Dodaj do ulubionych

Brawo Pan Premier Belka.

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.04.02, 19:27
Panie Premierze, za wprowadzenie 4-ch progów podatkowych, w tym 12-sto
procentowego dla najbiedniejszych serdeczne Bóg zapłać. Na to czekam kilka lat.
Etosowcy dużo obiecywali ale poza synekurami dla swoich nic nie zrobili, pan
Balcerowicz obłupił nas z tego przysłowiowego wdowiego grosza. Pan ratuje
budżet ale o biednych nie zapomina. Jeszcze raz dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: Brawo Pan Premier Belka. IP: *.upc.chello.be 12.04.02, 19:34
      Emeryt jak To z Toba jest polepszylo Ci sie czy pogorszylo bo juz
      calkiemzglupialam.
      • Gość: Emeryt Re: Brawo Pan Premier Belka. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.04.02, 20:43
        Aniu. Co jest dobre to chwalić, a jak ktoś coś spieprzy to przywalić. W Polsce
        musi być lepiej. Etosowcy ze swoim elektoratem w samouwielbienie wpadli,
        bezkarnie kradli i jak się skończyło. 9o mld. dziurą budżetową. Głosowałem na
        SLD i dlatego patrzę im na ręce i na to co robią. TKM musi przejść do historii.
        Pozdrawiam.
        • Gość: Paweł Re: Brawo Pan Premier Belka. IP: *.bielsko.dialog.net.pl 12.04.02, 20:51
          TKM musi przejść do historii.
          >
          > Pozdrawiam.

Jesli według Ciebie TKM przeszedł do historii to chyba masz cos nie tak z oczami.
          • Gość: Janek Re: Brawo Pan Premier Belka. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.04.02, 22:10
            Nie odsyłaj mnie do okulisty bo okularów mam kilka par. Różowych tylko brak.
            Napisałem, że TKM musi odejść do historii. Nie odchodzi i dlatego takie niskie
            notowania rządu. Ciągle bezpartyjny specjalista to w Polsce człowiek niższej
            kategorii. Pozdrawiam.
            • Gość: Paweł Re: Brawo Pan Premier Belka. IP: *.bielsko.dialog.net.pl 12.04.02, 22:12
              Dlaczego zmieniasz nicka?
              Również pozdrawiam.
              • Gość: Emeryt Re: Brawo Pan Premier Belka. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.04.02, 22:15
                Bo tak mam na imię. Pozdrawiam. Emeryt Janek.
      • pitja2 Re: Brawo Pan Premier Belka. 12.04.02, 21:46
        to jest kolejny świetny pomysł naszego rządu!.Nie dosc ze płacimy teraz jedne z
        najwyzszych podatkow w Europie to teraz jeszcze troszeczke do wspolnej kasy
        dołożymy.Pytam sie gdzie sa potem te pieniądze? Nasz budżet to worek bez dna!
        Nic nie mozna nigdzie załatwic ,idac do lekarza czy apteki płacimy bajońskie
        sumy a oni chca od nas jeszcze wiecej! ten kraj jest chory.Wple płacic mniej
        podatkow i zadnych składek ale chodzic do lekarza prywatnie itd bo wtedy wiem
        za co płace kiedy i ile...........
    • douglasmclloyd Belka Janosik 12.04.02, 19:34
      Gość portalu: Emeryt napisał(a):

> Panie Premierze, za wprowadzenie 4-ch progów podatkowych, w tym 12-sto
      > procentowego dla najbiedniejszych serdeczne Bóg zapłać. Na to czekam kilka lat.
      >
      > Etosowcy dużo obiecywali ale poza synekurami dla swoich nic nie zrobili, pan
      > Balcerowicz obłupił nas z tego przysłowiowego wdowiego grosza. Pan ratuje
      > budżet ale o biednych nie zapomina. Jeszcze raz dziękuję.

"Na zmianach stawek podatkowych ma zyskać 7 milionów 963 tysiące podatników. Nie
      straci na zmianach 13 milionów 335 tysięcy podatników, a 1 milion 738 tysięcy
      osób zapłaci wyższe podatki. Ministerstwo wyliczyło, że na tych zmianach w
      przyszłym roku budżet zarobi 1 miliard 776 milionów złotych."

Brawo panie ministrze! Oskubac tych, co jeszcze cos maja. Zgodnie z panska teoria
      wszyscy powinni miec po rowno, a najlepiej wcale. A moze by tak wprowadzic
      podatek liniowy, zeby wszyscy byli rowni przed fiskusem? Ile wtedy zarobilby
      budzet?

• pitja2 Re: Belka Janosik-nowe pomysły ,lepsza przyszłosc 12.04.02, 21:49
        całkowicie sie z Toba zgadzam.
      • Gość: pitja2 Re: Belka Janosik IP: *.icpnet.pl 12.04.02, 22:03
        masz całkowita racje!
    • Gość: Konstabl Re: Brawo Pan Premier Belka. IP: *.acn.waw.pl 12.04.02, 19:57
      A ja jestem za podatkiem kwotowym. Każdy płaci 5,000 zł rocznie od osobistych
      dochodów.
      • indris To już znamy 12.04.02, 20:11
        P. Thaatcher też za tym była. I na tym się skończyła.
        • Gość: Konstabl Re: To już znamy IP: *.acn.waw.pl 12.04.02, 20:15
          W istocie. Była Thatcher za poll taxem. Ale obywatele - jesli ktuś mniej placi
          niż inny obywatel za koszta wywożenia śmieci to niechaj dziękuje a nie gardłuje
          za progresywnym otaksowaniem. Stąd moja inicjatywa uświadamiająca. Hołd dla
          kolegów z III grupy podatkowej. Wszyscy z pierwszej dziękują dziś kolegom z
          trzeciej. To tak, jak by ktoś dołożył złotówkę do piwa w sklepie - należy sie
          dziękuję, a jakoś ni ma :)
          • Gość: Leonid Re: To już znamy IP: 195.205.230.* 12.04.02, 20:24
            Jak zostenę emrytem będę płacił 12% zamiast 30%. Obym tylko dożył.
            • Gość: Konstabl Re: To już znamy IP: *.acn.waw.pl 12.04.02, 20:26
              Emeryci po 80. niech już nic nie płacą
              • Gość: Ania Re: To już znamy IP: *.upc.chello.be 12.04.02, 20:29
                Gość portalu: Konstabl napisał(a):

> Emeryci po 80. niech już nic nie płacą

Pewnie Konstabl jest emerytem po 80.to i sie upomina.
                • Gość: Konstabl Re: To już znamy IP: *.acn.waw.pl 12.04.02, 20:33
                  Jak bym ci ...., to byś wiedziała co to młodość
      • Gość: Paweł Re: Brawo Pan Premier Belka. IP: *.bielsko.dialog.net.pl 12.04.02, 20:59
        Gość portalu: Konstabl napisał(a):

> A ja jestem za podatkiem kwotowym. Każdy płaci 5,000 zł rocznie od osobistych
        > dochodów.

Wolałbym raczej liniowy.I likwidacja ulg. Budżet miałby większe dochody, a biedni
        mniej by płacili. Z ulg korzystają raczej ludzie zamożni. Po co udawać, że płacą
        40%( poprzez ulgi schodzą do kilku, albo 0), niech wszyscy zapłacą 15%. Biedni
        będą mieli 4% mniej, a budżet nie ucierpi.Poza tym znacznie zmniejszą się koszty
        kontroli związane z odliczeniami( teraz pochłaniają ok.40% wpływów)

• Gość: Konstabl Re: Brawo Pan Premier Belka. IP: *.acn.waw.pl 12.04.02, 21:05
          Kwotowy jest 100% prawicowym, arcy-konserwatywno-liberalnym rozwiązaniem. Przy
          kwotowym liniowy to pikuś - do sprzedania Narodowi ! Więc należy zacząc od
          kwotowego żeby skończyć na liniowym. Wg liniowego jeden za wywożenie tych
          samych śmieci zapłaci 500 zł a drugi 15,000 zł. A przeciez to jak płacenie za
          gorzałkę w sklepie ! Gorzałka ma cenę jedna dla każdego, tak ?

Co do likwidacji ulg - zgadzam się po 3-kroć. Ile to zawracania dupy i ton
          papieru idzie na te świstki, obliczenia, zaświadczenia i paniuśki w skarbowym
          które to liczą, sprawdzają i kwestinują.... Marnotrastwo.

Proste rozwiązania są jedynymi ktore dzialają w praktyce społecznej
          • wpich Re: Brawo Pan Premier Belka - do Emeryta. 12.04.02, 21:34
            Jak narazie to Belka nic nie wprowadził. Nawet nie obiecał - wszystkiemu
            zaprzecza. Dobrze jest jednak wirzyć. Na takiej wierze właśnie SLD doszło do
            władzy. Już dziękujesz chociać jeszcze nie wiesz za co.
            Kiedy dotrze do władców tego kraju prosta prawda? Naprawdę duże pieniądze mają
            ludzie ubodzy. Ilu emerytów stało w kolejkach aby ulokować pieniądze
            na "lokatach antypodatkowych"?
            Nośne medialnie hasło "zabrać bogaczom" tak naprawdę jest bez znaczenia dla
            budżetu. Po prostu tych których można bezkarnie ograbić z 40% ( a czemu nie
            99%) dochodu jest zbyt mało, aby grupa ta mogła utrzymać pozostałych. Poza tym
            wśród najlepiej sytuowanych tylko pracujący na etatach nie mają możliwości
            ucieczki w koszty. Pozostali i tak płacą mniej.
    • Gość: KOnstabl Re: Brawo Pan Premier Belka. IP: *.acn.waw.pl 12.04.02, 22:18
      Właśnie czytam w g.pl że Monkiewicz wprowadził w błąd pana Belkę i ten mianował
      go na prezesa urzędu badania uczciwości towarzystw emerytalnych. Problem polega
      na tym, że pan Monkiewicz nie poinformował pana Ministra że toczy się przeciw
      niemu śledztwo - zagrożenie kodeksowe - 5 lat więzienia. TO TYLE O UZDRAWIANIU
      PAŃSTWA> TKM, albo.....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka