Dodaj do ulubionych

Ciekawi mnie do czego bedą się przyczepiac

08.02.15, 01:07
gwiazdy tego forum w obrzydzaniu kandydata na prezydenta RP Andrzeja Dudę.

Gośc wyksztalcony, prawnik, zna jezyki obce biegle, jest przystojny, potrafi porywająco przemawiac... ma ładną córkę... i elegancką o miłej aparycji i inteligentnej twarzy żonę... a na dodatek żona Dudy jest córką znanego poety pl.wikipedia.org/wiki/Julian_Kornhauser

W ogole rodowód kandydata zapiera w piersiach dech. Toż to nie bylo kogoś takiego od stuleci... nie mowiąc o tym, że po 1989 r. na pewno!
Obserwuj wątek
    • volupte Re: Ciekawi mnie do czego bedą się przyczepiac 08.02.15, 01:09
      Jest przecież brzydki , to nie wystarczy?
    • snajper55 Masz rację, idealny. Jak Gliński i inne pacynki 08.02.15, 01:41
      Prezesa. Pacynka na prezydenta!

S.
      • 141288bs Re: Masz rację, idealny. Jak Gliński i inne pacyn 08.02.15, 06:26
        Macie slicznego hrabiego zamaskowanego na chlopa folwarcznego... nie wystarczy wam ?
        • zapijaczony_ryj Re: Masz rację, idealny. Jak Gliński i inne pacyn 08.02.15, 08:29
          141288bs napisał:

> Macie slicznego hrabiego zamaskowanego na chlopa folwarcznego... nie wystarczy
          > wam ?

nam wystarczy i dlatego powtórnie wybierzemy go na drugą kadencje.
          • 141288bs Re: Masz rację, idealny. Jak Gliński i inne pacyn 08.02.15, 22:49

zapijaczony_ryj napisał:

> 141288bs napisał:
            >
            > > Macie slicznego hrabiego zamaskowanego na chlopa folwarcznego... nie wyst
            > arczy
            > > wam ?
            >
            > nam wystarczy i dlatego powtórnie wybierzemy go na drugą kadencje.
            - teraz wiadomo co za element na niego glosuje
        • bew-is Re: Masz rację, idealny. Jak Gliński i inne pacyn 08.02.15, 10:12
          Jacy wyborcy, taki prezydent. Lemingi majace chlopskie korzenie lubuja sie w prymitywizmie i braku oglady. To przywraca im wiare we wlasna wartosc - mimo braku wyksztalcenia , pewnej kultury i oglady , mozna byc prezydentem. Dlatego tak ich draznia kandydaci na poziomie. Zbyt wysokie standardy w stosunku do ich poziomu i wymagan.

141288bs napisał:
          > Macie slicznego hrabiego zamaskowanego na chlopa folwarcznego... nie wystarczy
          > wam ?
          • zapijaczony_ryj Najwięcej ogłady miał cham co od małp w czerwonym 08.02.15, 14:37
            bew-is napisał(a):

> Jacy wyborcy, taki prezydent. Lemingi majace chlopskie korzenie lubuja sie w pr
            > ymitywizmie i braku oglady. To przywraca im wiare we wlasna wartosc - mimo brak
            > u wyksztalcenia , pewnej kultury i oglady , mozna byc prezydentem. Dlatego tak
            > ich draznia kandydaci na poziomie. Zbyt wysokie standardy w stosunku do ich poz
            > iomu i wymagan.
            >
            > 141288bs napisał:
            > > Macie slicznego hrabiego zamaskowanego na chlopa folwarcznego... nie wyst
            > arczy
            > > wam ?

kobiety wyzywał.
    • axyzaa "Z wyglądu kmiot z głupawym wyrazem twarzy. 08.02.15, 02:12
      Z mowy zwykły populista.W duszy lokaj prezia." autor forumowicz mahoe

100% zgody
    • dystans4 Re: Ciekawi mnie do czego bedą się przyczepiac 08.02.15, 02:27
      Sawo.com!
      Więc jednak nie kochasz już PanaPrezesa? Już nie?!!!

A serio... wiesz, kogo, a raczej co on przypomina? Jakiś zlepek propagandowych sloganów przygotowanych przez komunistyczny/postkomunistyczny agitprop i wykrzykiwanych przez wiecowych macherów. Nic więcej. Tzn. ja nic o nim nie wiem, poza tym, że był w Kancelarii prezydenta RP, nawet wcześniej nawet mieszał mi się z Dudą związkowcem i czułem, że nie ten sam sam, ale nie chciało mi się nawet sprawdzać, taka to wyróżniająca się postać. W otoczeniu Pana Prezesa tylko takie, a wyróżniać to się mogą tylko tacy i tak jak Hofman i Co., wszystko inne zostanie wyrwane z korzeniami.
      No i tyle o Dudzie. Po Dudzie.
      • 141288bs Re: Ciekawi mnie do czego bedą się przyczepiac 08.02.15, 06:28
        Skad mozesz znac...przeciez ty obracasz sie wsrod folwarcznych.
    • 1tobi Re: Ciekawi mnie do czego bedą się przyczepiac 08.02.15, 06:21
      Ssawa
      "W ogole rodowód kandydata zapiera w piersiach dech. Toż to nie bylo kogoś takiego od stuleci... nie mowiąc o tym, że po 1989 r. na pewno" : Jak łatwo pomniejszyć pulsudskiego , jp2 a nawet. ..., uwaga. .... Lecha K. Teraz Duda czyli do wyborów parlamentarnych " nie będziesz miał bogów cudzych przede mną" . Skundlenie.
    • adam111115 Re: Ciekawi mnie do czego bedą się przyczepiac 08.02.15, 08:26
      Zachowujecie się pisiory jakby wczoraj kosmici zrzucili dude na odcinek pisowskich wyborów. Rozumiem że taki przekaz poszedł z nowogrodzkiej ale chyba nie sądzicie że kogoś tutaj przekonacie. Duda jeszcze tego wieczora gdy przegra zostanie zmarginalizowany przez panaprezesa a wy dostaniecie nowy przekaz
      • bew-is Re: Ciekawi mnie do czego bedą się przyczepiac 08.02.15, 10:16
        Obie konwencje wykazaly poziom kandydatow ich walory intelektualne i zwyczajnie ludzkie. Komorowski wypadl w tym tescie zalosnie. Trudno nie cieszyc sie z poziomu, jaki zaprezentowal Duda, zwlaszcza gdy porowna sie to z wystapieniem Komorowskiego.

adam111115 napisał:
        > Zachowujecie się pisiory jakby wczoraj kosmici zrzucili dude na odcinek pisowsk
        > ich wyborów. Rozumiem że taki przekaz poszedł z nowogrodzkiej ale chyba nie sąd
        > zicie że kogoś tutaj przekonacie. Duda jeszcze tego wieczora gdy przegra zostan
        > ie zmarginalizowany przez panaprezesa a wy dostaniecie nowy przekaz
        • m.c.hrabia Re: Ciekawi mnie do czego bedą się przyczepiac 08.02.15, 10:27
          . Trudno nie cieszyc sie z poziomu, jaki zaprezentowal Duda

gdybyś zobaczył mojego psa po półrocznej tresurze ,dopiero zachwycony byś był.
    • 14pol Re: w tym że Bronek ma fajniejszą żonkę? 08.02.15, 08:32
      no to bUl głowy
    • witek.bis Re: Ciekawi mnie do czego bedą się przyczepiac 08.02.15, 08:37

sawa.com napisała:

W ogole rodowód kandydata zapiera w piersiach dech. Toż to nie bylo kogoś takiego od stuleci...

A dlaczego nie od tysiącleci? Toż nawet Jezus Chrystus nie miał za teścia poety Kornhausera!
    • 13kisiel Re: Ciekawi mnie do czego bedą się przyczepiac 08.02.15, 08:37
      Faktycznie jąkający się Bronek czytający z kartki,robiący ciągle gafy...blado wygląda przy Dudzie ale tez przy Ogórku
      • taniarada Re: Ciekawi mnie do czego bedą się przyczepiac 08.02.15, 08:48
        Wybiorą Komorowskiego bo liczy się układ .To jest prezydent wieloetapowy .On nie na jedną kadencję .On na całe dziesięciolecia.
        • m.c.hrabia Re: Ciekawi mnie do czego bedą się przyczepiac 08.02.15, 08:59
          W ogole rodowód kandydata zapiera w piersiach dech. Toż to nie bylo kogoś takiego od stuleci... nie mowiąc o tym, że po 1989 r. na pewno!

Tak to jest argument nad argumenty.

ps .
          z jednym się zgadzam, Lech Kaczyński pochodził od tak zwanej pyry.
        • jaroslaw2104 Re: Ciekawi mnie do czego bedą się przyczepiac 08.02.15, 09:07
          taniarada napisał(a):

> Wybiorą Komorowskiego bo liczy się układ .To jest prezydent wieloetapowy .On ni
          > e na jedną kadencję .On na całe dziesięciolecia.
          Co to znaczy WYBIORĄ ?
          Takie prawa demokracji , wygrywa ten kto zdobędzie najwięcej głosów.
          Nie grozi to KŁAMCY i człowiekowi z wyrokiem Sądowym Dudzie, temu Dudzie
        • erte2 Re: Ciekawi mnie do czego bedą się przyczepiac 08.02.15, 10:33
          taniarada napisał(a):

Wybiorą Komorowskiego...

Wybierzemy skarbie, wybierzemy. I to w I turze. Bo chcemy mieć prezydenta który nie melduje panuprezesu o wykonaniu zadania, który ma życiorys którego nie potrzeba się wsydzić, który nie musi swojej konwencji podpierać aktorami jednej roli czy występami przegranego lidera Partii Przyjaciół Piwa, który za to pełnił ważne urzędy państwowe i doskonale się na nich sprawdzał...
          A co do pochodzenia - Bór-Komorowski, koneksje rodzinne z panującymi w Europie, własna piękna karta opozycyjna. Mało?
          • bew-is Re: Ciekawi mnie do czego bedą się przyczepiac 08.02.15, 11:07
            Mow za siebie zabuchno. Wielu osobom ten twoj Komoruski bokiem juz wychodzi i jego "urocza" malzonka.

erte2 napisał:
            > taniarada napisał(a):
            >
            > Wybiorą Komorowskiego...
            >
            > Wybierzemy skarbie, wybierzemy. I to w I turze. Bo chcemy mieć prezydenta któr
            > y nie melduje panuprezesu o wykonaniu zadania, który ma życiorys którego nie po
            > trzeba się wsydzić, który nie musi swojej konwencji podpierać aktorami jednej r
            > oli czy występami przegranego lidera Partii Przyjaciół Piwa, który za to pełnił
            > ważne urzędy państwowe i doskonale się na nich sprawdzał...
            > A co do pochodzenia - Bór-Komorowski, koneksje rodzinne z panującymi w Europie,
            > własna piękna karta opozycyjna. Mało?
          • giulia123 Re: Ciekawi mnie do czego bedą się przyczepiac 08.02.15, 23:00
            erte2 napisał:

> Wybierzemy skarbie, wybierzemy. I to w I turze. Bo chcemy mieć prezydenta któr
            > y nie melduje panuprezesu o wykonaniu zadania, który ma życiorys którego nie po
            > trzeba się wsydzić, który nie musi swojej konwencji podpierać aktorami jednej r
            > oli czy występami przegranego lidera Partii Przyjaciół Piwa, który za to pełnił
            > ważne urzędy państwowe i doskonale się na nich sprawdzał...
            > A co do pochodzenia - Bór-Komorowski, koneksje rodzinne z panującymi w Europie,
            > własna piękna karta opozycyjna. Mało?

Czy życiorys pierwszej damy tez tak piękny jest?? Bo na oficjalnej stronie o Dziadziach nic nie można wyczytać.
            No i zapomniałeś dodac, że przedsiębiorczy był mocno opozycjonista, nauczyciel i historyk.. Niezłego majątku w czasach opozycji się dorobił. Hmmm.... Ciekawe.
    • spokojny.zenek Re: Ciekawi mnie do czego bedą się przyczepiac 08.02.15, 09:05
      sawa.com napisała:
      >
      > W ogole rodowód kandydata zapiera w piersiach dech. Toż to nie bylo kogoś takie
      > go od stuleci...

No jak to??? A Ziobro?

• zapijaczony_ryj na dodatek żona Dudy jest córką znanego poety-dobr 08.02.15, 09:14
      To są dopiero kwalifikacje,
      A jak by tak wujek Dudy był kimś znanym, to wtedy wygrana pewna
      • spokojny.zenek Re: na dodatek żona Dudy jest córką znanego poety 08.02.15, 09:20
        No i wnuczką jego ojca.
    • hordol w sumie do tego,że jest lepszy od bronka 08.02.15, 09:18

• jaroslaw2104 Re: w sumie do tego,że jest lepszy od bronka 08.02.15, 09:26
        hordol napisała:

> Miała rację, te 0,6 promila to nie FAŁSZ to PRAWDA.
        Błasik jak kurdupel za kołnierz nie wylewał .
    • remik.bz Czepiaja sie , bo się boja przegranej 08.02.15, 09:40
      sawa.com napisała:

>
      > Gośc wyksztalcony, prawnik, zna jezyki obce biegle, jest przystojny, potrafi porywająco przemawiac... ma ładną córkę... i elegancką o miłej aparycji i inteligentnej twarzy żonę... a na dodatek żona Dudy jest córką znanego poety

Czepiaja się drobiazgów , bo zwyczajnie boja sie przegranej.
      W bezpośrednim "pojedynku" Duda- Komorowski, te sprawy , które wymieniłaś powyżej to ewidentne minusy Komorowskiego.
      Wprawdzie sondaże sa jakie są, ale wydaje mi sie ,ze sytuacja bedzie sie zmieniac na korzyść Dudy. Mysle ,ze jest szansa na II turę- a wtedy moze byc różnie.
      Tak naprawdę Dudzie moze zaszkodzić tylko jedna sprawa- jakaś publiczna wypowiedź Kaczyńskiego (I to na dowolny temat-"dziennikarze" juz ja odpowiednio przekażą).
      Mam nadzieje ,ze Kaczyński wytrzyma I będzie siedział cicho.
      Wczoraj przypadkowo ogladałem w Polsacie jekieś wiadomosci. Było o kampanii Dudy, ale ciągle pokazywano zaklopotanego Kaczyńskiego jak nieudolnie podbija do gory jakis balonik. No cóż, walka wyborcza, wszystkie chwyty dozwolone- podobno.
      • zapijaczony_ryj Sasinowi tez się wydawało 08.02.15, 09:47
        remik.bz napisał:

> sawa.com napisała:
        >
        >
        >
        > Czepiaja się drobiazgów , bo zwyczajnie boja sie przegranej.
        > W bezpośrednim "pojedynku" Duda- Komorowski, te sprawy , które wymieniłaś powyż
        > ej to ewidentne minusy Komorowskiego.
        > Wprawdzie sondaże sa jakie są, ale wydaje mi sie ,ze sytuacja bedzie sie zmieni
        > ac na korzyść Dudy. Mysle ,ze jest szansa na II turę- a wtedy moze byc różnie.
        > Tak naprawdę Dudzie moze zaszkodzić tylko jedna sprawa- jakaś publiczna wypowie
        > dź Kaczyńskiego (I to na dowolny temat-"dziennikarze" juz ja odpowiednio przeka
        > żą).
        > Mam nadzieje ,ze Kaczyński wytrzyma I będzie siedział cicho.
      • dystans4 Re: Czepiaja sie , bo się boja przegranej 08.02.15, 11:02
        Remik, a co tam w kwestii Zamachu? Nowa teoria, nowa Konferencja, tym razem pod międzynarodowym kolektywnym kierownictwem Putina, Obamy i Antoniego, z pewnością powiększyłaby szanse kandydata. Prezes na tym zyskał jakie 40%.
        • remik.bz Jakiego zamachu? 08.02.15, 11:10
          dystans4 napisał:

> Remik, a co tam w kwestii Zamachu? Nowa teoria, nowa Konferencja, tym razem pod
          > międzynarodowym kolektywnym kierownictwem Putina, Obamy i Antoniego, z pewnośc
          > ią powiększyłaby szanse kandydata. Prezes na tym zyskał jakie 40%.

O jakim zamachu mówisz?
          Ps jeśli masz na myśli Smoleńsk, to tam doszło do katastrofy lotniczej spowodowanej wyjatkowym dziadostwem organizacyjnym, bylejakościa , tumiwisizmem I brakiem kompetencji u ludzi odpowiedzialnych za ten wyjazd.
          • dystans4 Re: Jakiego zamachu? 08.02.15, 12:30
            Tak mówią lemingi. A PanPrezes nie raz powtarzał "ale my wiemy, jak było naprawdę!". Sam słyszałem!
            No to co, powiecie, jak było?
      • humbak Re: Czepiaja sie , bo się boja przegranej 08.02.15, 12:01
        Remik, zdajesz sobie sprawę jak to brzmi, gdy wyrażasz nadzieję, że facet który jest rzeczywistą siłą za Dudą nie będzie się odzywał?
        • remik.bz Re: Czepiaja sie , bo się boja przegranej 08.02.15, 13:14
          humbak napisał:

> Remik, zdajesz sobie sprawę jak to brzmi, gdy wyrażasz nadzieję, że facet który
          > jest rzeczywistą siłą za Dudą nie będzie się odzywał?

Po prostu Kaczyński jest bardzo nazwijmy to antymedialny. A media to olbrzymia siła. Nie wolno tego lekcewazyć, bo sie przegra. Duda z mediami sobie poradzi, Kaczyński raczej nie. A chodzi o bardzo ważną sprawę- odsuniecie PO (na początek preydenta ) od władzy.
          • humbak Re: Czepiaja sie , bo się boja przegranej 08.02.15, 13:39
            Tobie może tak. Ja nie widzę żadnego zysku dla Polaków w zamianie PO na PiS.
      • sawa.com Re: Czepiaja sie , bo się boja przegranej 08.02.15, 13:47
        remik.bz napisał:

> Wprawdzie sondaże sa jakie są, ale wydaje mi sie ,ze sytuacja bedzie sie zmieni
        > ac na korzyść Dudy. Mysle ,ze jest szansa na II turę- a wtedy moze byc różnie.
        > Tak naprawdę Dudzie moze zaszkodzić tylko jedna sprawa- jakaś publiczna wypowie
        > dź Kaczyńskiego (I to na dowolny temat-"dziennikarze" juz ja odpowiednio przeka
        > żą).
        > Mam nadzieje ,ze Kaczyński wytrzyma I będzie siedział cicho.
        > Wczoraj przypadkowo ogladałem w Polsacie jekieś wiadomosci. Było o kampanii Dud
        > y, ale ciągle pokazywano zaklopotanego Kaczyńskiego jak nieudolnie podbija do g
        > ory jakis balonik. No cóż, walka wyborcza, wszystkie chwyty dozwolone- podobno.

Telewizja nie pokazała konwencji Dudy. Jesli na coś sie zdobyła to pokazanie pustej sali po konwencji. Jest to żałosne, ale mysle, ze sztab Dudy jest na to przygotowany.

Żeby tę zapyzialą przeszkodę jaką w drodze do prezydentury jest zaskuropiała telewizja, która pełna para bedzie pracowac na rzecz urzędujacego prezydenta, Duda musi uścisnąc tysiące tysięcy rąk... jak kiedyś Kennedy czy Churchill... i wykorzystac madrze internet. Jest to gigantyczna praca, ale mysle, ze da rade.

Zobaczymy.
      • erte2 Re: Czepiaja sie , bo się boja przegranej 08.02.15, 14:16
        remik.bz
        Dzięki remiś, więcej takich wpisów a Duda z dychy nie wyjdzie (takie ping-pongowe porzekadło). Nie wiem czy zdejsz sobie sprawę że tą swoją "światłą" wypowiedzią wbiłeś sobie samobója a biednego Dudę pogrążyłeś po uszy. Bowiem każdy kto ma choć dwie szare komórki doskonale zdaje sobie sprawę że Duda to taka inna wersja Glińskiego, nieco tylko zmodyfikowana i trochę młodsza. Że jest to pacynka w rękach prezesapana i cały dowcip polega na tym aby nie było widać tych sznureczków, drucików i patyczków które Kaczyński trzyma w rękach.
        W przypadku Glińskiego tablet w rękach prezesa był nad wyraz symboliczny; tym razem Kaczyński schował się w cieniu za zasłoną i udaje że go tam nie ma. Ale wszyscy i tak wiedzą że tam jest.
        Gliński był wirtualny. Duda jest wypchany. W sumie regres?
    • szwampuch58 Re: Ciekawi mnie do czego bedą się przyczepiac 08.02.15, 09:54
      do bredni jakie obiecuje kandydat ktory zapiera w piersiach dech tobie,starczy?
      • hordol pamiętam jak bronek obiecywał 08.02.15, 10:33

niepodnoszenie wieku emerytalnego.
        przed wyborami oczywiscie obiecywał
        • bew-is Re: pamiętam jak bronek obiecywał 08.02.15, 11:09
          Pamietam jak Bronek podkreslal, ze jest prezydentem obywateli i bedzie ich bronil w kazdej sytuacji. Ani razu w ciagu swego panowania nie spelnil tej obietnicy.

hordol napisała:
          >
          > niepodnoszenie wieku emerytalnego.
          > przed wyborami oczywiscie obiecywał
    • pispisia Re: Ciekawi mnie do czego bedą się przyczepiac 08.02.15, 10:30
      To że ma ładną córkę czy też powabną żonę to za mało, żeby być prezydentem. Jest kukiełką pana prezesa i to mi nie pasuje.
      • bew-is Re: Ciekawi mnie do czego bedą się przyczepiac 08.02.15, 11:11
        Gorzej, ze obecny pan prezydent jest kukielka WSI. To dopiero jest grozne dla Polski.

pispisia napisała:

> To że ma ładną córkę czy też powabną żonę to za mało, żeby być prezydentem. Je
        > st kukiełką pana prezesa i to mi nie pasuje.
      • remik.bz Nie masz racji 08.02.15, 11:13
        pispisia napisała:

> To że ma ładną córkę czy też powabną żonę to za mało, żeby być prezydentem. Je
        > st kukiełką pana prezesa i to mi nie pasuje.

Uważam ,że nie masz racji. Znamy A. Dudę z Krakowa. To rozgarnięty gość. Mówiąc szczerze obawiałem sie , ze Kaczyński go wykosi właśnie z uwagi na te jego walory. Kaczyński nie znosi konkurencji- ale chyba zmadrzał.
        • scoutek Re: Nie masz racji 08.02.15, 19:01

remik.bz napisał:
          > Kaczyński nie znosi konkurencji- ale chyba zmadrzał.

nie zmądrzał
          gdyby choć czuł, że Duda byłby w stanie wygrać te wybory to by go nie wystawił
          tylko dlatego go wystawił, że wie, że nie ma szans
      • dystans4 Re: Ciekawi mnie do czego bedą się przyczepiac 08.02.15, 12:32
        Żona, to już nie, prędzej (nie oglądałem) córka jakiś argument. Ale co, myśli ją, upublicznić? Znaczy uczynić dobrem narodowym, wspólnym?
        • sawa.com Re: Ciekawi mnie do czego bedą się przyczepiac 08.02.15, 13:58
          dystans4 napisał:

> Żona, to już nie, prędzej (nie oglądałem) córka jakiś argument. Ale co, myśli j
          > ą, upublicznić? Znaczy uczynić dobrem narodowym, wspólnym?

Dobro narodowe to tylko u Palikota. Toz pamietasz zapewne jak mówił, ze Anna Grodzka to nasze dobro narodowe. Aż usiadłam z wrazenia kiedy to usłyszałam... bo takie dobra narodowego to nigdy bym sie nie spodziewała.

I prosze to palikotowe dobro narodowe tez startuje w zawodach do pałacu prezydenckiego;)
    • ploniekocica Re: Ciekawi mnie do czego bedą się przyczepiac 08.02.15, 10:40
      sawa.com napisała:

> W ogole rodowód kandydata zapiera w piersiach dech. Toż to nie bylo kogoś takie
      > go od stuleci... nie mowiąc o tym, że po 1989 r. na pewno!

jak to rodowód/ W sensie pochodzenie? Jak u rasowego psa?
      Coś przegapiłam, czy miał jakich s niesamowitych przodków pan Duda? Królowie, nobliści (co najmniej dwóch), bo z jednym noblista to już jest Sienkiewicz),papieże, no ja już nie wiem kto że od stuleci takiego nie było????????

Chyba jednak dudy ... tfu duby smalone opowiadasz, Sawo, z tym rodowodem, albo Ci się słowa pomyliły, jak Kamilkowi.
      • dystans4 Re: Ciekawi mnie do czego bedą się przyczepiac 08.02.15, 11:22
        PanPrezes ma rodowód (jaki! - wielopokoleniowy!), Bulterier ma rodowód, to i ten też.
        • ploniekocica Re: Ciekawi mnie do czego bedą się przyczepiac 08.02.15, 11:31
          dystans4 napisał:

> PanPrezes ma rodowód (jaki! - wielopokoleniowy!), Bulterier ma rodowód, to i te
          > n też.

Ale czemuż to, czemuż taki nadzwyczajny? Od pokoleń?!
          Wychodzi na to, że musi to być dziecko albo wnuk jakiegoś hierarchy (już nawet nie chce rzucać podejrzeń), bo już arystokratów, potomków noblistów, powinowatych Piłsudskiego, krewnych Bora itd. mieliśmy w polityce. Sawa coś wie, ale pewnie nie powie. Jak to Sawa.
          • dystans4 Re: Ciekawi mnie do czego bedą się przyczepiac 08.02.15, 12:49
            Może być i hierarchy, tym bardziej że w prawosławiu brak tutejszych obostrzeń (co prawda, formalnych tylko). Ale chodzi o wielopokoleniową przeszłość i zasługi Rodziny Prezesa w służbie KGB, NKWD, OGPU, CzK, wcześniej Ochrany itd., aż doszlibyśmy do niezapomnianej Opryczniny.

Do obyczaju buddyjskiego należy dziedziczenie wielowiekowej tradycji szkoły przez każdego kolejnego patriarchę, wyznaczonego przez kończącego sprawowanie urzędu. W wielowyznaniowej Rosji zapewne obyczaj ten, zapożyczony i twórczo rozwinięty przez aparat, dziś wykorzystany w hodowli namaszczonych na stanowisko "następcy prezesa".
      • sawa.com Re: Ciekawi mnie do czego bedą się przyczepiac 08.02.15, 14:03
        ploniekocica napisała:

> jak to rodowód/ W sensie pochodzenie? Jak u rasowego psa?
        > Coś przegapiłam, czy miał jakich s niesamowitych przodków pan Duda? Królowie, n
        > obliści (co najmniej dwóch), bo z jednym noblista to już jest Sienkiewicz),papi
        > eże, no ja już nie wiem kto że od stuleci takiego nie było????????
        >
        > Chyba jednak dudy ... tfu duby smalone opowiadasz, Sawo, z tym rodowodem, albo
        > Ci się słowa pomyliły, jak Kamilkowi.

Żaden z wymienionych przez ciebie panów nie kandydował na prezydenta RP. Chodzilo mi o kandydatów na prezydenta i prezydentów RP... a nie o wielkich Polaków w ogóle. Po 1989 r marny mielismy wybór.
        • ploniekocica Re: Ciekawi mnie do czego bedą się przyczepiac 08.02.15, 14:11
          No, ja nie wiem - arystokrata, krewny Bora Komorowskiego nawet jedne wybory wygrał, a i druga wygrana możliwa. Nie, żebym uważała, że ten jego "rodowód" to jakaś wartość dodana, ale skoro o rodowodach...

OK. Ale co jest takiego w rodowodzie pana Dudy jest niesamowitego???? Bo dalej nie wiem.
          Oświeć mnie, Sawo, bardzo proszę.
          Jesli nie odpowiesz, to uznam, że konfabulowałaś.
          • humbak Re: Ciekawi mnie do czego bedą się przyczepiac 08.02.15, 14:52
            Komorowscy do których należy nasz obecny prezydent, sfałszowali swoje prawa do tego tytułu, o czym jak się zdaje on nie wiedział.
            • ploniekocica Re: Ciekawi mnie do czego bedą się przyczepiac 08.02.15, 15:06
              humbak napisał:

> Komorowscy do których należy nasz obecny prezydent, sfałszowali swoje prawa do
              > tego tytułu, o czym jak się zdaje on nie wiedział.

Widzisz, ja mam dokładnie w nosie tytuły, zresztą one w Polsce nie obowiązują. I ja chyba o tytule nie pisałam, ale o pochodzeniu arystokratycznym, które zdaje się faktem jest, a które ja mam w głębokim poważaniu jeszcze bardziej. W nosie też mam pokrewieństwo polityków z rodzinami królewskimi, ale Sawa pisze o rodowodzie niesamowitym, niespotykanym od stuleci pana kandydata Dudy, więc pytam grzecznie, jakichże to przodków niesamowitych miał pan kandydat skoro przodkowie Onyszkiewicza, Thun, Komorowskiego, Sienkiewicza itd. przy nim to pikusie cziłała?
              Ale pewnie się nie doczekam.
              • ave.duce Ojtam, ojtam - 08.02.15, 15:35
                Nie czytałaś, że Sawie zaparło dech w piersiach?!
                • ploniekocica Re: Ojtam, ojtam - 08.02.15, 15:39
                  Ale o to chodzi, od czego jej zaparło?
                  Może też bym chciała, żeby mi zaparło na widok takiego rodowodu? Ha!
                  Jak mi Sawa nie odpowie to może się zdarzyć, że umrę "niezaparta" . I nawet się domyślać nie mogę, co tak wspaniałego w tym rodowodzie siedzi,l że nie dośc, że najlepszy od stuleci to na dodatek zapierający taki.
                  Masz jakieś pomysły?
                  • ave.duce Re: Ojtam, ojtam - 08.02.15, 15:50
                    Proszę o czas potrzebny na odnalezienie dudowego rodowodu.

W tej chwili rozważam fragmencik, że kandydat ma żonę "o inteligentnej twarzy".
              • humbak Re: Ciekawi mnie do czego bedą się przyczepiac 08.02.15, 17:41
                Skoro nie ma tytułu arystokratycznego, to nie ma i arytokracji. Ci Komorowscy szczególnych zaszczytów się nie dopracowali.
          • sawa.com Re: Ciekawi mnie do czego bedą się przyczepiac 08.02.15, 15:48
            ploniekocica napisała:

> OK. Ale co jest takiego w rodowodzie pana Dudy jest niesamowitego???? Bo dalej
            > nie wiem.
            > Oświeć mnie, Sawo, bardzo proszę.
            > Jesli nie odpowiesz, to uznam, że konfabulowałaś.

Już ci odpowiadam

Rodzice - profesorowie - są wykładowcami w Akademii Górniczo-Hutniczej. Matka jest chemikiem, ojciec - automatykiem. Dziadek kandydata na prezydenta był żołnierzem, wielbicielem marszałka Józefa Piłsudskiego, członkiem AK, walczył w kampanii wrześniowej.

Wreszcie bedziemy mieli wybór... a nie jak dotąd, jak nie WSI to SB albo TW
            • ave.duce Lech śp. Kaczyński był ... WSI, SB albo TW?! 08.02.15, 15:52
              sawa.com napisała:

> Wreszcie bedziemy mieli wybór... a nie jak dotąd, jak nie WSI to SB albo TW
            • ploniekocica Re: Ciekawi mnie do czego bedą się przyczepiac 08.02.15, 16:01
              Etam. I to ma być ten imponujący rodowód? Chyba żartujesz.

Tyle to można w Fakcie wyczytać.
              • sawa.com Re: Ciekawi mnie do czego bedą się przyczepiac 08.02.15, 16:17
                ploniekocica napisała:

> Etam. I to ma być ten imponujący rodowód? Chyba żartujesz.
                >
                > Tyle to można w Fakcie wyczytać.

No bo przeciez nie korzenie arystokratyczne. Arystokracja kiedyś doprowadzila do upadku I RP... to po pierwsze...
                Najwartościowsze jest pochodzenie inteligenckie. Inteligencja polska przez cały okres powojenny była wdeptywana w ziemie... chyba, ze skopany inteligent zdecydował się na wspólpracę z SB lub zapisał się do PZPR
                • ploniekocica Re: Ciekawi mnie do czego bedą się przyczepiac 08.02.15, 16:41
                  Wybacz, Sawo, ale komunałami jedziesz, że strach.
                  Normalna inteligencka rodzina. jakich wiele. Wykładowcy na wyższej uczelni, na każdej jest ich od licha i ciut ciut. Większość ma dzieci. Mało tego cała masa żołnierzy września i AK ma potomstwo, wnuki i prawnuki.
                  Jeśli dla Ciebie jest to jakiś wyjątkowy rodowód, to ja bardzo przepraszam.
                  • bew-is Re: Ciekawi mnie do czego bedą się przyczepiac 09.02.15, 06:45
                    Skoro ten rodowod nie jest wyjatkowy, to dlaczego obecna rodzina prezydencka ma rodowod SB-cki. Czyzby SB-cja byla twoim zdaniem czyms lepszym niz inteligenckie i AK-owskie pochodzenie. to ja dziekuje serdecznie za obecnego pana prezydenta, ale na pewno wybiore Dude.

ploniekocica napisała:

> Wybacz, Sawo, ale komunałami jedziesz, że strach.
                    > Normalna inteligencka rodzina. jakich wiele. Wykładowcy na wyższej uczelni, na
                    > każdej jest ich od licha i ciut ciut. Większość ma dzieci. Mało tego cała masa
                    > żołnierzy września i AK ma potomstwo, wnuki i prawnuki.
                    > Jeśli dla Ciebie jest to jakiś wyjątkowy rodowód, to ja bardzo przepraszam.
              • snajper55 Profesor Gliński jest bardziej utytułowany 09.02.15, 06:00
                Dlaczego nie startuje?

S.
                • ayran Re: Profesor Gliński jest bardziej utytułowany 09.02.15, 06:20
                  Tym bardziej że także jest przystojny, a do tego ma dobrze skrojony garnitur:

forum.gazeta.pl/forum/w,28,145737387,145737387,Poranek_polityczny_na_wesolo.html
              • bew-is Re: Ciekawi mnie do czego bedą się przyczepiac 09.02.15, 06:41
                Jasssnnneee..takim jak ty nie imponuja walory intelektualne, czy patriotyczny rodowod kandydata. Co innego bezpieka, z ktorej wywodzi sie zona obecnego prezydenta, to jest dopiero cos! Powiedz mi, jakie pochodzenie mogloby byc lepsze dla kandydata na prezydenta wolnego kraju, jak nie takie, jakie posiada Duda?

ploniekocica napisała:
                > Etam. I to ma być ten imponujący rodowód? Chyba żartujesz.
                >
                > Tyle to można w Fakcie wyczytać.
                >
                >
        • ave.duce Sawa zmienna jest 08.02.15, 14:28
          sawa.com napisała:

> Po 1989 r marny mielismy wybór.

... Tym, którym nie odpowiada konsekwentny i nieustępliwy Kaczyński. Mogą wybrać
          centrowego Tuska. Jest spokojny i zrównoważony. Jest inteligentny. Przy tym też
          konsekwentny.
          Najprzystojniejszy ze wszystkich kandydatów.
          Ma oczy szeroko otwarte na rzeczywistość
          ...
        • scoutek Re: Ciekawi mnie do czego bedą się przyczepiac 08.02.15, 19:03

sawa.com napisała:
          > Chodzilo mi o kandydatów na prezydenta i prezydentów RP... a nie o wielkich Polaków w
          > ogóle. Po 1989 r marny mielismy wybór.

taki despekt dla kandydata PiS Lecha Kaczyńskiego? A fuj, Sawo
    • boblebowsky Miłość i wiara są ślepe sawo:) 08.02.15, 11:32
      I tak jak ty podniecona widzisz w nim ideał, tak jak widzę tylko śliskiego prawnika który próbuje robić wielką karierę. Całkowicie bez charakteru, kolejny produkt Jareczka.To co odbierasz jako charyzmę wydaje się być jedynie efektem szkolenia aktorskiego jakie przeszedł, co w tym przemówieniu było widoczne. Marne to było i wyuczone, treść populistyczna odległa o lata świetlne od kompetencji, itd....
    • humbak Re: Ciekawi mnie do czego bedą się przyczepiac 08.02.15, 12:03
      Jak na mój gust, kolejna kandydatura świadcząca że stanowisko prezydenta jest przez polityków nisko cenione. Zaczęło się w sumie od Lecha Kaczyńskiego. Wprwadzie mniej kofliktowego, ale i mniej decyzyjnego z dwójki braci. Teraz normą jest wystawianie wręcz drugiego szeregu partyjnego.
      • wariant_b Re: Ciekawi mnie do czego bedą się przyczepiac 08.02.15, 12:50
        humbak napisał:
        > Teraz normą jest wystawianie wręcz drugiego szeregu partyjnego.

Podobnie dzieje się z Senatem - jakiś drugie rzuty partyjne, zbyt
        smarkate lub na starość zdziecinniałe, żeby nadawać się do Sejmu.
      • dystans4 Re: Ciekawi mnie do czego bedą się przyczepiac 08.02.15, 12:56
        Utwierdza mnie to w przekonaniu, że dla państwa w obecnym kształcie urząd ten jest zbędny, wręcz szkodliwy. Nie chce mi się uzasadniać, dużo o tym napisano, w każdym razie zła praktyka prezydentury Wałęsy i chaos lat dziewięćdziesiątych raczej nam nie grożą, brak potrzeby utrzymywania takich hamulców i przeciwwag.
        • humbak Re: Ciekawi mnie do czego bedą się przyczepiac 08.02.15, 13:10
          Może i tak. Z jednej strony rezygnacja z jakiegoś stanowiska dlatego że nie potrafimy go dobrze obsadzić wydaje się dziwne, z drugiej jest to kupa marnowanych pieniędzy.
          • dystans4 Re: Ciekawi mnie do czego bedą się przyczepiac 08.02.15, 16:29
            Nie chodzi o dobrą obsadę, ale jego zbyteczność. Obecny model to zła spuścizna po Wałęsie i posadki dla krewnych i przyjaciół, nic ponadto.
            • dystans4 Re: Ciekawi mnie do czego bedą się przyczepiac 08.02.15, 17:22
              Obecny model jest niespójny.
              • humbak Re: Ciekawi mnie do czego bedą się przyczepiac 08.02.15, 17:44
                I tak i nie. Z jednej strony kompetencje Prezydenta są dziwnie zdefiniowane. Teoretycznie miała być to ważna osoba, realnie może przede wszystkim blokować. Plusem jest jednak bezpośredni jego wybór, a więc ograniczenie w pewnej mierze wpływu partii, choć oczywiście nominacje partyjne są w pewnym sensie niezbędne do zdobycia stołka. Organizacyjnie i finansowo.
    • indeed4 Do czego? Niżej kilka propozycji 08.02.15, 13:12
      od fanów Dudy

1. twitter.com/Leszek/status/564200079054344192

2. twitter.com/Leszek/status/564201095481016321?lang=pl

3. twitter.com/Leszek/status/564205385520013313

4. twitter.com/Leszek/status/564208174006550528

Nie bój nic, żelazny elektorat PO na bank coś wymyśli... ;-)
    • damakier1 Re: Ciekawi mnie do czego bedą się przyczepiac 08.02.15, 13:36
      sawa.com napisała:

> W ogole rodowód kandydata zapiera w piersiach dech.

E tam, nie przesadzajmy z tym rodowodem. Znam lepsze.
      • indeed4 Re: Ciekawi mnie do czego bedą się przyczepiac 08.02.15, 14:09

Hm, czy to rodowód tego dorodnego egzemplarza?

"Niemłody, nieźle wykształcony szczecinianin z rodowodem gdańskim i lwowskim" (link)
      • volupte Re: Ciekawi mnie do czego bedą się przyczepiac 08.02.15, 15:19
        Dowcipne:-)
    • giulia123 Re: Ciekawi mnie do czego bedą się przyczepiac 08.02.15, 22:54
      twitter.com/AdamNieznaj1/status/564060756799664128/photo/1
      Pozostawiam bez komentarza :)
      Bo cóż dodać, cóż ująć?
      • boblebowsky Re: Ciekawi mnie do czego bedą się przyczepiac 08.02.15, 22:55
        Zgadza się manipulacja komentarza nie wymaga:))

giulia123 napisała:

> twitter.com/AdamNieznaj1/status/564060756799664128/photo/1
        > Pozostawiam bez komentarza :)
        > Bo cóż dodać, cóż ująć?
        >
        • giulia123 Re: Ciekawi mnie do czego bedą się przyczepiac 08.02.15, 23:07
          wpolityce.pl/polityka/232977-jan-pawel-iii-wislawa-czymborska-w-bulu-i-nadzieji-virtutii-militarne-kto-robi-bledy-panie-lis

A tutaj masz na filmie Bronka, nie ma manipulacji.
          www.youtube.com/watch?v=-ADsFWhDspo
    • albwu Re: Ciekawi mnie do czego bedą się przyczepiac 08.02.15, 23:10
      Żona ma nazwisko rodowe oraz wykształcenie (germanistka) - na to Prezes PiS by powiedział "UKRYTA OPCJA NIEMIECKA.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka