28.07.16, 18:07
studioopinii.pl/ernest-skalski-jak-zwyciezac-mamy-2/ Ciekawy artykuł .
Obserwuj wątek
    • glupota.nie.boli R.I.P. 28.07.16, 18:09

Już chyba wyzionął ducha?
    • m.c.hrabia Re: KOD 28.07.16, 18:11
      szanuję gościa za dorobek ,ale niech zacznie prawnuki bawić , nie te czasy nie ta mentalność ,
      czas uznać swą "porażkę " i udać się na zasłużoną emeryturę.
      • volupte Re: KOD 28.07.16, 18:19
        Może i stary , ale przytomny. Dobrze napisane.
    • platfusy.ida.do.paki Re: KOD 28.07.16, 18:43
      To ten agent Skalski jeszcze działa?
      Ja mu tam było? TW Alski?

A kopa w dupę i wypieprza ...
      • snajper55 Re: KOD 28.07.16, 18:51
        platfusy.ida.do.paki napisał:

> To ten agent Skalski jeszcze działa?
        > Ja mu tam było? TW Alski?
        >
        > A kopa w dupę i wypieprza ...

Przynajmniej TW Albina nie działa. Pochowana i już nie będzie Polsce szkodzić.

S.
    • czekam.na.lewice Re: KOD 28.07.16, 19:02
      Zakłamane w zarodku.
      "Komi­tetu Obrony Demo­kra­cji, nawią­zu­ją­cym do Komi­tetu Obrony Robot­ni­ków z 1976 roku. "
      Kto uwierzy, że Lis, Giertych, Kurski, Komorowski, Wałęsa itd. itp. bronią prostych ludzi pokrzywdzonych przez władzę.
      To raczej KOE czyli Komitet Obrony Elit Politycznych czy urzędniczych.
    • czekam.na.lewice KOD powinien mieć inną nazwę 29.07.16, 07:52
      volupte napisał:

> studioopinii.pl/ernest-skalski-jak-zwyciezac-mamy-2/ Ciekawy artykuł .
      KOK. Komitet Obrony Komuny.
      • volupte Re: KOD powinien mieć inną nazwę 29.07.16, 07:53
        Skąd taki wniosek?
        • czekam.na.lewice Re: KOD powinien mieć inną nazwę 29.07.16, 08:36
          volupte napisał:

> Skąd taki wniosek?
          Wniosek to nie był a złośliwy żart.
    • l_zaraza_l Re: KOD 29.07.16, 16:25
      Mądre słowa.
      Zawsze bywa wielu takich, którzy zrobiliby coś lepiej ale tego nie robią. Poza tym "długi marsz" nie dla wszystkich jest do zniesienia bo gdy widzą upodlenie powstańców czy marnotrawienie miliardów, boją się, że gdy marsz potrwa jeszcze trochę, będziemy w takiej samej dupie jak 27 lat temu. Może nawet w jeszcze gorszej bo nikt nam nie będzie chciał pomóc, zaufać.
      To był chyba marsz 7 maja, gdy przywódcy wszystkich ugrupowań opozycyjnych szli razem. Petru niesione emocjami rzucił hasło o wielkiej koalicji a tłum oszalał. Bo ludzie rozumieją, że tylko wspólne działania mogą dać efekt. A potem przyszedł dzień powszedni i wróciły podziały, przepychanki itd. I to podcina skrzydła bo znowu nie widać siły zdolnej dać odpór "dojnej zmianie". Tylko KOD jest czymś, co gromadzi nas wszystkich, niezależnie od sympatii politycznych czy ich braku.
      A w mojej ocenie powinniśmy dbać o KOD jeszcze dlatego, że w przyszłości może być potrzebny wcale nie mniej niż teraz. Zachłyśnięci powrotem do normalności, możemy nie widzieć nieprawidłowości. Bo, jak kiedyś napisałam, na tle PiS nawet rzadka kupa wygląda dobrze, dlatego łatwo stracić czujność.
      • czekam.na.lewice Re: KOD 29.07.16, 16:31
        l_zaraza_l napisała:

> Mądre słowa.
        > Zawsze bywa wielu takich, którzy zrobiliby coś lepiej ale tego nie robią. Poza
        > tym "długi marsz" nie dla wszystkich jest do zniesienia bo gdy widzą upodlenie
        > powstańców czy marnotrawienie miliardów, boją się, że gdy marsz potrwa jeszcze
        > trochę, będziemy w takiej samej dupie jak 27 lat temu. Może nawet w jeszcze gor
        > szej bo nikt nam nie będzie chciał pomóc, zaufać.
        > To był chyba marsz 7 maja, gdy przywódcy wszystkich ugrupowań opozycyjnych szli
        > razem. Petru niesione emocjami rzucił hasło o wielkiej koalicji a tłum oszalał
        > . Bo ludzie rozumieją, że tylko wspólne działania mogą dać efekt. A potem przys
        > zedł dzień powszedni i wróciły podziały, przepychanki itd. I to podcina skrzydł
        > a bo znowu nie widać siły zdolnej dać odpór "dojnej zmianie". Tylko KOD jest cz
        > ymś, co gromadzi nas wszystkich, niezależnie od sympatii politycznych czy ich b
        > raku.
        > A w mojej ocenie powinniśmy dbać o KOD jeszcze dlatego, że w przyszłości może b
        > yć potrzebny wcale nie mniej niż teraz. Zachłyśnięci powrotem do normalności, m
        > ożemy nie widzieć nieprawidłowości. Bo, jak kiedyś napisałam, na tle PiS nawet
        > rzadka kupa wygląda dobrze, dlatego łatwo stracić czujność.
        Właśnie czujność się wzmożyła PO m.in ośmiorniczkach i ujawnieniu treści rozm?w. Tak jak się okazało rzadka kupa wygl?dała przez kilka lat na porz?dny stolec ale okazało się, że tak nie jest.
        KOD to zbi?r ludzi z tęsknot? do koryta .
        • l_zaraza_l Re: KOD 29.07.16, 16:52
          Nigdy nie byłam przy korycie. Był moment, że porąbałam moje łóżko, bo już wariowałyśmy z córką z zimna. Całe życie ciężko pracuję, nie wybrzydzam a nawet jak dwa czy trzy miesiące byłam bez pracy to nie wyciągnęłam ręki po zasiłek tylko szukałam pilnie nowego zajęcia. Moje dziecko tez pracuje i nie obciąża podatników. Jakoś tak się dziwnie składa, że sympatycy KOD to są ludzie, którzy pracują, wciąż się dokształcają, prowadzą własne firmy itd. A u koryta siedzą PiSzasiłkowcy i tylko wciąż wołają, że mało, że chcą więcej i więcej. Bo po co ruszyć tyłek i wyjechać szukać pracy do innego miasta, po co się uczyć, żeby zdobyć potrzebne na rynku pracy umiejętności, kiedy wystarczy wyciągnąć rękę?
          Gdyby nie takie osoby jak ja, jak moi znajomi, jak moja córka i jej znajomi, tacy ludzie jak ty, żarliby trawę i korzonki.
          • volupte Re: KOD 29.07.16, 18:01
            :-)
            • glupota.nie.boli Parszywy pies KOD trącał 29.07.16, 18:31

Już są zwłokami.
          • czekam.na.lewice Re: KOD 29.07.16, 18:59
            l_zaraza_l napisała:

> Nigdy nie byłam przy korycie. Był moment, że porąbałam moje łóżko, bo już wario
            > wałyśmy z córką z zimna. Całe życie ciężko pracuję, nie wybrzydzam a nawet jak
            > dwa czy trzy miesiące byłam bez pracy to nie wyciągnęłam ręki po zasiłek tylko
            > szukałam pilnie nowego zajęcia. Moje dziecko tez pracuje i nie obciąża podatnik
            > ów. Jakoś tak się dziwnie składa, że sympatycy KOD to są ludzie, którzy pracują
            > , wciąż się dokształcają, prowadzą własne firmy itd. A u koryta siedzą PiSzasił
            > kowcy i tylko wciąż wołają, że mało, że chcą więcej i więcej. Bo po co ruszyć t
            > yłek i wyjechać szukać pracy do innego miasta, po co się uczyć, żeby zdobyć pot
            > rzebne na rynku pracy umiejętności, kiedy wystarczy wyciągnąć rękę?
            > Gdyby nie takie osoby jak ja, jak moi znajomi, jak moja córka i jej znajomi, ta
            > cy ludzie jak ty, żarliby trawę i korzonki.
            Wierzę Ci.
            Jednak możesz być wyj?tkiem potwierdzaj?cym regułę.
            Inni mog? napisać :
            ] Gdyby nie takie osoby jak księża i inni moi znajomi z KK jak moi znajomi, jak moja córka i jej --znajomi, ta cy ludzie jak ty, żarliby trawę i korzonki.
            To osobisre doświadczenia.
            Mam wielu znajomych w KOD i większosc z nich bujała się przy korycie.
            • l_zaraza_l Re: KOD 30.07.16, 16:28
              czekam.na.lewice napisał:

> Mam wielu znajomych w KOD i większosc z nich bujała się przy korycie.

A możesz sprecyzować jakiego rodzaju jest/było to koryto?
    • taniarada Nie wiem o co tu biega? 29.07.16, 18:42
      Czy o alimenciarza z kolczykiem w uchu.Czy o Ernesta ,którego IPN chce udupić na stare lata.Jakoś wszystkim wcześniej Zdzisławski nie przeszkadzał.Czy chodzi o majora Baumana ,który po maturze latał strzelać "polaczkom w potylicę .Sam już nie wiem o co chodzi?
    • czekam.na.lewice Re: KODowcy to są antydemokraci 30.07.16, 08:05
      Wszak demokracja to ponoč wladza ludu.
      • gelati Re: KODowcy to są antydemokraci 30.07.16, 17:00
        czekam.na.lewice napisał:

> Wszak demokracja to ponoč wladza ludu.<

Roma locuta, causa finita.
        POzamiatane:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka