Dodaj do ulubionych

Jaka będzie Polska po przejęciu przez PIS TK?

28.11.16, 08:59
Wiem,że opozycja nawet boi się o tym myśleć ale to jest bardzo ważne pytanie.
Podejrzewam jednak, że opozycja będzie bardzo mocno atakować bardzo niezależną władzę sądowniczą w postaci TK.
Ale jak to będzie wygladać.
Trochę głupio to przecież będzie wyglądać.
Obserwuj wątek
    • czekam.na.lewice Re: Jaka będzie Polska po przejęciu przez PIS TK? 28.11.16, 09:03
      Uważam , ze teraz Totalna Opozycja będzie przeciw trójpodzialowi władzy .
      • 3kaczyjar Re: Jaka będzie Polska po przejęciu przez PIS TK? 28.11.16, 09:07
        Uważam że po przejęciu przez pis TK zmienicie swoje nicki. Ze wstydu.
        • krwawy.zadzior Ha, ha, haaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!! 28.11.16, 09:09
          Dobre to było.
    • zapijaczony_ryj Polska upodobni się do KRLD 28.11.16, 09:20
      i Białorusi, a Kim Ir Kaczynienko będzie wydawał wyroki w imieniu TK za pomocą swoich marionetek!
      Na razie marionetki strajkując sabotują TK.
      • krwawy.zadzior No to wygląda na to, że przerąbane macie. 28.11.16, 09:29
        I znikąd żadnego ratunku.
        • zapijaczony_ryj Re: No to wygląda na to, że przerąbane macie. 28.11.16, 09:34
          Dokładnie! Tak jak Koreańczycy i Białorusini!
          • krwawy.zadzior No właśnie. 28.11.16, 09:46
            Tylko płakać ci zostało.
            • zapijaczony_ryj Re: No właśnie. 28.11.16, 09:54
              Ostatnio płakałem, kilkanaście lat temu jak musiałem psa upić.
              Płącz tak jak s_raczka to domena PiS.
        • alistair-p Dobrze kombinujesz :-) 28.11.16, 12:04
          Żadnego,nikt nie podejmie się obrony Budynia,Brochy i paru innych przed Trybunałem Stanu.
          • czekam.na.lewice Re: Dobrze kombinujesz :-) 28.11.16, 12:35
            alistair-p napisał:

> Żadnego,nikt nie podejmie się obrony Budynia,Brochy i paru innych przed Trybuna
            > łem Stanu.
            Przecież to komercyjna usługa . Płacisz i masz .
            • lech1966 Re: Dobrze kombinujesz :-) 28.11.16, 22:27
              czekam.na.lewice napisał:

> alistair-p napisał:
              >
              > > Żadnego,nikt nie podejmie się obrony Budynia,Brochy i paru innych przed T
              > rybuna
              > > łem Stanu.
              > Przecież to komercyjna usługa . Płacisz i masz .

PAD może bronić się sam, jest przecież doktorem prawa. I to najlepsze ewentualne wyjście. Mam nadzieje że jednak nie będzie musiał.
    • j-k jaka bedzie? Taka jak gierkowska PRL -tylko bis... 28.11.16, 09:34
      no mam nadzieje, ze swobodny dostep do paszportow pozostanie.

Nie pamietasz jak bylo za Gierka ?
      Gdy ktos nie podskakiwal Wladzy publicznie - to mial swiety spokoj.
      Prywatnie szczekac bylo mozna "skolko ugodno", a nawet male biznesy robic...
      • czekam.na.lewice Re: jaka bedzie? Taka jak gierkowska PRL -tylko b 28.11.16, 09:42
        j-k napisał:

> no mam nadzieje, ze swobodny dostep do paszportow pozostanie.
        >
        > Nie pamietasz jak bylo za Gierka ?
        > Gdy ktos nie podskakiwal Wladzy publicznie - to mial swiety spokoj.
        > Prywatnie szczekac bylo mozna "skolko ugodno", a nawet male biznesy robic...
        Prywaciarzy ukrócił później Europejczyk o patriota Jaruzelski .
        • erka-4 i człowiek honoru także ... 28.11.16, 09:56
          Prywaciarzy ukrócił później Europejczyk o patriota Jaruzelski .

...zapomniałeś o tym ?
    • erka-4 Re: Jaka będzie Polska po przejęciu przez PIS TK? 28.11.16, 09:40
      Może w końcu znormalnieje.
      • buldog2 Re: Jaka będzie Polska po przejęciu przez PIS TK? 28.11.16, 10:01
        1956, 1968, 1981, 2017.
        Właściwiej będzie powiedzieć, że nastąpi normalizacja.

--
        Cos mi wslazuje,ze buldog2 mial"odwiedziny". ...mam satysfakcje nawet nie jestes w stanie wyobrazic jaka - masz "guzy na mozgu" - 141288bs o własnym donosie do ORGANÓW i z życzeniami.
        • erka-4 likwidują się POwiązania, 28.11.16, 13:57
          - to jest chwyt za gardło.

buldog2 napisał:

> 1956, 1968, 1981, 2017.
          > Właściwiej będzie powiedzieć, że nastąpi normalizacja.

- zbyt daleko POsunięta teza.
          Tam była 12,13-letnia ciągłość,a po ponad ćwierć wieku ciągłości już nie ma.
    • suender Re: Jaka będzie Polska po przejęciu przez PIS TK? 28.11.16, 09:43
      krwawy.zadzior 28.11.16

> Podejrzewam jednak, że opozycja będzie bardzo mocno atakować bardzo niezależną
      > władzę sądowniczą w postaci TK.

Żeby stępić ostrość tego ataku opozycji, oraz by się uwiarygodnić, TK po naprawie w pierwszym rzędzie uzna za częściowo niezgodną z Konstytucją jakąś nową ustawę autorstwa PiS. Tak zrobił TK chyba w grudniu 2015 wobec PO i się częściowo uwiarygodnił w oczach suwerena.

Pozdr.
      • czekam.na.lewice Re: Jaka będzie Polska po przejęciu przez PIS TK? 28.11.16, 09:46
        suender napisał
        > Żeby stępić ostrość tego ataku opozycji, oraz by się uwiarygodnić, TK po napraw
        > ie w pierwszym rzędzie uzna za częściowo niezgodną z Konstytucją jakąś nową ust
        > awę autorstwa PiS. Tak zrobił TK chyba w grudniu 2015 wobec PO i się częściow
        > o uwiarygodnił w oczach suwerena.
        Bardzo trafne !
        • x2468 Re: Jaka będzie Polska po przejęciu przez PIS TK? 28.11.16, 10:03
          G..trafne. Wtedy większość w TK była z nadania Kaczyńskiego.
        • krwawy.zadzior A tam. 28.11.16, 10:09
          PIS niczego nie będzie musiał uwiarygadniać.
          Profesor Rzepliński przecież dał PISowi bardzo dobry przykład co może Prezes TK z TK wyrabiać.
          Najbardziej mi się spodobała jego wykładnia prawna w postaci Stanu Wyższej Konieczności i niedopuszczania Sędziów TK do orzekania.
          Podejrzewam, że nowiutki Prezes TK będzie z tych wykładni bardzo często korzystał.
          • suender Re: A tam. 28.11.16, 14:09
            krwawy.zadzior 28.11.16, 10:09

> PIS niczego nie będzie musiał uwiarygadniać.

Nieopatrznie przeczytałeś mój wpis. Ja napisałem, że nie PiS, lecz TK, nie będzie musiał, lecz: "by się uwiarygodnić".

> Profesor Rzepliński przecież dał PISowi bardzo dobry przykład co może
            > Prezes TK z TK wyrabiać.

Nie że dał b. dobry przykład, lecz przykłady. Jednym z nich było to o czym piszesz, a drugim np. częściowe uznanie za niekonstytucyjne niektóre zapisy ustawy autorstw PO.

> Podejrzewam, że nowiutki Prezes TK będzie z tych wykładni bardzo często korzystał.

Jak najbardziej, powinien z tych przykładów korzystać.

Pozdr.
            • religijnych.uczuc.obraza Re: A tam. 28.11.16, 14:22
              suender napisał:

> Nie że dał b. dobry przykład, lecz przykłady. Jednym z nich było to o czym pisz
              > esz, a drugim np. częściowe uznanie za niekonstytucyjne niektóre zapisy ustawy
              > autorstw PO.

O której ustawie mowa?
        • lech1966 Re: Jaka będzie Polska po przejęciu przez PIS TK? 28.11.16, 22:30

> suender napisał
          > > Żeby stępić ostrość tego ataku opozycji, oraz by się uwiarygodnić, TK po
          > napraw
          > > ie w pierwszym rzędzie uzna za częściowo niezgodną z Konstytucją jakąś no
          > wą ust
          > > awę autorstwa PiS. Tak zrobił TK chyba w grudniu 2015 wobec PO i się cz
          > ęściow
          > > o uwiarygodnił w oczach suwerena.
          > Bardzo trafne !

Jeden lub dwa artykuły ustawy wystarczą.)))))))))))))
      • sverir Re: Jaka będzie Polska po przejęciu przez PIS TK? 28.11.16, 14:10
        Ten TK jest tak cwany, że jeszcze w listopadzie b.r. wydaje wyroki zgodne z linią PiS! Tak to kombinują kombinatorzy.
    • adalberto3 TK jest w stanie przewlekłego upadku. 28.11.16, 11:01
      W obecnym stanie prawnym (polityczny dobór sędziów) wiarygodności nie odzyska. Konieczna zmiana konstytucji i odbudowa nowego TK.
    • buldog2 Re: Splugawiona 28.11.16, 11:04
      Splugawiona.

--
      Sztandar PiS dumnie powiewa - xyz_xyz1
    • sverir Re: Jaka będzie Polska po przejęciu przez PIS TK? 28.11.16, 11:57
      "Podejrzewam jednak, że opozycja będzie bardzo mocno atakować bardzo niezależną władzę sądowniczą w postaci TK"

Po przejęciu nie będzie niezależna. Z definicji nie może być, skoro będzie przejęta przez partię.
      • krwawy.zadzior A gdzie tam!!!!!!!!! 28.11.16, 12:04
        Przecież TK będzie równie niezależny jak teraz tzn. za Rzeplińskiego.
        • sverir Re: A gdzie tam!!!!!!!!! 28.11.16, 12:13
          "Przecież TK będzie równie niezależny jak teraz tzn. za Rzeplińskiego"

Niestety mylisz się.

Większość sędziów TK w ostatnich latach to byli sędziowie, na których głosował PiS. Mimo to okazali się niezależni od centrali, więc PiS stworzył nawet specjalnie bajkę dla pelikanów (którą to bajkę pelikany, zgodnie z naturą, łyknęły): Trybunał jest zależny od PO.

Teraz PiS tego błędu nie popełni. Wybierze sędziów wiernych Panu Prezesowi.
          • krwawy.zadzior Aha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.11.16, 12:33
            To niezależni sędziowie tylko lubią PO.
            Aha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • religijnych.uczuc.obraza Re: Aha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.11.16, 12:54
              Niezależni nie przejawiają sympatii do nikogo. Tak jak Rzepliński i ci wybrani do TK przed grudniem ubiegłego roku.
              • xystos Re: Aha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.11.16, 12:56
                zacznie sie Polska dla Polaków!
                • x2468 Re: Aha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.11.16, 20:36
                  I ziemia dla ziemniaków.
              • krwawy.zadzior Twoja naiwność wręcz poraża. 28.11.16, 12:58
                :) :)
                • religijnych.uczuc.obraza Re: Twoja naiwność wręcz poraża. 28.11.16, 13:03
                  Twoje poczucie misji, kalafior, jest rozczulające. Ale wróć już do oglądania tvnu.
                • sverir Re: Twoja naiwność wręcz poraża. 28.11.16, 14:03
                  Wasza niestety też pozostawia sporo do życzenia. Daliście się nabrać Panu Prezesowi na TK zależny od PO i dlatego potrzebne są zmiany, a tymczasem Panu Prezesowi chodzi o coś innego - że TK nie jest zależny od PiS.

A przecież gdyby partie rządzące w l. 2007-2015 posiadała narzędzia do sterowania TK, to nowa partia nie musiałaby niczego robić - odziedziczyłaby te same narzędzia w spadku po koalicji
                  i mogłaby rządzić w Trybunale. Takich narzędzi nie było, więc PiS wymyślił, że wstawi wiernych sobie ludzi. Niekoniecznie miernych, ale na pewno takich, którzy nie zawiodą (jak poprzednicy).
              • taniarada Re: Aha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.11.16, 13:16
                religijnych.uczuc.obraza napisał:

> Niezależni nie przejawiają sympatii do nikogo. Tak jak Rzepliński i ci wybrani
                > do TK przed grudniem ubiegłego roku.
                >
                Nawet do PZPR?
                • religijnych.uczuc.obraza Re: Aha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.11.16, 13:20
                  Tak, tirówko.
                • sverir Re: Aha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.11.16, 14:07
                  To zabawne, że w środowisku PiS przynależność czy sama sympatia do PZPR jest dyskwalifikująca! Przecież elektorat PiS to własnie sieroty po PRL i przewodniej roli partii!
    • m.c.hrabia Re: Jaka będzie Polska po przejęciu przez PIS TK? 28.11.16, 13:01
      jak III Rzesza
      upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/7c/Flag_of_the_German_Reich_%281935%E2%80%931945%29.svg/1000px-Flag_of_the_German_Reich_%281935%E2%80%931945%29.svg.png
      narodowo-socjalistyczna
      • krwawy.zadzior Oj synek, synek. 28.11.16, 13:08
        Twoje sny się nie spełnią.
        • m.c.hrabia Re: Oj synek, synek. 28.11.16, 13:11
          moje sny nie ,moje koszmary tak.
          • cronny Im bardziej władza lubi przekraczać uprawnienia 28.11.16, 14:02
            tym bardziej nie lubi niezależnych instytucji, organizacji, stowarzyszeń i osób, które jej owo przekraczanie uprawnień wytykają, lub (o zgrozo!) próbują zakazywać.
            Doświadczenie dostarcza też wielu dowodów, że każda władza demoralizuje, a im władza jest bardziej absolutna (to znaczy samowolna i niekontrolowana) tym owa demoralizacja jest większa i szybsza. Niekontrolowana i zdemoralizowana władza zawsze, bez wyjątków, podlega korupcji, patologiom biurokracji i autokratyzmu. By - docelowo - stać się zbrodniczym i paranoicznym reżimem totalitarnym.
            Przykładów historia dostarcza aż nadto.
            Dlatego lepiej by owe skłonności władzy do przekraczania konstytucyjnych uprawnień i demokratycznych obyczajów oraz do "działania na skróty" - były stopowane już wówczas, gdy pojawiają się pierwsze symptomy patologii, zanim jeszcze rak dyktatury i kultu jednostki nie doprowadził do zbrodniczych "błędów i wypaczeń".
            Dlatego tak ważne jest respektowanie przez władzę prawa oraz istnienie niezależnej (a także - o zgrozo - opozycyjnej), kontroli nad poczynaniami różnych, mniejszych i większych kombinatorów, uzurpatorów, fanatyków i zamordystów.
            • m.c.hrabia Re: Im bardziej władza lubi przekraczać uprawnien 28.11.16, 14:29
              cronny napisał:

> tym bardziej nie lubi niezależnych instytucji, organizacji, stowarzyszeń i osób
              > , które jej owo przekraczanie uprawnień wytykają, lub (o zgrozo!) próbują zakaz
              > ywać.
              > Doświadczenie dostarcza też wielu dowodów, że każda władza demoralizuje, a im w
              > ładza jest bardziej absolutna (to znaczy samowolna i niekontrolowana) tym owa d
              > emoralizacja jest większa i szybsza. Niekontrolowana i zdemoralizowana władza z
              > awsze, bez wyjątków, podlega korupcji, patologiom biurokracji i autokratyzmu. B
              > y - docelowo - stać się zbrodniczym i paranoicznym reżimem totalitarnym.
              > Przykładów historia dostarcza aż nadto.
              > Dlatego lepiej by owe skłonności władzy do przekraczania konstytucyjnych uprawn
              > ień i demokratycznych obyczajów oraz do "działania na skróty" - były stopowane
              > już wówczas, gdy pojawiają się pierwsze symptomy patologii, zanim jeszcze rak d
              > yktatury i kultu jednostki nie doprowadził do zbrodniczych "błędów i wypaczeń".
              > Dlatego tak ważne jest respektowanie przez władzę prawa oraz istnienie niezależ
              > nej (a także - o zgrozo - opozycyjnej), kontroli nad poczynaniami różnych, mnie
              > jszych i większych kombinatorów, uzurpatorów, fanatyków i zamordystów.
              >
              >
              AMEN
            • krwawy.zadzior Tak. To prawda. 28.11.16, 14:45
              Rzeplińskiego władza wręcz oszołomiła.
              Nawet jakiś tam Stan Wyższej Konieczności sobie wykombinował.
              A niedopuszczanie do orzekania to też bardzo ciekawe jest.
              Jestem ciekawy czy nowy Prezes TK też będzie stosował te rozwiązania, ponieważ jak się okazało jest to możliwe i bardzo, bardzo poprawne.
              • m.c.hrabia Re: Tak. To prawda. 28.11.16, 14:50
                estem ciekawy czy nowy Prezes TK też będzie stosował te rozwiązania

nowy ,wydzielina z odbytu prezesa będzie sterowana jak pacynka pad*lina ,od dołu.
              • religijnych.uczuc.obraza Re: Tak. To prawda. 28.11.16, 14:50
                Przecież to nie Rzepliński nie dopuszcza, nie odbierając od nich przysięgi, trzech sędziów do orzekania, kalafior.
          • krwawy.zadzior A więc przerąbane masz. 28.11.16, 14:41
            Niedługo to własnego cienia będziesz się bał.
            Współczuję.
    • qqazz Będzie rosła w siłę a Polacy będa żyli dostatniej 28.11.16, 14:05

pozdrawiam
      • buldog2 Re: Będzie rosła w siłę a Polacy będa żyli dostat 28.11.16, 14:52
        Oczywiście, prawdziwi Polacy, z legitymacją partyjną, PZPR, obecnie PiS.
        Będą rozdawać nowe wille na Żoliborzu.

--
        Sztandar PiS dumnie powiewa - xyz_xyz1
        • adam.eu Po co w ogóle z tym głupkiem dyskutujecie? 28.11.16, 16:44
          Jeszcze rozumiem "Lewicę" coś tam pieprzącą o trójpodziale władzy.
          • qqazz Nie dosięgasz odpowiedniego poziomu 28.11.16, 20:31
            rozważania choćby o przyziemnych abstraktach, tylko gnijesz w swojej zmaterializowanej immanentnej rzeczywistości równoległej, stąd niezrozumienie a w konsekwencji niegrzeczność wyrażona w twym poście.

pozdrawiam
            • adam.eu Re: Nie dosięgasz odpowiedniego poziomu 28.11.16, 22:23
              qqazz napisał:

> rozważania choćby o przyziemnych abstraktach, tylko gnijesz w swojej zmateriali
              > zowanej immanentnej rzeczywistości równoległej, stąd niezrozumienie a w konsekw
              > encji niegrzeczność wyrażona w twym poście.

> pozdrawiam

Zdecydowanie podtrzymuję mój poprzedni post, po wdawać się w dyskusję z krwawym zadziorem?
              • qqazz Re: Nie dosięgasz odpowiedniego poziomu 28.11.16, 23:40
                Niczego innego się po tobie nie spodziewałem.

pozdrawiam
                • adam.eu Re: Nie dosięgasz odpowiedniego poziomu 29.11.16, 09:01
                  Atakowałem krwawego zadziora, jego nazwałem "głupkiem". Dziwię się, że wielu wdaje się z nim w dyskusję. Nie zakładałem, że akurat za to mnie zaatakujesz ani tym bardziej, że ewentualnie takie określenie mógłbyś uważać za skierowane przeze mnie do swojej osoby.
                  Nieprawdopodobne też wydaje mi się, że pośrednio staniesz w obronie tego trolla.
              • czekam.na.lewice Re: Nie dosięgasz odpowiedniego poziomu 29.11.16, 06:38
                adam.eu napisał:

> qqazz napisał:
                >
                > > rozważania choćby o przyziemnych abstraktach, tylko gnijesz w swojej zmat
                > eriali
                > > zowanej immanentnej rzeczywistości równoległej, stąd niezrozumienie a w k
                > onsekw
                > > encji niegrzeczność wyrażona w twym poście.
                >
                > > pozdrawiam
                >
                > Zdecydowanie podtrzymuję mój poprzedni post, po wdawać się w dyskusję z krwawym
                > zadziorem?
                Krwawy zadzior to taki czandra od lemingów tylko ma lepsze teksty :)
        • qqazz Re: Będzie rosła w siłę a Polacy będa żyli dostat 28.11.16, 20:28
          No oczywiście, że prawdziwi. Nieprawdziwi, zatwardziali zwolennicy kondominium nie mogą liczyć na korzyści płynące z dobrej zmiany.
          To chyba oczywiste, tak oczywiste jak to, że człowieka wiernego, prawego i uczciwego czeka raj a zakłamanego i wiarołomnego piekło.

pozdrawiam
    • ave.duce Polska? Jaka Polska? RPi$polita bezprawna nt. bt. 28.11.16, 17:13
      • cronny Ciekawe kogo Kacz zrobi szefem "odcinka trybunał"? 28.11.16, 23:38
        Zeby przekształcil go w żalosną klakę, tak szybko potakujacą PiS-owi, jak szybko maszynka do glosowania uchwala PiS-owskie ustawy, a Karmiony Przez Dode Tortem podpisuje.
        Kogo? Zdekonspirowanego agenta, smoleńskiego kauzypordę, czy chorowitą PiS-dke?
        • j-k to bez znaczenia. 28.11.16, 23:45
          martwia cie personalne detale ?
          • cronny Re: to bez znaczenia. 28.11.16, 23:56
            tak
    • taniarada Re: Jaka będzie Polska po przejęciu przez PIS TK? 29.11.16, 06:55
      W 1971 roku Rzepliński wstąpił do PZPR, w której pozostawał do 1982 roku. Gdy do partii wstępował Rzepliński nikt nie mógł mieć wątpliwości, czym jest komunizm w PRL, było to przecież kilka miesięcy po masakrze robotników na wybrzeżu w 1970 roku. Z partii Rzeplinski nie wystąpił też po pacyfikacji protestów robotniczych w Radomiu w 1976 roku i zmianach Konstytucji PRL w tymże roku, polegającej na wpisaniu wieczystej przyjaźni z ZSRR. Z partii usunięto go w 1982 roku, jeżeli wierzyć "Gazecie Wyborczej", to za spalenie legitymacji partyjne. Tej historii nie towarzyszą jednak żadne konkrety.
      Charakterystyczne jest, że w CV Rzeplińskiego jest infnormacja, że doradzał też Zbigniewowi Siemiątkowskiemu, koordynatorowi służb specjalnych w czasie rządów SLD, konsekwentnemu przeciwnikowi lustracji.
      Analiza kariery prof. Rzeplińskiego pozwala postawić tezę, że jest oportunistą i koniunkturalistą, gotowym dla osiągnięcia swoich celów tworzyć prawo, manipulować faktami, wywierać brutalne naciski, a jeśli i to zawodzi to "wzniecić pożar", aby potem wystąpić w roli strażaka zbierającego pochwały za jego gaszenie.
      Dokładnie tak jest obecnie w sprawie Trybunału Konstytucyjnego. To prof. Rzeplinski odpowiada w największej mierze za powstanie kryzysu wokół TK. Jego rola wydaje się być kluczową w operacji zdominowania Trybunału przez Platformę Obywatelską.

Źródło: niepoprawni.pl/blog/aleszumm/kim-naprawde-jest-prof-andrzej-rzeplinski

• czekam.na.lewice Re: Jaka będzie Polska po przejęciu przez PIS TK? 29.11.16, 07:00
        taniarada napisał(a):

> W 1971 roku Rzepliński wstąpił do PZPR, w której pozostawał do 1982 roku.
        Nieładnie :(
        W PZPR pozostawał do 1981 roku (stan wojenny) a to znacznie krócej niż niektórzy aktywiści z Twojego PiS.
      • religijnych.uczuc.obraza Re: Jaka będzie Polska po przejęciu przez PIS TK? 29.11.16, 08:07
        A Kukliński do LWP wstępował w 1947 r., a więc nie mógł mieć wątpliwości wówczas czym jest komunizm, któremu miał służyć.
        • sverir Re: Jaka będzie Polska po przejęciu przez PIS TK? 29.11.16, 08:30
          I są tego efekty. Kukliński cenił sobie Jaruzelskiego, natomiast przywódców Solidarności uważał za niekompetentnych leni.
          • religijnych.uczuc.obraza Re: Jaka będzie Polska po przejęciu przez PIS TK? 29.11.16, 08:33
            I widocznie nie cenił sobie Żołnierzy Wyklętych.
            • sverir Re: Jaka będzie Polska po przejęciu przez PIS TK? 29.11.16, 08:36
              Więcej nawet - uważal, że interwencja sowietów w sprawie Solidarności była jak najbardziej prawdopodobna i to m.in. Jaruzelski (wspólnie z Carterem) powstrzymali Breżniewa.

To wszystko efekt wstąpienia do wojska w 1947.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka