Dodaj do ulubionych

zapach śliny

18.08.11, 22:16
Mam ślinę o baaardzo brzydkim zapachu(polizałam kiedyś nadgarstek i w ten sposób poczułam).Stomatolog i gastrolog wykluczyli choroby,ale potwierdzili,że ślina brzydko pachnie.Co może powodować taki objaw?Nie jest to związane z jedzeniem np czosnku czy sera pleśniowego.Zęby czyszczę regularnie,ściągam kamień.Do jakiego lekarza się wybrać?
Obserwuj wątek
    • domza2 Re: zapach śliny 19.08.11, 09:43
      A w jaki sposób wykluczyli choroby? Brzydki zapach może się brać z zakażenia bakteryjnego.
      • gitarrrka Re: zapach śliny 19.08.11, 22:40
        Internista zalecił mi odwiedzenie gastrologa,który zrobił gastroskopię i stomatologa,który zrobił przegląd zębów.Każdy z tych lekarzy rozłożył ręce i powiedział,że "to musi być inna przyczyna"Ale jeśli jest tak jak piszesz to powinnam zrobić jakiś wymaz ze śliny?Robiłam badania w kierunku candida i helicobacter i wyniki są ujemne.
    • domza2 Re: zapach śliny 20.08.11, 10:59
      Zakładając , że brzydki zapach wynika z zakażenia bakteryjnego można by wykonać wymaz, jak najbardziej. Czy chorujesz może na zatoki? Czy miewasz katar zatokowy? Odwiedziłabym laryngologa, by cię dokładnie obejrzał, pozdr
    • domza2 Re: zapach śliny 20.08.11, 11:13
      Jeszcze mi przyszło do głowy sprawdzenie candidy. Jaki masz język? Nie piszesz tez nic o innych objawach, czyli ich nie ma poza wspomnianym zapachem? A jak jelita, wypróżnianie itd.?
      • jadwiga_r Re: zapach śliny 22.08.11, 00:23
        Czasem po wypiciu mleka lub zjedzeniu przetworów mlecznych w ustach powstaje brzydki posmak.
        Zwróc uwagę, czy ten stan utrzymuje się po każdym posiłku.
        • gitarrrka Re: zapach śliny 22.08.11, 23:00
          nie piję mleka a z przetworów mlecznych to tylko ser żółty.A ten stan jest cały czas :(
    • artur737 Re: zapach śliny 22.08.11, 13:25
      Wiesz co gitarrrka , jak chlopaki cię całują i chca jeszcze, to sie tym zapachem w ogole nie przejmuj.
      • gitarrrka Re: zapach śliny 22.08.11, 23:01
        No i tu jest największy problem...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka