Dodaj do ulubionych

Oto kim jest naprawdę Kukiz,

15.07.15, 20:22
dziennikarz Polsatu News P. Witwicki podsumowuje Kukiza, faceta który gdy mija się z prawdą, to się jej nie kłania, taka nowsza wersja "człowieka który się kulom nie kłaniał", nie, nie chodzi o L. Kaczyńskiego, więc,
Byłem w wieczór wyborczy u Kukiza. Pamiętam jak zapowiedział, że nie będzie rozmawiał z tvn24. Za pół godziny był u nich na antenie. Po wyborach dowiedziałem się, że ludzie Kukiza pracują nad programem. Szybko okazało się jednak, że każdy program jest kłamstwem. Z Korwin- Mikke miał iść razem, bo zgadzają się w wielu sprawach. Pójdą osobno, bo się ze sobą nie zgadzają. Kukiz krytykował też PiS, który był jednym z "klanów, który łupi ten naród". Teraz planuje z partią koalicje i trzyma kciuki za Beatę Szydło. Ludzie z którymi miał rozbić system okazali się zbyt systemowi. Media kłamią i pomijają Kukiza. Wiemy o tym, bo on sam mówi o tym często w mediach. In vitro czy legalizacja marihuany to tematy zastępcze. Widziałem więc wywiad w którym Kukiz cały czas wracał do tych tematów. Potrzebna jest repolonizacja. Jak ma wyglądać? Tym zajmą się eksperci. Jacy eksperci? Nie wiadomo. I to jedyny pewnik w tym wszystkim. Wiadomo, że nic nie wiadomo.
Obserwuj wątek
    • lepkie.lapki Re: Oto kim jest naprawdę Kukiz, 15.07.15, 21:05
      Jednym słowem - wzór, ideał polskiego polityka.
    • adam.eu Re: Oto kim jest naprawdę Kukiz, 15.07.15, 21:10
      czan-dra napisał:

> dziennikarz Polsatu News P. Witwicki podsumowuje Kukiza, faceta który gdy mija
      > się z prawdą, to się jej nie kłania, taka nowsza wersja "człowieka który się ku
      > lom nie kłaniał", nie, nie chodzi o L. Kaczyńskiego, więc,
      ....................................

A teraz zastanów się.
      Czy aby nie na każdą opcję polityczną można wysmarować jeszcze gorsze rzeczy?
      Zastanów się, komu zależy, aby obsmarować Kukiza?
      Zastanów się, w czyich rękach są media?
      A może wiesz doskonale wszystko?
      • volupte Re: Oto kim jest naprawdę Kukiz, 15.07.15, 21:32
        Ale w tym przytoczonym fragmencie nie ma obsmarowania . Sa fakty które wiele osób słyszało i widziało.
        • adam.eu Re: Oto kim jest naprawdę Kukiz, 15.07.15, 21:55
          volupte napisał:

> Ale w tym przytoczonym fragmencie nie ma obsmarowania . Sa fakty które wiele os
          > ób słyszało i widziało.

Jak zapewne wiesz, różne rzeczy różne osoby różnie widzą, a jeszcze różniej relacjonują.
          Tak więc mnie to zupełnie nie zraża.

A jakie FAKTY można pisać o SLD, PO, PIS, o kościele itd?

Słyszałem wywiad z nim w radiu i trzymam kciuki za niego.
          Kto się go boi? I dlaczego?
          • volupte Re: Oto kim jest naprawdę Kukiz, 15.07.15, 22:03
            A jakie FAKTY można pisać o SLD, PO, PIS, o kościele itd? - z tym mozna sie zgodzić , inni tez raz mówia tak a raz siak. Ale on zapowiadał sie jako szczery i uczciwy , a jednak tez mataczy jak inni. Oglądałem juz kilka wywiadów z nim i są momenty ze da sie lubić , ale wiekszośc niestrawna .
            • adam.eu Re: Oto kim jest naprawdę Kukiz, 15.07.15, 22:27
              volupte napisał:

> A jakie FAKTY można pisać o SLD, PO, PIS, o kościele itd? - z tym mozna sie zgo
              > dzić , inni tez raz mówia tak a raz siak. Ale on zapowiadał sie jako szczery i
              > uczciwy , a jednak tez mataczy jak inni. Oglądałem juz kilka wywiadów z nim i s
              > ą momenty ze da sie lubić , ale wiekszośc niestrawna .

Każdy co innego trawi i nieco inaczej widzi.
              Na razie ciągle powtarzam, oddam głos na Kukiza albo na Petru lub nieważny.
              • volupte Re: Oto kim jest naprawdę Kukiz, 16.07.15, 00:59
                Na Petru to jeszcze rozumiem bo gosć konkretny i ma swoje zdanie którego sie trzyma , wprawdzie jeszcze nie ujawnili całego swojego programu , ale po 18.07. , po kongresie wiecej sie dowiemy. Na Kukiza to chyba tylko z .....miłości , bo tam tylko JOWy i .....pustka , na razie. Tez moze bedzie wiecej. Zobaczymy.
              • sverir Re: Oto kim jest naprawdę Kukiz, 16.07.15, 06:53
                > Każdy co innego trawi i nieco inaczej widzi.

A przede wszystkim inaczej ocenia.
              • erte2 Re: Oto kim jest naprawdę Kukiz, 16.07.15, 09:20
                adam.eu napisał:
                Na razie ciągle powtarzam, oddam głos na Kukiza albo na Petru lub nieważny.
                Wybacz, ale tego to już w ogóle nie rozumiem. Bo z jednej strony chcesz głosować na faceta który chce "rozjebać to wszystko" (cytat) i na gruzach "tego wszystkiego" coś może wybudować, ale sam do końca nie wie co - dom, stodołę, a może dyskotekę - bez planu, bez projektu, i nawet nie wie z czego. "Rozjebie się a potem zobaczymy".
                A z drugiej - na kogoś kto z kalkulatorem w ręku pragnie uporządkować i uprościć istniejący stan rzeczy, a jego główną zaletą jest spokój i racjonalność.
                Czyli mamy dwie absolutnie przeciwstawne wizje, dwa różne spojrzenia i po prostu dwie absolutnie wykluczające się możliwości rządzeniia państwem.
                Więc?
                • adam.eu Re: Oto kim jest naprawdę Kukiz, 16.07.15, 22:05
                  erte2 napisał:

> Czyli mamy dwie absolutnie przeciwstawne wizje, dwa różne spojrzenia i po prost
                  > u dwie absolutnie wykluczające się możliwości rządzeniia państwem.
                  > Więc?

Jeżeli chodzi o Kukiza to ostatnie moje wiadomości na jego temat to audycja w polskim radiu

A Petru? Moim zdaniem w wielu sprawach ma po prostu rację.
                  Czego niestety nie mogłem powiedzieć pupilku Tuska Rostowskim.

Moim zdaniem obydwie opinie są cenne i powinny się ścierać w parlamencie w rzeczowej dyskusji. Problem to taki, że PO wszystko wie lepiej.
          • sclavus Re: Oto kim jest naprawdę Kukiz, 15.07.15, 23:14
            ... nikt się go nie boi... - a dlaczego?
            Trudno się bać pajaca - można go tylko wyśmiać!!
        • jola.iza1 Re: Cuś jak fakty z Jarucką? 15.07.15, 22:49
          I z aferą Olina?

> Ale w tym przytoczonym fragmencie nie ma obsmarowania . Sa fakty które wiele os
          > ób słyszało i widziało.
    • 13kisiel Re: Oto kim jest naprawdę Kukiz, 15.07.15, 21:29
      Jest elastyczny w poglądach ;-)
      • mara571 daj spokoj, czandra realizuje wytyczne PO 15.07.15, 21:47
        teraz jest nakaz bic w Kukiza.
        • ukos daj spokoj, kisiel realizuje wytyczne PiS 15.07.15, 22:50
          teraz jest nakaz bic w PO.
          • mara571 Re: daj spokoj, kisiel realizuje wytyczne PiS 15.07.15, 22:58
            ukos napisał:

> teraz jest nakaz bic w PO.

A jest za co.
        • jola.iza1 Re: Gó... prawda , czan-dra 15.07.15, 23:09
          nic nie realizuje, forumowiczom z PoPisu wszystko się kojarzy z wyborami
        • erte2 Re: daj spokoj, czandra realizuje wytyczne PO 16.07.15, 09:29
          mara571 napisała:

teraz jest nakaz bic w Kukiza.
          Żabciu - nie ma żadnego nakazu. Jest po prostu pewna oddolna mobilizacja wśród tych którym zależy na Polsce mająca na celu niedopuszczenie do władzy miotającego się od prawa do lewa przygłupa któremu wieloletnie chlanie i ćpanie do cna wyżarło mózg, i który sam po prostu nie wie o co mu chodzi. Bo nie wyobrażamy sobie oddania władzy w ręce przebrzmiałego i sfrustrowanego rockmana który w ten sposób chce zapełnić sobie pustkę po dawnym życiu - z hektolitrami alkoholu, masą różnych narkotyków i uwielbieniem siks.
          • mara571 a nie mowilam? 16.07.15, 22:15
            wpisujesz sie dokladnie w ten nurt.
            Zabciu, ja wiem, ze stawka jest bardzo wysoka i najbardziej by wam pasowalo, gdyby wcale nie wszedl do Sejmu.
            Argument z przejeciem wladzy jest po prostu smieszny.
    • kolter Re: Oto kim jest naprawdę Kukiz, 16.07.15, 08:41
      znam Kukiza z 20 lat osobiści , nie jesteśmy kumplami takich znajomych on ma setki pewno nawet nie pamięta jak ja mam na imię ,widuje go raz na rok albo i nawet mniej.
      Kukiz to fajny typ ,wygadany, taki bajerant dużo widział umie opowiadać i dlatego zawsze/często wzbudza u rozmówców nic sympatii, ale ma straszy bałagan w głowie. Jest nazwijmy to mało solidnym człowiekiem. Ot dobry kumpel żeby przy butelce opowiadać co tam w wielkim / koncertowym świecie słychać....
    • kurczak1 Re: Oto kim jest naprawdę Kukiz, 16.07.15, 09:08
      Hehe, praca nad programem byla pomyslem ludzi Kukiza - oddolnym. Informacji trzeba szukać u źródeł. A wywiad, w którym Kukiz mówił o marihuanie - faktycznie niezbyt szczęśliwy - byl reakcją na zaczepki w tej sprawie innych mediów. Gwoli wyjaśnienia - Kukiz mówił tam ironicznie. Do innych punktów wypowiedzi nie będę się odnosić, bo nie chce mi się szukać źródeł. To robota dziennikarzy - sprawdzić - zanim skomentują
    • zoil44elwer Re: Oto kim jest naprawdę Kukiz, 16.07.15, 09:38
      To katonarodowiec po Piersiowych przejściach.Wtedy ostrzegał:ZChN zbliża się!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka