Dodaj do ulubionych

Doniesienia o końcu katolicyzmu są przedwczesne

IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 10.04.02, 17:47
Wielu Brytyjczyków wyznania anglikańskiego nawraca się na katolicyzm. Po latach
dyskryminacji katolicy przeżywają na Wyspach prawdziwy renesans.
Szczegóły w najnowszym Newsweeku!!!! Płonne są zatem nadzieje Palmego i jemu
podobnych. Wiwat Anglia!
Obserwuj wątek
    • Gość: brzytwa Re: Doniesienia o końcu katolicyzmu są przedwczesne IP: *.pcz.czest.pl 10.04.02, 17:51
      Gość portalu: Oszołom napisał(a):

> Wielu Brytyjczyków wyznania anglikańskiego nawraca się na katolicyzm. Po latach
      >
      > dyskryminacji katolicy przeżywają na Wyspach prawdziwy renesans.
      > Szczegóły w najnowszym Newsweeku!!!! Płonne są zatem nadzieje Palmego i jemu
      > podobnych. Wiwat Anglia!

Owszem. Co prawda jest mozliwy upadek chrzescijanstwa w niektorych krajach,
      ale to jednoczesnie z upadkiem biologicznym narodu. Np. stopniowych zmian
      proporcji pomiedzy chrzescijanstwem a islamem.
      • Gość: Thiers NARAZIE IP: 172.16.1.* 10.04.02, 18:07
        Oczywiscie ,ze religia sie nie zawalila,ale moze sie zawalic i wszedzie sie
        wali np. w UE ......Anglia : tam nawracaja sie wyjatki,a i one nie sa tak pro-
        religijni jak np. ich rodak-znany pisarz zmarly, niejaki
        Chesterton.
        Islam : on sie tez bedzie konczyl ,gdyz Europejczycy,Latynosi,Azjaci-skosnoocy
        go nie przyjmuja....a coraz wiecej muzulmanow sie laicyzuje takze emigrantow.
        Islam powstal 600 lat pozniej od Chrzescijanstwa stad przezywa teraz faze
        szczytowego rozwoju.......ale i to sie zawali......
        Pamietajmy,ze jak Islam podbilby Europe to Eropejczycy zaraza ich swoimi
        swieckimi ideami,jak Rzymianie Chrzescijanscy zarazili barbarzynskich Germanow
        w V-VIII wieku
        n.e.......
        Przyszlosc ma Ateizm ,chyba ,ze ktos sensownie udowodni istnienie tkzw. boga...
        • Gość: Hania Re: NARAZIE IP: 195.217.253.* 10.04.02, 18:09
          Palme, zmiana nicka nic nie pomoze. Twoje szumy w glowie i glosy z kosmosu
          powoduja, ze Twoja tworczosc jest latwa do zidentyfikowania.
          • Gość: Thiers do Hani IP: 172.16.1.* 10.04.02, 18:20
            Gość portalu: Hania napisał(a):

> Palme, zmiana nicka nic nie pomoze. Twoje szumy w glowie i glosy z kosmosu
            > powoduja, ze Twoja tworczosc jest latwa do zidentyfikowania.

Powtarzasz sie. A niby przed kim Ja sie ukrywam ?,poprostu zmieniam nicki
            kiedy Mi sie podoba . Tobie natomiast nawet dobry psychiatra juz nie pomoze ,masz
            jakies manie przesladowcze.....a moze poprostu brakuje ci chlopa....oprocz
            rozumu.....
            • Gość: Hania Do Palmego / Thiersa / Buraka IP: 195.217.253.* 10.04.02, 18:23
              Gość portalu: Thiers napisał(a):

> Gość portalu: Hania napisał(a):
              >
              > > Palme, zmiana nicka nic nie pomoze. Twoje szumy w glowie i glosy z kosmosu
              >
              > > powoduja, ze Twoja tworczosc jest latwa do zidentyfikowania.
              >
              > Powtarzasz sie. A niby przed kim Ja sie ukrywam ?,poprostu zmieniam nicki
              > kiedy Mi sie podoba . Tobie natomiast nawet dobry psychiatra juz nie pomoze ,ma
              > sz
              > jakies manie przesladowcze.....a moze poprostu brakuje ci chlopa....oprocz
              > rozumu.....

Polecam 10 km joggingu dziennie i zimny prysznic co godzina. Glosy moze ucichna.
              Buractwa pewnie nie da sie wyplenic, ale trudno.
              Tradycyjnie bez pozdrowien.
              Bez odbioru.
            • Gość: Ania Re: do Hani IP: *.upc.chello.be 10.04.02, 18:24
              No i prosze i Tobie sie oberwalo.Czy on nie moze napisac jakiegos postu i
              zmieszac wszystkich z blotem za jednym zamachem tylko tak sie rozdrabnia.
              • Gość: Hania Re: do Hani IP: 195.217.253.* 10.04.02, 18:25
                Gość portalu: Ania napisał(a):

> No i prosze i Tobie sie oberwalo.Czy on nie moze napisac jakiegos postu i
                > zmieszac wszystkich z blotem za jednym zamachem tylko tak sie rozdrabnia.

Typowa buracka partyzantka :)
        • Gość: GMR Re: NARAZIE IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 10.04.02, 18:28
          Jak na razie ateizm jest mocno skompromitowany a to za sprawą komunizmu. myslę
          że obojętność wobec religi to może się nasilić. Ateizm stawia sobie za zadanie
          zwalczania religii a przecież siła religii płynie z tego że ma wroga. Ateizm
          jest właśnie tym wrogiem. Jak długo b ędą istnieć ateiści tak długo będzie
          istnieć wszelka religia
          • Gość: Hania Re: NARAZIE IP: 195.217.253.* 10.04.02, 18:30
            Gość portalu: GMR napisał(a):

> Jak na razie ateizm jest mocno skompromitowany a to za sprawą komunizmu. myslę
            > że obojętność wobec religi to może się nasilić. Ateizm stawia sobie za zadanie
            > zwalczania religii a przecież siła religii płynie z tego że ma wroga. Ateizm
            > jest właśnie tym wrogiem. Jak długo b ędą istnieć ateiści tak długo będzie
            > istnieć wszelka religia

GMR, przeciez Palme jak tylko zwietrzy gdzies watek albo post nt. religii, musi
            wrzucic swoje piec groszy w niewybrednej formie. Nawet nie warto na te jego posty
            odpowiadac w sposob zdroworozsadkowy.
            • Gość: Thiers Buraczana,bezrozumna,brudna,zasyfiala -Hania IP: 172.16.1.* 10.04.02, 18:34
              No brudna kurwo Haneczko nie podmyta dupeczko.
              Wiedzialem garkotluku ,ze zabraknie ci argumentow ,wszak twoje posty to
              kwinesencja debilizmu i niewiedzy.
              • Gość: brzytwa Re: Buraczana,bezrozumna,brudna,zasyfiala -Hania IP: *.pcz.czest.pl 11.04.02, 09:13

> No brudna kurwo Haneczko nie podmyta dupeczko.
                > Wiedzialem garkotluku ,ze zabraknie ci argumentow ,wszak twoje posty to
                > kwinesencja debilizmu i niewiedzy.

Jako tradycyjnie wychowany konserwatysta musze zaprotestowac, jesli ktos
                przy mnie obraza kobiety. Tylko skonczony cham moze sie w ten sposob
                zachowywac. Ech, szkoda, ze to nie stare dobre czasy. Takich jak ty
                przecwiczyloby sie szpicruta, bo gadac z toba nie ma o czym.

• Gość: Kagan Re: Buraczana,bezrozumna,brudna,zasyfiala -Hania IP: *.lib.monash.edu.au 11.04.02, 10:21
                  Gość portalu: brzytwa napisał(a):

> Gość portalu: Thiers napisał(a):
                  >
                  > > No brudna kurwo Haneczko nie podmyta dupeczko.
                  > > Wiedzialem garkotluku ,ze zabraknie ci argumentow ,wszak twoje posty to
                  > > kwinesencja debilizmu i niewiedzy.
                  >
                  > Jako tradycyjnie wychowany konserwatysta musze zaprotestowac, jesli ktos
                  > przy mnie obraza kobiety. Tylko skonczony cham moze sie w ten sposob
                  > zachowywac. Ech, szkoda, ze to nie stare dobre czasy. Takich jak ty
                  > przecwiczyloby sie szpicruta, bo gadac z toba nie ma o czym.
                  >
                  K: Nawet szpicruty na takich zal! U moich dobrych przyjaciol Lubomirskich to Psy Goncze sie na takich
                  chamow wypuszczalo... Rozszarpywaly delikwenta w 5 minut... :-)
              • Gość: Ed Re: Buraczana,bezrozumna,brudna,zasyfiala -Hania IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 11.04.02, 10:31

> No brudna kurwo Haneczko nie podmyta dupeczko.
                > Wiedzialem garkotluku ,ze zabraknie ci argumentow ,wszak twoje posty to
                > kwinesencja debilizmu i niewiedzy.

Widzę, że bardziej preferujesz popęd niż umysł.

• Gość: Ania Re: NARAZIE IP: *.upc.chello.be 10.04.02, 18:35

> Jak na razie ateizm jest mocno skompromitowany a to za sprawą komunizmu. myslę
            > że obojętność wobec religi to może się nasilić. Ateizm stawia sobie za zadanie
            > zwalczania religii a przecież siła religii płynie z tego że ma wroga. Ateizm

Komunizm i ateizm to dwie rozne sprawy.Nie potrzeba byc komunista zeby nie
            wierzyc w Boga.Ja wcale nie walcze z religia uwazam,ze kazdy moze wierzyc w co
            chce.Jedyne co mi przeszkadza to hipokryzja obluda i pazernosc kosciola.No i
            wtracanie sie do polityki .
          • Gość: jtb Re: NARAZIE IP: *.chello.pl 10.04.02, 18:40

> siła religii płynie z tego że ma wroga. Ateizm

Ciekawe i dziwne stwierdzenie. Do tej pory myślałem, że siłą religii jest wiara
            w to, że istnieje Bóg. Czy aby to co piszesz jest zgodne z katechizmem KK?

• Gość: Ania Re: NARAZIE IP: *.upc.chello.be 10.04.02, 18:44
              Gość portalu: jtb napisał(a):

> Gość portalu: GMR napisał(a):
              >
              > > siła religii płynie z tego że ma wroga. Ateizm
              > > jest właśnie tym wrogiem. Jak długo b ędą istnieć ateiści tak długo będzie
              >
              > > istnieć wszelka religia
              >
              > Ciekawe i dziwne stwierdzenie. Do tej pory myślałem, że siłą religii jest wiara
              > w to, że istnieje Bóg. Czy aby to co piszesz jest zgodne z katechizmem KK?
              >
              Mnie tez to zastanowilo ale poniewaz KK czesto postepuje
              niezgodnie z katechizmem zadna wypowiedz w tym stylu mnie juz nie szokuje.
              • Gość: Jaceq Re: NARAZIE IP: *.szeptel.net.pl 10.04.02, 18:53

> Mnie tez to zastanowilo ale poniewaz KK czesto postepuje
                > niezgodnie z katechizmem zadna wypowiedz w tym stylu mnie juz nie szokuje.
                >
                KK po to chyba wymyśla sobie katechizm, aby go przestrzegać?
                Mam wrażenie, że chciałaś napisać, że katechizm a prawdy wiary wyrosłe z Biblii - to nie to samo.
                Ale uznajmy, że nie napisałem tego, bo to by była bezczelność z mojej strony - pozdr.
                • Gość: ak zdecydowanie przedwczesne IP: 150.254.99.* 10.04.02, 18:55
                  Kosciol bedzie wiecznie trwal. To Peatz czy AWS upadaja, ale Kosciol trwa i to
                  jest piekne
                  • Gość: Jaceq Re: Co zdecydowanie przedwczesne? IP: *.szeptel.net.pl 10.04.02, 18:59
                    Gość portalu: ak napisał(a):

> Kosciol bedzie wiecznie trwal.

Wybujały instynkt samozachowawczy.
                  • Gość: Kagan Re: zdecydowanie przedwczesne IP: *.arts.monash.edu.au 11.04.02, 06:52

> Kosciol bedzie wiecznie trwal. To Peatz czy AWS upadaja, ale Kosciol trwa i to
                    > jest piekne
                    K: Kosciol to wymysl Szatana! Dopoki trwa Szatan, dopoty bedzie trwac i kosciol... :(
                    Kagan
                  • Gość: Ed Re: zdecydowanie przedwczesne IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 11.04.02, 10:06

> Kosciol bedzie wiecznie trwal. To Peatz czy AWS upadaja, ale Kosciol trwa i to
                    > jest piekne

A, to jest coś nowego. Jak zatem rozumieć co parę lat powtarzającą się w kręgach
                    katolickich wizję o końcu świata? Czyżby trzeci wymiar fizyki duchowej dla
                    wtajemniczonych ;o)))

• Gość: Kagan Re: zdecydowanie przedwczesne IP: *.lib.monash.edu.au 11.04.02, 10:08
                      Gość portalu: Ed napisał(a):

> Gość portalu: ak napisał(a):
                      > > jest piekne
                      >
                      > A, to jest coś nowego. Jak zatem rozumieć co parę lat powtarzającą się w kręgach
                      > katolickich wizję o końcu świata? Czyżby trzeci wymiar fizyki duchowej dla
                      > wtajemniczonych ;o)))
                      >
                      K: Kosciol przetrwa koniec swiata! Poradzi sobie, jak widac, bez wiernych... :-)
                      Pozdr.
                      Kagan
                  • Gość: paul Co przedwczesne? IP: 193.0.117.* 15.04.02, 12:35
                    Starozytni kaplani egipscy tez tak mysleli o swojej religii (ktora przetrwala
                    dluzej niz katolicyzm). A muzulmanie wciaz tak samo mysla o swojej.
                • Gość: Ania Re: NARAZIE IP: *.upc.chello.be 10.04.02, 19:04
                  Gość portalu: Jaceq napisał(a):

> Gość portalu: Ania napisał(a):
                  >
                  > > Mnie tez to zastanowilo ale poniewaz KK czesto postepuje
                  > > niezgodnie z katechizmem zadna wypowiedz w tym stylu mnie juz nie szokuje.
                  >
                  > >
                  > KK po to chyba wymyśla sobie katechizm, aby go przestrzegać?
                  > Mam wrażenie, że chciałaś napisać, że katechizm a prawdy wiary wyrosłe z Biblii
                  > - to nie to samo.
                  > Ale uznajmy, że nie napisałem tego, bo to by była bezczelność z mojej strony -
                  > pozdr.

Chcialam napisac to co npisalam w katechizmie kosciol naucza X przykazan a
                  pozniej sam ich nie przestrzega.Nie bede podaac przykladow bo bedzie to od nowa
                  walkowanie tych samych tematow.
                  • Gość: Jaceq Re: NARAZIE IP: *.szeptel.net.pl 10.04.02, 22:20

> Chcialam napisac to co npisalam ...

OK, domyśliłem się poniewczasie :-((
                    • Gość: Ania Re: NARAZIE IP: *.upc.chello.be 10.04.02, 22:22
                      Gość portalu: Jaceq napisał(a):

> Gość portalu: Ania napisał(a):
                      >
                      > > Chcialam napisac to co npisalam ...
                      >
                      > OK, domyśliłem się poniewczasie :-((

Lepiej pozno niz wcale.
                      • Gość: Jaceq Jak stwierdziła babcia, spóźniwszy się na pociąg: IP: *.szeptel.net.pl 10.04.02, 22:36

> Lepiej pozno niz wcale.

Jeszcze raz przepraszam
            • Gość: Ed Re: NARAZIE IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 13.04.02, 22:55
              Gość portalu: jtb napisał(a):

> Gość portalu: GMR napisał(a):
              >
              > > siła religii płynie z tego że ma wroga. Ateizm
              > > jest właśnie tym wrogiem. Jak długo b ędą istnieć ateiści tak długo będzie
              >
              > > istnieć wszelka religia

A czy katechizm Kk jest zgodny z chiciażby nowym testamentem?
              >
              > Ciekawe i dziwne stwierdzenie. Do tej pory myślałem, że siłą religii jest wiara
              > w to, że istnieje Bóg. Czy aby to co piszesz jest zgodne z katechizmem KK?
              >

• Gość: Balzer Re: Doniesienia o końcu katolicyzmu są przedwczesne IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 10.04.02, 19:05
      Widac, że nie ogladałes relacji z pogrzebu Krolowej-Matki.
      • Gość: Kraken Re: Doniesienia o końcu katolicyzmu są przedwczesne IP: *.ipt.aol.com 10.04.02, 20:34
        Gość portalu: GMR Jak na razie ateizm jest mocno
        skompromitowany a to za sprawą komunizmu.

-Kr.Mylisz wasc pojecia-komunizm wcale nie musi byc rownoznaczny z ateizmem-
        zreszta komunizm i tak powroci,predzej,czy pozniej ale powroci,gdyz nie ma
        innej alternatywy(nie mam tu na mysli komunizmu w wydaniu stalinowskim)

myslę
        że obojętność wobec religi to może się nasilić. Ateizm
        stawia sobie za zadanie
        zwalczania religii

-Kr.Znowu sie mylisz-najpierw poczytaj sobie nieco publikacji
        ateistycznych,potem zabieraj glos-Ateizm wylkucza istnienie jakiegokolwiek
        bostwa-po prostu wszelkiego rodzaju "akty tworzenia" czy "cuda" stara sie
        wyjasnic w sposob racjonalny poslugujac sie rozumem i logika-natomiast wszelkie
        religie wrecz przeciwnie-ZAKAZUJA MYSLENIA OGRANICZAJAC SIE JEDYNIE DO SLEPEJ
        WIARY

a przecież siła religii płynie z tego że ma wroga. Ateizm
        jest właśnie tym wrogiem. Jak długo b ędą istnieć ateiści
        tak długo będzie
        istnieć wszelka religia

-Kr.NIECH SOBIE ISTNIEJE TA RELIGIA,NA ZDROWIE-byleby tylko nie domagala sie
        szczegolnych przywilejow z tego li tylko tytulu,ze jest WLASNIE RELIGIA,A WIEC
        CZYMS PRZECIWNYM ROZUMOWI
        • Gość: GMR Re: Doniesienia o końcu katolicyzmu są przedwczesne IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 11.04.02, 15:23
          Mylisz wasc pojecia-komunizm wcale nie musi byc rownoznaczny z ateizmem-
          zreszta komunizm i tak powroci,predzej,czy pozniej ale
          powroci,gdyz nie ma
          innej alternatywy(nie mam tu na mysli komunizmu w wydaniu
          stalinowskim)

- Przy tym globaliżmie - bezdusznym kapitalizmie recydywa komuny nie jest
          wykluczona ale za to będą odpowiedzialni globaliści
    • Gość: Kagan Re: Doniesienia o końcu katolicyzmu są przedwczesne IP: *.arts.monash.edu.au 11.04.02, 06:49
      Gość portalu: Oszołom napisał(a):

> Wielu Brytyjczyków wyznania anglikańskiego nawraca się na katolicyzm. Po latach
      > dyskryminacji katolicy przeżywają na Wyspach prawdziwy renesans.
      > Szczegóły w najnowszym Newsweeku!!!! Płonne są zatem nadzieje Palmego i jemu
      > podobnych. Wiwat Anglia!
      K: A jeszcze wiecej Anglikow wraca do wiary przodkow (kulty "poganskie" zwiazane
      np. ze Stonehenge) i w ogole kieruje sie do tzw. NEW AGE!
      Katolicyzm po serii afer sexualnych jest zas doszczetnie skompromitowany w krajach+
      anglosaskich!
      Kagan

• Gość: Kagan Re: Doniesienia o końcu katolicyzmu są przedwczesne IP: *.tlsa.pl 15.04.02, 12:47
        Gość portalu: Kagan napisał(a):

> Gość portalu: Oszołom napisał(a):
        >
        > > Wielu Brytyjczyków wyznania anglikańskiego nawraca się na katolicyzm. Po l
        > atach
        > > dyskryminacji katolicy przeżywają na Wyspach prawdziwy renesans.
        > > Szczegóły w najnowszym Newsweeku!!!! Płonne są zatem nadzieje Palmego i je
        > mu
        > > podobnych. Wiwat Anglia!
        > K: Ja myslę ze to dzięki JP2
        >

• Gość: lb Re: Doniesienia o końcu katolicyzmu są przedwczesne IP: *.pai.net.pl 11.04.02, 09:52
      Widocznie prymasem w Anglii nie jest Glemp.
      • Gość: Kagan Re: Doniesienia o końcu katolicyzmu są przedwczesne IP: *.tlsa.pl 15.04.02, 12:53
        Gość portalu: lb napisał(a):

> Widocznie prymasem w Anglii nie jest Glemp.
        K: Gdyby tam był kagfan to by tak nie było.

• Gość: GMR Re: Doniesienia o końcu katolicyzmu są przedwczesne IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 16.04.02, 13:05
          faktycznie! Prof maciej giertych z LPR owiedział o Glempie że to najgorszy
          prymas w historii Polski. Wg niego Glemp to intelektualna miernota która
          zawdzięcza stołek tylko osobistemu wstawiennictwu prymasa Wyszyńskiego. Glemp
          był u niego osobistym sekretarzem w randze bpa pomocniczego. By Glemp był
          nastepcą prymasa tysiąclecia to była ostatnia wola Stefka. Papież spełnił ją
          naruszając przy tym prawo kanoniczne no ale papieżowi wolno....To był jedyny
          ale jakże brzemienny w skutkach błąd prymasa wyszyńksego!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka