snajper55 11.12.16, 14:17 Czy teraz policja będzie stróżować przy każdym zapalonym zniczu? To na 1 listopada będą mieć mnóstwo roboty. A może są znicze równe i równiejsze? S. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lumpior Re: Dlaczego policja pilnuje zniczy na Krakowskim 11.12.16, 14:23 Bo to znicze PiSlamu i otrzymali rozkaz. Myślę że się opamiętaja i to może razem z wojskiem,strażą? Odpowiedz Link Zgłoś
wsk175 Re: Dlaczego policja pilnuje zniczy na Krakowskim 11.12.16, 14:43 Bo to pisie znicze, prawdziwie polskie. Przepełnione patriotyzmem i wykonane przez prawdziwych Polaków z wolnego wybiegu..... Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Dlaczego policja pilnuje zniczy na Krakowskim 11.12.16, 14:48 lumpior napisał: > Bo to znicze PiSlamu i otrzymali rozkaz. Myślę że się opamiętaja i to może raze > m z wojskiem,strażą? Pewnie masz rację. Jakby im kazali pilnować kupy kota, to też by pilnował. Befhel ist befhel. S. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Re: Dlaczego policja pilnuje zniczy na Krakowskim 11.12.16, 15:43 PiS SB? W to zmienia się policja? M. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Dlaczego policja pilnuje zniczy na Krakowskim 11.12.16, 16:54 Jak się tak dobrze zastanowić, to lepiej pilnować zniczy, niż wycinać confetti... mnie już chyba nic nie zdziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
cronny Znicze przyszlością polskiej edukacji i energetyki 15.12.16, 00:16 Gdy już wszystko zgaśnie, to z czym nas PiS zostawi? Z N I C Z E M. Dlatego Kaczyński każe rządowi, żeby ten kazał Blaszakowi, żeby on kazał policji strzec tego symbolu "dobrej zmiany". Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce :))) 15.12.16, 08:41 cronny napisał: > > Gdy już wszystko zgaśnie, to z czym nas PiS zostawi? Z N I C Z E M. > I z kagańcem oświaty - forum.gazeta.pl/forum/w,28,162970280,162970280,Rada_Jezyka_Polskiego_vs_ministrantka_Zalewska_A_.html Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: Dlaczego policja pilnuje zniczy na Krakowskim 11.12.16, 17:57 Znicze wszystkie sa jednakowo wazne,ale banda ktora nazwala sie obywatelami RP,musi sie ucywilizowac. _ dopier wtedy mozna bedzie byc spokojnym o znicze,kwiaty i wience. Odpowiedz Link Zgłoś
bzdziagwa.a Re: Dlaczego policja pilnuje zniczy na Krakowskim 11.12.16, 18:15 znicze na trotuarze??? Odpowiedz Link Zgłoś
pajac.prezydencki Re: Dlaczego policja pilnuje zniczy na Krakowskim 11.12.16, 18:18 bzdziagwa.a napisała: > znicze na trotuarze??? A czo na szczanie 😀 ? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Dlaczego policja pilnuje zniczy na Krakowskim 11.12.16, 18:19 Mąz był wyzszy uzędnik, pzetarł mgłę w okulaze i mówi: Zecywiście, coś skace po trotuaze. Przepraszam, nie mogłam się powstrzymać :) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Dlaczego policja pilnuje zniczy na Krakowskim 11.12.16, 18:42 141288bs napisał: > Znicze wszystkie sa jednakowo wazne,ale banda ktora nazwala sie obywatelami RP, > musi sie ucywilizowac. _ dopier wtedy mozna bedzie byc spokojnym o znicze,kwiat > y i wience. Ja nie jestem spokojny o znicze, które zostawiam na grobach. Czy picia będzie ich pilnować? S. Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: Dlaczego policja pilnuje zniczy na Krakowskim 11.12.16, 18:48 dla wlasnego spokoju nie zostawiaj,snajper Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Dlaczego policja pilnuje zniczy na Krakowskim 11.12.16, 19:26 141288bs napisał: > dla wlasnego spokoju nie zostawiaj,snajper Dlaczego mam nie zostawiać? Zostawię, tylko niech mi je policja ochrania przed pislamskim bydłem. S. Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Dlaczego policja pilnuje zniczy na Krakowskim 11.12.16, 20:55 Buczeć wolno. Piotrowscy Misiewicze mogą buczeć. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Dlaczego policja pilnuje zniczy na Krakowskim 11.12.16, 18:32 Proste pytanie prosta odpowiedź.Żeby bydło z grupy "Obywatele RP nie zrobiło z nich toalet. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Dlaczego policja pilnuje zniczy na Krakowskim 11.12.16, 18:47 taniarada napisał(a): > Proste pytanie prosta odpowiedź.Żeby bydło z grupy "Obywatele RP nie zrobiło z > nich toalet. A czy policja będzie pilnować zniczy które zapalę na placu Bartoszewskiego, aby pislamskie bydło ich nie zniszczyło? S. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Dlaczego policja pilnuje zniczy na Krakowskim 11.12.16, 18:34 pilnuje ,żeby się Warszawa nie spaliła. Odpowiedz Link Zgłoś
bzdziagwa.a Re: Dlaczego policja pilnuje zniczy na Krakowskim 11.12.16, 18:43 to raczej strażacy powinni pilnować tych zniczy Odpowiedz Link Zgłoś
potwor_z_piccadilly Re: Dlaczego policja pilnuje zniczy na Krakowskim 11.12.16, 19:06 To taki nabyty syndrom dobrej zmiany u mundurowych. Dorwałem kalendarzyk mundurowych na rok 2017 i co my w nim mamy: Kalendarz jest, a w dodatku: (tylko tytuły) 1 - Znak krzyża świętego 2 - Uwielbienie trójcy świętej 3 - Modlitwa pańska 4 - Pozdrowienie anielskie 5 - Symbol apostolski 6 - Przekazanie miłości 7 - Dziesięć przykazań Bożych 8 - Pięć przykazań kościelnych 9 - Koronka do miłosierdzia Bożego 10 - Litania loterańska do Najświętszej Maryi Panny 11 - Litania do świętego Jana Pawła II 12 - Modlitwa za ojczyznę (tu element historyczny, bo ks. Piotra Skargi) 13 - Modlitwa Jana Pawła II o pokój na świecie 14 - Modlitwa przed służbą 15 - Modlitwa przed jedzeniem 16 - Modlitwa po jedzeniu Sakramenty święte 1 - Chrzest 2 - Bierzmowanie 3 - Eucharystia 4 - Pokuta 5 - Namaszczenie chorych 6 - Kapłaństwo 7 - Małżeństwo 8 - Błogosławieństwo żołnierzy po przysiędze Główni patroni polski 1 - Najświętsza Maryja Panna Królowa Polski 2 - Św. Wojciech, biskup i męczennik 3 - Św. Stanisław, biskup i męczennik 4 - Św. Stanisław Kostka, zakonnik 5 - Andrzej Bobola, zakonnik i męczennik Czytania mszalne (cztery podpunkty) Ważniejsze święta w 2017 (dwanaście podpunktów) Dni świąteczne nakazane w 2017 1 - Uroczystość Świętej Bożej Rodzicielki 01 01 2 - Uroczystość Objawienia Pańskiego 06 01 3 - Uroczystość Najświętszego Ciała i Krwi Chrystusa 15 06 4 - Uroczystość Wniebowzięcia NMP 15 08 5 - Uroczystość Wszystkich Świętych 01 11 6 - Uroczystość Narodzenia Pańskiego 25 12 Art. 16 konkordatu Art. 53 Konstytucji R P Śpiewniczek 1 - Hymn państwowy 2 - Boże, coś Polskę 3 - Błękitne rozwińmy sztandary 4 - Archanioł Boży Gabriel 5 - Wśród nocnej ciszy 6 - Krzyżu Chrystusa 7 - Zwycięzca śmierci 8 - Jezusa ukrytego 9 - Barka 10 - Bogurodzica (element historyczny nr 2) 11 - Apel jasnogórski. Koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Najdalej wysyniętej na północ dzielnicy Krakowa :) 11.12.16, 19:07 snajper55 napisał: > A może są znicze równe i równiejsze? > > S. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Najdalej wysyniętej na północ dzielnicy Krako 11.12.16, 19:15 Zniczy powinien pilnować BOR. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom A co ma Bor do Krakowa? 11.12.16, 19:17 x2468 napisał: > Zniczy powinien pilnować BOR. > Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Najdalej wysyniętej na północ dzielnicy Krako 11.12.16, 19:31 x2468 napisał: > Zniczy powinien pilnować BOR. Znicze to rząd? A może chciałeś napisać BOZ - Biuro Ochrony Zniczy? Tylko wtedy trzeba jeszcze powołać BOK - Biuro Ochrony Krzyża. S. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Dlaczego policja pilnuje zniczy na Krakowskim 11.12.16, 20:57 Pilnują aby fani I sekretarza pis nie zabrali do domowych ołtarzyków Smoleńskich. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Dlaczego policja pilnuje zniczy na Krakowskim 11.12.16, 22:13 x2468 napisał: > Pilnują aby fani I sekretarza pis nie zabrali do domowych ołtarzyków Smoleńskich Żałują im? Czy Płaszczak je sobie zaklepał? S. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Znicze są różne... 11.12.16, 22:18 snajper55 napisał: > Czy teraz policja będzie stróżować przy każdym zapalonym zniczu? To na 1 listop > ada będą mieć mnóstwo roboty. > > A może są znicze równe i równiejsze? > > S. Znicze są różne, kwadratowe i podłużne, różne, różniste, w kształcie grzyba i kuliste ;) Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Aj tam afere robisz 11.12.16, 22:23 Może trzeba prewencyjnie zapobiec przywłaszczaniu mienia? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Mam inne pytanie: 12.12.16, 17:11 twoim zdaniem sobotnia kontrdemonstracja lewicowego talibanu antyPiS skrywającego się pod nazwą "Obywatele RP" była pokojowa? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Mam inne pytanie: 12.12.16, 23:57 indeed4 napisał: > twoim zdaniem sobotnia kontrdemonstracja lewicowego talibanu antyPiS skrywające > go się pod nazwą "Obywatele RP" była pokojowa? Oczywiście, że pokojowa. A co, pobili kogoś? Zniszczyli jakieś mienie? Może przynajmniej race odpalali? Nie, bo to nie naziści spod znaku ONR, bo to nie pislamiści. S. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Mam inne pytanie: 14.12.16, 17:42 > A co, pobili kogoś? Zniszczyli jakieś mienie? Agresja to pobicie albo zniszczenie mienia?! Ciekawa definicja... Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Mam inne pytanie: 14.12.16, 18:48 Organizator tej zadymy Kasprzak został usunięty z KOD za radykalizm. Słyszałeś o tym, czy nie napisali w GW? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Mam inne pytanie: 14.12.16, 20:30 indeed4 napisał: > Organizator tej zadymy Kasprzak został usunięty z KOD za radykalizm. Słyszałeś > o tym, czy nie napisali w GW? Nie słyszałem. Wujek Google też nie słyszał. Dasz linka? S. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Mam inne pytanie: 15.12.16, 17:52 Kasprzak ma 61 lat, jest ojcem czwórki dzieci. Pracuje przy produkcjach telewizyjnych. W PRL-u działał w Studenckim Komitecie „Solidarności”, w NZS, potem w „Solidarności” "Frasyniuka i Pomarańczowej Alternatywie. Podczas stanu wojennego ukrywał się, zresztą w jednym mieszkaniu z Adamem Lipińskim z PiS. Po wyborach dołączył do działań KOD-u, ale tam jego pomysły uważano za zbyt radykalne. W lutym założył więc Obywateli RP. Pierwszą akcją była kampania przeciwko prezydentowi Dudzie oraz ułaskawionemu Mariuszowi Kamińskiemu" "Kasprzak przyznał też, że za te transparenty wyrzucono go z KOD" Zgadniesz, skąd te cytaty? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Mam inne pytanie: 14.12.16, 19:58 indeed4 napisał: > Agresja to pobicie albo zniszczenie mienia?! Ciekawa definicja... A kto tak napisał??? Masz jakieś omamy? S. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Mam inne pytanie: 15.12.16, 17:57 Kiedy pytam snajpera55, czy demonstrację Obywateli RP (z kwiatuszkami w rękach!) uważa za pokojową, odpisuje: > A co, pobili kogoś? Zniszczyli jakieś mienie? Zadaję więc pytanie jeszcze raz: agresywna czyli niepokojowa demonstracja według ciebie to wyłącznie pobicie kogoś, albo zniszczenie mienia? Odpowiedz Link Zgłoś
cronny A co jest agresją, indyk? 16.12.16, 00:09 Psy zagryzły królika sasiada. Adwokat prezesa psiarni uzasadniał to samoobroną konieczną. Jego zdaniem psy zostały sprowokowane agresywnym zachowaniem królika. Bezczelny zajęczak prowokująco ruszał nosem i górna wargą. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Zdecyduj się IVI ;) 16.12.16, 00:31 Króliki czy zajączki? p.s. Ja Cię kocham, ale troszkę, jak kogucik swą kokoszkę;) Odpowiedz Link Zgłoś
marta596 Re: Zdecyduj się IVI ;) 16.12.16, 01:57 Nie ważne, króliczek czy zajączek, nie wierzę. Gdyby to był indyk, uwierzyłabym w jego agresję.To musiał być indor!;) Odpowiedz Link Zgłoś
j-k są 16.12.16, 04:02 A może są znicze równe i równiejsze? są i zawsze byly a co cie tym fakcie meczy, hloopcze ? Odpowiedz Link Zgłoś