Dodaj do ulubionych

Budyn chce naśladowac

26.05.15, 05:44
prezydenta-denata w 100%. I tego mu życzymy!
M.
Obserwuj wątek
    • mariner4 Am wiesz czego mu zycżę? 26.05.15, 06:02
      Skoro LK to mąż stanu, to chyba dobrze? No nie.
      M.
      • az43 Re: Am wiesz czego mu zycżę? 26.05.15, 08:22
        WIELKI mąż stanu.
    • tinley Re: Budyn chce naśladowac 26.05.15, 08:06
      Będzie wesoło. Kopacz to jakby nie było kobieta, a prezes nie lubi wyrywania krzeseł kobietom i zabierania sobie samolotów.
    • zuzkazuzka111 O i tego chamstwa też ludzie mają dosyć 26.05.15, 08:16
      mariner4 napisał:

> prezydenta-denata w 100%. I tego mu życzymy!
      > M.

Dzięki PO zatraciło się zróżnicowanie na to co dobre i złe. Co uczciwe i nie.
      Jeśli życzysz Prezydentowi RP śmierci i piszesz "my", to kim wy jesteście.
      • sclavus Re: O i tego chamstwa też ludzie mają dosyć 26.05.15, 12:00
        Ty jesteś (jednak*!!), jak Kaczyński (J) - rzuć okiem na sygnaturkę, która się idealnie wpasowała... :D:D:D

* - wczoraj dałaś cholerną plamę - dzisiejsza wpisuje się w twój rozumek...
    • rozbawiony77 Re: Budyn chce naśladowac 26.05.15, 08:20
      NaprawdęTy, Marinerze, mądry i dobry człowieku, mu tego życzysz? Ktoś cię zaraził nienawiścią, czy jak? To naprawdę TWOJA wojna z narodem, który demokratycznie coś tam zdecydował? Weź się, człowieku twardy (morze czyni twardym!) skup na jednym, podstawowym pytaniu: czy jesteś gotów umrzeć za tych, za których tu naprawdę walczysz? Jeśli nie, to ochłoń-szkoda Twojego serca na walkę za np. pana Lisa. Albo pana Nowaka. Albo pana Sienkiewicza. Albo kapitana, który z tonącego pokładu uciekł pierwszy, zostawiając statek, gdy ten tonie- czyli pana Tuska.
      A propos- wziąłbyś pana Tuska albo Sienkiewicza czy Drzewieckiwgo, czy Michnika na pierwszego oficera na twojej łajbie? Bo ja nie, choć moja łajba maciupka:)))))).
      Pana Kaczyńskiego też bym nie wziął.
      Ale czy to powód byś komuś życzył śmierci tylko dlatego, że panowie tacy jak powyżej wymienieni wcale by się z niej nie zmartwili???
      Naprawdę chcesz im dorównać, chłopie?
      Ty, Mariner?????:)
      • mariner4 Za nikogo z wyjątkiem mojej rodziny 26.05.15, 08:28
        nie oddał bym życia. Ba! Nic bym nie oddał.
        Ja tylko napisałem, że życzę elektowi podobnych sukcesów jakie miał LK.
        Czy to źle?
        Tych co wymieniłeś bym nie wziął, bo nie maja odpowiednich dyplomów kwalifikacyjnych, to chyba jasne.
        Już niedługo się obudzicie z ręką w nocniku.
        Zobaczymy kto się śmieje ostatni.
        Duda to szarlatan.
        M.
        • rozbawiony77 Re: Za nikogo z wyjątkiem mojej rodziny 26.05.15, 09:53
          Ja się nie śmieję w rozmowie z Tobą, nie mówię do Ciebie per Wy, po prostu się do Ciebie uśmiecham.
          To też źle?:)
    • ayran Re: Widzisz bucu, ten Wasz peowski język 26.05.15, 08:23
      Charakterystyczne jest twoje zwracanie się do rozmówcy per "wy".
      • mariner4 A cop PiS ma tylko jednego zwolennika? 26.05.15, 09:33
        "Wy" to nie znaczy "Ty", czy "Pan". Ja się zwracam to PiSiorów jako takich. Już wiesz?
        M.
        • rozbawiony77 Re: A cop PiS ma tylko jednego zwolennika? 26.05.15, 09:55
          Ja nie jestem Pisiorem, przecież wiesz, więc....?.:)
          • mariner4 Może czasem używam liczby mnogiej 26.05.15, 11:14
            zbyt pochopnie.
            M.
          • mietowe_loczki Re: A cop PiS ma tylko jednego zwolennika? 26.05.15, 11:37
            No to teraz mnie rozbawiłeś, ha ha ha
          • man_sapiens Re: A cop PiS ma tylko jednego zwolennika? 26.05.15, 18:56
            > Ja nie jestem Pisiorem, przecież wiesz, więc....?.:)

Potwierdzam. Jesteś pisiakiem, nie pisiorem.
    • az43 Re: Budyn chce naśladowac 26.05.15, 08:24
      Podejrzewam,że nie trzeba tego mu życzyć.Duda o tym marzy i będzie to robił bez życzeń.
      Jedno trzeba mu przyznać-dobrze wychodzi mu podawanie kawy.Będzie dobrym kelnerem.
      • zuzkazuzka111 Re: Budyn chce naśladowac 26.05.15, 08:27

> Jedno trzeba mu przyznać-dobrze wychodzi mu podawanie kawy.Będzie dobrym kelnerem.

Jeszcze jeden zawód znienawidzony przez PO. A PO może nie lubić kelnerów, wszak kelnerzy obalili rząd PO, a premier musiał przez nich uciekać za granicę.
        • mariner4 Dzięki nam Anglicy maja 26.05.15, 08:31
          chyba najwyższy poziom wykształcenia na świecie. Po byle jakich uczelniach, ale jednak.
          "Panie magistrze, piwo proszę! Żywo!"
          M.
          • rozbawiony77 Re: Dzięki nam Anglicy maja 26.05.15, 09:58
            Owszem. Ale widzisz, od kilkudziesięciu miesięcy fala emigracji z Polski ostro rośnie, a ci, co wyjechali dawniej, już nie wrócą. To też PiS wina?:). Czy raczej jednak PO, które w międzyczadie ukradło im Polskę?:)))
            • mariner4 Siostrzenieca mojej 26.05.15, 11:06
              żony wyjechała do UK i pracuje teraz na wysoki kierowniczym stanowisku w dużym, znanym na świecie wydawnictwie. Jej motyw nie był w zasadzie ekonomiczny, choć w jakimś stopniu też. Głównie chodziło, że dusiła się w polskim ciemnogrodzie.
              Sprawa nie jest jednoznaczna. Problem bezrobocia istnieje, ale także istnieje problem śmieciowych i nikomu nieprzydatnych studiów. Ja zdawałem na Studia, to było nas 11 kandydatów na jedno miejsce. Dzisiaj studiuje się często z łapanki. Niż demograficzny i konieczność zapewnienia sobie pracy. Na co komu legiony śmieć politologów. ("wypełnij ankietę potrzebną mi do pracy magisterskiej")
              Problem jest bardzo złożony i nie ma prostych rozwiązań.
              A rządzący? Są wiernym odbiciem społeczeństwa. Tylko szkodzić mogą więcej. Maja dostęp do tego warsztatu.
              M.
              M.
              • rozbawiony77 Re: Siostrzenieca mojej 26.05.15, 11:25
                A... W którym roku wyjechała?:)
                • rozbawiony77 Re: Siostrzenieca mojej 26.05.15, 11:27
                  Bo np moja rodzona siostra w 2011. I... Kto wtedy rządził tym "Ciemnogrodem"?:)
                • mariner4 Jakieś 8 lat temu, ale to nie ma 26.05.15, 11:44
                  nic do rzeczy. Bo sprawa nie leży w tym kto akurat rządzi, tylko w duszniej atmosferze klerykalizmu, włażeniu ludziom do i pod łóżka, te wszystkie spory światopoglądowe i inne tematy zastępcze.
                  Na przykład klauzula sumienia aptekarzy. Środków antykoncepcyjnych to nie chcą sprzedawać, ale nic nie warte suplementy diet już tak. To też wina Tuska i PO? A jest to oszustwo na masową skalę i to z najniższych pobudek i to wysoce szkodliwe. Truć dla szmalu. To tylko jeden przykład.
                  Stare powiedzenie, będące uproszczoną parafrazą znanego prawa z socjologii, że naród ma taki rząd na jaki zasługuje, opisuje rzeczywistość.
                  Jak mogę mieć cień zaufania, dla elekta, który popiera obłędne teorie Macierewicz, które obrażają moją inteligencje?
                  M.
      • mariner4 "Od miłości do nienawiści....." 26.05.15, 08:29
        Za rok, dwa Budyń będzie miał 20%.
        M.
        • zuzkazuzka111 Re: "Od miłości do nienawiści....." 26.05.15, 08:30
          mariner4 napisał:

> Za rok, dwa Budyń będzie miał 20%.
          > M.

Nie wiem jak tam jakiś twój budyń, ale Duda może mieć 80%... ;-)
          • mariner4 Zobaczymy. 26.05.15, 08:33
            Wolę, żeby mu się udało sprawić dobrobyt. ale wprowadzenie katolickiego państwa wyznaniowego już nie.
            M.
            • zuzkazuzka111 Re: Zobaczymy. 26.05.15, 08:35
              mariner4 napisał:

> Wolę, żeby mu się udało sprawić dobrobyt. ale wprowadzenie katolickiego państwa
              > wyznaniowego już nie.
              > M.

W sprawie katolickiego państwa Tusk miał możliwość zmiany. Czemu tego nie zrobił??
              Rydzyk mu zabronił?
              • mariner4 Nie można optwierać wszystkich friontów walki 26.05.15, 08:41
                jednocześnie. Są priorytety. Jak do tej pory pierwszy kandydat Dudy (Szczerski) chce wprowadzić przymus religijny. Myślisz, że PiS (bo Duda to tylko ratlerek Kaczora, ale chciałbym się mylić) zniesie KRUS, Utemperuje czarną sotnię, rozwiąże problem górnictwa? Też będzie się miotał pomiędzy priorytetami, tyle że po swojemu rozumianymi.
                Gdyby to wszystko było łatwe, nie byłoby biednych krajów na świecie.
                M.
                • zuzkazuzka111 Re: Nie można optwierać wszystkich friontów walki 26.05.15, 09:54
                  Facet jeszcze nie został prezydentem, a ty już wszystko wiesz.
                  Szkoda, żeś ślepy na to co robi PO i Komorowski.
                  • mariner4 Nie jestem ślepy i wiem. 26.05.15, 10:50
                    Ale nie wierze w moc sprawczą Dudy. W jego uczciwość tez nie.
                    M.
                    • rozbawiony77 Re: Nie jestem ślepy i wiem. 26.05.15, 10:55
                      A w uczciwość Tuska i jego partii po tych ośmiu latach jeszcze wierzysz? Nie? I nadal tu nie dajesz temu wyrazu?
                      Marinerze: to albo sprawiedliwie, każdemu za jego rzeczywiste a nie wymyślane na zapas:) przewiny wobec Polaków, albo wcale.
                      Boś Ty nie zawodowy hejter którejkolwiek z partii:)
      • rozbawiony77 Re: Budyn chce naśladowac 26.05.15, 08:33
        Jesteś prwien, że dałeś tym wpisem świadectwo p.Dudzie, czy wyłącznie sobie i swoim wzorcom osobowym, np. p. Tuskowi, który pierwszy cię porzucił, gdy wyczuł, że wiatr się zmienia?:)))))

(patrz. Marinerze- właśnie ludzi o poziomie hejtera az43 teraz bronisz i wspierasz. I po co? Żeby byli kapitanowie Tusk i Komorowski zdalnie, z suchego lądu, sterowali okrętem, na którym Ty jesteś?:)))))) )
        • mariner4 Tak po prawdie pozytywnie nie jestem za żadną part 26.05.15, 08:36
          Ja tylko nie chcę państwa totalitarnego, jakie oferuje ten wściekły mały gnom.
          Nigdy się wam nie uda zasypać podziałów, bo chcecie to robić tylko na swoich warunkach.
          I dlatego będę was zwalczał.
          M.
          • rozbawiony77 Re: Tak po prawdie pozytywnie nie jestem za żadną 26.05.15, 09:25
            Słuchaj, doskonale wiesz, że ja pierwszy waliłem tu (zanim mnie admin zbanował ze starym nickiem za skuteczne - więc z musu niecenzuralne- zwalczanie ruskiej webbrygady na FŚ- i robimy to do dziś na FŚ ramię w ramię:)) we wszelkie totalitarne i narodowosocjalistyczne wygłupy i programy Jarosława Kaczyńskiego. Wyśmiewałem bomby helowe i puszki od piwa (i z tego akurat jestem dumny, bo Macerewicz to jest świr! Albo i co gorzej. Ale to świr na krótkiej bardzo smyczy:) Aż parę ładnych miesięcy temu dotarło do mnie, że znacznie więcej wolności w praktyce użarła mi w ostatnim ośmioleciu Platforma, która WCALE nie jest już ani partią wolnościową, ani liberalną. Która coraz szybciej zmienia się w mafię . Przez której ŚWIADOME zaniechania Polska traci dziś milionami swój najcenniejszy kapitał - ludzki.
            To tak jakbyś nie łatał, i to celowo, dziury w zbiornikch paliwa w sztormie na środku oceanu.
            A jak zobaczyłem jeszcze, kto tej PO najbardziej broni i w jaki sposób (bo prawdą są te dwa miliony legalnych podsłuchów w Polsce rocznie wobec 4 tys. w Danii), kiedy przeanalizowałem dwukrotny wzrost długu publicznego zaciganego przez PO świadomie, żeby kupić SOBIE a nie nam kilka lat spokoju dla dokończenia kilku dużych interesów, który zafundował nsm wszystkim i nadzym dzieciom i wnukom uciekinier Tusk z brytyjskin bankierem Rostovskim (tym z Bydgoszcza), kiedy ten budżetowy pożar PODPALACZE zaczęli gasić jawnym okradaniem Polaków ( bo i kogo innego) i łamaniem w tym celu Konstytucji RP, dotarło do mnie, że..... Naprawdę nie mam ich już za co bronić i za co wspierać.
            I że skoro myślę samodzielnie, to ja od tej pory będę kierował bardziej świadomie moją kartą do głosowania. Także dlatego, że ja, tak jak i Ty, Marinerze TU ZOSTAŁEM!
            A jak PiS i Duda mnie okłamią, to jako wyborca antysystemowy ( wraz z kilku-kilkunastoma proc. WOLNYCH już jak i ja od partyjnego mentalnego przywiązania wyborców), będę w stanie ukarać i obecną władzę, jeśli zamiast pomagać Polsce i Polakom, pójdą jak PO w szkodę.
            Teraz nie mam ich jeszcze za co a priori oceniać (a przykładu Węgier się nie boję, bo tam deficytu bieżącego już nie ma , a gospodarka po dekadach zapaści ruszyła z kopyta, no i nikt ich z UR nie wyrzuca:))). Na razie nadal wkurza mnie mafijny total PO i jego totalitarni apologeci, wszystkie te wuje i ciotki salonowych rewolucji i podstołowych ewolucji. Przecież sam, Marinerze widzisz, co wyprawiaj media i gadające głowy w strachu, że się im wziątki i dotacje skończą. Te nowe Urbany...
            I Ty może także myśl sam, bez słuchania podpowiedzi rozmaitych życzliwych. Którzy mają nas gdzieś. Którzy z suchego lądu radzą nam co mamy u siebie teraz robić. Bo tak chętnie wróciliby z tej Brukseli na mostek, oczyeiście jak już dziury załoga połata i sztorm ucichnie.:))))))))
            • mariner4 I uważasz, że zamordysta Kaczor nam 26.05.15, 09:30
              tą wspaniała rzeczywistość załatwi? To jest psychopata. A Duda mu nie podskoczy.
              Podziwiam Twój optymizm.
              M.
              • rozbawiony77 Re: I uważasz, że zamordysta Kaczor nam 26.05.15, 09:48
                Dudę wybrał naród. Kaczyńskiego wybrała partia. Duda ma co wygrać. Kaczyński już nie, bo sama zapowiedź, że byłby premierem spowoduje, że pis przegra wybory parlamentarne. Jeśli wejdzie w d...biskupom jak PO, albo zmieniać zacznie Polskę w republikę teokratyczną, także przegra. I to znacznie szybciej niż PO bo w przeciwieństwie do PO wyborcy poparli Dudę WARUNKOWO. Jako karę dla PO za ich arogancję, złodziejstwo i aksamity total.
                A poza wszystkim - czekam na uczciwą kwotę wolną od podatku, nie storpedowaną przez PO. Na razie zabrali mi ulgę na dziecko i podp. .li emeryturę z OFE, więc każde sto złotych miesięcznie więcej się przyda:))))))).
                Jak to mówią: oceniaj wreszcie po skutkach a nie obietnicach. :) I nie słuchaj innych, swój rozum masz! I to niekiepski.
                • mariner4 W kwestii OFE. Jak rozwiążesz ten problem: 26.05.15, 10:47
                  Wprowadzenie OFE odebrało ZUSowi około 40 % wpływów, przy tych samych zobowiązaniach.
                  Powstałą dziurę łatał budżet, czyli my. Dług publiczny rósł w stopniu niebywałym, ku solidarnej radości opozycji. Wiesz jak to załatwić?
                  Problem leży w luce, jaka powstała po wprowadzeniu OFE pomiędzy tymi co jeszcze nie skapitalizowali tych składek na poczet przyszłych emerytur, a tymi którzy w ten nowy system już nie weszli.
                  Dobrze pamiętam jak to miało wyglądać na początku. Na zasypanie luki miały iść pieniądze z prywatyzacji (słusznie bo to obecni emerycie na to zapracowali), tymczasem szmal wyrwali sobie rolnicy, górnicy, i inne pasożytnicze grupy grupy społeczne, zyjący częściowo na cudzy koszt (aby nie było wątpliwości: pl.wikipedia.org/wiki/Paso%C5%BCytnictwo )
                  Właściwie wobec gwałtownie rosnącego zadłużenia wewnętrznego już nie było innego wyjścia.
                  Można było by ewentualnie obciąć obecne emerytury, ale wtedy ja tez bym pojechał do Warszawy z maczetą w reku.
                  To jak to rozwiązać?
                  M.

• rozbawiony77 Re: W kwestii OFE. Jak rozwiążesz ten problem: 26.05.15, 11:23
                    OK. Skoro własność, gwarantowana przez Konstytucję RP i możliwa do nacjonalizacji przez Państwo (bo jest to możliwe w Konstytucji) , ale WYŁĄCZNIE za godziwym odszkodowaniem, czego w nacjonalizacji prywatnych emerytur Polaków (nadal obowiązujące w pełni przepisy KRiO) rząd Tuska i Komorowskiego nie zrobił, bo i po co, skoro miał i większość i żyrandol, została już znacjonalizowana, wystarczyłoby, żeby:
                    - rząd PO to odszkodowanie zrobił w formie zdrmsterializowanych jednostek uczestnictwa dla przyszłych emerytów w państwowym funduszu zamkniętym, którego jednostki są uruchamiane po przejściu konkretnych dawnych klientów OFE na emeryturę. I nie mogą być sprzedawane na zewnątrz a jedynie z powrotem do Skarbu Państwa. Takich rozwiązań można byłoby wymyślić wiele, pełno tu wzorów, choćby norweskich, majątek SP jako pokrycie też jest (właśnie zasoby naturalne np.), no ale:
                    - kradzież musiła być dokonana szybko. Stąd tempo, "zapomnienie" o KRiO , błyskaeiczny podpis Komotowskiego, bez uprzedniej kontroli e TK.
                    -.kradzież musiała być dokonana bez zamrażania aktywów w postaci zasobów naturalnych, bo te PO szykowała pod sprzedaż i wynarodowienie (np. Lasy Państwowe). A poza tym Tusk się na tym nie znał, jak ich większość, chciał te 150 mld po prostu szybko ukraść (kiełbasa wyborcza i gaśnica dla protestów społecznych. No i rzecz jasna, za długo już zadłużał Polskę, mamiąc naród życiem ponad stan, po prostu groziło wtedy nagłe bankructwo i brak budżetu na 2014.. Dziś już jest to bankructwo kraju niemal pewne bez zmiany strony dochodowej budżetu - stąd banki i hipemarkety u Dudy i stąd wściekły atak PO). No i Rostovski - przedstawiciel banksterki międzynarodowej też nie robił tego za bezdurno:)))))). I Lasom też nie przyglądał się bez powodu.
                    Myśl, myśl samodzielnie, marinerze.. Bo TK już niedługo dostanie to tuskowe zgniłe jajo. A jeśli nie zechce go rozbroić, zrobi to Strasburg.
    • mn7 czy jego wątroba to wytrzyma? 26.05.15, 08:30
      • rozbawiony77 Re: czy jego wątroba to wytrzyma? 26.05.15, 08:41
        Ja was bardzo proszę, dajcie spokój Marinerowi. Jak się pozbiera, sam zrozumie, że walczy za ludzi, którzy pierwsi go sprzedadzą, gdy zrobi choćby krok w lewo czy prawo bez komendy, a bawet sprzedaliby go całkiem bez powodu, ot tak, dla zabawy. Albo pięciu złotych. Jak już nas sprzedawali w ostatnich latach kilkakrotnie. Aż niektórzy musieli z tego emigrować.
        Jak WSZYSCY PRAWIE polscy politycy.
        Za których naprawdę nie ma potrzeby dawania głowy, bo jednacy- czy to z PO, czy to z PiS, czy z SLD....
        Patrzeć swego, karać co większych oszustów i obiboków kartą do głosowania, rozliczać nią wiarołombych i tchórzy i nie dać się kantować ludziom podłym. I to wystarczy.:)
        Jak ostatnio wystarczyło
        • mariner4 Ja mam w 26.05.15, 08:44
          d......udzie wszystkich polityków, z tym że tych z PiS przede wszystkim
          M.
          • rozbawiony77 Re: Ja mam w 26.05.15, 09:32
            To albo dokładaj tym WSZYSTKIM w miarę po równo, albo po prostu odważ się dokładać za każdym razem, kiedy coś spartolą sprawiedliwie- czyli aktualnie partolącym. Przecież twoje wkurzenie na polityków nie urosło z wczoraj na dziś. Ono rosło przez kilka ostatnich lat, nieprawdaż? Czy wtedy partolił i niedotrzymywał swoich wobec Ciebie obietnic i zobowiązań pis, czy raczej po?
            Pozdrawiam (sam na łożu boleści:)))))
      • ukos Komorowski mógłby uprzejmie zamówić małpki :))) 26.05.15, 10:02
        Z dostawą już po inauguracji.
        • mn7 może jeszcze w piwnicy jest kilka setek? 26.05.15, 12:54
          Chyba że Martusia zabrała...
    • remez2 Wystarczy jeżeli nie będzie 26.05.15, 08:37
      naśladował Ciebie. W niczym.
      > I tego mu życzymy!
      My - załoga wysokogórskiej łodzi podwodnej.
    • grba Te Francuzy 26.05.15, 08:59
      Zajrzałem sobie do francuskiej gazety Le Monde, żeby zobaczyć, co piszą o wiodącym kraju europejskim z samego jakże europejskiego jądra w związku z wyborami prezydenckimi. Okazało się, że bardziej się emocjonują lokalnymi wyborami w Hiszpanii, sporo tekstów prosto z Hiszpanii rzuconych na czoło portalu. A Polska? Tylko przez wyszukiwarkę znajdziesz skromny tekścik o naszym jakże ważnym kraju w Europie. Piszą, że Kaczyński w czasie kampanii był schowany w cieniu, na temat Dudy jeden cytacik z mózgownicy profesora Markowskiego: "Duda to marionetka Kaczyńskiego". Po polsku słabo brzmi... po francusku jakże elegancko "Duda est la marionnette de Kaczynski".

Czym się martwią Francuzy? "W czasie swojej kampanii, Andrzej Duda regularnie atakował nowy kontrakt z Airbusem na dostawę 50 śmigłowców dla polskiej armii".

Wszystko jedno, kto w Polsce rządzi, najważniejsze, żeby dali zarobić i nie fikali przy tym.
      • nachlany_wolak Re: Te Francuzy 26.05.15, 09:06
        Wybory były w Polsce czyli nigdzie.
        • rozbawiony77 Re: Te Francuzy 26.05.15, 09:51
          Pogardą dla Polski i Polaków chcesz nas tu, w kraju, przekonać do PO?:))))))
          • grba Re: Te Francuzy 26.05.15, 12:40
            Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska zawsze obiecywała, że dzięki niej będziemy w grze, na salonach europejskich a nie na marginesie, w kącie. Paradoksem jest, że ta podobno bardzo europejska partia, została wyślizgana ze wszystkich ważnych dla nas spraw. W zamian nasi wodzowie dostali koraliki i stanowiska bez większego znaczenia. Ranga naszego kraju w Europie jest taka, że w przeciwieństwie do obśmianego przez mądrali Lecha II, Bronisław I nie sprostał intelektualnie prezydenturze i nawet w regionie nie jest w stanie, w przeciwienstwie do poprzednika, zebrać ekipy, która unisono wyrazi swój pogląd.

Wystarczy czytać prasę francuską...

• grba Te Francuzy Polski też nie interesują 29.05.15, 16:51
              grba 10.04.15, 08:43
              Francja ma ciekawego ministra ekonomiki o nazwisku Macron. Wbiłem je sobie w wyszukiwarkę na stronicy najpoważniejszej polskiej gazety czyli GW, okazało się, że najpoważniejsza polska gazeta nic większego na temat gościa nie opublikowała ponad same cienkie depesze PAP.

Ów Macron to bardzo ciekawa osoba z punktu widzenia na przykład „Wysokich Obcasów”… Po pierwsze jest bogaty, bo pracował u Rothschildów w ichnim banku inwestycyjnym; sprawdził się w świecie finansów, ma wiedzę, kompetencję, umiejętności, jest bogaty i jest młody, ma 38 lat. Po drugie…obyczajówka… w 10 roku szkolnej nauki… u nas będzie to I klasa pogimnazjalna, zakochał się w swojej nauczycielce z wzajemnością i romans po wielu latach zakończył się Happy Endem czyli małżeństwem. Pomimo 20 lat różnicy i trojga dzieci z poprzedniego małżeństwa… Takie tematy bardzo lubicie…przełamywanie stereotypów, itd., itp., etc…

Macron w rządzie francuskim firmuje swoim nazwiskiem „prawo Macrona” liberalizujące zasady rządzące gospodarką francuską czyli socjaliści chcą odkręcić śrubę podatkową, bo przesterowali i sparaliżowali aktywność gospodarczą swoich obywateli. Człowiek ze związanymi rękami i nogami za dużo zrobić nie może…

Przykład na przykład… Francja jest sporym krajem o niezłej sieci wszelkich kategorii dróg, mają już od pół wieku autostrady, mają kolej o jakiej można pomarzyć oraz niezły transport lotniczy… i transport wodny, rzeczny, morski… A jednak z badań wyszło im, że Francuzi są mało mobilni, że całe regiony są niewłaściwie skomunikowane, że sąsiednie obszary bezrobocia nie mają łączności z obszarami braku rąk do pracy, że transport stanowi problem, bo nie jest nowoczesny. Dlatego we Francji w „prawie Macrona” zapisano szeroki program zmiany tej sytuacji, zaczynając od budowy dróg, rozwoju międzymiastowego transportu autobusowego, a kończąc na… trzymaj się narodzie polski mocno krzeseł, na szybkiej i łatwej możliwości uzyskania uprawnień do prowadzenia pojazdów samochodowych czyli prawa jazdy…
    • ukos Idąc śladami mistrza dojdzie do 17% poparcia 26.05.15, 10:00
      mariner4 napisał:

> I tego mu życzymy!

Jaka szkoda, że osławiony prezydent tysiąclecia nie mógł się zmierzyć w kampanii przed drugą kadencją. Uwiąd PiSekty postępował wtedy coraz szybciej, ale niestety została nagle reanimowana przez trumny. Z tego powodu ta katastrofa była tak wielką tragedią dla Polski. Gdyby to, jak twierdzą PiSiory, Putin skasował LK, to lepszego skutku dla siebie niż powrót PiSu nie mógłby sobie wymarzyć.
      • rozbawiony77 Re: Idąc śladami mistrza dojdzie do 17% poparcia 26.05.15, 10:27
        O, widzisz marinerze, czyim językiem dziś mówisz, zamiast swoim? Osoby, dla której śmierć 95 Polaków jest wyłcznie problemem polityczno-logistyczno-statystucznym. Dokładnie jak dla tych, którzy rozstrzeliwali kiedyś Polaków w Palmirach i na Szucha, czy na Kołymie i w Katyniu.
        A trzeba Ci wiedzieć, że brali nas po równo: pepeesiaków, endeków, ludowców....
        A dziś proszę- dla hejterów PO śmierć 95 Polaków znów jest tylko problemem polityczno-logistycznym.
        To naprawdę Twój język i Twoja bajka, Marinerze?
        Pamiętasz, kto w polskiej historii mówił i działał według hasła "po nas choćby potop" i "ocalić własną kiesę kosztem choćby narodu i państwa"?
        Chcesz koniecznie z takimi jak ukos tańczyć pod rękę na mogiłach 95 Polaków, którzy lecieli złożyć hołd 12 tysiącom innych Polaków potraktowanych dokładnie tak, jak tu traktuje ich zawodowy hejter PO czyli Ukos: polityczno- logistycznie?
        Naprawdę musisz iść z takimi ludźmi pod rękę? Nie masz własnego rozumu i uczuć? No przecież masz. Czymś się różni twoja miłość do Polski od mojej?
        Musisz z tymi, co tańczą na mogiłach???
        • ukos Ej, manipulatorze 26.05.15, 10:59
          rozbawiony77 napisał:

> A dziś proszę- dla hejterów PO śmierć 95 Polaków znów jest tylko problemem poli
          > tyczno-logistycznym.

Każdy wypadek, w którym giną ludzie, to tragedia bliskich i przyjaciół tych ludzi, wzbudzająca także współczucie innych ludzi. Przyzwoity człowiek nie uzależnia przy tym współczucia od narodowości ofiar.

Natomiast reanimacja szkodliwej sekty to inne zagadnienie, o tyle tylko związane z wypadkiem, że sekta się tym wypadkiem żywi.
        • mariner4 To ukos ma na drugie mariner? 26.05.15, 11:17
          M.
          • rozbawiony77 Re: To ukos ma na drugie mariner? 26.05.15, 11:35
            Mam nadzieję, że nie:)
            • mariner4 Odpowiedziałeś na jego post 26.05.15, 11:44
              M.
              • rozbawiony77 Re: Odpowiedziałeś na jego post 26.05.15, 12:03
                Fakt, ale do Ciebie, żebyś miał podgląd na jeho tekst:)
                A tera sorki, odłonczajom mnie:)))))))
    • yoma Re: Budyn chce naśladowac 26.05.15, 10:01
      Mariner, zlituj się, kolejne 95 ofiar???
      • mariner4 Nie. 26.05.15, 10:32
        Napisałem o całokształcie.
        M.
        • yoma Re: Nie. 26.05.15, 10:37
          Wiem :) i powiem, że mi się wielce twoja wypowiedź spodobała. Pozwolisz, że będę powielać?
        • rozbawiony77 Re: Nie. 26.05.15, 10:49
          A teraz jeszcze coś na ostatek. Nie tylko do Ciebie.
          Zauważyłeś może, kto tu na FK od dwóch dni najostrzej prowokuje kłótnie między wyborcami PO i PiS? Zwróciłeś uwagę na niektóre nicki z FŚ, z webbrygady? Zwróciłeś uwagę na brak w postach podobnych do Twojego polskich fontów. Nie widzisz, że olginowcom chodzi właśnie o to (jak zwykle) żebyśmy się tu wreszcie w Polsce solidnie sami wzięli za łby?!
          A durni hejterzy obu partii dają się tu podpuszczać, obecnie zwłaszcza przegrani hejterzy z PO?
          To po co, do cholery jasnej, w ogóle walczysz z agentami putlera na FŚ?! Żeby na FK przejąć jego styl, nienawiść do demokratycznej niepodległej Polski i jego metody i słownik? I stosować je do innych Polaków?!
          Ogarnij się, chłopie!:)
          • mariner4 Wiem kto pisze bez polskich znaków diaktrycznych 26.05.15, 10:57
            Nie ja wreszcie lałem wodę na młyn propagandy PiS o zamachu smoleńskim, miód dla Putina, który niczego tak nie lubi jak wyizolować nas z Europy i NATO. Nikt tak nie sprzyjał polityce rosyjskiej jak PiS. Nawet wywiadu nie muszą Rosjanie w Polsce opłacać. wystarczą media i politycy. NATO już nawet nam nie chce ważniejszych tajemnic powierzać.
            Co do pisania na FŚ, to masz rację. Ale jestem facetem impulsywnym. Niestety.
            M.
            • rozbawiony77 Re: Wiem kto pisze bez polskich znaków diaktryczn 26.05.15, 12:01
              Ja też jestem. Ale z tym walczę:)
              Co do roli wściekliców z PiS - pełna zgoda.
              Ale Duda to nie Macierewicz . I nie Kaczyński. A jeśli zechce- tym razem wystarczy kłonica:))))).
              I rzecz jadna kartka do głosowania.
              A poza tym.... Czy to aby nie dzięki mądrej polityce zagranicznej PO jesteśmy dziś wyizolowani z uczestnictwa w negocjacjach i sprawach ukraińskich, d...ni przez unię w kwestii polityki energetycznej, jedziemy na jednej trzeciej unijnych dopłat unijnych dla rolnictwa, zmuszani do płacenia za unijną głupotę/poprawno§ć polityczną nakazem przyjmowania obcych całkowicie nam i Europie kulturowo emigrantów? Dyszących dżihadem w dodatku?
              Media...Czyżby Lis i Michnik byli pisowcami?:)
              Tajemnice, NATO... Mamy tu ich bazy, czy nie? I dlaczego jeszcze nie? Na pewno z naszego powodu, czy dzięki obstrukcji Niemiec Francji i 666Obamy?;)))))
              Zamach smoleński...Po zestrzeleniu przez rosjan cywilnego airbusa nadal jesteś pewien , czy np. korzystajc z błędów i braku kompetencji polskich organiatorów rosjanie po prostu nie wykorzystali okazji?. Bo faktem jest, że mają tu tylu szpiegów... Mówię poważnie.
              Ale... A propos- skoro jak twierdzisz, pis to w całości (co do wściekliców z pis jestem podobnego zdania co Ty. ) ich agentura, ( ona jest także w PO, możesz być pewien), to właściwie po co mieliby zabijać jej "szefostwo"?
              I naprawdę uważasz, że gdyby istniał choć cień cienia podejrzenia w stosunku do Dudy, PO i jej podporządlowane, upartyjnione spec-służby by tego nie wykorzystały przed drugą turą?:).
              Uruchomże wreszcie samodziene myślenie
    • sclavus Re: Budyn chce naśladowac 26.05.15, 11:55
      jeśli mu się uda, to na dobre mu to nie wyjdzie - jak w 100%, to ... à la lettre...!!!
      :D:D:D
      • yoma Re: Budyn chce naśladowac 26.05.15, 12:56
        Toż mówię, ofiar szkoda :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka