Dodaj do ulubionych

generał Głąb

07.10.16, 08:29
"- Polecam, aby podstawowym źródłem informacji pozyskiwanych z mediów w codziennej działalności służbowej były programy telewizji publicznej, w szczególności TVP Info". Taki rozkaz o sygnaturze 15871/16 wysłał 26 września do wszystkich jednostek Garnizonu Warszawa jego dowódca, gen. brygady Robert Głąb."
wyborcza.pl/1,75398,20801925,sylwetka-general-robert-glab-rozkaz-na-tvp-info-patrz.html
a jak żołnierze będą pozyskiwać skądinąd to co wtedy z nimi będzie? :-)
Obserwuj wątek
    • czan-dra Re: generał Głąb 07.10.16, 08:37
      Nazwisko zobowiązuje.
      • szwampuch58 Re: generał Głąb 07.10.16, 10:33
        poznali sie dwa "Głąby" w Smolensku
      • psychcio Re: generał Głąb 07.10.16, 12:02
        Trafność 100%
    • adam.eu Re: generał Głąb 07.10.16, 08:39
      A to mają finansować wszyscy Polacy z abonamentu.
      • wsk175 TVP telawizją dla głąbów! 07.10.16, 10:40
        I się wydało.
    • pies_na_czarnych Re: generał Głąb 07.10.16, 10:47
      TVP jedynym zrodlem informacji wywiadu wojskowego.
    • czekam.na.lewice Re: generał Głąb 07.10.16, 11:10
      Jak w starych czasach. w PRL, gdy byłem w wojsku. Wtedy dziennik Telewizyjny również był obowiązkowy :)
      Tendencja jest wyrażna a skojarzenie oczywiste.
    • witek.bis Re: generał Głąb 07.10.16, 11:22
      Jakie ładne nawiązanie do tradycji II RP... Za Komendanta był Dąb-Biernacki, a za Prezesa jest Głąb-Pisiacki.
      • zoro_wieczorowo_poro Re: generał Głąb 07.10.16, 12:09
        witek przestań bo nie wyrabiam :D
    • dr.krisk Re: generał Głąb 07.10.16, 11:50
      Skąd oni tych głąbów biorą? Z poboru...
      • czekam.na.lewice Re: generał Głąb 07.10.16, 11:54
        dr.krisk napisał:

> Skąd oni tych głąbów biorą? Z poboru...
        przecież to generał wychowany w III RP. To pytanie jest do wszystkich ekip III RP.
      • wagonetka Re: generał Głąb 07.10.16, 11:56
        jak to skąd? z rekomendacji Macierewicza
        • czekam.na.lewice Re: generał Głąb 07.10.16, 11:59
          wagonetka napisał(a):

> jak to skąd? z rekomendacji Macierewicza
          To prawda ale kształtował się przez okres całej III RP:
          " jest absolwentem Wyższej Szkoły Oficerskiej Wojsk Obrony Przeciwlotniczej w Koszalinie oraz studiów magisterskich na Uniwersytecie Warszawskim. Kwalifikacje zawodowe doskonalił między innymi podczas Kursu Taktyczno - Operacyjnego w Akademii Obrony Narodowej, specjalistycznych kursów wojskowych w szkole NATO w Oberammergau (RFN), w Rydze (Łotwa), gdzie ukończył kurs planowania operacyjnego oraz w Lyon - CASPOA (Francja). W 2009 roku ukończył Studia Operacyjno – Strategiczne w Akademii Połączonych Dowództw i Sztabów w Shrivenham w Wielkiej Brytanii, a w 2010 studia obronne na King’s College London.

• wagonetka Re: generał Głąb 07.10.16, 12:02
            przecież nikt nie wypowiada się o jego kwalifikacjach zawodowych, czyt. wojskowych
            • czekam.na.lewice Re: generał Głąb 07.10.16, 12:10
              wagonetka napisał(a):

> przecież nikt nie wypowiada się o jego kwalifikacjach zawodowych, czyt. wojskow
              > ych
              >
              Zgoda. Ja też nie ale wypowiadam się na temat w jakich to środowiskach zdobywał inne niż wojskowe ostrogi.
              • wagonetka Re: generał Głąb 07.10.16, 12:12
                w jakich środowiskach?
    • erka-4 wojsko działa na podstawie rozkazów... 07.10.16, 12:04
      ...więc w czym tkwi problem ?
      Chyba nie służyłeś w wojsku, no to możesz mieć problem,ja go nie widzę.
      • wagonetka tak, Głąb dostał rozkaz od szefa MON 07.10.16, 12:08
        erka-4 napisał:

aby żołnierze czerpali wiedzę tylko z tvp info

ja nie widzę problemu, bo to już było w czasach słusznie minionych i sie nie sprawdziło
        • erka-4 jest prawdziwa demokracja... 07.10.16, 12:29
          wagonetka napisał(a):

ja nie widzę problemu, bo to już było w czasach słusznie minionych i sie nie sprawdziło

...dzisiaj,tamci niegdyś myśleli,że nigdy władzy nie utracą,a obecna władza ma pełną świadomość tego,że wcześniej lub później władzę będzie oddać zmuszoną,ale póki co władza ma władzę po to,żeby z niej korzystać.
          • wagonetka wtedy też była 07.10.16, 12:35
            przynajmniej tak mówiła władza i jej zwolennicy

ale róbta tak dalej, mnie to sie podoba, proszę o więcej zwyczajów wprost z PRL-u, może znów będziemy najśmieszniejszym barakiem :-)
          • erte2 Re: jest prawdziwa demokracja... 07.10.16, 19:23
            erka-4 napisał:
            a obecna władza ma pełną świadomość tego,że wcześniej lub później władzę będzie oddać zmuszoną,ale póki co władza ma władzę po to,żeby z niej korzystać.

Dobry człowieku, wc demokratycznym państwie prawnym władzy nie zdobywa się po to żeby z niej korzystać. Polska to nie jest Korea Północna ani inna "bananowa republika" w której władza to są przywileje, kasa i absolutna samowola.
            I w związku z tym władza nie ma prawa narzucać nikomu "jedynie słusznych" poglądów, nie ma prawa ingerować w czyjekolwiek prawo do informacji, wiedzy czy żądać posłuszeństwa w tych sprawach. A pod szczególną ochroną powinno być wojsko, gdyż ma ono słuzyć Polsce i jej wszystkim obywatelom a nie jakiejś partii, grupie czy koterii.
    • zapijaczony_ryj Kiedyś znałem gościa o nazwisku Burak... 07.10.16, 12:07
      i miał facjatę fioletową jak prof, Melex
      • czekam.na.lewice Re: Kiedyś znałem gościa o nazwisku Burak... 07.10.16, 12:11
        zapijaczony_ryj napisał:

> i miał facjatę fioletową jak prof, Melex
        No i teraz pośmiej się prostaczku z nazwiska.
        • x2468 Re: Kiedyś znałem gościa o nazwisku Burak... 07.10.16, 13:45
          A ty i twoi pobratymcy napiszcie coś o Makreli, Bufetowej, Musze Plujce, Tuske, Komoruskim, Bólu,
          • czekam.na.lewice Re: Kiedyś znałem gościa o nazwisku Burak... 07.10.16, 18:35
            x2468 napisał:

> A ty i twoi pobratymcy napiszcie coś o Makreli, Bufetowej, Musze Plujce, Tuske,
            > Komoruskim, Bólu,
            JA nie używam takich określeń a na KomoRUSkiego reagowałem wobec pisowskich trolli. Tak więc dołóż jakiś minimalnych starań w swojej zapewne niskopłatnej pracy na tym forum i nie kompromituj się
    • m.c.hrabia Re: generał Głąb 07.10.16, 12:51
      nazwisko zobowiązuje.
      • horpyna4 Re: generał Głąb 07.10.16, 12:59
        Nomen omen...
        • wsk175 Re: generał Głąb 07.10.16, 14:29
          Rzadko kiedy nazwisko tak pasuje do charakteru.
          Jaro powinien też na takie zmienić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka