Dodaj do ulubionych

Kopacz jest chyba bystra inaczej...

20.06.15, 18:33
Mówią, że nie ma głupich wodzów tylko ich doradcy. Ale w przypadku PO zdaje się, że tam wszyscy są mądrzy inaczej. Innymi słowy niczego nie rozumieją z tego co się dzieje. Dwa przykłady:
1. Jak można kontynuować podkreślanie osiągnięć 25 lecia gdy się chce przekonać do siebie ludzi, którzy zdecydowali się poprzeć ruch protestu przeciwko zastanemu? Aż się prosi o wykazanie co jeszcze jest do zrobienia i na tym się skupić. :/
2. Jak można nadal brnąć w mowę nienawiści gdy konkurent polityczny zaskarbia sobie sympatię wielu nawołując do skończenia z tą mową (nieważne czy szczerze, ale tak jest postrzegany)?
Obserwuj wątek
    • 13kisiel Re: Kopacz jest chyba bystra inaczej... 20.06.15, 18:34
      25 lat złodziejstwa i niszczenia przemysłu kosztem Niemiec...oto osiągnięcia w/w lecia
    • uu1 Re: Kopacz jest chyba bystra inaczej... 20.06.15, 18:48
      PEK ma chyba kompleks W. Churchilla - To, co wam zaproponuję, nie jest popularne. Nie jest miłe. Proponuję wam ciężką pracę do wyborów - mówiła do polityków Platformy Ewa Kopacz.
      I rodzi się pytanie - dlaczego nie pracowaliście ciężko przez ostatnie 7 lat?
      --------------------------
      • 13kisiel Re: Kopacz jest chyba bystra inaczej... 20.06.15, 18:50
        pracowali ciężko,kradli i niszczyli co się da o aferach polszewików z litości nie wspominam
        • nachlany_wolak Pluj na peło. 30 srebrników nie dali ci za fryko 20.06.15, 19:28
    • qqazz Sam chyba jesteś chyba bystry inaczej:) 20.06.15, 18:50
      To tak żartobliwie na wstępie.
      Przekaz p. Premier jest skierowany "do wewnątrz", celem jest scementowanie aktualnego elektoratu PO i jego utrzymanie, wyjście na zewnątrz jest olbrzymim ryzykiem a i nie ma za bardzo z czym wyjść, to poletko świetnie zagospodarowali PiS, Kukiz i niszowo JKM. P. Kopacz buduje twierdzę na ciężkie czasy w której trzeba cementu, a co ma nim być?

pozdrawiam
      • taziuta Czyli chce przetrwać a nie wygrać? 20.06.15, 19:26
        qqazz napisał:
        Re: Sam chyba jesteś chyba bystry inaczej:)

> Przekaz p. Premier jest skierowany "do wewnątrz", celem jest scementowanie aktualnego
        > elektoratu PO i jego utrzymanie, wyjście na zewnątrz jest olbrzymim ryzykiem a i nie ma za
        > bardzo z czym wyjść, to poletko świetnie zagospodarowali PiS, Kukiz i niszowo JKM. P.

Aktualny elektorat jest tak samo wierny PO jak był elektorat SLD w r. 2005 (w 2001 - 41%). Utrzymać go można tylko atrakcyjnymi hasłami. A co jest atrakcyjnego w podkreślaniu osiągnięć (bo to co jest przyjmujemy jako należne, od Boga nam dane), kiedy dookoła tyle jeszcze kulejącego, na co wskazują konkurenci?

> Kopacz buduje twierdzę na ciężkie czasy w której trzeba cementu, a co ma nim być?

Jak wyżej. A co do przetrwalników to osiągają może 5, może 6%. O taką twierdzę jej chodzi?
        • qqazz Re: Czyli chce przetrwać a nie wygrać? 20.06.15, 19:34
          A co innego pozostało p. Premier?

pozdrawiam
      • inocom Podobnie się cementował SLD 20.06.15, 19:26
        qqazz napisał:

> To tak żartobliwie na wstępie.
        > Przekaz p. Premier jest skierowany "do wewnątrz", celem jest scementowanie aktu
        > alnego elektoratu PO i jego utrzymanie, wyjście na zewnątrz jest olbrzymim ryzy
        > kiem a i nie ma za bardzo z czym wyjść, to poletko świetnie zagospodarowali PiS
        > , Kukiz i niszowo JKM. P. Kopacz buduje twierdzę na ciężkie czasy w której trze
        > ba cementu, a co ma nim być?

Na dobre mu to wyszło.
        • qqazz Kukiz zeżre i przemieli PO 20.06.15, 19:35

pozdrawiam
          • inocom Re: Kukiz zeżre i przemieli PO 20.06.15, 19:53
            qqazz napisał:

Ale do końca będą zwarci :)
            • qqazz Re: Kukiz zeżre i przemieli PO 20.06.15, 19:58
              Cóż Im pozostało? A nuz sie uda? Taż ciemny lud wszystko kupi.

pozdrawiam
              • inocom Re: Kukiz zeżre i przemieli PO 21.06.15, 00:26
                qqazz napisał:

> Cóż Im pozostało? A nuz sie uda? Taż ciemny lud wszystko kupi.

Już BMK próbował, nawet z młodymi twarzami, podczas kampanii prezydenckiej. Teraz pakuje walizki. PO czeka to samo.
              • 141288bs Re: Kukiz zeżre i przemieli PO 21.06.15, 08:03
                qqazz napisał:

> Cóż Im pozostało? A nuz sie uda? Taż ciemny lud wszystko kupi.
                >
                >
                > pozdrawiam

-coz pozostalo? - szczaw i mirabelki.
      • mara571 Re: Sam chyba jesteś chyba bystry inaczej:) 20.06.15, 20:00
        qqazz napisał:

> To tak żartobliwie na wstępie.
        > Przekaz p. Premier jest skierowany "do wewnątrz", celem jest scementowanie aktu
        > alnego elektoratu PO i jego utrzymanie, wyjście na zewnątrz jest olbrzymim ryzy
        > kiem a i nie ma za bardzo z czym wyjść, to poletko świetnie zagospodarowali PiS
        > , Kukiz i niszowo JKM. P. Kopacz buduje twierdzę na ciężkie czasy w której trze
        > ba cementu, a co ma nim być?

Jedynem cementem PO jest wladza, mozliwosc zarabiania niemalych pieniedzy nawszystkich jej szczeblach. Dzieki Tuskowi innego programu nie ma.

Dla mnie szczegolnie zabawne byly uwagi Kopacz o sterowaniu z tylnego siedzenia. Osoba, ktora sterowana jest z telefonu w Brukseli powinna sobie darowac tego typu uwagi.

Autorem jej wystapienia byl zapewne Misiek. Pycha Miska K. nie pozwala mu na samokrytyczna analize bledow, ktore popelnil w kampanii Komorowskiego. W maju tez krzyczal, ze PiS schowal Maciarewicza i Pawlowicz. W niczym to Komorowskiemu nie pomoglo.
    • inocom Re: Kopacz jest chyba bystra inaczej... 20.06.15, 19:25
      Najlepsze jest to, że im do życia potrzeba akceptacji :).

Bo mi to laska, nie ma potrzeby akceptacji mojej osoby. No ale nie jestem politykiem.
      Mogę mówić to co myślę między oczy :)
      • taziuta Re: Kopacz jest chyba bystra inaczej... 20.06.15, 19:29
        inocom napisał:

> Bo mi to laska, nie ma potrzeby akceptacji mojej osoby./.../
        > Mogę mówić to co myślę między oczy :)

Bo Ty nie masz wyboru, Ciebie (prawie) nikt nie akceptuje, chciał czy nie. ;)
        • inocom Re: Kopacz jest chyba bystra inaczej... 20.06.15, 19:39
          taziuta napisał:

> inocom napisał:
          >
          > > Bo mi to laska, nie ma potrzeby akceptacji mojej osoby./.../
          > > Mogę mówić to co myślę między oczy :)
          >
          > Bo Ty nie masz wyboru, Ciebie (prawie) nikt nie akceptuje, chciał czy nie. ;)

Spoko. Znajomych mi nie brakuje.
          • taziuta Re: Kopacz jest chyba bystra inaczej... 20.06.15, 20:06
            inocom napisał:

> taziuta napisał:

> > Bo Ty nie masz wyboru, Ciebie (prawie) nikt nie akceptuje, chciał czy nie. ;)

> Spoko. Znajomych mi nie brakuje.

Dobrze wiesz o co mi chodzi. O życie forumowe, czyli alternatywne. :)
            • inocom Re: Kopacz jest chyba bystra inaczej... 21.06.15, 00:18
              taziuta napisał:

> inocom napisał:
              >
              > > taziuta napisał:
              >
              > > > Bo Ty nie masz wyboru, Ciebie (prawie) nikt nie akceptuje, chciał c
              > zy nie. ;)
              >
              > > Spoko. Znajomych mi nie brakuje.
              >
              > Dobrze wiesz o co mi chodzi. O życie forumowe, czyli alternatywne. :)

E tam. Nie wiem jak Ty, ale ja nie jestem alternatywny :) Jestem realny :)

Nigdy mnie nie bawiło granie kogoś innego niż się jest.
              • taziuta Re: Kopacz jest chyba bystra inaczej... 21.06.15, 07:04
                inocom napisał:

> Nigdy mnie nie bawiło granie kogoś innego niż się jest.

Mnie też. Jednak ludzie (w swej forumowej masie) wolą konformistów, kolego. :)
                • inocom Re: Kopacz jest chyba bystra inaczej... 21.06.15, 14:31
                  taziuta napisał:

> inocom napisał:
                  >
                  > > Nigdy mnie nie bawiło granie kogoś innego niż się jest.
                  >
                  > Mnie też. Jednak ludzie (w swej forumowej masie) wolą konformistów, kolego. :)

Może i ludzie wolą. Nie mniej lepiej jest mieć tylko jakieś półtysiąca znajomych, na których można polegać 24 h/365 d. Niż 10 tysięcy klakierów.

Popatrz na PO czy PZPR jak skończyły mając miliony sympatyków.
                • inocom 6 stopni oddalenia 22.06.15, 01:19
                  taziuta napisał:

> inocom napisał:
                  >
                  > > Nigdy mnie nie bawiło granie kogoś innego niż się jest.
                  >
                  > Mnie też. Jednak ludzie (w swej forumowej masie) wolą konformistów, kolego. :)

en.wikipedia.org/wiki/Six_degrees_of_separation
                  Średnia to 5.75 maximum to 12.

Każdy z nas ma dojście do Franciszka. Nie potrzeba polityków. Wystarczą znajomi.
                  Wtedy wystarczy 1 stopień oddalenia w moim przypadku.

W Twoim wypadku, by dotrzeć do Franciszka potrzeba 2 stopni oddalenia. Pomyślałeś kiedyś o tym? :))))))))))))

Świat jest diabelsko mały. Każdy zna każdego, a politykom się wydaje, że działają incognito.
                  • taziuta Re: 6 stopni oddalenia 22.06.15, 05:17
                    inocom napisał:

/.../
                    > Każdy z nas ma dojście do Franciszka. Nie potrzeba polityków. Wystarczą znajomi.
                    > Wtedy wystarczy 1 stopień oddalenia w moim przypadku.
                    >
                    > W Twoim wypadku, by dotrzeć do Franciszka potrzeba 2 stopni oddalenia. Pomyślałeś
                    > kiedyś o tym? :))))))))))))

I'm flattered, megalomanie! ;)
                    • inocom Re: 6 stopni oddalenia 22.06.15, 07:33
                      Nie chodzi tu o żadne megalomaństwo. Jesteśmy zwierzętami stadnymi. Każdy zna każdego. :D

Jesteś marynarzem. Powinieneś zrozumieć, iż w każdym porcie jest osoba czekająca.

A Kopacz jest faktycznie myśląca inaczej. Zatraciła instynkt.
    • nachlany_wolak Wali dekielek ci coraz bardziej ? 20.06.15, 19:27
      • taziuta Mi, czy pełowiakom? n/t 20.06.15, 19:31
        • nachlany_wolak Ci 20.06.15, 19:39
          • uu1 Re: Ci 20.06.15, 19:43
            Ktoś się ciebie kłania.
            Nie ciebie tylko tobie.
            Mi?
            Nie mi tylko mnie.
            A mówiłem, że ciebie.
            ------------------------
            • nachlany_wolak Tą myśl pod kreską skopiowałem se 20.06.15, 19:47
    • nachlany_wolak Cywilizacja obrazkowa 20.06.15, 19:37
      teksty nie dla ciebie ? Za dużo czytania ?
      wyborcza.pl/duzyformat/1,127291,5222851,Fundacja_na_ciezkie_czasy.html
    • taziuta Próbka 'uprzejmej' mowy w wykonaniu p. Kopacz 20.06.15, 20:04
      Chcę rozmawiać o dobrych zmianach dla Polski - no, chyba, że pan już abdykował. A jeśli tak, to niech Pan powie to jasno - atakowała premier Kopacz, dodając, że może rozmawiać z Beatą Szydło i Jarosławem Kaczyńskim jednocześnie. - Jeśli pan wyśle na tę rozmowę panią Beatę Szydło, na tę debatę - oczywiście też będę rozmawiała. Gdybyście nie mogli się na wszelki wypadek dogadać, kto ma przyjść, to przyjdźcie obydwoje - dodała.
      • m.c.hrabia Re: Próbka 'uprzejmej' mowy w wykonaniu p. Kopacz 20.06.15, 20:06
        Fakt .
        kret piał przemówienie ,albo debil.
        • inocom Re: Próbka 'uprzejmej' mowy w wykonaniu p. Kopacz 21.06.15, 00:25
          m.c.hrabia napisał:

> Fakt .
          > kret piał przemówienie ,albo debil.

Wiem że sobota, ale o 20 tak na bani?
      • bikej5 Re: Próbka 'uprzejmej' mowy w wykonaniu p. Kopacz 20.06.15, 22:50
        zaklinanie rzeczywistości i zgrana płyta.

coś się skończyło pani Kopacz.Kaczyński już się nie chce z przezywać.
      • volupte Re: Próbka 'uprzejmej' mowy w wykonaniu p. Kopacz 22.06.15, 08:45
        To zapewne jest mowa koncyliacyjna :-),,Front jest przełamany", "kontratak trwa", "cele są daleko poza frontem" albo "pierwsza część ofensywy za nami", "do momentu zwycięstwa daleko" - powtarza Jarosław Kaczyński.
        Do jakiej bitwy się szykuje?"
    • camille_pissarro Wystarczyło posłuchać i znaleźć róznice między tym 20.06.15, 22:56
      co mówił Kaczor o tym co dukała obecna premier. Kaczyński w swym wystąpieniu ani razu nie odwołał się do Platformy Obywatelskiej, przemówienie na konwencji Kopacz bez wymienianego w różnych przypadkach słowa, wytrychu "PiS" praktycznie by nie istniało :-)
      • taziuta Re: Wystarczyło posłuchać i znaleźć róznice międz 21.06.15, 07:06
        camille_pissarro napisał:

> /.../ przemówienie na konwencji Kopacz bez wymienianego w różnych przypadkach słowa,
        > wytrychu "PiS" praktycznie by nie istniało :-)

Aż dziw, że oni (PO) tego nie widzą/nie rozumieją.
    • haen2010 Na jej usprawiedliwienie 21.06.15, 07:41
      To zbiera cięgi za bajery tuskowe i jego brylowanie w świecie high society, kończenie roboty w czwartek pm. i zaczynanie we wtorek.

Poza tym, to orłem polityki nigdy nie była. Została wygadaną, prowincjonalną lekarką.
      • inocom Re: Na jej usprawiedliwienie 21.06.15, 16:52
        haen2010 napisał:

> To zbiera cięgi za bajery tuskowe i jego brylowanie w świecie high so
        > ciety
        , kończenie roboty w czwartek pm. i zaczynanie we wtorek.
        >
        > Poza tym, to orłem polityki nigdy nie była. Została wygadaną, prowincjonalną le
        > karką.

Nawet ociemniały widzi, że PO już nie jest trendy. Nie da się zabłysnąć hasłem "popieram PO". Młodzi już nie chcą PO, która okazała się partią gorszą od SLD. Gdyby nie wprowadzenie Polski do UE przez SLD to czym by zabłysnęła PO, jakby nie miała środków do marnowania.

Dać PO władzę a sami się wykończą.
        • volupte Re: Na jej usprawiedliwienie 22.06.15, 08:49
          ,,
          Dać PO władzę a sami się wykończą. "
          To samo sie tyczy pisu:-)
      • w_v_w Re: Na jej usprawiedliwienie 22.06.15, 06:28
        wszystkie potencjalne "orly" w PO wyciete przez Tuska, zostala banda klakierow. :D:D

Ewa no coz...:)
        • haen2010 Re: Na jej usprawiedliwienie 22.06.15, 08:05
          Sopocki bubek, sprytny ale bez wyobraźni, nawet nie zauważył, że zglajchszaltowanie partii rządzącej oznacza również bezwład instytucji państwa.

Taki mały, z przerostem ambicji dupek.
          • taziuta Re: Na jej usprawiedliwienie 22.06.15, 08:28
            haen2010 napisał:

> Sopocki bubek, sprytny ale bez wyobraźni, nawet nie zauważył, że zglajchszaltowanie partii
            > rządzącej oznacza również bezwład instytucji państwa.
            >
            > Taki mały, z przerostem ambicji dupek.

Niestety większość naszych 'wodzów' (jeśli nie wszyscy) jest taka sama. Patrz JarKacz, Miller, Palikot...
            • haen2010 Re: Na jej usprawiedliwienie 22.06.15, 09:42
              Palikota bym wyłączył, bo padł on ofiarą tuskowej filozofii państwa. Jest to, niestety, facet kompletnie pozbawiony intuicji politycznej, Chaos myślowy , własne ego dominantą. Można go uważać za filozoficznego głupka politycznego.

Natomiast ci praktycy władzy - no, jedno łajdactwo do fundamentu. Polska to ciągle "postaw czerwonego sukna".
    • zapijaczony_ryj Miała kłopoty ze słuchawką? 22.06.15, 08:59
      Czy może z rozpiętym rozporkiem?
      A moe z włosami w nosie i kolejnym liftingiem?
      • don.kichote Miała inne kłopoty... 22.06.15, 09:14
        www.youtube.com/watch?v=RJM6shbRpeQ

Równie zabawne
        • edd.y POpychanie:) 22.06.15, 10:14

Bardzo zabawne. I zalosne.
          • akiriusz Re: POpychanie:) 22.06.15, 13:56
            Imho tam nie ma żadnego innego pomysłu. Po ośmiu latach rządzenia każda partia staje się po prostu partią władzy, taka jest po prostu nieuchronna dynamika społeczna. Po zdegenerowała się nawet bardziej, przez słabość opozycji i wizję wiecznych rządów. Wizja odsunięcia od konfitur wywołuje złość i wściekłość, a w następstwie agresję. I tą agresję głównie na konwencji było widać. Jeśli tego nie uda się ukryć, to faktycznie będzie kiepsko - z drugiej strony została bowiem ukryta i szokująco - to pis pozycjonuje się teraz lepiej na partię miłości i pokoju.

p. kopacz ma imho osobisty problem tutaj - jako najbliższa przyboczna tuska przyzwyczaiła się do pewnej arogancji i tego że może wszystko. A tu się sytuacja zmieniła, i ta arogancja aż kole w oczy. Choćby kolesianka na marszałka sejmu. To jest arogancja na miarę starożytnego despoty, bez liczenia się jak to ludzie odbiorą.

Akiriusz
            -------------------------------------------------------
            przeczytane.org | blog literacki
            www.przeczytane.org/china-mieville-dworzec-perdido/

• gelati Re: POpychanie:) 22.06.15, 17:43
              Kopacz jest zalosna.
    • taziuta Znowu spuścili ze smyczy Niesiola? :/ 22.06.15, 20:06
      Dziś w "Kropce nad i" znowu pojawił się Niesiołowski. I znowu jest sobą...
      • remez2 Re: Znowu spuścili ze smyczy Niesiola? :/ 22.06.15, 20:15
        taziuta napisał:

> Dziś w "Kropce nad i" znowu pojawił się Niesiołowski. I znowu jest sobą...
        Róbta tak dalej - to apel do Platformy (podobno) Obywatelskiej.
        • gtxl.1 Re: Znowu spuścili ze smyczy Niesiola? :/ 22.06.15, 20:23
          remez2 napisał:

> taziuta napisał:
          >
          > > Dziś w "Kropce nad i" znowu pojawił się Niesiołowski. I znowu jest sobą..
          > .
          > Róbta tak dalej - to apel do Platformy (podobno) Obywatelskiej.

Tak jest...tylko tak dalej.
      • bikej5 Re: Znowu spuścili ze smyczy Niesiola? :/ 22.06.15, 20:22
        Kopacz też,która z trudem buduje zdania podrzędnie złożone.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka