Dodaj do ulubionych

PiS chce odpolitycznić media

13.08.15, 12:16
"Partia Jarosława Kaczyńskiego chce, żeby media publiczne pod ich rządami przekształciły się w instytucje zarządzane jednoosobowo przez wybitne osobistości ze świata kultury i mediów"

natemat.pl/151379,media-publiczne-na-celowniku-politykow-pis-chce-zrobic-porzadek

Czekam na propozycje tych "wybitnych osobistości" - żeby było sprawiedliwie, może wytypujmy sobie "apolitycznych" prezesów TVP za rządów PiS i Platformy :-P
Obserwuj wątek
    • religijnych.uczuc.obraza Re: PiS chce odpolitycznić media 13.08.15, 12:18
      Ja proponuję Jana Pospieszalskiego.
      • kosel_maruvi Re: PiS chce odpolitycznić media 13.08.15, 12:29
        religijnych.uczuc.obraza napisał:

> Ja proponuję Jana Pospieszalskiego.

Puzon to nie klarnet ale mysle , ze lepszy bedzie ktos calkiem bezstronny.
        Moze Janusz Rewiński ?
        On jest Taki wesoly
        • religijnych.uczuc.obraza Re: PiS chce odpolitycznić media 13.08.15, 12:29
          Może Jan Pietrzak albo Marcin WOlski?
    • 1zzarda Re: PiS chce odpolitycznić media 13.08.15, 12:22
      Znaczy przez namaszczonych? Jak u Putina?
      • indeed4 W październiku na pierwszy ogień 13.08.15, 12:27
        ponoć ma pójść (kojarzony z PO) nowy prezes Daszczyński.

wyborcza.pl/1,75478,18359909,janusz-daszczynski-zostal-prezesem-tvp.html
    • religijnych.uczuc.obraza Re: PiS chce odpolitycznić media 13.08.15, 12:26
      Również Ewa Stankiewicz i Anita Gargas są świetnymi kandydatkami bowiem łączą oba światy - kultury i mediów kręcąc filmy i puszczając je w telewizji.
      • ave.duce Niejaka LICHockA nie zasługuje na pominięcie! 13.08.15, 12:51
        Wierna pełną gębą.
    • snajper55 Re: PiS chce odpolitycznić media 13.08.15, 12:33
      indeed-44 napisał:

> Czekam na propozycje tych "wybitnych osobistości" - żeby było sprawiedliwie, mo
      > że wytypujmy sobie "apolitycznych" prezesów TVP za rządów PiS i Platformy :-P

Uważam, że idealną kandydatura na najwyższe stanowiska w mediach jest obiektywny i bezkompromisowy, dążący za wszelką cenę do prawdy Pan Redaktor Cezary Gmyz.

S.
      • indeed4 Re: PiS chce odpolitycznić media 13.08.15, 12:53
        Ten Gmyz? ;-)

twitter.com/cezarygmyz/status/630495276986408961

Czepiacie się człowieka, a to sympatyczny, lubiany i b. szanowany przez innych dziennikarzy gość, do tego z ogromnym dystansem do siebie.
    • pis_da_deby Re: PiS chce odpolitycznić media 13.08.15, 12:35
      indeed-44 napisał:

> "Partia Jarosława Kaczyńskiego chce, żeby media publiczne pod ich rządami przek
      > ształciły się w instytucje zarządzane jednoosobowo .....

Cos podobnego moga wymyslic tylko PiSiaki

No ale latwiej wziac na pasek jedna osobe niz kilka
    • kosel_maruvi Re: PiS chce odpolitycznić media 13.08.15, 12:45
      indeed-44 napisał:

> "Partia Jarosława Kaczyńskiego chce, żeby media publiczne pod ich rządami przek
      > ształciły się w instytucje zarządzane jednoosobowo przez wybitne osobistości ze
      > świata kultury i mediów"
      >
      >Nie wyobrazam sobie lepszej kandydatury niz sam prezes
      Wybitny, kulturalny i zna sie na na mediach
    • man_sapiens Re: PiS chce odpolitycznić media 13.08.15, 12:46
      Targalski, Wolski - mają wprawę w apolityczności jeszcze z czasów stanu wojennego a Wolski jest na dodatek wybitny
      Wildstein - ten z kolei pokazał swoją apolityczność w latach smuty, pardon, w latach IVRP
      Skowroński - apolityczny że aż zęby bolą, ale nie ma szansy, za dobry był z niego dziennikarz
      • indeed4 Re: PiS chce odpolitycznić media 13.08.15, 15:41
        Znów dziennikarze... A może dla odmiany coś na drugą nóżkę? Poproszę o taki sam zestaw dla Platformy.
        • indeed4 Szczepkowska odpada 13.08.15, 15:52
          natemat.pl/142523,joanna-szczepkowska-wycofuje-poparcie-dla-bronislawa-komorowskiego-odchodzi-z-komitetu

... ale i bez niej jest z czego wybierać.

"Prezydent w dalszym ciągu cieszy się poparciem szeregu znanych osób. Do jego kandydatury przekonują m.in. Marcin Gortat, Grzegorz Turnau, Daniel Olbrychski, Andrzej Grabowski, Janusz Gajos, Krzysztof Penderecki, Przemysław Saleta, Krzysztof Materna i Andrzej Wajda"
    • ave.duce Dowcip dnia nt. bt. 13.08.15, 12:52
    • kolter no a jak ryj rydzyka zamknął ? 13.08.15, 12:54

• szwampuch58 Re:Cykl: "PiS chce" 13.08.15, 12:59
      przestalo wzbudzac moje jakiekolwiek zainteresowanie,jak zwykle totalny Bullshit
    • mariner4 A la Gliński? 13.08.15, 13:18
      M.
    • don.kichote Tylko Kania 13.08.15, 13:24
      Dorota Kania...
      • indeed4 Chodzi o osobistości "ze świata kultury i mediów" 13.08.15, 15:16
        Coście się tak wszyscy uwzięli na tych dziennikarzy, Rymkiewicz wypadł z łask? Albo taki Krauze...
      • ave.duce Re: Tylko Kania 13.08.15, 18:08
        don.kichote napisał:

> Dorota Kania...

A do pary dodać jej Janeckiego.
    • dobry-termin wszyscy widzą jaki koń jest... 13.08.15, 15:37
      Jeszcze nie przebrzmiały studyjne rozmowy w "Minęła 20" w TVP gdzie zaproszeni politycy wychodziki oburzeni ze studia w trakcie programu. Do dzisiaj NIC się nie zmieniło.
      Więc cała obsada telewizji publicznej - won ! Bo im Polacy nie wierzą, bo dziennikarze są stronniczy.
      Dlatego wszyscy dziennikarze - won! Cały Komitet RiTV wszyscy - won ! Bo wszyscy tam są z nadania Platformy Obywatelskiej i PSLu. Wszyscy won, bo im Polacy nie wierzą!
      Ktoś ma jakieś pytania...?
    • volupte Re: PiS chce odpolitycznić media 13.08.15, 15:41
      Jedne juz były przez niejakiego Urbanskiego Andrzeja.
    • yoma Re: PiS chce odpolitycznić media 13.08.15, 15:55
      Buuuuhahahaha! :D
      • indeed4 Re: PiS chce odpolitycznić media 13.08.15, 16:02
        No i co się śmiejesz?! Nie ma z czego - Platforma odpolitycznia media od dawna (ostatnio miesiąc temu) a teraz dodatkowo za odpolitycznianie weźmie się PiS. I bardzo dobrze, niech odpolityczniają...
        • yoma Re: PiS chce odpolitycznić media 13.08.15, 16:06
          Śmieję się, bo mnie ta wizja partii Jarosława Kaczyńskiego bardzo śmieszy.
          • indeed4 Re: PiS chce odpolitycznić media 13.08.15, 16:12
            Mnie tam nie śmieszy. Bez problemu mogę sobie wyobrazić na stołku szefa TVP apolitycznego Żakowskiego, Paradowską, Wajdę, Olbrychskiego czy Lisa. Ty nie? Albo Karolaka.
    • zapijaczony_ryj BendOM take jak antypolska gadzinówka TV Republika 13.08.15, 16:15
      Apolityczny szef
      jak i dziennikarze.
      Manipulacja goni manipulację
      Zakłamanie (100% kłamstwa)
      Anty rządowe programy
      Zrywanie transmisji jak nie po PiS myśli
      " Na żywo" z kilkuminutowym opóźnieniem!!!
      • indeed4 Wiem. Tomasz Wołek! 13.08.15, 16:40
        Taka jest moja kandydatura. Jestem zdania, że Wołek zapewniłby w mediach publicznych pełny obiektywizm. Podobnie jak bezstronny, bezpartyjny Juliusz Braun. Co o tym myślicie?
    • lepkie.lapki Może Pati Koti? 13.08.15, 19:13
      Taka mała nagroda pocieszenia dla eksdelfina.
      • indeed4 Re: Może Pati Koti? 13.08.15, 19:46
        Fakt, Ziobro znalazł się w wyjątkowo mało komfortowej sytuacji. Kto wie, jak by się potoczyły jego losy, gdyby nie odszedł z PiS. Może dziś byłby na miejscu Dudy...
    • piq na modłę nieżelazna.prl albo... 13.08.15, 19:32
      ..."gazety" "polskiej" (obydwa cudzysłowy zamierzone i w odpowiednich miejscach; albo na przykład WPotylicę.ru lub W Śmieci.ru.

Media Sakiewicza ("gazeta" - hahaha - "polska", nieżelazna itp.) są własnością Srebrnej, czyli PiSu, a media cioć Karnowskich są własnością Biereckiego (Apelli, spółki SKOKów), czyli SKOKów. Czyli PiSu (heheh, Bierecki bardzo popiera Dudę, pewnie w zamian za jego kombinacje przy ustawodawstwie na temat kas kredytowych).

I tak mają wyglądać odpolitycznione media. No.

A nad wszystkim niech czuwa wysoko postawiony w PiSie komuch, niejaki Targalski, oraz drugi - Czabański, obydwaj długoletni członkowie pesetpeeru, obecnie dyżurni hiperpatrioci tawariszcza Jara do zarządzania :odpolitycznionymi" mediami.

PS. Indyk, możesz przestać PiSać do mnie jako ha-stalin-gwista. Wiem, że to ty, ćwoku. Nie wiem, dlaczego nie lubisz swojego stałego nika i musisz używać pacyny. Wstydzisz się tego, co PiSzesz, indyk?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka