Dodaj do ulubionych

Time to say goodbye

05.06.15, 22:02
Katarzyna Piekarska:

– Leszek Miller zapowiedział na radzie krajowej, że nie będzie się ubiegał ponownie o to, aby został wybrany na przewodniczącego Sojuszu Lewicy Demokratycznej. Po kongresie będziemy mieli nową przewodniczącą bądź nowego przewodniczącego

To źle czy dobrze?
Obserwuj wątek
    • nazimno Re: Time to say goodbye 05.06.15, 22:11
      A kogo to obchodzi...
      • aniechto.only Re: Time to say goodbye 05.06.15, 22:38
        Ciebie, skoro tu jesteś.
    • penire Szkoda Leszka 05.06.15, 22:12
      Bez Leszka będzie jak za Leszka, ale bon moty już nie wrócą :(
      • aniechto.only Re: Szkoda Leszka 05.06.15, 22:39
        Okropna strata.
    • axyzaa Re: Time to say goodbye 05.06.15, 22:13
      aniechto.only napisała:

> Katarzyna Piekarska:
      >
      > – Leszek Miller zapowiedział na radzie krajowej, że n
      > ie będzie się ubiegał ponownie o to, aby został wybrany na przewodniczącego Soj
      > uszu Lewicy Demokratycznej. Po kongresie będziemy mieli nową przewodniczącą bąd
      > ź nowego przewodniczącego

>
      > To źle czy dobrze?

Pomyślałam, że ty też jesteś już tak strasznie zdegustowana klimatem międzywyborczym, i tym ordynarnym triumfalizmem pisowców i kukizowców, żeżegnasz się z forum:-)

A Piekarska i Miller obchodzi mnie tyle co reszta tej całej ferajny. Nie wiem, naprawdę nie wiem co by musiało się stać, żeby wyrwać mnie z tego marazmu.
      • aniechto.only Re: Time to say goodbye 05.06.15, 22:35
        axyzaa napisała:

> Pomyślałam, że ty też jesteś już tak strasznie zdegustowana klimatem międzywybo> rczym

Owszem :)

, żeżegnasz się z fo
        > rum:-)

Tak łatwo się nie poddaję:)

> A Piekarska i Miller obchodzi mnie tyle co reszta tej całej ferajny. Nie wiem,
        > naprawdę nie wiem co by musiało się stać, żeby wyrwać mnie z tego marazmu.

Dam Piekarskiej szansę.

• axyzaa Re: Time to say goodbye 05.06.15, 22:46

>
          > > A Piekarska i Miller obchodzi mnie tyle co reszta tej całej ferajny. Nie
          > wiem,
          > > naprawdę nie wiem co by musiało się stać, żeby wyrwać mnie z tego marazmu
          > .
          >
          > Dam Piekarskiej szansę.

A Jońskiemu? Od dawna się mówi, że to on ma zastąpić Millera. Zresztą SLD nawet Nowacka nie uratuje. Osobiście trzymam kciuki za wyprowadzeniem sztandaru. To jedyna szansa na powstanie nowoczesnej, koncyliacyjnej, europejskiej lewicy. SLD do piachu. Piekarska do tworzenia nowych struktur.
          >
          >
          >
          • penire Re: Time to say goodbye 05.06.15, 22:57
            To
            > jedyna szansa na powstanie nowoczesnej, koncyliacyjnej, europejskiej lewicy

a gdzie jest jej wzór? ostatnio o lewicy nowych czasów słychać jako mało koncyliacyjnej gdzieś na południu europy, a w innych regionach jakby podobnie z górki, tylko u nich wyższej niż u nas.
            • axyzaa Re: Time to say goodbye 05.06.15, 23:01
              penire napisał:

> To
              > > jedyna szansa na powstanie nowoczesnej, koncyliacyjnej, europejskiej lewi
              > cy
              >
              > a gdzie jest jej wzór? ostatnio o lewicy nowych czasów słychać jako mało koncyl
              > iacyjnej gdzieś na południu europy, a w innych regionach jakby podobnie z górki
              > , tylko u nich wyższej niż u nas.

Nasza będzie robić za wzór.

:-)
            • jane-panzram Re: Time to say goodbye 06.06.15, 03:54
              U nas sld dlatego jest tak spychane przez prawicę, bo :
              - prawica przejęła hasła socjalne lewicy
              - jest jedyną duza lewicowa partia, a już rządziła, więc straciła zaufanie u wielu wyborców

A przy tym nie rozwija się. Nigdy nie odgadnąć, czemu nadal stawiają na Millera, skoro to przez jego rządzenie kiedyś tak im spadło poparcie. To tak, jakby dziś PO postawiła na Komorowskiego. Opcja bezpieczna, ale nie dająca wygranej.
              Duda pokazuje, że tak jak w stale przegrywając partii może pojawić się ktoś nowy i wygrać - tak też może być z SLD. Wystarczy tylko kogoś znaleźć, a takich właściwych osób w SLD jest z pewnością od cholery.
              Dude uważam za doskonała lekcje dla wszystkich partii. Każda partia powinna z jego sukcesu wyciągnąć wnioski.
              On wyszedł z partii kojarzącej się ze skrajnościa - i wygrał bo nie był skrajny. Można z czegoś, co się źle kojarzy, wykuc sukces.

Ja przyszłość lewicy widzę w osobach podobnych w działaniu do obecnego Biedronia. Osobach młodych, a przy tym i ludzkich i pragmatycznych.
              • penire Re: Time to say goodbye 06.06.15, 07:08
                > prawica przejęła hasła socjalne lewicy

A co to są te hasła socjalne? Europa socjalna to coś co było budowane przez zarówno socjalistów jak i chadecję... Wbrew temu co się Polakom wydaje nie wymyślili nic nowego..Raczej przegrywa jako sprowadzona tylko do kwestii zasiłku...
    • 13kisiel Re: Time to say goodbye 05.06.15, 22:13
      SLD to już trup polityczny ,kogo t to obchodzi ?
      • aniechto.only Re: Time to say goodbye 05.06.15, 22:41
        Wszystkich , Ciebie też , skoro się tu udzielasz:)
    • jane-panzram Re: Time to say goodbye 05.06.15, 22:14
      Gawkowski dziś powiedział, że ta zmiana to dopiero w październiku
      Ja nie chcę, ale chyba będę musiała uwierzyć w te zapowiadaną śmierć SLD

A u konkurentów też chcą zmian.
      Pawlak dzisiaj: Piechociński musi odejść!
      • aniechto.only Re: Time to say goodbye 05.06.15, 22:37
        A u konkurentów też chcą zmian.
        > Pawlak dzisiaj: Piechociński musi odejść!

A kiedy Pawlak nie chciał zmian? Chyba wtedy, kiedy sam był szefem partii...
        • jane-panzram Re: Time to say goodbye 05.06.15, 22:44
          W poniedziałek ma być podobno jakas bomba.
          Wojtunik, czyli CBA, wziął się za porządki wśród posłów
          W poniedziałek będą taśmy albo kwity na jakichś wiceministrow - i to chyba z PSL

Rząd się nam po cichu wali w drzazgi
          • remez2 Re: Time to say goodbye 05.06.15, 22:50
            > Rząd się nam po cichu wali w drzazgi
            "Pani Haneczko, słyszałem, że pani się buduje".
            "Ależ wprost przeciwnie panie Waldku. Ja się walę".
            • jane-panzram Re: Time to say goodbye 05.06.15, 23:10
              Oni się żra jak kiedyś pis z samoobrona. To musi wkrótce pierdyknac
              • remez2 Re: Time to say goodbye 05.06.15, 23:14
                jane-panzram napisała:

> Oni się żra jak kiedyś pis z samoobrona. To musi wkrótce pierdyknac
                Do wyborów tuż, tuż. A zdolności obrotowe włościan są powszechnie znane. :- (
    • jane-panzram Re: Time to say goodbye 06.06.15, 03:05
      Teraz po wyborach to jest wysyp mędrków (ekspertów), jak to zawsze po wyborach. Przed wyborami tacy mówią co innego niż po. Bo przed wyborami niczego nie umieli przewidziec. I teraz to samo: po fakcie wyglaszaja mądrości światowe, funta klaków tak samo warte jak i te wcześniejsze ich madrosci.
      Te właśnie mędrki teraz ogłaszają śmierć sld.
      Nie wierzę im właśnie dlatego, bo tak koncertowo mylił się przed wyborami.

Ja to na to patrze tak: skoro SLD przetrwało tę ostatnią dekadę i nie wyzdychnelo, to przetrwa i teraz. Ma swój żelazny elektorat, bardzo żelazny.
      Wynik Ogórek nie przekłada się na poparcie dla sld, tak jak wynik Dudy czy Komora nie przekłada się w ogóle na ich partie.

Chociaż z drugiej strony to nie wiem, czy Kukiz nie zagraża teraz SLD. Ale sądzę, że z biegiem czasu będzie im coraz mniej zagrażać. Ale to czas pokaże.
      Druga zagrażająca sld rzeczą są jej wlasni matuzalemowie, czyli zarząd, baronowie. Ci do zmian nie dążą, skoro Millera utrzymują sobie na stolku dalej.

Ja sądzę, że sld przekroczy próg. Jeszcze tak myślę. Jeszcze, chociaż coraz mniej mi się chce w to wierzyć.
      Bez żadnych zmian, to przekroczenie progu to będzie pewnie opcja maksimum dla sld. Przetrwają jak PSL i nic poza tym. I wtedy będę zachodzić w głowę, za co dostała głosy, chyba już tylko z powodu nostalgii wyborców, albo z zupełnego braku laku ("nie mam na kogo głosować"), bo przecież nie za konkretne działania w ostatnich latach.
      • penire Re: Time to say goodbye 06.06.15, 07:13
        >skoro SLD przetrwało tę ostatnią dekadę i nie wyzdychnelo, to przetrwa i teraz. Ma swój żelazny elektorat, bardzo żelazny.

Unia Wolności też trwała, aż postanowiła nie wystawiać kandydata prezydenta...i zniknęła..Wystawienie Ogórek to gorsze samobójstwo niż brak kandydata...

>Druga zagrażająca sld rzeczą są jej wlasni matuzalemowie,

a starość zagraża życiu..to jest najstarsza partia z najstarszymi posłami i podobnym elektoratem...
        • jane-panzram Re: Time to say goodbye 06.06.15, 07:25
          Źle będzie, jeśli wszystkie partie będziemy mieć prawicowe. A żadnych światopoglądowo postepowych.
          Platforma to jest gó... a nie postępowa partia, oni niczym się nie różnią w praktyce od Pis. (Jedynie salon pierze mózgi ludziom, że czymś się w praktyce różnią. A lemingi to lykaja, jak to lemingi.) Mało tego, nawet SLD było gorsze od Pis, bo to oni ratyfikowali konkordat.
          Te kłamstwo o talibanie pis uważam za majstersztyk agit-propu. Wierzących w to kłamstwo ludzi uważam za baranów dających się omamic mediom.

Brak lewicy to przecież jest wielka niezagospodarowana nisza.
        • jane-panzram Re: Time to say goodbye 06.06.15, 07:28
          No i szlag mnie trafia, bo gdzie w platformie są osoby na miarę blyskotliwosci Millera czy Czarzastego. Przy nich te posly z platformy to banda polglowkow i miernoty.
          Nawet Pis ma swojego Cymanskiego czy Gowina. A w platformie pod tym względem chdikk.
          • jane-panzram Re: Time to say goodbye 06.06.15, 07:36
            A nie, przepraszam. Bieńkowska to była równa kobita. Mówiła jak jest (nawet jak widzę cytaty z taśm, to mi się ona podoba; tekst o 6 kaflach uważam akurat za trzeźwe stwierdzenie faktu, bo tak to właśnie wygląda na wierchuszce; tam się innymi kwotami operuje niż w normalnym życiu)
    • haen2010 Niech nie odchodzi 06.06.15, 07:43
      Jest najlepszym okazem rządów komuchów kościelnych. Rządów łajdactwa i bezprawia.

Duży słój, formalina i na widok publiczny. Ku przestrodze przyszłych pokoleń.
      • penire Re: Niech nie odchodzi 06.06.15, 07:59
        Pan z partii Wio? Wku...onycy i oburzonych?
    • dystans4 Re: Time to say goodbye 06.06.15, 08:35
      Będę pamiętał, jak Czarzasty opowiadał w tv, że nic się nie stało i całe zamieszanie to drobiazg lub czasopisma.
      • remez2 Re: Time to say goodbye 06.06.15, 12:10
        dystans4 napisał:

> Będę pamiętał, jak Czarzasty opowiadał w tv, że nic się nie stało i całe zamies
        > zanie to drobiazg lub czasopisma.
        A przecież mógł napisać skargę do pani premier.
    • maszmi Re: Time to say goodbye 06.06.15, 11:37
      Miller grabarz SLD

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka