Dodaj do ulubionych

Wassermanówna kryje gangsterów PiS od Ziobry

11.11.16, 17:56
Jak się okazuje, komisja ds. AmberGold nie dostała wszystkich dokumentów potrzebnych do wyjaśnienia sprawy. Gdyby nie dobra praca Brejzy, sprawa zostałaby zamieciona pod dywan.
Szczegóły:
towarzyszka Wassermann ukrywa dokumenty obciążające Ziobrowych przydupasów
Brejza mianowicie nie może się doprosić o wyjaśnienie, dlaczego informacja KNF o AmberGold została ukryta przed prokuratorem generalnym Seremetem przez PiSich prokuratorów - co prawdopodobnie zapobiegłoby defraudacji na taką skalę. Wassermanówna z resztą PiSich odmawia przesłuchania podejrzanego prokuratora. Resztę czytać w linku.

Nie dziwi mnie to, skoro u Sasina w Wołominie w dwóch zaledwie instytucjach - SKOK i BS - ukradziono 4 mld zł. "WSIowski" SKOK Wołomin sponsorował kampanię wyborczą agenta Jara Kaczyńskiego (w 2010 roku na pewno) i wydarzenia "patriotyczne" pod egidą Poputczyków i Sprzedawczyków, na co są dowody, więc proszę PiSich przygłupów o niewyjeżdżanie mi t z bredniami, że Sasin nie wiedział nic o przewałach. Sasin jest wszak specem od takich kombinacji.
Obserwuj wątek
    • lech1966 Re: Wassermanówna kryje gangsterów PiS od Ziobry 11.11.16, 18:12
      A co by to zmieniło gdyby nawet dowiedział się o tym Seremet? Przecież osobiście Seremet na konferencji prasowej skarżył się że PO nie wyposażyło go w instrumenty dyscyplinujące i nadzorujące szeregowych prokuratorów i że on jako prokurator generalny i tak nic nie może. Potwierdza to tezę autora tego tematu że Seremet był jedynie figurantem bez żadnych możliwości wpływu na pracę podległej mu prokuratury. Obraz jaki się wyłonił po przesłuchaniu pierwszych świadków nie pozostawia żadnych wątpliwości że "niezależna" prokuratura działała z pominięciem jakichkolwiek standardów śledczych przewidzianych w prawie.
      • lech1966 Re: Wassermanówna kryje gangsterów PiS od Ziobry 11.11.16, 18:26
        Żeby nie było że to moje widzimisię i aby nie ściągać tu zbędnych trolli podaje link do artykułu.
        www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/prokurator-generalny-sie-skarzy-ze-ma-zwiazane-rece,198423.html
      • m.c.hrabia Re: Wassermanówna kryje gangsterów PiS od Ziobry 11.11.16, 18:46
        A co by to zmieniło gdyby nawet dowiedział się o tym Seremet?

wszystko by zmieniło.
        • lech1966 Re: Wassermanówna kryje gangsterów PiS od Ziobry 11.11.16, 19:12
          m.c.hrabia napisał:

> A co by to zmieniło gdyby nawet dowiedział się o tym Seremet?
          >
          > wszystko by zmieniło.

No właśnie powiedz co bo ja wyłożyłem woje racje.
          • m.c.hrabia Re: Wassermanówna kryje gangsterów PiS od Ziobry 11.11.16, 19:16
            nic nie wyłożyłeś ,
            powieliłeś bełkot, i tyle twojego wkładu .
            • lech1966 Re: Wassermanówna kryje gangsterów PiS od Ziobry 11.11.16, 19:35
              m.c.hrabia napisał:

> nic nie wyłożyłeś ,
              > powieliłeś bełkot, i tyle twojego wkładu .

Wytłumaczyłem że nawet gdyby wiedział o czymkolwiek o i tak był jedynie figurantem i na nic wpływu, więc teza o kryciu kogokolwiek przez Wasermanówne od razu legła w gruzach.

Cytat z linkowanego artykułu:

Ale nie tylko to, zdaniem Seremeta, stanowi o słabości Prokuratora Generalnego. Nie ma on bowiem realnego wpływu na śledztwa. Nie może zmienić decyzji prokuratora, który np. popełni błąd i przedstawi zarzuty niewinnej osobie. - Najistotniejszym ograniczeniem jest brak możliwości wpływania na decyzje procesowe w toczących się postępowaniach – przekonywał Seremet. Jego zdaniem to musi zmienić nowa ustawa. (www.tvn24.pl)
              • m.c.hrabia Re: Wassermanówna kryje gangsterów PiS od Ziobry 11.11.16, 19:45
                Wytłumaczyłem że nawet gdyby wiedział o czymkolwiek o i tak był jedynie figurantem

nadal powielasz bełkot ,
                nie masz pojęcia co by zrobił gdyby wiedział , po prostu przepisujesz przekaz .
                • lech1966 Re: Wassermanówna kryje gangsterów PiS od Ziobry 11.11.16, 19:59
                  m.c.hrabia napisał:

> Wytłumaczyłem że nawet gdyby wiedział o czymkolwiek o i tak był jedynie figu
                  > rantem

>
                  > nadal powielasz bełkot ,
                  > nie masz pojęcia co by zrobił gdyby wiedział , po prostu przepisujesz przekaz .

A nie to jest bełkotem?

Nie ma on bowiem realnego wpływu na śledztwa. Nie może zmienić decyzji prokuratora, który np. popełni błąd i przedstawi zarzuty niewinnej osobie.

Co by zrobił gdyby się dowiedział??? Popłakał by sobie w kącie?
                  • m.c.hrabia Re: Wassermanówna kryje gangsterów PiS od Ziobry 11.11.16, 20:04
                    nie mam pojęcia co by zrobił , ale widzę że ty wiesz , wieszczu.
                    • lech1966 Re: Wassermanówna kryje gangsterów PiS od Ziobry 11.11.16, 20:12
                      m.c.hrabia napisał:

> nie mam pojęcia co by zrobił , ale widzę że ty wiesz , wieszczu.

Ja mogę się tylko domyślać, ale jego własne słowa wystarczająco rozwiewają tę "wątpliwość".
                      Czyli czy by wiedział czy nie wiedział nie ma znaczenia, skutek jest ten sam
                      • m.c.hrabia Re: Wassermanówna kryje gangsterów PiS od Ziobry 11.11.16, 20:21
                        Czyli czy by wiedział czy nie wiedział nie ma znaczenia,
                        jasne ,gdyby nie było prokuratury , efekt byłby identyczny jakby była
                        • lech1966 Re: Wassermanówna kryje gangsterów PiS od Ziobry 11.11.16, 20:24
                          m.c.hrabia napisał:

> Czyli czy by wiedział czy nie wiedział nie ma znaczenia,
                          > jasne ,gdyby nie było prokuratury , efekt byłby identyczny jakby była

W tym przypadku dokładnie tak było. Dokładnie tak jak mówisz.
                          • m.c.hrabia Re: Wassermanówna kryje gangsterów PiS od Ziobry 11.11.16, 20:30
                            jasne ,jesteś
                            wrozbita-maciej.pl/
          • pogromca_bzdury Re: Wassermanówna kryje gangsterów PiS od Ziobry 12.11.16, 10:45
            Bezmyślne przeklejanie bełkotu to nie jest "wykładanie racji".
      • don.kichote Nie odwracaj kota ogonem! 11.11.16, 18:54
        Tu nie chodzi o wpływ Szeremeta na prokuratorów, a o to:

dlaczego informacja KNF o AmberGold została ukryta przed prokuratorem generalnym Seremetem przez PiSich prokuratorów

lech1966 napisał:

> A co by to zmieniło gdyby nawet dowiedział się o tym Seremet? Przecież osobiści
        > e Seremet na konferencji prasowej skarżył się że PO nie wyposażyło go w instrum
        > enty dyscyplinujące i nadzorujące szeregowych prokuratorów i że on jako prokura
        > tor generalny i tak nic nie może. Potwierdza to tezę autora tego tematu że Sere
        > met był jedynie figurantem bez żadnych możliwości wpływu na pracę podległej mu
        > prokuratury. Obraz jaki się wyłonił po przesłuchaniu pierwszych świadków nie po
        > zostawia żadnych wątpliwości że "niezależna" prokuratura działała z pominięciem
        > jakichkolwiek standardów śledczych przewidzianych w prawie.
        >
      • pieluchy-i-sliniaczki pytanie jest nie o to, chłopczyku,... 11.11.16, 20:27
        ...co by to zmieniło, tylko dlaczego dokument adresowany do prokuratora generalnego nie został mu dostarczony, tylko przed nim go ukryto. Może troszeczkę zrozumienia tekstu, co?
        • pieluchy-i-sliniaczki dalej masz szansę nie być tchórzem i gnidą,... 11.11.16, 20:29
          ...tawariszcz gnojek: piq@gazeta.pl. Odważysz się, swołocz?
          • pieluchy-i-sliniaczki to powyżej to do sowieckiego pomiotu tani,... 11.11.16, 20:31
            ...nie do ciebie, lech.
    • taniarada Re: Wassermanówna kryje gangsterów PiS od Ziobry 11.11.16, 19:38
      Kiedy Tusk na rozmowy .Dowiemy się czegoś bliższego pieluchy -i nocniki?
    • taniarada Ciekawostka 11.11.16, 19:44
      W 2011 roku forma Amber Gold przejęła większościowe udziały w dwóch polskich liniach lotniczych OLT Jetair oraz Yes Airways. Tak powstała marka OLT Express. W maju 2012 roku, bank BGŻ zawiadomił ABW o podejrzeniu „prania pieniędzy” przez Amber Gold. Premier Donald Tusk nie podjął interwencji ze względu na zbliżające się Mistrzostwa Europy w piłce nożnej, ponieważ firma OLT Express, z jej tanimi przelotami świetnie wpisywała się w rządową propagandę. Po ujawnieniu afery przekonywał, że nie był informowany o sprawie Amber Gold. Jednak w jednej z nagranych rozmów w aferze podsłuchowej, Marek Belka, prezes NBP, ujawnia, że informował premiera o sprawie.

Nieoficjalnie mówi się też, że powodem było m.in sponsorowanie przez właściciela Amber Gold filmu Andrzeja Wajdy o Lechu Wałęsie, a także fakt, że syn Donalda Tuska był zatrudniony na gdańskim lotnisku, gdzie miała swoją bazę samolotów firma OLT Express i dla której również pracował.www.grzechy-platformy.org/afery/afera-amber-gold/
      • boblebowsky Nie Ciekawostka tylko znowu bełkot 11.11.16, 21:26
        Znowu nie na temat pało.
    • taniarada Ciekawostka część II 11.11.16, 20:11
      W opublikowanym w 2013 roku raporcie Komitet Stabilności Finansowej zauważył, że wyłudzenie pieniędzy przez Amber Gold od ponad 11 tys. osób było możliwe m.in. dzięki zaniechaniom ze strony instytucji publicznych, wskazując przede wszystkim na Prokuraturę Rejonową Gdańsk-Wrzeszcz, Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów, ABW oraz CBŚ oraz część banków współpracujących z Amber Gold. Historia wcześniejszej działalności Marcina P. wskazuje, że nie miał on możliwości finansowych ani intelektualnych, aby wymyślić taki proceder. Prawdopodobnie został wykorzystany przez środowisko związane z przestępczością zorganizowaną, a może nawet politykami.Ta komisja Wasserman nic nie wyjaśni.Bo kruk krukowi oka nie wykole .Było już w sejmie tyle komisji ,że głowa mała.I żadna nic nie wyjaśniła.Amen
      • pieluchy-i-sliniaczki przeczytałoś linkowany tekst, sowiecka wszo?... 11.11.16, 20:32
        ...Nawet jeśli tak, to nie zrozumiałoś, bo swoimi wPiSami potwierdzasz zarzuty do Wassermanówny. A poza tym: piq@gazeta.pl, tchórzu i swołoczy. Czekam.
      • alistair-p 11 000 kretynów to niedużo n/t 11.11.16, 22:19

• wariant_b Re: Ciekawostka część II 11.11.16, 22:29
        > W opublikowanym w 2013 roku raporcie Komitet Stabilności Finansowej zauważył,
        > że wyłudzenie pieniędzy przez Amber Gold od ponad 11 tys. osób było możliwe
        > m.in. dzięki zaniechaniom ze strony instytucji publicznych...

Niestety, ale było możliwe również dzięki czynnej współpracy owych 11 tysięcy osób
        pragnących wspólnie z Amber Gold oszukać współobywateli, fiskusa i instytucje kontrolne.
    • mara571 szczerze mowiac nie interesuje mnie 12.11.16, 13:45
      twoja opinia o tym czy kryje czy nie kryje.
      Moje zdumienie budzi natomiast brak zasad w obiegu korespodencji w panstwie. Pismo szefa centralnego urzedu do szefa innego centralnego urzedu musi byc mu przedlozone do wgladu, nie moze byc wyselekcjonowane przez podleglego mu urzednika. Podobnie jak pismo wladzy zwierzchniej.
      Krotko mowiac tylko Serement mogl decydowac, co sie stanie z zawiadomieniem/zapytaniem Jakubiaka.
      Jesli to jest praktyka takze w innych urzedach i ministerstwach, to mamy jedna z przyczyn slabosci panstwa. I balaganu.
      • piq jeśli odmawia przesłuchania świadka,... 12.11.16, 18:28
        ...a także twierdzi, że Brejza klamie i że wszyściutko komisja dostała z dostępnych dokumentów - to kryje PiSich w prokuraturze, kochanie. Dopiero złapana na łgarstwie z ociąganiem dopuściła te dokumenty do przedstawienia komisji. Poczytaj tekst.
        • mara571 swiadek bedzie zeznawal 30 listopada 12.11.16, 19:20
          www.tvp.info/27703059/krzysztof-brejza-klamie-i-jest-nastawiony-na-torpedowanie-prac-komisji
          Ja nie dyskutuje o sporach w komisji AG: wskazuje na burdel w panstwie, gdzie urzednik nizszego szczebla moze ukryc przed zwierzchnikiem pismo skierowane do niego.
          W mojej firmie nie mam prawa napisac do mojego glownego szefa bez omowienia np. sprawozdania, raportu bez uzgodnienia z moim szefem regionalnym.
    • piq Wassermanówna uciekająca przed Brejzą, paradne! 16.11.16, 16:27
      Ta stuknięta pipcia ucieka przed rzeczywistością częściowo na rozkaz tawariszcza prezessimusa i zdrajcy antona, a częściowo z własnej głupoty i psychozy. Gdy dopada ją rzeczywistość (nie było zamachu, a na dodatek Brejza wyciąga PiSie machlojki na widok publiczny) - zabiera torebkę i wychodzi. Jak skazana Jakubowska.
      Ucieczka dzielnej szermierki Przemysłu Smoleńsk
      • czekam.na.lewice Re: Wassermanówna uciekająca przed Brejzą, paradn 16.11.16, 19:05
        Mądra dziewczyna. Twarda, precyzyjna i obiektywna.
        Autor wątku po prostu robi propagandę.
        Termin przesluchania tego prokuratora jest oficjalnie i publicznie znany.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka