inocom 11.06.15, 08:28 Bo ustępujący coś zaniemógł... Jedynym ośrodkiem stabilności w państwie jest dziś prezydent elekt Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szwampuch58 Re: Dziś orędzie prezydenta elekta? 11.06.15, 08:31 fruwajace wafelki przygotowali? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Dziś orędzie prezydenta elekta? 11.06.15, 10:55 szwampuch58 napisał: > fruwajace wafelki przygotowali? I dzieci do całowania. Bo narciarza ze złamaną nogą chyba nie? S. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Dziś orędzie prezydenta elekta? 11.06.15, 11:56 Może będzie gotował pierogi na wigilię jak Kazik Marcinkiewicz w 2005 r.? Odpowiedz Link Zgłoś
danillko Szogun! Gdzie jest Szogun?! 11.06.15, 11:05 I taki zaspany anemik miał być Prezydentem wszystkich Polaków przez następną kadencję? Nie głosowałem na Dudę, ale gość zaczyna mi się podobać. Widzę, że chyba zna się na polityce... Chociaż nie chwalmy dnia przed zachodem słońca. Ciekawe co będzie w orędziu? inocom napisał: > Bo ustępujący coś zaniemógł... > > Jedynym ośrodkiem stabilności w państwie jest dziś prezydent elekt Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Szogun! Gdzie jest Szogun?! 11.06.15, 11:06 Miałem podobne wrażenia co do L. Kaczyńskiego ale szybko się rozczarowałem. Dlatego spodziewam się powtórki. Odpowiedz Link Zgłoś
danillko Re: Szogun! Gdzie jest Szogun?! 11.06.15, 11:08 religijnych.uczuc.obraza napisał: > Miałem podobne wrażenia co do L. Kaczyńskiego ale szybko się rozczarowałem. Dla > tego spodziewam się powtórki. Duda nie ma brata-bliźniaka i do tego jest znacznie młodszy od L. Kaczyńskiego, gdy ten startował na urząd w 2005. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Szogun! Gdzie jest Szogun?! 11.06.15, 11:16 I co z tego? Wywodzi się z tego samego zdegenerowanego środowiska politycznego (PiS). Odpowiedz Link Zgłoś
danillko Re: Szogun! Gdzie jest Szogun?! 11.06.15, 11:35 religijnych.uczuc.obraza napisał: > I co z tego? Wywodzi się z tego samego zdegenerowanego środowiska politycznego > (PiS). Wszystkie te środowiska wywodzą się z postsolidarnościowej opozycji... Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Szogun! Gdzie jest Szogun?! 11.06.15, 11:38 Ale PiS jest z nich najbardziej zdegenerowane. Odpowiedz Link Zgłoś
danillko Re: Szogun! Gdzie jest Szogun?! 11.06.15, 12:07 religijnych.uczuc.obraza napisał: > Ale PiS jest z nich najbardziej zdegenerowane. To PO jest tą oazą kultury i dobrego smaku? "Ch..j, d..pa i kamieni kupa" - To ten wykwintny język, salonowe obycie i niezdegenerowany sposób myślenia o Państwie? Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Szogun! Gdzie jest Szogun?! 11.06.15, 12:11 Gdzie tak napisałem o PO? Skąd się u ciebie biorą te projekcje? Napisałem tylko że PiS jest najbardziej zdegenerowanym towarzychem. Odpowiedz Link Zgłoś
danillko Re: Szogun! Gdzie jest Szogun?! 11.06.15, 12:16 religijnych.uczuc.obraza napisał: > Gdzie tak napisałem o PO? Skąd się u ciebie biorą te projekcje? Napisałem tylko > że PiS jest najbardziej zdegenerowanym towarzychem. Piszesz bzdury... Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Szogun! Gdzie jest Szogun?! 11.06.15, 12:20 Nieprawda. Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Dziś orędzie prezydenta elekta? 11.06.15, 12:10 Powie coś o prześladowanych dzieciach polskich na Litwie? Odpowiedz Link Zgłoś
danillko Re: Dziś orędzie prezydenta elekta? 11.06.15, 12:17 rzewuski1 napisał: > Powie coś o prześladowanych dzieciach polskich na Litwie? A co akurat Ciebie obchodzą Polacy na Litwie? Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Dziś orędzie prezydenta elekta? 11.06.15, 12:23 A co akurat Ciebie obchodzą Polacy na Litwie? Bardziej mnie obchodzą niż prezydenta elekta który ma ich gdzieś. Odpowiedz Link Zgłoś
danillko Re: Dziś orędzie prezydenta elekta? 11.06.15, 12:45 rzewuski1 napisał: > A co akurat Ciebie obchodzą Polacy na Litwie? > > Bardziej mnie obchodzą niż prezydenta elekta który ma ich gdzieś. Od kiedy to oni Cię obchodzą, skoro przez szereg lat w ogóle nie obchodzili urzędującego Prezydenta (uprzednio Marszałka Sejmu). Najwyraźniej miał ich gdzieś przez co najmniej 8 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Dziś orędzie prezydenta elekta? 11.06.15, 12:54 Oczywiście kłamiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Dziś orędzie prezydenta elekta? 11.06.15, 12:54 Wymówki , ja nic nie robię bo tamten nic nie robił. Odpowiedz Link Zgłoś
danillko Re: Dziś orędzie prezydenta elekta? 11.06.15, 13:12 rzewuski1 napisał: > Wymówki , ja nic nie robię bo tamten nic nie robił. No, w końcu wydusiłeś to z siebie. Teraz już wiesz dlaczego Kukiz bez programu zebrał 20% i ile % na jesień zbiorą "stonogi", jeżeli nic się nie zmieni? Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Dziś orędzie prezydenta elekta? 11.06.15, 13:19 Ani słowa nie powiedział , nie wyraził nawet zaniepokojenia . I to jest prezydent którym miał chronić Polaków zagranicą? Odpowiedz Link Zgłoś
13kisiel Re: Dziś orędzie prezydenta elekta? 11.06.15, 12:13 gdzie jest Bronek??? jeszcze chla PO porażce ??? Odpowiedz Link Zgłoś
ludwik_7125 Re: Dziś orędzie prezydenta elekta? 11.06.15, 13:04 Putin szykuje podarek. Truchło Tu-154. W ramach podzięki za owocną współpracę z PiS. wiadomosci.onet.pl/putin-szykuje-dudzie-podarek/6ck74d Odpowiedz Link Zgłoś
danillko Re: Dziś orędzie prezydenta elekta? 11.06.15, 13:14 Nie Twoja sprawa Jaśnie Oświecony. To własność naszego państwa i ma wrócić do właścicieli, czyli do Polski. ludwik_7125 napisał: > Putin szykuje podarek. Truchło Tu-154. W ramach podzięki za owocną współpracę z > PiS. > > wiadomosci.onet.pl/putin-szykuje-dudzie-podarek/6ck74d Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Dziś orędzie prezydenta elekta? 11.06.15, 13:17 Dlaczego Malezyjczycy do tej pory nie odzyskali swego wraku? A co z wrakiem airbusa Germanwings? Dlaczego wciąż we Francji? Odpowiedz Link Zgłoś
danillko Re: Dziś orędzie prezydenta elekta? 11.06.15, 13:21 Czy wyglądam na Malezyjczyka albo Niemca? Polski samolot rządowy jest własnością naszego Państwa i ma być nam oddany. religijnych.uczuc.obraza napisał: > Dlaczego Malezyjczycy do tej pory nie odzyskali swego wraku? A co z wrakiem air > busa Germanwings? Dlaczego wciąż we Francji? Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Dziś orędzie prezydenta elekta? 11.06.15, 13:25 To już nie jest samolot. To śmieci. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Dziś orędzie prezydenta elekta? 11.06.15, 13:30 jest własnością naszego Państwa i ma być nam oddany. a co ktoś go ukradł ? zmuszał go ktoś do ebnięcia w nie naszą ziemię ? Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno "Wciaz" to ile miesiecy jest? 11.06.15, 13:31 Czy to jest 5 lat czy moze mniej? Masz tutaj raport o wstepnych dochodzeniach z maja 2015: www.bea.aero/docspa/2015/d-px150324.en/pdf/d-px150324.en.pdf A reszte sobie wybierz poczytaj: www.bea.aero/en/enquetes/flight.gwi18g/flight.gwi18g.php Gdy zas chodzi o wrak, to w zasadzie zlozenie tej mozaiki w hangarze badawczym, bedzie nie lata wyczynem dla cierpliwych. Samolot rozpadl sie na pyl wbijajac sie w skaly. To jest za trudne do wyobrazenia, wiec nie uruchamiaj wyobrazni. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: "Wciaz" to ile miesiecy jest? 11.06.15, 13:48 "Wciąż" to jest za długo. Powinni od razu byli oddać wrak Niemcom żeby nie było wątpliwości. I dlaczego Niemcy nie prowadzą śledztwa tylko dajesz linki do Francuzów? Przecież to był niemiecki samolot. To tak jakbyś linkował tu Anodinę. W Lockerbie też się w pył rozpirzył a mimo to złożyli wrak w hangarze. inna sprawa że Szkoci do dziś nie oddali wraku Amerykanom. 27 lat to chyba dłużej niż 5 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno p...sz 11.06.15, 14:23 Wrak i wszystko, co dotyczy katastrofy, bada mieszana komisja ekspertow Airbus Industreis, czyli komisja francusko-niemiecka jako ze i rozbity samolot jest wspolnym produktem. Badania trwaja zaledwie kilka miesiecy. Laboratoria do odczytu rejestratorow lotu posiada zarowno producent jak i BEA. Gdzie roja Ci sie problemy? Problemow ZADNYCH nie ma. Na jakiej podstawie sformulowane sa Twoje opnie o wraku Boeinga 747-121 z Lockerby? Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: p...sz 11.06.15, 14:53 W przypadku tupolewa badanie prowadziły komisje: międzynarodowa MAK oraz polska. W czym tu problem? Laboratoria posiadał zarówno Rosja jak i Polska. Gdzie tu problem? Wrak zbadano i teraz jest już do niczego nie potrzebny. Opiniaę wyrobiłem sobie na podstawie zdjęć szczątków wraku z Lockerbie. A ty swoją o wraku airbusa na podstawie czego sobie wyrobiłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Gdybys zajrzal do zacytowanego dokumentu 11.06.15, 14:59 to nie zadalbys tego kompromitujacego i glupiego pytania. Strona nr 25, zdjecie z wawozu: www.bea.aero/docspa/2015/d-px150324.en/pdf/d-px150324.en.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Gdybys zajrzal do zacytowanego dokumentu 11.06.15, 15:03 A to jest z Lockerbie: webra.cas.sc.edu/hvri/image/features/dec2013/panam1.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: to wrzuc jeszcze Smolensk 11.06.15, 15:09 Tam to w ogóle był drobny pył bo przecież były wybuchy. Aż ruscy musieli wybijać szyby w oknach. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno I jeszcze jedno: 11.06.15, 14:43 Cytuje z dokumentu: The BEA associated the following foreign counterparts with the Safety Investigation, which then appointed Accredited Representatives: the BFU (Germany), the aeroplane being registered in Germany and operated by a German airline. This made it possible to obtain the assistance of technical advisers from Germanwings; ? the CIAIAC (Spain). This made it possible to obtain information relating to the aeroplane’s stop at Barcelona and data from the Spanish ATC service. Controlled descent on autopilot, collision with terrain Aircraft Airbus A320-211 registered D-AIPX Date and time 24 March 2015 at 09 h 41 The BEA also associated technical advisers from EASA, the DGAC, Snecma (on hehalf of CFM) and Airbus. The Safety Investigation is organised with three working groups in the following areas: aircraft, aeroplane systems and operations. The Accredited Representatives and the technical advisers were divided between the three groups. At the time of the publication of this report, Australia, Israel and Japan appointed experts to follow the Safety Investigation, in accordance with standards and recommended practices in ICAO Annex 13, since some of the victims came from these countries. The BEA’s Safety Investigation, whose sole objective is to prevent accidents and incidents, will include the collection and analysis of data, a statement of conclusions, including the determination of the causes and/or contributing factors and, where appropriate, the issuing of Safety Recommendations. ---- Moj komentarz: jesli jeszcze cos palniesz, to sie osmieszysz. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: I jeszcze jedno: 11.06.15, 15:00 nazimno napisał: > To zupełnie jak MAK, który do swoich prac dołączył przedstawiciela PKBWL, bo ofiary w Smoleńsku były z Polski a samolot też był zarejestrowany w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
ludwik_7125 Re: Dziś orędzie prezydenta elekta? 11.06.15, 15:28 > Nie Twoja sprawa Jaśnie Oświecony. To własność naszego państwa i ma wrócić do właścicieli, czyli do Polski. Toteż mi to powiewa, czy złom wróci. Jego miejscem już dawno powinien być piec. Raczki Putina też nie niewyciągnięte do mnie tylko do PiSu. Adres wyraźny. Swój nie zeżre swojego współpracownika. Odpowiedz Link Zgłoś
tomjani Re: Dziś orędzie prezydenta elekta? 13.06.15, 07:53 psipsia napsipsiała: > erekta ;-) Psipsio, to Ty aż taka wyposzczona? :O) Odpowiedz Link Zgłoś