Dodaj do ulubionych

Z czystej ciekawości pytam

21.11.15, 20:26
Orientuje się ktoś, ile - w przybliżeniu - rodzin, w oparciu o znane dziś kryteria, skorzysta z owych mitycznych "500"?
Chodzi mi o dane czysto statystyczne.
Tak dla orientacji, sprawdziłem bliskich znajomych i wyszło mi, że na 8 rodzin, na owe 500 załapie się tylko 1 dziecko.
Wśród rodziny - tej bliższej - lepiej nie jest...
Obserwuj wątek
    • m.c.hrabia Re: Z czystej ciekawości pytam 21.11.15, 20:46
      z owych mitycznych "500"?

jak nazwa wskazuje ,mitycznych.
      ciemny lud zna miologię ?
    • douglasmclloyd Re: Z czystej ciekawości pytam 21.11.15, 20:46
      don.kichote5 napisał(a):

> Orientuje się ktoś, ile - w przybliżeniu - rodzin, w oparciu o znane dziś kryte
      > ria, skorzysta z owych mitycznych "500"?

Tyle samo, co dostało 3 miliony mieszkań.
    • jola.iza1 Re: Z czystej ciekawości pytam 21.11.15, 20:55
      Jakby tu rzec, coby nie skłamać :) Moja nauczycielka z czwórką, nie "załapała" się ani razu na "darmowe" podręczniki- nie te roczniki. Z kartą dużej rodziny też nie wyszło, bo taniej czwórkę w auto wsadzić, niż te ulgi były. Na te pińcet też się pewnie nie załapie zanim wejdzie w życie. Dwie już będą miały osiemnaście, i mało ważne będą studia, to już nie dzieci wszak.
    • ayran ask uncle google 21.11.15, 21:01
      "Na wprowadzeniu świadczenia skorzysta 820 tys. rodzin z jednym dzieckiem, 1 mln 420 tys. rodzin z dwójką dzieci i 430 tys. rodzin z trójką lub większą liczbą dzieci w wieku do 18 lat. Jednocześnie 1 mln 630 tys. rodzin z jednym dzieckiem nie otrzyma świadczenia, bo nie spełni kryterium dochodowego, zaś w przypadku 820 tys. rodzin z dwójką dzieci i 130 tys. rodzin z trójką i większą liczbą dzieci świadczenie wypłacane będzie tylko na drugie i kolejne dziecko, bo ich dochód także przekroczy dopuszczalną wysokość"

(...) dla 350 tys. polskich rodzin korzyści wprowadzenia nowych świadczeń będą ograniczone, bo nowe świadczenie będzie się wliczało do kryterium dochodowego, co sprawi, że inne formy wsparcia, które już pobierają rodziny (np. dodatek mieszkaniowy) będą niższe.
      • don.kichote5 Re: ask uncle google 21.11.15, 21:08
        Dzięki
    • don.kichote5 Zespół Downa was dopadł? Ale zgoda! 21.11.15, 21:06
      Wytłumaczę wam - m.c.hrabia i douglasmclloyd - jak dotkniętym tą przypadłością.

Pytając: "Orientuje się ktoś, ile - w przybliżeniu - rodzin, w oparciu o znane dziś kryteria, skorzysta z owych mitycznych "500"?" - miałem na myśli co następuje: ile rodzin skorzysta z tej obietnicy, gdyby PiS-im mimo wszystko udało się znaleźć na to pieniądze i zrealizować tę obietnicę w terminie, w jakim przewidują - czyli od wiosny 2016?
      Jaśniej już nie potrafię. Jeśli dalej nie zrozumieliście - tylko potwierdzacie moją diagnozę -Down'y!

• ayran Re: Zespół Downa was dopadł? Ale zgoda! 21.11.15, 21:08
        Zespół Downa nie dopada, bo jest skutkiem wrodzonego defektu genetycznego. Wymyślanie komuś od Downów jest przejawem zwykłego chamstwa.
        • taniarada Re: Zespół Downa was dopadł? Ale zgoda! 21.11.15, 21:12
          ayran napisał:

> Zespół Downa nie dopada, bo jest skutkiem wrodzonego defektu genetycznego. Wymy
          > ślanie komuś od Downów jest przejawem zwykłego chamstwa.
          A ciemny lud pisany przez "Chrabiego to nie.Człowieku zwany sapiens.
          • taniarada Wracając do tematu 21.11.15, 21:13
            Tu wiele wyjaśni :praca.gazetaprawna.pl/artykuly/901998,500-zl-na-dziecko-jak-dostac-500-zlotych-na-dziecko-pis.html
          • ayran Re: Zespół Downa was dopadł? Ale zgoda! 21.11.15, 21:21
            W rzeczy samej. Określenie "ciemny lud" zajmuje czołowe miejsce w słowniku frazeologicznym języka wolskiego, gdyż zostało wprowadzone do mainstreamu przez obecnego ministra kultury, a więc nie może być uznane za przejaw choćby minimalnego niedostatku kultury, nie mówiąc o jej braku.

PS. Jestem człowiekiem i spełniam we własnym mniemaniu kryterium "sapiens", ale z użytkownikiem nicka man.sapiens nie mam nic wspólnego.
        • x2468 Re: Zespół Downa was dopadł? Ale zgoda! 21.11.15, 21:15
          To jego POPIS.
    • vagabunda66 Dobrze pytasz 22.11.15, 06:50
      PiS sobie to wykalkulował całkiem dobrze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka