Dodaj do ulubionych

Jedzie pociąg z daleka...

13.10.15, 11:02
Obserwując kampanię wyborczą Pani Kopacz ( bo przecież nie PO, gdyż działacze sprytnie pochowali się gdziekolwiek bądź) stwierdzam co następuje:
1) Perspektywy:
Mamy piękne widoki z okien taboru PKP ( pod warunkiem, że ktoś te okna umyje)
2) Koszty:
Opłacało się kupić Pendolino i wyremontować tory żeby móc obejrzeć w TV tą krótką formę firmową z udziałem pani premier Kopacz ponieważ jest ona arcydziełem.
3) Zyski:
Autorem ścieżki dźwiękowej obiecującej podniesienie płac i likwidację składek ZUS i NFZ jest zespół wybitnych ekonomistów z panem Lewandowskim (..uwaga na portfele!) na czele.
4) Bezpieczeństwo:
„Gazoport” – imponująca atrapa! Jeżeli nie największa, to jedna z największych w Europie!

Słowem ja to kupuję! Jestem już przekonany. Platforma Obywatelska -bo kocham Polskę ( i gustowne zegarki)!
Obserwuj wątek
    • a74-7 Re: Jedzie pociąg z daleka... 13.10.15, 11:11
      Zapomniales dodac ,ze kochasz piekne dziewczyny ;-)
      niezalezna.pl/uploads/zdjecie2015/71843107407.jpg
      • religijnych.uczuc.obraza Re: Jedzie pociąg z daleka... 13.10.15, 11:16
        Drugi od lewej to dziewczyna?
        • nachlany_wolak Josef jest kochającym inaczej. 13.10.15, 11:18
        • a74-7 Re: Jedzie pociąg z daleka... 13.10.15, 11:19
          zmien okulary dyzurny odrazo
          • religijnych.uczuc.obraza Re: Jedzie pociąg z daleka... 13.10.15, 11:20
            Sama napisałoś że to dziewczyny w tym linku są.
        • tw_wielgus Re: Jedzie pociąg z daleka... 13.10.15, 11:21

Wykazujesz się niesamowitą indolencją w rozróżnianiu płci.
          Stąd też, jak rozumiem, wątpliwość jaką targnęła Twym jestestwem i zmusiła do napisania powyższego postu.
          • religijnych.uczuc.obraza Re: Jedzie pociąg z daleka... 13.10.15, 11:25
            To nie ja, to uchodźca londyńska nazwała osoby przedstawione w linku dziewczynami.
            • tw_wielgus Re: Jedzie pociąg z daleka... 13.10.15, 11:30
              Ależ nie wypieraj się. To żaden powód do wstydu, szczególnie po słynnym już wyznaniu księdza Charamsy. Zobaczysz, że niedługo te w tej chwili nietypowe zachowania godowe staną się standardem. Hetero będą zmuszeni ukrycia się w szafach.
              • religijnych.uczuc.obraza Re: Jedzie pociąg z daleka... 13.10.15, 11:35
                Uchodźca londyńska napisała: oto dziewczyny.
                Ja zapytałem: drugi od lewej to dziewczyna?
                To kto tu ma problem z rozróżnianiem płci? Bardzo mnie zdziwiło że 100% szalenie przystojnego, męskiego i wysportowanego mężczyznę, znanego kibica sportów wszelakich nazwała dziewczyną. Tym bardziej że to wyznawca wartości tradycyjnych, konserwatywnych i rodzinnych i dlatego ma aż jedno dziecko. Może kiedyś zrobi komingałt jak Charamsa?
                • a74-7 Re: Jedzie pociąg z daleka... 13.10.15, 11:39
                  dyzurny odraza nie potrafisz rozpoznac Prezydenta Polski z corka na zdjeciu ?
                  • religijnych.uczuc.obraza Re: Jedzie pociąg z daleka... 13.10.15, 11:46
                    Potrafię dyżurna uchodźco widzko tvnu dlatego uderzyło mnie to że określasz go jako dziewczyna.
                    • tw_wielgus Re: Jedzie pociąg z daleka... 13.10.15, 11:49
                      A ja uważam, że obecny na zdjęciu mężczyzna skupił na sobie Twoją uwagę do tego stopnia, że nie zauważyłeś, iż jest to Prezydent Andrzej Duda. Jeszcze raz powtarzam nie musisz się przed nami krygować. Jesteśmy tolerancyjni.
                      • religijnych.uczuc.obraza Re: Jedzie pociąg z daleka... 13.10.15, 11:57
                        Jakżebym nie mógł rozpoznać tak wspaniałego człowieka, człowieka wielu talentów? To wspaniały polski prezydent a nie jakaś dziewczyna jak określiła go ta uchodźca.
                        • tw_wielgus Re: Jedzie pociąg z daleka... 13.10.15, 11:59
                          religijnych.uczuc.obraza napisał:

> Jakżebym nie mógł rozpoznać tak wspaniałego człowieka...

A jednak.
                          • religijnych.uczuc.obraza Re: Jedzie pociąg z daleka... 13.10.15, 12:05
                            Nie ja przedstawiłem go jako dziewczynę. Widocznie uchodźca londyńska go nie rozpoznała.
                            • tw_wielgus Re: Jedzie pociąg z daleka... 13.10.15, 12:12
                              Tak jak powiedziałem... Masz prawo do własnego życia i do własnych wyborów.
                              Zostawmy ten temat, zupełnie nie rozumiem dlaczego tak uparcie do tego wracasz.
                              • religijnych.uczuc.obraza Re: Jedzie pociąg z daleka... 13.10.15, 12:15
                                Jesteś lewacko politpoprawny.
                                • tw_wielgus Re: Jedzie pociąg z daleka... 13.10.15, 12:19
                                  Nie ma sprawy, mogę być. To co, może już wrócimy do tematu filmu: "Obietnice pani Ewy"?
                                  • religijnych.uczuc.obraza Re: Jedzie pociąg z daleka... 13.10.15, 12:27
                                    Ja też mogę być tym który musi bronić czci Prezydenta Polski przez londyńskimi uchodźcami.
                                    Ależ wracaj sobie do tego tematu. To tój wybór że głosujesz za nią jej platfusami i ich obietnicami.
                                    • tw_wielgus Re: Jedzie pociąg z daleka... 13.10.15, 12:40
                                      Dopiero będę głosował. I mam niezachwiane przekonanie, że wybory będą uczciwe.
                                      • religijnych.uczuc.obraza Re: Jedzie pociąg z daleka... 13.10.15, 12:49
                                        Oczywiście że będą uczciwe. tylko wybory w których przegrywa PO są uczciwe. Inne są sfałszowane albo na ruskich serwerach. To przecież oczywiste.
                • tw_wielgus Re: Jedzie pociąg z daleka... 13.10.15, 11:47
                  Polubownie proponuję przykrycie skromną peleryną wstydu w Twoich preferencji seksualnych i powrócenie do dyskusji.
                  Czy zgodzisz się ze mną, iż likwidując składki na ubezpieczenia społeczne nasze pensje wzrosną prawie o 40%?
                  Czy podobnie jaj ja uważasz że to niesamowite jak pani premier Kopacz udało się pomnożyć zawartość narodowego skarbca, który będzie stać na to żeby wziąć na swoje barki daninę na ZUS?
                  • religijnych.uczuc.obraza Re: Jedzie pociąg z daleka... 13.10.15, 11:59
                    To jest niemożliwe ponieważ tylko jeśli odsunie się platfusów od władzy to nasze pensje od razu wzrosną. Co tam wzrosną pensję. W ogóle nie trzeba będzie pracować tylko dostanie się od państwa tyle aby starczyło na dostanie życie.
                    • tw_wielgus Re: Jedzie pociąg z daleka... 13.10.15, 12:05
                      A skąd? Jeżeli odsuniemy platfusów od władzy to PiS da po 500 zł dzieciorobom.
                      Jesteś dzieciorobem? Ja nie i z uwagi na to będę głosował na platformę bo wierzę, iż jej propozycja programowa jest bardziej korzystna dla Polski i dla mnie osobiście.
                      Budżet państwa weźmie na siebie składki na ZUS i NFZ. Pani Kopacz mówi to do mnie z ekranu odbiornika TV i ja jej wierzę i miliony Polaków jej wierzą. I w wielu polskich domach potencjalni wyborcy PO już liczą, jak szybko spłacą kredyt we frankach, gdy ich dochody wzrosną o ca`40%.

40% więcej! Kurna! Ty wiesz obraza ile to kasy?
                      • religijnych.uczuc.obraza Re: Jedzie pociąg z daleka... 13.10.15, 12:17
                        Jesteś niesamodzielnie myślący wierząc platfusom. Tylko odsunięcie ich od władzy pozwoli na godne życie Polaków i niegłodowanie dzieci. Ale to są twoje wybory i rób co chcesz.
                        • tw_wielgus Re: Jedzie pociąg z daleka... 13.10.15, 12:21
                          Łamiesz mi serce. Byłem głęboko przekonany że premier Kopacz to mogę zaufać z zamkniętymi oczami. Z teg,o co napisałeś wynika, że ona bezczelnie kłamie / z pokładu Pendolino. na które wydaliśmy miliardy złotych, a które stanowi jedynie paradną oprawę jej spotów wyborczych/.
                          • religijnych.uczuc.obraza Re: Jedzie pociąg z daleka... 13.10.15, 12:27
                            Przykro mi że musiałem ci otworzyć oczy. tylko jak odsuniemy platfusów od władzy to skończą się ośmiorniczki, zegarki i podróże premiera rządu.
                            • tw_wielgus Re: Jedzie pociąg z daleka... 13.10.15, 12:39
                              Czyli padną drogie restauracje, sklepy jubilerskie i PKP.
                              Miliony ludzi pójdą na bruk.

PS. byłbym zapomniał: .... i domy aukcyjne
                              • religijnych.uczuc.obraza Re: Jedzie pociąg z daleka... 13.10.15, 12:49
                                Za to odżyją przedsiębiorcy bo będzie dobra zmiana.
                      • stasi1 Jakby co to raczej nie wzrośnie o te 40% 13.10.15, 12:40
                        Jeśli wychodzimy że zarabiamy tzw. pensje brutto to w tej kwocie jest 23% na składkę ZUSowską. Na NFZ płacone jest z podatku, więc tutaj zysku nie ma. Więc o tą część pensji ta nasza pensja może wzrosnąć
                        Ale żeby płaciło państwo musi być spełniony jeden warunek(i to podaje p.Kopacz): Państwo musi stać na to. Skoro państwa na to nie stać(jak też na powrót do starego wieku emerytalnego, 500zł na dziecko) to i ten pomysł należy odłożyć na półkę
                        • tw_wielgus Re: Jakby co to raczej nie wzrośnie o te 40% 13.10.15, 12:45
                          Wsłuchiwałem się w słowa pani premier w spocie reklamowym Kupuj Platformę Obywatelską i za cholerę nie padają w nim słowa, iż obietnice spełnimy wtedy kiedy państwo będzie na to stać ( czyli nigdy).
                          Przekaz jest prosty: państwo weźmie na siebie składki ZUS i NFZ, a Polacy będą zarabiali lepiej. czyż nie?
                          • religijnych.uczuc.obraza Re: Jakby co to raczej nie wzrośnie o te 40% 13.10.15, 12:50
                            Dlatego głosuj na kogo innego, porzuć wreszcie to PO!
                          • stasi1 ja niestety nie oglądam tych spotów 15.10.15, 09:23
                            reklamowych i nie mogę się w tej kwestii wypowiedzieć. Ale i tak nie było by to 40% jak wyjaśniłem. Chyba że w tym spocie powiedziała że to co idzie na NFZ(w podatku) zostaje pracownikowi.
                            Ciekawe czy też samozatrudnionym ten ZUS by płacili?
                    • a74-7 Re: Jedzie pociąg z daleka... 13.10.15, 12:09
                      nie dyzurny odrazo, Ksiestwa Brunei nawet Pis nie zrobi z Poolandii, ale moze mlodzi nie beda musieli wyjezdzac za chlebem :-)
                      • religijnych.uczuc.obraza Re: Jedzie pociąg z daleka... 13.10.15, 12:17
                        Jesteś defetystką platfusią.
                        • a74-7 Re: Jedzie pociąg z daleka... 13.10.15, 12:27
                          ty juz jedna noga w szalupie swetru widze .Rozkrok moze cie zabolec uwazaj

> Jesteś defetystką platfusią.
                          • religijnych.uczuc.obraza Re: Jedzie pociąg z daleka... 13.10.15, 12:28
                            A chciałabyś bym dalej był z tobą na platformie?
              • x2468 Re: Jedzie pociąg z daleka... 15.10.15, 17:40
                Dud w szafie z prezessimusem? Marzy ci się.
      • tw_wielgus Re: Jedzie pociąg z daleka... 13.10.15, 11:18
        A tak, rzeczywiście.
        Byłbym zapomniał...;P :))))))
    • nachlany_wolak Cuś na oślą ławeczkę dzisiaj spłodzisz? 13.10.15, 11:12
    • qwardian Re: Jedzie pociąg z daleka... 13.10.15, 11:22

Słowem, jedynymi przywódcami, którzy zrobili coś dla uniezależnienia się od rosyjskiej ropy i gazu był Edward Gierek i Lech Kaczyński. To port naftowy w Gdańsku i gazowy w Świnoujściu. To wszystko, żeby decyzje nad Odrą, Wartą, Wisłą i Bugiem nie były uzależnione od kurków zakręcanych rękami oligarchów...
      • nachlany_wolak Chleb smaruj masłem nie wazeliną wPiSywaczu 13.10.15, 11:25
      • tw_wielgus Re: Jedzie pociąg z daleka... 13.10.15, 11:26
        Odczytałeś moje słowa jako krytykę pomysłu budowy gazoportu...?!
        Niby czemu? Przecież nic takiego nie stwierdziłem. Napisałem jedynie, że do tej pory jest nieczynny i pewnie jeszcze jakieś pół roku ( jak nie więcej) nie będzie.
        Marcinkiewicz też otwierał niedokończone inwestycje, Komorowski przecinał wstęgi na nierozpoczętych budowach itd, itd...
        • nachlany_wolak Daj se spokój łysy. 13.10.15, 11:30
    • tw_wielgus Grubo ponad 200 tysięcy zł 13.10.15, 11:56
      wyciągnęła z naszych portfeli pani Ewa Kopacz na akcję pijarowską: "Platforma bliżej ludzi".
      Niezwykle kosztowne "zbliżenie", nawet uwzględniając ilość uczestników.

Ile kosztowały wyjazdowe posiedzenia rządu? "Rzeczpospolita" dotarła do wydatków kancelarii premiera. Z wyliczeń gazety wynika, że same podróże Ewy Kopacz kosztowały budżet około 200 tys. złotych. Trzeba jednak jeszcze do tej sumy doliczyć wydatki poszczególnych resortów.
    • kotek.filemon Jadący pociąg narzędziem represji 13.10.15, 12:04

• tw_wielgus Re: Jadący pociąg narzędziem represji 13.10.15, 12:09
        Nie rozumiem.
        Jadący pociąg jest źródłem radości.
        To apoteoza euforii jaką wśród ludności tubylczej budzą przejazdy pociągów z panią premier i meblami z kancelarii URM na pokładzie.
    • zapijaczony_ryj he,he,he,he! 13.10.15, 12:08
      tw_wielgus napisał:

> Obserwując kampanię wyborczą Pani Kopacz ( bo przecież nie PO, gdyż działacze s
      > prytnie pochowali się gdziekolwiek bądź) stwierdzam co następuje:
      > 1) Perspektywy:
      > Mamy piękne widoki z okien taboru PKP od warunkiem, ze Jojo nam nie rąbnie portfeli!
      > 2) Koszty:
      > Opłacało się kupić Pendolino i wyremontować tory żeby Jojo po obrobieniu portfeli nie mógł wyskoczyć w biegu ( drzwi są elektrycznie blikowanie)
      > 3) Zyski:
      wysiadamy z pociągu z pełnym portfelem!
      > 4) Bezpieczeństwo:
      > „Gazoport” –to super inwestycja do czasu do kad PiSi nie zadaptują jej na mauzoleum Lecha Kaczyńskiego
      >
      > Słowem ja to kupuję! Jestem już przekonany, bo Naczelny idiota obiecał suchać i sużyć Polakom, choć nie osobiście, ale za pomocą swoich pacynek!
      >
      >
      • tw_wielgus Forest Gamp! 13.10.15, 12:11
        i taki króciutki cytat: "Poznasz głupiego po śmiechu jego"
        • zapijaczony_ryj Re: Forest Gamp! 13.10.15, 12:38
          tw_wielgus napisał:

> i taki króciutki cytat: "Poznasz głupiego po śmiechu jego"

fakt;
          encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ0GSFf-lANzSIOv6opNwc_WIrXLkSy4pnGfoLtxl3zEniNee80MA
    • a74-7 Re: Jedzie pociąg z daleka... 13.10.15, 12:16
      zapomniales wielgus dodac ze miedzy przystankami
      pani premier opracowuje nowa akcje gosc w dom -bog w dom.
      Wczoraj padla gdzies w mediach okragla sumka 800 tysiecy ,
      z konsekwencjami trzeba bedzie zyc.
      • tw_wielgus Re: Jedzie pociąg z daleka... 13.10.15, 12:23
        800 tys. ( słownie: osiemset tysięcy)....?!
        Głośno przełknąłem ślinę, którą wytoczyła moja wrodzona pazerność.
        A możesz mi przybliżyć, bo nie czytałem wczoraj serwisów?
        • a74-7 Re: Jedzie pociąg z daleka... 13.10.15, 12:31
          TV trwam straszyla, ale o ile dobrze pamietam Tusk wymienil liczbe ok 4mln zmierzajacych w kierunku Europy.
          Ale kto by tam wierzyl Tuskowi ;-)
          • tw_wielgus Re: Jedzie pociąg z daleka... 13.10.15, 12:36
            Jadą ubogacić kulturowo ludność tubylczą. Mój Boże, jakie to wzniosłe, jakie europejskie i humanitarne i jak zgodne z wielowiekową tradycją współpracy Europy z Bliskim Wschodem.
            A pomnę jak parę wieków temu my jechaliśmy na koniach obleczeni w zbroje do nich, z dobrą nowiną i jak gorąco nas witali.
            • nachlany_wolak Ale tu zielono od multinickowca wielgusa 13.10.15, 13:53
          • kotek.filemon Re: Jedzie pociąg z daleka... 13.10.15, 13:02
            a74-7 napisał:

> TV trwam straszyla

A no to nie ma dwóch zdań - pewniak!
            • gelati Katastrofa kolejowa - kolej na Ewe 15.10.15, 11:26
              Bedzie kontrola biletow. Dokladna.
    • wiosnaludzikow Re: Jedzie pociąg z daleka... 15.10.15, 11:33
      tw_wielgus napisał:

> Obserwując kampanię wyborczą Pani Kopacz ( bo przecież nie PO, gdyż działacze s
      > prytnie pochowali się gdziekolwiek bądź) stwierdzam co następuje:
      > 1) Perspektywy:
      > Mamy piękne widoki z okien taboru PKP ( pod warunkiem, że ktoś te okna umyje)
      > 2) Koszty:
      > Opłacało się kupić Pendolino i wyremontować tory żeby móc obejrzeć w TV tą krót
      > ką formę firmową z udziałem pani premier Kopacz ponieważ jest ona arcydziełem.
      > 3) Zyski:
      > Autorem ścieżki dźwiękowej obiecującej podniesienie płac i likwidację składek
      > ZUS i NFZ jest zespół wybitnych ekonomistów z panem Lewandowskim (..uwaga na p
      > ortfele!) na czele.
      > 4) Bezpieczeństwo:
      > „Gazoport” – imponująca atrapa! Jeżeli nie największa, to jed
      > na z największych w Europie!
      >
      > Słowem ja to kupuję! Jestem już przekonany. Platforma Obywatelska -bo kocham Po
      > lskę ( i gustowne zegarki)!
      Dobre :)
      • gelati Stoi na stacji lokomotywa... 15.10.15, 14:42
        ...i POt z niej splywa.
    • easy-babette666 Re: Jedzie pociąg z daleka... 15.10.15, 17:21
      Kiedy wspomnę twoje wpisy sprzed kilku lat to trudno uwierzyc ze mozna tak spisieć!!!
      • tw_wielgus Re: Jedzie pociąg z daleka... 15.10.15, 17:43
        Widzisz ja Twoich nie pamiętam, wiec pewnie nie wyróżniały się niczym specjalnym.
        Poza tym już parę razy pisałem tej pięknej projekcji jaką mają w pustych łbach zakodowane wytresowane przez GW lemingi. Ja nie popieram PiS, wbij to sobie proszę do głowy, bo robisz z siebie idiotę. Przedtem tępiłem PiS ponieważ wydawał mi się większym zagrożeniem dla mojego spokojnego bytu. Tak mi się zdawało, dopóki nie zobaczyłem efektów rządów złodziei z PO.
        • gelati Co za cudowna katastrofa kolejowa to bedzie... 15.10.15, 17:46
          Kolej na Ewe. Z toru.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka