Dodaj do ulubionych

PiS się boi :-)

21.12.15, 10:40
prezes coraz bardziej wściekły ubliża rodakom

Duda się schował

Szydło coraz bardziej płaczliwym głosem artykułuje nowomowę w stylu Gomułki

ze strachu przed prokuratorem opublikowali wyroki TK

w nieprawdopodobnym tempie internet zalewa fala kłamstw, insynuacji, bzdur i nienawiści w wykonaniu drobnych pisiąt i wynajętych osobników

a wszystko to dlatego, że jeden człowiek, od zawsze działacz społeczny uruchomił wielki oddolny ruch sprzeciwu przecie peerowaniu Polski przez małego wzrostem dyktatora :-)

no i przestraszyli się Petru, który w sposób oczywisty rośnie w siłę

DOBRZE JEST - na następnych manifestacjach będzie nas coraz więcej :-)
Obserwuj wątek
    • axyzaaa Re: PiS się boi :-) 21.12.15, 10:53
      tomaszlis.natemat.pl/165989,plujki-nowej-wladzy
      • magdolot Re: PiS się boi :-) 21.12.15, 11:55
        axyzaaa napisał(a):

> rel="nofollow">tomaszlis.natemat.pl/165989,plujki-nowej-wladzy

Od soboty myślę sobie, że nawet w stanie wojennym nie widziałam manifestacji takich rozmiarów. Lis tego nie napisał wyraźnie, o wizytach papieskich i sylwestrach pisał.

PiS zdecydowanie ma się czego bać. Wszak obchodzimy miodowy miesiąc z PiS i PiS w tej chwili powinien mieć większe poparcie niż w czasie wyborów.
    • indeed4 PiS się boi, a Platformie rośnie 21.12.15, 10:54

Tak, właśnie tak :-)))
      • wagonetka nie pogadamy 21.12.15, 10:56
        bo ty widzisz ludzi jako partie polityczne a ja jako obywateli
        • indeed4 Nie pogadamy 21.12.15, 11:11
          bo tak jak Michnik i cała GW żyjesz w alternatywnej rzeczywistości moja droga :-)
        • buldog2 Re: nie pogadamy 21.12.15, 12:52
          Może nie tyle poprawię, co uzupełnię.
          W "Mistrzu i Małgorzacie" w jednym z ostatnich rozdziałów rozmawiają Woland i Mateusz Lewita. W pewnej chwili Woland tłumaczy przyczyny niepowodzeń intelektualnych Indyka.
          I wszystko wiemy.
    • szwampuch58 Re: PiS się boi :-) 21.12.15, 10:56
      nadmiar optymizmu twierdzic ze dobrze jest bo ekipa"teraz k...my" nadal u waaaadzy
      • wagonetka Re: PiS się boi :-) 21.12.15, 10:58
        oczywiście, że jest dobrze

jest nas coraz więcej i będzie jeszcze więcej

nie bój sie i nie martw, tylko protestuj :-)
        • indeed4 Uwaga, propaganda GW w czystej postaci 21.12.15, 11:03

Miało być więcej już 19 grudnia. Nie było - było mniej. Ale GW będzie gardłować do upadłego "będzie nas więcej" :-)
          • wagonetka napisałam, że nie pogadamy 21.12.15, 11:04
            i podtrzymuję to

nie ma za bardzo o czym :-)
            • indeed4 Kochaniutka, liczby mówią same za siebie :-) 21.12.15, 11:10
              Najwyższy czas opuścić światek równoległy środowiska Agory i wrócić do rzeczywistości.
          • magdolot Re: Uwaga, propaganda GW w czystej postaci 21.12.15, 12:00
            indeed4 napisał:

>
            > Miało być więcej już 19 grudnia. Nie było - było mniej. Ale GW będzie gardłować
            > do upadłego "będzie nas więcej" :-)

Było dwa razy więcej. W sumie. I to nie jest głupie, protestować w wielu miastach, bo 20 manifestacji trudniej spacyfikować niż jedną. 20 symultanicznych alarmów bombowych nawet najbardziej zażarty pisiacki troll nie łyknie. :-)

W Krakowie organizatorzy przewidywali 500 uczestników, przywaliło minimum 12 tysięcy ludzi.
            • indeed4 Niunia 21.12.15, 12:07
              w Warszawie 12 grudnia przywaliło raz i zdechło. W innych miastach będzie tak samo - przywali jednorazowo i padnie, ludzie mogą wyjść raz albo dwa zaprotestować w sobotę, potem im się znudzi...
              • magdolot Re: Niunia 21.12.15, 14:07
                Niunia, jednorazowo to Polska przywaliła do Warszawy. M.in. dlatego że tzw. teren dopiero się organizował. I ciągle nie ma czasu na budowanie struktur terenowych. Krakowską manifestację organizowało raczej pospolite ruszenie ludzi dobrej woli w oparciu o pierwociny struktury. Efekt był budujący. To dopiero początek. :-)
                • indeed4 Re: Niunia 21.12.15, 14:17
                  No to jeszcze lepiej :-))) Czyli stolica bez reszty Polski nie znaczy nic. Mówię, że pomanifestujecie jeszcze ze dwa razy i ludzie więcej nie przyjdą, bo ile można wykrzykiwać te same hasełka podawane na tacy przez Pacewicza? Kryzys konstytucyjny zresztą niedługo się rozwiąże i powód do wychodzenia na ulice zniknie.
            • wagonetka Re: Uwaga, propaganda GW w czystej postaci 21.12.15, 12:09
              magdolot napisała:

> Było dwa razy więcej. W sumie.

i dodać trzeba, że ostatnia sobota przed Bożym Narodzeniem to był trudny termin :-)
              • indeed4 Re: Uwaga, propaganda GW w czystej postaci 21.12.15, 13:14
                Wiemy, wiemy. Pod Sejmem było dwa razy więcej ludzi niż tydzień temu, bo to był "trudny termin" :-)
    • instant.crush To raczej świadoma strategia:) 21.12.15, 10:59
      PiS podjął ryzykowną grę i chce zgarnąć całą pulę.
      Pierwszy etap, czyli drastyczne odrywanie establishmentu od koryta i ograniczanie ich stref wpływów, przy świadomości że kwik będzie duży, firmują swoimi twarzami przede wszystkim Kaczyński, ale także na przykład Piotrowicz. Stąd taki pośpiech, żeby zostało sporo czasu na etap drugi. I tu wężykiem, wężykiem i jeszcze głośniej, że Kaczyński do dyktator i niszczy demokrację:))
      A etap drugi to, po wysadzeniu z wygodnych foteli establishmentu IIIRP, czas na działanie dla Szydło i Dudy, którzy będą już firmować te milsze rzeczy i kreować nowy wizerunek. A wtedy Wyborcza czy artyści-sieroty po Mumii Wolności i reszta zachwyconego sobą towarzystwa może sobie co najwyżej podnosić larum, że PiS daje na biednych, zamiast dopieszczać beneficjentów "sprawiedliwej" IIIRP.

Strategi ryzykowna, ale widać, że PiS gra o pełną pulę. Czy się uda, to czas pokaże:)
      • wagonetka Re: To raczej świadoma strategia:) 21.12.15, 11:02
        oczywiście, że świadoma

ale myśleli, że pójdzie im gładko wprowadzenie PRL-bis, a tu taka przykra niespodzianka :-)

strach widać gołym okiem
        • indeed4 Boi się strasznie, jak PO marszów PiS 21.12.15, 11:04
          Hehehe...
        • instant.crush Zapominasz o jednym 21.12.15, 11:06
          W Polsce decyduje milcząca większość, a nie ludzie, którzy się nakręcają na demonstracjach. To jest promil głosujących. Przy sprawnie prowadzonej polityce takie demonstracje da się spokojnie przeskoczyć. A czy PiSowi się uda, to jak już pisałem, czas pokaże:)
          • wagonetka Re: Zapominasz o jednym 21.12.15, 11:08
            a ty zapominasz o czym innym

Polacy mają w genach anarchię i bardzo nie lubią, gdy jakiś dyktator chce im dyktować jednoosobowo warunki

nie bez powodu PRL w Polsce sie nie udał, choć udał sie w innych państwach tzw bloku
            • instant.crush Re: Zapominasz o jednym 21.12.15, 11:14
              Póki co to PiS dotyka spraw dla ludzi abstrakcyjnych i nawet nakręcone na demonstracjach towarzystwo nie jest w stanie wskazać choćby jednego punktu, gdzie im się pogorszyło od wygranej PiSu, czy gdzie ograniczono im wolność. Pomijam oczywiście tych, którzy mają konkretne interesy, na których mogą stracić, jak na przykład media i reklamy ze spółek skarbu państwa:)
              Póki PiS nie wejdzie na pole obywateli, a będzie się trzymał interesów konkretnych grup, to nawet histeria nakręconych na demonstracjach jest dla PiSu do przejścia. Pytanie tylko, czy nie wejdzie. Pożyjemy, zobaczymy:)
              • wagonetka Re: Zapominasz o jednym 21.12.15, 11:16
                myślę, że najważniejsze jest to "póki co" :-)

nie doceniasz Polaków
                • indeed4 Re: Zapominasz o jednym 21.12.15, 11:23
                  Skoro już zabierasz się za wróżenie, opowiedz jeszcze o zakonnicy w ciąży na pasach, będzie śmieszniej ;-) Biedne sierotki po śp. UW coraz bardziej tracą kontakt ze światem...
                • instant.crush Re: Zapominasz o jednym 21.12.15, 11:36
                  wagonetka napisał(a):

> myślę, że najważniejsze jest to "póki co" :-)
                  >
                  > nie doceniasz Polaków

Jak obserwuję tę groteskową histerię, której się poddają ludzie nakręcani przez grupy interesów, to raczej trudno mi doceniać:)
                  • wagonetka Re: Zapominasz o jednym 21.12.15, 11:43
                    widocznie nie lubisz ludzi
                    • instant.crush Re: Zapominasz o jednym 21.12.15, 11:49
                      wagonetka napisał(a):

> widocznie nie lubisz ludzi

Lubię ludzi. Nie lubię zakłamanych elit i nietykalnych grup interesów, które zasłaniają się hasełkami o demokracji, żeby utrzymać swoją pozycję:)
                      • wagonetka Re: Zapominasz o jednym 21.12.15, 11:50
                        instant.crush napisał:

> Lubię ludzi. Nie lubię zakłamanych elit i nietykalnych grup interesów, które za
                        > słaniają się hasełkami o demokracji, żeby utrzymać swoją pozycję:)

jakiej swojej pozycji i jakich swoich interesów JA chcę bronić?

• instant.crush Re: Zapominasz o jednym 21.12.15, 11:52
                          wagonetka napisał(a):

> instant.crush napisał:
                          >
                          > > Lubię ludzi. Nie lubię zakłamanych elit i nietykalnych grup interesów, kt
                          > óre za
                          > > słaniają się hasełkami o demokracji, żeby utrzymać swoją pozycję:)
                          >
                          >
                          > jakiej swojej pozycji i jakich swoich interesów JA chcę bronić?

Ty w swoim przekonaniu bronisz "demokracji".
                          • wagonetka Re: Zapominasz o jednym 21.12.15, 11:57
                            instant.crush napisał:

> Ty w swoim przekonaniu bronisz "demokracji".

czy to insynuacja?
                            • instant.crush Re: Zapominasz o jednym 21.12.15, 11:59
                              wagonetka napisał(a):

> instant.crush napisał:
                              >
                              > > Ty w swoim przekonaniu bronisz "demokracji".
                              >
                              >
                              > czy to insynuacja?

Nie.
                              • wagonetka Re: Zapominasz o jednym 21.12.15, 12:01
                                to skąd cudzysłów w słowie demokracja?
                                • instant.crush Re: Zapominasz o jednym 21.12.15, 12:09
                                  wagonetka napisał(a):

> to skąd cudzysłów w słowie demokracja?

Z powodu słabej wiary w to, że demokracja liberalna to demokracja w pełnym tego słowa znaczeniu.
                                  • wagonetka Re: Zapominasz o jednym 21.12.15, 12:11
                                    rozumiem

ty wolisz inną demokrację, niż liberalna

można wiedzieć jaką?
                                    • instant.crush Re: Zapominasz o jednym 21.12.15, 12:40
                                      wagonetka napisał(a):

> rozumiem
                                      >
                                      > ty wolisz inną demokrację, niż liberalna
                                      >
                                      > można wiedzieć jaką?

Tu nie chodzi o nazewnictwo, a o to, czy demokracja to rzeczywiście stan, w którym społeczeństwo rządzi swoimi sprawami czy tylko w mniejszym lub większym stopniu atrapa, mająca na celu dawanie poczucia ludziom, że oni o wszystkim decydują. Bo, jak łatwo zauważyć, w demokracji liberalnej bardzo żywe są spory światopoglądowe i stanowią wręcz paliwo do sporów politycznych, podczas gdy sprawy ekonomiczne i finansowe nie podlegają w zasadzie dyskusji, gdyż obowiązuje jedynie słuszna wizja. Wizja, która jest na rękę instytucjom, które demokracji nie podlegają, są silniejsze niż demokratycznie wybrane rządy i które chętnie demokrację liberalną finansują. Stąd między innymi moja słaba wiara w demokrację liberalną, gdyż moim zdaniem jest to w dużej mierze atrapa, mająca zaspokajać podstawowe poczucie samorządności, ale nie tykać sfer, w których pieniądze, a co za tym idzie, prawdziwa władza, ma pozostać poza demokracją. Takie jest moje skromne zdanie:)
                                      • wagonetka Re: Zapominasz o jednym 21.12.15, 12:46
                                        nic nie jest idealna, demokracja liberalna (czyli konstytucyjna) również, ale w naszym kręgu cywilizacyjnym nie wymyślono nic lepszego

nie jestem w najmniejszym stopniu rewolucjonistką, raczej tu mam poglądy konserwatywne, uważam więc, że jeśli coś źle działa, trzeba to z należytą rozwagą poprawiać
                                        • instant.crush Re: Zapominasz o jednym 21.12.15, 13:10
                                          wagonetka napisał(a):

> nic nie jest idealna, demokracja liberalna (czyli konstytucyjna) również, ale w
                                          > naszym kręgu cywilizacyjnym nie wymyślono nic lepszego
                                          >
                                          > nie jestem w najmniejszym stopniu rewolucjonistką, raczej tu mam poglądy konser
                                          > watywne, uważam więc, że jeśli coś źle działa, trzeba to z należytą rozwagą pop
                                          > rawiać

Ale cały sęk w tym, że fundatorom demokracji liberalnej nie zależy na tym, żeby to zmieniać, bo system w którym jedną ręką dają miliony na demokrację i piękne hasła, a drugą ręką wyciągają miliardy, to majstersztyk, bo mają władzę, pieniądze, demokratyczne rządy i "demokrację" za sobą. Chyba nikt nie jest tak naiwny, żeby wierzyć, że demokracja liberalna to naprawi, a w zasadzie się samonaprawi.
                                          Demokracja, w której to globalne instytucje finansowe, będące poza demokracją, mogą pstryknięciem palców doprowadzić kraj do ruiny, bo same mogą na tym zarobić, to nie żadna demokracja, bo kogo byś nie wybrała w ramach tej demokracji liberalnej, to i tak nie ma szans.
                                          Rysiu Petru, główny "obrońca demokracji" dzisiaj, coś o tym wie:))
                                          • man_sapiens Re: Zapominasz o jednym 21.12.15, 13:59
                                            No to zostaje ci demokracja ludowa. W tym ustroju banki i globalne instytucje finansowe nie mogły pstryknięciem palców doprowadzić kraju do ruiny. Idee Gomułki wiecznie żywe w PiSie.

Ja demokrację ludową odczułem na własnej skórze i dziękuję, wolę demokrację liberalną. To trochę tak jak mówił Havel o wolności: w zoologu zwierzęta są bezpieczne i nigdy nie głodują - ale są w niewoli. Na wolności są narażone na ataki drapieżników i głód - za to są wolne. Ja wolę wolność, nie dam ograniczyć się do roli hodowlanej krowy której życie sprowadza się do żarcia i rozmnażania.

Państwa demokratyczne potrafiły sobie poradzić z samowolą kapitału na poziomie państwowym. Kapitał stał się globalny i globalizować powinny się instytucje państwowe. Globalnego kapitału nie boją się Stany Zjednoczone bo to wielkie państwo. Trzeba odejść od mantry o rzekomo niezwykłej wartości europejskiego państwa narodowego i na poważnie stworzyć organizm państwowy z Unii Europejskiej. To będzie bolało lokalnych polityków - rola premierów będzie podobna do marszałków województw w Polsce, zwłaszcza takich, którzy swoją pozycję budują na nacjonalizmie i ksenofobii. Jeżeli tego nie zrobimy to wkrótce znajdziemy się w mało znaczącym państewku gdzieś na obrzeżach świata demokratycznych, silnych i bogatych - coś jak dzisiejsza Macedonia. Albo zostaniemy wchłonięci i strawieni przez silnego a agresywnego sąsiada, którego jedyną wada jest brak wolności dla obywateli, brak praworządności państwa w stosunku do obywateli i niewydolność gospodarcza.
                                            • indeed4 Szokujący raport nt. wadliwej demokracji w Polsce 21.12.15, 14:05

wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Szokujacy-raport-na-temat-wadliwej-demokracji-w-Polsce-Jestesmy-za-Jamajka,wid,15503406,wiadomosc.html

Poczytaj to chłopie razem z wagonetką i oprzytomnij...
                                              • man_sapiens Re: Szokujący raport nt. wadliwej demokracji w Po 21.12.15, 14:17
                                                Największą wadą polskiej demokracji jest trybunał konstytucyjny?
                                                Nawet śmiać się nie chce.
                                                • indeed4 Re: Szokujący raport nt. wadliwej demokracji w Po 21.12.15, 14:27
                                                  > Największą wadą polskiej demokracji jest trybunał konstytucyjny?

Nie wiem. Wiem tylko, że ci którzy wychodzą dziś na ulice pod sztandarami "obrony demokracji" bronią właśnie tego syfu.
                                                  • indeed4 Re: Szokujący raport nt. wadliwej demokracji w Po 21.12.15, 15:01
                                                    "CBOS zauważa, że - mimo iż większość Polaków niezmiennie uważa demokrację za najlepszy z istniejących ustrojów - ocena jej funkcjonowania w kraju nie jest tak pozytywna i jednoznaczna. Ponad połowa badanych - 58 proc. - (wzrost o 11 pkt proc. w stosunku do badania z listopada 2011 roku) deklaruje niezadowolenie z funkcjonowania demokracji w Polsce. Zadowolonych z tego, jak działa w Polsce demokracja, jest 35 proc. respondentów (spadek o 12 pkt proc.). 7 proc. nie ma zdania na ten temat (wzrost o 1 pkt proc.)" (2013 rok)

Ciekawostka: najbardziej zadowoleni z funkcjonowania demokracji w Polsce są sympatycy partii rządzącej (wówczas Platformy)
                                                  • man_sapiens Re: Szokujący raport nt. wadliwej demokracji w Po 21.12.15, 15:28
                                                    Ci, którzy wychodzą na ulice bronią instytucji trybunału konstytucyjnego.
                                                    Jeżeli ktoś remont skarbca w banku zaczyna od wyłączenia alarmu, to znaczy, że chce bank okraść.
                                                  • indeed4 Serio? 21.12.15, 15:45
                                                    A ja myślałem, że KOD to znaczy Komitet Obrony Demokracji...
                                            • instant.crush Re: Zapominasz o jednym 21.12.15, 14:31
                                              Po pierwsze ani z demokracją ludową nie ma nic wspólnego, ani z PiSem, na który nigdy nie głosowałem.

Instytucje międzynarodowe powiadasz? Takie jak Międzynarodowy Fundusz Walutowy, Bank Światowy:))??
                                              Pierwszy lepszy przykład: system emerytalny w krajach rozwijających się, pod skrzydłami cudownych "niezależnych" instytucji międzynarodowych. Wprowadzony w krajach na tyle biednych i słabych, żeby dały się stosunkowo łatwo "przekonać", ale na tyle bogatych i rokujących jednocześnie, żeby dojenie było opłacalne.
                                              Kto na tym najlepiej zarobił:)??

Co do USA...
                                              Mistrzostwo w zadłużaniu obywateli i kraju, na czym zarabia kto?
                                              Udział USA w różnych konfliktach zbrojnych, na których zarabia kto?
                                              Ale to przecież wola narodu w wyniku demokratycznych wyborów i niezależnych polityków:)
                                            • buldog2 Re: Zapominasz o jednym 21.12.15, 15:54
                                              Państwu w kształcie pozostawionym przez PO daleko do ideału i skromna pozycja w rankingu odpowiada, moim zdaniem, rzeczywistości.
                                              Ale po kilku latach PiSowskiej "normalizacji" znajdziemy w zupełnie innej rzeczywistości.
                                              Jeśli chodzi o alternatywny sojusz oparty na nieufności i dystansie (wrogości?) wobec Zachodu, w przypadku Polski nie daje on żadnej zmiany na lepsze (inne zmiany - tak). Po pierwsze, brak tam silnej struktury prawnej (choćby takiej, jaką miała Rosja w końcu XIX w.). Utrzymuje się, że 7% PKB to węglowodory, ale (nie sprawdzałem) przypuszczam, że wlicza się w to różnych podatków i akcyz, które sprawiają, że udział w dochodach budżetu centralnego wynosi ok. 50% (ostatnio, wiadomo, spadło - ale to nie wskutek sukcesów gospodarki przetwórczej). A łącznie z całym przemysłem przetwórczym (subsydiowanym niskimi cenami wewnętrznymi surowców naturalnych) przemysł nisko przetwórczy dawał ok. 80% dochodów budżetu centralnego. Tyle o bazie. Jeśli chodzi o część nadbudowy odnoszącą się do struktur państwa i relacji społecznych w nim, nasze rozwiązania, choć niedoskonałe, bardziej odpowiadają polskiej mentalności. My nigdy nie mieliśmy imperium, a także nie żyliśmy w warunkach pośrednio wymuszających ścisłą centralizację i kontrolę zasobów przez władze. Moim zdaniem, państwo rosyjskie w obecnym kształcie (rozwiązania gospodarcze, społeczne) nie będzie trwać długo - nie starczy zasobów, Bardzo poważny już przemysł na użytek wewnętrzny nieustająco korzysta z naftowej "podpitki", wsadu dolarowego zarówno jeśli chodzi o sprzęt, jak i materiały do bieżącej produkcji.
                                              Proces "importozamieszczenija", jeszcze pół roku temu nagłaśniany jako sukces, cofa się (firmy odchodzą od zamienników na rzecz oryginałów z importu - pytanie, jak długo starczy na import). Jakieś próby wprowadzania państwa prawa (na wydzielonych obszarach) trwają, ale są izolowane i dezawuowane przez inne decyzje (np. uniewinnienie urzędników, którzy pomylili się w deklaracjach podatkowych i majątkowych). Poza tym trwa (od wiosny, roku?) tam podział, a ostatnio chyba pewien paraliż władzy. Ekipa Putina traci władzę i margines jej wpływów zacieśnia się, z drugiej strony perspektywa znacznie głębszego kryzysu powstrzymuje nowe siły przed ekspansją poza struktury armii i kompleksu wojskowo-przemysłowego - będzie trudniej, nie ma co się wychylać i brać na siebie, niech to spadnie na Putina. To zawirowanie też już widać.

Ta długa dygresja to po to, żeby pokazać w jakie kłopoty możemy wpaść i czego możemy spodziewać się po rządach PiS. Nieprzejrzystość władzy, niszczenie, zamiast doskonalenia, struktur gospodarki. Wprowadzanie rządów "po poniatiam" (tak jak chce Prezes i Biuro Polityczne PiS), nie "po zakonu" - niszczenie prawa rzymskiego i zastępowanie go PiSowskim oglądamy już dziś.

--
                                              Sztandar PiS dumnie powiewa - © xyz_xyz1, PiS.
                                              Opozytura to bardzo ładne słowo, bo zawiera i działanie PiS w charakterze ekspozytury - © Magdolot. "Opozyturę" wymyślił ukos. - © Miętowe Loczki.
                                      • sverir Re: Zapominasz o jednym 21.12.15, 12:50
                                        ale nie tykać sfer, w których pieniądze, a co za t
                                        > ym idzie, prawdziwa władza, ma pozostać poza demokracją.

I tak źle, i tak niedobrze. Albo fasada demokracji, w której prawdziwa władza jest poza, bo to pieniądze. Albo brak demokracji ,dzięki czemu władza ma prawdziwe pieniądze.
            • indeed4 Re: Zapominasz o jednym 21.12.15, 11:16
              Jasne, jasne :-) Może byś kiedyś zajrzała do badań opinii społecznej? Bo trochę głupio tak się kompromitować publicznie.
          • magdolot Re: Zapominasz o jednym 21.12.15, 12:17
            instant.crush napisał:

> W Polsce decyduje milcząca większość, a nie ludzie, którzy się nakręcają na dem
            > onstracjach. To jest promil głosujących.

40% tej milczącej większości ujął marsz KOD, 50% owej większości niepokoi się aferą z TK [a normalny Polak miał tego problemu w ogóle nie zrozumieć].

Przy sprawnie prowadzonej polityce tak
            > ie demonstracje da się spokojnie przeskoczyć. A czy PiSowi się uda, to jak już
            > pisałem, czas pokaże:)

Właśnie demonstracje pokazują wyraźnie, że nie wszystko da się zakwakać.
            Może czas zrozumieć, że ta część Polaków która łyknie każdą paranoiczną teorię byle była spiskowa, to twardy elektorat PiS i w związku z tym propaganda oparta o paranoję trafia obok celu. Nie sądzę, że Polacy są anarchistami. Wiem, że nikt nie lubi być traktowany przez rządzących jak ostatni kretyn. Dlaczego? Bo za takim traktowaniem stoi pogarda i trudno jej nie wyczuć. Jeżeli ktoś się ośmiela opowiadać głodne kawały w żywe oczy, to znaczy że uważa cię za ciemniaka, którego wystarczy kopnąć w określony punkt du...dy.
            To wkurza.
            • instant.crush Re: Zapominasz o jednym 21.12.15, 12:22
              Spróbuj też zrozumieć, że druga strona tak samo odbiera propagandę elit IIIRP i mediów ją reprezentujących:)
              • magdolot Re: Zapominasz o jednym 21.12.15, 14:11
                Spróbuj zrozumieć, że strona PiS to 19%, a gra się toczy o resztę. :-)
                Tych 19% wcale nie trzeba przekonywać, a te 81% nie reaguje tak jak owe 19.
            • indeed4 Re: Zapominasz o jednym 21.12.15, 12:22
              > 40% tej milczącej większości ujął marsz KOD

Tak, tak. 40% Polaków maszerowało wczoraj w całej Polsce...
            • buldog2 Re: Zapominasz o jednym 21.12.15, 16:01
              Jeżeli ktoś się ośmiela opowiadać głodne kawały w żywe oczy, to znaczy że uważa cię za ciemniaka, którego wystarczy kopnąć w określony punkt du...dy.

Oj, niekoniecznie tak, obstawiam że doskonale wie, że nie uwierzysz. Ale ma pałkę i nagan, za chwilę "areszty wydobywcze" i podobne ośrodki reedukacji społ. i to co mówi, to tylko niekonieczna oprawka działań. Niewykluczone, że z niej zrezygnuje.

Jest to sytuacja znacznie gorsza bo jeśli tak, to zamordyzm jest mocniejszy, cały czas tężeje i robi się coraz pewny siebie.

--
              Opozytura to bardzo ładne słowo, bo zawiera i działanie PiS w charakterze ekspozytury - © Magdolot. "Opozyturę" wymyślił ukos. - © Miętowe Loczki.
      • szwampuch58 Re: Co znaczy całą pulę ? 21.12.15, 11:11
        z takim koncowym efektem?
        static4.businessinsider.com/image/535bb8b469bedde732fb88a2/kim-jong-un-to-north-kor
        • instant.crush Re: Co znaczy całą pulę ? 21.12.15, 11:26
          Cała pula to próba przebudowy IIIRP. Do tej pory nikomu się to nie udało, bo istniała jedynie słuszna ekonomiczna, polityczna i społeczna wersja otaczającej nas rzeczywistości, lansowana przez establishment i wspierana przez główne i największe ośrodki medialne. Ale czasy się zmieniają i media tracą swoje wpływy, bo istnieją inne formy komunikowania się na masową skalę. Choć oczywiście jeszcze są bardzo silne.
          Ale nie zaprzątaj sobie głowy i skup się wraz z kilkoma kolegami na wklejaniu głupich obrazków ku chwale elit IIIRP i w walce z hitlerowską dyktaturą:))
          • instant.crush Re: Co znaczy całą pulę ? 21.12.15, 11:28
            instant.crush napisał:

> Cała pula to próba przebudowy IIIRP.

Zapomniałem dodać, że cała pula to przebudowa przy jednoczesnym utrzymaniu poparcia społecznego wbrew interesom elit. I to się nikomu do tej pory nie udało.
            • wagonetka Re: Co znaczy całą pulę ? 21.12.15, 11:29
              instant.crush napisał:

> Zapomniałem dodać, że cała pula to przebudowa przy jednoczesnym utrzymaniu popa
              > rcia społecznego wbrew interesom elit. I to się nikomu do tej pory nie udało.
              >

właśnie o to mi chodzi, dzięki :-)

nie uda się i teraz
              • indeed4 Re: Co znaczy całą pulę ? 21.12.15, 11:32
                > właśnie o to mi chodzi, dzięki :-)

> nie uda się i teraz

napisała przedstawicielka wspomnianych elit :-)
              • instant.crush Re: Co znaczy całą pulę ? 21.12.15, 11:34
                Czy się uda czy nie, to się okaże po fakcie. Teraz to można co najwyżej zaklinać rzeczywistość i wierzyć w myślenie życzeniowe. Duda też miał nie wygrać wyborów prezydenckich.
                Ja piszę tylko o tym, czy istnieje taka możliwość. A ona istnieje i dzisiaj jest bardziej do zrobienia niż kiedykolwiek wcześniej między innymi z powodów, o których pisałem wyżej.
                I tylko tyle. A czy PiS tego dokona, rozgrywając populizm inteligentnie, to inna inna sprawa.
                • indeed4 Re: Co znaczy całą pulę ? 21.12.15, 11:37
                  Nie pogadasz z nią, buja w stratosferze jak Michnik i najwyraźniej jest jej z tym dobrze :-)))
                  • instant.crush Re: Co znaczy całą pulę ? 21.12.15, 11:42
                    indeed4 napisał:

> Nie pogadasz z nią, buja w stratosferze jak Michnik i najwyraźniej jest jej z t
                    > ym dobrze :-)))

Ale gdyby wyborcza padła po odcięciu dopływu kaski z reklam ze spółek państwowych, to przynajmniej wiadomo, w jakim kraju Michnik będzie mógł drukować swoją gazetę podziemną:)

forum.gazeta.pl/forum/w,28,159925012,159925012,Przejecie_mediow_przez_PIS_w_oczach_zagr_politykow.html
                    • indeed4 Re: Co znaczy całą pulę ? 21.12.15, 12:01
                      Pytałem ją przedwczoraj, gdzie był Pacewicz, Maziarski i cała ta heroicznie dziś "broniąca demokracji" ekipa kiedy PO robiła skok na TK, legitymizowany w dodatku przez Rzeplińskiego. Albo kiedy TK ewidentnie orzekał wbrew obywatelom (OFE etc.) Jak można się domyślać, odpowiedzi zabrakło...
                • wagonetka Re: Co znaczy całą pulę ? 21.12.15, 11:42
                  oczywiście, że się okaże

ale dlaczego, jeśli nigdy dotąd się nie udało ma się udać teraz?

prezes nie wygrał dlatego, że obiecał totalną rewolucję, tylko dlatego, że oszukał sporą część swoich wyborców pokazując fałszywą twarz i Dudy i samej partii

piekarz, u którego kupowałam dziś chleb jest strasznie wściekły, ze dał się oszukać i powiedział, że on z rodziną pójdą w następnym marszu :-)

takich Polaków jest dużo więcej, prezes o tym wie, zna tez zasadę „zaostrzaniu się walki klas w miarę postępu rewolucji”

ale chyba zapomniał, że rewolucja zawsze zjada swoje dzieci
                  • sverir Re: Co znaczy całą pulę ? 21.12.15, 12:10
                    > prezes nie wygrał dlatego, że obiecał totalną rewolucję, tylko dlatego, że oszukał sporą
                    > część swoich wyborców pokazując fałszywą twarz i Dudy i samej partii

Pan Prezes wygrał z różnych powodów, a wśród nich jest także obietnica oderwania świń od koryta. Nigdy nie oznajmiał, że koryto zlikwiduje - to wnioskowanie z innych wypowiedzi, krytycznych np. wobec rozbudowanego rządu pana Tuska. A że obecnie rząd pani Szydło liczy już więcej ministrów i dobija do liczby ministrów? Że odrywanie odbywa się z pominięciem pewnych demokratycznych zasad? Że nowa władza okazuje brak respektu dla istniejących instytucji?

Polacy w końcu zapewne oburzą się mocniej, niz to czynią obecnie. Ale raczej później niż prędzej. Na razie PiS nie narusza podstawowych potrzeb, a dopóki do tego nie dojdzie, protestować będą idealiści. Albo ci, którzy podstawowe potrzeby mają zaspokojone. Potrzeba bezpieczeństwa, swobody, społecznej akceptacji jest mniejsza, niż potrzeba zjedzenia, napicia się i wyspania.

Pan Prezes, wg wszelkich doniesień, ma w dupie gospodarkę jako taką. I politykę socjalną, społeczną, rodzinną. Jego interesuje dekomunizacja i walka z Układem. Demokracja demokracją, ale Trybunałem Konstytucyjnym się człowiek nie naje. Jak Pan Prezes nie poczuje się spełniony w walce z Układem i nie zacznie mieszać się do spraw społecznych, to PiS może przetrwać obecny kryzys, nawet jeżeli zlikwiduje urząd Prezydenta i przywróci Radę Narodową.
                    • wagonetka Re: Co znaczy całą pulę ? 21.12.15, 12:17
                      zauważ, że miesiąc po wyborach już spada poparcie dla PiS-u i dla Dudy
                      bardzo niskie notowania ma sejm i senat

jest to ewenement - dotychczas po wyborach wygranym poparcie rosło - tu jest odwrotnie

jeśli sie nie zatrzymają, a nie zatrzymają się - będzie dużo gorzej
                      • sverir Re: Co znaczy całą pulę ? 21.12.15, 12:40
                        > jeśli sie nie zatrzymają, a nie zatrzymają się - będzie dużo gorzej

Co będzie polegało na tym, że poparcie spadnie do poziomu 20% - emeryci, antykomuniści i propaństwowe gimnazjum zostanie przy PiS, nawet jeżeli wróci wspomniana Rada Narodowa:)

Sondaże sondażami - nawet jeżeli pokazują coś więcej, niż tylko trend, to wyniki dość szybko się zmieniają. Skoro z tygodnia na tydzień mogą tak bardzo spaść, to wystarczy poczekać na jakiś ochłap dla ludu i poparcie skoczy. Nawet jeżeli PiS nie zrezygnuje z walki z układem.

• wagonetka Re: Co znaczy całą pulę ? 21.12.15, 12:54
                          PiS się nie zatrzyma, mogę się założyć o wszystko

będzie tylko coraz śmieszniej, śmiechem Polacy ich zabiją, wspomnisz moje słowa :-)
                          • sverir Re: Co znaczy całą pulę ? 21.12.15, 13:10
                            > PiS się nie zatrzyma, mogę się założyć o wszystko

I ja nie sądzę, żeby PiS się zatrzymał. Nie po to robi skok na instytucje - TK, agencje państwowe, spółki SP, służba cywilna - żeby zatrzymać się na samym obsadzeniu stołków. Będzie dzielił i rządził. Chodzi o to, że Pan Prezes i jego minionki zwykle nie wykazują większego zainteresowania sprawami obywatelskimi, takimi jak gospodarka (o ile nie chodzi o nacjonalizację i opodatkowanie zagranicznego kapitału), czy polityka socjalna (o ile nie chodzi o pokrzykiwanie na mównicy sejmowej lub w trakcie demonstracji). Jest szansa/ryzyko, że za te tematy zabiorą się ludzie, którzy maja do powiedzenia coś więcej, niż tylko korupcja, układ i sitwa. A wtedy obywatele mogą dostać od czasu do czasu nową zabawkę - dość, żeby przesłonić tropienie układu, ale nie na tyle, żeby zaspokoić wszystkie podstawowe potrzeby obywateli i skierować ich zainteresowanie na poważniejsze sprawy.
            • buldog2 Re: PiS na wodę fotomontaż. 21.12.15, 17:28
              Nic podobnego.
              Taką reformę robił Stalin i Mao. Nie PiS.
              PiSowi jak mówi że zrobi, to nie robi, a jak robi to na odwrót.
              Tym razem mówi o przebudowie. Przebudowa sprowadzi się do tego, że cały PiS będzie "konsekwentny w odzyskiwaniu dla ludzi PiS urzędu po urzędzie, przedsiębiorstwa po przedsiębiorstwie, agendy po agendzie. [...] PiS musi tam rządzić. Trzeba jasno powiedzieć, że [...] żaden działacz czy zwolennik naszej partii, [...] nie może cierpieć głodu i niedostatku" - /Bulterier na Zlocie Wyborczym PiS,4 marca 2007w Gdańsku:/

Ot, cały rzeczywisty program PiS. I właśnie od tego zaczęli: pierwszym pomysłem, na jaki wpadli, było ustanowienie specjalnej pensji dla żony prezydenta PiS.
              • buldog2 Re: PiS na wodę fotomontaż. 21.12.15, 18:07
                Taką reformę robili Stalin i Mao. Nie PiS.
                O Mao nie mówmy, jego pomysły były prymitywne i nic mu się nie udało (nic konstruktywnego).
                Stalin i jego drużyna w sposób krwawy (czy można było inaczej? - chyba tak) dokonał prawdziwej przebudowy. Zastał Rosję wyniszczoną straszliwie, zostawił jako drugie supermocarstwo świata.
                Faktem jest, że przebudował. Ale wtedy podstawowa pensja asystenta to była pięciokrotność średniej krajowej, a status społeczny członka RAN, jeśli chodzi o uważanie, chyba nie miał sobie równych (był najwyższy), że tyle o wykształciuchach.
                Wciąż nie mówi się tego publicznie, poza sprawami czysto politycznymi, które miały miejsce, podobno (przynajmniej tak twierdzą zorientowani w temacie historycy) ogromna część procesów wyroków ogłaszanych jako polityczne (o zdradę) była kamuflażem dla procesów o korupcję i złodziejstwo. I faktycznie, za Stalina tego nie było, natomiast po jego śmierci uchwalono, że partia nie będzie kontrolowana przez organa ścigania. I kiedy w 1983 grupa KGBistów wszczęła przeciw partyjnym śledztwo w sprawie korupcji i defraudacji, Czernienko kazał tych KGBistów rozstrzelać.
                Ale czasy Stalina były dawno. Gospodarka była o ileś rzędów mniej skomplikowana (model XIX wieczny) i można było rozwijać ją w oparciu o kierownictwo i plan centralny. A pomimo to w czasach Stalina przedsiębiorstwa miały zadany plan, ale przedsiębiorstwa miały osobowość prawną, a ich dyrektorzy - całkowitą dowolność realizacji planu. I tych, którzy działali skutecznie, wynagradzano walizkami pieniędzy (za Stalina nie było niedoborów na półkach, była drożyzna. Drukowanie pieniędzy zaczęło się później), mogli sprowadzać sobie towary z II obszaru (oczywiście, ci ważniejsi). I pomimo bezwzględne sukces gospodarczy, reżym Stalina został zarzucony, ludzie nie chcieli go, nawet w ramach reżymu sowieckiego.
                Reżym kaczy ma o wiele mniej szans na sukces przebudowy, tym bardziej że w części gospodarczej ma na sztandarach to samo, co wcześniej Gorbaczow. A na masowe represje w stosunku do dysydentów i złodziei nie ma zgody społeczeństwa, ani sił, ani ochoty.
                "Niewinnie ułaskawiony" Mariusz K. może robić przestępców z innych, ale jest ostatnim który będzie ścigał przestępców we własnych szeregach.

--
                Anwad patrzy na ciebie - © Prezes PiS.
          • magdolot Re: Co znaczy całą pulę ? 21.12.15, 12:30
            instant.crush napisał:
            > Ale nie zaprzątaj sobie głowy i skup się wraz z kilkoma kolegami na wklejaniu g
            > łupich obrazków ku chwale elit IIIRP i w walce z hitlerowską dyktaturą:))

Duży błąd. Kawałów o władzy żadna władza nie powinna lekceważyć, bo to najbardziej mordercza broń. Władza nie powinna dostarczać materiału do nowych kawałów i "głupich obrazków". Obecną to zadanie przerasta, bo ona jest groteskowa. Tak ma.
            PiS nie porządzi, bo w zmasowanej grotesce nikt długo nie wytrzyma.
            Przykład:
            "Misiewicz powiedział, że w gabinecie b. szefa Centrum polskie godło "było za żaluzjami, ale w centralnym miejscu wisiał herb Federalnej Służby bezpieczeństwa Federacji Rosyjskiej". "To jest bardzo ciekawa dla nas informacja" - dodał."

Te ćwoki naprawdę sądzą, że rządzą w przedszkolu dla dzieci specjalnej troski?!
            • instant.crush Re: Co znaczy całą pulę ? 21.12.15, 14:44
              Problem polega na tym, że ci, którzy demonstrują za PiSem, uważają, że Polacy w większości są tacy jak oni, a ci, którzy bronią "demokracji" uważają, że to oni reprezentują większość Polaków.
              Ale to wszystko nie jest takie proste, bo trzeba brać pod uwagę, kto spośród badanych w sondażach głosuje, dla ilu z nich, jakie kwestie są priorytetowe, itd.

Nie chcę się spierać, o to, gdzie jest Polska, bo każdy tutaj prezentuje myślenie życzeniowe i każdemu się wydaje, że Polska jest tam, gdzie sam stoi. Tak samo nie twierdzę, że PiS całą pulę zgarnie. Patrząc na poczynania tej partii na przestrzeni lat, za bardziej prawdopodobne uznaję, że się im nie uda. Ja mówię tylko o tym, że PiS gra o całą pulę i że przy odpowiednio sprawnie prowadzonej polityce jest ta pula do wygrania.
              • ave.duce Re: Co znaczy całą pulę ? 21.12.15, 18:00
                instant.crush napisał:

> Problem polega na tym, że ci, którzy demonstrują za PiSem, uważają, że Polacy w
                > większości są tacy jak oni, a ci, którzy bronią "demokracji" uważają, że to on
                > i reprezentują większość Polaków.

Wcale nie uważam, że demonstrując w obronie demokracji (parlamentarnej) jestem w większości. Demonstruję po to, żeby Pi$&co. przestali łamać Konstytucję, która jest gwarantem tej demokracji, gwarantem państwa prawa. Co wcale nie znaczy, że wszystkie zapisy obecnej Konstytucji uważam za słuszne. Demokracja to dla mnie rządy prawa, a nie rządy większości. A prawo powinno być dla wszystkich obywateli.

Pozdrawiam.
            • buldog2 Re: Co znaczy całą pulę ? 21.12.15, 17:38
              Kawałów nie może lekceważyć każdy reżym. Normalnemu rządowi specjalnie to nie przeszkadza, ale jest zabójcze dla reżymu. Reżym, który jest na ostrzu kawałów, może utrzymać się już tylko na ostrzu bagnetów. A to, jak wiemy od klasyka, nie może trwać długo.
              Kaczy, w 2006 odebrał pierwszą porcję kawałów i kiedy to się stało (pamiętam rysunek: latające drapieżne kaczory), wiedziałem że zły czar prysł.
              • wagonetka buldog2, brawo 21.12.15, 17:43
                czytam z przyjemnością to, co piszesz
          • sverir Re: Co znaczy całą pulę ? 21.12.15, 12:44
            > Ale nie zaprzątaj sobie głowy i skup się wraz z kilkoma kolegami na wklejaniu g
            > łupich obrazków ku chwale elit IIIRP i w walce z hitlerowską dyktaturą:))

Po raz pierwszy od 8 lat PiS naprawdę wygrał wybory m.in. dzięki temu, że wreszcie docenił media społecznościowe, a w tym wklejanie głupich obrazków.
            • instant.crush Re: Co znaczy całą pulę ? 21.12.15, 14:54
              sverir napisał:

> Po raz pierwszy od 8 lat PiS naprawdę wygrał wybory m.in. dzięki temu, że wresz
              > cie docenił media społecznościowe, a w tym wklejanie głupich obrazków.

To na pewno pomogło w dużym stopniu, ale sprowadzanie wygranej PiSu do umiejętnej propagandy w internecie to zamykanie oczu na rzeczywistość. Takie tłumaczenie to raczej pocieszanie się i niezauważanie rzeczywistości. I to niezauważanie rzeczywistości było jedną z przyczyn porażki elit IIIRP w tych wyborach i tak dużego poparcia dla tych, którzy przeciwko tym elitom występują. Dla ludzi, dla których Okrągły Stół jest historyczną abstrakcją i nie definiuje on podziału na popierających racjonalistów i krytykujących oszołomów, ślepe powtarzanie, że IIIRP to sukces w sytuacji, gdy muszą się zderzać z trudną rzeczywistością, szklanymi sufitami, śmieciówkami i innymi rzeczami, brzmi to tylko jak irytująca propaganda sytych elit.
              • sverir Re: Co znaczy całą pulę ? 21.12.15, 15:20
                > To na pewno pomogło w dużym stopniu, ale sprowadzanie wygranej PiSu do umiejętnej
                > propagandy w internecie to zamykanie oczu na rzeczywistość.

Bynajmniej do tego nie sprowadzam, skoro użyłem zwrotu "między innymi":-)
            • indeed4 Powtarzaj dalej brednie GW i Lisa 21.12.15, 15:14

twitter.com/Indeed46/status/670574506168213504
          • man_sapiens Re: Co znaczy całą pulę ? 21.12.15, 14:08
            Jeżeli przebudowa demokratycznego państwa zaczyna się od de facto likwidacji trybunału konstytucyjnego - instytucji broniącej państwa przed samowolą władzy i to bez stworzenia w jego miejsce innej instytucji o podobnym zadaniu, to oznacza to jedno: celem tej przebudowy nie jest poprawa demokracji ale jej zastąpienie przez dyktaturę. Zapewne taką jak "demokracja ludowa" będąca dyktaturą monopartii.
      • buldog2 Re: To raczej świadoma strategia:) 21.12.15, 13:18
        O ile w pierwsza część Genialnego Planu Prezesa (polski wariant HPP - ХПП - Хитрый Плaн Пyтинa - proszę sprawdzić w necie - jest coś takiego, w Rosji najczęściej się z niego śmieją) w sumie może okazać się wykonalna, o tyle druga...
        Raz już to oglądaliśmy. 3 miliony mieszkań w jednej kadencji, szansa dla młodych, grinfildy (zachowuję PiSownię oryginału) na każdej wsi. Skończyło się to po dwóch latach, w warunkach światowej koniunktury pomysłami naruszenia rezerwy Banku Centralnego. To tyle serio.

Dodam, natychmiast po wyborach prezydenckich PiS wskazał obowiązujące nowe priorytety pomocy ubogim i potrzebującym. To miała być ustawa przewidująca specjalną pensję małżonce prezydenta. Świetnie. Trzeba tylko zmienić wcześniejszą beneficjentkę ustawy na tę Panią:
        pbs.twimg.com/media/CWYJ76HWsAArj2f.jpg
        pbs.twimg.com/media/CWYNkZHWEAAZyL4.jpg

forum.gazeta.pl/forum/w,28,159807456,159807456,Co_to_za_Pani_I_czym_zajmuje_sie_w_Palacu_.html
        Może jeszcze Martusia dostanie z kwaterunku przydział na pałac namiestnikowski i ofertę wykupu za 20 tys.

Taka jest różnica pomiędzy tym co PiS mówi i tym co robi.
        Dlatego przegra. I Putin przegra.
    • indeed4 PiS się boi, a Polska się budzi :-) 21.12.15, 10:59

www.polbooks.co.uk/components/com_virtuemart/shop_image/product/Angora_5672b3c52775a.jpg

Hehehe...
    • pol_2015 Re: KOD rośnie w siłę...będzie nas coraz więcej... 21.12.15, 11:11
      kurna, a ja myślałem że zlikwidowali już dopalacze
      • indeed4 Zaklinacze rzeczywistości z GW :-))) 21.12.15, 11:12
      • wagonetka pol_2015, chodź z nami :-) 21.12.15, 11:15
        chcesz, żeby jakiś mały dyktatorek narzucał ci warunki? na pewno jesteś na to za mądry, więc chodź z nami :-)
        • indeed4 A po co ci on? Zwolenników autorytaryzmu 21.12.15, 11:18
          wystarczająco dużo masz wśród swoich :-)))

www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/zwolennicy-autorytaryzmu-czesciej-glosuja-na-po-niz-pis,263107.html
        • pol_2015 Re: pol_2015, chodź z nami :-) 21.12.15, 11:42
          zadzieram kiece i lece ;-))
    • bikej5 Re: PiS się boi :-) 21.12.15, 11:21
      i rykoszetem Broszka oberwała.Ma walczyć na barykadach,bo inaczej ...znajdą sobie nowego premiera.

www.fakt.pl/politycy/jaroslaw-kaczynski-dyscyplinuje-premier-beate-szydlo,artykuly,598861.html
      • wagonetka Re: PiS się boi :-) 21.12.15, 11:24
        "Aż takiego marszu przeciw PiS i w obronie Trybunału się nie spodziewał."

no właśnie

a to dopiero początek :-)
        • wagonetka Szydło za mało rewolucyjna dla prezesa? :-) 21.12.15, 11:26
          zawsze może ja wymienić na Piotrowicza
          • horpyna4 Re: Szydło za mało rewolucyjna dla prezesa? :-) 21.12.15, 11:32
            Prezes nie będzie uchylał się od "sużenia" narodowi, przyjmie ten ciężki obowiązek i wymieni Szydło na siebie.
            • wagonetka Re: Szydło za mało rewolucyjna dla prezesa? :-) 21.12.15, 11:33
              nie taka jest logika rewolucji, żeby dyktator był tylko premierem
              • horpyna4 Re: Szydło za mało rewolucyjna dla prezesa? :-) 21.12.15, 11:52
                Zawsze można stworzyć stanowisko generalissimusa. Wyobrażasz sobie toto w mundurze i obwieszone orderami? Mniut.
            • magdolot Re: Szydło za mało rewolucyjna dla prezesa? :-) 21.12.15, 12:37
              horpyna4 napisała:

> Prezes nie będzie uchylał się od "sużenia" narodowi, przyjmie ten ciężki obowią
              > zek i wymieni Szydło na siebie.

Prezes widzi jak mu idzie i jeśli zachował resztki zdrowego rozsądku (co wcale nie jest oczywiste), to będzie się uchylał. Będzie wysyłał na front kanonenfutter.
              • indeed4 Misiek Kamiński: Prezes nie dba o opinię publiczną 21.12.15, 12:50
                Jarosław Kaczyński "nie liczy się z opinią publiczną, nie liczy się z tym, że PiS-owi może spadać, że prezydentowi może spadać". - Chce stworzyć taki system polityczny w Polsce, w którym wygranie wyborów przez opozycję będzie bardzo trudne - dodał Kamiński.

www.rp.pl/Polityka/312199934-Kaminski-Kaczynski-nie-liczy-sie-z-opinia-publiczna.html

tak, że tego...
                • magdolot Re: Misiek Kamiński: Prezes nie dba o opinię publ 21.12.15, 14:18
                  Jasne. Jak mu się to uda, to triumfalnie wyjdzie z nory, ten nasz kieszonkowy bohater.
                  Jak mu się nie uda, to zachowa limuzynę rzucając prezydenta na pożarcie i pracowicie celebrując jego "mękę" przed TS.
                  Dlatego powiedziałam "jeśli".
                  • indeed4 Re: Misiek Kamiński: Prezes nie dba o opinię publ 21.12.15, 14:25
                    Oho, obsesyjni antykaczyści z FzD w swoim żywiole :-)
        • indeed4 Re: PiS się boi :-) 21.12.15, 11:27
          Tak! To dopiero początek. W sobotę było połowę tego co tydzień wcześniej, no ale rośnie i będzie rósł, jasna sprawa :-)))
          • pol_2015 Re: PiS się boi :-) 21.12.15, 11:45
            ciąg malejący rośnie...

może o to chodzi ?
    • axyzaaa Najemnicy, mięso armatnie, wypełniacze 21.12.15, 11:45
      twitter.com/Edzioo/status/678882585607585792
      Najemnicy, mięso armatnie, wypełniacze. To redaktor Janecki o zwykłych uczestnikach manifestacji KOD.
      • wagonetka agresja jest skutkiem strachu 21.12.15, 11:47
        to biologia

czyli jest tak, jak piszę :-)
      • indeed4 KOD zdycha 21.12.15, 11:50
        nadzieja obozu antyPiS na wielomilionowe masowe protesty prysła - takie są fakty...
        • kolor To nie KOD zdycha 21.12.15, 12:04
          T o Kaczynski zdycha, powoli bo powoli ale zdycha. Nastepnych swiat juz nie dozyyje a PISdy sie wezma za lby.
    • gorszysort Re: PiS się boi :-) 21.12.15, 14:46
      dajcie po 500,- i darmowe leki dla seniorów
      • jabbaryt Pis sie nie boi :-) 21.12.15, 17:45
        To, że Kaczor sobie używa i wali na odlew to nie jest oznaka strachu.
        Jak PIS się szykuje do kolejnych wyborów i boi się aby ich nie przerżnąć to Kaczor siedzi cicho i nie plecie trzy po trzy. A ponieważ jest odwrotnie to znaczy że następne wybory dopiero za trzy lata i PIS nie widzi dużych zagrożeń.
    • pispisia Re: PiS się boi :-) 21.12.15, 19:16
      powinni się Boga bać, bo ojczyznę Putinowi wystawiają
    • indeed4 "Jak nie wiadomo o co chodzi 21.12.15, 20:05
      chodzi o pieniądze" mówi redaktor Marek Kacprzak - polecam program w Polsat News o protestach (teraz)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka