Dodaj do ulubionych

Szczere pytanie do pisowców

13.12.15, 21:09
Czy naprawdę 32 letni mężczyzna, budzący się u mamy w dzień stanu wojennego koło 12 w południe, jest waszym liderem, wodzem, wyrocznią?
I wtedy i do teraz bez prawa jazdy, konta, żony, dzieci naprawdę was inspiruje?
Jak trzeźwo pomyślicie toż to zwykły nieudacznik który aby stłamsić swoje porażki życiowe, namawia Polaków przeciwko sobie.
Bądźcie mądrzejsi
Obserwuj wątek
    • a74-7 Re: Szczere pytanie do pisowców 13.12.15, 21:16
      Putin tez ponoc pozno wstaje:-)
      • sclavus Re: Szczere pytanie do pisowców 13.12.15, 21:35
        To jak?
        Kaczyński, jak Putin, czy Putin, jak Kaczyński???
      • x2468 Re: Szczere pytanie do pisowców 13.12.15, 21:59
        Tego nie wiem lecz wiadomo że Stalin kochał nocne zmiany i dlatego spał do południa.
        • erka-4 Re: Szczere pytanie do pisowców 14.12.15, 07:43
          x2468 napisał:

> Tego nie wiem lecz wiadomo że Stalin kochał nocne zmiany i dlatego spał do połu
          > dnia.

Czyżbyś miał Lecha na myśli. ?
    • pol_2015 Re: Jakby ci to powiedzieć... 13.12.15, 21:16
      Moje kondolencje z powodu dzisiejszej klęski...
      • adam111115 Re: Jakby ci to powiedzieć... 13.12.15, 21:19
        A coś w odpowiedzi?
        • jabbaryt Re: Jakby ci to powiedzieć... 13.12.15, 21:26
          odpowiem ale z niechęcią. Głosowałem na PIS gdyż to jest jedyna poważna siła, która sprzeciwia się rozkradaniu państwa przez różne lobbies. Codo osobowości Jarka, to mało mnie to interesuje. Myślę jednak że normalny człowiek mający żonę dzieci i pracę nie dałby psychicznie rady iść 25 lat pod prąd i być gnojony, obrażany czy inwigilowany. Po to aby walczyć przez 25 lat z układem, który trząsł tym krajem, trzeba być lekko świrniętym.
          • a74-7 Re: Jakby ci to powiedzieć... 13.12.15, 21:31
            trzeba miec charyzme .
          • adam111115 Re: Jakby ci to powiedzieć... 13.12.15, 21:39
            Głosowałem na pis, iść pod prąd. Panprezes dobrze mózg ci zlasowałatwo.

Jakie lobbies, jakie układy? Ty też liczysz na 500 jak roztelepany?
            • jabbaryt Re: Jakby ci to powiedzieć... 13.12.15, 21:47
              Przestań pieprzyć. Mam trójkę dzieci ale zarabiam wielokrotność średniej krajowej. Na żadne prezenty nie liczę. Raczej na to że przestanę być okradany. Prof. Śpiewak eks PO stwierdził że rzady PIS 2005-2007 były najbardziej liberalnymi rządami w ostatnim 25 leciu. Co do rozkradania kraju to sorry na twoja ślepotę nie mam lekarstwa.
              • savras Re: Jakby ci to powiedzieć... 13.12.15, 22:00
                wielokrotność średniej powiadasz. w takim razie masz świadomość, że na te wszystkie prezenty trzeba będzie skądś wziąć kasę.

- 500 zł na dziecko
                - podwyższenie kwoty wolnej od podatku
                - obniżenie wieku emerytalnego

fajne tylko kosztowne. więc skąd wziąć kasę? jak dla mnie:

- zwiększanie zadłużenia
                - dodruk pieniądza -> inflacja
                - zwiększenie obciążeń podatkowych

teraz sobie odpowiedz, które z w/w wymienionych sposobów pozyskania kasy sprawią, że przestaniesz być okradany
                • katrina1945 w kasie wymienić zamek... 14.12.15, 07:51
                  savras napisał(a):

trzeba będzie skądś wziąć kasę.

...wystarczy.
              • x2468 Re: Jakby ci to powiedzieć... 13.12.15, 22:08
                Falenta (największy importer węgla)który zorganizował aferę taśmową powiedział ze należy doprowadzić do upadku rządów PO ponieważ; "z tłustymi kotami z PO trudno cokolwiek załatwić, z wygłodzonymi pisowcami można będzie załatwiać świetne interesy". Zeznał to jego biznesowy partner przed prokuratorem.
              • wariant_b Re: Jakby ci to powiedzieć... 13.12.15, 22:12
                > Prof. Śpiewak eks PO stwierdził że rzady PIS 2005-2007 były najbardziej
                > liberalnymi rządami w ostatnim 25 leciu.

Ano - tyle, że oni w kampanii wyborczej obiecywali Polskę solidarną, a nie liberalną.
                Fakt - bogatym poprawiło się... a biedni dostali nową obietnicę.
            • 141288bs Re: Jakby ci to powiedzieć... 13.12.15, 22:08
              adam111115 napisał:

> Głosowałem na pis, iść pod prąd. Panprezes dobrze mózg ci zlasowałatwo.
              >
              > Jakie lobbies, jakie układy? Ty też liczysz na 500 jak roztelepany?
              - adas juz nie pisz,prochy zaczely dzialac
              • jabbaryt Re: Jakby ci to powiedzieć... 13.12.15, 22:44
                Serdecznie wspolczuje tym forumowiczom, którzy biorą za dobra monetę to co mówią politycy. Ja ta gadaninę zlewam i sprawdzam fakty. A fakty są takie ze za rządów PiS-u przyrost długu publicznego wyhamował. PiS prowadził politykę wsopirania polskiej klasy średniej i rodzimego biznesu a nie zachodnich korporacji
          • kolpik124 jabbaryt 13.12.15, 21:40
            ale zdajesz sobie sprawę, że ten człowiek nie dałby sobie kompletnie rady w normalnym życiu - zrobieniu zakupów, opłaceniu rachunków, zdobyciu normalnej pracy, pójściu z dzieciakiem pokopać w piłkę etc etc...?

różnie mówiono o słowackim Meciarze, Barlusconim czy nawet Putinie, że to przywódcy autorytarni

ale oni przynajmniej mieli baby i kochanki :)))
            • jabbaryt Re: jabbaryt 13.12.15, 22:46
              To problem Kaczora a nie mój
          • x2468 Re: Jakby ci to powiedzieć... 13.12.15, 22:01
            Krótko. Gdyby nie kradł nie byłby inwigilowany.
    • w11mil odpowiadam 13.12.15, 21:33
      adam111115 napisał:
      >namawia Polaków przeciwko sobie.

Kaczyński "namawia Polaków" przeciwko złodziejom
      • adam111115 Re: odpowiadam 13.12.15, 21:40
        Byli tam ludzie nie złodzieje i co ty na to?
        • kolpik124 Re: odpowiadam 13.12.15, 21:41
          50 tysięcy złodziei?
        • w11mil Re: odpowiadam 13.12.15, 21:52
          adam111115 napisał:
          > Byli tam ludzie nie złodzieje i co ty na to?

To prawda, tylko część z maszerujących obrońców demokracji ma bezpośrednie korzyści z istniejącego układu. Zdecydowana większość to "pożyteczni idioci" (© W. I. Lenin). Uproszczeniem byłoby jednak winić tylko Gazetę Wyborczą. Zdarzało mi się z nim i rozmawiać, oni po prostu nie chcą wiedzieć.
      • x2468 Re: odpowiadam 13.12.15, 22:10
        Tym których teczki przepadły wraz z szafą Lesiaka?
      • czekam.na.lewice namawia ? 14.12.15, 04:36
        w11mil napisała:
        > Kaczyński "namawia Polaków" przeciwko złodziejom
        Jak to "namawia" ? Przecież ma władzę i ma ich łapać :) Oby to tym razem zrobił bo poprzednim razem wykazał, że korupcji w Polsce prawie nie ma.
    • oliwa.sprawiedliwa Re: Szczere pytanie do pisowców 13.12.15, 21:43
      zadał adam111115:
      pewnie wstajesz nim słońce wzejdzie, masz prawo jazdy i stoisz w korkach, masz pewnie co najmniej dwa konta, żonę otyłą i pytam Cię: dlaczego nie jesteś wodzem, dlaczego nie porywasz tłumy, wyjdź na scenę, pokaż co potrafisz
      • a74-7 Re: Szczere pytanie do pisowców 13.12.15, 21:54
        a teraz poczekaj na blyskotliwa riposte w wykonaniu adasia :-)
        • adam111115 Re: Szczere pytanie do pisowców 13.12.15, 23:14
          do oliwy: nie potrzeba mi tego, żyję jak chcę i stać mnie na to

do zmywarki: lepiej obciągaj bo cię alfons wywali
      • x2468 Re: Szczere pytanie do pisowców 13.12.15, 22:16
        Nie stać Go. Nie ma "Srebrnej", "Telegrafu", Ekspresu Wieczornego, udziału w FOZZ, " przyjaciół" w art B i Moskwie. Wszystko to "zabezpieczył" pewien kurdupel który przy okrągłym stole siedział w pożyczonym garniturku.
        • oliwa.sprawiedliwa Re: Szczere pytanie do pisowców 13.12.15, 22:24
          też bym tak chciała, zdradź tajemnicę jak ten kurdupel, nieudacznik tego dokonał ?
    • 141288bs Re: Szczere pytanie do pisowców 13.12.15, 22:05
      adam111115 napisał:

> Czy naprawdę 32 letni mężczyzna, budzący się u mamy w dzień stanu wojennego koł
      > o 12 w południe, jest waszym liderem, wodzem, wyrocznią?
      > I wtedy i do teraz bez prawa jazdy, konta, żony, dzieci naprawdę was inspiruje?
      >
      > Jak trzeźwo pomyślicie toż to zwykły nieudacznik który aby stłamsić swoje poraż
      > ki życiowe, namawia Polaków przeciwko sobie.
      > Bądźcie mądrzejsi

- moge tylko wyrazic ci wspolczucie,ze niespokojnie spisz z powodu Jarka Kaczynskiego
      • adam111115 Re: Szczere pytanie do pisowców 13.12.15, 23:12
        pogięło?, mam to gdzieś, mam za co żyć. martwi mnie jacy z was kretyni
        • a74-7 Re: Szczere pytanie do pisowców 13.12.15, 23:31
          to twoje zapewnianie co kilka watkow ze masz za co zyc - zaczyna byc zabawne.
          Inteligentni ludzie i ci co maja srodki nie mowia o pieniadzach czy pozycji .
    • m.c.hrabia Re: Szczere pytanie do pisowców 13.12.15, 22:15
      Jaki sens zadawać pytanie wyznawcom-fanatykom
    • krystian71 Re: Szczere pytanie do pisowców 14.12.15, 00:13
      wes sie odpie...I juz przestan nudzic
    • sverir Re: Szczere pytanie do pisowców 14.12.15, 07:10
      Po analizie tej arcyciekawej wymianie zdań i opinii z radością stwierdzam, że na razie jedna osoba potrafiła uzasadnić, dlaczego głosowała na PiS. Reszta najwyraźniej nie wie, albo czeka na mądrzejszych od siebie, żeby podpiąć się pod ich odpowiedzi:)
    • erka-4 Re: Szczere pytanie do pisowców 14.12.15, 07:33
      adam111115 napisał:
      > Bądźcie mądrzejsi

- no widzisz adaś,tak dziwnie to wszystko wygląda.
      Lechu z komunistami walczył ile sił w ciele posiadał i ciągle powtarzał,że chce,ale nie może i Naród z tego jego gadania poszedł w skarpetkach,a jarek cieniaszek tak im wczoraj w mordę przywalił iż myślę,że w końcu pójdą do diabła,ci komuniści złodzieje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka