07.09.16, 13:30
patronite.pl/upload/user/1620/media/1460927297_5713fb414bc49.jpg
Duda to żałosny człowiek bez cienia honoru.
Fe!
M
Obserwuj wątek
    • pies_na_czarnych Re: Fakt! 07.09.16, 13:33
      Takich zdjec jest coraz wiecej.
    • j-k A kim byl Prezydent Moscicki - jak nie figurantem? 07.09.16, 13:39
      przeciez wiadomo, ze faktycznie rzadzil Marszalek Pilsudski

- tyle, ze Pilsudski mial moze wiecej taktu puszczajac zawsze Profesora Moscickiego przodem
      i nazywajac go "Pierwszym Obywatelem Rzeczpospolitej" za co Moscicki rewanzowal mu sie okresleniem - "Najwiekszego Polaka"
      www.fox-sportauspuff.de/pl/store-products.php?pName=bmw-e46-316-318-t322umik-ko324cowy-dwururka-2x76-typ-10-p-14089
      • j-k pardon: - tu wlasciwy link: 07.09.16, 13:40
        www.polskieradio.pl/39/156/Artykul/682705,Ignacy-Moscicki-prezydent-Pilsudskiego
      • m.c.hrabia Re: A kim byl Prezydent Moscicki - jak nie figura 07.09.16, 13:47
        jak jesteś zainteresowany Mościckim to przenieś się na forum historia
        • j-k hloopcze, II.RP jestem zainteresowany od 40-tu lat 07.09.16, 14:41
          a o Moscickim wspominam dlatego, ze relacje:

Moscicki - Pilsudski
          sa podobne do relacji:
          Duda - Kaczynski

a jak historii Polski nie znasz i nie rozumiesz - to sie douczaj.
          Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.

• dystans4 Re: hloopcze, II.RP jestem zainteresowany od 40-t 07.09.16, 15:02
            Nie znam ich relacji w szczegółach, ale nie przychodzi mi do głowy, by Mościcki mógł sponiewierać urząd tak jak to robi Duda. A Piłsudski w wolnej Polsce nie prowadził działalności agenturalnej na rzecz innego państwa.

--
            Opozytura to bardzo ładne słowo, bo zawiera i działanie PiS w charakterze ekspozytury - ? Magdolot. Opozyturę wymyślił ukos - ? Miętowe Loczki.
          • pogromca_bzdury Re: hloopcze, II.RP jestem zainteresowany od 40-t 07.09.16, 15:06
            Rzecz oczywista w ogóle nie są "podobne" - są raczej przeciwieństwem.
            Piłsudski traktował Mościckiego z ostentacyjnym szacunkiem. Zawsze kilka kroków za nim, zawsze w wypowiedziach pełna rewerencja.
            A tu?
            • zoil44elwer Re: hloopcze, II.RP jestem zainteresowany od 40-t 07.09.16, 16:00
              A jak Piłsudski i jego leguny traktowali prezydenta Wojciechowskiego,premiera Witosa,gen Sikorskiego,Zagórskiego? A posłów i senatorów posyłał do Berezy Kartuskiej.....
              • j-k bzdety... 07.09.16, 16:08
                Duda ma wiecej do powiedzenia wobec Kaczynskiego

- niz Moscicki mial (cokolvkiek) do powiedzenia wobec Pilsudskiego.

Kaczynski nie ma Armii - a tylko PiS - ktorego lojalnosc wobec Prezesa tez jest i bedzie wzgledna.

ERGO: - Duda szybciej wydostanie sie z rak Prezesa. niz Moscicki z rak Marszalka.

J.K.
                znawca II. RP
      • sverir Re: A kim byl Prezydent Moscicki - jak nie figura 07.09.16, 16:27
        Zgadza się, Piłsudski. I dlatego też w tamtych czasach Polska zmierzała w kierunku rzadów autorytarnych. A teraz pan D. pieprzy, że nie ma zagrożenia dla demokracji.
    • zapijaczony_ryj Re: Fakt! 07.09.16, 13:39
      A ten drugi cham, tyle, że z wyższej półki kulturowej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka