Dodaj do ulubionych

Borusewicz - ratuj Polskę!

22.08.15, 09:52
Jeżeli marszałek Borusewicz (mający wątpliwości konstytucyjne – wolno mu) odeśle projekt do Trybunału, to ten przed wyborami nie zdąży rozstrzygnąć – czy konstytucyjna jest ta inicjatywa czy nie. A w nowym politycznym rozdaniu – i to na początku kadencji – wiele się może wydarzyć.Jeżeli Duda zarządzi po wyborach referendum-po werdykcie Trybunału Konstytucyjnego- to nie będzie to miało istotnych konsekwencji.......
Obserwuj wątek
    • wilk_z_wolfow Re: Borusewicz - ratuj Polskę! 22.08.15, 09:59
      Mam nadzieje , ze to uczyni , bo inaczej przyszle pokolenia beda na nim psy wieszaly .
      • katrina1945 to znaczy... 22.08.15, 10:03
        wilk_z_wolfow napisał:

> Mam nadzieje , ze to uczyni , bo inaczej przyszle pokolenia beda na nim psy wie
        > szaly .

...na kim ?
        • rccc Re: to znaczy... 22.08.15, 10:10
          Chyba o resortowych dynastiach mówił
      • camille_pissarro Re: Borusewicz - ratuj Polskę! 22.08.15, 12:01
        Jeszcze niedawno zaprzeczałeś, że nie masz nic wspólnego z Platfusami, a tymczasem okazało się, że jesteś uberlemingiem :-)
      • artexe Re: Borusewicz - ratuj Polskę! 22.08.15, 13:45
        wilk_z_wolfow napisał:

> Mam nadzieje , ze to uczyni , bo inaczej przyszle pokolenia beda na nim psy wie
        > szaly .

A co z niekonstytucyjnym projektem Bronisława - zawsze Komorowskiego?
    • kirasjer33 Re: Borusewicz - ratuj Polskę! 22.08.15, 11:55
      • camille_pissarro Re: Borusewicz - ratuj Polskę! 22.08.15, 12:10
        Nie rozumiesz za grosz mechanizmów politycznej walki. Niezależnie od tego co zrobi Borusewicz ( nota bene ten jegomość nie jest w stanie sklecić sensownie zdania, jego styropianowe zasługi niewiele kogo rajcują ) PO ma w kampanii poważne problemy i jak najbardziej jej się to należy za arogancką postawę i dbanie jedynie o swoje partykularne interesy , a precyzyjniej interesy jej członków. To ugrupowanie pozbawione jakiejkolwiek idei, elementem łączącym wszystkich jej członków to wyłącznie dostęp do konfitur, bez tego ta partia nie przetrwa 4 lat w opozycji :-)
    • indris Borusewicz - ratuj Polskę - przed czym ??? 22.08.15, 12:51
      Proponowane referendum ma 3 pytania, o wiek emerytalny, o sześciolatki i o Lasy Państwowe. Pytanie o Lasy jest właściwie zbędne, ale jeżeli będzie większość odpowiedzi na TAK, to bardzo dobrze, bo im więcej przeszkód dla ewentualnej prywatyzacji tym lepiej.
      Pytaniu o wiek emerytalny prezydent "wybił zęby", bo zasadniczo je przeformułował. Teraz obywatele będą pytani o obniżenie wieku emerytalnego, bez sprecyzowania jakie to ma być obniżenie. Odpowiedź TAK na to pytanie niczego więc nie przesądza, zgodne z nią by było np. ustalenie tego wieku na 66 lat...
    • volupte Re: Borusewicz - ratuj Polskę! 22.08.15, 13:19
      twitter.com/G_Jakubowski/status/635047882480058369 Partyjna kasa.
    • adalberto3 Borusewicz - to pożegnanie ze styropianem ! 22.08.15, 13:37
      Mam nadzieję, że wyborcy nie dadzą się już nabrać na jego styropianowe przeżycia i zakończą jego zabawę z Polską pt. "i tak mnie wybiorą, i dalej jakoś to będzie".
      • dobry-termin Re: Borusewicz - to pożegnanie ze styropianem ! 22.08.15, 13:43
        Borusewicz dawno wyżarł wszystkie konfitury, intelektualnie skończony facet.
        • artexe Re: Borusewicz - to pożegnanie ze styropianem ! 22.08.15, 13:47
          dobry-termin napisał(a):

> Borusewicz dawno wyżarł wszystkie konfitury, intelektualnie skończony facet.

Hm,ja mam wątpliwości o do jego poziomu intelektualnego.
    • veglie Re: Borusewicz - ratuj Polskę! 22.08.15, 13:59
      Bełkot jest za cienki na ratowanie czegokolwiek.
      • 13kisiel Re: Borusewicz - ratuj Polskę! 22.08.15, 14:38
        też sypał jak Stefan
    • xystos Re: Borusewicz - ratuj Polskę! 22.08.15, 14:44

..ile % glosow musi otrzymac Pan Borusewicz w swym obwodzie by zostac ponowie wybrany ?

ZEN
    • kirasjer33 Re: Borusewicz - ratuj Polskę! 22.08.15, 16:40
      Jednak proceduralnie może takim działaniem Borusewicz zrobić a kuku Pisowi- gdyż po wyborach może sobie PIS zarządzać kolejne referendum

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka