Dodaj do ulubionych

znajdź różnicę..

16.09.15, 10:03
Różnica zasadnicza jest taka, że w 2007 roku było w Polsce coraz lepiej, teraz po ośmiu latach grabieżczej polityki Parady Oszustów jest tragedia i zapaść dla milionów Polaków.

www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/andrzej-duda-z-takim-samym-przekazem-jak-donald-tusk-osiem-lat-temu,577400.html
Ośmieszyłbym się, gdybym mówił dziś w Londynie: słuchajcie, wracajcie. Bo co? Dam im równie dobrze płatną pracę jak w Londynie? Nie dam - mówił w 2007 roku Donald Tusk. - Ja nie mam dzisiaj odwagi powiedzieć: wracajcie do kraju. Czy jest więcej miejsc pracy w ich miejscowościach, czy łatwiej prowadzić działalność gospodarczą, czy obciążenia są mniejsze? Ja tych zmian nie widzę - to z kolei wczorajsze słowa prezydenta Andrzeja Dudy.
Obserwuj wątek
    • rccc Re: znajdź różnicę.. 16.09.15, 10:09
      Szczyt chamstwa?
      Zagłosować na PO i wyjechać z Polski.
      • kotek.filemon Re: znajdź różnicę.. 16.09.15, 10:10
        rccc napisał:

> Szczyt chamstwa?
        > Zagłosować na PO i wyjechać z Polski.

Raczej mieszkać poza Polską i głosować na PiSs...
        • rccc Re: znajdź różnicę.. 16.09.15, 10:16
          Podpowiedz PO żeby "zabierz babci dowód " zmienili na "zabierz emigrantowi paszport"
          • religijnych.uczuc.obraza Re: znajdź różnicę.. 16.09.15, 10:23
            A co to pomoże skoro ruskie serwery tak jak w 2005 r. ustawione są na zwycięstwo PiSu?
          • kotek.filemon Re: znajdź różnicę.. 16.09.15, 10:26
            Zastanawiam się, co jeszcze ci emigranci robią na emigracji, skoro za rządów bł. dra Dody Polska rozkwita jak nigdy.
            • rccc Re: znajdź różnicę.. 16.09.15, 10:30
              Zapewne czekają z powrotem do momentu aż się po resortowych bachorach miejsce dla najlepszych zwolni.
              • religijnych.uczuc.obraza Re: znajdź różnicę.. 16.09.15, 10:37
                A które to te resortowe bachory?
                • kotek.filemon Re: znajdź różnicę.. 16.09.15, 10:39
                  Kania... Targalski...
              • nachlany_wolak Łysy, najlepszy to oczywiście ty 17.09.15, 13:32
    • religijnych.uczuc.obraza Re: znajdź różnicę.. 16.09.15, 10:13
      Tylko coraz lepiej? Dzięki rządom PiSu zarobki były na poziomie europejskim. Tusk znowu skłamał.
    • volupte Re: znajdź różnicę.. 16.09.15, 10:29
      Ale tego juz nie byłaś łaskawa tu wkleić .,, Ja tych zmian nie widzę. Polski rozwój jest głównie w statystykach. Widzimy (w Polsce - red.) postępujące rozwarstwienie społeczne, zanika wytwarzająca się po 1989 roku klasa średnia, ludzie ubożeją. (www.tvn24.pl)" To clou wypowiedzi pogardzajacej Polskę , bo nieprawdziwe.
      • giulia123 Re: znajdź różnicę.. 16.09.15, 11:13
        volupte napisał:

> Ale tego juz nie byłaś łaskawa tu wkleić .,, Ja tych zmian nie widzę. Polski rozwój jest głównie w statystykach. Widzimy (w Polsce - red.) postępujące rozwarstwienie społeczne, zanika wytwarzająca się po 1989 roku klasa średnia, ludzie ubożeją. (www.tvn24.pl)" To clou wypowiedzi pogardzajacej Polskę , bo nieprawdziwe.

A co jest nieprawdziwego w tych słowach?

Zakładam, że raport GUS przytaczany tu na FK wielokrotnie to znasz. Idź do pierwszej lepszej apteki i zobacz ilu chorych starszych ludzi odchodzi nie kupując leków, bo nie mają za co.
        A co? Może młodzi maja pracę czy podatki obniżono tak jak ryży oszust w kilku swoich expose obiecywał??
        Co ci się nie zgadza?
        • religijnych.uczuc.obraza Re: znajdź różnicę.. 16.09.15, 11:14
          Ale widzisz już jaka jest różnica między słowami Tuska a Dudy? Bo chyba o to w tym wątku ci chodziło a teraz temat spychasz na boczne tory.
        • volupte Re: znajdź różnicę.. 16.09.15, 11:34
          Cały przytoczony fragment jest kłamstwem.
        • sclavus Re: znajdź różnicę.. 16.09.15, 11:35
          ... to jakieś pieprzenie: po co wchodzą do apteki, jak nie mają za co kupić???
          • volupte Re: znajdź różnicę.. 16.09.15, 11:58
            Liczą pewnie na jałmużne?
          • giulia123 Re: znajdź różnicę.. 16.09.15, 17:21
            sclavus napisał:

> ... to jakieś pieprzenie: po co wchodzą do apteki, jak nie mają za co kupić???

A ty ciemniaku znasz ceny wszystkich leków?
        • yoma Re: znajdź różnicę.. 16.09.15, 11:40
          Bywam często w aptece i ni cholery nie widzę odchodzących chorych starszych ludzi. Bachorów z wydętymi brzuszkami uwieszonych klapy od śmietnika też nie.
          • religijnych.uczuc.obraza Re: znajdź różnicę.. 16.09.15, 11:43
            Żulia widząc takiego starego chorego biedaka zamiast kupić mu te lekarstwa to odwraca wzrok i udaje że problemu nie ma. Tak to jest z elitą oderwaną od problemów społeczeństwa.
          • giulia123 Re: znajdź różnicę.. 16.09.15, 17:24
            yoma napisała:

> Bywam często w aptece i ni cholery nie widzę odchodzących chorych starszych lud
            > zi. Bachorów z wydętymi brzuszkami uwieszonych klapy od śmietnika też nie.

Możesz zaklinać rzeczywistość, ale ona jest całkiem inna.
            Starsi ludzie, kombatanci, którymi platfonsy przy każdej okazji wycierają sobie gębę przymierają głodem, nie mają na jedzenie, na leki.. Taka jest prawda o drugiej Irlandii jaką stworzył oszust, który na koniec zwiał do Brukseli.
            • religijnych.uczuc.obraza Re: znajdź różnicę.. 16.09.15, 18:57
              Możesz zaklinać rzeczywistość ale jest ona zgoła inna.
            • yoma Re: znajdź różnicę.. 17.09.15, 15:19

> Starsi ludzie, kombatanci, którymi platfonsy przy każdej okazji wycierają sobie
              > gębę przymierają głodem, nie mają na jedzenie, na leki.. T

Żuli, pracowałam w budynku, gdzie miały siedzibę dwa związki kombatantów. Daj mi Boże w dwa razy młodszym wieku taką kondychę, jak kombatanci mają. Rozumiem, że to przez ten głód i nieleczone choroby..

Były chyba nawet jakieś badania, że częsty post dobrze wpływa na zdrowie :)
          • ave.duce Re: znajdź różnicę.. 16.09.15, 17:28
            yoma napisała:

> Bywam często w aptece i ni cholery nie widzę odchodzących chorych starszych lud
            > zi. Bachorów z wydętymi brzuszkami uwieszonych klapy od śmietnika też nie.

A ja wszędzie widzę zgliszcza ;)
            • yoma Re: znajdź różnicę.. 17.09.15, 15:15
              Zdarzyło mi się w zeszłą sobotę być w świątyni handlu. Takich zgliszcz, jak na parkingu tamże, dawno nie widziałam :)
    • romullos Za jaki czas będą wracać Polacy z emigracji? 16.09.15, 11:36
      giulia123 napisała:

Giulia123, jak przewidujesz, za jaki czas od przejęcia władzy Polacy będą wracać do kraju z emigracji?
      • romullos Re: Za jaki czas będą wracać Polacy z emigracji? 16.09.15, 11:39
        Giulia123, jak przewidujesz, za jaki czas od przejęcia władzy przez PIS Polacy będą wracać do kraju z emigracji?
    • 13kisiel Re: znajdź różnicę.. 16.09.15, 11:39
      Emigranci już nie wrócą ...dzięki polszewi :-)))
      • religijnych.uczuc.obraza Re: znajdź różnicę.. 16.09.15, 11:44
        Nie po to uciekali 10 lat temu przed PiSem żeby teraz do Szydła wrócić.
      • romullos Jak to?Przecież PIS i Duda zapowiadają zmiany na 16.09.15, 11:47
        13kisiel napisał:

> Emigranci już nie wrócą ...dzięki polszewi

Jak to?Przecież PIS i Duda zapowiadają zmiany na lepsze? że emigrantom będzie się opłacało wracać?
        Czyżby te obietnice to były gruszki na wierzbie?
    • ave.duce Przeczytaj sobie uzasadnienie uchwały SLD 16.09.15, 12:00
      o samorozwiązanie Sejmu RP w 2007, za którą głosował Pi$.
      • volupte Re: Przeczytaj sobie uzasadnienie uchwały SLD 16.09.15, 12:26
        To uzasadnienie to hańba dla PiSu . Zapomnieli . Wklej.
        • ave.duce Re: Przeczytaj sobie uzasadnienie uchwały SLD 16.09.15, 16:43
          UZASADNIENIE
          Od dwóch lat, od chwili objęcia władzy przez Prawo i Sprawiedliwość, Polską wstrząsają narastające kryzysy polityczne, mające swe źródła w jakości koalicji rządzącej i sposobie sprawowania przez nią rządów. Nie ma miesiąca, żeby opinia publiczna – nie tylko krajowa, ale i europejska oraz światowa – nie dowiadywała się o niekompetencji, skandalach i korupcji, których źródła tkwią w układzie rządzącym.
          Wczoraj, tj. 9 lipca 2007 r. - w związku z podejrzeniem o korupcję, zdymisjonowano wicepremiera i ministra rolnictwa. Musiano też zdymisjonować ministra sportu, w związku z korupcją jego podwładnych. Przedwczoraj staliśmy się wszyscy świadkami skandalu, jaki wywołał toruński zakonnik - o. Tadeusz Rydzyk, obrażając Głowę Państwa. Jego media są swoistym konfesjonałem dla polskiego premiera i ministrów, a on sam - rodzajem guru dla partii rządzących. Nie spotkało się to z żadną reakcją pierwszych osób w państwie.
          Nie tak dawno sejmowa komisja stała się miejscem kolejnej kompromitacji ministra spraw zagranicznych, który - co się nie zdarzyło nigdy dotąd - odmówił posłom informacji o rezultatach szczytu Unii Europejskiej. Samo spotkanie premierów państw UE w Brukseli dostarczyło - i polskiej, i międzynarodowej - opinii publicznej, dowodów na niekompetencję polskich władz i fałszywe pojmowanie interesu państwowego. Autorytet Polski wystawiono na szwank i kompromitację. To nie jedyny przykład działań w polityce zagranicznej, które przynoszą Polsce szkodę i ujmę. Bez mała rok temu Sejm stał się miejscem bezprzykładnej korupcji politycznej, ujawnionej przez media, która nie spotkała się z żadnymi konsekwencjami politycznymi czy karnymi.
          To tylko kilka z licznych przykładów moralnej i politycznej degrengolady rządzących. Państwo w niepokojący sposób traci zdolność rozwiązywania problemów społecznych.
          Od wielu tygodni trwa ciężki kryzys w służbie zdrowia, którego skutkiem są protesty lekarzy i pielęgniarek. Psuciu ulega system edukacji. Państwo stało się represyjne i wrogie swoim obywatelom. Coraz gorszej jakości prawo, stanowione jest na użytek celów partyjnych, często ideologicznych, a instytucje prawne podporządkowywane są rządzącej partii. W ten sposób złamano jedną z zasadniczych podstaw demokracji – trójpodział władzy. Państwo zostało politycznie zawłaszczone i przestało mieć charakter obywatelski.
          Skutki polityki obecnej koalicji demolują świadomość społeczną, są niszczące dla materii społecznej i dla państwa; cofają nas cywilizacyjnie.
          Sytuacja, w jakiej znalazła się Polska - w wyniku polityki obecnej koalicji, zagraża naszej zdolności do realizacji międzynarodowych umów i zobowiązań, jakie wzięliśmy na siebie. Jest wśród nich Euro 2012.
          Wnioskodawcy są przekonani, że zahamowanie narastającego kryzysu może nastąpić wyłącznie w wyniku skrócenia kadencji Sejmu i rozpisania nowych wyborów parlamentarnych.

orka.sejm.gov.pl/Druki5ka.nsf/wgdruku/2074
          • volupte Re: Przeczytaj sobie uzasadnienie uchwały SLD 17.09.15, 12:13
            I sami za tym głosowali. :-)
    • plind Re: znajdź różnicę.. 16.09.15, 16:54
      Tusk mówił tak w kampanii wyborczej jako kandydat na premiera... to diametralna różnica...
      • ave.duce Re: znajdź różnicę.. 16.09.15, 17:00
        forum.gazeta.pl/forum/w,28,158714403,158718228,Re_Duda_do_emigrantow_8211_nie_wracajcie_.html
        forum.gazeta.pl/forum/w,28,158714403,158719124,Re_Duda_do_emigrantow_8211_nie_wracajcie_.html
    • vladexpat ponad 80% Polaków jest zadowolonych z życia 16.09.15, 17:29
      Ponad 80% Polaków jest zadowolonych z życia. Sami masochiści? Bo przecież wg. PiS Polska jest z dykty i w ruinie.
    • ave.duce Re: znajdź różnicę.. 16.09.15, 17:38
      pomiędzy rokiem 2007 a 2015
      • ave.duce Re: znajdź różnicę.. 16.09.15, 22:21
        Hmm.
        • ave.duce Już znalazłaś? nt. bt. 17.09.15, 11:50
      • giulia123 Re: znajdź różnicę.. 17.09.15, 13:12
        ave.duce napisała:

> pomiędzy rokiem 2007 a 2015

Wzięłaś pod uwagę jak wielu Polakom ograniczono dostęp do służby zdrowia? Gdzie mają "zgłaszać symptomy chorobowe" jak do specjalisty to w Bolandii czeka się już latami??

We wrześniu 2014 miałam uraz stawu skokowego. Do ortopedy zaproponowano mi termin marzec 2015, a były i takie przychodnie gdzie termin wyznaczono za 12 miesięcy!!!!
        Leczyłam się prywatnie za wszystko płacąc. Który propagandzista wie o moich symptomach i o tym, że państwowa służba zdrowia daje doopy na całej linii?

Ty myślisz samodzielnie czy tylko łykasz propagandę?
        • religijnych.uczuc.obraza Re: znajdź różnicę.. 17.09.15, 13:14
          A w 2007 roku ile czasu czekało się do specjalisty?
          • giulia123 Re: znajdź różnicę.. 17.09.15, 13:28
            religijnych.uczuc.obraza napisał:

> A w 2007 roku ile czasu czekało się do specjalisty?

Nie wiem, nic specjalnie mi nie dolegało. Ale w 2001 to był raj w porównaniu z tym co jest teraz.
            • nachlany_wolak było lepiej, bo byłeś młodszy wPiSywaczu 17.09.15, 13:31
            • religijnych.uczuc.obraza Re: znajdź różnicę.. 17.09.15, 13:36
              Dzięki reformom Religi na pewno nic się nie czekało. Bo Religa i cały tamten rząd był propolski i kolejek nie było. Teraz też zostaną zlikwidowane.
        • ave.duce Re: znajdź różnicę.. 17.09.15, 13:33
          W sierpniu 2015 miałam uraz stopy. W Szpitalu Bielańskim (SOR) zrobili mi wszystko na cito. I za darmo.

A z badań prof. Czapińskiego żadnych wniosków nie wyciągnęłaś?
          Ty myślisz samodzielnie czy tylko łykasz propagandę?
          • giulia123 Re: znajdź różnicę.. 17.09.15, 13:40
            ave.duce napisała:

> W sierpniu 2015 miałam uraz stopy. W Szpitalu Bielańskim (SOR) zrobili mi wszys
            > tko na cito. I za darmo.
            >
            > A z badań prof. Czapińskiego żadnych wniosków nie wyciągnęłaś?
            > Ty myślisz samodzielnie czy tylko łykasz propagandę?

Wyciągam wnioski z doświadczeń swoich i swoich bliskich. Mieszkam w mieście wojewódzkim, dużym.
            Osoba, która zamieszkała tu w październiku 2013 chora na białaczkę w poradni hematologicznej otrzymała informację, że najbliższe zapisy do poradni będą w czerwcu 2014 na wrzesień 2014. Czyli równy rok oczekiwania w celu zapisania się do poradni hematologicznej dla osoby ze stwierdzoną białaczką!!!!

Statystyki są zafałszowane, ponieważ rzesza Polaków nie korzysta z państwowej służby zdrowia, bo jej już prawie nie ma.
            • nachlany_wolak Jak długo chcesz ten temacik podbijać ? 17.09.15, 13:42
            • ave.duce Re: znajdź różnicę.. 17.09.15, 13:43
              Ale badania prof. Czapińskiego odnoszą się do wielu spraw.

ps. nie neguję Twoich doświadczeń, mam inne.
            • wtop.ek Re: znajdź różnicę.. 17.09.15, 14:18
              jak to nie ma? w zeszłym tygodniu byłem w ortopedy i dostałem skierowanie na rezonans kolana, zapisalem się za dwa tygodnie...
              • religijnych.uczuc.obraza Re: znajdź różnicę.. 17.09.15, 14:21
                Nie jesteś starym schorowanym kombatantem więc nie czekasz. W dodatku pewnie kręcisz lody z lekarzami.
              • giulia123 Re: znajdź różnicę.. 17.09.15, 14:27
                wtop.ek napisał(a):

> jak to nie ma? w zeszłym tygodniu byłem w ortopedy i dostałem skierowanie na re
                > zonans kolana, zapisalem się za dwa tygodnie...

Na NFZ czy prywatnie?
                Jak na NFZ, to podaj proszę adres przychodni. Znam bardzo potrzebującą osobę, której nie stać na badanie prywatne.
                • wtop.ek Re: znajdź różnicę.. 17.09.15, 14:50
                  nfz, przychodnia Aklepios w Rzeszowie

• giulia123 Re: znajdź różnicę.. 17.09.15, 20:29
                    wtop.ek napisał(a):

> nfz, przychodnia Aklepios w Rzeszowie
                    >
                    >
                    >
                    Dzięki za namiar.
                    Niestety, ale to drugi koniec Polski.
                    • religijnych.uczuc.obraza Re: znajdź różnicę.. 17.09.15, 20:34
                      Pojedź szydłobusem.
                • yoma Re: znajdź różnicę.. 17.09.15, 15:21
                  To jej, k.a, pomóż...
                  • religijnych.uczuc.obraza Re: znajdź różnicę.. 17.09.15, 15:25
                    To jest straszne, znajmoma żulii cierpi-żulia nie pomoże, żulia widzi schorowanych kombatantów w aptece, których nie stać na leki-żulia nie kupi im leków. Straszne to społeczeństwo jest.
                    • giulia123 Re: znajdź różnicę.. 17.09.15, 20:28

> To jest straszne, znajmoma żulii cierpi-żulia nie pomoże, żulia widzi schorowan
                      > ych kombatantów w aptece, których nie stać na leki-żulia nie kupi im leków. Str
                      > aszne to społeczeństwo jest.

Nie pier...dol kłamczuchu, ok?
                      Masz jakieś wolne? Czy cały boży dzień nadajesz te bzdury? Za to tez ci płacą?
                      • religijnych.uczuc.obraza Re: znajdź różnicę.. 17.09.15, 20:33
                        Na odcisk nastąpiłem taniej propagandystce fałszywie wycierającej sobie paskudną gębę biednymi i starszymi ludźmi?
                        • giulia123 Re: znajdź różnicę.. 17.09.15, 22:24

> Na odcisk nastąpiłem taniej propagandystce fałszywie wycierającej sobie paskud
                          > ną gębę biednymi i starszymi ludźmi?

W Polsce są BIEDNI starsi ludzie? No nie gadaj! Przecież cały dzień kolejny wciskasz kit, że w Polsce takich nie ma. Coś ci się popenderoliło???
                          Zrób sobie wolną chociaż godzinę i wróć na właściwe tory bo się koleś ośmieszasz :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka