Dodaj do ulubionych

Jeżeli p. Donald Tusk jest

23.05.16, 14:27
a) "Królem Europy" - jak wynikało z licznych artykułów w prasie "mętnego nurtu", zaraz po jego koronacji.
b) Polakiem - (Jacek Kurski swego czasu zasiał wątpliwości).
c) Patriotą.

To zablokuje tą klątwę jaką chce rzucić na nasz nieszczęsny umęczony kraj europejska gejokracja.
Jednocześnie chciałbym wiedzieć co w tej sprawie zrobiła Ela (ale jaja!) Bieńkowska.
Obserwuj wątek
    • sun_jatsen Re: Jeżeli p. Donald Tusk jest 23.05.16, 14:39
      Ale o co "so siem" rozchodzi?
      Wczoraj rozpocząłem wątek, w którym Guy Verhofstadt napisał artykuł, ze Europa się sprzedaje (chodzi o to, że rudy Krul dał zielone światło ) by Turcy od 30 czerwca mogli korzystać z ruchu bezwizowego do UE)
      Nikt mi nie odpowiedział w tym wątku......
      forum.gazeta.pl/forum/w,28,161625108,161625108,Guy_Verhofstadt_Europa_sie_sprzedaje.html
      • yoma Re: Jeżeli p. Donald Tusk jest 23.05.16, 14:45
        W twoim wątku Verhofstadt napisał artykuł? No, no...
        • sun_jatsen Re: Jeżeli p. Donald Tusk jest 23.05.16, 14:49
          yoma napisała:

> W twoim wątku Verhofstadt napisał artykuł? No, no...
          >

Nie w moim wątku ciociu...w moim wątku zamieściłem ten artykuł......ciociu.
          • yoma Re: Jeżeli p. Donald Tusk jest 23.05.16, 14:55
            >rozpocząłem wątek, w którym Guy Verhofstadt napisał artykuł,
            • tw_wielgus Re: Jeżeli p. Donald Tusk jest 23.05.16, 15:04
              Odszukaj sobie na Wiki pojęcie: "skrót myślowy"....
              • yoma Re: Jeżeli p. Donald Tusk jest 23.05.16, 15:07
                To nie skrót myślowy, tylko pała z gramatyki, towarzyszu.
                • tw_wielgus Re: Jeżeli p. Donald Tusk jest 23.05.16, 15:08
                  Tobie to tylko "pały" w głowie...
                • pies_na_czarnych Re: Jeżeli p. Donald Tusk jest 23.05.16, 16:38
                  yoma napisała:

> To nie skrót myślowy, tylko pała z gramatyki, towarzyszu.
                  >

Zaraz druga polowa Ludzika rozplacze sie. :)
            • sun_jatsen Re: Jeżeli p. Donald Tusk jest 23.05.16, 15:07

yoma napisała:

> >rozpocząłem wątek, w którym Guy Verhofstadt napisał artykuł,

tak...skrót myślowy ciociu yoma.
              Piszesz z tego powodu kolejny, trzeci post....i ani jednego słowa refleksji czy merytorycznej wypowiedzi.
              Mogłabyś ciociu skupić się nad tym, co napisał były premier Belgii? i dopiero wtedy odpowiadać ad rem?
              Czy ciocia yoma...da radę?
              • yoma Re: Jeżeli p. Donald Tusk jest 23.05.16, 16:23
                Jak z pałami rozmawiam, to mi pały w głowie.

Tusk jest premierem Belgii? no, no... A ciotką owszem jestem, moja siostra ma dzieci.
                • sun_jatsen Re: Jeżeli p. Donald Tusk jest 23.05.16, 16:40
                  yoma napisała:

> Jak z pałami rozmawiam, to mi pały w głowie.
                  >
                  > Tusk jest premierem Belgii? no, no... A ciotką owszem jestem, moja siostra ma d
                  > zieci.
                  >

Czyli, ja tobie ciociu nie ubliżam, a ty jak zwykle......
      • tw_wielgus Re: Jeżeli p. Donald Tusk jest 23.05.16, 14:49
        Pewnie nie odpowiedzieli ze względu na to, iż nie mają pojęcia czy bombardowanie Kurdów mieści się w zbiorze europejskich wartości. Takie mam wrażenie.
    • ryj_zapijaczony.sponiewierany Re: Jeżeli p. Donald Tusk jest 23.05.16, 14:43
      W Świrlandii też gej wszystkim zawiaduje
      • tw_wielgus Re: Jeżeli p. Donald Tusk jest 23.05.16, 14:51
        Twierdzisz, że pan Donaldu Tusku jest w (cytuje:) "Świrlandii" O matko jedyna! Ale żeśmy z tym traktatem wdepnęli w g...
        • belphegor-pisu Re: Jeżeli p. Donald Tusk jest 23.05.16, 17:18
          Noc jak dzień?
    • tw_wielgus Re: Jeżeli p. Donald Tusk jest 23.05.16, 14:44
      No jak to?
      Liczni uczestnicy tego forum - deklarujący się po stronie KOD -nie mają w sprawie własnego zdania?
      Czekają na dyrektywy UE?
      A może nikt nic nie słyszał na temat tego żeby nasz przedstawiciel w Zjednoczonej Europie próbował w jakikolwiek sposób przeciwdziałać tym niekorzystnym dla Polski ustaleniom?
      • alistair-p A ziemia jest wklęsła. 23.05.16, 14:50
        Są na to niezbite dowody,buty najbardziej zużywają się na czubkach i z tyłu.Uważam,że sens tego stwierdzenia jest większy niż tego wywodu o Tusku.
        • tw_wielgus Re: A ziemia jest wklęsła. 23.05.16, 14:52
          Ależ nie. Zatrzymałeś się w nauce jeszcze przed odkryciami Kopernika. Musisz przewrócić kartkę na następną stronę. Serio...
    • pies_na_czarnych Re: Jeżeli p. Donald Tusk jest 23.05.16, 14:56
      Czy wy Wielgus juz naprawde nie potraficie myslec inaczej niz z poziomu dyktatury. Co Tusk, czy jakikolwiek inny pojedynczy polityk ma tutaj do gadania.
      • tw_wielgus Re: Jeżeli p. Donald Tusk jest 23.05.16, 15:02
        OK możemy o tym porozmawiać ale najpierw powiedz mi "negro" dlaczego uważasz, że w Polsce mamy dyktaturę? Na jakiej podstawie doszedłeś do takiego wniosku.
        • pies_na_czarnych Re: Jeżeli p. Donald Tusk jest 23.05.16, 15:10
          To ty uwazasz, ze Tusk jest dyktatorem i moze cos zalatwic. Tak samo uwaza Waszczykowski, ktory mowi, ze Timmermans cos obiecal zalatwic Szydlo - przez telefon w dodatku :)
          • tw_wielgus Re: Jeżeli p. Donald Tusk jest 23.05.16, 15:14
            Nie, nie wyjaśnijmy sobie pojęcie "dyktatura". Wiec jak mogę wnioskować nie jesteś zwolennikiem tezy iż mamy w Polsce dyktaturę w stylu Putinowskim i zmierzamy w stronę faszyzmu? Tak?
            • pies_na_czarnych Re: Jeżeli p. Donald Tusk jest 23.05.16, 15:37
              Wiesz co ja wnioskuje? Wnioskuje, ze jesteś zbyt inteligentny, aby wierzyc w te bzdury, które sam
              wypisujesz.
              • tw_wielgus Re: Jeżeli p. Donald Tusk jest 23.05.16, 16:07
                Czekaj.... Czyli co nieprawdą było to co pisali dziennikarze Polityki, Newsweeka, Gazety Wyborczej dające świadectwo temu, iż oto Polak stanął na czele Zjednoczonej Europy..?!
                Bosz... Czyli to był tylko taki pic, ściema! Och! Biada nam teraz, zewsząd biada, skoro nasz człowiek w Europie to zwykła kukiełka w rękach Andźeli Merkel.
                • pies_na_czarnych Re: Jeżeli p. Donald Tusk jest 23.05.16, 16:14
                  > człowiek w Europie to zwykła kukiełka w rękach Andźeli Merkel.

Nowego dyktatora w EU znalazłeś. Gratuluje.
                  • tw_wielgus Re: Jeżeli p. Donald Tusk jest 23.05.16, 16:24
                    No właśnie odwrotnie! Dzięki naszej owocnej dyskusji uświadomiłem sobie, że Pan Donald Tusk jest tak naprawdę nikim, który nic nie może i nawet tak drobnej sprawy jak klątwy komisarzy ludowych nie da rady powstrzymać...
                    I co mnie zaskoczyło najbardziej że w związku z tym te gazety, które piszą o dyktaturze Kaczyńskiego -a przedtem kreowały Tuska na "Króla Europy" -okazały się kłamliwymi, propagandowymi szmatławcami....
                    Zdrada mości panowie! Jakby to powiedziały plemniki w niekomfortowej sytuacji....
                    • pies_na_czarnych Re: Jeżeli p. Donald Tusk jest 23.05.16, 16:28
                      Pozno sie dowiedziales. Wyzej cie stawialem. Poczytaj sobie o stanowisku prezydenta EU i jego kompetencjach to nie bedziesz musial bladzic we mgle. KE ma o wiele wiecej do powiedzenia niz prezydent i to nie jest tajemnica.
                      • tw_wielgus Re: Jeżeli p. Donald Tusk jest 23.05.16, 16:39
                        Ojej i dopiero teraz mi zwracasz na to uwagę..?! To my oddaliśmy niepodległość żeby pan Tusk mógł rządzić Europą, a on tam tylko robi za pacynkę...?!
                        • belphegor-pisu Re: Jeżeli p. Donald Tusk jest 23.05.16, 17:10
                          Ma twoja gupota granice?
            • kalllka Re: Jeżeli p. Donald Tusk jest 23.05.16, 15:45
              no, a jak wielgus tłumaczy 'dyktature' w kontekście tego co napisał we wstępniaku?
              • tw_wielgus Re: Jeżeli p. Donald Tusk jest 23.05.16, 16:10
                Ano po prostu. Skoro mamy w Polsce dyktaturę której UE może nakazać iż ma zrobić to co sobie UE życzy to znaczy że w UE panuje mocniejsza dyktatura, niż tak która zarządza naszym, biednym umęczonym, rozjechanym gąsienicami sowieckich czołgów - krajem.
      • m.c.hrabia Re: Jeżeli p. Donald Tusk jest 23.05.16, 15:02
        a co tu myślenie ma do rzeczy, przychodzi przekaz,kopiuj-wklej ,i jest 3,5zł.
        • pies_na_czarnych Re: Jeżeli p. Donald Tusk jest 23.05.16, 15:11
          Stawke im podniesli?
          • m.c.hrabia Re: Jeżeli p. Donald Tusk jest 23.05.16, 15:40
            towarzysz to przodownik pracy pisiej, to i stawka większa.
            • kalllka Re: Jeżeli p. Donald Tusk jest 23.05.16, 15:46
              Z tego co wiem, jest raczej niezaangażowany., ale może mi hrabia nie wierzyć, proszę bardzo.
              • pies_na_czarnych Re: Jeżeli p. Donald Tusk jest 23.05.16, 15:54
                Oni wszyscy sa niezaangazowani :)) Ludzik, frajer manem zwany, j-k itd
                • kalllka Re: Jeżeli p. Donald Tusk jest 23.05.16, 15:59
                  Ty pies to kozak jestes., czy sabot?
                  • tw_wielgus Re: Jeżeli p. Donald Tusk jest 23.05.16, 16:12
                    Ja już sobie darowałem tłumaczenie... A to z tej przyczyny, że jak próbowałem wytłumaczyć to dostałem "dożywotkę" na FK. Tylko dzięki wstawiennictwu jednej z administratorek odzyskałem wolność.
                    • pies_na_czarnych Re: Jeżeli p. Donald Tusk jest 23.05.16, 16:30
                      tw_wielgus napisał:

> Ja już sobie darowałem tłumaczenie... A to z tej przyczyny, że jak próbowałem w
                      > ytłumaczyć to dostałem "dożywotkę" na FK. Tylko dzięki wstawiennictwu jednej z
                      > administratorek odzyskałem wolność.
                      >

To wy towarzyszu męczennikiem jesteście. Jak to zalatwiles? Na telefon tak jak Becia. Nadal zyjesz komunistycznymi zasadami, nie ma to jak znajomosci i protekcja.
                      • tw_wielgus Re: Jeżeli p. Donald Tusk jest 23.05.16, 16:40
                        Nie, nie na telefon. Zaśpiewałem piosenkę.
                    • kalllka Re: Jeżeli p. Donald Tusk jest 23.05.16, 17:28
                      OK rozumiem.
                      Ale zwrócę uwagę, ze jesteś przez te nieszczęsne pyskówki na krajówce taksowany podwójnie.
                      pół biedy gdy dając się wklejac w idiotyzmy wszyscy zarabiają ., ale dawać się kroić podwójnie i po to by obie strony traciły?

• kalllka Re: Jeżeli p. Donald Tusk jest 23.05.16, 15:33
          Ale skad [...] przychodzi, hrabio; hrabia wie?
          / bo jak widać hrabia skrótem myślowym, via yama, ze copy-paste to pisowski makaronizm/
    • xystos Re: Jeżeli p. Donald Tusk jest 23.05.16, 16:10
      juz dawna na szkle tego zasuszonego szczurka pomorskiego niewidzialem

urzadza sie na banicji ?
    • belphegor-pisu Re: Jeżeli p. Donald Tusk jest 23.05.16, 17:10
      Przekaz dnia brzmi wśrów pisowskich hejterów: Donald Tusk. Widać gdzie są twoje i wasze kompleksy.

------
      Beonard Lorowski na facebooku trafnie cię portretuje.
    • az43 Re: Jeżeli p. Donald Tusk jest 23.05.16, 17:31
      Podejrzewam,że pani Bienkowska,pan Tusk a także wiele osób (w tym oczywiscie i ja) ma twoje parszywiutkie dywagacje w dupie.
      Tak na marginesie-pan Donald Tusk jest Przewodniczącym Rady Europejskiej,która z twoim chorobliwym podnieceniem nie ma nic wspólnego.W dodatku jest to ocena dotycząca polityki uprawianej przez pisuarowych dyletantów a nie kraju i jego obywateli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka