Dodaj do ulubionych

Dziękuję prezydentowi Komorowskiemu

05.08.15, 10:51

Panie Prezydencie,

dziękuję Panu za minione pięć lat dobrej - przyzwoitej i rozważnej prezydentury.

Bardzo proszę o powstrzymanie się tu od dyskusji, nad prezydenturą Bronisława Komorowskiego. Jeśli ktoś, podobnie jak ja, ma zwykłą, ludzką potrzebę podziękowania odchodzącemu Prezydentowi, niech zechce dopisać tu słowo od siebie.

Tych, którzy uważają, że dziękować nie ma za co, a zwłaszcza tych, którzy w licznych wątkach obrzucają Go najgorszymi obelgami, proszę, by powstrzymali się od dopisywania się tutaj. W internecie jest dużo miejsca.
Obserwuj wątek
    • derff Re: Dziękuję prezydentowi Komorowskiemu 05.08.15, 10:54
      Dziekuję za piękną polszczyznę jakiej Pan używa i mądrą politykę zagraniczną
      • tw_wielgus Re: Dziękuję prezydentowi Komorowskiemu 05.08.15, 10:57
        Dziękuję za ochronę polskiej przyrody i za tą nieprzejdenaną walkę z tymi leśnymi szkodnikami jakimi są jelenie.
    • 0zdunka Re: Dziękuję prezydentowi Komorowskiemu 05.08.15, 10:59
      a w kiblu na ścianie już ?
      • damakier1 Re: Dziękuję prezydentowi Komorowskiemu 05.08.15, 11:07
        Wychodzi na to, że już - bo wszystko, gdzie się pojawisz zmienia się w obrzydliwy, zapuszczony kibel.

Żałuję, że założyłam ten wątek. Byłam naiwna apelując do uczuć wyższych osobników, które żadnych innych uczuć poza nienawiścią nie mają.
        • oliwa.sprawiedliwa Re: Dziękuję prezydentowi Komorowskiemu 05.08.15, 11:18
          żałuj, leciwa Damo a żalowi nie towarzyszy zażenowanie?
          bo dla kogóż to założyłaś ten wątek, dla BK ? :D :D :D wszak doskonale wiesz, że nie przeczyta.
          Co do obelg zaś, Twoja klawiatura nei zhańbiła się takowymi ?
          Średnia IQ platformensów :(
          • mietowe_loczki Re: Dziękuję prezydentowi Komorowskiemu 05.08.15, 11:29
            Znowu dyskutujesz w jednym wątku pod różnymi nickami?
          • damakier1 Re: Dziękuję prezydentowi Komorowskiemu 05.08.15, 12:19
            żałuj, leciwa Damo a żalowi nie towarzyszy zażenowanie?
            bo dla kogóż to założyłaś ten wątek, dla BK ? :D :D :D wszak doskonale wiesz, że nie przeczyta.

Oczywiście, że wiem, że BK nie przeczyta. Ale chciałam podziękować i zrobiłam to. Nikogo nie przymuszałam, by się dołączył.
            • scoutek Re: Dziękuję prezydentowi Komorowskiemu 05.08.15, 17:05
              damakier1 napisała:
              > Oczywiście, że wiem, że BK nie przeczyta. Ale chciałam podziękować i zrobiłam t
              > o. Nikogo nie przymuszałam, by się dołączył.

dzięki Damo, za wątek
              również przyłączam się do podziękowań za pięć lat spokoju, bez zadęcia i nadęcia

ps. a tych kretynów wyszarz, będziesz miała spokój Damo
              ignor to najlepsze lekarstwo na chamstwo
              wyobrażasz sobie - pisze do siebie, bo nikt go nie widzi? przecież go rozerwie ze złości
              • marta595 Re: Księża przeprosili 06.08.15, 23:35

Dzisiaj dziękujemy panu prezydentowi Bronisławowi Komorowskiemu za pięć lat jego prezydentury, za jego służbę wolnej Polsce. Dziękujemy mu za to budowanie pomostów, za to, że nie umywał rąk, za to, że otwierał się na innych ludzi, na inne poglądy, na inną wizję świata, na inną wizję człowieka, kierując się przy tym zawsze chrześcijańską intuicją i wiarą. Dziękujemy, że nie próbował budować Polski sterylnej, dziękujemy, panie prezydencie - mówił podczas homilii ks. Luter, co zgromadzeni przyjęli brawami.

"Podłości wypowiadane przez ludzi, których nazywamy ludźmi Kościoła"

Ks. Seniuk wyraził radość, że prezydent z małżonką zdecydowali się przyjść i wspólnie się z nami modlić. - W ostatnim czasie spotkało pana, panie prezydencie, wiele niesprawiedliwości, także bardzo podłych. I niestety były one wypowiadane przez ludzi, których nazywamy ludźmi Kościoła. Zostały przez nich samych wypowiedziane i innych, z ich błogosławieństwem. Słowa, które nigdy nie powinny się pojawić w ustach takich ludzi. Święte słowa miłość i miłosierdzie były poniewierane wśród słów nikczemnych. I nikt mnie nie przekona, że taki język może płynąć z serca przemienionego. Płynie z serca kamiennego - mówił rektor.

"My nie jesteśmy biskupi. Przepraszamy was, prosimy o wybaczenie"

- My, tzn. Andrzej Luter, Staszek Opiela, Kazik Sowa i jeszcze inni, którzy mi zgłaszali z przykrością, że nie mogą przybyć (...), nie jesteśmy episcopoi (z gr. biskupi), my jesteśmy presbyteroi - kapłani (...) i czujemy odpowiedzialność za te niesprawiedliwości rzucane na pana (...). Wyobraźmy sobie, jak pana, panie prezydencie, ranią te słowa, zwłaszcza dotyczące pana wiary, sumienia, wierności Kościołowi. Więc proszę przyjąć, panie prezydencie, pani Anno (...), i mówię to w imieniu, myślę, wielu kapłanów - przepraszamy was, prosimy o wybaczenie nam i także tym wszystkim, którzy nie wiedzą, co czynią - dodał ks. Seniuk, co zebrani przyjęli długimi brawami.
        • marta595 Re: Dziękuję prezydentowi Komorowskiemu 05.08.15, 12:23
          damakier1 napisała:

> Żałuję, że założyłam ten wątek. Byłam naiwna apelując do uczuć wyższych osobnik
          > ów, które żadnych innych uczuć poza nienawiścią nie mają.

Oj naiwna, naiwna...

A Panu Prezydentowi Komorowskiemu dziękuję za spokój, rozwagę i odwagę nie ulegania populistom, a także nie poddawanie się szantażystom spod znaku krzyża.
          • marta595 Re: Dziękuję prezydentowi Komorowskiemu 05.08.15, 12:49

Oczywiście nieuleganie i niepoddawanie - przepraszam za błędy.
    • kosel_maruvi Re: Dziękuję prezydentowi Komorowskiemu 05.08.15, 11:05
      damakier1 napisała:

>
      > Panie Prezydencie,
      >
      > dziękuję Panu za minione pięć lat dobrej - przyzwoitej i rozważnej prezydentu
      > ry.
      >

Dolaczam sie do podziekowan

www.cbos.pl/SPISKOM.POL/2015/K_024_15.PDF
    • rozbawiony77 Re: Dziękuję prezydentowi Komorowskiemu 05.08.15, 11:12
      Niemożliwe, złapiesz za mordę waszego marinera?
      :)))
      A BK możesz całować w punkcik dowolny. Z daleka widzisz lepiej jego piękno. Na FK mamy bliżej: najgorszy demokratycznie wybrany prezydent od 1989! DŁUGOPIS TUSKA, PSUJ PAŃSTWA!
      I tyle wystarczy, by go cenzuralnie podsumować, cenzorko z fzd.
    • remik.bz Re: Dziękuję prezydentowi Komorowskiemu 05.08.15, 11:18
      damakier1 napisała:

>
      > Panie Prezydencie,
      >
      > dziękuję Panu za minione pięć lat............

Ja również dziękuję. Nie głosowałem na Pana , ale z mocy prawa był Pan moim prezydentem przez 5 lat. Dlatego z szacunku dla Urzędu Prezydenta i Konstytucji dodaję swoje podziękowania.
    • 111111l Re: Dziękuję prezydentowi Komorowskiemu 05.08.15, 11:20
      damakier1 - z HOLATA mozna wygrac ale trzeba stosowac jej metody. Chyba ze ta HOLOTA to jakas (moze Ruska albo inna) agentura , wszystko jest mozliwe. Polacy nie pluliby na Polske I na wszystko co polskie.
      • tw_wielgus Re: Dziękuję prezydentowi Komorowskiemu 05.08.15, 11:28
        Ale żeś się erte2 schował za tym nickiem. Zupełnie Cię nie widać...;)))
        • x2468 Re: Dziękuję prezydentowi Komorowskiemu 05.08.15, 11:36
          Również dziękuje za te lata poważnej, spokojnej i konstruktywnej prezydentury. To dzięki Jego i Rządu polityce przestaliśmy (na chwilę?)być pośmiewiskiem Europy i Świata.
          • artexe Re: Dziękuję prezydentowi Komorowskiemu 05.08.15, 11:54
            x2468 napisał:

> Również dziękuje za te lata poważnej, spokojnej i konstruktywnej prezydentury.
            > To dzięki Jego i Rządu polityce przestaliśmy (na chwilę?)być pośmiewiskiem Euro
            > py i Świata.
            >

Taa.....umocniliśmy się na pozycji nędzarzy w UE, dzięki polityce rządu i Bronisława.
          • kosel_maruvi Re: Dziękuję prezydentowi Komorowskiemu 05.08.15, 12:17
            x2468 napisał:

> Również dziękuje za te lata poważnej, spokojnej i konstruktywnej prezydentury.
            > To dzięki Jego i Rządu polityce przestaliśmy (na chwilę?)być pośmiewiskiem Euro
            > py i Świata.

Niestety nie na dosc dlugo
          • 141288bs Re: Dziękuję prezydentowi Komorowskiemu 05.08.15, 12:30
            To dzieki jemu swiat z rozbawieniem komentowal jego wizyty i rady jak postepowac z zonami.
          • pis_da_deby Re: Dziękuję prezydentowi Komorowskiemu 05.08.15, 12:34
            x2468 napisał:

> py i Świata.

Trudno sie z tego bylo nie smiac a pajace opowiadaj cos o krzesle ktorego nie bylo
            Czy tym razem bedzie inaczej ?

www.youtube.com/watch?v=Y2qqxT7X49s
            Lech Kaczyński bezkonkurencyjny!

najgorsze wyrazy wspólczucia i inne

manager.money.pl/strategie/grupy/pl-soc-polityka/wpadki---lech-kaczynski-bezkonkurencyjny-129726.html
    • artexe Re: Dziękuję prezydentowi Komorowskiemu 05.08.15, 11:30
      damakier1 napisała:

Tych, którzy uważają, że dziękować nie ma za co, a zwłaszcza tych, którzy w licznych wątkach
      obrzucają Go najgorszymi obelgami, proszę, by powstrzymali się od dopisywania się tutaj. W internecie jest dużo miejsca

Gdybyś jeszcze zaapelowała do swoich koleżanek i kolegów z forum, żeby powstrzymali się od obrzucania obelgami nowego prezydenta, oraz żeby unikali rozliczania go za prezydenturę, której jeszcze nie zaczął, podpisałbym się oboma rękami.
      Mój komentarz do Twojego wątku jest taki:

Panie prezydencie Komorowski, dziękuję że odchodzisz. Mam nadzieję, że na zawsze. Ejmen.
      • damakier1 Re: Dziękuję prezydentowi Komorowskiemu 05.08.15, 12:08
        Gdybyś jeszcze zaapelowała do swoich koleżanek i kolegów z forum, żeby powstrzymali się od obrzucania obelgami nowego prezydenta, oraz żeby unikali rozliczania go za prezydenturę, której jeszcze nie zaczął, podpisałbym się oboma rękami.

Mój apel dotyczył tylko tego jednego, jedynego wątku.
    • axyzaa Przyłączam się do podziękowań 05.08.15, 11:41
      i jest mi autentycznie smutno, że odchodzi. Nie dlatego, że był rezydentem idealnym, ale że był dobrym, zrównoważonym, przewidywalnym i swoim życiorysem udowodnił, że jest prawdziwym patriotą.

Niestety wątek przyciąga trolle jak muchy, i nic na to nie poradzisz. Wątki o Michniku, Kuroniu, Mazowieckim, Komorowskim, Geremku są oblepione trollim łajnem.

Głowa do góry damo, mamy przed sobą pięć lat darcia łącha z tej pisowskiej bandy niedouczonych pseudoekspertów, klęczników biskupich i prezydenta, który wystarczy, że otworzy usta a już kłamie. Bedzie wesoło.
      • artexe Re: Przyłączam się do podziękowań 05.08.15, 12:03
        axyzaa napisała:

> i jest mi autentycznie smutno, że odchodzi. Nie dlatego, że był rezydentem idea
        > lnym, ale że był dobrym, zrównoważonym, przewidywalnym i swoim życiorysem udowo
        > dnił, że jest prawdziwym patriotą.
        >
        > Niestety wątek przyciąga trolle jak muchy, i nic na to nie poradzisz. Wątki o M
        > ichniku, Kuroniu, Mazowieckim, Komorowskim, Geremku są oblepione trollim łajnem
        > .
        >
        > Głowa do góry damo, mamy przed sobą pięć lat darcia łącha z tej pisowskiej band
        > y niedouczonych pseudoekspertów, klęczników biskupich i prezydenta, który wysta
        > rczy, że otworzy usta a już kłamie. Bedzie wesoło.
        >
        >

Ten wątek jest najlepszą odpowiedzią dla damy. Przykład obłudy, hipokryzji i kundlizmu.
        forum.gazeta.pl/forum/w,28,158368784,158368784,Wiem_ze_koronacja_Budynia_przebiegnie_spokojnie.html
        • artexe Re: kolejny wątek damo, do sztambucha 05.08.15, 12:06
          forum.gazeta.pl/forum/f,28,Kraj.html
          Bez komentarza.
          • baabeczka Re: kolejny wątek damo, do sztambucha 05.08.15, 12:15
            Taak...szamba sie nie powstrzyma,niestety,wylewa sie wszedzie, nawet w kosciele czy cmentarzu nie ma spokoju. Autorytety pisowskie akceptuja, wiec czemu sie dziwic.
            Ja mam tylko dobre slowa dla pana prezydenta Komorowskiego i jego prezydentury i bardzo zaluje,ze przychodzi pan nikt, protegowany niektorych na tym forum. Zobaczymy, ale buczec nie bedziemy.
      • damakier1 Re: Przyłączam się do podziękowań 05.08.15, 12:09
        Głowa do góry damo, mamy przed sobą pięć lat darcia łącha z tej pisowskiej bandy niedouczonych pseudoekspertów, klęczników biskupich i prezydenta, który wystarczy, że otworzy usta a już kłamie. Bedzie wesoło.

Jakoś mnie to nie pociesza...
        • axyzaa Re: Przyłączam się do podziękowań 05.08.15, 12:17
          damakier1 napisała:

> Głowa do góry damo, mamy przed sobą pięć lat darcia łącha z tej pisowskiej b
          > andy niedouczonych pseudoekspertów, klęczników biskupich i prezydenta, który wy
          > starczy, że otworzy usta a już kłamie. Bedzie wesoło.

>
          > Jakoś mnie to nie pociesza...

Przynajmniej się starałam...
          • damakier1 Re: Przyłączam się do podziękowań 05.08.15, 12:20
            :)))
      • remik.bz Ten wpis to symbol "kultury" PO 05.08.15, 12:43
        Bardzo, bardzo dziękuję za ten wpis

axyzaa napisała:

> .
        >
        > Głowa do góry damo, mamy przed sobą pięć lat darcia łącha z tej pisowskiej band
        > y niedouczonych pseudoekspertów, klęczników biskupich i prezydenta, który wysta
        > rczy, że otworzy usta a już kłamie. Bedzie wesoło.
        >

No i proszę . Rozumiem żal zwolenników PO, podziekowania dla ustępującego prezydenta, rozumiem słuszne uwagi pod adresem niektórych przeciwników B. Komorowskiego za agresje prostactwo, czasem chamstwo.
        To rozumiem.
        Ale nie rozumiem jak mozna w tym kontekście (pomijam kwestie zwykłej przyzwoitości i kultury) samemu posługiwać się agresja, prostactwem, chamstwem w stosunku do przeciwników .
        Damo oczekuje publicznego odcięcia się od tego wpisu i potępienia go.
        Inaczej będe uważał ,ze nie masz prawa żądać od innych aby szanowali Twoje poglądy, uczucia.
        Znasz przysłowie"jak Kuba Bogu...."
        Ten wpis jest dla mnie symboliczny. Andrzej Duda jeszcze nawet nie zaczał prezydentury a jego "kulturalni" przeciwnicy juz chamsko rzucaja błotem. Rzucanie błotem za dokonane czyny mozna jakos zrozumiec (równocześnie nie usprawiedliwiać). Ale rzucanie błotem za urojone, przyszłe czyny to nie tylko brak kultury ale i łajdactwo.
        PS cos Pani Kopacz mówiła o zatrudnianiu przez PO "hejterów". Mam wrażenie ,że nie tylko mówiła.
    • rccc Re: Dziękuję prezydentowi Komorowskiemu 05.08.15, 12:25
      Dziękuję Komorowskiemu że obeszło się bez rozjechania zakonnicy.
    • jola.iza1 Re: Dziękuję prezydentowi Komorowskiemu 05.08.15, 22:40
      A szczególnie za ostatnią rozmowę z dziennikarką Justyną Pochanke.
      Dziękuję panie Prezydencie, coś mi Pan uświadomił: nienawiść tłumiona nadaje się do leczenia.
      Czuj duch harcerzu, obyś przeżył Polaku w tych trudnych czasach od jutra.
      Damo, czy to ja zmyślam, czy prezydent rzekł był?
    • veglie Re: Dziękuję prezydentowi Komorowskiemu 06.08.15, 23:37
      A mogło być 10 lat. :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka