07.01.16, 08:17
Po krytyce Jarozbawa przez panią Jadzie Staniszkis, nagle PiSiątka odkryły, że pani Jadzia to były współpracownik Sb.
Pozostał śmiech, bo płakać mi się nie chce :D
natemat.pl/167523,solidarni-2010-staniszkis-byla-tajnym-wspolpracownikiem-sb-tak-probuja-skompromitowac-ja-za-krytyke-pis
Obserwuj wątek
    • stop-obludzie Kryptonim -Szminka- 07.01.16, 08:21

• horpyna4 Re: TW Jadzia 07.01.16, 08:29
      Wiesz, nie zamierzam jej współczuć. Sama na to zapracowała, trzymając się przez długie lata przy samym szambie i wmawiając wszystkim, że szambo to perfumeria. A od szamba trzeba było trzymać się w jak największej odległości, bo zamoczenie się bywa przykre.
    • zapijaczony_ryj precież to Świry 07.01.16, 08:34
      Wałęsę, te TW zdobili, jak pogonił kurdupli
      • horpyna4 Re: precież to Świry 07.01.16, 08:47
        Ryju, ale najlepsze było to, że jakoby wiedzieli o tym od początku. Przecież mogli mówić, że dowiedzieli się dopiero po latach, a tak, to przyznali, że przylepili się do Wałęsy i wjechali na jego plecach do polityki wiedząc, że to agent. Taki cynizm zaprezentować publicznie?

To wszysto świadczy o poziomie pisowskiego elektoratu. Jak można głosować na kogoś, komu się wierzyło i głosowało na Wałęsę, a po latach słyszy się, że ten ktoś kłamał? Znów wierzy się we wszystko, co mówi?
        • zapijaczony_ryj Re: precież to Świry 07.01.16, 08:50
          horpyna4 napisała:

> Ryju, ale najlepsze było to, że jakoby wiedzieli o tym od początku. Przecież mo
          > gli mówić, że dowiedzieli się dopiero po latach, a tak, to przyznali, że przyle
          > pili się do Wałęsy i wjechali na jego plecach do polityki wiedząc, że to agent.
          > Taki cynizm zaprezentować publicznie?
          >
          > To wszysto świadczy o poziomie pisowskiego elektoratu. Jak można głosować na ko
          > goś, komu się wierzyło i głosowało na Wałęsę, a po latach słyszy się, że ten kt
          > oś kłamał? Znów wierzy się we wszystko, co mówi?

To tylko potwierdza moją diagnozę, że to świry, a na dodatek świnie
          • az43 Re: precież to Świry 07.01.16, 09:41
            Myślę,że ubliżasz świniom porównując je do pisuarów.
    • adam.eu Re: TW Jadzia 07.01.16, 08:36
      zoro_wieczorowo_poro napisał:

> Po krytyce Jarozbawa przez panią Jadzie Staniszkis, nagle PiSiątka odkryły, że
      > pani Jadzia to były współpracownik Sb.

Złośliwie skomentuje, chociaż może to być prawdą.
      Może takie haki powodują "jedność" PISu?
      • taniarada Re: TW Jadzia 07.01.16, 09:02
        Zoro wieczorowo poro.Następny sprawdzony nick na tym forum .Kocą się czy co?260 mln zł wydało w latach 2010-2014 na reklamę w mediach 12 ministerstw – wynika z raportu Instytutu Jagiellońskiego. Jeszcze więcej przeznaczały na ten cel spółki skarbu państwa. Znaczna część tych pieniędzy trafiła do mediów komercyjnych, m.in. do wydającej „Gazetę Wyborczą” spółki Agora, do TVN u i Polsatu, nawet do CNN i arabskiej telewizji Al-Dżazira.Gołym okiem widać jak za państwowe pieniądze można opluwać wszystkie świętości w GW.Dobrze ,że to się skończyło.Oj będzie płacz tych wielo -nicków .
        • zoro_wieczorowo_poro Re: TW Jadzia 07.01.16, 09:15
          wy się ojciec w habit wysmarkajta bo wam gile w klawiaturę wpadną, a od pana zoro z daleka. Jak pan zoro na forum był to wam ojciec przeor otwór szlifował, więc ciszej i grzeczniej
        • az43 Re: TW Jadzia 07.01.16, 09:43
          A bezpłatnie można?
          Instytut Jagielloński-ten co Maliniaka dopieszcza?
    • indeed4 "Czerwonousta Jadźka" od dziś idolką pelikanów 07.01.16, 09:07

forum.gazeta.pl/forumSearch.do?&query=czerwonousta&queryMode=SIMPLEALL&sortMode=SCORE&pageNumber=1&navforum=Kraj

Ahahaha....
      • zoro_wieczorowo_poro Re: "Czerwonousta Jadźka" od dziś idolką pelikanó 07.01.16, 09:17
        z pani Jadzi to zawsze darliśmy tu łacha kolego indyk. Natomiast bardzo mnie śmieszy ta wasza pisdzielska zmiana kursu. Od miłości do TW
        • indeed4 Czego znów nie zrozumiał? 07.01.16, 09:58

forum.gazeta.pl/forum/w,28,159884688,159910696,_Sniadanie_Mistrzow_.html
      • adam.eu Re: "Czerwonousta Jadźka" od dziś idolką pelikanó 07.01.16, 09:24
        indeed4 napisał:

>
        > forum.gazeta.pl/forumSearch.do?&query=czerwonousta&queryMode=SIMPLEALL&sortMode=SCORE&pageNumber=1&navforum=Kraj
        >
        > Ahahaha....

a dlaczegóż to zwykle wszyscy teraz nie POtrafią napisać, co w linku jest i dlaczego w tym miejscu przytaczają taki link?
        Szkoda, że posty gołolinkowe nie wylatują w kosmos.
        • ayran Re: "Czerwonousta Jadźka" od dziś idolką pelikanó 07.01.16, 09:28
          Właśnie przedmówca dopisał do linku "Ahahaha...". Ma to najpewniej oznaczać, że to co zamieścił, uważa za śmieszne. Można ustawić automat tak, żeby automatycznie usuwał wpis z "gołym" linkiem, ale niestety wstawienie dopisku, choćby najgłupszego (jak u przedmówcy) powoduje, że wpis zostaje.
      • ayran Re: "Czerwonousta Jadźka" od dziś idolką pelikanó 07.01.16, 09:25
        To co wkleiliście, to ledwie 28 wpisów w ciągu 10 lat (najstarszy jest z 2006 roku). To ma usprawiedliwiać wasze głupkowate ahahaha?
        • maksimum Re: "Czerwonousta Jadźka" od dziś idolką 07.01.16, 09:44
          Przeciez to nie ma znaczenia co Jadzia mowi,tak samo jak nie ma znaczenia co mowi Tomasz Lis,bo Polacy wybrali PiS.
        • az43 Re: "Czerwonousta Jadźka" od dziś idolką 07.01.16, 09:45
          Najbardziej pisią hołotę denerwuje niezależność poglądów i wypowiedzi.
          • yoma Re: "Czerwonousta Jadźka" od dziś idolką 07.01.16, 09:53
            Zwłaszcza tę z Jackowa.
            • az43 Re: "Czerwonousta Jadźka" od dziś idolką 07.01.16, 09:59
              Miałem okazję niektórych osobników poznac osobiscie.Aktyw parafialnej wiochy godnie reprezentuje swój kraj.
          • maksimum Re: "Czerwonousta Jadźka" od dziś idolką 07.01.16, 15:16
            az43 napisał:

> Najbardziej pisią hołotę denerwuje niezależność poglądów i wypowiedzi.

A niby dlaczego ma denerwowac skoro jest BEZ ZNACZENIA dla rzeczywistosci.

Czy ktos denerwuje sie tym,ze Lis wylecial z TV?
    • pispisia Re: TW Jadzia 07.01.16, 10:07
      Jadziu,powiedz,że wielbisz pierś i łono i dobrze będzie
    • lionold Re: Muszę przeprosić - czy chętnie to uczynię? 07.01.16, 10:31
      Zatem powinienem przeprosić Panią prof. Staniszkis albowiem w czasach kiedy była zaprzysięgłą apologetką kurdupla(pli) z PiS_kownicy, wielbicielką jego talentów sra(!)tegicznych i wierną czcicielką tego gno(j)ma nazywałem ja "karminową Jadźką". Ale ponieważ minęło parę lat i jednak wyszło na moje więc podaruję sobie przeprosiny i poprzestanę na wyrażeniu jej wyrazów ubolewania. Jeszcze jedna opinia o tej pani się potwierdziła w 100%. - bardzo często a nawet należy powiedzieć prawie zawsze się myliła. W tym przypadku nawet tragicznie. Jeżeli jedynym osiągnięciem życiowym profesora jest długi jak łańcuch dna ciąg pomyłek, nietrafnych opinii i wyborów to trzeba by się zastanowić nad wartością takich tytułów. Nieprawdaż? - to też do pana panie tabletowy - nie lepiej byłoby być dobrym profesorem niż byle jakim wicepremierem w roli przydupasa kurdupla - u niego może się pan tylko zdemaskować ze swoją głupotą? Nasza polska profesura kosmosu nie zawojuje. A Ci, których by było na to stać są już tak opluci, że nawet nozdrza im spod góry plwocin indywidułów gnomowładnych nie wystają.
      • erte2 Re: Muszę przeprosić - czy chętnie to uczynię? 07.01.16, 10:44
        lionold napisał:
        .....A Ci, których by było na to stać są już tak opluci, że nawet nozdrza im spod góry plwocin indywidułów gnomowładnych nie wystają.
        I tu, mam nadzieję, się mylisz. Przypomnij sobie (żeby nie sięgać zbyt głęboko) lata '80., i te tony błota i pomyj wylewanych na Wałęsę, Michnika, Kuronia, na artystów, dziennikarzy, profesorów którzy nie bali się przeciwstawić ówczesnemu bolszewizmowi. Wyszli z tego cało, czyści i nie zbrukani.
        Po prostu - jeśli opluwa mnie gnida, pełzający po ziemi robak, karzeł niesięgający podeszwy mojego buta to nie jest w stanie nic mi zrobić.
        • lionold Re: "I tu, mam nadzieję, się mylisz." 07.01.16, 11:16
          Chciałbym. Ale jestem sceptyczny. Za dużo u nas wielbicieli "kurduplizmu".
    • erte2 Re: TW Jadzia 07.01.16, 10:32
      To stała taktyka kurdupli, uprawiana od lat przez obu braci. Kłamstwa, pomówienia, insynuacje, takie "kacze smrody" zatruwające atmosferę.... A wszystko to robione na granicy zwykłego przestępstwa, karalnego zniesławienia za które można odpowiedzieć karnie.
      Przypomnijmy sobie ataki na Władysława Bartoszewskiego (miano mu nawet za złe że wyszedł w końcu ze stalinowskiego więzienia zamiast skończyć z kulą w tyle głowy), obrzydliwe wycia na pogrzebie Geremka; nie darowano nawet Zbigniewowi Brzezińskiemu kiedy ośmielił się nazwać po imieniu smoleńską bzdurę.
      Jadwiga Staniszkis przez lata tkwiła w niezrozumiałej miłości do jarosława kaczyńskiego, uważając go za wybitnego polityka i nieomalże męża opatrznościowego. Cóż, miłość bywa ślepa i nieracjonalna. Ale w końcu przejrzała na oczy i zarówno PiS, jak i jego "wuc" ukazały się jej w całej swojej ohydzie; zobaczyła że kaczyński to psychopata a jego otoczenie to zbiór miernot i karierowiczów gotowych do każdej podłości i każdego świństwa, przemieszanych z bezmógimi fanatykami którzy - gdyby im tylko pozwolono - zorganizowali by nam stalinizm w czystej postaci.
      Dzisiejsza retoryka różnych przypisich publicystów jako żywo przypomina tę z lat '50., '60., czy '80., publikacji w stylu Wandy Odolskiej, Ryszarda Gontarza czy Marka Barańskiego. To są ich wzorce, to ich idole i nauczyciele.
      • tw_wielgus A Ty nie na spacerze w lesie Erte?! 07.01.16, 10:42
        Zdawało by się mróz odpuścił wiec pogoda sprzyja "zaspakajaniu instynktów" na łonie natury.
      • ave.duce Re: TW Jadzia 07.01.16, 17:54
        A taki Skowroński - ten od radia "Wnet" i SDP - uważa, że "trwa po prostu demokratyczna zmiana władzy".
        Ciekawe, czy i na jaką liczy synekurę w "meNdiach narodowych".
    • religijnych.uczuc.obraza Re: TW Jadzia 07.01.16, 10:34
      Nagle okaże się że Żakowski jest dla pisuarów OK. On pierwszy pokazał kim jest Jadwiga.
      • tw_wielgus Re: TW Jadzia 07.01.16, 10:43
        Żakowski....? Ten Żakowski?
        • religijnych.uczuc.obraza Re: TW Jadzia 07.01.16, 10:44
          Tak, ten.
          • tw_wielgus Re: TW Jadzia 07.01.16, 11:04
            O k..wa!
            • religijnych.uczuc.obraza Re: TW Jadzia 07.01.16, 11:12
              No.
              • tw_wielgus Re: TW Jadzia 07.01.16, 11:22
                Czyli kumam słusznie, że Ty również rozkominiłeś?
                • religijnych.uczuc.obraza Re: TW Jadzia 07.01.16, 11:24
                  A kogo ty rozkominiłeś?
                  • tw_wielgus Re: TW Jadzia 07.01.16, 13:00
                    No tego... no wiesz... re-sor-to-wca!
                    • religijnych.uczuc.obraza Re: TW Jadzia 07.01.16, 13:03
                      Gabryela?
    • wiarus-pl Pseudonim TW SB "Jar" 07.01.16, 11:17
      racjapolskiejlewicy.pl/obsesyjny-pisdzielec-jaroslaw-kaczynski-pseudonim-jar-zakonspirowanym-niezarejestrowanym-tw/5168
    • qwardian Re: TW Jadzia 07.01.16, 11:19

www.lustracja.net/index.php/pozostali/157-jadwiga-staniszkis
      Petycja wskazywała na niekorzystne konsekwencje pedagogiczne zawieszenia studenta za udział w dyskusji. Nie chodziło tu tylko o Michnika, ile o generalną zasadę. Michnika wtedy jeszcze nie znałam bliżej – spotkałam się z nim przedtem tylko dwa lub trzy razy. Zwróciłam uwagę na pewne nieprzyjemne aspekty w trakcie zbierania podpisów, rozmawiałam o tym także z Michnikiem. Prawo do robienia takich uwag dawał mi fakt podpisania petycji. Tak więc nawet próby oddziaływania wychowawczego – a wydawało mi się, że wart i trzeba je podejmować – musiały mieć legitymację w postaci pewnego ryzyka jakie wzięłam na siebie podpisując petycję.
      Sprawą, która obciąża mnie bezpośrednio, jest udział w przygotowaniu „Deklaracji ruchu studenckiego". Nie mogę tutaj zasłaniać się nieświadomością bądź kredytem zaufania jaki okazałem osobom objętym dochodzeniem. Motywy, które mną kierowały i ocenę swojego udziału w tym przedsięwzięciu omówiłam w oświadczeniu z dnia 20.IX br.

Pragnę w tym miejscu dodać, że ocena wydarzeń marcowych przedstawiana w tym dokumencie wydaje mi się dziś niewłaściwa.

Kończąc swoje oświadczenie chcę stwierdzić, że nie wykorzystałam w pełni oddziaływania jakie dawało mi posiadanie pewnego autorytetu w tym środowisku. Wynikało to częściowo z mojej nieumiejętności dostrzeżenia możliwych skutków niektórych poczynań i brak informacji o innych – co wypływało ze sporadycznych kontaktów.

Wiem, że jakkolwiek skończy się moja sprawa zostanę prawdopodobnie na zawsze pozbawiana możliwości pracy z młodzieżą. Straciłam też zaufanie do własnego rozsądku i poczucia odpowiedzialności. Jest mi bardzo z tym ciężko.

Jadwiga Staniszkis – Lewicka

Źródło: IPN BU 0332/11 t.1 cz. 1 s. 54-61
    • religijnych.uczuc.obraza Re: TW Jadzia 07.01.16, 11:23
      Czy wyciągną jej że publicznie chwaliła się swoimi aborcjami jak nie przymierzając Czubaszek?
    • savras Re: TW Jadzia 07.01.16, 12:21
      przecież to jest dokładnie ten sam schemat co zawsze:

jak znana osoba ośmieli się na krytykę pisu albo co gorsza kaczyńskiego, to zaczyna się grzebanie w jej życiorysie.
      od razu okazuje się, że jest lub ma w rodzinie żyda, tw, komunistę, ruskiego, niemca, pedała albo cokolwiek, co jest uznawane za obraźliwe/poniżające. a jak się nic nie znajdzie, to i alimenty można wywlec.

i wtedy rusza cała machina obrzucania gównem począwszy od prawicowych szmatławców, poprzez internetowe trole, na kościelnych ambonach kończąc.
      • az43 Re: TW Jadzia 07.01.16, 12:58
        Skoro PiS to szambo to metody stosowane przez te szuje też muszą być szambowate.To ich środowisko naturalne.
    • mietowe_loczki Re: TW Jadzia 07.01.16, 12:39
      W ogóle mi jej nie żal. Przecież Kaczyński od zawsze posługuje się metodą obrzucania błotem swoich przeciwników. Kiedy szkalował innych, ona go popierała. Więc ma nauczkę i dobrze jej tak.
    • magdolot Pisiętom do sztambucha 07.01.16, 13:07
      Założyciel wątku podał link do omówienia właściwego tekstu w "Na temat". Oryginalny tekst jest porażający.
      Linkowany przeze mnie oryginalny tekst powinno sobie dokładnie przeczytać i przetrawić każde pisię na wieczną rzeczy pamiątkę. Każda ręka podniesiona na Partię zostanie odrąbana. Pamiętajcie, że renegatów nienawidzi się znacznie bardziej niż przeciwników. Obrzydliwość tekstu Marka Baterowicza dobitnie o tym świadczy:

solidarni2010.pl/32440-marek-baterowicz-nbspnbspautorytet-z-listy-agentow.html
      cytacik:
      (...) "jakby instrumenty sabotażu, a w ogóle byli partyjni i ubecy mieli jakąkolwiek godność!"
      O dziwo dotyczy on sędziów TK, nie pana Piotrowicza...
    • czekam.na.lewice Re: TW Jadzia 07.01.16, 15:27
      zoro_wieczorowo_poro napisał:

> Po krytyce Jarozbawa przez panią Jadzie Staniszkis, nagle PiSiątka odkryły, że
      > pani Jadzia to były współpracownik Sb.
      > Pozostał śmiech, bo płakać mi się nie chce :D
      > natemat.pl/167523,solidarni-2010-staniszkis-byla-tajnym-wspolpracownikiem-sb-tak-probuja-skompromitowac-ja-za-krytyke-pis
      Mendy są ! Serio.
    • soviethombre Czerwonousta Pani Jadzia znowu bezinteresownie 29.04.16, 09:42
      zabiera głos w ważnych sprawach dla większości Polaków. Znowu kieruje się wyłącznie troską o dobro innych. Obiektywizm i apolityczność Pani Jadzi znana jest powszechnie, od dziesięcioleci, dzięki licznym pracom pisemnym, książkom i wywiadom udzielanym w prasie, TV i radiu.

Ciekawym, kto wie w jakich to okolicznościach Jadzia, po raz pierwszy, sięgnęła po jaskrawo czerwoną szminkę?

Ciekawym także kto z dyskutantów rozumie podstawowe założenia światopoglądu czerwonoustnej Jadzi i zechce go scharakteryzować na forum?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka