Dodaj do ulubionych

stoi jak byk - Ryszard Petru- ekonomista i polityk

01.12.16, 16:36
...w Wiki napisane.
I jakież jest moje ogromne zdziwienie, że ów ekonomista polski skończył na AGH stosunki międzynarodowe.
pl.wikipedia.org/wiki/Ryszard_Petru
To on został ekonomistą w wyniku stosunków międzynarodowych, czy w wyniku kontaktów z Balcerowiczem?

Rysiu w te pędy uzupełnij wykształcenie:
szkolnictwo.pl/szukaj,technik%20ekonomista
Obserwuj wątek
    • wsk175 Re: stoi jak byk - Ryszard Petru- ekonomista i po 01.12.16, 16:43
      Alfą i Omegą jest dla pisiej trzody wikipedia?
      A co na Pudelku piszą na ten temat?
      • tw_wielgus Re: stoi jak byk - Ryszard Petru- ekonomista i po 01.12.16, 16:48
        Nie mam pojęcia czym jest Wikipedia dla" pisiej trzody", ale pamiętam, że prezydent Komorowski darzył to żródło wielkim zaufaniem. A przecież prezydenta Komorowskiego "pisią trzodą" nazwać nie sposób.
        Uiść swoją wdzięczność za naukę na parapecie i poproś następnego pacjenta.
        • wsk175 Re: stoi jak byk - Ryszard Petru- ekonomista i po 01.12.16, 16:51
          A co na Pudelku piszą na ten temat?
          • tw_wielgus Re: stoi jak byk - Ryszard Petru- ekonomista i po 01.12.16, 16:58
            Ty mi powiedz, bo ja nie czytam.
        • moralny_karzel Re: stoi jak byk - Ryszard Petru- ekonomista i po 01.12.16, 18:05
          tw_wielgus napisał:

> Nie mam pojęcia czym jest Wikipedia dla" pisiej trzody", ale pamiętam, że prezy
          > dent Komorowski darzył to żródło wielkim zaufaniem. A przecież prezydenta Komor
          > owskiego "pisią trzodą" nazwać nie sposób.
          > Uiść swoją wdzięczność za naukę na parapecie i poproś następnego pacjenta.
          >

To po co wspominałeś o Wikipedii? - chociaż, każdy z ilorazem IQ większym niż 80, wie, że Rysiek nie skończył studiów na kierunku ekonomicznym. Dla bardziej wtajemniczonych, na historii również.
          • tw_wielgus Re: stoi jak byk - Ryszard Petru- ekonomista i po 01.12.16, 18:35
            Otrzymałem info, od niezastąpionych w takim wypadku forumowiczów, iż nawet gdybyuprawę warzyw pastewnych (buraków) to jeżeli taki kierunek wykładano by na SGH to również byłby ekonomistą.
            Dlatego poleciałem na stronę sghu żeby sprawdzić co tak naprawdę studiowałRycho i aż zaryłem ze śmiechu:
            oferta.sgh.waw.pl/pl/studialicencjackie/sm/Strony/default.aspx
            stosunki międzynarodowe
            [wiedza:]
            •zna i rozumie źródła i ewolucję stosunków międzynarodowych,
            •ma podstawową wiedzę o historii i kulturze różnych narodów i regionów, zwłaszcza tych najważniejszych w polityce i gospodarce światowej,
            •ma wiedzę pozwalającą mu interpretować wydarzenia na scenie politycznej, narodowej i międzynarodowej przez pryzmat interesu jednostki, państwa, narodu, etnosu i innej grupy interesu, ma rozeznanie w bieżących wydarzeniach międzynarodowych,

[umiejętności:]
            •potrafi dokonywać właściwej interpretacji narodowych i międzynarodowych wydarzeń politycznych, społecznych, kulturalnych i gospodarczych,
            •umie doszukiwać się związków przyczynowo-skutkowych w wydarzeniach międzynarodowych, potrafi identyfikować współzależności w stosunkach międzynarodowych i oceniać siłę ich oddziaływania,
            •ma umiejętność proponowania rozwiązań kompromisowych w miejsce rozwiązań siłowych, narzuconych, umie pracować w środowisku międzynarodowym i wielokulturowym,

[kompetencje społeczne:]
            •cechuje się zdolnością przewidywania, kojarzenia faktów i logicznego wyciągania wniosków,
            •wykazuje precyzję sformułowań i jednoznaczność reakcji – kiedy istnieje taka potrzeba,
            •wykazuje zdolność do aktywnego uczestnictwa w życiu społecznym i politycznym w wymiarze lokalnym, regionalnym, narodowym i międzynarodowym.

No ekonomista pełną gębą. Albo ekonom, bo ja się tam nie znam...
    • buldog2 Re: stoi jak byk - Ryszard Petru- ekonomista i po 01.12.16, 17:10
      Odzyskana Wikipedia (tak jak Rzepa) to, oczywiście, krynica prawdziwej wiedzy dla patriotów.

Prezes PiS ...z Janem Olszewskim i Antonim Macierewiczem otworzył w Warszawie punkt informacyjny z poradami prawnymi dla osób zakładających związki zawodowe[9]. [...]

W latach 1979–1982 był rozpracowywany przez kilka komend wojewódzkich Milicji Obywatelskiej w ramach spraw operacyjnego sprawdzenia[10].

To rozpracowywanie, chodziło o to, że kiedy gruntownie sprawdzili, zlecili mu szkolenie SB, czy że częstowali pączkami z różą i herbatą z sokiem malinowym? Może o osłonę wywiadowczą, jakiej mu udzielili i likwidację teczki (archiwum) na wniosek z góry?

Jest coś o tym w Wikipedii? Może przeoczyłem?

--
      Sztandar PiS dumnie powiewa - xyz_xyz1
    • boblebowsky Re: stoi jak byk - Ryszard Petru- ekonomista i po 01.12.16, 17:12
      U Jarka na Wiki, też stoi jak byk. A co z niego za prawnik? Jeszcze doktor...hłe, hłe
      Poza tym warto na stronę sejmową wejść do Rysia, tam wszystko jasne
      • tw_wielgus Re: stoi jak byk - Ryszard Petru- ekonomista i po 01.12.16, 18:59
        Patrz uważnie dziadek bo będę literował: P - E - T - R- U
        Peeeeetru. Petru, a nie Kaczyński. Kumasz o czym gadamy?
        • boblebowsky Re: stoi jak byk - Ryszard Petru- ekonomista i po 01.12.16, 20:08
          tw_wielgus napisał:

> Patrz uważnie dziadek bo będę literował: P - E - T - R- U
          > Peeeeetru. Petru, a nie Kaczyński. Kumasz o czym gadamy?
          >

Dlatego właśnie wkleiłem link w którym oficjalnie jest podane czego się Rysiek w szkole nauczył, a czego w życiu zawodowym. Czytasz co piszę?
    • 141288bs Re: stoi jak byk - Ryszard Petru- ekonomista i po 01.12.16, 17:17
      Niechaj juz zostanie strozem konstytucji 3- majowej i ochrania kobiety do 23 miesiaca ciazy...a ekonomie
      zostawi Pihowiczom.
    • ayran muszę cię znartwić 01.12.16, 17:48
      Petru jest ekonomistą.W czasach kiedy kończy studia, każdy absolwen SGH otrzymywał dyplom magistra ekonomii. Niezależnie od kierunku studiów, a tym bardziej specjalności (Stosunki miedzynarodowe były specjalnością). W tamtych czasach, tylko dwie uczelnie ekonomiczne (AE w Krakowie i AE w poznaniu) dawały - oprócz mgr. ekonomii - takze inny tytuł, ale nie miał on nic wspólnego z kierunkiem, czy specjalnościa Petru.
      • moralny_karzel Re: muszę cię znartwić 01.12.16, 18:07
        ayran napisał:

> Petru jest ekonomistą.W czasach kiedy kończy studia, każdy absolwen SGH otrzymy
        > wał dyplom magistra ekonomii. Niezależnie od kierunku studiów, a tym bardziej s
        > pecjalności (Stosunki miedzynarodowe były specjalnością). W tamtych czasach, ty
        > lko dwie uczelnie ekonomiczne (AE w Krakowie i AE w poznaniu) dawały - oprócz m
        > gr. ekonomii - takze inny tytuł, ale nie miał on nic wspólnego z kierunkiem, cz
        > y specjalnościa Petru.

Czyli Rysiek Petru - ekonomista?
        • m.c.hrabia Re: muszę cię znartwić 01.12.16, 18:23
          moralny_karzel napisał:

>
          >
          > Czyli Rysiek Petru - ekonomista?

raczej fizyk kwantowy.
          • qqazz Re: muszę cię znartwić 01.12.16, 19:59
            A może teolog, specjalista os święta 6 krUli?
            No i męski ginekolog rzecz jasna;)

pozdrawiam
      • tw_wielgus Re: muszę cię znartwić 01.12.16, 18:28
        OK rozumiem, jest to jakieś wyjaśnienie zagadki. Czyli podobnie jak: "nie nauka lecz chęć szczera..."
        • x2468 Re: muszę cię znartwić 01.12.16, 18:41
          Dokończ..zrobi z Ciebie Szachermachera. Może też być Misiewicza.
        • boblebowsky Re: muszę cię znartwić 01.12.16, 20:11
          tw_wielgus napisał:

> OK rozumiem, jest to jakieś wyjaśnienie zagadki. Czyli podobnie jak: "nie nauka
          > lecz chęć szczera..."
          >

Od tego jest uczelnia Rydzyka. Misiewicz tam właśnie kończy wszystko. Pewnie doktoryzował też się ta będzie.
    • adam.eu Re: stoi jak byk - Ryszard Petru- ekonomista i po 01.12.16, 18:43
      Czyżby już nie można było edytować wpisów w Wikipedii?
      Sorry, o ile już ktoś zwrócił na to uwagę.
      • moralny_karzel Re: stoi jak byk - Ryszard Petru- ekonomista i po 01.12.16, 18:58
        adam.eu napisał:

> Czyżby już nie można było edytować wpisów w Wikipedii?
        > Sorry, o ile już ktoś zwrócił na to uwagę.
        >

Pisi reżim nie pozwala?
        To jak w końcu jest, bo się pogubiłem. Jest Rysiek ekonomistą?
        • adam.eu Re: stoi jak byk - Ryszard Petru- ekonomista i po 01.12.16, 19:13
          Nie wdaje się w dyskusję, nie interesuje mnie. Ale nie wiem, dlaczego Wielgus nie próbuje edytować Wiki zgodnie z jego wiedzą. Może poczytamy i się dowiemy.
        • adam.eu Re: stoi jak byk - Ryszard Petru- ekonomista i po 01.12.16, 19:13
          Nie wdaje się w dyskusję, nie interesuje mnie. Ale nie wiem, dlaczego Wielgus nie próbuje edytować Wiki zgodnie z jego wiedzą. Może poczytamy i się dowiemy.
        • matigrypl Re: stoi jak byk - Ryszard Petru- ekonomista i po 01.12.16, 19:19
          U nas kady może być ekonomistą lub kimkolwiek zechce. Wystarczy się podporzadkować a unia już mu podpowie co robić!!!
      • mara571 edytowac mozna, wpisac sie tez,ale polscy cenzorzy 01.12.16, 19:49
        czuwaja.
        Twitterowicze po akcji antyleft_'a, ktory obnazyl prawdziwe finansowe fundacji, czytaja teraz wpisy Johna Binghama,ktory rozpracowuje polskich cenzorow Wikipedia.

twitter.com/johnbinghamjr?lang=de
        Zidentyfikowani cenzorzy:

Mirosław Lech Bogdanowicz, informatyk Krajowego Biura Wyborczego (picus viridis)

Tomasz Skibiński, sędzia sądu rejonowego w Wejherowie (Elfhelm)

twitter.com/johnbinghamjr/status/802139089248153600?lang=de
        wpolityce.pl/polityka/317672-tylko-u-nas-wikipedia-na-wojnie-z-pis-kaczynski-nie-jest-konserwatysta-czyli-historia-o-pewnym-sedzim-z-wejherowa
        • religijnych.uczuc.obraza Re: edytowac mozna, wpisac sie tez,ale polscy cen 01.12.16, 20:12
          Lepsza była akcja wzbogacania wikipedycznej biografii Bimendy przez pisowskich tumanów. Tego nie cenzurowano.
    • mara571 Petru wedlug springerowskiego Die Welt 01.12.16, 19:23
      nalezy do nowej, mlodej generacji "antypopulistow". Tam jest jeszce pare nazwisk, ktore szczegolnie w Polsce malo kto zna, ale podobno maja przyszlosc. I to swietlana.
      Artykul podpisany jest przez nowa gwiazde springerowskiej Sarah Maria Brech, mloda dziennikarke, ktora robi szybko kariere.
      Sadze, ze tzw liberalni demokraci otrzasneli sie juz po szoku jakim byla porazka H. Clinton i szereg innych wynikow glosowan w pierwszym swiecie. I wyciagneli wnioski: obecna generacja politykow juz sie skompromitowala, wiec trzeba wyborcom podsunac nowe twarze, nowe partie polityczne. A ich lansowanie tez trzeba powierzyc mlodej generacji dziennikarzy.
      Cel tej operacji jest jasny: utrzymac status quo obecnych elit dzieki operacji wymiany twarzy i modyfikacji hasel.

www.welt.de/politik/ausland/article159664556/Das-sind-Europas-junge-wilde-Anti-Populisten.html
      • sverir Re: Petru wedlug springerowskiego Die Welt 02.12.16, 08:47
        A tak właściwie, to co mają Twoje notoryczne wtręty o niemieckich gazetach do forum Kraj?
        • mara571 zebys wiedzial, ze pomysly realizowane w Polsce 02.12.16, 19:09
          sa powielane w calej Europie. Dlaczego napisalam powyzej.
          Przypomne chronologie wydarzen: mamy kwiecien 2015 i najmadrzejsi czlonkowieklubu wlascicieli III RP zdaja sobie sprawe, ze Komorowski moze przegrac wybory. Ryszard Petru zaklada na poczatek Stowarzyszenie Nowoczesna. Przypominam, ze byl wtedy szefem Towarzystwa Ekonomistów Polskich zalozonego przez Balcerowicza, Beksciaka i Winieckiego.
          Gwalltownie szuka sie kandydatow na politykow w generacji 35-45. W "kartotekach" Szkoly Liderow (Maria Makowska z domu Komorowska) sa ludzie ambitni, ktorzy sie nadaja na czlonkow nowego ugrupowania. Szuka sie tez lokalnych politykow samorzadowych,ktrzy maja wieksze ambicje polityczne i bylych dzialaczy UW, PO, PD.
          Po porazce B. Komorowskiego 31maja 2015 odbywa sie konwencja zalozycielska Nowoczesnej.
          Fakt, ze wladcy III RP postawili na nowe ugrupowanie byl widoczny w kampanii wyborczej do Sejmu: E. Kopacz walczyla praktycznie sama korzystajac z porad Miska K.
          Juz 28 sierpnia Nowoczesna ma listy wyborcze w calym kraju.
          Jaki jest Petru kazdy widzi i chyba nikt nie posadza go o mozliwosc mobilizacji tylu ludzi, ktorzy mogli zebrac potrzebna liczbe podpisow i wylonic wlasciwych kandydatow. Na to wszystko trzeba bylo takze sporych pieniedzy i nie wierze, ze kandydaci sami poniesli wszystkie koszty.

Moze kiedys w podrecznikach historii znajdzie sie akapit poczatkach "buntu plebsu" (T. Wroblewski) lub ruchu populistow jak to okreslaja zachodnie media maistreamowe. I tam bedzie napisane, ze ten ruch zaczal sie w Polsce.
          Polecam ciekawy artykul z interii:
          fakty.interia.pl/autor/katarzyna-krawczyk/news-upadek-elit-wszystkie-grzechy-establishmentu,nId,2312015
          • indeed4 Re: zebys wiedzial, ze pomysly realizowane w Pols 02.12.16, 19:15
            hej, a co z tym?

forum.gazeta.pl/forum/w,28,162848551,162848551,A_gdyby_tak_u_nas_zrobiono_cos_podobnego.html?p=162870793
            • mara571 moglbys doprecyzowac o co ci chodzi? 02.12.16, 20:34
              A moze masz klopot ze zrozumieniem decyzji szwajcarskich wladz kantonalnych?
              • indeed4 Dżizasss... 03.12.16, 19:31

forum.gazeta.pl/forum/w,28,162848551,162848551,A_gdyby_tak_u_nas_zrobiono_cos_podobnego.html?p=162870739
    • qqazz Nie kompromiSuj się jak Swetru 01.12.16, 19:47

pozdrawiam
    • soviethombre Petru doskonale reprentuje nowoczesność. 01.12.16, 20:03
      Język jakiego używa jest doskonały świadectwem niechlujnego wykształcenia i wielkich ambicji osobistych. Trzecia półka na politycznej wystawie.
      • boblebowsky Re: Petru doskonale reprentuje nowoczesność. 01.12.16, 20:13
        soviethombre napisał:

> Język jakiego używa jest doskonały świadectwem niechlujnego wykształcenia i wie
        > lkich ambicji osobistych. Trzecia półka na politycznej wystawie.

Ale tak w porównaniu z innymi politykami czy np. z Andrzejem Sewerynem?
      • inocom Jedni studiują stosunki międzynarodowe 02.12.16, 23:10
        soviethombre napisał:

> Język jakiego używa jest doskonały świadectwem niechlujnego wykształcenia i wie
        > lkich ambicji osobistych. Trzecia półka na politycznej wystawie.

Inni je praktykują :)
    • prawdawaszaboli Re: stoi jak byk - Ryszard Petru- ekonomista i po 02.12.16, 08:40
      Boże , uchowaj nas od takich "ekonomistów"...
      • religijnych.uczuc.obraza Re: stoi jak byk - Ryszard Petru- ekonomista i po 02.12.16, 09:16
        Phy, etnografka Szydło była w poprzedniej kadencji ekspertem PiSu od ekonomii. Więc chyba jednak lepszy jest gosciu po SGH.
    • sverir Re: stoi jak byk - Ryszard Petru- ekonomista i po 02.12.16, 08:44
      " I jakież jest moje ogromne zdziwienie, że ów ekonomista polski skończył na AGH stosunki międzynarodowe"

Zgodnie ze słownikiem języka polskiego, to ekonomista jest nieledwie specjalistą w dziedzinie ekonomii. Rzecz jasna nie zamierzam twierdzić, że Petru jest w czymkolwiek specjalistą, ale dostrzegam, iż bycie ekonomistą niekoniecznie związane jest z ekonomicznym wykształceniem.
      • tw_wielgus Re: stoi jak byk - Ryszard Petru- ekonomista i po 02.12.16, 12:16
        Rozumiem ale warstwa nośna tytułu "akademickiego" i medialne występy Pana Pertu sugerują iiż o ekonomii i finansach wie wszystko, bez mała.
        Jak się zapoznałem z przebiegiem katiery tego tuza finansjery to nie mogę uwierzyć, że ktoś temu młodemu człowiekowi /bez odpowiedniego wykształcenia/ powierzył funkcje w poważnych instytucjach finans. No chyba, że po znajomości...
        I wy się z Misiewicza śmiejecie? A fe!
        • religijnych.uczuc.obraza Re: stoi jak byk - Ryszard Petru- ekonomista i po 02.12.16, 12:28
          A ty się nie śmiejesz z Misiewicza?
          • tw_wielgus Re: stoi jak byk - Ryszard Petru- ekonomista i po 02.12.16, 13:25
            A niby dlaczego? Nie miałbym śmiałości się śmiać, gdyż wtedy dla równowagi musiałbym się nabijać z pana Petru, kandydata na prermiera odzyskanej III RP. A nabijać się z kandydata wspieranego przez KOD jest zbrodnią przeciwko demokracji i przyszłe włądze mogłyby mnie postawić przed Trybunałem.
            • religijnych.uczuc.obraza Re: stoi jak byk - Ryszard Petru- ekonomista i po 02.12.16, 13:42
              Popełniłeś już ten wątek demaskując tego wrażego kodziarskiego sorosowego agenta więc nie musisz już mieć hamulców-możesz śmiać się z obu bez ograniczeń. I tak nie wyjdziesz z kazamatów kodziarskiego więzienia sumienia gdzie zostaniesz ukarany oglądaniem tęczy.
              • tw_wielgus Re: stoi jak byk - Ryszard Petru- ekonomista i po 02.12.16, 13:48
                Co...?! Wy obraza to jakiś dziwny jesteście odkąd wam uświadomiłem że nie macie szans na sukces reprodukcyjny.
                • religijnych.uczuc.obraza Re: stoi jak byk - Ryszard Petru- ekonomista i po 02.12.16, 13:53
                  No to już zaczynaj śmiało cioteczko, napisz tak: śmieję się z absolwenta SGH Petru i absolwenta.... Misiewicza.
                  • derivata Re: stoi jak byk - Ryszard Petru- ekonomista i po 02.12.16, 14:43
                    Petru jak Petru. Rysiu po prostu. Z Misiewicza nikt się nie śmieje. Smutek zapanował na jego widok.
                  • tw_wielgus Re: stoi jak byk - Ryszard Petru- ekonomista i po 02.12.16, 16:56
                    Oho widzę, że po utracie zdolności reprodukcyjnych postanowiłeś zmienić segment, stąd to pieszczotliwe "ciociu". I znowu "pudło" panie obraza bo mnie do klubu, do którego waść zmierzasz, zupełnie nie po drodze.
          • derivata Re: stoi jak byk - Ryszard Petru- ekonomista i po 02.12.16, 13:37
            Nikt od dawna nie śmieje się z Misiewicza. On nie śmieszy a smuci. "Czujesz różnicę"?
            • tw_wielgus Re: stoi jak byk - Ryszard Petru- ekonomista i po 02.12.16, 13:49
              Generalnie większych różnic nei ma. I z jednego i z drugiego powodu można się popłakać.
        • adam.eu Propozycja, edytuj wpis w Wiki 03.12.16, 09:07
          tw_wielgus napisał:

> Rozumiem ale warstwa nośna tytułu "akademickiego" i medialne występy Pana Pertu
          > sugerują iiż o ekonomii i finansach wie wszystko, bez mała.
          > Jak się zapoznałem z przebiegiem katiery tego tuza finansjery to nie mogę uwier
          > zyć, że ktoś temu młodemu człowiekowi /bez odpowiedniego wykształcenia/ powierz
          > ył funkcje w poważnych instytucjach finans. No chyba, że po znajomości...
          > I wy się z Misiewicza śmiejecie? A fe!

Chyba że akceptujesz kłamstwo w Wikipedii, a Twój post to jedynie zasłona dymna.
    • czekam.na.lewice petru moze pomóc firmie.... 02.12.16, 13:42
      ....TVP Rozrywka. Powinien być na tym kanale emitowany, zadnych nowych scenariuszy ale jako naturszczyk a oglądalność, w tym wplywy z reklam, podwoją się błyskawicznie.
      • boblebowsky Znowu "zdanie z sensem" udało się sklecić 02.12.16, 13:53
        Kolejna perełka.

czekam.na.lewice napisał:

> ....TVP Rozrywka. Powinien być na tym kanale emitowany, zadnych nowych scenariu
        > szy ale jako naturszczyk a oglądalność, w tym wplywy z reklam, podwoją się błys
        > kawicznie.
        • czekam.na.lewice Re: Znowu "zdanie z sensem" udało się sklecić 02.12.16, 15:01
          boblebowsky napisał:

> Kolejna perełka.
          >
          > czekam.na.lewice napisał:
          >
          > > ....TVP Rozrywka. Powinien być na tym kanale emitowany, zadnych nowych
          > scenariu
          > > szy ale jako naturszczyk a oglądalność, w tym wplywy z reklam, podwoją si
          > ę błys
          > > kawicznie.

>
          >
          Nie zajmuj się ocenianiem innych bo ja zacznę cię oceniać partyjny kundlu.
          • religijnych.uczuc.obraza Re: Znowu "zdanie z sensem" udało się sklecić 02.12.16, 15:07
            Przecież ty rysiu nic innego na forum nie robisz. W życiu przecież nie otarłeś się o podanie argumentu w dyskusji, opozycjonisto.
          • boblebowsky Re: Znowu "zdanie z sensem" udało się sklecić 02.12.16, 15:30
            ....TVP Rozrywka. Powinien być na tym kanale emitowany, zadnych
            > nowych
            > > scenariu
            > > > szy ale jako naturszczyk a oglądalność, w tym wplywy z reklam, podw
            > oją si
            > > ę błys
            > > > kawicznie.

> >
            > >
            > Nie zajmuj się ocenianiem innych bo ja zacznę cię oceniać partyjny kundlu.

Nie pajacuj, sam nic innego nie robisz tym forum, poza klarownym wyrażaniem myśli oczywiście:))
            • czekam.na.lewice Re: Znowu "zdanie z sensem" udało się sklecić 02.12.16, 17:00
              boblebowsky napisał:

> Nie pajacuj, sam nic innego nie robisz tym forum, poza klarownym wyrażaniem myś
              > li oczywiście:))
              Nie oceniaj mnie ale wyrażane poglądy. Uprzedzam kundlu partyjny, że zacznę się odwdzięczać za to twoje pajacowanie.
              • boblebowsky Re: Znowu "zdanie z sensem" udało się sklecić 02.12.16, 17:33
                czekam.na.lewice napisał:

> boblebowsky napisał:
                >
                > > Nie pajacuj, sam nic innego nie robisz tym forum, poza klarownym wyrażani
                > em myś
                > > li oczywiście:))
                > Nie oceniaj mnie ale wyrażane poglądy. Uprzedzam kundlu partyjny, że zacznę się
                > odwdzięczać za to twoje pajacowanie.

Ty za to jesteś rasowy, pajac:)))
                Ale dawaj dalej, śmiało, może uda ci się jeszcze mnie zaskoczyć, choć wątpię.
                • moralny_karzel Re: Znowu "zdanie z sensem" udało się sklecić 02.12.16, 19:27
                  > boblebowsky napisał:

Ty za to jesteś rasowy, pajac:)))
                  Ale dawaj dalej, śmiało, może uda ci się jeszcze mnie zaskoczyć, choć wątpię.

Ja cię zaskoczę, ty nawet jako pajac, nie jesteś rasowy.
                  Jesteś tylko kundlem wśród rasowych pajacy.
                  • boblebowsky Re: Znowu "zdanie z sensem" udało się skl 02.12.16, 23:00
                    moralny_karzel napisał:

> > boblebowsky napisał:
                    >
                    > Ty za to jesteś rasowy, pajac:)))
                    > Ale dawaj dalej, śmiało, może uda ci się jeszcze mnie zaskoczyć, choć wątpię.
                    >
                    > Ja cię zaskoczę, ty nawet jako pajac, nie jesteś rasowy.
                    > Jesteś tylko kundlem wśród rasowych pajacy.

Czymś takim po "śmieciu" chcesz mnie zaskoczyć? Nie w formie czy co?
    • buldog2 Re: stoi jak byk - Ryszard Petru- ekonomista i po 02.12.16, 14:33
      Prezes JAR powiedział o sobie, że jest mężem (sic!) stanu.
      I co?

--
      Sztandar PiS dumnie powiewa - xyz_xyz1
      • qqazz Re: stoi jak byk - Ryszard Petru- ekonomista i po 02.12.16, 17:03
        No bo Pan Prezes jest Mężem Stanu i najwybitniejszym Polakiem XX i XXI wieku, kto wie czy nie najwybitniejszym w ogóle w naszej historii. To oczywista oczywistość i żaden absolwent ani nawet dwa absolwenty tego nie zmienią.

pozdrawiam
        • czekam.na.lewice Re: stoi jak byk - Ryszard Petru- ekonomista i po 02.12.16, 17:06
          qqazz napisał:

> No bo Pan Prezes jest Mężem Stanu i najwybitniejszym Polakiem XX i XXI wieku, k
          > to wie czy nie najwybitniejszym w ogóle w naszej historii. To oczywista oczywis
          > tość i żaden absolwent ani nawet dwa absolwenty tego nie zmienią.
          To jednak nie przekreśla wybitnej wiedzy ekonomicznej petru.
          Idealny byłby duet Naczelnika Państwa i Lidera Opozycji....byłoby ekstremalnie smutno i ekstremalnie wesoło.
          • qqazz Re: stoi jak byk - Ryszard Petru- ekonomista i po 02.12.16, 19:12
            Nie wiem jak u Swetru z wiedzą ekonomiczną, ale co do ginekologicznej....

pozdrawiam
    • indeed4 "Misiewicz Balcerowicza" 02.12.16, 18:09

Hehe, Mazurek w punkt.

"23 lata - asystent, 25 lat - doradca wicepremiera, później zastępca sekretarza generalnego Unii Wolności. Później Leszek Balcerowicz załatwia mu pracę w Banku Światowym. Jakie miał kompetencje były asystent, który zostaje zatrudniony przez Bank Światowy? Pani się za to wypowiada na temat Misiewiczów".

"Oczywiście" - mówiła Scheuring-Wielgus.

"Ale na temat Ryszarda Petru, który był Misiewiczem Balcerowicza, już nie"

prostozmostu.net/news/mazurek-osmiesza-hipokryzje-nowoczesnej-ryszard-petru-misiewiczem-balcerowicza
      • boblebowsky Re: "Misiewicz Balcerowicza" 02.12.16, 18:16
        indeed4 napisał:

>
        > Hehe, Mazurek w punkt.
        >
        > "23 lata - asystent, 25 lat - doradca wicepremiera, później zastępca sekretarza
        > generalnego Unii Wolności. Później Leszek Balcerowicz załatwia mu pracę w Bank
        > u Światowym. Jakie miał kompetencje były asystent, który zostaje zatrudniony pr
        > zez Bank Światowy? Pani się za to wypowiada na temat Misiewiczów".

Tylko cymbał albo partyjny ciul nie dostrzega różnicy między tymi sytuacjami i osobami. Że o dzieciach z gimnazjum tylko wspomnę.
        • qqazz Re: "Misiewicz Balcerowicza" 02.12.16, 19:15
          Dostrzegamy, dostrzegamy. Misiewicz nie domagał się wizyt chłopców u ginekologa bez rodziców, nie ma tez wiedzy nt. genezy święta 6 kruli.

pozdrawiam
    • taniarada 19-20 grudzień 2016 żegnamy Rzeplińskiego 02.12.16, 19:35
      Info:
      Nasza demonstracja została zarejestrowana w BBIZK :)
      bip.warszawa.pl/Menu_przedmiotowe/ogloszenia/zgromadzenia_publiczne/default.htm (link is external)
      W związku z tym, że nasze zgromadzenie jest zarejestrowane, a tym samym legalne.
      Spotykamy się WSZYSCY pod Trybunałem Konstytucyjnym w Warszawie w związku z upływem kadencji Andrzeja Rzeplińskiego na stanowisku Prezesa TK.
      Od dnia 19.12.2016 godz.8:00 do dnia 20.12.2016 16:00 jesteśmy pod Trybunałem Konstytucyjnym.I oczywiście ściepa po dychu dla Petru i dla Nowoczesnych aniołków z niemieckimi nazwiskami.Hej kto Polak na bagnety.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka