erka-4
06.09.16, 09:58
Mówienie o tym, że nie jest jasne, kto zabił Żydów w Jedwabnem jest dla nas czymś równie bolesnym jak dla Polaków kwestionowanie zbrodni katyńskiej - przekonuje naczelny rabin Polski Michael Schudrich. To oczywiste dla każdego myślącego człowieka
No właśnie oczywiste i każdy wie,że uczynili to Niemcy a kilku Polaków w tym i pomogło,toteż się dziwię dlaczego pan Rabin sprawę Katynia do jedwabnieńskiej porównuje,wszak co by nie mówić,do mordów w Katyniu Ruscy się w końcu przyznali,a do mordu w Jedwabnem oraz innych Niemcy nie mają zamiaru i przy pomocy Żydów Polaków mordami obciążają.
Dziwne porównanie wziął sobie pan Rabin za przykład.
I to jest oczywiste dla każdego myślącego człowieka,Polaka także,chłopa polskiego również.
I jeszcze coś takiego powiedział ten polski Rabin:
Pamiętajmy jednak, że to co się stało podczas wojny to rezultat wolności człowieka. To ludzie mordowali innych ludzi. Robili tak, bo tak chcieli robić w jakimś popartym siłą państwa szaleństwie. Bóg stworzył świat, ale dał człowiekowi wolny wybór. Oczywiście, byli też ci, którzy Żydów ratowali, ci którzy ratowali innych ludzi, ale w tamtym strasznym czasie było ich za mało.
No to ja jego mam zamiar spytać,czy on pamięta,czy wie,kto pierwszy w Europie,e tam w Europie,w Świecie całym stanął przeciwko niemieckiej zbrodniczej nawale,która za cel miała zlikwidować Żydów nie tylko w Polsce,ale na całym Świecie,a z Polaków i innych Słowian miała za zadanie uczynić najniższą ludzka kastę niewolników ( tak na marginesie sprawy ciekaw jestem do jakiej kasty byłby pan Rzepliśki ze swą kastą wówczas zaliczany ) czy pan,panie Michaelu Schudrich,naczelny polski Rabinie zna odpowiedź na to pytanie ?
Czy pan wie,że Polacy stanęli także w Żydów obronie ?
Czy to już nie jest dla pana tak oczywiste ?
Dla mnie jest oczywiste bo słysze jak mówi :
To ludzie mordowali innych ludzi - ale byłoby bardziej oczywiste,gdyby powiedział konkretnie:
- to Niemcy mordowali a niektórzy Polacy im w tym pomagali,a może być i tak,że byli to Niemcy polskojęzyczni,wszak wielu było takich przed wojną,co wcale nie znaczy,że po wojnie zniknęli.
I mógłby też dodać,żeby sprawę dokładnie zgłębić i jedwabieńską stodołę dokładnie przekopać ,kulek poszukać niemieckich i zmierzyć,czy zmieścić się w niej mogło tylu Żydów o których mówili "polscy"komuniści a pan Gross potwierdził w swojej powieści.