Dodaj do ulubionych

Parezjaści in action

29.01.15, 12:44
Co to jest parezja, mniej więcej wiadomo, toteż trudno się dziwić, że kiedy o sprawie niezaproszenia pani Pileckiej mówi się na ogół jako o zaniedbaniu czy niedopatrzeniu, parezjaści walną prawdę między oczy, pisząc:

Nie milkną echa skandalicznej decyzji o niezaproszeniu na uroczystości w Auschwitz córki rotmistrza Pileckiego.

A więc żadne tam niedopatrzenie ani nic w podobie, tylko świadoma, cyniczna i perfidna decyzja o niezaproszeniu ( a może nawet o niewpuszczaniu na teren obozu, bo kto wie, co lęgnie się w głowach takich Cywińskich).

A poza tym parezjaści są mistrzami w wiernym i dosłownym cytowaniu, w związku z czym jeśli komuś przydarzy się jakiś lapsusik, wytkną mu go bez pardonu tak, jak wytknęli pani Pileckiej:

Zresztą ja mam dowody, że nawet bity medal Witolda Pileckiego chciał być przez pewne osoby sfałszowany.

parezja.pl/zofia-pilecka-rmf24-pl-od-lat-nie-dostaje-ogole-zadnych-zaproszen-przyzwyczailam-sie/
Obserwuj wątek
    • kotek.filemon Re: Parezjaści in action 29.01.15, 13:26
      witek.bis napisał:

> Zresztą ja mam dowody, że nawet bity [b]medal Witolda Pileckiego chciał być
      > przez pewne osoby sfałszowany

To już ten wiek, trzeba wybaczyć pewne rzeczy...
      • indeed4 Re: Parezjaści in action 29.01.15, 13:43
        jeśli taki stosunek do córki Pileckego ma cała PO, to wcale się nie dziwię, że "zapomniano" jej wysłać zaproszenie...
      • witek.bis Re: Parezjaści in action 29.01.15, 14:01
        Pewnie, że trzeba wybaczyć. Ale taki cierpiący na tę parezję nie wybaczy, tylko wytknie.
    • 13kisiel Re: Parezjaści in action 29.01.15, 13:49
      polszewicy bardziej cenią wnuczka Hessa....poddaństwo mają we krwi
    • gtxl-3 Re: Parezjaści in action 29.01.15, 13:56
      Nie wiem co chciałeś dowieść tym postem. Zofia Pilecka podaje, że od lat nie dostaje zaproszeń.
      Przecież od 8 lat rządzi PO, przedtem PiS.
      Nie wiem czy inne rządy ją zapraszały czy nie. Jeżeli nie, to jest to zwykłe qrestwo.

• witek.bis Re: Parezjaści in action 29.01.15, 14:04
        Rządy to chyba nigdy nie zapraszały, bo nie są organizatorem tych uroczystości. A Piotr Cywiński, który rzeczywiście nie zaprosił, jest nominatem PiS-u, więc jeśli któryś rząd miałby się wstydzić, to chyba nie ten kopaczowy.
        • gtxl-3 Re: Parezjaści in action 29.01.15, 14:07
          witek.bis napisał:

> Rządy to chyba nigdy nie zapraszały, bo nie są organizatorem tych uroczystości.
          > A Piotr Cywiński, który rzeczywiście nie zaprosił, jest nominatem PiS-u, więc
          > jeśli któryś rząd miałby się wstydzić, to chyba nie ten kopaczowy.

Wiem, że rządy nie zapraszają myślałem jedynie o sprawowaniu władzy przez określone partie w tym czasie.

• man_sapiens Re: Parezjaści in action 29.01.15, 14:53
            CO ma sprawowanie władzy przez tą czy inną partię do działania Cywińskiego?
            Cywiński tłumaczył już sto razy: zaproszono tylko byłych więźniów. Jeżeli zgłosił się ktoś, kto chciał brać udział w uroczystości to organizowano mu "wejściówkę" i miejsce (w miarę możliwości). Na tej zasadzie w uroczystości brali udział różni politycy - np. Poroszenko, także wnuk Hoessa trafił na tej zasadzie. Córka rtm. Pileckiego nie zgłosiła swojej chęci udziału.
        • ayran Re: Parezjaści in action 29.01.15, 14:25
          Pobieżnie przejrzałem to, co udało mi się znaleźć śladu obecności córki Pileckiego (ani tez syna Andrzeja) na uroczystościach. Organizatorem obchodów była wtedy Rada Ochrony Pamięci Walk i Męczeństwa, której sekretarzem generalnym był Andrzej Przewoźnik, ale profilaktycznie winą należałoby obciążyć premiera Belkę i prezydenta Kwaśniewskiego.
          • ayran Re: Parezjaści in action 29.01.15, 14:25
            oczywiście powyższe dotyczy 60 rocznicy w styczniu 2005.
          • ayran jeszcze raz... 29.01.15, 14:31
            ... bo wypadło jedno zdanie. Przejrzałem pobieżnie zapisy z uroczystości 60-rocznicy sprzed 10 lat i nie trafiłem ani na ślad obecności p. Zofii, ani jej brata Andrzeja Pileckiego.
            • 13kisiel Re: jeszcze raz... 29.01.15, 14:36
              dzieci Pileckiego były zapraszane gdy Prezydentem Rzeczpospolitej był śp.Lech Kaczyński
              • gtxl-3 Re: jeszcze raz... 29.01.15, 14:36
                13kisiel napisał:

> dzieci Pileckiego były zapraszane gdy Prezydentem Rzeczpospolitej był śp.Lech K
                > aczyński
                >

Potrafisz to udowodnić?

• man_sapiens Re: jeszcze raz... 29.01.15, 14:48
                  13kisiel nic nie będzie udowadniać. Wystarczy, że on chce, żeby tak było :)))
              • religijnych.uczuc.obraza Re: jeszcze raz... 29.01.15, 14:38
                Do Katynia ich nie zaprosił.
              • witek.bis Re: jeszcze raz... 29.01.15, 14:53
                13kisiel napisał:

> dzieci Pileckiego były zapraszane gdy Prezydentem Rzeczpospolitej był śp.Lech K
                > aczyński

"Były zapraszane", powiadasz... Kojarzy mi się to trochę z tymi "corocznymi" katyńskimi wyjazdami Lecha Kaczyńskiego, który w rzeczywistości w Katyniu był tylko raz i na dodatek w dość dziwnym terminie.

- Pierwszy raz w życiu dostałam oficjalne zaproszenie na tę uroczystość - mówiła w styczniu 2010 r. córka rotmistrza Witolda Pileckiego, Zofia Pilecka-Optułowicz.

niezalezna.pl/63631-trzeba-uczyc-prawdy-ktora-moze-niektorym-silnym-i-wplywowym-w-dzisiejszym-swiecie-sie-nie-podo
                W takim razie co z obchodami ze stycznia 2006, 2007, 2008 i 2009? Prezydent zapraszał, ale jakoś tak nieoficjalnie? A może nie zapraszał w ogóle i ocknął się dopiero w 2010, czyli wtedy, gdy starał się o reelekcję?
            • gtxl-3 Re: jeszcze raz... 29.01.15, 14:37
              ayran napisał:

> ... bo wypadło jedno zdanie. Przejrzałem pobieżnie zapisy z uroczystości 60-roc
              > znicy sprzed 10 lat i nie trafiłem ani na ślad obecności p. Zofii, ani jej brat
              > a Andrzeja Pileckiego.

Wtedy rządził SLD.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka