03.04.16, 15:54
O ważnych dla obywateli Polski ustawach powinni decydować obywatele w referendum.
Tak, deklarował PiS i prezydent Duda.
Jestem za przeprowadzeniem takiego referendum.
Biskupi są tylko częścią Narodu, najważniejsze jest zdanie suwerena.
Obserwuj wątek
    • damakier1 Re: Sprawdzam 03.04.16, 16:40
      najważniejsze jest zdanie suwerena.

ale nikogo nie obchodzi zdanie suwerenek...
      • freies_man Re: Sprawdzam 03.04.16, 16:47
        damakier1 napisała:

> najważniejsze jest zdanie suwerena.
        >
        > ale nikogo nie obchodzi zdanie suwerenek...

Suweren to także suwerenki a nawet przede wszystkim one.
        • damakier1 Re: Sprawdzam 03.04.16, 17:20
          Suweren to także suwerenki a nawet przede wszystkim one.

Szkoda, że tylko w teorii...
      • mietowe_loczki Re: Sprawdzam 03.04.16, 16:49
        Czego się spodziewasz? Polska "prawica" nienawidzi kobiet. Bliżej im do muzułmanów-fundamentalistów, niż im się wydaje.
    • mietowe_loczki Re: Sprawdzam 03.04.16, 16:48
      Najważniejszy jest zdrowy rozsądek. Wtedy nie trzeba wyrzucać kasy na referendum.
      • freies_man Re: Sprawdzam 03.04.16, 16:58
        mietowe_loczki napisała:

> Najważniejszy jest zdrowy rozsądek. Wtedy nie trzeba wyrzucać kasy na referendu
        > m.
        >

Coś mi się wydaje, że właśnie tego zdrowego rozsądku brakuje politykom z partii, która uważa, że dostała mandat na wszystko i na zawsze.
        Ja tylko przypominam obietnicę PiS z okresu przed wyborami i samego prezydenta Dudy.
        Dlatego mówię sprawdzam.
    • magdolot Re: Sprawdzam 03.04.16, 18:25
      Niczego nie sprawdzasz, bo Duda w kampanii wyraźnie zapowiedział że nie będzie referendów "na tematy światopoglądowe". To słyszałam na własne uszy. Być może PiS deklarował inaczej, ale raczej wątpię.
      • freies_man Re: Sprawdzam 03.04.16, 18:36
        magdolot napisała:

> Niczego nie sprawdzasz, bo Duda w kampanii wyraźnie zapowiedział że nie będzie
        > referendów "na tematy światopoglądowe". To słyszałam na własne uszy. Być może P
        > iS deklarował inaczej, ale raczej wątpię.
        >
        >

O tym, że nie będzie referendów w kwestiach światopoglądowych w latach 90- grzmiał Episkopat.
        Ja nie słyszałem takiej deklaracji od Dudy , o której mówisz, ale jednak mówił, żeby w sprawach bardzo ważnych i istotnych rozstrzygali obywatele.
        • ayran Re: Sprawdzam 03.04.16, 19:29
          Musisz się zdecydować na jakieś konkretne podejście.
          Nie słyszałeś, by Petru mówił o "Rubikoniu", ale uważasz że mówił, bo słabo zna historię, choć to oczywisty, dość głupawy fejk.
          Z drugiej strony, nie słyszałeś, by Duda mówił o tym, że nie powinno być referendów w sprawach światopoglądowych, stąd uważasz, że nie mówił. A mówił:

wyborcza.pl/1,75478,17907097,Wybory_prezydenckie_2015__Andrzej_Duda_w_Polsacie_.html
          • freies_man Re: Sprawdzam 03.04.16, 19:40
            Z drugiej strony, nie słyszałeś, by Duda mówił o tym, że nie powinno być referendów w sprawach światopoglądowych, stąd uważasz, że nie mówił. A mówił:

wyborcza.pl/1,75478,17907097,Wybory_prezydenckie_2015__Andrzej_Duda_w_Polsacie_.html

Potwierdzam, nie słyszałem tej wypowiedzi.
            Ne oznacza to, że chciałem w ten sposób bronic Dudę.
            Tym razem w tym konkretnym przypadku mnie przekonałeś.
            Daj już sobie spokój z tym zapewnianiem mnie, że to był głupi fejk, Petru ma zdolność do mówienia głupot.Pamiętasz jakie życzenia złożył w Dniu Kobiet?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka