez niego ujawnianych - to gdybym była politykiem, nigdy NIC wspólnego z nim bym nie chciała mieć. To jest człowiek skrajnie nielojalny, że też jego koledzy mu wierzą. A nie powinni, bo widać, że jesli on będzie mógł coś ugrać - to sprzeda każdego.
      Najgorszy typ człowieka, bez kręgosłupa moralnego.

Natomiast z jego rewelacji wynika, że nie tylko rzeczniczka rządu pracowała dla konkurencji. Również ten drugi z wyrzuconych przez Kopacz - pracował dla przeciwnika Gronkiewicz-Waltz.
      CO ZA LUDZI sobie wybiera ta Kopacz? Co za najgorsze tałatajstwo ją obsiadło? Ona nie ma nosa do ludzi - to pewne. Nie zazdroszczę jej, że ją takie mendy i karierowicze poobsiadały z każdej strony.
    • martok11 Re: Wipler to straszna menda 26.01.15, 17:54
      jane-panzram napisała:

> Kopacz zrobiła najtrafniejszy ruch, jaki mogła zrobić, bo ta banda trojga
      > nie dość, że jej katastrofalnie doradzała w sprawie górników (i już za samo to powinni
      > polecieć), to jeszcze ci ludzie nie są zbyt wiarygodni.
      >
      > I wg mnie to nie jest tak, że dany pijarowiec może pracować dla każdego, ja bym
      > się bała, że on wyjawi tajemnice swoich poprzednich pracodawców.

Jestem innego zdania. Pi-arowiec nie doradza w sprawach merytorycznych, takich jak restrukturyzacja górnictwa. Jego zadaniem jest wytresować polityka tak, aby dobrze wypadał przed kamerą i aby umiał rozmawiać z dziennikarzami. Nie ma żadnego znaczenia, jaki spec od wizerunku uczy danego polityka, gdyż wszyscy uczą tego samego. A to dlatego, że wszyscy oni czytali te same podręczniki (choć oczywiście jedni mogą mieć większy talent dydaktyczny, a inni mniejszy). W sumie uważam sprawę za mało ważną, a wydaje mi się też, że ta nerwowa czystka bardziej Kopaczowej zaszkodzi niż pomoże.
      • jane-panzram Re: Wipler to straszna menda 26.01.15, 18:03
        No przecież pijarowiec nie doradza tylko krawata i kiedy pauzy robić - on doradza też, CO mówić, doradza w kampanii. Czyli doradza w prowadzeniu polityki.

No zaszkodzi jej (niewiele), ale tylko dlatego, bo przed chwilą byli górnicy. To jest tzw. kolejny kamień do ogródka, pogłębia wrażenie chaosu i słabości.
        Gdyby to było bez górników przed chwilą, to by wrażenie niekoniecznie było złe, PO takie rzeczy potrafi przekuwać w sukces.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka