Dodaj do ulubionych

Odbiorą koncesję TVN i zamkną GW?

02.11.16, 04:02
Najpierw partia Jarosława Kaczyńskiego przejęła publiczne media w Polsce i uczyniła z nich główny przekaźnik swojej prawicowej wizji świata. Teraz zagrożone są niezależne stacje telewizyjne.

TVN i TVN24 to zaraz obok "Gazety Wyborczej" najwięksi medialni wrogowie PiS — powszechnie wiadomo, że są to podmioty nieprzychylne Kaczyńskiemu i jego poplecznikom. Wśród elektoratu PiS postrzegane są jako propagandowe narzędzia liberałów, wrogich Polsce sił, komunistów, masonów oraz rosyjsko-niemieckiego kondominium. To nie żart. Takie tezy wysuwają zwolennicy PiS, a nawet niektórzy posłowie. Nie od dziś wiadomo, że stacja TVN jest przez partię rządzącą znienawidzona. Zorganizowano więc oddolną akcję, która ma na celu odebranie stacji koncesji na nadawanie. Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji (KRRiT) została zalana petycjami o zlikwidowanie TVN i TVN24. Do tej pory przyszło ich już 5,5 tysiąca. Wszystkie mają taką samą treść: "Zwracam się do KRRiT o odebranie koncesji telewizyjnej stacji informacyjnej TVN24 jak również stacji TVN. (…) Wiele niewygodnych dla poprzedniej ekipy rządzącej a obecnej opozycji faktów i zdarzeń jest przemilczanych. Najgorszym jest jednak zjawisko szczucia przeciw sobie grup Polaków, które — wobec wyzwań stojących przed współczesną Europą — rozbija naszą narodową jedność". Ian Dworak, były szef KRRiT, twierdzi, że wysyłkie petycji — to zorganizowana akcja inspirowana przez środowiska prawicowe, które liczą na to, że PiS spełni ich prośby. Jednak pytani o to przez dziennikarzy "Gazety Wyborczej" posłowie PiS zaprzeczają — nie wydaje im się, aby Jarosław Kaczyński się na to zgodził, a na pewno nie teraz. Jednak pomysł odebrania koncesji TVN-owi ma jedną naprawdę gorącą zwolenniczkę: to posłanka Krystyna Pawłowicz. Ona uważa to działanie za jak najbardziej realne i możliwe do przeprowadzenia w najbliższej przyszłości. Posłanka PiS przekonuje, że stacjom można odebrać koncesję w świetle prawa, na podstawie ustawy o radiofonii i telewizji. — Audycje lub inne przekazy nie mogą propagować działań sprzecznych z prawem, z polską racją stanu oraz postaw i poglądów społecznych z moralnością i dobrem społecznym, w szczególności nie mogą zawierać treści nawołujących do nienawiści — przekonuje Krystyna Pawłowicz. To niejeden pomysł PiS na walkę z medialnymi wrogami, o którym słyszymy w ostatnim czasie. Przez polski internet niedawno przetoczyła się fala spekulacji co do potrzeby "odgermanizowania" polskich mediów. Posłowie PiS mówili o tym już przy wprowadzaniu tzw. małej ustawy medialnej. Zapowiadali, że w Polsce legalnie powinny nadawać media ojczyste, nie te finansowane z niemieckich pieniędzy. Mieli na myśli przede wszystkim koncern Axel Springer. Teraz na celowniku jest — o dziwo — "amerykański" TVN. Julia Baranowska, polska publicystka, Warszawa Poglądy autorki mogą być niezgodne ze stanowiskiem redakcji.

Czytaj więcej: pl.sputniknews.com/polska/201611014165956-PiS-chce-odebrac-koncesje-stacjom-TVN-i-TVN24-Julia-Baranowska/
Obserwuj wątek
    • kfugktru23 Re: Odbiorą koncesję TVN i zamkną GW? 02.11.16, 05:06
      Możecie zrobić wszystko. Ale i tak nie spowoduje to że będę oglądał waszą TVP. Ani czytał waszych gazet. Będę tylko łaknął zemsty. I tym bardziej będę głosował na Petru. Albo kogoś kto obieca mi tą polityczną zemstę.
      • mazala1 Re: Odbiorą koncesję TVN i zamkną GW? 02.11.16, 05:15
        kfugktru23 napisał:

> Możecie zrobić wszystko. Ale i tak nie spowoduje to że będę oglądał waszą TVP.
        > Ani czytał waszych gazet. Będę tylko łaknął zemsty. I tym bardziej będę głosowa
        > ł na Petru. Albo kogoś kto obieca mi tą polityczną zemstę.

Brawo!
        oto właściwa postawa wychowanka Misjonarza.
        • mariner4 Re: Odbiorą koncesję TVN i zamkną GW? 02.11.16, 06:58
          Teraz to zamach na TVN dotyczy Amerykanów. Teraz już wiesz dlaczego im TVN sprzedano?
          M.
      • czekam.na.lewice Re: Odbiorą koncesję TVN i zamkną GW? 02.11.16, 05:43
        kfugktru23 napisał:

> Możecie zrobić wszystko. Ale i tak nie spowoduje to że będę oglądał waszą TVP.
        > Ani czytał waszych gazet. Będę tylko łaknął zemsty. I tym bardziej będę głosowa
        Ten wątek i wPiS jest charakterystyczny dla świrów z PiS. Nie mają argumentów to chcą zamykać stacje TV i dzienniki. Świrem nie ma co się przejmować. Jego miejsce jest w psychiatryku a nie w debacie o polityce i państwie.
        • mara571 dajesz sie nabrac na materialy pochodzace z rosyjs 02.11.16, 06:02
          kiej tuby propagandowej?
          • czekam.na.lewice Re: dajesz sie nabrac na materialy pochodzace z r 02.11.16, 06:07
            mara571 napisała:

> kiej tuby propagandowej?
            >
            Nie pisałbym tego gdyby popierający PiS zdystansowali się od treści tego wPiSu. Czynnie w tym wątku. Brak reakcji wskazuje na cichą akceptację.
          • yoma Re: dajesz sie nabrac na materialy pochodzace z r 02.11.16, 07:24
            Powiedziała mara, mistral za dolara :)
          • buldog2 Re: dajesz sie nabrac na materialy pochodzace z r 02.11.16, 09:55
            Są bardziej wiarygodne, niż TVPutina, bo podają przekaz bezpośrednio z Centrali PiS w Moskwie.
            A w Polsce też, posłanka PiS, chyba Pawłowicz (pewności nie mam, bo mi się mylą - Pawłowicz, Sobecka, Kempa itd.) mówiła, że popiera ideę zamknięcia TVN.
          • soviethombre Przecież to nie jest tekst z GW! 02.11.16, 10:08
            Poszaleliście! :)
          • snajper55 Re: dajesz sie nabrac na materialy pochodzace z r 02.11.16, 15:16
            mara571 napisała:

> kiej tuby propagandowej?

Nie, maro, na twoje wpisy nikt się nie nabiera.

S.
        • matigrypl Re: Odbiorą koncesję TVN i zamkną GW? 02.11.16, 06:09
          Takie stacje jak tvn mają strategię istnienia stawiającą nacisk na ścisłą współpracę z aktualnym rządem. Jeśli tego zabraknie to dotacje i zamówienia znikną a tym samym ucierpią finanse i bez pomocy skąd inąd upadną! Coś mi się wydaje że polsat zaczyna to kumać i może się uratować. Pis nie musi niczego zabierać. Załatwi to za niego czas.
          • czekam.na.lewice Re: Odbiorą koncesję TVN i zamkną GW? 02.11.16, 06:11
            matigrypl napisał(a):

> Takie stacje jak tvn mają strategię istnienia stawiającą nacisk na ścisłą współ
            > pracę z aktualnym rządem. Jeśli tego zabraknie to dotacje i zamówienia znikną a
            > tym samym ucierpią finanse i bez pomocy skąd inąd upadną! Coś mi się wydaje że
            > polsat zaczyna to kumać i może się uratować. Pis nie musi niczego zabierać. Za
            > łatwi to za niego czas.
            Jednak z Twojej wypowiedzi wynika, że jak wytrzymają , te stacje, finansowo to PiS będzie musiał.
      • adam.eu Re: Odbiorą koncesję TVN i zamkną GW? 02.11.16, 07:04
        kfugktru23 napisał:

Pamiętam rok chyba 1979, starszy kolega z pracy brał do ręki "Trybunę Ludu" i mówił:
        "Trzeba poznać wroga, aby z nim walczyć"
    • erka-4 musi być kompletnym idiotą ten... 02.11.16, 06:56
      ...który twierdzi,że pan prezes Kaczyński jest takim idiotą,który wraz ze swą partią zamorduje GW lub tefałen i im POdobne.
      Wystarczy poczekać,same umrą śmiercią głodową,bo jak długo można żyć na zagranicznej kroplówce,ona się w końcu skończy.
      • czekam.na.lewice Re: musi być kompletnym idiotą ten... 02.11.16, 07:00
        erka-4 napisał:

> ...który twierdzi,że pan prezes Kaczyński jest takim idiotą,który wraz ze swą p
        > artią zamorduje GW lub tefałen i im POdobne.
        > Wystarczy poczekać,same umrą śmiercią głodową,bo jak długo można żyć na zagrani
        > cznej kroplówce,ona się w końcu skończy.
        Jest jeszcze wolny rynek reklam. Dadzą na pewno radę.
        Gazeta musi się redukować i zacząć myśleć o kosztach. TVN już dawno o tym myśli ponieważ ma doświadczonego inwestora a wcześniej pozyskał doświadczonego Kostrzewę.
        • erka-4 reklamy są dla idiotów... 02.11.16, 07:19
          czekam.na.lewice napisał:

> erka-4 napisał:
          >
          > > ...który twierdzi,że pan prezes Kaczyński jest takim idiotą,który wraz ze
          > swą p
          > > artią zamorduje GW lub tefałen i im POdobne.
          > > Wystarczy poczekać,same umrą śmiercią głodową,bo jak długo można żyć na z
          > agrani
          > > cznej kroplówce,ona się w końcu skończy.
          > Jest jeszcze wolny rynek reklam. Dadzą na pewno radę.
          > Gazeta musi się redukować i zacząć myśleć o kosztach. TVN już dawno o tym myśli
          > ponieważ ma doświadczonego inwestora a wcześniej pozyskał doświadczonego Kostr
          > zewę.

- w tym sęk,że Polak nie cierpi reklam,przynajmniej ja tak sądzę,kiedy się reklama włącza,program na inny przełączam.
          • czekam.na.lewice Re: reklamy są dla idiotów... 02.11.16, 07:22
            erka-4 napisał:

>
            > - w tym sęk,że Polak nie cierpi reklam,przynajmniej ja tak sądzę,kiedy się rekl
            > ama włącza,program na inny przełączam.
            Dobre :) Zakazać reklam ! Zlikwidować wolny rynek reklam telewizyjnych :)

• erka-4 Re: reklamy są dla idiotów... 02.11.16, 07:39

Dobre :) Zakazać reklam ! Zlikwidować wolny rynek reklam telewizyjnych :)

- ja coś takiego powiedzaiłem ??? nie przypominam sobie.
              Niechaj sobie lecą,a idioci niechaj je oglądają.

• czekam.na.lewice Re: reklamy są dla idiotów... 02.11.16, 07:41
                erka-4 napisał:

> czekam.na.lewice napisał:
                >
                > Dobre :) Zakazać reklam ! Zlikwidować wolny rynek reklam telewizyjnych :)

>
                > - ja coś takiego powiedzaiłem ??? nie przypominam sobie.
                Nie , nie powiedziałaś dosłownie czegoś takiego.
                > Niechaj sobie lecą,a idioci niechaj je oglądają.
                Dlaczego nazywasz idiotami tych ludzi ?
                • erka-4 idiotą jest ten... 02.11.16, 10:15
                  Dlaczego nazywasz idiotami tych ludzi ?

...kto czyni zakupy pod wpływem reklamy.
                  Ja ich nie oglądam,potrzebuję zrobić zakupy kupuję to co potrzebuję.
                  Podczas zakupów też należy myśleć,bo to prawie jak wybory.

Polacy potrzebowali 500+ a więc wybrali co potrzebowali i mi nie mów,że to była reklama skoro to była obiecanka.
                  Czasami się spełniają jak chyba zauważyłeś.
                  • czekam.na.lewice Re: idiotą jest ten... 02.11.16, 11:17
                    erka-4 napisał:

> Dlaczego nazywasz idiotami tych ludzi ?
                    >
                    > ...kto czyni zakupy pod wpływem reklamy.
                    > Ja ich nie oglądam,potrzebuję zrobić zakupy kupuję to co potrzebuję.
                    > Podczas zakupów też należy myśleć,bo to prawie jak wybory.
                    >
                    > Polacy potrzebowali 500+ a więc wybrali co potrzebowali i mi nie mów,że to była
                    > reklama skoro to była obiecanka.
                    > Czasami się spełniają jak chyba zauważyłeś.
                    Klasyczny ..... Chrześcijanin z Ciebie 😡
                    • erka-4 czort wie o co tu w końcu chodzi... 02.11.16, 14:48

Klasyczny ..... Chrześcijanin z Ciebie

-hmmm,a ja słyszałem,że to komuniści dawali wedle potrzeby.
                      • czekam.na.lewice Re: czort wie o co tu w końcu chodzi... 02.11.16, 14:57
                        erka-4 napisał:

>
                        > Klasyczny ..... Chrześcijanin z Ciebie

>
                        > -hmmm,a ja słyszałem,że to komuniści dawali wedle potrzeby.
                        Nie o to chodziło ale o to jak nazywasz ludzi o innych poglądach.
                        • jureek Re: czort wie o co tu w końcu chodzi... 02.11.16, 17:41

> Nie o to chodziło ale o to jak nazywasz ludzi o innych poglądach.

Mógłbyś napisać wprost, jakie poglądy mają ludzie, których Twój przedmówca miał jakoś niewłaściwie nazwać? Bo jak też, podobnie jak erka, nie wiem, o co Ci chodzi.

• czekam.na.lewice Re: czort wie o co tu w końcu chodzi... 03.11.16, 07:52
                            jureek napisał:

>
                            > > Nie o to chodziło ale o to jak nazywasz ludzi o innych poglądach.
                            >
                            > Mógłbyś napisać wprost, jakie poglądy mają ludzie, których Twój przedmówca miał
                            > jakoś niewłaściwie nazwać? Bo jak też, podobnie jak erka, nie wiem, o co Ci ch
                            > odzi.
                            >
                            Nie ma to znaczenia. Jakie nie mają , nie zaslugują na takie określenie.
                            • jureek Re: czort wie o co tu w końcu chodzi... 03.11.16, 09:56

> Nie ma to znaczenia. Jakie nie mają , nie zaslugują na takie określenie.

Czyli nie chodzi o to, że mają inne poglądy, jak poprzednio pisałeś. Bo to nie o poglądy chodzi, lecz o uleganie reklamie. Zgadzam się w tej sprawie z erką, że mądry człowiek nie da się tak łatwo zbałamucić reklamie, że np. co rok potrzebuje nową komórkę, co dwa lata nowy telewizor, i do tego płatną platformę cyfrową z co najmniej setką kanałów.
                              Swoją drogą, nie sądziłem, że jesteś aż tak politpoprawny, że razi Cię nazywanie rzeczy po imieniu ;)

• erka-4 Re: czort wie o co tu w końcu chodzi... 03.11.16, 07:04
                          Nie o to chodziło ale o to jak nazywasz ludzi o innych poglądach.

- czyżbyś nie zauważył,że nie wszystkich,jedynie tych,którzy kierują się reklamą przy zakupach.
                          Znam takich osobiście i zawsze im mówię,nie kupuj tego czego nie POtrzebujesz a jeśli tak bardzo reklama cie nęci POczekaj z zakupami przynajmniej tydzień.
      • zapijaczony_ryj Kaczyński uśmierca wszystko do czego się dotknie 02.11.16, 07:23
        nawet przez telefon to potrafi zrobić!
        • j-k To Zuch, nie Maladjec... 02.11.16, 08:46
          zapijaczony_ryj napisał:
          > nawet przez telefon to potrafi zrobić!

To Zuch, nie Maladjec...
          wczoraj bylem na Cmentarzu...
          paru bym tam polozyl
          - uwazasz, ze do Jarka trza zadzwonic ?
          • taniarada Za Tuska seryjny samobójca 02.11.16, 10:18
            Odprowadzał ludzi na cmentarz i nie trzeba było do niego dzwonić.Wyślij maila co się będziesz kosztował.
    • yoma Re: Odbiorą koncesję TVN i zamkną GW? 02.11.16, 07:23
      Szykujcie, ludu, skrytki pod podłogą na powielacze. Znaczy, chciałam powiedzieć, na drukarki i ksera.
      • czekam.na.lewice Re: Odbiorą koncesję TVN i zamkną GW? 02.11.16, 07:50
        yoma napisała:

> Szykujcie, ludu, skrytki pod podłogą na powielacze. Znaczy, chciałam powiedzieć
        > , na drukarki i ksera.
        >
        Jest era internetu :)
      • soviethombre Lud już został oszukany przez łżeelity i drugi raz 02.11.16, 14:31
        nie da się oszukać ani Michnikowi, ani pozostały totalnym opozycjonistom

yoma napisała:

> Szykujcie, ludu, skrytki pod podłogą na powielacze. Znaczy, chciałam powiedzieć
        > , na drukarki i ksera.
        >
        • piq PiSowskiej rosyjskiej agenturze też się nie udało, 02.11.16, 16:57
          ...i się nie uda. PiS nie ma dzisiaj 45-55% w sondażach, jak zwykle zwycięskie partie, tylko tyle, ile miał w wyborach. Plan tawariszcza prezessimusa przedterminowych wyborów po półtora roku - dwóch latach w celu uzyskania większości konstytucyjnej wziął w łeb, a na dodatek cookiesy nie wyrzekły się swojej tożsamości i póki co nie da się ich wchłonąć.

Jeśli nie wyjdą wybory samorządowe (a przy tych notowaniach to prawdopodobne), rosyjska jaczejka Poputczycy i Sprzedawczycy zaczną się sypać. Lub wcześniej, jeśli dojdzie do konfliktu menedżerów z politykierami (politykierzy już wyeliminowali część menedżerów, czyli Instytut Sobieskiego i Szałamachę, bo wiedzą, że taki konflikt jest nieunikniony).
    • taniarada Re: Odbiorą koncesję TVN i zamkną GW? 02.11.16, 08:00
      To jeszcze potrwa .Ale teza dobra.Szczucie Polaków na Polaków przekracza normy.
      • czekam.na.lewice Re: Odbiorą koncesję TVN i zamkną GW? 02.11.16, 08:02
        taniarada napisał(a):

> To jeszcze potrwa .Ale teza dobra.Szczucie Polaków na Polaków przekracza normy.
        Jesteś jednym z tych szczujących. Np. pod moim wpisem wspomnieniowym dotyczącym Jacka Kuronia. Zacytować ?
        • matigrypl Re: Odbiorą koncesję TVN i zamkną GW? 02.11.16, 08:30
          Nie pocieszajcie się reklamami bo bogate telewizje stać na ceny dumpingowe. Dzisiaj walka na finanse jest najskuteczniejszym sposobem załatwiania przeciwników. Wredne peło to wie doskonale bo było mistrzem w jej stosowaniu a teraz usilnie zabiega w unii by stosowało to wobec demokratycznie wybranego rządu. Trzeba też przyznać że pis nie będzie dążył do likwidacji peło czy wrogich tv bo na ich przykładzie widać jaki smutny los czeka Polaków. Utrzymywanie ich w stanie agonalnym jest niezbędne do utrzymania pisu w stanie kwitnącym. Mechanizm jest prosty; aby ukazać dobro trzeba mieć z czym go skonfrontować. Czyste zło w postaci peło idealnie się do tego nadaje!!!
          • czekam.na.lewice Re: Odbiorą koncesję TVN i zamkną GW? 02.11.16, 08:42
            matigrypl napisał(a):

> Nie pocieszajcie się reklamami bo bogate telewizje stać na ceny dumpingowe. Dz
            > isiaj walka na finanse jest najskuteczniejszym sposobem załatwiania przeciwnikó
            > w. Wredne peło to wie doskonale bo było mistrzem w jej stosowaniu a teraz usiln
            > ie zabiega w unii by stosowało to wobec demokratycznie wybranego rządu. Trzeba
            > też przyznać że pis nie będzie dążył do likwidacji peło czy wrogich tv bo na ic
            > h przykładzie widać jaki smutny los czeka Polaków. Utrzymywanie ich w stanie ag
            > onalnym jest niezbędne do utrzymania pisu w stanie kwitnącym. Mechanizm jest pr
            > osty; aby ukazać dobro trzeba mieć z czym go skonfrontować. Czyste zło w postac
            > i peło idealnie się do tego nadaje!!!
          • czekam.na.lewice Re: Odbiorą koncesję TVN i zamkną GW? 02.11.16, 08:44
            matigrypl napisał(a):

> Nie pocieszajcie się reklamami bo
            Piszesz do mnie woęc napisz dlaczego w liczbie mnogiej ? My tzn kto ?
            • taniarada Re: Odbiorą koncesję TVN i zamkną GW? 02.11.16, 10:03

> matigrypl napisał(a):
              >
              > > Nie pocieszajcie się reklamami bo
              > Piszesz do mnie woęc napisz dlaczego w liczbie mnogiej ? My tzn kto ?
              Stare przyzwyczajenie z lat PZPR.MY ,WY i ONI ,czyli lud.
              • czekam.na.lewice Re: Odbiorą koncesję TVN i zamkną GW? 02.11.16, 15:02
                taniarada napisał(a):

>
                > > matigrypl napisał(a):
                > >
                > > > Nie pocieszajcie się reklamami bo
                > > Piszesz do mnie woęc napisz dlaczego w liczbie mnogiej ? My tzn kto ?
                > Stare przyzwyczajenie z lat PZPR.MY ,WY i ONI ,czyli lud.
                To Ty jesteś Matigrypl ? Ile masz tych nicków :)
          • snajper55 Re: Odbiorą koncesję TVN i zamkną GW? 02.11.16, 15:21
            matigrypl napisał(a):

> Nie pocieszajcie się reklamami bo bogate telewizje stać na ceny dumpingowe.

Pamiętaj, że reklamodawców nie interesują media, które ogląda garstka fanatyków. A TVPiS oglądalność nadal spada.

S.
    • taniarada Re: Odbiorą koncesję TVN i zamkną GW? 02.11.16, 08:47
      Zrobił się szum wokół dofinansowywania z publicznych pieniędzy różnych fundacji i w związku z tymże szumem pewna znana blogerka odwinęła się na twitterze pewnemu znanemu dziennikarzowi i ku uciesze obserwatorów, całkiem przypadkowo, światło dzienne ujrzały fakty, które wiele mówią na temat standardów dziennikarskich w „tenkraju”.
      Blogerka szybko zorientowała się, że chlapnęła za dużo i usunęła feralny wpis, ale zrobiła to nie tak szybko, jak jej się wydawało i bum! Po raz kolejny potwierdziła się stara prawda, że internety nie płoną.
      Rzecz dotyczy przeprowadzonego szkolenia dla dziennikarzy, którzy przygotowywali pierwszą prezydencką debatę Duda-Komorowski, a szkolenie w siedzibie TVP prowadziło Stowarzyszenie 61/MamPrawoWiedziec.pl w osobie niejakiej pani Róży Rzeplińskiej. Mówi Wam coś nazwisko? Dalej jest już tylko lepiej... W tejże fundacji, do roku 2010 pracowała również pani Zofia Komorowska, przyjaciółka pani Róży, która jest — to pewnie zupełny przypadek — córką Bronisława Komorowskiego.

Źródło: niepoprawni.pl/blog/osrodek-mysli-niezawislej/dotacje-fundacje-wiatr-czyli-co-powie-tata

• gelati Re: Odbiorą koncesję TVN i zamkną GW? 02.11.16, 10:15
        TVN nie dostanie licencji a GW umrze sama bez rządowego wsparcia. Amen.
      • erka-4 najlepsze w owym czasie to to było... 02.11.16, 10:27
        cytuje:

Jeśli chodzi o Syryjczyków, to jest problem rzeczywiście niesłychanie poważny. (...) Ale panie pośle, pyta pan Bronisław pana Andrzeja(...) niech pan powie, dlaczego pan nie wziął udziału w głosowaniu w parlamencie europejskim, którego pan jest członkiem, nad właśnie uchwałą, która upominała się o chrześcijan zagrożonych przez Państwo Islamskie? To jest praktyka w funkcjonowaniu w polityce.
        Setki głosowań w Parlamencie Europejskim, jakie odbywały się w tym czasie, kiedy prezydent Andrzej Duda był jeszcze europosłem i bach! Bronisław Komorowski wyciąga listę obecności akurat z tego głosowania, które dotyczyło sprawy, o którą pytała Justyna Pochanke. Naprawdę mamy szczęście do prezydentów z niesłychaną intuicją, bo wcześniejszym naszym prezydentem był fachowiec od skreśleń w totolotku.

Źródło: niepoprawni.pl/blog/osrodek-mysli-niezawislej/dotacje-fundacje-wiatr-czyli-co-powie-tata

©: autor tekstu w serwisie Niepoprawni.pl | Dziękujemy! :). <- Bądź uczciwy, nie kasuj informacji o źródle - blogerzy piszą za darmo, szanuj ich pracę.

Aż się wierzyć nie chce jak pan Bronek mógł przegrać.
        Coś mi się wydaje,że Polacy zaczęli w końcu myśleć.
      • piq jest coś w prokuraturze, dziewico intelektualna? 02.11.16, 17:02
        PiSi zawsze robią szum, a potem okazuje się, że nawet wyników "audytów" nie ma, ruska dziwko, bo wy móeicie, a nie robicie, a jak już robicie, to nie to, co mówicie. Swołocz.
    • tw_wielgus Re: Odbiorą koncesję TVN i zamkną GW? 02.11.16, 11:19
      " Teraz zagrożone są niezależne stacje telewizyjne."

Niezależnie od?
      • soviethombre Re: Odbiorą koncesję TVN i zamkną GW? 02.11.16, 14:17
        Najpewniej od wrogów PiS-u
        • matigrypl Re: Odbiorą koncesję TVN i zamkną GW? 02.11.16, 14:53
          Pisanie o niezależności w ustach pełowców to komedia w czystym wydaniu! Na każdym kroku widzimy jak wrogie Polsce partie odwołują się do swoich mentorów czy to w sprawie trybunału czy to w sprawie dowalenia naszej ojczyźnie. Cały swiat jest powiązany uzależnieniami a tacy jak Kaczyński czy Orban próbujący się uniezależnić z miejsca są sekowani. Te działania są dość kosztowne i jest ich coraz więcej. Myślę że kasa nie leci z nieba i trzeba będzie zmienić metody. O wszystkim decyduje czas i cierpliwość.

Przetrwaliśmy ruska, przetrwamy i tuska!!!
          • kylax1 Dziecko drogie, Tuska już dawno nie ma, a Wy nadal 02.11.16, 15:09
            o nim bredzicie. To choroba umysłowa. Z dobrego serca, polecam Ci wizytę u psychiatry.
            • taniarada Re: Dziecko drogie, Tuska już dawno nie ma, a Wy 02.11.16, 16:01
              kylax1 napisał:

> o nim bredzicie. To choroba umysłowa. Z dobrego serca, polecam Ci wizytę u psyc
              > hiatry.
              >
              Ten tytuł zabija .Dziecko drogie, Tuska już dawno nie ma, a Wy .Super zapisałem w notesiku.A po za tym wszyscy w domu?I jeszcze jedno .Dziecko drogie to moje.Ale już Wy to nie.
    • platfusy.wreszcie.ida.do.paki Re: Odbiorą koncesję TVN i zamkną GW? 02.11.16, 14:39
      Myślę, że w takich Niemczech takie antypaństwowe i antynarodowe media jak GW czy TVN już dawno zostałyby zamknięte.
      Wcześniej zostałyby stłamszone przez protesty samych Niemców i zalane pozwami sądowymi.
      • kylax1 W Niemczech nie toleruje się skrajnej prawicy i 02.11.16, 14:42
        faszystów, jak w Polsce.
        • soviethombre W Niemczech nie toleruje sie także głosów 02.11.16, 14:46
          prymitywnych krzykaczy na forach publicznych.
          • kylax1 No właśnie. Dobrze, że to napisałeś. 02.11.16, 14:50
            W Niemczech katooszołomy nie wypowiadają się na forach.
    • kylax1 Wtedy Amerykanie tak dokopią pisowcom, że kaczorek 02.11.16, 14:40
      długo się nie pozbiera. TVN należy do inwestorów z USA, i jakikolwiek zamach na tę własność, spowoduje takie retorsje, jak np. wobec Rosji. Szykujcie się pisdzielce na sankcje i pozycję Białorusi w Europie.;
      • taniarada Re: Wtedy Amerykanie tak dokopią pisowcom, że kac 02.11.16, 16:04
        kylax1 napisał:

> długo się nie pozbiera. TVN należy do inwestorów z USA, i jakikolwiek zamach na
        > tę własność, spowoduje takie retorsje, jak np. wobec Rosji. Szykujcie się pisd
        > zielce na sankcje i pozycję Białorusi w Europie.;
        > Nasłuchałeś się tego na forum Świat i walisz tu farmazony PO-szarpany człeku .Iloraz inteligencji to z tego nicku 1.Słabo cosik.
        • kylax1 Nie bredź, kacap. 02.11.16, 16:08
          Matuszka się sypie, a chciałbyś, żeby Polska też się zaczęła sypać. Do tego zmierza ruska agentura pisowska.
    • oszo-lom-z-radia-maryja Re: Odbiorą koncesję TVN i zamkną GW? 02.11.16, 14:45
      sputnik news ruski nadajnik i wszystko jasne...
      • soviethombre Re: Odbiorą koncesję TVN i zamkną GW? 02.11.16, 14:49
        Jasne tylko dla tych którzy tylko czytac umieją. Z mysleniem głębszym miewają kłopoty
        • matigrypl Re: Odbiorą koncesję TVN i zamkną GW? 02.11.16, 14:56
          Tęsknota za bratnią pomocą to cecha zdrajców i oszołomów!
          • oszo-lom-z-radia-maryja Re: Odbiorą koncesję TVN i zamkną GW? 02.11.16, 15:08
            to prawda. KOD GW TVN oraz PONowoczesna czekają na militarną interwencje Brukseli w Warszawie że ta obali rządy PiS..
            • taniarada Re: Odbiorą koncesję TVN i zamkną GW? 02.11.16, 16:08
              oszo-lom-z-radia-maryja napisał(a):

> to prawda. KOD GW TVN oraz PONowoczesna czekają na militarną interwencje Brukse
              > li w Warszawie że ta obali rządy PiS..
              Ci nie dadzą rady trzeba wskrzesić Jaruzelskiego.Ale teraz zanim mu odbiorą szlify generalskie.
    • erka-4 a POszedł ty won... 02.11.16, 14:57
      polskagolyzad5 napisał:

POCAŁUJCIE MNIE W GOŁY ZAD !!!

...bo zaraz w ten goły zad kopa dostaniesz.
    • erka-4 jak łupną PO kieszeni lub... 02.11.16, 15:34
      ... wpakują do paki antypolaka zaKODowanego to wnet wszystko powróci do normalnej normy.

cytat z listu do mnie:

Reduta Dobrego Imienia w tej chwili zbiera dowody w sprawie propagowania przez FB symboliki komunistycznej oraz obrazy uczuć religijnych.

Złożyliśmy już w tej ostatniej kwestii (Art. 196 KK) dwa zawiadomienia o podejrzeniu popełnienia przestępstwa.

Prosimy wszystkich, którzy zgłaszali FB profile do usunięcia ze względu na ich charakter uwłaczający Polsce lub obrażający uczucia religijne, aby przysyłali do nas zrzuty ekranów odpowiedzi z FB, w których była mowa o tym że treści te nie „łamią standardów”, razem ze zrzutami ekranów profili które zgłaszali.

Zgłoszenia prosimy przysyłać na adres kontakt@reduta-dobrego-imienia.pl

O postępach w sprawie będziemy informować.

Zespół Reduty Dobrego Imienia

news-for-you.pl/p/lxaqgdvn2d/nwnt9829jn/
      • matigrypl Re: jak łupną PO kieszeni lub... 02.11.16, 15:57
        Każda cenzura jest godna potępienia a cenzorzy to z reguły czopki jakiejś instytucji. A namawianie do kapowania to już dno człowieczeństwa. Nigdy w życiu nie dałbym się namówić na taką działalność!!! Wolność wypowiedzi jest miernikiem wolności i wszędzie tam gdzie się szuka okazji do jej ograniczania pod byle jakim pretekstem oznacza że mamy do czynienia z tyranią. Usunęli bo był tam jakiś symbol i dokładnie postawili się w sytuacji tych których ten symbol reprezentuje!
        • kylax1 Nie bredź. 02.11.16, 16:13
          Symboli nazistowskich i nacjonalistycznych nigdzie się nie toleruje, poza kacapią i dziką Polską.
          • matigrypl Re: Nie bredź. 02.11.16, 21:24
            A co powiesz o tryzubie? Przecież to symbol najgorszej i zdeprawowanej organizacji świata. Faszystowskiej, nacjonalistycznej i ludobójczej.
        • erka-4 nie masz wyjścia,musisz zgłosić... 03.11.16, 07:36
          ...bo jeśli nie to zrobisz zamach na prawa wolności.

matigrypl napisał(a):

Nigdy w życiu nie dałbym się namówić na taką działalność !!!

- a niby jak prokurator sprawę ma zbadać a sąd ją osądzić jeśli nie ma przestępstwa dowodów.

Wolność wypowiedzi jest miernikiem wolności

Zatem musisz przestępstwo zgłosić komu trzeba,bo za zatajenie tego stajesz się sam przestępcą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka