man_sapiens 13.10.15, 14:24 Według Kaczyńskiego grozi nam siedem plag. Egipskich albo raczej syryjskich. "Cholera na wyspach greckich, dyzenteria w Wiedniu" a w Polsce Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kotek.filemon Re: Siedem plag egipskich 13.10.15, 14:46 Co to jest "dezynteria"? Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Siedem plag egipskich 13.10.15, 15:19 Kiedyś mówiło się "czerwonka". Niektórzy też określali w ten sposób każdą uporczywą biegunkę. Myślę, że Jarosław Kaczyński zna się na jednym i drugim. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Ja akurat wiem 13.10.15, 15:35 to Prezes Tysiąclecia nie wie, że chodzi o dyzenterię Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Siedem plag egipskich 13.10.15, 17:47 > Co to jest "dezynteria"? W skutkach mniej więcej to samo co pamiętna "dyspepsja". Nie wiem co mówił Kaczyński, bo to się poprawnie nazywa dyzenteria. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Siedem plag egipskich 13.10.15, 18:27 pl.wikipedia.org/wiki/Dyzenteria Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Siedem plag egipskich 13.10.15, 14:53 ten Ahmed Goldstein to Polak jest? Nazwisko niby często spotykane, ale to imię brzmi jakoś obco. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Siedem plag egipskich 13.10.15, 15:36 A to ma jakieś doniosłe znaczenie dla zrozumienia wypowiedzi Prezesa Tysiąclecia będącej tematem wątku? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Siedem plag egipskich 13.10.15, 15:44 Oczywiście, że nie. A miałeś podejrzenia, iż ma to jakiś doniosły związek? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Siedem plag egipskich 13.10.15, 18:31 Nooo... przecież bardziej zainteresowała cię sygnaturka niż "dEzynteria" :D Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Siedem plag egipskich 13.10.15, 17:49 > ten Ahmed Goldstein to Polak jest? To jest Kilngon, także nie martw się, to nie Żyd. I nie wstydź się pytać wprost o to, co chcesz wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Siedem plag egipskich 13.10.15, 18:01 > ten Ahmed Goldstein to Polak jest? Dzięki tobie przypominałem sobie, że kilkadziesiąt lat temu naziści i inni antysemici "ostrzegali" przed Żydami jako rzekomymi roznosicielami wszy, tyfusu i parchu. Takie skojarzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
lepkie.lapki Re: Siedem plag egipskich 15.10.15, 19:57 Wychodzi na to, że 5 lat temu prezes wysyłał Polaków na zgubę, kiedy to postulował, by zaludnić milionami Polaków plaże Egiptu i Tunezji. Odpowiedz Link Zgłoś
xystos Re: Siedem plag egipskich 15.10.15, 20:01 a najwiekszom plagom byl Moses ! ZEN Odpowiedz Link Zgłoś