IP: *.easy.com.pl 09.04.02, 13:39
Zmiany w Kodeksie Pracy proponowane przez rząd spowodują wzrost bezrobocia co
najmniej o 50%. Oprócz tego powstanie tzw półbezrobocie polegające na tym, że
pracownicy na pełnych etatach będą wysyłani na przymusowe postojowe i w wyniku
tego będą otrzymywać połowę albo i mniej nominalnej pensji. Następnym skutkiem
będzie dalsze zmniejszenie popytu wewnętrznego ze wszystkimi tego złymi
skutkami zarówno dla przedsiębiorców, którzy nie będą mogli sprzedać swoich
produktów, jak i dla budżetu, który zanotuje mniejsze wpływy z podatków od
wynagrodzeń i z podatków od przedsiębiorstw. Dodatkowo budżet ulegnie
rozwaleniu z powodu konieczności płacenia większej ilości zasiłków dla
bezrobotnych, chyba, że rząd je zlikwiduje. Twierdzenie premiera, że dzięki
temu przedsiębiorcy stworzą więcej miejsc pracy jest czystą głupotą, ponieważ
tzw pracodawcy nie walczą o zmiany w kodeksie po to, żeby tworzyć nowe miejsca
pracy lecz po to, żeby mieć więcej bez konieczności dodatkowego kiwnięcia
palcem. Mamy tu do czynienia z wyjątkowo niemoralną sytuacją, gdy legalizuje
się bezprawie. Jeden krok w tym kierunku może przynieść nieobliczalne szkody i
stać się zachętą do zachowań kryminalnych. Będziemy mieli do czynienia ze
swoistą „milleryzacją” prawa. Kolejnym efektem radosnej twórczości rządu będzie
ucieczka w szarą strefę, czemu będzie sprzyjać większe bezrobocie i terror
pracodawców. Mamy kolejny dowód na to, że rząd i SLD nie mają najmniejszego
pojęcia co zrobić, aby wyjść z trudnej sytuacji. Dlatego też każdy
odpowiedzialny obywatel już teraz powinien domagać się ustąpienia tego rządu i
rozpisania nowych wyborów. Im szybciej, tym lepiej. A poza tym uważam, że
bezrobotni i pracujący powinni chwycić za broń i zrobić porządek.
Obserwuj wątek
    • Gość: Palme Re: Rząd IP: 172.16.1.* 09.04.02, 13:54
      Kolego ,Rewolucja Trockistowsko-Komunistyczna
      nawet w Polsce nie przejdzie........Co do zmian w Kodeksie to sa
      potrzebne ,trzeba isc naprzod tak jak poszla naprzod Socjaldemokracja w
      Wielkiej Brytanii i SPD w Niemczech. A ci radykalni socjalisci to tez oszolomy
      jak Trockisci-komunisci......OPZZ i Solidaruchy przegraja ta batalie,bo sa
      wsteczniakami gospodarczymi......radykalni socjalisci zdradzaja Miedzynarodowke
      Socjalistyczna swoimi utopijnymi pomyslami.....
      Nam w Polsce trzeba ROZSADNEJ SOCJAL-DEMOKRACJI, a nie komunizujacych
      oszolomow.....
      • Gość: Ania Re: Rząd IP: *.upc.chello.be 09.04.02, 13:59
        Tak Palme trzeba isc naprzod niech ludzie zdychaja z glodu.Po trupach a do
        celu .Gledzisz w kolko o kosmolityzmie a ludziom jest wszystko jedno jaki
        ustroj i kto rzadzi oby nie glodowali.
      • indris Rząd "socjaldemokratyczny" 09.04.02, 14:03
        W r 1913 rząd II Rzeszy potrzebował pieniędzy - 1 miliarda marek
        (ówczesnych !). Jak je zdobył ? Nałożył specjalny podatek na dochody, dodatkowe
        10 do 15%. Małe dochody (do 5000 marek) były od niego ZWOLNIONE.
        Źródło: Eugeniusz Tarle "Dzieje Europy"

W roku 2002 rząd III RP potrzebował pieniędzy. Co zrobił - wiadomo

Wydaje się, że już cesarz Wilhelm II był bardziej "socjaldemokratyczny" niż
        rząd Leszka Millera
        • Gość: Ania Re: Rząd IP: *.upc.chello.be 09.04.02, 14:07
          indris napisał(a):

> W r 1913 rząd II Rzeszy potrzebował pieniędzy - 1 miliarda marek
          > (ówczesnych !). Jak je zdobył ? Nałożył specjalny podatek na dochody, dodatkowe
          >
          > 10 do 15%. Małe dochody (do 5000 marek) były od niego ZWOLNIONE.
          > Źródło: Eugeniusz Tarle "Dzieje Europy"
          >
          > W roku 2002 rząd III RP potrzebował pieniędzy. Co zrobił - wiadomo
          >
          > Wydaje się, że już cesarz Wilhelm II był bardziej "socjaldemokratyczny" niż
          > rząd Leszka Millera

Ale pan Palme uwaza,ze skoro rzadzi partia ,ktora ma socjaldemokracje w nazwie to
          juz ona rzadzi dobrze.A,ze ta wspaniala socjaldemokratyczna partia w zywe oczy
          kpi sobie z wyborcow to juz malo Go to obchodzi.
          • margaritta1 Re: Rząd 09.04.02, 15:50
            Drogi Janie! Socjalisci to ostatnia rzecz ktora jest Polsce potrzebna!
            Przypuszczam, ze dyskusja z Toba bedzie taka jak z moimi sasiadami
            /60 latkowie na sutych emeryturach / na ktore to ja dzisiaj pracuje
            prowadzac b.biedna spolke cywilna.
            Przyjmij do wiadomosci , ze na swiecie trwa wojna cen, tylko ten
            kto jest w stanie zrobic cos najtaniej -przetrwa!
            Zanudze Cie pewnie moim przykladem, tak jestem pracodawca /jakich w Polsce
            sa TYSIACE/, to biedni harujacy po 12 godz ludzie / nie myl ich z prezesami
            spolek SA !/.
            Zmiany w kodeksie sa i tak za male! Dzisiejsza sytuacja gosp Polski
            i swiata wymaga ogromnej elastycznosci.Jak mozna byc elastycznym,
            kiedy czolowy zagraniczny kontrahent redukuje zamowienie o 75%,
            a na rynku polskim sprzedaje sie ponizej kosztow wytwarzania!
            Czy bylbys gotow /zakladam ze prowadzisz dzialalnosc gosp/ poswiecic
            dorobek swojego zycia na odprawy dla pracownikow , ktorzy byli laskawi
            u Ciebie pracowac?
            Ja mam szczescie, i nikt z zatrudnionych nie podziela zwiazkowych
            protestow. Pracownicy mojego biednego przedsiebiorstwa wiedza,
            ze jesli staraca prace u mnie - przez lata nie znajda jej nigdzie.
            Nie sprawia mi to zadnej satysfakcji, plyniemy na tej samej lodce
            socjalizmu i tak samo nie chcemy utonac w morzu populizmu.
            A rzadu Millera tez nie lubie, ale chyba z innych powodow niz Ty.
            • Gość: Ania Re: Rząd IP: *.upc.chello.be 09.04.02, 15:56
              Az mi Cie szkoda,ze musisz ciezko tyrac na tych staruchow co sobie siedza w
              domu i biora ta sucha emeryture.Trzeba by takich ze skaly zrzucac.
              • Gość: Palme do Ani IP: 172.16.1.* 09.04.02, 16:02
                Gość portalu: Ania napisał(a):

> Az mi Cie szkoda,ze musisz ciezko tyrac na tych staruchow co sobie siedza w
                > domu i biora ta sucha emeryture.Trzeba by takich ze skaly zrzucac.

Ze skaly to zrzucano noworodki-kaleki w komunizujacej-militarystycznej Sparcie w
                Starozytnosci .
                Twoj Przedmowca Aniu-droga jest Liberalem i i nie obchodza go emeryci itp. grupy
                ludzkie....pozwala on im laskawie zdechnac na ulicy bez zabijania.....
                • margaritta1 Do Ani i Palme 09.04.02, 23:57
                  No coz stalam sie dr Mengele tego forum.
                  Moi sasiedzi , to emeryci z pewnej KWK/kopalnia wegla kamiennego/
                  dzis w stanie upadlosci, ktorzy przez cale zycie nosili sztandary
                  pewnej partii na wszystkich akademiach, jakie w tamtych czasach sie odbywaly.
                  Nie sadze , aby widzieli w swoim zyciu zawodowym tzw "przodek".
                  Dzisiaj ich "remerytura" / to okreslenie jednego z nich/ wynosi
                  wielokrotnosc zarobku polskiego robotnika.Z wlasnej inicjatywy rezygnuja z
                  dodatkow i deputatow ktore wciska im upadajaca kopalnia.No coz, przkroczyliby
                  30 % prog podatku dochodowego.Osobiscie nie znam pracujacych w Polsce
                  ludzi ktorzy borykaliby sie z tym problemem.
                  Kiedy moj brat powrocil z pracy zarobkowej na tzw Zachodzie, EMERYT powiedzial
                  ze on i jego dzieci "nie beda ucierac dup na zachodzie".Temat praca dla
                  emeryta czy tez nie toczaca sie w Polsce - nie jest na pewno jego problemem.
                  Kiedys ktos na tym forum slusznie zestawil dwie rzeczy:
                  kiedys w Polsce zarobek wynosil kilka dolarow US, dzisiejsza emerytura
                  to kilkaset tychze dolarow.Cuda? No w socjalistycznych panstwach
                  na pewno sie zdarzaly i zdarzaja , ale jak dlugo mozna sprzedawac
                  obligacje na 13 %?
                  Moze ty Aniu , " ucirajac dupy" zachodnim kapitalistom /tak
                  odpowiedzalby ci broniony przez Ciebie emeryt / znajdziesz odpowiedz?
                  I dziwie sie , ze nie zmartwiliscie sie losem moich pracownikow-wspolpracownikow
                  ktorzy utrzymuja rodzine i czesto bezrobotnego wspolmalzonka.
                  Jestem chyba bardziej socjalna /bedac liberalem / niz WY!
                  • Gość: Ania Re: Do IP: *.upc.chello.be 10.04.02, 00:16
                    Nie bardzo wiem jak to jest na Slasku bo nigdy tam nie mieszkalam ale to co
                    piszesz o pracy gornikow to powala.Oni tylko nosili sztandary ,ciekawe.Nie
                    placili zadnych skladek nic chodzili sobie ze sztandarami kazdy wie ,ze na tym
                    polega praca gornika na przodku.Dzis jeszcze czytalam,ze zginelo podajze dwoch
                    gornikow pewnie sztandar sie na nich przewrocil.Duzo sie mowi o tych
                    gornikach ,ktorzy zgineli w kopalni Wujek .Ja zastanawiam sie czy oni zgineli
                    po to zeby paniusia,ktora ma teraz wlasna firme mogla na nich pluc.Ludzie po co
                    te procesy chyba za to ,ze za malo zabili tych gornikow.Jakby wytlukli troche
                    wiecej to panstwo nie musialoby placic emerytur tym pasozytom od noszenia
                    sztandarow i nasza paniusia tez nie musialaby do nich doplacac.
                    • margaritta1 Re: Do 10.04.02, 00:24
                      Nie sadzisz chyba ze GORNIKOW z Wujka zabil sztandar?
                      • Gość: Ania Re: Do IP: *.upc.chello.be 10.04.02, 00:27
                        margaritta1 napisał(a):

> Nie sadzisz chyba ze GORNIKOW z Wujka zabil sztandar?

Chodzilo mi o tych z kopalni Rydultowy jak nic nie robia tylko chodza ze
                        sztandaeami to pewnie sztandar sie na nich przewrocil.
                        • margaritta1 Re: Do 10.04.02, 00:41
                          Aniu, nasza rozmowa zmierza do nikad.
                          Ja nie chce nikogo usmiercac, zabijac
                          czy odbierac naleznych swiadczen!
                          Wiekszosc ludzi na emeryturze , nie rozumie
                          ze PZPR zdefraudowala ich "skladki" na ZUS!
                          Czy to takie trudne do zrozumienia, ze ja 30 latka musze
                          dzis zapracowac na emeryture gorniczego komucha , swoja,
                          i na setki durnych podatkow !Kosztem ludzi na prawde pracujacych!
                          W Polsce nie ma dzis miejsca dla socjalistow, my musimy
                          dzis pracowac, harowac - pracodawcy czy pracobiorcy!
                          Jestesmy biednym narodem Europy z ogromna liczba ludzi na utrzymaniu.
                          Na socjalizm moga pozwolic sobie Niemcy / bo maja sporo do przejedzenia/
                          ale my?
                          Pewnie skoncze jak wiekszosc pracowitych Polakow na tzw "ucieraniu dup"
                          a wtedy moj sasiad bardzo sie zdziwi ze nie przyszla mu remerytura z ZUS.
                          Acha, sasiedzi moi to betonowy elektorat SLD!...........;
                          • Gość: Ania Re: Do IP: *.upc.chello.be 10.04.02, 00:51
                            Jeszcze raz i na tym koniec Ci ludzie pracowali w ciezkich warunach z
                            narazeniem zycia.Na swoja emeryture placili skladki.Nie mow mi,ze na nich
                            pracujesz.Gdyby nie strajkowali i nie gineli tak jak w Wujku to nie mialabys
                            dzis firmy.A na emerture swoich rodzicow to Ty pracujesz czy oni moze sobie ja
                            wypracowali i placili skladki po to zeby na stare lata miec na chleb i na
                            lekarstwa.Za 30 lat Ty tez bedziesz chciala odpoczac i przejsc na emeryture bo
                            chyba placisz jakies skladki no nie?To co zrobisz jak Ci jakas paniusia
                            powie,ze to ona na Ciebie pracuje?Na tym koncze bo rzeczywiscie dalsza dyskusja
                            jestzbedna.
                            • margaritta1 Re: Do 10.04.02, 01:08
                              No tez sadze ze dalsza dyskusja jest zbedna.
                              Pomieszalas wszystko i wlaczylas tez ludzi ktorzy zgineli
                              bez sensu zebym ja miala dzis firme.
                              Tych ktorzy walczyli o to nie pamieta sie w Polsce.
                              Za to tych ktorzy ich przesladowali a nawet zabili
                              honoruje sie ASTRONOMICZNYMI jak na polskie warunki
                              swiadczeniami.I niestety czy to Ci pasuje czy nie,
                              mlodzi Polacy pracuja na to.I na biednych emerytow i na
                              aparatczykow z poprzedniej epoki /w mundurach MO/ i o nich
                              mi chodzi.
                              Emeryci ktorzy "tylko" pracowali w poprzedniej epoce musza dzis
                              dorabiac, bo ich skladki ZUS ZDEFRAUDOWANO!Rozumiesz to slowo?

• Gość: Paweł Re: Rząd IP: *.bielsko.dialog.net.pl 09.04.02, 17:05
      Gość portalu: Jan napisał(a):

> Zmiany w Kodeksie Pracy proponowane przez rząd spowodują wzrost bezrobocia co
      > najmniej o 50%.

Które zmiany konkretnie?

Oprócz tego powstanie tzw półbezrobocie polegające na tym, że
      > pracownicy na pełnych etatach będą wysyłani na przymusowe postojowe i w wyniku
      > tego będą otrzymywać połowę albo i mniej nominalnej pensji. Następnym skutkiem
      > będzie dalsze zmniejszenie popytu wewnętrznego ze wszystkimi tego złymi
      > skutkami zarówno dla przedsiębiorców, którzy nie będą mogli sprzedać swoich
      > produktów, jak i dla budżetu, który zanotuje mniejsze wpływy z podatków od
      > wynagrodzeń i z podatków od przedsiębiorstw.

Zmiany w KP bezpośrednio nie wpływaja na popyt wewnętrzny. Gdyby bezrobocie
      wzrosło popyt rzeczywiście byłby mniejszy, ale nie słyszałem żeby liberalizacja
      kodeksu pracy spowodowała gdzieś wzrost bezrobocia.

Mamy kolejny dowód na to, że rząd i SLD nie mają najmniejszego
      > pojęcia co zrobić, aby wyjść z trudnej sytuacji.

Tytaj akurat się zgadzam.

Dlatego też każdy
      > odpowiedzialny obywatel już teraz powinien domagać się ustąpienia tego rządu i
      > rozpisania nowych wyborów. Im szybciej, tym lepiej. A poza tym uważam, że
      > bezrobotni i pracujący powinni chwycić za broń i zrobić porządek.

Jednym słowem marzysz o despotycznych rządach Leppera.

Jeszcze do KP. Powinien on zostac całkowicie zlikwidowany i napisany od nowa(im
      mniej przepisów tym lepiej), a związkowcy nie powinni mieć nic do powiedzenia w
      kwestii prawodastwa.

• Gość: Ania Re:Do Slazaka IP: *.upc.chello.be 11.04.02, 09:56
        Mam nadzieje,ze zajmiesz jakies stanowisko .Kto tu ma racje ja czy
        Margerita.Byc moze Ona bo ja nigdy nie mieszkalam na Slasku.
        • Gość: Paweł Re:Do Slazaka IP: *.bielsko.dialog.net.pl 11.04.02, 10:20

> Mam nadzieje,ze zajmiesz jakies stanowisko .Kto tu ma racje ja czy
          > Margerita.Byc moze Ona bo ja nigdy nie mieszkalam na Slasku.

Ja też NIGDY nie mieszkałem na śląsku.Możesz mnie nazywać jak chcesz byle nie
          ślązakiem, bardzo proszę.
          Co do górników to zatrudniali się oni w kopalniach i sprowadzali na śląsk właśnie
          ze względu na świetne warunki finansowe i wysokie świadczenia emerytalne.Nie
          można od nich oczekiwać, żeby z tych świadczeń zrezygnowali.Praca górnika z tego
          co wiem jest b.ciężka i należy im się za nią wysokie wynagrodzenie. Problem w
          tym, że ta praca była w większości niepotrzebna, cały kraj utrzymywał śląsk.Tylko
          to nie jest wina górników i nie można mieć o to do nich pretensji.
          Wysokie emerytury mają nie tylko górnicy.Mają ją także np.byli funkcjonariusze UB
          którzy biorą wysokie dodatki kombatanckie za to, że zabijali Polaków.To do nich
          bym się przyczepił, a nie do górników.
          Emeryci ze śląska są elektoratem SLD bo to jest ekipa,która wmawiała im, że
          utrzymują kraj i są niezbędni.Kiedy bańka pękła obrazili się na tych którzy ją
          rozbili.

• Gość: Ania Re:Do Slazaka IP: *.upc.chello.be 11.04.02, 10:25
            Pawel po pierwsze nie pytalam Ciebie o zdanie tylko Slazaka .Twoje zdanie
            znam.Po drugie wczoraj zdenerwowal mnie Palme dzis od rana uzeram sie z Kaganem
            a do tego jeszcze PolishAM .NIE DOBIJAJ !!
            • Gość: Paweł Re:Do Slazaka IP: *.bielsko.dialog.net.pl 11.04.02, 10:29

> Pawel po pierwsze nie pytalam Ciebie o zdanie tylko Slazaka .Twoje zdanie
              > znam.Po drugie wczoraj zdenerwowal mnie Palme dzis od rana uzeram sie z Kaganem
              >
              > a do tego jeszcze PolishAM .NIE DOBIJAJ !!

Sorry.Napisałaś to pode mną.A ja od kilku dni wmawiam Piastowi, że podbeskidzie
              to nie śląsk i jestem przeczulony.
              Powodzenia w walce z fanatykami.

• margaritta1 Re:Do Slazaka 11.04.02, 10:53

> Pawel po pierwsze nie pytalam Ciebie o zdanie tylko Slazaka .Twoje zdanie
              > znam.Po drugie wczoraj zdenerwowal mnie Palme dzis od rana uzeram sie z Kaganem
              >
              > a do tego jeszcze PolishAM .NIE DOBIJAJ !!

To jeszcze raz ja. Ze wzgledu na pozna pore naszej ostatniej wymiany zdan,
              chce jeszcze raz podkreslic, ze nie mam nic przeciwko emerytom /nawet
              z wysokim dochodami/ , ale pod warunkiem ze pracowali a nie byli klakierami
              poprzedniej partii, donosicielami ,i ich jedynym zajeciem na KWK bylo
              noszenie sztandaru.Pawel dodal tu slusznie, ze jest jeszcze cala armia UB ;
              SB i innych ludzi tzw Kombatantow ktorzy walczyli o wladze ludowa w PRL
              /nie na wojnie!/. I o to mi tylko chodzi. Wracajac po raz ostatni do gornikow
              to Ci na prawde pracujacy czesto nie dozywaja lub niedlugo ciesza sie swoja
              emerytura.
              Ale wrocmy do dyskusji o Kodeksie Pracy.

• Gość: Ania Re:Do IP: *.upc.chello.be 11.04.02, 11:43
                A o jakim kodeksie chcesz dyskutowac o polskim czy o kanadyjskim?
                • margaritta1 Re:Do 11.04.02, 12:30

> A o jakim kodeksie chcesz dyskutowac o polskim czy o kanadyjskim?

Mozemy pogadac o kanadyjskim.Ale nie slyszalam o Kodeksach Pracy
                  w Kanadzie czy USA, gdzie bezrobocie wynosi ok 3-4 %.
                  Natomiast w socjalnej Europie, gdzie nie wolno pracowac dluzej niz 35 godz
                  tygodniowo /Francja/, bezrobocie wciaz jest dwucyfrowe.Juz nawet Niemcy
                  nie radza sobie ze swoja "Sozialhilfe".A my , Polacy wciaz z uporem czerpiemy
                  najgorsze wzory z UE, na ktore to wcale nas nie stac.No ale od czego sa
                  obligacje skarbowe?

• Gość: Ania Re:Do IP: *.upc.chello.be 11.04.02, 12:38
                    Co do bezrobocia w Europie to sie nie zgadzam to jest pozorne
                    bezrobocie.Poniewaz pracodawcy sa obciazeni duzymi podatkami duzo ludzi pracuje
                    na czarno.Nie mowie tu o Polakach,ktorzy pracuja tu nielegalnie i czesto po 60
                    70 godzin w tygodniu.Mowie o Belgach,ktorzy pobieraja zasilki i pracuja na
                    czarno.Ale nie mam dzis ochoty na powazne dyskusje wole lzejsze tematy.
                  • Gość: Palme Re:Do margerity IP: 172.16.1.* 11.04.02, 12:44
                    To bardzo nie dobrze ,ze nie slyszalas o Kodeksach Pracy w USA i Kanadzie,a one
                    tam sa. I lamanie ich przez pracodawcow jest BARDZO SUROWO KARANE ( grzywny...).
    • Gość: lb Re: Rząd IP: *.pai.net.pl 11.04.02, 14:30
      Za broń to powinni chwycić cztery lata temu.
      • matea Re: Rząd 11.04.02, 15:32
        Gość portalu: lb napisał(a):

> Za broń to powinni chwycić cztery lata temu.
        ---
        Za broń?! Panie i Panowie - może lepiej opanować emocje i zacząć myśleć
        racjonalnie, czy tak nie jest lepiej? Bo jeśli chcecie walki, to z kim, i dokąd
        to ma Was i nas (tych, którzy nie są zwolennikami przelewania krwi) doprowadzić?
        Nie rozumiem zacietrzewienia. Jestem zwolenniczką dyskusji nad przemyślanymi
        propozycjami rozwiązania węzła, czy też wielu węzłów.
        M.
        • matea Do Ani i Margaritty1 11.04.02, 15:47
          Do Ani
          Mam wrażenie, że nie zrozumiałaś Margaritty1.
          Do Margaritty1
          Po pierwsze, choć nie mieszkam na Śląsku, to jednak doskonale rozumiem, co
          chciałaś powiedzieć i co Cię denerwuje, bo faktycznie jest to denerwujące.
          Po drugie uważam, że część zaproponowanych przez rząd i PO prozpozycji jest do
          przyjęcia, ale powiadam pewna część, np. moment przeniesienia odpowiedzialności
          zapłaty za zwolnienie lekarskie na ZUS. Natomiast jest też taka grupa
          propozycji, które należy wypośrodkować.
          Do obu Pań
          Po trzecie moja Mama ma tak niską emeryturę po blisko 40-stu latach pracy, że
          gdyby nie moje wsparcie nie wyobrażam sobie, aby mogła przetrwać.

Po czwarte zmiany KP są istotnie konieczne.

Pozdrawiam obie Panie,
          M.
          Obawiam się, że przy (przepraszam za określenie) pewnym braku dojrzałości
          poważnej częśći naszego społeczeństwa (pracodawcy i pracownicy) może dochodzić
          do nadużyć ze strony pracodawców, tak jak obecnie - jak słyszę - dochodzi do
          nadużyć ze strony pracowników, np. kupowane zwolnienia lekarskie.
          Wydaje mi się, że będzie można rozmawiać na temat KP po pracach nad tym
          dokumentem w komisji sejmowej.
          • Gość: Ania Re: Do Matei IP: *.upc.chello.be 11.04.02, 15:59
            Byc moze Twoja mama ma niska emeryture ale Ty jej posylasz kanadyjskie dolary.
            • matea Re: Do Ani 11.04.02, 16:13

> Byc moze Twoja mama ma niska emeryture ale Ty jej posylasz kanadyjskie dolary.
              ---
              Ależ Ty jesteś bojowniczo nastawiona ... trochę mnie to zaskoczyło, bowiem
              traktuję Cię poważnie.
              Otóż, dolary chętnie bym przyjełą, wszystko jedno które. Mieszkam w Polsce, tu
              żyję i zarabiam moje złotówki, a Ty?
              Gdybym mieszkała, choćby w kraju, takim jak Ty i wykonywała tę sama pracę, którą
              tu się zajmuję (przy mojej wiedzy i umiejętnościach) zarabiałabym pokaźne
              pieniądze. Nie mniej, nadal uważam, że zmiany w KP są konieczne, tak samo, jak
              zmiany w mentalności Polaków, nawet tych rozsianych po świecie. Zaczełabym od
              relatywizmu moralnego, a Ty?

Pozdrawiam,
              M.

• Gość: mietek Re: Do Ani i Margaritty 1 IP: *.toya.net.pl / 10.0.210.* 11.04.02, 16:47
                W 100% zgadzam się z Margarittą.
                Natomiast Ty Aniu jesteś,mówiąc delikatnie rozedrgana emocjonalnie.A mówiąc
                wprost,jesteś prostą,prumitywną dziewczyną,która chyba jeszcze niewiele
                widziała,a jeszcze mniej rozumie.
                • Gość: Ania Re: Do Ani i Margaritty 1 IP: *.upc.chello.be 11.04.02, 16:48
                  Gość portalu: mietek napisał(a):

> W 100% zgadzam się z Margarittą.
                  > Natomiast Ty Aniu jesteś,mówiąc delikatnie rozedrgana emocjonalnie.A mówiąc
                  > wprost,jesteś prostą,prumitywną dziewczyną,która chyba jeszcze niewiele
                  > widziała,a jeszcze mniej rozumie.

Dziekuje Mieciu bede o tobie pamietala.
                  • Gość: Paweł Re: Do Ani IP: *.bielsko.dialog.net.pl 11.04.02, 17:01
                    Jak to jest być "prumitywnym"?
                    Bo ja jestem tylko nieukiem.
                    • Gość: Ania Re: Do Ani IP: *.upc.chello.be 11.04.02, 17:02
                      Pawel jest watek podziekowanie dla Kagana jest super dopisz cos.
                • Gość: Ania Re: Do Ani i Margaritty 1 IP: *.upc.chello.be 11.04.02, 17:24
                  Gość portalu: mietek napisał(a):

> W 100% zgadzam się z Margarittą.
                  > Natomiast Ty Aniu jesteś,mówiąc delikatnie rozedrgana emocjonalnie.A mówiąc
                  > wprost,jesteś prostą,prumitywną dziewczyną,która chyba jeszcze niewiele
                  > widziała,a jeszcze mniej rozumie.

Ciesze sie,ze zgadzasz sie z Margaritta,ktora jest mezczyzna i mieszka w Kanadzie
                  a na Slasku byla moze przejazdem.
                  • Gość: mietek Re: Do Ani IP: *.toya.net.pl / 10.0.210.* 11.04.02, 21:53
                    Ciężka jesteś i upierdliwa.Ale podejmuję rękawicę.Szkoda tylko mojego czasu.Ale
                    mam nadzieję,że za kilka lat wyjdziesz na ludzi / masz zadatki/.
                    • margaritta1 Re: Do Ani 12.04.02, 00:40
                      No to emerytow zostawiamy .
                      Ja nie zgadzam sie z Janem , ze po nowym
                      kodeksie i tak nie powstana nowe miejsca pracy,
                      powstana, ale wiecej zniknie /tych o ktore walcza nasi
                      dzielni Zwiazkowcy/.Juz dzis wiadomo , ze stocznie przy
                      obecnym kursie zlotowki -traca.
                      Prywatni przedsiebiorcy stworza miejsca pracy, kiedy umowa o prace
                      z zatrudnionym przestanie miec forme cyrografu.
                      • Gość: Ania Re: Do Ani IP: *.upc.chello.be 12.04.02, 00:46
                        Daj mi spokoj jestem po dyskusji z Osa na temat aborcji genetyki czuje sie jak
                        by mnie walec przejechal .Wole pogadac z Zakiem a on sie gdzies zawieruszyl
                        moze sie jeszcze znajdzie.Czesc.
                        • margaritta1 Re: Do Ani 12.04.02, 00:53

> Daj mi spokoj jestem po dyskusji z Osa na temat aborcji genetyki czuje sie jak
                          > by mnie walec przejechal .Wole pogadac z Zakiem a on sie gdzies zawieruszyl
                          > moze sie jeszcze znajdzie.Czesc.

szkoda , myslalam zreszta ze jestes juz w swojej Kanadzie, czy to jakas Twoja
                          obsesja? Wiem, jestes zmeczona , nie odpowiadaj ! Prosze , nie!

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka