Dodaj do ulubionych

Twoja twarz brzmi znajomo

31.05.16, 16:46
Prezes i jego najbliższe otoczenie widzi swój kraj w otoczeniu podstępnych wrogów, czyhających na jego suwerenność, knujących, jak tu przejąć węgiel, w który obfituje polska ziemia.

Obcy, próbując osłabić kraj, chcą narzucić Polakom swoje standardy polityczne, ustrojowe. Dlatego Polska musi się oprzeć na swoich, naturalnych dla ojczyzny, zgodnych z jej wielowiekową tradycji, normach. Ustrojem panującym w kraju ma więc być nie po prostu "demokracja" taka, jak ją widzą na Zachodzie, lecz oparta na rodzimych wzorach "demokracja suwerenna".
Obserwuj wątek
    • czekam.na.lewice Re: Twoja twarz brzmi znajomo 31.05.16, 16:49
      Zobacz jakim to trzeba było być durniem, arogantem aby oddać władzę tak opisanym tutaj PiSom.
      • l_zaraza_l Re: Twoja twarz brzmi znajomo 31.05.16, 16:54
        W tym rzecz, że to nie o PiSie tylko o Putinie. Pracujesz na akord i tak się spieszysz, by wlepić się w każdy wątek, że nie dałeś sobie szansy tym razem milczeć.
        • czekam.na.lewice Re: Twoja twarz brzmi znajomo 31.05.16, 16:56
          l_zaraza_l napisała:

> W tym rzecz, że to nie o PiSie tylko o Putinie. Pracujesz na akord i tak się sp
          > ieszysz, by wlepić się w każdy wątek, że nie dałeś sobie szansy tym razem milcz
          > eć.
          To i kim piszesz per "prezes " ?
          • l_zaraza_l Re: Twoja twarz brzmi znajomo 31.05.16, 17:15
            bo wciąłeś się za szybko i nie dałeś sobie szansy by przeczytać drugi wpis i jakoś przeanalizować całość i dopiero do niej się odnieść.
            • czekam.na.lewice Re: Twoja twarz brzmi znajomo 31.05.16, 17:40
              l_zaraza_l napisała:

> bo wciąłeś się za szybko i nie dałeś sobie szansy by przeczytać drugi wpis i ja
              > koś przeanalizować całość i dopiero do niej się odnieść.
              Nie wciąłem się świadomie wcześniej bo nie wiedziałem, że piszesz drugi post :)
              Myślę, że mogłaś odpuścić tę srogą ocenę.
    • l_zaraza_l Re: Twoja twarz brzmi znajomo 31.05.16, 16:49
      10 lat temu kremlowski politolog Aleksiej Czadajew wydał ważną do dziś książkę Putin i jego ideologia, w której dowodził i udowodnił, że prezydent i jego najbliższe otoczenie widzi swój kraj w otoczeniu podstępnych wrogów, czyhających na jego suwerenność, knujących, jak tu przejąć surowce, w które obfituje ziemia rosyjska.

Obcy, próbując osłabić kraj, chcą narzucić narodowi Rosji swoje standardy polityczne, ustrojowe. Dlatego Putin musi się oprzeć na swoich, naturalnych dla ojczyzny, zgodnych z jej wielowiekową tradycji, normach. Ustrojem panującym w kraju ma więc być nie po prostu demokracja taka, jak ją widzą na Zachodzie, lecz oparta na rodzimych wzorach demokracja suwerenna.

• sun_jatsen Re: Twoja twarz brzmi znajomo 31.05.16, 16:54
      Uważasz, że demokracja zachodnia jest panaceum na "nasze lęki"?
      • l_zaraza_l Re: Twoja twarz brzmi znajomo 31.05.16, 16:56
        Nie mam pojęcia jakie są "wasze lęki". Codziennie mogą być inne. W zależności od przekazów.
        • sun_jatsen Re: Twoja twarz brzmi znajomo 31.05.16, 17:06
          l_zaraza_l napisała:

> Nie mam pojęcia jakie są "wasze lęki". Codziennie mogą być inne. W zależności o
          > d przekazów.

Moje lęki są inne dziecko. Ja jestem antyprawicowy, Ty jesteś prawdopodobnie peowska albo kodowska. Chyba się faktycznie nie dogadamy.
          • l_zaraza_l Re: Twoja twarz brzmi znajomo 31.05.16, 17:16
            Jeszcze całkiem niedawno byłam przekonana, że jestem lewactwem ale odkąd czytam twoje wpisy, doszłam do wniosku, że jestem na prawo od ONR.
            • sun_jatsen Re: Twoja twarz brzmi znajomo 31.05.16, 17:25
              l_zaraza_l napisała:

> Jeszcze całkiem niedawno byłam przekonana, że jestem lewactwem ale odkąd czytam
              > twoje wpisy, doszłam do wniosku, że jestem na prawo od ONR.

Ja zaś jestem na lewo od ONR.
              Jaki masz kolor włosów?
              • l_zaraza_l Re: Twoja twarz brzmi znajomo 31.05.16, 17:46
                - Ja zaś jestem na lewo od ONR.

A kogo to obchodzi?

• sun_jatsen Re: Twoja twarz brzmi znajomo 31.05.16, 17:48
                  l_zaraza_l napisała:

> - Ja zaś jestem na lewo od ONR.
                  >
                  > A kogo to obchodzi?

Kogo obchodzą twoje wynurzenia blondynko?
                  Pamiętam co pisałaś parę lat temu o PO.
                  Nie rżnij głupa....
                  • l_zaraza_l Re: Twoja twarz brzmi znajomo 31.05.16, 17:52
                    A ja nie pamiętam twojego nicku łysy głąbie. I w przeciwieństwie do twoich, wszystkie moje wpisy można prześledzić na przestrzeni 12 lat.
                    • religijnych.uczuc.obraza Re: Twoja twarz brzmi znajomo 31.05.16, 18:00
                      Ryśka wpisy też można prześledzić ale pod jakimiś 20 nickami na przestrzeni ostatnich czterech lat.
                    • sun_jatsen Re: Twoja twarz brzmi znajomo 31.05.16, 19:34
                      l_zaraza_l napisała:

> A ja nie pamiętam twojego nicku łysy głąbie. I w przeciwieństwie do twoich, wsz
                      > ystkie moje wpisy można prześledzić na przestrzeni 12 lat.

Nie pamiętasz, blondynko....bo jesteś blondynką. Nie masz zdolności kojarzenia.
      • zoil44elwer Re: Twoja twarz brzmi znajomo 31.05.16, 17:36
        sun_jatsen napisał:

> Uważasz, że demokracja zachodnia jest panaceum na "nasze lęki"?
        >
        Na "nasze lęki" wystarczy placebo(KOD)
    • ave.duce Re: Twoja twarz brzmi znajomo 31.05.16, 16:59
      ... Prawie jak Putin ...

28-01-2007
      • l_zaraza_l Re: Twoja twarz brzmi znajomo 31.05.16, 17:12
        Nasz los w naszych rękach.
        • ave.duce Re: Twoja twarz brzmi znajomo 31.05.16, 17:15
          Gdzie są "znawcy tematu", którzy przed wyborami mówili: nie, nie, tego na pewno Pi$ nie zrobi, do tamtego Pi$ się nie posunie, NIE-MOŻ_LI_WE!
          • l_zaraza_l Re: Twoja twarz brzmi znajomo 31.05.16, 17:35
            Niektórzy zmieli nicki a inni jak prof. Staniszkis czy Bugaj, biorą na posiniaczoną (od walenia się w pierwsi) klatę.
            Ale prawda jest taka, że w porównaniu do poprzedniego okresu rządów, kaczyzm ewoluował. Ostrzegający ostrzegali przed tym co było kiedyś bo tylko taką podstawę mieli. Szybko minęło, osiem normalnych jakoś zatarło i ludzie nie mają świadomości co by było, gdyby potrwało to dłużej. Teraz dowiedzą się szybko bo Kaczyński się nie pieści. I będzie bolało.

• sun_jatsen Re: Twoja twarz brzmi znajomo 31.05.16, 17:43
              l_zaraza_l napisała:

> Niektórzy zmieli nicki a inni jak prof. Staniszkis czy Bugaj, biorą na posiniac
              > zoną (od walenia się w pierwsi) klatę.
              > Ale prawda jest taka, że w porównaniu do poprzedniego okresu rządów, kaczyzm ew
              > oluował. Ostrzegający ostrzegali przed tym co było kiedyś bo tylko taką podstaw
              > ę mieli. Szybko minęło, osiem normalnych jakoś zatarło i ludzie nie mają świado
              > mości co by było, gdyby potrwało to dłużej. Teraz dowiedzą się szybko bo Kaczyń
              > ski się nie pieści. I będzie bolało.

Będzie bolało...podobnie jak pierwszy stosunek.
              >
            • ave.duce Re: Twoja twarz brzmi znajomo 31.05.16, 17:46
              Nie jestem ani politolożką, ani psycholożką, ani itp. - ale jestem z Żoliborza, a to była do niedawna taka "wioska", gdzie wiedziało się to i owo o innych mieszkańcach. Wystarczyło wiedzieć, w jaki sposób rodzina Pi$rano zamieszkała przy Pochyłej (Lisa-Kuli przed wojną i teraz), żeby mieć się na baczności.

Pozdrawiam.
              • l_zaraza_l Re: Twoja twarz brzmi znajomo 31.05.16, 17:55
                No właśnie. Zbyt wiele przypadków oraz dziwnych postaci.
                • ave.duce Re: Twoja twarz brzmi znajomo 31.05.16, 23:19
                  I załganie do imentu.
            • czekam.na.lewice Re: Twoja twarz brzmi znajomo 31.05.16, 17:54
              l_zaraza_l napisała:

> Niektórzy zmieli nicki a inni jak prof. Staniszkis czy Bugaj, biorą na posiniac
              > zoną (od walenia się w pierwsi) klatę.
              > Ale prawda jest taka, że w porównaniu do poprzedniego okresu rządów, kaczyzm ew
              > oluował. Ostrzegający ostrzegali przed tym co było kiedyś bo tylko taką podstaw
              > ę mieli. Szybko minęło, osiem normalnych jakoś zatarło i ludzie nie mają świado
              > mości co by było, gdyby potrwało to dłużej. Teraz dowiedzą się szybko bo Kaczyń
              > ski się nie pieści. I będzie bolało.
              Odwzajemnia się tym samym . Będzie bolało.
              Ludziom się i owszem zatarło może ale przede wszystkim mieli dosyć aroganckich, rozrzutnych i cynicznych rządów PO. To zresztą było widać na tym forum. Pamiętam te teksty do rycerzy PiSu w stylu : " wpierw wygrajcie wybory a wtedy będziecie sobie mogli ustalać ..."....i wygrali ku zdziwieniu samych wygranych :)
              Zapijaczony z całą grupą lemingów twierdzili, że PiS nigdy władzy nie dostanie i .....
              Sam Michnik twierdził, że prędzej pijany Komorowski....zakonnicę w ciąży.
              Lemingi dostały rachunek i tyla.
              ....a uprzedzałem to mi się jeszcze obrywało:)
              • l_zaraza_l Re: Twoja twarz brzmi znajomo 31.05.16, 17:57
                Na szczęście nie muszę się powtarzać bo moje opinie na ten temat są w archiwum FK.
      • magdolot Re: Twoja twarz brzmi znajomo 01.06.16, 00:57
        ave.duce napisała:
        ------------------------
        Cytat z Twojego linku:

"A przecież Polska jest krajem europejskim, członkiem Unii, częścią Zachodu.

A może wcale nie? Może jednak jest wciąż dręczoną przez historyczne kompleksy i pokusę autorytarną byłą kolonią Moskwy?"

To jest niestety bardzo okropnie nad wyraz aktualne pytanie.
    • snajper55 Re: Twoja twarz brzmi znajomo 31.05.16, 17:18
      l_zaraza_l napisała:

> Prezes i jego najbliższe otoczenie widzi swój kraj w otoczeniu podstępnych wrog
      > ów, czyhających na jego suwerenność, knujących, jak tu przejąć węgiel, w który
      > obfituje polska ziemia.

Ich obraz jest prostszy. Dla nich Polska to koryto, do którego się właśnie dopchali, otoczone przez inne głodne zwierzęta.

S.
      • sun_jatsen Re: Twoja twarz brzmi znajomo 31.05.16, 17:37
        snajper55 napisał:

> l_zaraza_l napisała:
        >
        > > Prezes i jego najbliższe otoczenie widzi swój kraj w otoczeniu podstępnyc
        > h wrog
        > > ów, czyhających na jego suwerenność, knujących, jak tu przejąć węgiel, w
        > który
        > > obfituje polska ziemia.
        >
        > Ich obraz jest prostszy. Dla nich Polska to koryto, do którego się właśnie dopc
        > hali, otoczone przez inne głodne zwierzęta.
        >
        > S.

Toarzyszu snajper, choć nie jestem pisowcem, powiem "wam" tak....odebrali wam wredni pisowcy koryto... sracie do majtek?
        Widać to w każdych wątkach i postach posrańców peowskich.
        I bardzo dobrze...srajcie dalej w gacie.
        Potrzebujecie papieru toaletowego?...zwróćcie się do toarzysza Kijowskiego, on wam pomoże.
        • snajper55 Re: Twoja twarz brzmi znajomo 31.05.16, 19:24
          sun_jatsen napisał:

> Toarzyszu snajper, choć nie jestem pisowcem, powiem "wam" tak....odebrali wam w
          > redni pisowcy koryto... sracie do majtek?

Nikt mi żadnego koryta nie odebrał. Może dlatego, że nie używam koryt?

S.
      • l_zaraza_l Re: Twoja twarz brzmi znajomo 31.05.16, 17:40
        Dla patronów Putina dokładnie tak samo.
      • czekam.na.lewice Re: Twoja twarz brzmi znajomo 31.05.16, 17:41
        snajper55 napisał:

> Ich obraz jest prostszy. Dla nich Polska to koryto, do którego się właśnie dopc
        > hali, otoczone przez inne głodne zwierzęta.
        To nie jest wątek o zwyczajach w PO.
      • zoil44elwer Re: Twoja twarz brzmi znajomo 31.05.16, 17:46
        Coryto ergo sum-oto credo polskich polityków(bez wyjątków)
        Każda władza sie dogadza.Co szczebel co stopień pod same niebiosy,najmniej warci najwięcej zadzierają nosy.
        • czekam.na.lewice Re: Twoja twarz brzmi znajomo 31.05.16, 18:04
          zoil44elwer napisał:

> Coryto ergo sum-oto credo polskich polityków(bez wyjątków)
          > Każda władza sie dogadza.Co szczebel co stopień pod same niebiosy,najmniej warc
          > i najwięcej zadzierają nosy.
          Ale przyznaj, że zabawne jest jak wtedy o korycie PO pisało wojsko pisowskie a teraz Ci co wtedy nic na ten temat nie pisali raptem zrobili się wrażliwi na to koryto:)
          Tylko do kogo np. snajper to pisze ? Kogo chce przekonać ?
          • belphegor-pisu Re: Twoja twarz brzmi znajomo 31.05.16, 18:07
            Cuś o awansie Adama H. naPiSzesz?
    • m.c.hrabia Re: Twoja twarz brzmi znajomo 31.05.16, 17:24
      Prezes i jego najbliższe otoczenie widzi swój kraj w otoczeniu podstępnych wrogów, czyhających na jego suwerenność, knujących, jak tu przejąć węgiel, w który obfituje polska ziemia.

toczka w toczkę mówi Putin, w sprawie dopuszczenia ruskich koksiarzy do olimpiady ,
      cały świat się uwziął na"czyściutkich" sportowców.
      • czekam.na.lewice Re: Twoja twarz brzmi znajomo 31.05.16, 17:43
        m.c.hrabia napisał:

> Prezes i jego najbliższe otoczenie widzi swój kraj w otoczeniu podstępnych w
        > rogów, czyhających na jego suwerenność, knujących, jak tu przejąć węgiel, w któ
        > ry obfituje polska ziemia.

>
        > toczka w toczkę mówi Putin, w sprawie dopuszczenia ruskich koksiarzy do olimpi
        > ady ,
        > cały świat się uwziął na"czyściutkich" sportowców.
        To cecha wspólna ludzi początkujących w demokracji. Pamiętasz kto był winny afer nagraniowych w Sowie ? ...nieznani sprawcy , którzy pisali cyrylicą.
        • l_zaraza_l Re: Twoja twarz brzmi znajomo 31.05.16, 17:56
          I coraz więcej wskazuje na to, że miał rację.
          • czekam.na.lewice Re: Twoja twarz brzmi znajomo 31.05.16, 18:06
            l_zaraza_l napisała:

> I coraz więcej wskazuje na to, że miał rację.
            No właśnie. To chciałem przekazać hrabiemu, że to co dla jednych oszołomów jest rojeniem dla innych jest faktem i odwrotnie. Pomogłaś to udowodnić i potwierdzić.
            Nie bawię się w rojenia. Porozmawiaj z panem Antonim.
        • snajper55 Re: Twoja twarz brzmi znajomo 31.05.16, 19:27
          czekam.na.lewice napisał:

> Pamiętasz kto był winny afer nagraniowych w Sowie ? ...nieznani sprawcy , którzy pisali
          > cyrylicą.

Pamiętasz kto był winny afery nagraniowej w Watergate? Czy nie ci, których nagrywano?

S.
    • aniechto.only Re: Twoja twarz brzmi znajomo 31.05.16, 20:24
      Kaczyński i Putin, obaj przywódcy dążą do scentralizowania władzy, stawiają nacisk na istotę dumy narodowej, prowadzą politykę historyczną, demonstrują przywiązanie do Kościoła lub Cerkwi i mają niewielkie zrozumienie dla osób, które prezentują inne poglądy.

Warszawę z Moskwą łączą nie tylko antyunijne cele, ale też światopogląd na chrześcijańskie wartości. I to właśnie sprawia, że oba kraje znajdują się po jednej stronie ideologicznej walki przeciwko brukselskiemu kosmopolityzmowi. Odrzucają z kolei ruchy wolnościowe, multikulturalizm czy związki homoseksualne jako elementy zgniłego Zachodu.

Zarówno Kaczyński, jak i Putin twierdzą, że świat nie docenia wkładu ich krajów w rozwój cywilizacji. Obaj przywódcy ?wstają z kolan? po latach egzystencji pod dyktando Brukseli lub Waszyngtonu, które narzucają im ?lewackie zepsucie? i uniemożliwiają budowanie państwa opartego na tradycyjnych wartościach. Do przekonania wyborców i świata służy polityka historyczna, która podkreśla zasługi radzieckiego żołnierza lub bohatera Armii Krajowej.

Z tradycją, historią i dumą idą w parze duchowni. Władimir Putin chętnie się z nimi fotografuje i podkreśla znaczenie chrześcijaństwa oraz Cerkwi w rozwoju wschodnioeuropejskiej cywilizacji. Patriarchowie odwdzięczają się za to agitacją polityczną z ambony. Nie inaczej wypadają przemówienia polityków PiS na Jasnej Górze czy w Toruniu, gdzie padają deklaracje o walkę w obronie tradycyjnych wartości.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka