gelimer 02.11.15, 17:14 A może po prostu Pan Prezydent? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ketepud Re: "Komorusek", "Gajowy", "Budyń", "Maliniak". 02.11.15, 17:16 Może jeszcze napisz, dlaczego dopiero teraz przyszło ci to do głowy? Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Re: "Komorusek", "Gajowy", "Budyń", "Maliniak". 02.11.15, 17:24 Nie wiem. Może dlatego, że Wam to nie przyszło do głowy, gdy to Wy byliście górą. Odpowiedz Link Zgłoś
ketepud Re: "Komorusek", "Gajowy", "Budyń", "Malin 02.11.15, 17:28 Nie wiem kto to Wy, ale przez ostatnie 5 lat Komorowskiemu ubliżało środowisko PiS i nie słyszałem z tamtej strony żadnych apeli o umiar. Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Re: "Komorusek", "Gajowy", "B 02.11.15, 17:33 I vice versa. Ale to ten, który jest górą powinien wyciągnąć rękę do zgody. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: "Komorusek", "Gajowy", "B 02.11.15, 17:57 Jasne. Wyborcy PO, która była górą, powinni byli zaproponować wyborcom PiS, żeby - na zgodę - przestali nazywać prezydenta Komoruskim. Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Re: "Komorusek", "Gajowy", "B 02.11.15, 18:07 Tak, to powinni byli zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
ketepud Re: "Komorusek", "Gajowy", "B 02.11.15, 17:58 Ze strony PO wielokrotnie padały prośby o cywilizowany dialog, bez wyzwisk, nie buczenie chociaż na cmentarzach... i inne. Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Re: "Komorusek", "Gajowy", "B 02.11.15, 18:09 Nie miałem takiego poczucia. Ale może istotnie ta było. Jeśli tak, tym bardziej apeluję o zgodę. Odpowiedz Link Zgłoś
ketepud Re: "Komorusek", "Gajowy", "B 02.11.15, 18:14 Szkoda, ze nie miałeś takiego poczucia:/ Sadzę, że to co teraz obrywa i oberwie Duda, ma się nijak do tego co dostał Komorowski, bo jak widzę, elektorat PO jest kulturalniejszy i mniej podły! Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Re: "Komorusek", "Gajowy", "B 02.11.15, 18:19 Nie mam pojęcia, który elektorat jest kulturalniejszy. A o Prezydencie Komorowskim mam jak najgorsze zdanie. Ale co to zmienia? Polska to jedyne, co mamy. I dopiero mając ją możemy być dumnymi Europejczykami. Odpowiedz Link Zgłoś
ketepud Re: "Komorusek", "Gajowy", "B 02.11.15, 18:24 Swoje zdanie należy mieć, ale równie ważny jest sposób wyartykułowania tego zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Re: "Komorusek", "Gajowy", "B 02.11.15, 18:43 Czasem draniowi trzeba powiedzieć, że jest draniem. A czasem warto zmilczeć, dla Polski. Czy to jest do przyjęcia? Odpowiedz Link Zgłoś
ketepud Re: "Komorusek", "Gajowy", "B 02.11.15, 18:47 Wyzywając Komorowskiego - wówczas Prezydenta - od zdrajcy, też myśleliście o polskim interesie? W takim kontekście "Budyń", to niewinne żarty. Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: "Komorusek", "Gajowy", "B 02.11.15, 18:52 ketepud napisał(a): > Wyzywając Komorowskiego - wówczas Prezydenta - od zdrajcy, też myśleliście o po > lskim interesie? > W takim kontekście "Budyń", to niewinne żarty. > - zdrajca dziala w interesie wlasnym,bez wzgledu czy byl przymuszony,czy z wlasnej woli...i w polskim interesie powinien byc ukarany Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Re: "Komorusek", "Gajowy", "B 02.11.15, 18:54 Trudno się spodziewać by zdrajcą nazwali kogoś ci, którzy uważają, że narody to przeżytek. Naprawdę chcesz się spierać kto jest gorszy? Bo ja, mohrer i pislamista, mam tego szczerze dość. Odpowiedz Link Zgłoś
ketepud Re: "Komorusek", "Gajowy", "B 02.11.15, 19:03 Rozumiem twoje uczucia w tej materii w obecnej sytuacji PiS, ale musisz się pogodzić z faktem, że rządzący dostają w doopę - zwłaszcza w Polsce - i środowiska około PeOwskie i nie tylko, będzie jeździć po rządzie i PADzie - przyznaję, że ja również będę w tym uczestniczył, ale na pewno nie w formie, którą uprawiał PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Re: "Komorusek", "Gajowy", "B 02.11.15, 19:14 Jeździli, czy merytorycznie krytykowali, bo zależy Wam na Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
ketepud Re: "Komorusek", "Gajowy", "B 02.11.15, 20:38 Nie wiem jak inni, ale ja uważam kacze pomysły za zagrożenie dla państwa polskiego i demokracji. Gołym okiem widać próbę wprowadzania autorytarnego socjalizmu podlanego narodowo-katolickim sosem. Czarno to widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: "Komorusek", "Gajowy", "B 02.11.15, 20:42 socjalizmu podlanego narodowo-katolickim sosem narodowy-socjalizm. Odpowiedz Link Zgłoś
ketepud Re: "Komorusek", "Gajowy", "B 02.11.15, 21:03 Jako hitlerowski narodowy socjalizm, to nie! Raczej socjalizm w rozumieniu Moczara, tyle że ideologię komunistyczną Kaczka zastępuje ideologią katolicką.. Odpowiedz Link Zgłoś
marta596 Re: "Komorusek", "Gajowy", "B 02.11.15, 21:36 To jest katobolszewizm...chyba.;) Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Re: "Komorusek", "Gajowy", "B 02.11.15, 21:20 Ja gołym okiem widziałem służalstwo PO wobec Niemców i też czarno to widziałem. Może jednak warto, choć na chwilę, założyć dobre intencje drugiej strony? Odpowiedz Link Zgłoś
ketepud Re: "Komorusek", "Gajowy", "B 02.11.15, 21:41 Dobrymi chęciami, to podobno piekło jest wybrukowane. Tu nie rozmawiamy chciejstwach, lecz o konkretnych działaniach i celach. Kaczyński dąży do scentralizowanego państwa co naruszy delikatną równowagę demokracji - już słyszymy o ponownym połączeniu prokuratury z ministerstwem sprawiedliwości i podporządkowanie sędziów temu ministerstwu, co jest złamaniem podstawowej zasady demokracji o trójwładzy. Więcej jest takich kwiatków, więc nie pleć o dobrych intencjach Kaczki. Dobre chęci, to on ma, ale w stosunku do siebie i swoich chorych ambicji. Odpowiedz Link Zgłoś
ketepud Re: "Komorusek", "Gajowy", "B 02.11.15, 21:42 ps. To co ty nazywasz służalstwem wobec Niemiec, ja nazywam bardzo dobrą współpracą! Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Re: "Komorusek", "Gajowy", "B 02.11.15, 21:58 Nieco inaczej rozumiem dobrą współpracę. Prokuratura jest organem państwowym i raczej jej "niezależność" jest aberracyjnym wyjęciem jej spod społecznej kontroli. Sądownictwo istotnie powinno być niezależne, ale nasze woła o pomstę do nieba. Jak chciałbyś je reformować? Odpowiedz Link Zgłoś
ketepud Re: "Komorusek", "Gajowy", "B 02.11.15, 22:18 Możesz inaczej rozumieć dobrą współpracę. Sądy funkcjonują i orzekają na podstawie prawa ustanowionego przez parlament i to jest prawidłowa droga żeby coś zmienić. Sędziowie biegający na dywanik do ministerstwa będą chodzić na rządowej smyczy, a może się zdarzyć, że jako obywatel wejdę w spór z państwem i chciałbym mieć gwarancję uczciwego procesu. Podobnie z prokuraturą - nie może to być narzędzie rządu, bo już widzieliśmy co wyprawiał Ziobro w latach 2005-2007, posługując się prokuraturą i CBA jak pijany chłop cepem. Chcę dożyć Odpowiedz Link Zgłoś
ketepud Re: "Komorusek", "Gajowy", "B 02.11.15, 22:21 ps. wycięło mi końcówkę wpisu:/ Powinno być: Chcę dożyć prawdziwej demokracji w Polsce, a PiS swoimi planami wszystko chce popsuć:/ Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Re: "Komorusek", "Gajowy", "B 02.11.15, 22:33 Cokolwiek by o tej współpracy nie sądzić, NS2 nijak nie mieści się w jej definicji. Od tego są niezależne sądy by państwowego prokuratora ukarać, jeśli przekroczy uprawnienia. A trójpodział władzy nie wspomina o władzy prokuratorskiej. Prokuratura to organ państwa, którego funkcjonowanie również podlega ocenie w wyborach. A jak wygląda dziś obywatel w starciu z samym sądem? Ile czeka na rozprawę w sądzie rejonowym? A sędziowie"na telefon" i tak się zdarzają. Co do Ziobry, to "Trybunał Stanu" dla niego ostatecznie już chyba sprawę wyjaśnił. Odpowiedz Link Zgłoś
ketepud Re: "Komorusek", "Gajowy", "B 02.11.15, 22:51 Co to jest NS2? Trójpodział nie wspomina o prokuraturze, ale chyba oczywiste jest, że niezależna prokuratura nie podsuwa głupich myśli rządzącej ekipie. Ziobro nie miał TS, więc nikt nic nie wyjaśnił - zdecydowało kilka głosów Sejmie, ale wystarczy przeczytać raport Komisji Kalisz i przypomnieć sobie co wtedy się działo, żeby bronić niezależności prokuratury jak niepodległości. Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Re: "Komorusek", "Gajowy", "B 03.11.15, 07:21 Nord Stream 2. A przy okazji jest totalnie poza kontrolą społeczną. Na to nie może być zgody, bo powoli tworzymy sobie legalną mafię. Przypadek Maćka Dobrowolskiego wyraźnie to pokazał, ale tu koledzy narobili szumu. A ilu jest takich w lokalnych aresztach? Najwyraźniej koalicja nie uważała, że TS dla Ziobry to dobry pomysł. A ja tamtych czasów nie wspominam źle. I, o ile wiem, nikomu z tamtych "zbrodniarzy" zarzutów nie postawiono. I, na koniec, taki "kwiatek": www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/polska-znow-bije-wlasny-rekord-inwigilacji,205579.html Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: "Komorusek", "Gajowy", "B 03.11.15, 08:18 gelimer napisał: > I, o ile wiem, nikomu z tamtych "zbrodniarzy" zarz > utów nie postawiono. Wedle twojej wiedzy Mariusz Kamiński został skazany bez postawienia zarzutów? Odpowiedz Link Zgłoś
ketepud Re: "Komorusek", "Gajowy", "B 03.11.15, 08:49 Faktycznie, nie skojarzyłem z Nord Stream2. No to wyjaśnij, co ma NS2 do, jak to nazywasz, naszej "służalczości" wobec Niemiec. Pomagamy Niemcom i Rosji w tym przedsięwzięciu? Parlament ma kontrolę i z tego należy korzystać. Przypadek Dobrowolskiego nic nie pokazał, ponieważ na areszt w takim okresie czasu musi być decyzja sądu, a nie prokuratory. Nie wmówisz mi, że Seremet wraz z sądem działał w jakiejś mafii. Dobrowolski był podejrzany o poważniejsze zarzuty niż zwykłe kibolstwo. Chociaż zgadzam się, że nasze sądy nadużywają prawa o zatrzymaniu na czas śledztwa i trzeba takie rzeczy poprawiać, ale na pewno nie w sposób zaproponowany przez PiS. Kaczka nie zmieni tego prawa na korzyść obywateli, a jedynie weźmie sądy i prokuraturę pod but, żeby samemu decydować o wyrokach i zatrzymaniach. Koalicja uważała, że TS dla Ziobry jest zasadny, bo inaczej nie występowałaby z takim wnioskiem. Według mnie na TS również zasłużył Kaczyński. Oba te TS zaniedbano z różnych przyczyn, min. politycznych, a w przypadku Ziobry nie dopilnowano głosów w Sejmie. Kwiatek, który linkujesz również mnie martwi, zwłaszcza że czytałem gdzieś o "supersłużbie", którą planuje zorganizować PiS. Kaczka zwiększy tylko poziom inwigilacji. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: "Komorusek", "Gajowy", "B 03.11.15, 09:04 ketepud napisał(a): Jeśli chodzi o tzw. "inwigilację" telefonów, to nie chodzi o podsłuchy, a o lokalizację właścicieli telefonów z określonymi numerami. Mniej więcej 70% wniosków w tej sprawie składa jedna służba - Straż Graniczna. Tak się (szczęśliwie czy nieszczęśliwie) składa, że Polska ma najdłuższą granicę z państwami nieunijnymi spośród wszystkich państw-członków UE (choć nie wykluczam, że dłuższa jest granica szwedzko-norweska, ale to bez znaczenia). Trudno powiedzieć, czy działania SG są skuteczne czy nie i czy rzeczywiście potrzeba aż tylu wniosków o lokalizację, ale przy okazji ostatniego kryzysu można było zauważyć, jak wiele osób przekracza nielegalnie granicę zewnętrzną innych państw unijnych (Węgry, Bułgaria, Grecja) w porównaniu z granicą Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: "Komorusek", "Gajowy", "B 03.11.15, 09:25 Nie wspominając już o takiej kwestii, że połowa z tych "sprawdzeń billingów" to nie żadne sprawdzenie billingów tylko zapytanie do operatora kto jest dysponentem danego numeru telefonu. Odpowiedz Link Zgłoś
ketepud Re: "Komorusek", "Gajowy", "B 03.11.15, 09:30 Wiem o tym Ayranie, ale uważam, że jest to przesada. Podobnie wkurza mnie inwigilacja aplikacji Google z androidem na czele - niby nieszkodliwe, ale wk.rwiające:/ Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Re: "Komorusek", "Gajowy", "B 03.11.15, 10:13 Jeżeli sąsiad robi coś, co ewidentnie godzi w twoje interesy to dopóki w tym nie pomagasz to nadal jest "dobra współpraca" z tym sąsiadem? Jaką kontrolę? Usunięcie prokuratora generalnego, który w przypadku niezależności prokuratury może jedynie usiąść na tym bunkrze i oświadczyć, że go zdobył, ale na wewnętrzne struktury wpływ ma żaden? Wybacz, ale ja już wolę pełna państwową kontrole nad prokuraturą. Zwłaszcza, że (to dla mnie żaden argument, ale do Ciebie może przemówić), nadzór nad prokuraturą w Niemczech ma Minister Sprawiedliwości. Co pokazał przypadek Dobrowolskiego? Ano to, że niezależna prokuratura ponawiała wnioski o areszt, sąd to klepał i kółko się kręciło. Nie wiem, co zrobi z tym PiS. Wiem natomiast, że tak jak jest teraz, jest tragicznie. Gdyby tak uważała, to by wniosek przegłosowała. Z jakiegoś powodu tego nie zrobiła, nawet jako elementu kampanii wyborczej. Mówisz, że PiS zwiększy poziom inwigilacji? No to kolejny kwiatek: wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/81153,pis-nie-stworzyl-panstwa-podsluchow.html I taka jedna prośba: możesz skończyć z tą "Kaczką". To nie dodaje Ci estymy, za to pokazuje, że jesteś bardzo zacietrzewiony. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: "Komorusek", "Gajowy", "B 03.11.15, 10:18 No proszę, a za rządów PO liczba zakładanych podsłuchów spadła dok. 5 tys. rocznie. Co jest większe: 12 tys. czy 5 tys.? Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Re: "Komorusek", "Gajowy", "B 03.11.15, 10:25 Kiedy spadła, bo w pierwszych latach wzrosła? Nie zdziwiłbym się gdyby po "ośmiorniczkach" spadła, z oczywistych powodów. Przecież tu nie chodzi o to by się przerzucać statystykami, ale dyskutować o Naszej Ukochanej Polsce. Nie pokazuję ich by wykazać draństwo PO, ale by pokazać, że PiS-owcy też mają swoje racje. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: "Komorusek", "Gajowy", "B 03.11.15, 10:29 Spadała od 2011 roku. W zeszłym roku ciut wzrosła. Co roku w senacie ministerstwo sprawiedliwości przedstawia raport w tej sprawie. Wystarczy sobie poszukać. Wiadomo przynajmniej kto konkretnie przedstawia te dane i nie jest to anonimowy urzędnik z ekipy Donalda Tuska albo bliżej niezidentyfikowany polityk Platformy Obywatelskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Re: "Komorusek", "Gajowy", "B 03.11.15, 10:36 Przykro mi, ale "wystarczy sobie poszukać" to żaden argument. Przedstaw proszę te statystyki, a potem chętnie z Tobą porozmawiam o ich interpretacji. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: "Komorusek", "Gajowy", "B 03.11.15, 10:52 Za 2010 rok: zaufanatrzeciastrona.pl/wp-content/uploads/2012/02/20110621-PG-Raport-z-kontroli-operacyjnej.pdf Za 2011 rok: www.senat.gov.pl/gfx/senat/userfiles/_public/k8/dokumenty/druki/050/64.pdf Za 2012 rok: orka.sejm.gov.pl/Druki7ka.nsf/0/11E1B058FF4FE92EC1257B42004BBD51/%24File/1229.PDF Za 2013 rok: www.senat.gov.pl/gfx/senat/userfiles/_public/k8/dokumenty/druki/550/598.pdf Za 2014 rok: www.senat.gov.pl/gfx/senat/userfiles/_public/k8/dokumenty/druki/850/850.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Re: "Komorusek", "Gajowy", "B 03.11.15, 14:39 A masz dane za okres 2005-2009? Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: "Komorusek", "Gajowy", "B 03.11.15, 15:50 Sam dałeś linka że w 2007 roku było ich 12 tysięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
ketepud Re: "Komorusek", "Gajowy", "B 03.11.15, 16:58 gelimer napisał: >Jeżeli sąsiad robi coś, co ewidentnie godzi w twoje interesy to dopóki w tym nie pomagasz to nadal jest "dobra współpraca" z tym sąsiadem?< Sąsiad ma swoje interesy, a my swoje i pomimo to mamy bardzo dobrą współpracę. Proste?Nigdy nie zawieraliśmy z Niemcami sojuszu antyrosyjskiego, a dobra współpraca nie polega na wspólnym wrogu! NS2 chyba nikomu w Polsce się nie podoba i Kopacz z Tuskiem próbują rozwalić ten projekt na poziomie UE, pomimo bardzo dobrej współpracy z Niemcami. Cały czas nie odpowiadasz, na czym polega nasza "służalczość" wobec Niemiec, bo przykład z NS2 jest do bani. >Jaką kontrolę? Usunięcie prokuratora generalnego, który w przypadku niezależności prokuratury może jedynie usiąść na tym bunkrze i oświadczyć, że go zdobył, ale na wewnętrzne struktury wpływ ma żaden? Wybacz, ale ja już wolę pełna państwową kontrole nad prokuraturą. Zwłaszcza, że (to dla mnie żaden argument, ale do Ciebie może przemówić), nadzór nad prokuraturą w Niemczech ma Minister Sprawiedliwości.< Tu mamy bezwzględny spór, bo ja jestem przeciwny centralizowaniu władzy, a tobie jak widać marzy się zamordyzm państwa pod goownianym pretekstem:/ >Co pokazał przypadek Dobrowolskiego? Ano to, że niezależna prokuratura ponawiała wnioski o areszt, sąd to klepał i kółko się kręciło. Nie wiem, co zrobi z tym PiS. Wiem natomiast, że tak jak jest teraz, jest tragicznie.< Nie twierdzę, że nasza demokracja jest doskonała, wręcz uważam, że wymaga dopracowania. Dotyczy to również wymiaru sprawiedliwości, ale "lekarstwo" PiS jest gorsze od samej choroby - o wyrokach będzie decydować rządzący i jego interesy polityczne. W ten sposób sądzono "wyklętych", których podobno hołubicie. >Gdyby tak uważała, to by wniosek przegłosowała. Z jakiegoś powodu tego nie zrobiła, nawet jako elementu kampanii wyborczej. < Tu koalicja dła tyłka i sami o tym mówili. >Mówisz, że PiS zwiększy poziom inwigilacji? No to kolejny kwiatek: wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/81153,pis-nie-stworzyl-panstwa-podsluchow.html< Za to PiS stworzył min. ministra niesprawiedliwości Ziobrę, agenta Tomka, i Kamińskiego, który pomimo prawomocnego wyroku będzie sprawował odpowiedzialne funkcje w państwie polskim:/ Stworzono to przez dwa lata, pełna kadencja rokuje większy syf i rozpier.dol. >I taka jedna prośba: możesz skończyć z tą "Kaczką". To nie dodaje Ci estymy, za to pokazuje, że jesteś bardzo zacietrzewiony.< Kaczka w tym przypadku wywodzi się od nazwiska i nie ma żadnych pejoratywnych skojarzeń, jak np. "Komoruski", czy "Thusek" Nie bądź świętszy od papieża, bo sam zainteresowany dobrze bawi się Kaczką: Jarosław Kaczyński - Kaczka to nie najlepsze określenie Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Re: "Komorusek", "Gajowy", "B 03.11.15, 21:51 Tak, Niemcy realizują swoje interesy będące w całkowitej sprzeczności z naszymi. Na czym mają polegać te mityczne "dobre stosunki", jeśli nie na wzajemnym ograniczaniu takich właśnie przedsięwzięć? Bo handlować to się opłaca bez dobrych stosunków. Pani Premier Kopacz powiedziała grzecznie "Jawohl!" w sprawie imigrantów. Czy coś za to uzyskała? Jeśli nic poza obietnicami "my wam, nie bójta się", to było to właśnie wykonanie niemieckiego polecenia. Żołnierzy Wyklętych to akurat sądzili Sowieci (tak, rękami "Polaków", ale Sowieci), więc przykład jest od czapy. Dziwi mnie też, że używasz drugiej osoby mówiąc o czci dla tych Żołnierzy. Czyżbyś był bardziej związany z ich oprawcami? Ja uważam, że uniezależniane prokuratury to tworzenie sitwy i rozmywanie odpowiedzialności. Sądownictwo, owszem, powinno być niezależne, ale samo się jakoś nie zreformowało, więc musi to zrobić władza wykonawcza. Jeśli zrobi to źle, zmienimy ją w wyborach. Tak jak poprzednim razem. Odpowiedz Link Zgłoś
ketepud Re: "Komorusek", "Gajowy", "B 04.11.15, 00:09 Polityki zagranicznej nie da się mierzyć parafialną miarką! Z podobnej, parafialnej perspektywy oglądasz państwo i demokrację, a do adwersarza odnosisz się z poziomu chlewa - "Czyżbyś był bardziej związany z ich oprawcami?" - nie rozumiejąc i manipulując jego wypowiedziami. Kończę, bo szkoda mojego czasu. Resume: Nie dowiedziałem się, na czym polega nasza "służalczość" wobec Niemiec i dlaczego PiS chce zdemolować nasze państwo i demokrację:/ Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Re: "Komorusek", "Gajowy", "B 04.11.15, 11:15 Bardzo Ci dziękuję za ten pouczający dialog. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: "Komorusek", "Gajowy", "B 04.11.15, 03:01 > Co pokazał przypadek Dobrowolskiego? Ano to, że niezależna prokuratura ponawiał > a wnioski o areszt, sąd to klepał i kółko się kręciło. Kolejne przedłużenia aresztu dla Dobrowolskiego nie miały nic wspólnego z organizacją pracy prokuratury. Że tak przypomnę Dochnala, którego areszt "tymczasowy" trwał 3,5 roku, choć wówczas prokuratorem generalnym był minister. Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: "Komorusek", "Gajowy", "B 03.11.15, 09:04 ketepud napisał(a): > Możesz inaczej rozumieć dobrą współpracę. > Sądy funkcjonują i orzekają na podstawie prawa ustanowionego przez parlament i > to jest prawidłowa droga żeby coś zmienić. Sędziowie biegający na dywanik do mi > nisterstwa będą chodzić na rządowej smyczy, a może się zdarzyć, że jako obywate > l wejdę w spór z państwem i chciałbym mieć gwarancję uczciwego procesu. > Podobnie z prokuraturą - nie może to być narzędzie rządu, bo już widzieliśmy co > wyprawiał Ziobro w latach 2005-2007, posługując się prokuraturą i CBA jak pija > ny chłop cepem. > Chcę dożyć > - zapomniales o telefonie do sedziego z Gdanska,jesli nie zapomniales, to wiesz gdzie wyroki zapadaly...moge Ci POdpowiedziec,ze w kancelarii Tuska Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: "Komorusek", "Gajowy", "B 03.11.15, 09:12 Telefon do sędziego z Gdańska to byłą neoubecka prowokacją taka sama jak ta zrobiona przez Wojewódzkiego Zelnikowi. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: "Komorusek", "Gajowy", "B 03.11.15, 09:17 Ale proponuję prześledzić precyzję rozumowania przedmówcy. Wynajęty przez "niepokornych" młody człowiek dzwoni do sędziego Milewskiego, twierdząc, że w imieniu Kancelarii Premiera prosi o zmianę terminu rozprawy w sądzie. Sędzia Milewski zgadza się na zmianę. Dowodzi to, że wyroki zapadające w Sądzie Rejonowym w Gdańsku są ustalane w kancelarii Tuska. Logika nie do odparcia. Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: "Komorusek", "Gajowy", "B 03.11.15, 09:20 religijnych.uczuc.obraza napisał: > Telefon do sędziego z Gdańska to byłą neoubecka prowokacją taka sama jak ta zro > biona przez Wojewódzkiego Zelnikowi. - prowokacja,prowokacja,ale ona POkazala zaleznosc sedziow...przypomnij sobie Tuleje Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: "Komorusek", "Gajowy", "B 03.11.15, 09:23 Co Tuleya? coś było nie tak z wydawanymi przez niego orzeczeniami? Prowokacja pokazała zależność sędziów? Pokazała tylko to, że jeden sędzia chciał przenieść rozprawę ze poniedziałku na czwartek pod wpływem prowokatora. Głupi był ten sędzia i odpowiedział dyscyplinarnie za to co zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: "Komorusek", "Gajowy", "B 04.11.15, 02:57 > Prokuratura jest organem państwowym i raczej jej "niezależność" jest aberracyjnym wyjęciem > jej spod społecznej kontroli. Połączenie PG z MS nie ma nic wspólnego ze społeczną kontrolą. Wszystko polityka. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: "Komorusek", "Gajowy", "B 04.11.15, 07:48 Trzeba zapytać Kukiza: "społeczna kontrola nad sądami i prokuraturą" to jeden z jego postulatów. Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: "Komorusek", "Gajowy", "B 03.11.15, 08:57 gelimer napisał: > Ja gołym okiem widziałem służalstwo PO wobec Niemców i też czarno to widziałem. > Może jednak warto, choć na chwilę, założyć dobre intencje drugiej strony? - chociazby ze wzgledu,ze druga strona jeszcze nie rzadzi...ale zlosliwiec nie ma dobrych intencji Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: "Komorusek", "Gajowy", "B 03.11.15, 08:53 gelimer napisał: > Jeździli, czy merytorycznie krytykowali, bo zależy Wam na Polsce? - oni nie wiedza co to krytyka,a Ty chcesz merytorycznej ? Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: "Komorusek", "Gajowy", "B 04.11.15, 02:55 > Jeździli, czy merytorycznie krytykowali Merytoryczna krytyka wymaga wiedzy albo chociaż jakiegoś myślenia. Pelikany nie mają ani jednego, ani drugiego, wiedzą tyle, co napiszą ich media. A że ich media obok uczciwej relacji wydarzenia nawet nie stały, zatem i wiedza pelikanów nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. Stad nawet uczciwy w założeniach pelikan bierze udział w 'jeździe'. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: "Komorusek", "Gajowy", "Budyń", "Maliniak". 02.11.15, 17:23 Krótko, niech dziad odda sto milionów złotych, które wyrzucił lekką ręką w błoto... Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Re: "Komorusek", "Gajowy", "Budyń", "Maliniak". 02.11.15, 17:30 Naprawdę jest Ci dobrze tak wojować? A może warto odpuścić, dla Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: "Komorusek", "Gajowy", "Budyń", "Maliniak". 02.11.15, 17:37 gelimer napisał: > Naprawdę jest Ci dobrze tak wojować? A może warto odpuścić, dla Polski? Gdyby było jak piszesz to do dzisiaj oglądalibyśmy z niesmakiem drzemiącego dziada. Prezydent to zwykły administrator w państwie, a nie jakiś faraon... Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: "Komorusek", "Gajowy", "Budyń", "Maliniak". 02.11.15, 17:23 gelimer napisał: > A może po prostu Pan Prezydent? Nie wytłumaczysz tego chamom z prawactwa i lewactwa :( Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: "Komorusek", "Gajowy", "Budyń", "Malin 02.11.15, 17:28 Dziad z Ruskiej Budy zniszczył instytucję prezydenta, teraz ją może przywrócić tylko nowa konstytucja, która zredefiniuje tą funkcję... Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: "Komorusek", "Gajowy", "Budyń", "Maliniak". 02.11.15, 17:24 A może po prostu Pan Prezydent? szybkiś bil ,pięć lat ci to zajeło Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: "Komorusek", "Gajowy", "Budyń", "Maliniak". 02.11.15, 17:31 Jak o mnie chodzi wystarczy "prezydent". Wałęsa, Kwaśniewski, Kaczyński, Komorowski, Duda... Szkoda że żaden zwolennik PiSu nie pisał tego jeszcze pół roku temu. Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Re: "Komorusek", "Gajowy", "Budyń", "Maliniak". 02.11.15, 17:41 To "wygrany" wyciąga rękę do zgody. Adres Gettysburski wygłaszał Lincoln, nie Davis. Odpowiedz Link Zgłoś
vagabunda66 Po upokorzeniu przecwnika Budyń 03.11.15, 05:07 wyciąga ręką. Po steku kłamstw i pomówień kampanii. Łaskawca jaki! Po zakończeniu kadencji Maliniaka pomyślimy. Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: "Komorusek", "Gajowy", "Budyń", "Maliniak". 03.11.15, 09:11 "Wygrany"? Słusznie ten cudzysłów, przecież wybory były sfałszowane :D Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Znaczy teraz już Pan Prezydent? 02.11.15, 17:34 gelimer napisał: > A może po prostu Pan Prezydent? A może lepiej (bardziej adekwatnie) PanPrezydęt? Odpowiedz Link Zgłoś
a74-7 Re: Znaczy teraz już Pan Prezydent? 02.11.15, 17:41 Za zimnego Lecha, za pijanego Blasika , za latanie na drzwiach stodoly za wszystkie tance na trumnach zabitych w Smolensku, nalezalo siem jak psu micha:-) Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: Znaczy teraz już Pan Prezydent? 03.11.15, 08:57 a74-7 napisał: > Za zimnego Lecha, za pijanego Blasika , za latanie na drzwiach stodoly za ws > zystkie tance na trumnach zabitych w Smolensku, nalezalo siem jak psu micha:-) Jak byś kapusiu zamiast kapować w młodości czytał literaturę piekną to byś wiedział, ze latania na drzwiach stodoły nie wymysłił Komoroeski, a było to powiedzenie ze Szkoły Orląt! ps. poczytaj coś w przerwach między donoszeniem na innych Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Re: Znaczy teraz już Pan Prezydent? 02.11.15, 17:53 Tak, Pan Prezydent Duda i Pan Prezydent Komorowski. Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Znaczy teraz już Pan Prezydent? 03.11.15, 13:22 A czemu pan i prezydent z dużej litery? w niemieckim pisze się rzeczowniki z dużej litery i ti chyba jedyny taki język na świecie. W polskim pisze się z dużej litery tylko nawy własne. Ani pan ani prezydent nazwami własnymi nie są. Nie wiem jakie są przepisy hagiograficzne - może faktycznie tytuły świętych a niezłomnych pisze się z dużej litery? I jak jest ze świętoszkowatymi? Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Również pragnąłbym podziękować... 02.11.15, 17:40 Również pragnąłbym podziękować współforumowiczom za oddanie swoich cennych głosów na partię Pawła Kukiza... Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: ZCHN jest w PO 02.11.15, 18:14 i w PiS czyli w POPiS. Niesiołowski, Giertych, Misiu Kamiński a reszta w PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Wystarczy Prezydent 02.11.15, 22:08 gelimer napisał: > A może po prostu Pan Prezydent? Odpowiedz Link Zgłoś
vagabunda66 "Komorusek", "Gajowy" było najpierw 03.11.15, 05:03 Myślę, że Duda powinien teraz doświadczyć tego samego. Jakoś nie słyszałem aby Duda protestował przeciwko ubliżaniu prezydentowi Komorowskiemu. A Ty słyszałeś? Pokój na warunkach PiS? Wątpię bardzo. Zostaliśmy podzieleni i ja wiem z kim jestem. Nie z Dudą. Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Re: "Komorusek", "Gajowy" było najpierw 03.11.15, 07:28 Czyli zemsta? "To ONI ponoszą całą winę i ja im nie odpuszczę." A, tak naprawdę, najpierw był "przyspieszacz z siekierą", którego zwalczał również naczelny Gazety Wyborczej. Dziś jest narodowym dobrem. Jak to się tam, na górze, zmienia. A my znowu posłusznie bierzemy się za łby. Odpowiedz Link Zgłoś
vagabunda66 Nie zemsta, tlko konsekwencja. 03.11.15, 15:14 Pokój na łasce zwycięzcy? Kiedyś pewnie tak, ale nie na kaczych warunkach. Trzeba było trochę wcześniej pomyśleć. Trzeba sobie zdawać sprawę, że akcja jest równa reakcji. Działa nie tylko w fizyce. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Weciak, Wypitny...po prostu prezydĘt 03.11.15, 08:09 gelimer napisał: > A może po prostu Pan Prezydent? Odpowiedz Link Zgłoś
az43 Re: "Komorusek", "Gajowy", "Budyń", "Maliniak". 03.11.15, 09:05 gelimer napisał: A może po prostu Pan Prezydent? Jak Kuba bogu tak bóg Kubie.Dudę należy traktować tak jak bydło pisuarowe traktowało prezydenta Komorowskiego. PiS należy traktować identycznie jak PiS traktował PO. Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: "Komorusek", "Gajowy", "Budyń", "Maliniak". 03.11.15, 09:16 az43 napisał: > gelimer napisał: > A może po prostu Pan Prezydent? > > Jak Kuba bogu tak bóg Kubie.Dudę należy traktować tak jak bydło pisuarowe trakt > owało prezydenta Komorowskiego. > PiS należy traktować identycznie jak PiS traktował PO. > > - kto stwarzal powody,by byc zle traktowanym? - toz sam minister platformianego rzadu POtraktowal ten rzad kupa kamieni,ministrowie przy konsumpcji osmiorniczek i przednich win,za pieniadze podatnika opowiadali gdzie maja narod...wymieniac ci dalej,mysle,ze juz to wystarczy,by POtraktowac ich nie tylko jak bydlo,ale tez procesami sadowymi,bo to co robili nie mozna rozmydlic. Odpowiedz Link Zgłoś
az43 Re: Twój bełkot jest trudny do zrozumienia 03.11.15, 18:13 Jak zawsze u prostaczka umysłowego. Odpowiedz Link Zgłoś