mariner4 07.09.16, 13:30 patronite.pl/upload/user/1620/media/1460927297_5713fb414bc49.jpg Duda to żałosny człowiek bez cienia honoru. Fe! M Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
j-k A kim byl Prezydent Moscicki - jak nie figurantem? 07.09.16, 13:39 przeciez wiadomo, ze faktycznie rzadzil Marszalek Pilsudski - tyle, ze Pilsudski mial moze wiecej taktu puszczajac zawsze Profesora Moscickiego przodem i nazywajac go "Pierwszym Obywatelem Rzeczpospolitej" za co Moscicki rewanzowal mu sie okresleniem - "Najwiekszego Polaka" www.fox-sportauspuff.de/pl/store-products.php?pName=bmw-e46-316-318-t322umik-ko324cowy-dwururka-2x76-typ-10-p-14089 Odpowiedz Link Zgłoś
j-k pardon: - tu wlasciwy link: 07.09.16, 13:40 www.polskieradio.pl/39/156/Artykul/682705,Ignacy-Moscicki-prezydent-Pilsudskiego Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: A kim byl Prezydent Moscicki - jak nie figura 07.09.16, 13:47 jak jesteś zainteresowany Mościckim to przenieś się na forum historia Odpowiedz Link Zgłoś
j-k hloopcze, II.RP jestem zainteresowany od 40-tu lat 07.09.16, 14:41 a o Moscickim wspominam dlatego, ze relacje: Moscicki - Pilsudski sa podobne do relacji: Duda - Kaczynski a jak historii Polski nie znasz i nie rozumiesz - to sie douczaj. Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K. Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: hloopcze, II.RP jestem zainteresowany od 40-t 07.09.16, 15:02 Nie znam ich relacji w szczegółach, ale nie przychodzi mi do głowy, by Mościcki mógł sponiewierać urząd tak jak to robi Duda. A Piłsudski w wolnej Polsce nie prowadził działalności agenturalnej na rzecz innego państwa. -- Opozytura to bardzo ładne słowo, bo zawiera i działanie PiS w charakterze ekspozytury - ? Magdolot. Opozyturę wymyślił ukos - ? Miętowe Loczki. Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_bzdury Re: hloopcze, II.RP jestem zainteresowany od 40-t 07.09.16, 15:06 Rzecz oczywista w ogóle nie są "podobne" - są raczej przeciwieństwem. Piłsudski traktował Mościckiego z ostentacyjnym szacunkiem. Zawsze kilka kroków za nim, zawsze w wypowiedziach pełna rewerencja. A tu? Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: hloopcze, II.RP jestem zainteresowany od 40-t 07.09.16, 16:00 A jak Piłsudski i jego leguny traktowali prezydenta Wojciechowskiego,premiera Witosa,gen Sikorskiego,Zagórskiego? A posłów i senatorów posyłał do Berezy Kartuskiej..... Odpowiedz Link Zgłoś
j-k bzdety... 07.09.16, 16:08 Duda ma wiecej do powiedzenia wobec Kaczynskiego - niz Moscicki mial (cokolvkiek) do powiedzenia wobec Pilsudskiego. Kaczynski nie ma Armii - a tylko PiS - ktorego lojalnosc wobec Prezesa tez jest i bedzie wzgledna. ERGO: - Duda szybciej wydostanie sie z rak Prezesa. niz Moscicki z rak Marszalka. J.K. znawca II. RP Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: A kim byl Prezydent Moscicki - jak nie figura 07.09.16, 16:27 Zgadza się, Piłsudski. I dlatego też w tamtych czasach Polska zmierzała w kierunku rzadów autorytarnych. A teraz pan D. pieprzy, że nie ma zagrożenia dla demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: Fakt! 07.09.16, 13:39 A ten drugi cham, tyle, że z wyższej półki kulturowej. Odpowiedz Link Zgłoś