Dodaj do ulubionych

Uczciwie przyznaję tym razem rację Kukizowi

12.05.15, 21:29
Przyznam się, że dzisiaj Paweł Kukiz mnie 2x zaskoczył swoją dojrzałością i rozsądkiem... jestem w 100% za debatą w tym formacie jaki on proponuje w Lubinie z jedną tylko uwagą, niech zadającymi pytania będzie jego elektorat a nie najmici Komorowskiego czy Dudy, spotkanie bufonów polskich elit z elektoratem wku...onych może być cholernie ważne i pouczające dla polskiej demokracji, w tej kwestii Paweł masz 100% mojego poparcia!

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,138764,17907178,Kukiz_zaprasza_Komorowskiego_i_Dude_do_debaty__ktora___.html?lokale=local#BoxNewsImg
Obserwuj wątek
    • wojciech.2349 Re: Uczciwie przyznaję tym razem rację Kukizowi 12.05.15, 21:40
      Kukiz znalazł formułę dalszego wpływu na bieg
      zdarzeń.

Brawo.
      • kzet69 Re: Uczciwie przyznaję tym razem rację Kukizowi 12.05.15, 21:41
        mnie też pozytywnie zaskoczył, gość się rozwija...
        • jacekm22 Re: Uczciwie przyznaję tym razem rację Kukizowi 13.05.15, 10:57
          Cos powiedział co po rozwaleniu systemu ....?
    • mara571 PBK nie przyjedzie 12.05.15, 21:51
      do sztabu dolaczyli nowi ludzie, a wiesc gminna glosi, ze Grzesiu bedzie wszystko kontrolowal.
      Ilosc gaf PBK powoli przekracza liczbe, ktora moga zniesc przecietni milosnicy cieplej wody w kranie.
      Moga zostac 24 maja w domu.
      • kzet69 Re: PBK nie przyjedzie 12.05.15, 22:12
        sztab i PBK dał Piotrtkowi Tymochowiczowi kopa w d... więc za efekty swoich idiotyzmów sami poniosą odpowiedzialność. Wyrzucili ze sztabu Lityńskiego za to że chciał pomocy Piotrka, idioci...
    • remez2 Re: Uczciwie przyznaję tym razem rację Kukizowi 12.05.15, 21:52
      spotkanie bufonów polskich elit z elektoratem wku...o
      > nych może być cholernie ważne i pouczające dla polskiej demokracji,

Uważaj, to niebezpiecznie blisko ochlokracji.
      • kzet69 Re: Uczciwie przyznaję tym razem rację Kukizowi 12.05.15, 22:13
        Nie tym razem, sytuacja dojrzała do prostych pytań i prostych odpowiedzi...
        • remez2 Re: Uczciwie przyznaję tym razem rację Kukizowi 12.05.15, 22:27
          kzet69 napisał:

> Nie tym razem, sytuacja dojrzała do prostych pytań i prostych odpowiedzi...
          Nic takiego nie istnieje. Polecam:
          Modlitwa Marka Aureliusza
          Panie daj mi odwagę, abym mógł zmienić to, co zmienić mogę,
          Daj cierpliwość, abym mógł przyjąć to, czego zmienić nie mogę,
          Ale nade wszystko daj mądrość, abym umiał odróżnić jedno od drugiego.
          pozdrawiam
          • kzet69 Re: Uczciwie przyznaję tym razem rację Kukizowi 12.05.15, 23:13
            :)
            Znam ten tekst, ale nie wiedziałem że jest aż tak starożytny...
    • volupte Re: Uczciwie przyznaję tym razem rację Kukizowi 12.05.15, 21:53
      Na tym polega demokracja .....ludowa. Dyskusja z tłumem ? Kurna nowy Lenin sie znalazł:-)
      • kzet69 Re: Uczciwie przyznaję tym razem rację Kukizowi 13.05.15, 09:51
        Ja też uważam Kukiza za politycznego idiotę, ale ten 20% elektorat jest faktem, daje mu to prawo by być "Leninem", demokrację trzeba szanować, nawet wtedy gdy zmierza na manowce...
    • wujaszek_joe wodzirejem zawsze był znakomitym 12.05.15, 21:56
      ale to nie wystarczy żeby być politykiem.
      czasami trzeba też podpisać takie 67.
      No i mieć jakieś rozeznanie w sprawach zagranicznych.
      Stanowczy to był minister Jurgiel jak odmówił negocjowania w UE.
      Widzę w tym miejscu właśnie Kukiza, który ma przecież rację.
      Polityka jest dla zawodowców, amator albo narobi dużych szkód albo zostanie przystawką.
      • inocom Re: wodzirejem zawsze był znakomitym 12.05.15, 21:59
        Wystarczy by udupić polityka Platformy Obywatelskiej.
        • wujaszek_joe Re: wodzirejem zawsze był znakomitym 12.05.15, 22:11
          to nie chodzi o to co wystarczy. i chyba nie powinno tu chodzić o udupianie.
          • kzet69 Re: wodzirejem zawsze był znakomitym 12.05.15, 22:14
            Oczywiście że o nie o udupianie tylko o pytania i odpowiedzi, także w kontekście wyborów listopadowych...
      • akiriusz Re: wodzirejem zawsze był znakomitym 12.05.15, 21:59
        a g.. prawda. Trzeba być uczciwym i umieć i mieć odwagę zdrajców nazwać zdrajcami. To jest człowiek jakiego nie kupią. I stąd ta nienawiść i ataki. I stąd tak go ludzie pokochali. Innych kupią, on raczej da się zabić jak lepper niż zdradzi.
        • wujaszek_joe Re: wodzirejem zawsze był znakomitym 12.05.15, 22:12
          O, z Leppera robimy męczennika walki z Układem :)
          • kzet69 Re: wodzirejem zawsze był znakomitym 12.05.15, 22:15
            ja z ble ble akiriusza nie pojąłem niczego poza tym że go coś boli...
      • kzet69 Re: wodzirejem zawsze był znakomitym 13.05.15, 10:11
        Ale demokracja ma swoje prawa, 20% elektoratu zagłosowało na kota w worku, niestety pozostaje uznać ten wyrok..
      • dystans4 Re: wodzirejem zawsze był znakomitym 13.05.15, 10:47
        NIe znam poglądów Kukiza, nie wiem, czy gdziekolwiek przedstawił je w postaci skończonej - spójnej i zupełnej,
        W kwestii polityki zagranicznej. Słyszałem o jego wypowiedziach na temat Ukrainy, które wg mnie są przedwczesne, nierozsądne i szkodliwe. Tam nic jeszcze się nie rozwala, a nawet jeśli się rozwali, w interesie RP jest nie posiadanie miliona czy więcej obywateli Galicji, którzy nienawidzą Polski.
        To wszystko mogą załatwić doradcy i podział (delegacja) kompetencji (władzy).
        W sprawie 67 - jeśli wypowiadał się przeciw, to nierozsądnie.
        Polityka to składanka mnóstwa spraw, decyzji słusznych i błędnych. Nic nie jest przesądzone, prócz odrzucenia obecnego układu w stanie postępującego rozkładu.
    • platfusy.ida.do.paki W Lubinie Komor nie ma czego szukać 12.05.15, 22:02
      po niechcianej w LGOMie prywatyzacji 10% udziałów w KGHMie w 2009 oraz dołożeniu przez Rostowskiego 2 miliardów podatku od miedzi Lubin, Polkowice, Głogów a i nawet Legnica nie chcą już platfusów widzieć. Tam głosują na PiS.

Gdyby był odważny stawiłby się na ziemi przeciwnika, ale to tchórz więc zrobi wszystko, żeby się wymigać.
      • akiriusz Re: W Lubinie Komor nie ma czego szukać 12.05.15, 22:05
        no tak, tylko że on nie chodził na debaty bo pogardzał 'motłochem' typu normalni ludzie głosujący na pawła kukiza. a teraz co... nie przyjdzie i z automatu przegra? musi przełknać wstyd, założyć ramoneskę, koszulkę Sex Pistols i przyjść ;)

• inocom Re: W Lubinie Komor nie ma czego szukać 12.05.15, 22:06
        platfusy.ida.do.paki napisał:

> po niechcianej w LGOMie prywatyzacji 10% udziałów w KGHMie w 2009 oraz dołożeni
        > u przez Rostowskiego 2 miliardów podatku od miedzi Lubin, Polkowice, Głogów a i
        > nawet Legnica nie chcą już platfusów widzieć. Tam głosują na PiS.
        >
        > Gdyby był odważny stawiłby się na ziemi przeciwnika, ale to tchórz więc zrobi w
        > szystko, żeby się wymigać.

PO cały czas mówi o górnikach. To małe miasteczko płaci 2.5 mld złotych frycowego, dzięki PO. Prócz oczywiście normalnego CIT.

Bronek ugotowany we własnym sosie.
        • wujaszek_joe Re: W Lubinie Komor nie ma czego szukać 12.05.15, 22:13
          dochody z miedzi mają mieć wyłącznie tamtejsi górnicy bo to ich kopalnia :)
          • inocom Re: W Lubinie Komor nie ma czego szukać 12.05.15, 22:15
            wujaszek_joe napisał:

> dochody z miedzi mają mieć wyłącznie tamtejsi górnicy bo to ich kopalnia :)

Płacą PTU.
            • volupte Re: W Lubinie Komor nie ma czego szukać 12.05.15, 22:18
              A miedź ich czy krajowa?
              • inocom Re: W Lubinie Komor nie ma czego szukać 13.05.15, 08:56
                volupte napisał:

> A miedź ich czy krajowa?

Każdy może sobie tą miedź wydobyć z dna prehistorycznego morza na poziomie km pod powierzchnią gruntu.
                • volupte Re: W Lubinie Komor nie ma czego szukać 13.05.15, 09:27
                  Moze ale płacic za to tez musi.
      • kzet69 Re: W Lubinie Komor nie ma czego szukać 12.05.15, 22:16
        Ku..., to nie ten wątek, tak trudno durniu czytać ze zrozumieniem???
        • platfusy.ida.do.paki No widzę, że masz problem z czytaniem 12.05.15, 22:21
          ze zrozumieniem tego co linkujesz. Ale od palikociarza za dużo nie wymagam.

Kto przyjdzie na debatę w Lubinie w takim układzie?
          Miejscowi. A miejscowi PO i Bronka nie trawią, z tych powodów, o których pisałem.

I on nie będzie ryzykował.
    • sverir Re: Uczciwie przyznaję tym razem rację Kukizowi 12.05.15, 22:23
      > jestem w 100% za debatą w tym formacie jaki on proponuje w Lubinie(...)

Nieco ponad pół roku temu Kukiz, wg kłamliwych mediów, nieledwie sankcjonował prawnie oczywisty fakt związków Kukiza z Wrocławiem i niewiele miał wspólnego z wyborami. A dziś życie Kukiza toczy się w Lubinie. Przed następnymi wyborami tam się przemelduje, mówiąc o tym, że tylko sankcjonuje faktyczne związki z miastem?
      • cronny To jest może pomysł, ale na "Reality Shopka Szoł" 13.05.15, 01:00
        a nie na debatę prezydencką, której celem powinno być umożliwienie wyborcom porównania kompetencji kandydatów na najwyższe stanowisko urzędnicze w Polsce.
        Debata powinna mieć formę publicznej rozmowy kwalifikacyjnej, wieńczącej końcową fazę procedury rekrutacyjnej - przed decyzją pracodawców (czyli nas, wyborców), którego z dwóch pretendentów zatrudnimy na wakujące stanowisko.

To nie jest casting na szołmena roku, ani na wykonawcę (pisanej przez kogoś innego) roli prezydenta.
        Potrzebny jest ktoś, kto przez najbliższe 5 lat będzie kompetentnie i skrupulatnie wypełniał wszystkie zapisane w Konstytucji obowiązki prezydenta. To jest poważna sprawa.

Trzeba przy tym pamiętać, że choć wybieramy urzędnika na urząd, a nie przywódcę duchowego, ani wodza plemienia Polan... to jednak chcialo by się, by prezydent miał nieco cech duchowego przywódcy i choć trochę charyzmy...
        • jane-panzram Re: To jest może pomysł, ale na "Reality Shopka S 13.05.15, 09:11
          Nie zmienia to faktu, że jeśli teraz BK wyskakuje z referendami, "no bo Kukiz", a następnie nie przyjdzie do Kukiza, "no bo Kukiz", to będzie to wyglądało jak kabaret.
          • volupte Re: To jest może pomysł, ale na "Reality Shopka S 13.05.15, 09:29
            Dyskusja z tłumem, to jest kabaret.
            • kzet69 Re: To jest może pomysł, ale na "Reality Shop 13.05.15, 10:12
              Jest, ale to się dzieje wyłącznie na własne życzenie PBK....
        • jacekm22 Re: To jest może pomysł, ale na "Reality Shopka S 13.05.15, 11:00
          Wielce prawdopodobne ze debata ta zmieni się w seans nienawiści do Komorowskiego i rzadzacych....
          • gtxl.1 Re: To jest może pomysł, ale na "Reality Shop 13.05.15, 11:06
            jacekm22 napisał:

> Wielce prawdopodobne ze debata ta zmieni się w seans nienawiści do Komorowskieg
            > o i rzadzacych....

No pacz pan......w seans nienawiści. Oczywiście z miłości do BK i rządzących.
            Myślę, że kto jak kto, ale PO powinna mieć ten wariant przećwiczony.

• xkx Re: Uczciwie przyznaję tym razem rację Kukizowi 13.05.15, 07:16
      Aktualnie pytanie brzmi:
      Czy Kukiz za 2 miesiące zdoła stworzyć ugrupowanie zdolne zarejestrować swe listy we wszystkich okręgach wyborczych?
      Kogo przyjmie pod swe skrzydła?
      Skąd kandydaci wezmą środki na kampanie bo partia ich nie będzie posiadała?
      Jaki wynik takie ugrupowanie będzie zdolne uzyskać w wyborach?
      A jeśli nawet uda się wprowadzić swych przedstawicieli do parlamentu to co dalej - do wyboru jest: droga samoobrony lub droga Twojego Ruchu? Jedna i druga zła jak pokazało życie.
      Bo jest do wyboru wejść w koalicje i stać się umoczonym lub stać obok i nic nie uzyskać ani dla swych członków ani dla swych wyborców.
      • kzet69 Re: Uczciwie przyznaję tym razem rację Kukizowi 13.05.15, 09:52
        Nie zdoła jeśli nie stoją za nim duże pieniądze.
    • haen2010 Szach-Mat 13.05.15, 08:44
      Jeżeli Bronek nie przyjmie tej debaty - to przegrał. Kukiz zrobi pokazówkę z samym Dudą.
      • remez2 Re: Szach-Mat 13.05.15, 08:51
        haen2010 napisał:

> Jeżeli Bronek nie przyjmie tej debaty - to przegrał. Kukiz zrobi pokazówkę z samym Dudą.
        Jeżeli przyjmie - przegra z całą pewnością. I naruszy powagę urzędu prezydenta jeszcze bardziej.
        • gtxl.1 Re: Szach-Mat 13.05.15, 08:54
          remez2 napisał:

> haen2010 napisał:
          >
          > > Jeżeli Bronek nie przyjmie tej debaty - to przegrał. Kukiz zrobi pokazówk
          > ę z samym Dudą.
          > Jeżeli przyjmie - przegra z całą pewnością. I naruszy powagę urzędu prezydenta
          > jeszcze bardziej.

Z tym ostatnim pan prezydent nie większych problemów od dawna.

• remez2 Re: Szach-Mat 13.05.15, 09:04
            gtxl.1 napisał(a):
            > Z tym ostatnim pan prezydent nie większych problemów od dawna.
            Masz rację ale trzeba przerwać ten chocholi taniec, skoro urząd prezydenta ma dalej istnieć.
            • gtxl.1 Re: Szach-Mat 13.05.15, 09:10
              remez2 napisał:

> gtxl.1 napisał(a):
              > > Z tym ostatnim pan prezydent nie większych problemów od dawna.
              > Masz rację ale trzeba przerwać ten chocholi taniec, skoro urząd prezydenta ma d
              > alej istnieć.

Oczywiście, należy aktem wyborczym odsunąć pana Komorowskiego od uprawiania tego chocholego tańca.
        • bikej5 Re: Szach-Mat 13.05.15, 09:40
          remez2 napisał:

> haen2010 napisał:
          >
          > > Jeżeli Bronek nie przyjmie tej debaty - to przegrał. Kukiz zrobi pokazówk
          > ę z samym Dudą.
          > Jeżeli przyjmie - przegra z całą pewnością. I naruszy powagę urzędu prezydenta
          > jeszcze bardziej.

w zupełności się z Tobą zgadzam-

Ma brać udział w szopce Kukiza?a kim on jest ?
          • remez2 Re: Szach-Mat 13.05.15, 09:52
            > w zupełności się z Tobą zgadzam-
            > Ma brać udział w szopce Kukiza?a kim on jest ?
            Usiłuje zostać trybunem ludowym.
            • bikej5 Ten trybun ludowy 13.05.15, 10:04
              za chwilę stanie się częścią systemu.

Komorowski popełnił fatalny błąd,dał się rozegrać jak dziecko.Po co wyskakiwał z tymi JOW-ami?

Teraz posadzą go na obrotowym krzesełku i będę przepytywać z demokracji.Jeśli tam pójdzie,to się spalę ze wstydu.Nie jest on z mojej bajki,ale to prezydent naszego kraju i godność tego stanowiska trzeba chronić.
              • remez2 Re: Ten trybun ludowy 13.05.15, 10:17
                bikej5 napisała:

> za chwilę stanie się częścią systemu.
                Albo system go zniweluje.
                > Komorowski popełnił fatalny błąd,dał się rozegrać jak dziecko.Po co wyskakiwał
                > z tymi JOW-ami?
                Tego najstarsi górale nie wiedzą. Chociaż:
                referendum to z punktu widzenia po doskonay pomysł - frekwencja będzie niska, a ci którzy wezmą udział i tak zapewne zagłosują przeciwko jowom. po trzyma w garści mainstreamowe media i to wystarszy by zohydzić ludziom jowy i zniechęcić do referendum, poza tym we wrześniu (kiedy miałoby się ono odbyć) studenci mają wakacje, więc część elektoratu kukiza będzie z dala od urny. po porażce jowów w referendum kukiz ze swoimi hasłami straci rację bytu i szansę na jakikolwiek mandat w sejmie.
                /winniepooh?
                • jane-panzram Re: Ten trybun ludowy 13.05.15, 10:54
                  Ale stale jest ten sam błąd w założeniu. Bo wszystko zaczyna się od tego, że Kukiz wcale nie ma 20% przez jakieś jowy!
                  Ja mam gdzieś jowy, a na niego głosowałam.

On pod siebie przyjął dziatki ze wszystkich stron, że tak powiem. Sierotki po wszystkich opcjach politycznych, od prawa do lewa (i Korwinowców i sieroty po SLD - no ze wszech stron).
                  I nie przejął antysystemowców-buntowników tylko.
                  Eksperci dalej śpią i usypiają rząd gadaniem, że to młodociani antysystemowcy. Wcześniej rząd usypiały sondaże, teraz eksperci dalej ich usypiają.
                  • remez2 Re: Ten trybun ludowy 13.05.15, 11:01
                    > Ale stale jest ten sam błąd w założeniu. Bo wszystko zaczyna się od tego, że Ku
                    > kiz wcale nie ma 20% przez jakieś jowy!
                    Masz rację. Ale jak dotąd, najbardziej nośnym hasłem jest - "ja was k.. nienawidzę", kierowanym do "systemu". Obawiam się, że to po prostu nowa wersja "My" i "oni". A to prowadzi do dalszej atomizacji społeczeństwa.
                    Chciałbym się mylić.
          • kzet69 Re: Szach-Mat 13.05.15, 09:54
            Zdobywcą 20% głosów elektoratu i demokracja dała mu takie prawo, przyczyną klęski PBK naprawdę nie jest Kukiz....
      • gtxl.1 Re: Szach-Mat 13.05.15, 08:53
        haen2010 napisał:

> Jeżeli Bronek nie przyjmie tej debaty - to przegrał. Kukiz zrobi pokazówkę z sa
        > mym Dudą.

Jeżeli przyjmie też przegra.
        Moim zdaniem nie przyjmie, bo wie że go ukatrupią.

• mariner4 Juz nie kochas Palikota? 13.05.15, 08:56
        M.
        • mariner4 NIe! 13.05.15, 08:57
          Kukiz jest sędzią we własnej sprawie.
          M.
          • gtxl.1 Re: NIe! 13.05.15, 08:59
            mariner4 napisał:

> Kukiz jest sędzią we własnej sprawie.
            > M.

Kukiz nikogo nie będzie sądził, on będzie tylko prowadzącym debatę, (ktoś musi) a pytania będą zadawać jego wyborcy.
            Wszystko zaś osądzą wyborcy 24 maja.

• jane-panzram Re: NIe! 13.05.15, 09:13
              Kukiz niemało namieszał. Bo najpierw BK sam na siebie zastawił sidła tymi rewelacjami o stu referendach - a następnie miałby olać właśnie Kukiza, do którego wyborców się wdzięczy?

Po prostu BK nigdy nie powinien był wyskakiwać z propozycjami referendów - bo już to go ośmiesza. A teraz jeszcze ośmieszy się bardziej, kiedy oleje Kukiza.
              • gtxl.1 Re: NIe! 13.05.15, 09:17
                jane-panzram napisała:

> Kukiz niemało namieszał. Bo najpierw BK sam na siebie zastawił sidła tymi rewel
                > acjami o stu referendach - a następnie miałby olać właśnie Kukiza, do którego w
                > yborców się wdzięczy?
                >
                > Po prostu BK nigdy nie powinien był wyskakiwać z propozycjami referendów - bo
                > już to go ośmiesza. A teraz jeszcze ośmieszy się bardziej, kiedy oleje Kukiza.

Otóż to.
                Teraz, to on nie ma dobrego wyjścia. Ale niech wypije to piwo, które sam sobie nawarzył.

• jane-panzram Re: NIe! 13.05.15, 09:51
                  Gdyby Komorowski nie słuchał sztabu (bo te referenda to wg mnie pomysł nieprzytomnego i debilnego sztabu), tylko zrobił wedle swoich przekonań - to by zwyczajnie nie proponował referendów.
                  To by było działanie zgodne z jego przekonaniami.

Ale że on działa nie tak, jak on by zrobił (nie działa jak uczciwy człowiek, tylko działa jak mu dział marketingu wymyśli na kolanie - co jest działaniem zabójczym, jak widać), no to teraz zapłacze.

Ja sama nie wiem, po co ten ruch z referendami. Jego stali wyborcy są zapewne przeciw JOWom (bo wiedzą, czym to grozi), więc ich tylko do siebie zrazi tymi pomysłami. Zrazi oportunizmem i bezmyślnością działania.
                  A wyborcy Kukiza to nie są matołki, co nie zobaczą, że to kiełbasa wyborcza. Oni nie spali przez ostatnie 5 lat, oni widzą od razu, że to jest śmieszne, co BK wyrabia. Nagle w 2 tygodnie chce naprawić świat - a przez 5 lat tego nie umiał.

Ja nie byłam nigdy jakoś wielce przeciwna Komorowskiemu - ale i mnie rażą te debilizmy z referendami. Dla mnie to czysty debilizm, oni tam chyba z tydzień chlali, kiedy to wymyślali, czysty czysty debilizm i ośmieszanie wizerunku BK!
                  Bo widać tym bardziej, że to człowiek bez własnych poglądów i zrobi to, co mu sztab podsunie, byle szybko sobie nabić słupki.
                  • kzet69 Re: NIe! 13.05.15, 09:56
                    100% racji, tegoroczna kampania PBK stanie się materiałem na wszelkich studiach politologii pod hasłem jak przegrać na własne życzenie wygraną kampanię...
              • remez2 Re: NIe! 13.05.15, 09:21
                jane-panzram napisała:
                > już to go ośmiesza. A teraz jeszcze ośmieszy się bardziej, kiedy oleje Kukiza.
                Nie podzielam tego poglądu. Przyjęcie tej propozycji to (moim zdaniem) ukłon w kierunku ochlokracji, a tego urzędującemu prezydentowi robić nie wolno, nawet za cenę utrzymania się na urzędzie.
                • jane-panzram Re: NIe! 13.05.15, 09:39
                  Czyli wyciagnięte z kapelusza propozycje referendów - to nie jest ukłon w stronę "ochlokracji", ale już przyjęcie debaty - to jest ukłon.

Zdecyduj się pan. Nawet popierając kogoś trzeba jakąś trzeźwość w ocenie zachować.
                  • remez2 Re: NIe! 13.05.15, 09:46
                    jane-panzram napisała:

> Czyli wyciagnięte z kapelusza propozycje referendów - to nie jest ukłon w stron
                    > ę "ochlokracji", ale już przyjęcie debaty - to jest ukłon.
                    A to już Twoja interpretacja. Moim zdaniem prezydent zmierza w złym kierunku, powinien zmienić kurs, i przestać się ośmieszać.
                    > Zdecyduj się pan. Nawet popierając kogoś trzeba jakąś trzeźwość w ocenie zachować.
                    Zastanów się pani. Nawet nie zgadzając się z kimś warto powściągnąć agresję. miłego dnia
                • kzet69 Re: NIe! 13.05.15, 10:04
                  PBK popełnił błędy dużo wcześniej, a jego inicjatywa ustawodawcza po I turze to gwóźdź do trumny, potraktował elektorat Kukiza jak małpkę w ZOO, której na odczepnego rzuci cukierka i tutaj go Kukiz ograł, PBK czy przyjmie zaproszenie Kukiza czy nie to i tak jest przegrany w tej konfrontacji, natomiast Kukiz wykazał się szacunkiem dla swojego elektoratu oddając w jego ręce decyzje co do II tury, nie popieram w żadnym stopniu Kukiza, ale akurat tę decyzję szanuję tak jak szanuję demokrację. Ja w II turze zagłosuję z obowiązku na PBK, ale mam takie wrażenie że i tak mu to nie pomoże, musimy się zacząć oswajać z prezydentem Kaczyńskim II i to dzięki nieudolności PBK...
              • winniepooh Re: NIe! 13.05.15, 09:58
                > już to go ośmiesza.

bul i tak jest już śmieszny do bólu
                referendum to z punktu widzenia po doskonay pomysł - frekwencja będzie niska, a ci którzy wezmą udział i tak zapewne zagłosują przeciwko jowom. po trzyma w garści mainstreamowe media i to wystarszy by zohydzić ludziom jowy i zniechęcić do referendum, poza tym we wrześniu (kiedy miałoby się ono odbyć) studenci mają wakacje, więc część elektoratu kukiza będzie z dala od urny. po porażce jowów w referendum kukiz ze swoimi hasłami straci rację bytu i szansę na jakikolwiek mandat w sejmie.
            • mariner4 Kukiz robi już swoją kampanię 13.05.15, 09:38
              parlamentarną i nie jest obiektywny.
              Prezydent nie powinien się zgodzić.
              M.
        • haen2010 Re: Juz nie kochas Palikota? 13.05.15, 09:26
          Głosowałem na niego, bo jedyny normalny z całego ZOO. Zagłosuję też na dupka Bronka, ale to głos stracony.
          • gtxl.1 Re: Juz nie kochas Palikota? 13.05.15, 09:31
            haen2010 napisał:

> Głosowałem na niego, bo jedyny normalny z całego ZOO. Zagłosuję też na dupka Br
            > onka, ale to głos stracony.

To się zdecyduj, skoro Palikot jedyny normalny, to dlaczego chcesz głosować na Bronka?

• haen2010 Re: Juz nie kochas Palikota? 13.05.15, 09:45
              Bo Bronek jest nieszkodliwy. Jemu wystarcza dobre żarcie, dobre łoże w Belwederze i kieliszek agrestówki do kolacji. Nawet dwa.

Duda? Duda to sraluch kościelny, niczego tej mafii nie odmówi. Liczą na niego wszystkie ambony.
              • gtxl.1 Re: Juz nie kochas Palikota? 13.05.15, 09:47
                haen2010 napisał:

> Bo Bronek jest nieszkodliwy. Jemu wystarcza dobre żarcie, dobre łoże w Belweder
                > ze i kieliszek agrestówki do kolacji. Nawet dwa.
                >
                > Duda? Duda to sraluch kościelny, niczego tej mafii nie odmówi. Liczą na niego w
                > szystkie ambony.

Bronek jest nieszkodliwy?
                Bronek nie jest pieszczochem ambon?
                tiny.pl/m3qls
              • winniepooh Re: Juz nie kochas Palikota? 13.05.15, 10:03
                haen2010 napisał:

> Bo Bronek jest nieszkodliwy. Jemu wystarcza dobre żarcie, dobre łoże w Belweder
                > ze i kieliszek agrestówki do kolacji. Nawet dwa.

masz rację
                jest nas więcej, podobnie myślących, po raz kolejny zrobimy co musimy żeby ratować polskę przed pisem. bul i po powinni się modlić żeby kaczyński jak najdłużej mieszał w polityce, bo to jemu głównie zawdzięczają dostęp do koryta.
              • kzet69 Re: Juz nie kochas Palikota? 13.05.15, 10:05
                Zgadzam się w 100% ja też w II turze oddam głos na PBK, ale nie wierzę by on te wybory wygrał. W I turze oddałem z pełną premedytacją głos nieważny...
          • volupte Re: Juz nie kochas Palikota? 13.05.15, 09:35
            Nie pokochasz Dudy?
          • mariner4 Polityka to sztuka osiągania celów. 13.05.15, 09:42
            Parę postulatów Palikota ja tez popieram, ale całość jest dla mnie nie do przyjęcia. Każda z partii ma elementy, które popieram, ale trzeba ją brać z dobrodziejstwem inwentarza, który jest fatalny.
            Rewolucja Kukiza nie jest nam potrzebna. wszystkie rewolucje kończą się tak samo.
            M.
        • kzet69 Re: Juz nie kochas Palikota? 13.05.15, 10:09
          Marynarzu moje drogi z Palikotem rozeszły się prawie 2 lata temu, co powinieneś zauważyć, więc złośliwości nie na miejscu, a co do mnie ja i tak w II turze zagłosuję z poczucia obowiazku na PBK, co w niczym nie zmieni faktu że on tę II turę przegra i to na własne życzenie, Kukiz tutaj jest jedynie mieczem a nie katem...
          • mariner4 Ja to kierowałem do Heńka 13.05.15, 11:04
            M.
    • volupte Re: Uczciwie przyznaję tym razem rację Kukizowi 13.05.15, 09:31
      Jak motylek od Palikota do Kukiza , oba wybory dziecinne.
    • bikej5 Jak dojrzałość?Zwykła promocja! 13.05.15, 09:36
      Nie przepadam za obecnym prezydentem,ale.

Na jego miejscu pokazałabym temu muzykowi zwykłego FUCKA!
      • gelati Czuje cykorie:) Bronek nie wejdzie w to 13.05.15, 10:01
        Tak czy inaczej ma przegrana. Cud moze sie zdarzyc tylko gdy przekona elektorat Kukiza.
        • winniepooh Re: Czuje cykorie:) Bronek nie wejdzie w to 13.05.15, 10:05
          > Tak czy inaczej ma przegrana.

nie sadzę, myślę jednak że bronek się utrzyma

Cud moze sie zdarzyc tylko gdy przekona elektorat
          > Kukiza.

zauważ, że bulowi spadało poparcie proporcjonalnie do wzrostu kukiza - nie trzeba tu cudu.
      • wojciech.2349 Re: Jak dojrzałość?Zwykła promocja! 13.05.15, 10:14
        bikej5 napisała:
        > Na jego miejscu pokazałabym temu muzykowi zwykłego FUCKA!
        -------------------
        Właśnie o to chodzi Dudzie, no i może Kukizowi.
        Będzie chyba cudem jak Bul zdobędzie 45% głosów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka