Dodaj do ulubionych

Manipulacja x 4

16.05.16, 22:30
"Nasza Hania Kochana" z 60.000 zrobiła 240.000 :)

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,20068207,30-tys-240-tys-policzylismy-glowa-po-glowie-ile-osob-wzielo.html#Czolka3Img_Z9_5
Obliczyliśmy, że 7 maja na demonstracji KOD - w jednej trzeciej trasy marszu, na wysokości al. Ujazdowskich 22 - szło 55 600 demonstrujących, przy marginesie błędu +/- 3 tysiące osób.
Obserwuj wątek
    • kfugktru23 Re: Manipulacja x 4 16.05.16, 22:39
      Jak długo będziecie podniecać? KODowców tym nie przekonacie by was pokochali. Tylko nudzicie.
      • prawdawaszaboli Re: Manipulacja x 4 17.05.16, 08:27
        > Jak długo będziecie podniecać?

Pytasz dziennikarzy GW, którzy policzyli POgłowie KODziarzy ?...
    • matylda1001 Re: Manipulacja x 4 17.05.16, 01:24
      Głupiś, Miligramku. Sama Policja niechcący przyznała, że doliczyła się 45tys na Placu Piłsudskiego w chwili, gdy dotarli tam pierwsi manifestujący. A w tym samym czasie kilkukilometrowy odcinek ulicy do Placu Na Rozdrożu był wypełniony ludzmi od ściany, do ściany. Nie licząc tych, co jeszcze czekali na wymarsz.
      • alistair-p Re: Manipulacja x 4 17.05.16, 01:59
        On to doskonale wie :-) Wypisuje takie bzdury z głupoty,albo jak sprzedajna dziwka za kasę.Alfonsa ma tylko przygłupiego homosia.
        • matylda1001 Re: Manipulacja x 4 17.05.16, 02:03
          Wiem, że wie. Oni wszyscy wiedzą :) a najważniejsze, że wie Kurdupel.
          • czekam.na.lewice Re: Manipulacja x 4 17.05.16, 05:55
            matylda1001 napisała:

> Wiem, że wie. Oni wszyscy wiedzą :) a najważniejsze, że wie Kurdupel.
            Czy Gazeta.pl, która podaje tę informację i wcześniej TVN, który określił tę liczbę na 100.000 osób są w rękach Kaczyńskiego ?
            • matylda1001 Re: Manipulacja x 4 17.05.16, 11:57
              A mnie jest wszystko jedno co jest w czyich rękach, wierze przede wszystkim w to, co widziałam na własne oczy. Jak staliśmy na Placu Na Rozdrożu i czekaliśmy (dłuuuugo) na wymarsz to sobie ot, tak z grubsza odliczyłam najbliżej stojących - 100 osób żeby sobie zobaczyć ile miejsca zajmują stojąc. Okazało się jak mała to grupka, a 1000 osób to tylko 10 takich grupek. Jeśli ktoś chce mi wmówić, że tych tysięcy było 60, że wypełnili Plac Piłsudskiego, kilkukilometrowy ciąg kilku szerokich ulic i duży Plac Na Rozdrożu, to wiem, że mija się z prawdą. Zaufaj i Ty własnym oczom a będziesz wiedział więcej niż wyczytasz w najmądrzejszych gazetach.
        • prawdawaszaboli Re: Manipulacja x 4 17.05.16, 08:26
          > Wypisuje takie bzdury z głupoty,albo jak sprzedajna dziwka za kasę.Alfonsa ma tylko przygłupiego homosia.

Dlaczego tak brzydko piszesz i ludziach z GW ?...
      • prawdawaszaboli Re: Manipulacja x 4 17.05.16, 08:32
        > Głupiś,

Twoja głupota jest legendarna :)

> Sama Policja niechcący przyznała, że doliczyła się 45tys na Placu Piłsudskiego w chwili, gdy dotarli tam pierwsi manifestujący.

Aha, było 45 tys. manifestantów, zanim dotarli tam manifestantów :)) Legendarna głupoto... :)
        • matylda1001 Re: Manipulacja x 4 17.05.16, 12:05
          Jeszcze raz powiem - GŁUPIŚ! I w zasadzie mało ważne co Ty myślisz, mało ważne co ja myślę. Ważne, że Kaczor wie jak było. To podły, nikczemny, moralny karzeł, ale nie jest ślepy.
    • czekam.na.lewice Re: Manipulacja x 4 17.05.16, 05:51
      PO było oparte na kłamstwie i nie inaczej jest teraz.
      • matigrypl Re: Manipulacja x 4 17.05.16, 06:19
        Przez cały czas swoich rządów peło zawsze nam wmawiało że jest inaczej niż to widzimy na codzień. Ta tendencja do stosowania skrajności, typowa dla propagandy sukcesu to podstawa praktyki jaką posługuje się ta organizacja. Aby mieć jakie takie pojęcie o rzeczywistości trzeba podawane przez nich dane zawsze dzielić przez co najmniej pięć! Dla nich kłamstwo to element nieodzowny w polityce praktycznej. Pozwala na chwilowy triumfalizm ale po czasie okazuje się zabójczy. Stosowany nagminnie doprowadza do staczania się w kierunku nicości. Członkom peło literatura musi być całkowicie obca bo gdyby ją czytali to jest tam multum opisów o skutkach i smutnym końcu.
        • czekam.na.lewice Re: Manipulacja x 4 17.05.16, 06:22
          matigrypl napisał(a):

> Przez cały czas swoich rządów peło zawsze nam wmawiało
          Nie ma istotnej różnicy między "wtedy" a "teraz".
          Wtedy PO wmawiało to inteligencji i ludziom sukcesu a żle odrzucało prostych ludzi tzw prekariat a teraz PiS wmawia niemal to samo prekariatowi i prostym ludziom a odrzuca inteligencję i ludzi sukcesu.
        • erka-4 chciałem coś dodać... 17.05.16, 07:00
          ...ale PO co ich dobijać.
          Sami dobijają się skutecznie lub nieskutecznie,zależy kto na nich patrzy,wróg albo przyjaciel.
    • prawdawaszaboli Re: Manipulacja x 4 17.05.16, 08:34
      Dodam, że liczący POgłowie dziennikarze GW i tak zawyżyli ich liczbę , doliczając wszystkie osoby na chodnikach , co oczywiście jest nadużyciem...
      • religijnych.uczuc.obraza Re: Manipulacja x 4 17.05.16, 08:40
        Na moje to tę frekwencję liczył Instytut Statystyki Kościoła Katolickiego. Ci to potrafią brać liczby z sufitu.
      • matylda1001 Re: Manipulacja x 4 17.05.16, 12:16
        prawdawaszaboli napisał:

> Dodam, że liczący POgłowie dziennikarze GW i tak zawyżyli ich liczbę , doliczając wszystkie osoby na chodnikach , co oczywiście jest nadużyciem...<

Gapiów i zwykłych przechodniów na chodnikach nie było, wszyscy na chodnikach to uczestnicy marszu, a gdyby przeszli na jezdnię, to przemarsz trwałby nie dwie godziny z hakiem a przynajmniej trzy i pół.
        • prawdawaszaboli Re: Manipulacja x 4 17.05.16, 21:29
          > Gapiów i zwykłych przechodniów na chodnikach nie było, wszyscy na chodnikach to uczestnicy marszu

Rozumiem , że podchodziłaś do każdego i pytałaś ?... :)
          • matylda1001 Re: Manipulacja x 4 17.05.16, 22:10
            prawdawaszaboli napisał:

>> Rozumiem , że podchodziłaś do każdego i pytałaś ?... :)<

Masz rację, jeśli ktoś idzie chodnikiem zgodnie z kierunkiem marszu i niesie wielką flagę to zapewne udaje się do kina albo na obiad do teściowej :) A tych, którzy chcieli iść w kierunku przeciwnym porwał prąd marszu i chociaż się wyrywali, to wbrew własnej woli udali się na Plac Piłsudskiego.
    • tw_wielgus Re: Manipulacja x 4 17.05.16, 12:10
      Ale w świat poszła liczba 240 tysięcy... Oto jak to się robi w Gazecie Wyborczej -najpierw na pierwszej stronie rozpowszechniamy nieprawdziwe informacje by po tygodniu, na ostatniej, opublikować, że jednak były nierzetelne.
    • j-k Madame Gronkiewicz-Waltz na Prezydenta RP ? :) 17.05.16, 12:11
      - no bedzie, gdy zbierze 4 razy wiecej glosow niz ich obecnie ma :)

na razie to tanczy walca.
      - ale tylko w Mediach.

Dr. J.K.
      warszawiak.

• oba.ma.jadra Liczenie rąk i nóg 17.05.16, 12:45

O głowach zaPOmnieli:)
        • belphegor-pisu Re: Liczenie rąk i nóg 17.05.16, 22:35
          Zapomnieli zabrać tfoją połezje z cyklu "Noc jak dzień"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka