Dodaj do ulubionych

Moze kogos zainteresuja zasady Sun Zi, ktore

01.10.16, 16:38
stosowane sa przez opozycje i ich przyjaciol w Europie wobec Polski.

1. Dyskredytujcie wszystko, co dobre w kraju przeciwnika.
2. Wciągajcie przedstawicieli warstw rządzących przeciwnika w przestępcze przedsięwzięcia.
3. Podrywajcie ich dobre imię i w odpowiednim momencie rzućcie ich na pastwę pogardy rodaków.
4. Korzystajcie ze współpracy istot najpodlejszych i najbardziej odrażających.
5. Dezorganizujcie wszelkimi sposobami działalność rządu przeciwnika.
6. Zasiewajcie waśnie i niezgodę między obywatelami wrogiego kraju.
7. Buntujcie młodych przeciwko starym.
8. Ośmieszajcie tradycje waszych przeciwników.
9. Wszelkimi siłami wprowadzajcie zamieszanie na zapleczu w zaopatrzeniu i wśród wojsk wroga.
10. Osłabiajcie wolę walki nieprzyjacielskich żołnierzy za pomocą zmysłowej muzyki i piosenek.
11. Podeślijcie im nierządnice, żeby dokończyły dzieła zniszczenia.
12. Nie szczędźcie obietnic i podarunków, żeby zdobyć wiadomości. Nie żałujcie pieniedzy, bo pieniądz w ten sposób wydany, zwróci się stokrotnie.
13. Wprowadzajcie wszędzie swoich szpiegów.
Obserwuj wątek
    • mara571 Piotr Semka chyba dobrze zna te zasady 01.10.16, 16:41
      odnalazlam po dlugich poszukiwaniach w necie reportaz przyszlego szefa TVP Krzysztofa Skowronskiego z 24 maja 2015 nagrany w czasie oczekiwania na ogloszenie wynikow wyborow.
      Proroctwo Semki sie zisciclo:
      od 1:10.
    • sverir Re: Moze kogos zainteresuja zasady Sun Zi, ktore 01.10.16, 16:43
      "stosowane sa przez opozycje(...)"

Fakt, mamy jakieś takie opozycje, że zawsze zachowują się tak samo.
      • mara571 ja nie mam problemow z pamiecia 01.10.16, 17:09
        i jakos nie potrafie sobie przypomniec, zeby PiS i SLD organizowaly pare razy w miesiacu demonstracje, przywolywaly na pomoc Parlament Europejski i Komisje Europejska. Oglaszaly, ze sa totalna opozycja.
        Jedyne wielkie manifestacje byly zwiazane z TV Trwam i jej miejscem na multipleksie.
        • sverir Re: ja nie mam problemow z pamiecia 01.10.16, 17:47
          Posiłkując się rozumowaniem pana prezydenta - jeżeli nie manifestowali, to widocznie nie mieli powodu. Chociaż ja pamiętam protesty NSZZ "Solidarność", robotniczej przybudówki obecnej władzy. Ale nie chodzi tu o protesty, tylko o tę radośc, którą każda opozycja okazuje za każdym razem, gdy państwo pod sterami aktualnej ekipy ma problem.

Nie jest tak? Nie strzelały u was korki od szampana, jak rósł deficyt albo Komisja Europejska kazała stoczniom oddawać otrzymaną pomoc?
      • mara571 niekoniecznie 02.10.16, 06:48
        nie znam kraju w Europie, w ktorym dziala "totalna opozycja". W Polsce gra toczy sie o najwyzsza stawke: wyeliminowanie lub zepchniecie na margines dotychczasowych elit, ktore otrzymaly dzieki umowom okraglego stolu spore przywileje.
        Jak to wygadalo opowiedziala K. Janda Piasekiemu w Radio Zet:

"Nie przypuszczałam, że jeszcze kiedykolwiek w życiu będę musiała z tego mojego cudownego, wygodnego, i bardzo takiego wygodnego w sensie artystycznym, takiego szczęśliwego życia wyjść żeby krzyczeć i protestować, dlatego że zawsze, od tego momentu zmiany wydawało mi się, że ten naród, już niech sobie zdecyduje, jak chce, i nagle niby naród zdecydował, a ja mówię no nie, ale ja się nie zgadzam. Ale ja po prostu się nie zgadzam, cierpię, nie podoba mi się to, nie czuję się wolna, czuję się zagrożona, nie zgadzam się z wieloma decyzjami, po prostu, nie myślałam, że dożyję jeszcze… Starzy aktorzy w naszym teatrze, tacy starzy, starsi niż ja, bo ja mam 63 lata, jestem już na emeryturze, więc jakby teoretycznie powinnam powiedzieć, a, bujajcie się, ja jadę do lasu, już będę odpoczywać, ale starzy aktorzy mówią tak: Krysiu, tylko czy ja dożyję, wszyscy się boją, czy dożyją jeszcze takiego uśmiechu beztroski. "

www.radiozet.pl/Radio/Programy/Gosc-Radia-ZET/Artykuly/Gosc-Radia-ZET.-Krystyna-Janda-u-Konrada-Piaseckiego.-28.09.2016-r.-00029062
        • sverir Re: niekoniecznie 02.10.16, 13:32
          Świadomie lub nieświadomie siejesz propagandę. Spójrz na tych, co protestują w różnych sprawach - może i motorem napędowym są ugrupowania i stowarzyszenia polityczne, ale ludzi nikt do tych protestów nie zmusza. Gdy górnicy czy nauczyciele strajkowali za PO, to też z namaszczenia PiS to czynili?
          • mara571 pomieszanie z poplataniem 02.10.16, 16:31
            grupy zawodowe protestuja najczesciej z powodu plac. Namaszczenia partii politycznej nie potrzebuja/potrzebowali. Mogli uzyskac poparcie jakiejs partii politycznych, a to juz inna para kaloszy.
            Partie polityczne przylaczyly sie do ruchu spolecznego KOD , co bylo widac na manifestacjach, trybunach i nawet po kasie. W koncu to PO oplacilo przyjazd kodowiczow z calej Polski, a G. Schetyna stal na trybunie z drugim rzedzie. Sytuacja w Polsce jest dosc specyficzna i wynika z gwaltownej zmiany wladzy: PiS ma bezwzgledna wiekszosc w Sejmie, prezydenta i program przebudowy panstwa. Przebudowy, ktora ma wyeliminowac dotychczasowe elity lub ograniczyc ich wplywy. Powyzej cytuje wypowiedz K. Jandy, ktora swietna ilustracja stanu ducha przegranych.
            • sverir Re: pomieszanie z poplataniem 02.10.16, 18:18
              A związkowcy przywozili się ze składek członkowskich? Tych, których nie płacą, bo nie mają kasy? Ech, mam okazję zderzyć się z rzeczywistością PRL, z lat 50-tych. Oto partia mówi, że aktyw robotniczy wspiera władzę, a protestują wichrzyciele inspirowani przez odchylenia prawicowo-nacjonalistyczne. Tylko tym razem rządzą rzekomi antykomuniści, konserwatyści, a protestującym zarzucają odchylenia komunistyczne. Oby tak dalej - prorokowałem wam co najmniej 2 kadencje, ale w ten sposób będziecie mieli szczęście, jeśli dotrwacie do końca tej jednej.
    • pies_na_czarnych Re: Moze kogos zainteresuja zasady Sun Zi, ktore 01.10.16, 16:44
      Pis spelnil wszystkie punkty. :(
    • wagonetka Re: Moze kogos zainteresuja zasady Sun Zi, ktore 01.10.16, 16:46
      "Korzystajcie ze współpracy istot najpodlejszych i najbardziej odrażających."

dla mnie to by były szczury, trzeba się przyglądać, czy ich populacja nie wzrosła, bo może opozycja je jakoś rozmnaża?
      • yoma Re: Moze kogos zainteresuja zasady Sun Zi, ktore 01.10.16, 17:30
        Jeden mój kumpel ma białego szczurka...
      • nazimno Re: Moze kogos zainteresuja zasady Sun Zi, ktore 01.10.16, 18:14
        Poslugujesz sie retoryka niemieckiej
        nazistowskiej propagandy ( szczury),
        ktora hanibnie atakowala pewna grupe etniczna, co w konsekwencji
        przyniosko zbrodnie holokaustu.

Brak edukacji czy cynizm?
        • mara571 cynizm 02.10.16, 13:02
          wielu bardzo dobrze wyksztalconych jest cynikami.
          nazimno napisał:

> Poslugujesz sie retoryka niemieckiej
          > nazistowskiej propagandy ( szczury),
          > ktora hanibnie atakowala pewna grupe etniczna, co w konsekwencji
          > przyniosko zbrodnie holokaustu.
          >
          > Brak edukacji czy cynizm?
      • buldog2 Re: Moze kogos zainteresuja zasady Sun Zi, ktore 02.10.16, 11:09
        Tak, jak najbardziej.
        Szczury stosowane przez PiS w pokoju 101, powszechnie znana relacja o tym, co PiS robił z Winstonem Smithem. Ta cecha trwa w działalności PiS, nieprzerwanie od niemal wieku (po prostu brak relacji o tym, co było wcześniej).

--
        Sztandar PiS dumnie powiewa - xyz_xyz1.
        • nazimno Re: Moze kogos zainteresuja zasady Sun Zi, ktore 02.10.16, 11:25
          Niedawno temu mariner byl laskaw
          uzyc slowa "robactwo", stad mozna przyjac, ze znajomosc terminologii
          takiej debaty nie jest przypadkowa.
          I Ty, buldog2, dobrze o tym wiedzac,
          starasz sie te metody rozmywac,
          dla zlagodzenia ostrosci "razgawora".
    • szwampuch58 Re: Zasady ciu-pa-gi lepsze... 01.10.16, 16:49
      ... na te kacze talatajstwo,to pewne!
    • xystos Re: Moze kogos zainteresuja zasady Sun Zi, ktore 01.10.16, 16:49
      jest pewien naród który praktykuje
      te zasady od tysiącleci,na wszystkich.
      • matigrypl Re: Moze kogos zainteresuja zasady Sun Zi, ktore 01.10.16, 18:03
        Są pewne granice i opozycja jeżeli chce być poważna to nie może ich przekraczać. Do nich na pewno należą; nie kablowanie. nie wzwyanie bratniej pomocy, nie ogłaszanie wojny totalnej i nie permanentne krytykowanie wszystkiego. Przekraczając te granice dodatkowo naraża się na śmieszność a jak wiadomo my Polacy ludzi śmiesznych zawsze olewamy i wystawiamy na ostracyzm.
        • x2468 Re: Moze kogos zainteresuja zasady Sun Zi, ktore 02.10.16, 10:57
          Ty tak poważnie o was Polakach którzy którzy ludzi śmiesznych? Żyjesz gdzieś na antypodach? Ja tam widzę coraz więcej pomników jednego z śmiesznych braci więc trudno mówić o ostracyzmie.
          • buldog2 Re: Moze kogos zainteresuja zasady Sun Zi, ktore 02.10.16, 18:51
            Kiedy to wcale nie jest śmieszne. Śmieszne to było, dopóki na zlecenie przełożonych JARa i Antoniego nie zlikwidowano i nie zdyskredytowano polskiego wywiadu, dopóki nie ginęli ludzie. Dopóki nie przekazywano GRU tajemnic NATO, dopóki wskutek chorej żądzy władzy nie doprowadzono do katastrofy, dopóki tej katastrofy ohydnie nie wykorzystywano, żeby "po trupach do władzy".
            Itd.
    • religijnych.uczuc.obraza Re: Moze kogos zainteresuja zasady Sun Zi, ktore 02.10.16, 10:43
      Wypisz wymaluj działania PiS id roku 2008.
      • buldog2 Re: Moze kogos zainteresuja zasady Sun Zi, ktore 02.10.16, 11:28
        Nieprawda. Dzięki nim, oraz poparciu z piekieł Zwolennicy Kłamstwa zdobyli władzę w 2005, wcześniej w 1945, a i to nie był pierwszy raz.
    • buldog2 Re: Moze kogos zainteresuja zasady Sun Zi, ktore 02.10.16, 11:26
      Bardzo trafna uwaga, znakomicie oPiSuje wrogą działalność jaczejki agenta JARa.
      Pierwszy sygnał do ataku dał w czasie czarnej mszy Ojciec Dyrektor (zatopić!), ale to tylko ostatnio, bo aktywność PiS trwa od pokoleń, a w szerszym ujęciu - od początku istnienia świata i dopiero kiedy ten świat przeminie, ustanie działalność PiS.

W szczegóły... niech wchodzą agent JAR z Antonim i duchem prowadzącym Sauronem, który wstąpił na tę ziemię pod Toruniem, gdzie za pieniądze podatników zrobiono mu wygodną głęboką dziurę w ziemi.

--
      • matigrypl Re: Moze kogos zainteresuja zasady Sun Zi, ktore 02.10.16, 12:36
        Możecie sobie w tym peło żyć słodkimi złudzeniami ale kiedyś się obudzicie z ręką w nocniku bo takie są prawa rządzące tym światem!
        • buldog2 Re: Moze kogos zainteresuja zasady Sun Zi, ktore 02.10.16, 12:51
          Kiedy ani jesteśmy z PO, ani żyjemy w świecie złudzeń: PiS był, jest i będzie. Od początku istnienia świata, a sam JAR należy do orszaku Księcia tego świata.

--
    • mariner4 Re: Moze kogos zainteresuja zasady Sun Zi, ktore 02.10.16, 14:07
      Mania prześladowca to jedna z cech paranoika.
      M,
      • nazimno Re: Moze kogos zainteresuja zasady Sun Zi, ktore 02.10.16, 14:22
        Zainteresuj sie rowniez soba
        na tle tematyki wlasnych wypowiedzi.
    • pogromca_bzdury Re: Moze kogos zainteresuja zasady Sun Zi, ktore 02.10.16, 14:13
      Dokładny opis działań zleconych PiSowi w ramach wojny hybrydowej...
    • taniarada Dokładnie to co Tusk mówił 02.10.16, 14:28
      W swoich expose.Czyli jak rudy oszust oszukiwał ludzi.
      • buldog2 Re: Dokładnie to co Tusk mówił 05.10.16, 10:07
        Z wPiSów daje się wydobyć jakąś informację. Np. o tym, że za spacje po kropce Putin nie płaci...
        • belphegor-pisu Re: Dokładnie to co Tusk mówił 05.10.16, 10:11
          !!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka