Dodaj do ulubionych

Jak głosowałem na PO

29.07.15, 15:53
to myślałem że to partia konserwatywna obyczajowo i liberalna gospodarczo a z biegiem lat okazało się że stała się partią socjalistyczną obyczajowo i monetarystyczną gospodarczo. Monetaryzm to stagnacja ekonomiczna a z obyczajowym socjalizmem mi nie po drodze. Pozostaje mi głosować na ludzi Gowina z list Prawicy.:)
Obserwuj wątek
    • volupte Re: Jak głosowałem na PO 29.07.15, 16:22
      A ile tych ludzi Gowina Zbawca na listy wpuścił?
      • superspec Nie wiem. Pewnie mało.:(n/t 29.07.15, 16:26

• volupte Re: Nie wiem. Pewnie mało.:(n/t 29.07.15, 16:56
          To bedziesz miał mały wybór. Ciekawe jak godzisz liberalizm Gowina z narodowym -socjalizmem Jara. W/g mnie Gowin juz zamknął w szafie te liberalne gospodarcze poglady dla fotela w sejmie. Nie wyszło mu własne ugrupowanie to tuli sie do Jarzbawa. Jako neofita bedzie bardziej socjalny od Jara.
          • sverir Re: Nie wiem. Pewnie mało.:(n/t 29.07.15, 17:09
            > To bedziesz miał mały wybór. Ciekawe jak godzisz liberalizm Gowina z narodowym
            > -socjalizmem Jara.

Wybiera konserwatyzm obyczajowy obydwóch panów.
            • superspec Kaczor to według mnie tradycjonalista 29.07.15, 18:24
              obyczajowy a nie konserwatysta. Takim wzorcem konserwatyzmu jest obecny premier Wielkiej Brytanii. I on mi najbardziej obyczajowo odpowiada.

A gospodarka? Polityka prowadzona przez monetarystów w UE a zwłaszcza w strefie euro to stagnacja gospodarcza. Podobnie jest w Polsce. Wzrost jest ale niezbyt szybki. Model zastosowany w eurozonie i w Kraju nie sprawdził się. Trzeba go zatem porzucić a nie kurczowo się go trzymać.
              • volupte Re: Kaczor to według mnie tradycjonalista 29.07.15, 19:26
                Przesadzasz z tym monetaryzmem , tu jest raczej jakaś nowa forma socjalizmu.
                • superspec W każdym bądź razie 29.07.15, 19:41
                  obecna polityka gospodarcza prowadzona w np. eurozonie prowadzi do stagnacji. Dużym bankom nie pozwolono upaść. Oczywiście gdyby to zrobiono to kryzys byłby głębszy ale też i szybciej realna gospodarka odbudowałaby się.
    • 13kisiel Re: Jak głosowałem na PO 29.07.15, 16:49
      PO to partia złodziei
      • superspec Budowniczy 29.07.15, 19:44
        piramid finansowych.:)
    • qqazz Nowe motto PO 29.07.15, 17:43
      to zostawianie sumienia i przekonań w szatni piastowanego urzędu, nawet Leszek Miller i większość SLD tak daleko nie jest w stanie się posunąć.

pozdrawiam
      • superspec A jak dla mnie to pieniacze. 29.07.15, 18:02
        Zadarli z Rosją, KK, Lewicą zwłaszcza gospodarczą, żydami, polską młodzieżą, LGBT. Tyle frontów otwartych. Im kury sz...ć prowadzać a nie politykę robić.:)
    • zapijaczony_ryj Ludzie Gowina to płaczące zrodki z...zimna! 29.07.15, 18:08
      superspec napisał:

> to myślałem że to partia konserwatywna obyczajowo i liberalna gospodarczo a z b
      > iegiem lat okazało się że stała się partią socjalistyczną obyczajowo i monetary
      > styczną gospodarczo. Monetaryzm to stagnacja ekonomiczna a z obyczajowym socjal
      > izmem mi nie po drodze. Pozostaje mi głosować na ludzi Gowina z list Prawicy.:)
    • fiu-bzdziu2010 Re: Jak głosowałem na PO 29.07.15, 18:28
      kto zdradził raz, zdradzi i kolejny raz, ale to zmartwienie Jara Malego na bufonadę Jara Dużego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka