21.10.15, 12:06
Nowy idol komunistów i medialnych przygłupów.natemat.pl/158951,obwolaliscie-adriana-zandberga-z-razem-nowa-gwiazda-a-teraz-ochloncie-i-przeczytajcie-program-przejdzie-wam
Obserwuj wątek
    • wiosnaludzikow Re: Idol? 21.10.15, 12:25
      volupte napisał:

> Nowy idol komunistów i medialnych przygłupów.natemat.pl/158951,obwolaliscie-adriana-zandberga-z-razem-nowa-gwiazda-a-teraz-ochloncie-i-przeczytajcie-program-przejdzie-wam
      Określenie kogokolwiek kto uczestniczy w debacie publicznej , uczestniczy w wyborach , przygłupem stawia Cię w szeregu z prostaczkami na tym forum.
      • adam111115 Re: Idol? 21.10.15, 12:32
        Witaj w gronie moralny nasz guru :)
      • volupte Re: Idol? 21.10.15, 12:34
        Czytaj ze zrozumieniem.
        • zoil44elwer Re: Idol? 21.10.15, 18:11
          volupte napisał:

> Czytaj ze zrozumieniem.
          Przecież trzeba dowartościować RAZEM bo ci zdobywając 3% głosów lewicowego elektoratu,zdołuje koalicyjny ZLew do 7%.
          • volupte Re: Idol? 21.10.15, 18:35
            To napisałem że PiS wynajął tego rudego.
            • zoil44elwer Re: Idol? 21.10.15, 22:13
              volupte napisał:

> To napisałem że PiS wynajął tego rudego.
              > A PO wynajęło do tego Palikota?
              Miller po 2001 zliberalizował się do tego stopnia że BCC i KPP Lewiatan uznały go za najbardziej liberalnego premiera po 1989!
              Potem Kwach próbował dobić SLD koalicjami,tzw LiDem i Europą + plus RPalikota.Aktualnie nowa koalicja czyli ZLew spuści SLD do kanalizacji.
    • volupte Re: Idol? 21.10.15, 12:33
      scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/v/t1.0-9/12115492_1605517733047048_670609723567487387_n.jpg?oh=bf69f6615c46c45b260d928688a0e72d&oe=56D0F048
      • inocom A ktoś ci broni założyć uczelnię? :) 21.10.15, 13:06
        volupte napisał:

> scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/v/t1.0-9/12115492_1605517733047048_670609723567487387_n.jpg?oh=bf69f6615c46c45b260d928688a0e72d&oe=56D0F048

Nie słyszałem o jakimś zakazie dla volupte.
        • volupte Re: A ktoś ci broni założyć uczelnię? :) 21.10.15, 13:08
          Też jeszcze nie słyszałem.
    • adam111115 Re: Idol? 21.10.15, 12:34
      Też się zastanawiam o co chodzi. Niczym się nie wyróżnił poza gestykulacja ala jozin z bażin, a w poniedziałek będzie historią
      • volupte Re: Idol? 21.10.15, 12:37
        Kawiorowa lewica , taka jak ta Nowacka. ,,w socjalizmie nie upadł zaden zakład .....upadł socjalizm" Balcerek :-)
    • volupte Re: Idol? 21.10.15, 12:35
      Wyglada na to że to świetny fachowiec do .....wyciagania kasy z naszych kieszeni.
    • szwampuch58 Re: Idol? ....Nie ! 21.10.15, 12:39
      Przeczytalem i nic mi nie przeszlo ale jedno jest pewne POPiS ma pelne gacie i zaczyna nagonke....to dobry znak:Styropianowe dziadostwo w agonii.
      • lepkie.lapki Re: Idol? ....Nie ! 21.10.15, 12:55
        Ja się nie dziwię. W Grecji znajdują się miliony ludzi popierających komunistyczną Syrizę. W Polsce (kraju, który na własnym organizmie doświadczył dziadostwa komuny) są miliony ludzi popierających PiS. Dlaczego nie ma być tu ludzi popierających jeszcze radykalniejsze odejście od gospodarki wolnorynkowej?
        • volupte Re: Idol? ....Nie ! 21.10.15, 13:01
          Bo jak to JKM powiada - ludzi głupich jest więcej niż madrych , więc demokracja to rządy głupców :-)
          • savras Re: Idol? ....Nie ! 21.10.15, 15:02
            krul mógł by spojrzeć w lustro
            • volupte Re: Idol? ....Nie ! 21.10.15, 17:27
              Pewnie patrzy , ale co racja to racja. Klasyk Kurski powiedział to innymi słowami.
              • buldog2 Re: Idol? ....Nie ! 21.10.15, 18:58
                Korwin stwierdził fakt, wiernie opisał rzeczywistość.
                Bulterier okazał inną postawę - tego, kto na kondycji intelektualnej ludu pisowskiego chce skorzystać. Np. wyłudzić mandat, leśniczówkę.
                Ręką w rękę z Dudami. Obydwoma.
      • mn7 Re: Idol? ....Nie ! 21.10.15, 13:41
        Jeśli ktokolwiek boi się Zandberga, to z pewnością nie żaden popis (nie ma zresztą czegoś takiego) lecz ZL, które być może dzięki niezłemu występowi Zandbrrga i nachalnemu lansowaniu go przez sporą część mediów nie osiągnie 8%.
        • szwampuch58 Re: Yes,Yes;Yes 21.10.15, 14:51
          POPiS-u nie ma,Kopernik byla kobieta a ziemia jest plaska,sooooowo daje
          • adam.eu Re: Yes,Yes;Yes 22.10.15, 07:24
            szwampuch58 napisał:

> POPiS-u nie ma,Kopernik byla kobieta a ziemia jest plaska,sooooowo daje

A może jednak POPiS nieformalnie funkcjonuje przynajmniej w POświadomości?
            Dlaczego chociażby była poniedziałkowa debata między PO i PISem?
        • pogromca_bzdury Re: Idol? ....Nie ! 21.10.15, 15:04
          Trzeba być chyba ślepym, żeby tego nie widzieć.
        • volupte Re: Idol? ....Nie ! 21.10.15, 17:28
          Dlatego należy założyc że ten Zonberg jest wynajety przez PiS.;-)
          • pogromca_bzdury Re: Idol? ....Nie ! 21.10.15, 17:47
            PiS chce utrącić swojego przeszłego koalicjanta? I jeszcze Agorze zapłacił za tę dzisiaj rozpoczętą kampanię lansowania Partii Razem i jej przystojnego lidera???
            • volupte Re: Idol? ....Nie ! 21.10.15, 17:50
              Teoria spiskowa to udowadnia:-)
              • pogromca_bzdury Re: Idol? ....Nie ! 21.10.15, 19:02
                Nie musi. Teorie spiskowe mają to do siebie, że same się udowadniają. ;-)
            • uu1 Re: Idol? ....Nie ! 21.10.15, 17:51
              pogromca_bzdury napisał:

> PiS chce utrącić swojego przeszłego koalicjanta? I jeszcze Agorze zapłacił za t
              > ę dzisiaj rozpoczętą kampanię lansowania Partii Razem i jej przystojnego lidera???
              Są dwaj potencjalni koalicjanci PiS - PSL i PO.

------------------
              • pogromca_bzdury Re: Idol? ....Nie ! 21.10.15, 19:04
                Obserwacja zachowań liderów ZL, zwłaszcza Nowackiej jasno pokazuje, że najbardziej prawdopodobna byłaby koalicja właśnie z ZL. Oczywiście jeśli ZL przekroczy 8%, na co ma przy tak natrętnym lansowaniu "Razem" znacznie mniejsze szanse.
                • uu1 Re: Idol? ....Nie ! 21.10.15, 19:12
                  pogromca_bzdury napisał:

> Obserwacja zachowań liderów ZL, zwłaszcza Nowackiej jasno pokazuje, że najbardz
                  > iej prawdopodobna byłaby koalicja właśnie z ZL. Oczywiście jeśli ZL przekroczy
                  > 8%, na co ma przy tak natrętnym lansowaniu "Razem" znacznie mniejsze szanse.
                  Patrzymy na to samo a widzimy ... Normalka.

--------------------
    • a74-7 Re: Idol? 21.10.15, 12:49
      Brodaty Adrian byl lepszy od nerwuska swetru :-D
      • baabeczka Re: Idol? 21.10.15, 13:00
        No taak...Kaczynski nie przelezal ani jednego dnia na styropianie, Korwin tez nie,no i Kukiz ...moze na scenie?
        Bedzie dobrze dadza rade...:-(
        A wczorajsza gwiazda miala tylko gadanego,ale czy z tego cos wynika?
    • zapijaczony_ryj To tylko psychol, albo szaleniec mógł wymyśleć 21.10.15, 13:03

"... władza w Polsce "powinna być realizowana przez centralny ośrodek dyspozycji polityczneji" że "takiego ośrodka nie należy automatycznie utożsamiać z rządem, prezydentem, czy jakimkolwiek organem państwowym, chodzi bowiem o grupę osób, która w danych warunkach historycznych podejmuje najważniejsze decyzje w państwie".

Autor Jarosław Kaczyński
      • volupte Re: To tylko psychol, albo szaleniec mógł wymyśle 21.10.15, 13:09
        To wymyslił starszy kolego ideowy tego rudego gościa.
    • man_sapiens Re: Idol? 21.10.15, 13:30
      Nazywanie Razem komunistami to to samo, co nazywanie Nowoczesnej kelnerami banksterów.

W Polsce podatki są już bardzo niskie dla zarabiających dużo. Kwota wolna od podatku u nas jest rzędu 800€, w Europie to kwota rządu 10000€. Stawka PIT za część dochodów powyżej np. 300tys. PLN/rok to u nas 19% (tylko frajer nie płaci podatku liniowego), w innych krajach Europy to 40-50%.
      Rozumiem, że wprowadzenie u nas progresji podatkowej nie podoba ci się. Ale gdzie tu komunizm? No chyba, że USA maja komunistyczny system podatkowy. Ja uważam, że błędem w ich programie jest postulat 35 godzinnego tygodnia pracy - ale to komuniści bardzo długo utrzymywali 48 godzinny tydzień pracy. Itd. itp.
      Razem to socjaliści a dokładniej socjaldemokraci ale ne pewno nie komuniści.
      • volupte Re: Idol? 21.10.15, 13:58
        Pikettyzm to współczesny marksizm , więc komunizm.
      • lepkie.lapki Re: Idol? 21.10.15, 14:10
        Partii, która w swoim programie mówi "nie" szeroko rozumianej prywatyzacji, nie można nazwać komunistyczną? Która twierdzi tamże, że prywatyzacja przemysłu spowodowała katastrofalne pogorszenie jego jakości (w tłumaczeniu z języka oficjalnego na ludzki: "PRL wróć!")?

Zresztą nie tylko program jest ważny - należy jeszcze słuchać retoryki przywódców, członków tej partii (tak jak w przypadku PiS).

Jak trafnie stwierdził Petru, program tej partii to socjalistyczna utopia. Jeżeli Polacy daliby im mandat do wprowadzania go w życie, skończyłoby się to szybko katastrofą gospodarki i musieliby oddać władzę lub - jak prawdziwi komuniści - wprowadzić ustrój dyktatorski, by przy tej władzy się utrzymać. Naprawdę - marksistowskie eksperymenty były już przerabiane na planecie Ziemia wielokrotnie i zawsze z tym samym skutkiem. Albowiem człowieka do pracy może mobilizować tylko środowisko gospodarki rynkowej, kapitalizmu (przetrwanie, utrzymanie się przy życiu musi wynikać z pracy własnych rąk czy umysłu; ludzie en masse nie mogą zdawać się w tej kwestii na pomoc państwa, czyli na socjal).
    • volupte Re: Idol? 21.10.15, 13:54
      scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xta1/v/t1.0-9/12141499_1214693298547474_3742527546009935079_n.jpg?oh=95ae67f31e3b6359fd4fdce13f00223e&oe=56BE7AC6
    • dr.krisk Mam do ciebie uprzejme pytanie.... 21.10.15, 14:05
      Czy według ciebie jestem "komunistą" czy "medialnym przygłupem"?
      Kiedyś mojego dziadka nazwano "łańcuchowym psem imperializmu".
      Masz ciekawe wzorce.
      • lepkie.lapki Re: Mam do ciebie uprzejme pytanie.... 21.10.15, 14:30
        Trudno wyrażać się sympatycznie o osobach, którym podoba się facet głoszący poglądy szkodliwe dla Polski. Ja osobiście nie chciałbym się zaliczać do zbioru osób, które sprowadziły biedę na swoją ojczyznę.

Przemyśl to jeszcze. Poczytaj o historii Związku Radzieckiego, rewolucji kulturalnej w Chinach, pooglądaj na Google Street View wygląd infrastruktury i domów w Ameryce Łacińskiej. Zastanów się nad tym, co mobilizuje człowieka do wstawania o szóstej rano do roboty i co by się stało z otaczającym cię światem, gdyby duża część ludzi zrezygnowała z pracy i postanowiła zacząć żyć z oferowanych przez socjalistyczne państwo zasiłków. Pomyśl przez chwilę, co by było, gdyby państwo pogoniło te wstrętne korporacje dające zatrudnienie wielu z tych ludzi i oni musieliby zacząć żyć z zasiłków, na które m.in. to ty się składasz, płacąc temu państwu daninę (daninę w wielu postaciach oczywiście).
        • dr.krisk Re: Mam do ciebie uprzejme pytanie.... 21.10.15, 14:44
          Nie jestem walniętym lewakiem, ale szereg poglądów partii Razem realizowanych jest np. w Skandynawii, a chyba trudno uznać Szwecję za kraj komunistyczny?
          W zachwytach nad gospodarką wolnorynkową (uzasadnionych) zapomnieliśmy, że ma ona swoje drugie oblicze. Europa poznała je niedawno podczas kryzysu - za który zapłacili zwylki ludzie, poczciwi ciułacze.
          Nie dziw się więc, że nie wszystkich cieszy hasło "cały naród buduje kapitalizm".
          • lepkie.lapki Re: Mam do ciebie uprzejme pytanie.... 21.10.15, 15:05
            dr.krisk napisał:

> Nie jestem walniętym lewakiem, ale szereg poglądów partii Razem realizowanych j
            > est np. w Skandynawii, a chyba trudno uznać Szwecję za kraj komunistyczny?

W Szwecji - dopóki miała rudę żelaza. W Norwegii - śpią na ropie i, kiedy ropa była droga, odłożyli full kasy. Można twierdzić, że my mamy miedź, ale jej miedź jest w cenie od niedawna, okresowo i raczej nie wystarczy na dłuższe balowanie.

> Nie dziw się więc, że nie wszystkich cieszy hasło "cały naród buduje kapitalizm"

Poglądy na temat wolnego rynku w Europie mam bliskie korwinowskim :)
            Gdyby ludzie zostali wyedukowani, że kryzysy są nieodłącznym elementem systemu wolnorynkowego, nie byłoby większego problemu.
            A przecież mechanizmy powstawania kryzysu w gospodarce rynkowej łatwo wytłumaczyć ludziom w przystępny sposób (większość Polaków miała lub ma rodzinę na wsi i potrafiłaby zrozumieć, co się dzieje, kiedy nagle wszyscy rolnicy zaczynają sadzić truskawki, bo truskawki w danym roku dały dobrze zarobić sąsiadowi...).

Za młodu byłem zwolennikiem socjalizmu, ale poświęciłem trochę czasu na zdobycie wiedzy i refleksje na temat otaczającego mnie świata i się z tego wyleczyłem. Dzięki temu jednak ja to wszystko (w tym sympatię do socjalizmu) rozumiem. Bo to w sumie banalnie proste rzeczy są. Nie trzeba mieć tęgiej głowy, żeby to ogarnąć.
            • volupte Re: Mam do ciebie uprzejme pytanie.... 21.10.15, 17:36
              ,,Kto za młodu nie był socjalista , ten na starość jest draniem" :-)
            • stasi1 Z tą miedzią to też nie tak łatwo 21.10.15, 18:55
              Podatek od miedzi dopiero jest od 2 lat.Wynosi coś około 2mld zł na rok. To jest 50zł na łebka. Dotychczas państwo miało z kghm taki sam pożytek jak z innych firm o tej wartości. PiS chce ten podatek zlikwidować(chyba w obronie bogatych dla odmiany, biedni tam nie pracują. Wśród właścicieli też biednego ze świecą)
              • uu1 Re: Z tą miedzią to też nie tak łatwo 21.10.15, 19:03
                stasi1 napisał:

> Podatek od miedzi dopiero jest od 2 lat.Wynosi coś około 2mld zł na rok. To jes
                > t 50zł na łebka. Dotychczas państwo miało z kghm taki sam pożytek jak z innych
                > firm o tej wartości. PiS chce ten podatek zlikwidować(chyba w obronie bogatych
                > dla odmiany, biedni tam nie pracują. Wśród właścicieli też biednego ze świecą)
                Działanie PiS jest absolutnie racjonalne. Bogactwo przepływa w jednym kierunku - od biednych do bogatych. Kierunek przeciwny byłby nieefektywny bo likwidowałby bogatych.

-------------------------
                • volupte Re: Z tą miedzią to też nie tak łatwo 21.10.15, 23:55
                  Prawie zawsze odwrotnie .
      • volupte Re: Mam do ciebie uprzejme pytanie.... 21.10.15, 17:33
        A czy ty umiesz czytać ze zrozumieniem , czy tak jak wiosna wykre3cqasz kota ogonem.? Jestes dziennikarzem czy nie? Bo jeśli dziennikarzem i go popieraszb to te słowa do ciebie sie tyczą, a jesli nie jesteś dziennikarzem ,a go popierasz to co najmniej masz ciagoty komunistyczne. Że socjalista jestes to tu nie tajemnica , sam to przyznajesz, ale chyba nie traktujesz okreslenia socjalista czy komunista jako obrazę?
    • bogucjusz Idol w koszulce z Marksem :-))) 21.10.15, 17:16
      www.se.pl/wiadomosci/polityka/adrian-zandberg-z-marksem-na-piersi-zdjecie_708925.html
      • volupte Re: Idol w koszulce z Marksem :-))) 21.10.15, 17:38
        Bo Che ma na plecach aby nie było widać:-)
      • uu1 Lepsza byłaby z JPII. ntx 21.10.15, 17:48

• bogucjusz Zamienił stryjek siekierkę na kijek... n/t 21.10.15, 17:58
    • adam.eu Re: Idol? 22.10.15, 07:16
      volupte napisał:

> Nowy idol komunistów i medialnych przygłupów.natemat.pl/158951,obwolaliscie-adriana-zandberga-z-razem-nowa-gwiazda-a-teraz-ochloncie-i-przeczytajcie-program-przejdzie-wam

Idol, to już Twoje sformułowanie. Ciekawe, czy miał zamiar wywołać u Ciebie taką frustrację.
      Moim zdaniem wypadł na tle innych "idoli" najlepiej.
      • szwampuch58 Re: Idol? 22.10.15, 11:04
        Skutek dialogu POPiSowych robotow damskich z poniedzialku:Kukiz 10%
        Czekam na skutek " Wejscia Smoka....tfu Idola" z wtorku.
    • wilk_z_wolfow Re: Idol? 22.10.15, 08:10
      Zaden idol z niego , mowi z sensem i to jest jego sila .Jalowych dyskusji miedzy PO a PiS-em nie mozna juz sluchac .
      PiS i PO to nie pasuje , slusznie mowil JKM
      gdyby PiS doszedl do wladzy , centrala owej bylaby w Alejach Ujazdowskich 29-31.
      Siedziba wladzy PO jest w Brukseli a SLD chyba w Hanowerze w domu Schroedera .
      Cieszy mnie naprawde , ze troche zmienil sie
      polityczny krajobraz .Wreszcie male partie zaistnialy w mediach a sztuczny podzial dwupartyjny oddchodzi do lamusa , oby na zawsze.

• uu1 Re: Idol? 22.10.15, 10:46
        > a SLD chyba w Hanowerze w domu Schroedera .
        A nie w Moskwie, w domu W.Putina?
        -------------------
      • volupte Re: Idol? 22.10.15, 13:52
        Marks , Lenin itp. też mówili z takim sensem , skoro tylu przekonali. Ale ,,czyny sie liczą , a nie bajera".
    • sverir Re: Idol? 22.10.15, 11:18
      Nie znowu taki komunista. Weźmy pod uwagę ten fragment programu:
      "Podniesienie płacy minimalnej do proponowanej przez RAZEM będzie skutkować zwiększeniem presji wśród relatywnie szerokiego grona osób niskozarabiających".

W XIX wieku (i później) komuniści zaprzeczali, że płaca może być wynikiem jakiegokolwiek mechanizmu rynkowego. Uważali, że albo zły burżuj ustawia pensje głodowe, albo państwo zapewni właściwy poziom wynagrodzenia. A tu partia, wbrew być może duchowym przodkom, zakłada jednak funkcjonowanie jakiegoś mechanizmu rynkowego. Mechanizmu rynkowego!
      • volupte Re: Idol? 22.10.15, 13:54
        Przecież tak po prawdzie nie wiadomo o co mu chodzi w tym zdaniu.,,"Podniesienie płacy minimalnej do proponowanej przez RAZEM będzie skutkować zwiększeniem presji wśród relatywnie szerokiego grona osób niskozarabiających". " Ja nie wiem , wytłumacz?
        • sverir Re: Idol? 22.10.15, 15:05
          > Przecież tak po prawdzie nie wiadomo o co mu chodzi w tym zdaniu.,,

Chodzi chyba o to, że ludzie zarabiający obecnie np. 120% minimalnej płacy, gdy zejdą na prób 110%, zaczną wywierać presję na pracodawcach, żeby więcej zarabiać. Albo jakoś tak. To jednak obok, na głównym miejscu zauważenie zaś jakichś mechanizmów.
          • ave.duce Re: Idol? 22.10.15, 22:29
            Z tego tłumaczenia zrozumiałam Twoje "Albo jakoś tak" - zgadzam się z tym, co napisał wyżej Volupte.
            • sverir Re: Idol? 23.10.15, 10:26
              Jeżeli płaca minimalna wynosi 1000, a ja zarabiam 2000, to mam 200% płacy minimalnej. Jeżeli płaca minimalna wzrośnie do 2000, to będę miał tylko 100% płacy minimalnej (czyli po prostu w ogóle będę miał minimalne wynagrodzenie). A wtedy pójdę do szefa, żeby dał mi podwyżkę, no bo co w końcu, kurcze blade.
              • volupte Re: Idol? 23.10.15, 13:07
                A szef cie pogoni i wysle tego idola po kasiorkę:-)
                • sverir Re: Idol? 23.10.15, 14:59
                  > A szef cie pogoni i wysle tego idola po kasiorkę:-)

Oczywiście, że ziszczenie się tej presji jest raczej mało prawdopodobne. Gdyby pracownicy mieli odwagę naciskać na pracodawców, to nie czekaliby, aż relacja ich zarobków do pensji minimalnej spadnie. Ale chodzi o czas historyczny - lewica taka bardziej radykalna chce oprzeć kształtowanie pensji częściowo na grze rynkowej. Nie na podstawie kosztu pracy czy wartości pracy, ale na podstawie negocjacji. To krok tak poważny, jak małpa, która nauczyła się używać narzędzi. Duża sprawa.
              • ave.duce Re: Idol? 23.10.15, 14:00
                Pięknie, ale ja poczekam na "pranie".
    • volupte Re: Idol? 22.10.15, 22:24
      Faktycznie zachwycajacy k.....mać.opinie.newsweek.pl/adrian-zandberg-wygral-debate-ale-to-malo-by-glosowac-na-partie-razem,artykuly,372698,1.html
    • lepkie.lapki Re: Idol? 22.10.15, 23:11
      Jak ktoś oglądał dzisiaj program Kuby Wątłego, mógł usłyszeć celny komentarz nt. Razem (z którym gospodarz programu o dziwo w pełni się zgodził). W skrócie: socjalizm to złodziejstwo.
    • szwampuch58 Re: Idol? 23.10.15, 13:47
      Hehehe,no prosze ten "wtorek"
      polska.newsweek.pl/sondaz-kto-wygra-wybory-parlamentarne-sondaz-poparcia-dla-partii,artykuly,372754,1.html
    • volupte Re: Idol? 25.10.15, 21:54
      To musi agent PiSu , załatwił odmownie całą lewice za te kilka groszy dotacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka