Dodaj do ulubionych

Kto z Was obawia się o swoje stanowisko pracy?

04.11.15, 11:12
Diaboliczni nieudacznicy z PiS doszli do władzy. Demokracja zagrożona. Wizerunek Polski czeka katastrofa. To wszystko jest już oczywiste.

Ja mam inne pytanie:

Kto z Was obawia się, że wraz z dojściem PiS do władzy utraci swoje miejsce pracy lub przynajmniej spadnie w służbowej hierarchii?
Obserwuj wątek
    • danillko Gelimer, zadajesz dziwne pytania 04.11.15, 11:21
      O ile się orientuję większość, jeśli nie wszyscy pełowscy hejterzy z tego forum siedzą za granicą na zmywakach, więc degradacja służbowa im nie grozi.
      Już są na dnie zawodowej hierarchii.

gelimer napisał:
      > Ja mam inne pytanie:
      >
      > Kto z Was obawia się, że wraz z dojściem PiS do władzy utraci swoje miejsce pra
      > cy lub przynajmniej spadnie w służbowej hierarchii?
      • kotek.filemon Re: Gelimer, zadajesz dziwne pytania 04.11.15, 11:32
        danillko napisał(a):

> O ile się orientuję większość, jeśli nie wszyscy pełowscy hejterzy z tego forum
        > siedzą za granicą na zmywakach, więc degradacja służbowa im nie grozi.
        > Już są na dnie zawodowej hierarchii.

Chyba się nie orientujesz. Owszem, dotyczy to większości, ale pisgłupów. I nie wracajOM, choć ojczyznę wolną Pan raczył wrócić.
        • danillko Re: Gelimer, zadajesz dziwne pytania 04.11.15, 11:41
          kotek.filemon napisał:

> Chyba się nie orientujesz. Owszem, dotyczy to większości, ale pisgłupów. I nie
          > wracajOM, choć ojczyznę*) wolną Pan raczył wrócić.
          ------------
          *) To chyba inaczej się pisze, Jaśnie Oświecona?
      • religijnych.uczuc.obraza Re: Gelimer, zadajesz dziwne pytania 04.11.15, 11:41
        Np. a74-7.
        • cronny Zapowiedź IV RP bis kojarzy się z PiSowską PRL bis 04.11.15, 13:15
          tyle, że będzie to dyktatura partyjno-parafialnych ciemniaków w jeszcze debilniejszej i bardziej skorumpowanej od komuny wersji narodowo-katolickiej.
          Np ja się nie obawiam o swoją pracę, bo już od lat pracuję prywatnie a nie "na państwowym". W związku z tym partyjne czystki kadrowe mnie mniej dotyczą jako pracownika, a bardziej jako obywatela. Obawiam się bowiem, że partyjne weryfikacje, audyty i lustracje doprowadzą do totalnej niekompetencji, ślamazarności i bajzlu. Że, np., gdy pójdę załatwiać jakakolwiek sprawę do urzędu, to trafię tam na aroganckiego buca z PiSowskiej nominacji, któremu będę musiał godzinę tłumaczyć o co mi chodzi, a i tak nie zrozumie, który nie będzie się umiał posłużyć komputerem, a teczki z dokumentacją papierową też nie bedzie w stanie odszukać, bo "w ramach zmiany Polski na lepszą" - zwolniono już ostatniego, który pamiętał gdzie i na którym regale co leży. A w to miejsce zatrudniono niemających o niczym pojęcia ignorantów protegowanych przez PiS i parafię.
          • gelimer A to ciekawe... 04.11.15, 13:23
            Można wyrzekać na PRL, ale propozycja ukarania ówczesnych zbrodniarzy, powoduje wściekły atak na "katolicką moralność".
            • cronny Co tu ciekawego? Wraca nowe w starych butach 04.11.15, 13:49
              Gdy patrzę choćby na ten cały cyrk poprzedzający formowanie rządu przez PiSowskie Biuro Polityczne - odnoszę nieodparte wrażenie, że PiS zamierza kontynuować partyjniacką PRL. Tyle, ze w wersji "na opak". To znaczy, że nie pod wodzą Pierwszego Sekretarza PZPR, a pod wodzą Pana Prezesa PiS. Ale fundamentalne zasady takie jak: "kierownicza rola partii" i "partia kieruje rząd rządzi jak mu partia każe" - pozostają bez zmian.

pu.i.wp.pl/k,NjkyNzkyMjEsNDcxMzcyMjI=,f,Z_tym_kapitanem_u_steru_mozna_rozbic_sie_o_gore_lodowa..jpg
              • gelimer A jednak to bardzo ciekawe. 04.11.15, 15:18
                PiS to niby dla Was PRL, ale o ile chętnie skazalibyście Ziobrę, o tyle myśl o skazaniu Kiszczaka napawa Was paniką.
                • sverir Re: A jednak to bardzo ciekawe. 04.11.15, 16:20
                  > PiS to niby dla Was PRL, ale o ile chętnie skazalibyście Ziobrę, o tyle myśl o
                  > skazaniu Kiszczaka napawa Was paniką.

Dlaczego myśl ma ich napawać paniką, skoro Kiszczak został skazany?
                  • gelimer Re: A jednak to bardzo ciekawe. 04.11.15, 16:27
                    Na pogrożenie placem, czy coś równie dotkliwego.
                    • sverir Re: A jednak to bardzo ciekawe. 04.11.15, 16:37
                      > Na pogrożenie placem, czy coś równie dotkliwego.

Kiszczak jest w wieku, w którym trudno skazać go na cokolwiek dotkliwego.
                      • gelimer Re: A jednak to bardzo ciekawe. 04.11.15, 20:05
                        Przykład Pétain'a pokazuje, że się da. Tu nie chodzi przecież by się na nim mścić, ale by zbrodnia nie pozostała nieukarana.
                        • sverir Re: A jednak to bardzo ciekawe. 04.11.15, 20:10
                          > Przykład Pétain'a pokazuje, że się da.

Przykład 9-latka na Mont Blanc pokazuje, że można przeżyć lawinę, ale to niekoniecznie jest norma.

> Tu nie chodzi przecież by się na nim mścić, ale by zbrodnia nie pozostała nieukarana.

W odróżnieniu od prawicy nie podejrzewam, by ciągnące się latami postępowanie i ataki na Kiszczaka naprawdę sprawiały mu radość.
                          • gelimer Re: A jednak to bardzo ciekawe. 04.11.15, 20:52
                            Postulujesz więc, że ta śmiechu warta kara jest wystarczająca?
                            • sverir Re: A jednak to bardzo ciekawe. 04.11.15, 20:54
                              > Postulujesz więc, że ta śmiechu warta kara jest wystarczająca?

Postuluję więc, żeby nie pisać o panice w kontekście skazania Kiszczaka.
                              • gelimer Re: A jednak to bardzo ciekawe. 04.11.15, 21:16
                                Pozostanę jednak przy swojej tezie. W razie czego, służę seriami komentarzy o "katolickim wybaczeniu". Miałbym ich znacznie więcej gdyby rozmowa była o Jaruzelskim, ale szacunek do majestau śmierci jednak nawet nienawistnego pisiora obowiązuje.
      • gelimer Nie obrażaj ich, proszę. 04.11.15, 13:01
        Może i się pogubili i straciwszy poczucie wartości chcą udawać kogoś innego, ale to wciąż Twoi Rodacy. Polacy z krwi i kości.
        • cronny Wśród Polaków są i mądrzejsi, i głupsi 04.11.15, 13:33
          Jak ich odróżnić? Mądrzejsi nie dali się nabrać na obietnice bez pokrycia, głupsi dali się nabrać.
          I zaglosowali na rządnych władzy hochsztaplerów.
          gelimer napisał:

> ...to wciąż Twoi Rodacy. Polacy z krwi i kości.

Spokrewniona ze mną "z krwi i kości" jest moja rodzina. Natomiast mam wątpliwosci co do genetycznych związków z "ciemnym ludem PiS-owskim". I - dla odmiany - nie mam najmniejszej watpliwosci, że bardzo wiele dzieli mnie od niego.
          • gelimer A ja Tobą nie gardzę... 04.11.15, 13:53
            Przeciwnie, uważam że jako Polakowi należy Ci się najwyższy szacunek. To chyba różni ciemnego pisowca od światłego Europejczyka.
        • danillko Śmiem wątpić, czy to Polacy 04.11.15, 13:51
          Nawet nasi śmiertelni wrogowie - sowieciarze, szaulisi i banderowcy - nie wylali (obojętnie czy w realu czy w Necie) na Kresowiaków tylu pomyj, oszczerstw i pomówień, co te PO-wskie kanalie.

gelimer napisał:

> Może i się pogubili i straciwszy poczucie wartości chcą udawać kogoś innego, al
          > e to wciąż Twoi Rodacy. Polacy z krwi i kości.
          • gelimer Ale to są Polacy. 04.11.15, 13:56
            Zaczadzeni "europejską" propagandą. Zatroskani o własne stołki i przerażeni samą myślą, że mogliby stracić swój niewolniczy status. Ale to wciąż godni najwyższego szacunku Polacy.
            • marta596 Re: Ale to są Polacy. 04.11.15, 14:22
              Gelimerze królu złoty,jestem pod wrażeniem.Tyś prawdziwy "Archanioł" wieszcza Tuwima.:D
              • gelimer Re: Ale to są Polacy. 04.11.15, 14:38
                Nawet pamiętając o sarkazmie, docenam słodycz twych słów. :)
          • sverir Re: Śmiem wątpić, czy to Polacy 04.11.15, 16:21
            > Nawet nasi śmiertelni wrogowie - sowieciarze, szaulisi i banderowcy - nie wylal
            > i (obojętnie czy w realu czy w Necie) na Kresowiaków tylu pomyj, oszczerstw i pomówień, co
            > te PO-wskie kanalie.

Oni Kresowiaków mordowali.
    • mietowe_loczki Re: Kto z Was obawia się o swoje stanowisko pracy 04.11.15, 13:15
      Nie przychodzi ci do głowy, że ktoś może nie pracować w państwowym sektorze i to, że wygrał PiS, mu lotto?
      • kotek.filemon Re: Kto z Was obawia się o swoje stanowisko pracy 04.11.15, 13:30
        mietowe_loczki napisała:

> Nie przychodzi ci do głowy, że ktoś może nie pracować w państwowym sektorze i t
        > o, że wygrał PiS, mu lotto?

No nie do końca tak lotto, bo PiS-propaganda już urabia obywateli pod zwiększoną kontrolę fiskalną. Rejestr podatników o niespotykanej szczegółowości + podatek sklepowy od wszystkiego ciut większego niż stragan z pietruszką + ćwierkanie pisiurskich merdiów o "słabej ściągalności podatków" za PO dają przedsmak polityki miłości i wyjścia frontem do obywatela.
        • religijnych.uczuc.obraza Re: Kto z Was obawia się o swoje stanowisko pracy 04.11.15, 13:38
          Wczoraj była mowa o cokwartalnym składaniu informacji do US. To się nazywa upraszczanie fiskalizmu.
          • kotek.filemon Re: Kto z Was obawia się o swoje stanowisko pracy 04.11.15, 13:47
            W sumie jest to upraszczanie fiskalizmu w sensie odciążania urobionego po łokcie aparatu fiskalnego. Całe piony śledcze w US będzie można zlikwidować, bo podatnik CIT będzie przynosił w zębach każdy skrawek informacji o sobie.
        • mietowe_loczki Re: Kto z Was obawia się o swoje stanowisko pracy 04.11.15, 14:00
          No to rewelacja. Podejrzewam, że w swojej branży i tak dam sobie radę, a kiedy podatek sklepowy spowoduje, że ciemnemu ludowi wzrosną ceny, szybko się od nich odwróci. Swoją drogą ciekawe, jakie sklepy tym razem będą wyłączone z ustawy (ostatnio były to "Lewiatany", kiedy PiS wprowadzał ustawę o zamykaniu sklepów w dni ustawowo wolne od pracy. Twórca "Lewiatanów" był w SO, a gdzie była SO, chyba wszyscy pamiętają.).
          • kotek.filemon Re: Kto z Was obawia się o swoje stanowisko pracy 04.11.15, 15:21
            mietowe_loczki napisała:

> Swoją drogą ciekawe, jakie sklepy tym razem będą wyłączone z ustawy

To pewnie dowiemy się wkrótce. Póki co wiadomo, że podatek bankowy nie będzie dotyczyć (surprise! surprise!) SKOK-ów.
      • inocom Re: Kto z Was obawia się o swoje stanowisko pracy 04.11.15, 13:36
        mietowe_loczki napisała:

> Nie przychodzi ci do głowy, że ktoś może nie pracować w państwowym sektorze i t
        > o, że wygrał PiS, mu lotto?

Znacjonalizują go :)
      • gelimer Re: Kto z Was obawia się o swoje stanowisko pracy 04.11.15, 15:20
        Przychodzi. Dlatego pytam, nie stwierdzam.
    • man_sapiens Re: Kto z Was obawia się o swoje stanowisko pracy 04.11.15, 14:29
      Ja.
      Z zapowiadanego składu rządu i zapowiadanych działań tego rządu wynika dalszy spadek wartości złotego, zmniejszenie konsumpcji i spowolnienie gospodarki. Gorsza koniunktura to mniej zleceń dla mojej firmy. Nie wykluczam, ze będę zmuszony do rozpędzenia pracowników na 4 wiatry i zamknięcia firmy.
      Jeżeli zapowiedzi nie sprawdzą się, a w więc w składzie rządu będą dobrzy fachowcy i obietnice wyborcze nie będą realizowane to moje strachy okaż się niepotrzebne. Ale muszę planować z wyprzedzeniem, choćby ze względu na 3-miesięczne okresy wypowiedzenia plus urlopy pracowników.
      • gelimer Re: Kto z Was obawia się o swoje stanowisko pracy 04.11.15, 15:27
        Przedsiębiorca piszący na forum o 14:30?
        • sverir Re: Kto z Was obawia się o swoje stanowisko pracy 04.11.15, 16:22
          > Przedsiębiorca piszący na forum o 14:30?

Prawda, jaka rzeczywistość bywa zaskakująca w odniesieniu do teorii?:)
          • gelimer Re: Kto z Was obawia się o swoje stanowisko pracy 04.11.15, 16:32
            A co mówi teoria?
            • sverir Re: Kto z Was obawia się o swoje stanowisko pracy 04.11.15, 16:37
              > A co mówi teoria?

Ty mi powiedz, Ty jesteś teoretykiem. Zaskoczonym, że przedsiębiorca może o 14.30 mieć czas na forum.
              • gelimer Re: Kto z Was obawia się o swoje stanowisko pracy 04.11.15, 20:00
                Raczej praktykiem, który pierwszy raz coś takiego widzi.
                • sverir Re: Kto z Was obawia się o swoje stanowisko pracy 04.11.15, 20:11
                  > Raczej praktykiem, który pierwszy raz coś takiego widzi.

Czyli wiele nie widziałeś:)
    • czekam.na.lewice Re: Kto z Was obawia się o swoje stanowisko pracy 04.11.15, 16:32
      gelimer napisał:

> Diaboliczni nieudacznicy z PiS doszli do władzy. Demokracja zagrożona. Wizerune
      > k Polski czeka katastrofa. To wszystko jest już oczywiste.
      >
      > Ja mam inne pytanie:
      >
      > Kto z Was obawia się, że wraz z dojściem PiS do władzy utraci swoje miejsce pra
      > cy lub przynajmniej spadnie w służbowej hierarchii?
      A sądzisz, że na tym forum sami kierownicy z urzędów ? Myślę, że za wyjątkiem kilku i pisiorów to masz rację.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka