Dodaj do ulubionych

Pobandycka emerytura

07.11.15, 09:21
Olbrzymia renta dla wdowy po Kiszczaku. Ile dostanie?
Obserwuj wątek
    • 0zdunka Re: Pobandycka emerytura 07.11.15, 09:28
      katrina1945 napisała:

> Olbrzymia renta dla wdowy po Kiszczaku. Ile dost
      > anie?

ktoś powie że mamy państwo prawa ?
      • taziuta Re: Pobandycka emerytura 07.11.15, 12:34
        0zdunka napisała:

> ktoś powie że mamy państwo prawa ?

A nie mamy?
        Chyba, że mówisz o 'prawie Kalego'. Takiego rzeczywiście na szczęście nie mamy.
    • uu1 Re: Pobandycka emerytura 07.11.15, 10:13
      dnexter
      No to żuczku przypomnę ci niejakiego Andrzeja Kryże, sędziego wsławionego dyspozycyjnością i zamykaniem opozycjonistów "na polecenie" który, w zamian za niedrążenie sprawy lewej kasy z FOZZ-u dla braci kaczyńskich i innych glapińskich, siwków i całej tej mafii PC został "wzięty w ministry" w rządzie jarosława kaczyńskiego, a potem, rzutem na taśmę, mianowany prokuratorem krajowym z której to funkcji natychmiast przeszedł w stan spoczynku z dożywotnim uposażeniem ok. 20 tysięcy złotych.

---------------------
    • zapijaczony_ryj I ci PIS z tym zrobił jak miał wadze? 07.11.15, 10:16
      GÓwno zrobił, wolał się sam obalić w połowie kadencji
      • nazimno Re: I ci PIS z tym zrobił jak miał wadze? 07.11.15, 10:20
        8 lat i tez g. zrobili.

• zapijaczony_ryj Re: I ci PIS z tym zrobił jak miał wadze? 07.11.15, 11:28
          nazimno napisał:

> 8 lat i tez g. zrobili.
          >
          >

Bo woleli Polskę budować, a nie jak PiSi się lustrować.
          I Polskę zbudowali, a PiSi nawet zlustrować nie dali rade, bo woleli się z koalicjantami od chamów i warchołów wyzywać, a potem obalić w połowie kadencji
    • az43 Re: Pobandycka emerytura 07.11.15, 10:18
      I słusznie.Należy się jej.
      Zazdrościsz?
    • damakier1 Re: Pobandycka emerytura 07.11.15, 10:58
      @katrina1945
      chyba przeczytałaś to, co zalinkowałaś? Jest tam m.in. napisane:

"W czwartek po długiej chorobie były szef esbeków zmarł, jednak jego renta nie przepadnie. Bo zgodnie z obowiązującym prawem, wdowom przysługuje 85 proc. pobieranego przez męża świadczenia. W przypadku Kiszczakowej wychodzi więc niecałe osiem tysięcy miesięcznie."

Jak z tego jasno widać, zastosowano tu prawo obowiązujące wszystkich i cały ten artykuł służy wyłącznie biciu piany obficie zmieszanej z żółcią.

W tej sytuacji możliwe są dwa wyjścia:

1. Błyskawicznie zmienić prawo dotyczące świadczeń emerytalnych i rentowych w taki sposób, aby współmałżonkowie nie mieli prawa do rezygnacji z własnego świadczenia i przejęcia 85. proc. świadczenia po zmarłym.
      Ale nie sądzę, by z takiego rozwiązania były zadowolone te liczne wdowy, które obecnie pobierają emeryturę po zmarłych mężach (wiadomo, jak jest ogólna dysproporcja między wysokością emerytur kobiet i mężczyzn)

2. Pozostawić prawo jakie jest, tylko jak się uzna (trzeba by jaki "organ uznający"), że jakiś nieboszczyk był zły, to żywego współmałżonka tego prawa pozbawić.

To, które rozwiązanie proponujesz?
      • 0zdunka Re: Pobandycka emerytura 07.11.15, 11:10
        natura i biologia weźmie się za nią szybciej niż by prawo

tyle miliardów złoty poszło w piach że i ona za tym pogoni
        • erte2 Re: Pobandycka emerytura 07.11.15, 11:45
          0zdunka napisała:

natura i biologia weźmie się za nią szybciej niż by prawo...
          żabciu, nie prowokuj losu. Nie masz gwarancji że natura i biologia nie dadzą ci pierwszeństwa. Czego, żeby była jasność, ci nie życzę (może dlatego że jestem niewierzący?).
        • marbor1 Re: Pobandycka emerytura 07.11.15, 15:16

zdunka napisała:

> natura i biologia weźmie się za nią szybciej niż by prawo
          >
          > tyle miliardów złoty poszło w piach że i ona za tym pogoni

Pamiętaj, nigdy nie wiadomo komu pierwej z brzega.

• kotek.filemon Re: Pobandycka emerytura 07.11.15, 11:13
        Nie wiem czemu próbujesz sensownej dyskusji z trollami z PiSdy. Nie doczekasz się odpowiedzi.
        • 0zdunka Re: Pobandycka emerytura 07.11.15, 11:35
          kotek.filemon napisał:

> Nie wiem czemu próbujesz sensownej dyskusji z trollami z PiSdy. Nie doczekasz s
          > ię odpowiedzi.
          >
          >
          ty nie tylko nie wiesz :))))))))))))
          • yoma Re: Pobandycka emerytura 07.11.15, 12:29
            Nowogrodzka, bardzo proszę o rzucenie na odcinek kogoś o IQ wyższym od glisty. Bo nudno.
            • 0zdunka Re: Pobandycka emerytura 07.11.15, 12:43
              a moje zelówki namiękają tym twoim IQ od zdeptania cie ?
            • kota7 Re: Pobandycka emerytura 07.11.15, 12:47
              o wyższym IQ już dawno wywaleni z PiS
            • lunatic60 Re: Pobandycka emerytura 07.11.15, 12:47
              wymoty biorą jak sie to czyta
              • taziuta Re: Pobandycka emerytura 07.11.15, 12:50
                lunatic60 napisał:

> wymoty biorą jak sie to czyta

Nie ma przymusu, można nicka zniknąć i nie widzieć jego wypocin.
        • damakier1 Re: Pobandycka emerytura 07.11.15, 12:51
          kotek.filemon napisał:

> Nie wiem czemu próbujesz sensownej dyskusji z trollami z PiSdy.

Akurat jestem w żartobliwym nastroju ;)

-----
      • katrina1945 czy ja coś powiedziałam ? 07.11.15, 13:09
        ...jedynie tyle,że pobandycką emeryturę dostanie ta żona.
        A ty i wielu innych,Bóg jeden wie czego się domyślasz.
        Prawo jest prawem a bandyta jedynie bandytą pozostanie.
        Tacy to właśnie bandyci biednym polskim dzieciom chleb od gęby zabierają.
        • yoma Re: czy ja coś powiedziałam ? 07.11.15, 13:22
          To kto jest w końcu bandytą, Kasiu? Bo się pogubiłam. Wdowa czy ustawa o rentach i emerytutach?
          • katrina1945 Re: czy ja coś powiedziałam ? 07.11.15, 13:57
            Mniej rozumiesz lepiej dla ciebie.
            Spać będziesz spokojniej.
            • az43 Re: czy ja coś powiedziałam ? 07.11.15, 14:03
              Masz jakiś kontakt z rzeczywistością?
              Mam nadzieję,że twoja bezmyslna nienawiść nie pozwoli ci spac spokojnie.Oby się to spełniło.
              • katrina1945 jest rok 2015 i wyrok w tym roku 07.11.15, 14:27
                Kontakt z rzeczywistością to ty utraciłeś.
                Generał uznany został za przestępcę wojennego prawomocnym wyrokiem,ten sam sąd winien postawić wniosek o degradację generała do stopnia szeregowca szarego z emeryturą stosowną do zasług jego.
                A co sąd zrobił ?
                Nic nie zrobił,pierdnął jedynie w stołek i jeszcze za to pierdnięcie polski podatnik wypłacił mu wynagrodzenie.
                Tak to z Polaków pogrobowcy bandytów robią idiotów.
                Zacznij myśleć i rzuć okiem na sygnaturkę.
                • az43 Re: jest rok 2015 i wyrok w tym roku 07.11.15, 14:32
                  Wzorem pana Prezesa powiem,że mam w dupie takie polityczne wyroki i nie przyjmuję go do wiadomości.Wzorem pana Prezesa też nie uznajesz wyroków polskich sądów ale to twoja sprawa.
                  Wprowadzenie stanu wojennego uważam za całkowicie uzasadnione.
                  Za bandytów uważam takich osobników jak ty.Moja sygnaturka jest świadectwo,że myślę.
                • erte2 Re: jest rok 2015 i wyrok w tym roku 07.11.15, 15:18
                  katrina1945 napisała:
                  Generał uznany został za przestępcę wojennego prawomocnym wyrokiem,ten sam sąd winien postawić wniosek o degradację generała do stopnia szeregowca szarego z emeryturą stosowną do zasług jego.

żabciu, za przestępcę wojennego został uznany Miloszewić i Goering a powinien zostać Stalin. Czesław Kiszczak jeśli już to powinien stanąć przed Trybunałem Stanu (ale nie stanął), a na szczęście wolna i demokratyczna Polska stała się państwem prawa i nie skazywała nikogo na polityczne zamówienie (co się zapewne teraz zmieni bo tak robią bolszewicy).
                  Ja rozumiem że marzysz o sądach rewolucyjnych, wieszaniu, aresztach wydobywczych i innych bolszewickich metodach, ale - przynajmniej na razie - na nic takiego nie możesz liczyć.

P.S.Był taki czas kiedy Kiszczakowi, Jaruzelskiemu i całej WRON-ie życzyłem nagłej śmierci. Natychmiastowej i bolesnej. Ale to było trzydzieści kilka lat temu.
                  • katrina1945 Re: jest rok 2015 i wyrok w tym roku 07.11.15, 16:20
                    Ja dla odmiany nikomu nie życzyłam śmierci,jedynie uczciwego osądu i kary stosownej,czyli odebrania wszelakich przywileji związanych z pełnieniem bandyckiej funkcji.
                    Osądu moralnego dokonano,komunizm uznano za system zbrodniczy,ale psom obroże pozostawiono.
                    To jest właśnie Polska w ruinie,bo fundamenty postawiła na goownie.

Sąd nad Jaruzelskim i Kiszczakiem to kpina i ogłupianie Polaków.
                    Wiem,wiem,ktoś mądry kiedyś powiedział,że goowna lepiej nie ruszać,no ale czy to pasuje Ojczyznę kochaną budować na goownie ?
                    • uu1 Re: jest rok 2015 i wyrok w tym roku 07.11.15, 18:33
                      > Ja dla odmiany nikomu nie życzyłam śmierci,jedynie uczciwego osądu i kary stoso
                      > wnej,czyli odebrania wszelakich przywileji związanych ....
                      Przywilejów.
                      --------------
                      • katrina1945 Re: jest rok 2015 i wyrok w tym roku 08.11.15, 05:53
                        A konkretnie,masz coś do powiedzenia w sprawie tych generalskich bandyckich przywileji,których utrzymanie było strasznym błędem,moim skromnym zdaniem.
                        Przecież to jest chore,skazany za rozbój nosi na piersi medal chwały.
                        • uu1 Re: jest rok 2015 i wyrok w tym roku 08.11.15, 10:22
                          > A konkretnie,masz coś do powiedzenia ...
                          Tak. Skoro męczy Cię bezsenność, zastanów się nad znaczeniem słowa bandyta.
                          ---------------------
                        • az43 Re: jest rok 2015 i wyrok w tym roku 08.11.15, 10:28
                          Konkretnie to ja mam prosbę żebyś głupia,stara babo nauczyła się polskiego i dowiedziała jak się prawidłowo odmienia słowo przywileje.
                          Co do meritum to wyjatkowym bandytyzmem jest pisanie takich bredni jakie produkujesz.Twoje zdanie nie jest skromne tylko głupie.Pan generał Kiszczak dobrze zasłużył się krajowi a żonie pana generała należy renta po zmarłym mężu,którego zaszczuwały takie męty jak ty.
                          • katrina1945 wyrok to takie pierdnięcie sądu 08.11.15, 13:37
                            Ja nie mówię co się należy "biednej" staruszce,ja tylko mówię co się należało komunistycznemu bandycie.
                            Wszak wyrok sądu wyraźnie mówi,że oskarżony ukarany został za rozbój i nic po zatem.
                            Czyli sąd zatrzymał się w pół drogi,chwałę bandyty zachował,za którą idą przywileje,dla biednej staruszki także.

Ceausescu przepadł a Securitate pozostało.
                            • uu1 Re: wyrok to takie pierdnięcie sądu 08.11.15, 13:46
                              Poducz się języka polskiego:
                              Rozbój – kradzież połączona z użyciem przemocy wobec osoby lub groźbą natychmiastowego jej użycia albo dokonana poprzez doprowadzenie człowieka do stanu nieprzytomności lub bezbronności.
                              ------------------------
                              • katrina1945 Re: wyrok to takie pierdnięcie sądu 08.11.15, 17:53
                                Nie chciałam w dniach żałoby tak prosto z mostu walić bandycie między oczy,no ale skoro ty o to prosisz,to nie miej żalu.

To sprawiało wrażenie, jakby Polska nie była wewnętrznie dogadana, uporządkowana co do podstawowego systemu wartości, które konstytuują państwo. Mieliśmy swoisty paradoks, kiedy III RP honorowała zdradę i honorowała za ofiarność i wierną służbę Polsce.

Zbrodni dowody:

Grzegorz Piotrowski, zabójca bł. ks. Jerzego Popiełuszki, twierdzi, że Kiszczak mógł przerwać działania zmierzające do porwania i zamordowania ks. Jerzego… – Niezależnie od tego, jaką koncepcję przyjmiemy, tzn. czy Piotrowski, Pękala i Chmielewski działali na zlecenie tylko i wyłącznie wewnętrznego ośrodka PRL-owskiego, czy też działali równolegle albo tylko na zlecenie ośrodka zewnętrznego, czyli sowieckiego, to zgodnie z logiką tego systemu Kiszczak musiał o tej operacji wiedzieć, musiał ją znać. Owszem, mógł nie znać szczegółów i daty jej zakończenia, ale bez wątpienia wiedząc o tym, że ma nastąpić wyeliminowanie ks. Jerzego Popiełuszki z przestrzeni publicznej, z całą pewnością mógł ten proces w każdej chwili zatrzymać i zakończyć. Ale nie było to w jego interesie, bo cała machina skierowana przeciwko ks. Jerzemu nie została uruchomiona w październiku 1984 r., ale było to zwieńczenie działań uruchomionych jesienią 1983 r.

Artykuł opublikowany na stronie: www.naszdziennik.pl/polska-kraj/146663,kiszczak-ten-ktory-zasluzyl-sie-moskwie.html
                                • az43 Re: wyrok to takie pierdnięcie sądu 08.11.15, 18:05
                                  Słownictwo jak słownictwo.Niczego innego po gminie spodziewać się nie można.Ocena polskiego sądownictwa typowa dla menelstwa i żulii ale czego innego spodziewac się po pisuarach?
                                  Odwołanie do rydzykowego szmatławca też ma swoją wymowę ponieważ nikt normalny tego używanego papieru toaletowego dla ubogich umysłem wyciągniętego z szamba do reki nie weźmie.
                                  I to by było na tyle.
            • yoma Re: czy ja coś powiedziałam ? 08.11.15, 10:04

> Mniej rozumiesz lepiej dla ciebie.
              > Spać będziesz spokojniej.

Kasieńko, a mogłabyś odpowiedzieć na zadane pytanie? Jednym słowem, nie musi być całym zdaniem, wiem, że to przekracza twoje możliwości intelektualne. Śmiało, nie wstydź się. Kto jest bandytą?
        • az43 Re: czy ja coś powiedziałam ? 07.11.15, 14:01
          Oprócz głupiego,chamskiego komentarza nic.
          Trzeba być skończoną kanalią żeby pisać o zmarłym generale WP per bandyta i twierdzić,że odbiera chleb głodnym dzieciom.
          • katrina1945 Re: czy ja coś powiedziałam ? 07.11.15, 14:16
            az43 napisał:

> Oprócz głupiego,chamskiego komentarza nic.
            > Trzeba być skończoną kanalią żeby pisać o zmarłym generale WP per bandyta i twi
            > erdzić,że odbiera chleb głodnym dzieciom.

- coś ty taki uczulony ?
            Bandytów ci żal,którzy Polaków okradli z mienia narodowego i jeszcze są wynagradzani pośmiertnie ?
            A dzieciom polskim zasiłek rodzinny w kwocie 77 złotych polskich przyznali.

Ceausescu przepadł a Securitate pozostało.
            • taziuta Re: czy ja coś powiedziałam ? 07.11.15, 14:30
              katrina1945 napisała:

/.../
              > Bandytów ci żal,którzy Polaków okradli z mienia narodowego i jeszcze są wynagradzani
              > pośmiertnie ?
              /.../

1. Bandyta lub bohater, zdania są podzielone. Zgadzam się z przedmówcą, że tylko kanalie Kiszczaka nazywaja bandytą.
              2. Odrobinę logiki, plizz. Kiszczaka ktoś pośmiertnie za coś wynagrodził, czy raczej jego żona ma prawo do renty po nim? Skup się i spróbuj doprecyzować.
              • uu1 Re: czy ja coś powiedziałam ? 07.11.15, 15:11
                Oczekujesz, że ryba zacznie jeździć na rowerze?
                -----------------
                • taziuta Re: czy ja coś powiedziałam ? 07.11.15, 17:12
                  uu1 napisała:

> Oczekujesz, że ryba zacznie jeździć na rowerze?

Masz rację, szkoda klików.
              • katrina1945 Re: czy ja coś powiedziałam ? 07.11.15, 16:31
                Renta czyli ta emerytura związana jest ściśle z generalską funkcją zbrodniczego generała,wszak sąd go takim uznał a także ocena moralna polskiego pokomunistycznego państwa oraz większości jego społeczeństwa.
                Najpierw potępiono potem osądzono i winnym uznano,a przywileje generalskie nienaruszone zostały.
                Paranoja do kwadratu.
                A szary,zwyczajny polski śmiertelnik został idiotą do potęgi entej.
                Buduje Ojczyznę opartą na goownie.
                Jest nadzieja,że to goowno zmyją.
                • az43 Re: czy ja coś powiedziałam ? 07.11.15, 18:38
                  Najwiekszą zbrodnią polskich generałów było to,że nie dopuścili żeby Rosjanie odstrzelili taką kanalię jak ty.
                  • katrina1945 Re: czy ja coś powiedziałam ? 08.11.15, 05:56
                    Rosjanie twoich rad nie potrzebują,jeśli już to ewentualnych donosów,z których z miłą chęcią skorzystają.
                    • az43 Re: czy ja coś powiedziałam ? 08.11.15, 10:30
                      Dobra rada przyda się każdemu.Donosów nie potrzebują-sami wiedzą lepiej a dodatku pewnie brzydzą się metod prawdziwych polskich patriotów.
            • az43 Re: czy ja coś powiedziałam ? 07.11.15, 14:35
              Nie,ty niczego nie powiedziałaś.Twoja pisanina to tylko umysłowe szambo.
          • erte2 Re: czy ja coś powiedziałam ? 07.11.15, 15:27
            az43 napisał:
            Trzeba być skończoną kanalią żeby pisać o zmarłym generale WP per bandyta

Dla porządku - Czesław Kiszczak nie był generałem WP, a LWP. Ta jedna mała litera robi ogromną różnicę. Bo LWP polskim wojskiem było tylko z nazwy; de facto zaś jednostką organizacyjno-polityczną całkowicie podporządkowana Sowietom, a o jego zadaniach, miejscu w szeregu i roli decydowała Moskwa.
            A czy Czesław Kiszczak był bandytą? Tak bym tego nie nazwał, ale jego głównym zadaniem które realizował całe życie była wasalizacja Polski wobec Związku Sowieckiego, z czego wywiązywał się co najmniej zadowalająco.
            • katrina1945 Re: czy ja coś powiedziałam ? 07.11.15, 16:37
              Ja lubię dosadne określenia,bo lepiej działają na wyobraźnię.
              Naród można zlikwidować w trakcie wojny rzeczywistej lub jak ty to ująłeś poprzez jego wasalizację.
              Zatem na jedno wychodzi.
            • az43 Re: czy ja coś powiedziałam ? 07.11.15, 18:39
              A szczytowym aktem wasalizacji była Magdalenka.
              • katrina1945 Re: czy ja coś powiedziałam ? 08.11.15, 06:00
                O tym cały czas mowa.
                To "moralny" Polski fundament,która w ruinę POpadła.
                • az43 Re: czy ja coś powiedziałam ? 08.11.15, 10:24
                  Niestety te ruiny nie przysypały twojej głupoty.Bardzo tego żałuję.
        • alka7777 Re: czy ja coś powiedziałam ? 08.11.15, 18:13
          zabrac rentę a 500 zł dac na Pis
    • snajper55 Duda pośmiertnie odbierze Kiszczakowi rentę 07.11.15, 12:49
      (w końcu już nie choruje), to i żona straci swoje 85%.

Piękny przykład pislamizmu ociekającego żółcią nienawiści.

S.
      • kotek.filemon Re: Duda pośmiertnie odbierze Kiszczakowi rentę 08.11.15, 06:52
        Bo to nie chodzi o to żebym ja miał lepiej, tylko żeby sąsiadowi króla zdechła.
        • kotek.filemon Re: Duda pośmiertnie odbierze Kiszczakowi rentę 08.11.15, 06:53
          Krowa, taka jej mać. Te telefoniczne słowniki...
          • nazimno Re: Duda pośmiertnie odbierze Kiszczakowi rentę 08.11.15, 09:55
            Wylaczyc sie da, bystrzaku.
            • taniarada Dajcie ludzie spokój jak to bronią bydlaka 08.11.15, 10:29
              Dwie symboliczne sceny na pogrzebie Kiszczaka. Siostra ks. Zycha wspominająca ofiary komunizmu. I żona Kiszczaka mówiąca nad grobem: "Bóg Ci zapłaci za wszystkie krzywdy, którymi niegodny Polak Ci czynił.Kotek filimonek nie rozpłacz się po Kiszczaku.Zapewne po Jaruzelskim też szlochałeś.wpolityce.pl/spoleczenstwo/271060-dwie-symboliczne-sceny-na-pogrzebie-kiszczaka-siostra-ks-zycha-wspominajaca-ofiary-komunizmu-i-zona-kiszczaka-mowiaca-nad-grobem-bog-ci-zaplaci-za-wszystkie-krzywdy-ktorymi-niegodny-polak-ci-czynil
              • az43 Re: Dajcie ludzie spokój jak to bronią bydlaka 08.11.15, 10:40
                Jestem oczywiście po stronie żony zmarłego.Demonstracje polityczne na pogrzebach to specjalność narodowo-parafialna.
                Jak powszechnie wiadomo gorliwa komisja sejmowa pod wodzą Rokity mimo wielkich starań i jeszcze większej chęci nie postawiła nikogo przed sądem.
              • yoma Re: Dajcie ludzie spokój jak to bronią bydlaka 08.11.15, 16:00
                A buuuuuu! było?
    • volupte Re: Pobandycka emerytura 08.11.15, 16:05
      Należy jej sie jak psu kosć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka