Dodaj do ulubionych

Miernota prawna nowym prezesm TK

21.12.16, 12:37
Brawo!! Mam nadzieję, że pisięta zadowolone.

wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/538460,trybunal-konstytucyjny-prezes-przylebska-powolanie.html
Obserwuj wątek
    • l_zaraza_l Re: Miernota prawna nowym prezesm TK 21.12.16, 12:51
      Ale babka ma dojścia do lewych L4 a to może być przydatne, gdy przyjdzie stawać PiSiętom przed sądami.
      • boblebowsky Re: Miernota prawna nowym prezesm TK 21.12.16, 13:06
        l_zaraza_l napisała:

> Ale babka ma dojścia do lewych L4 a to może być przydatne, gdy przyjdzie stawać
        > PiSiętom przed sądami.

No popatrz, z tej łaskawości zapomniałem dodać, że to postać o wątpliwych kwalifikacjach moralnych.
        • j-k awanturnik polityczny odsuniety od wladzy 21.12.16, 13:12
          boblebowsky napisał:
          > No popatrz, z tej łaskawości zapomniałem dodać, że to postać o wątpliwych kwali
          > fikacjach moralnych.

Ale ja nie zapomnialem dodac, ze
          awanturnik polityczny zostal odsuniety od wladzy
          • religijnych.uczuc.obraza Re: awanturnik polityczny odsuniety od wladzy 21.12.16, 13:15
            Kto niby został odsunięty? Jackiewicz?
            • buldog2 Re: awanturnik polityczny odsuniety od wladzy 21.12.16, 14:43
              Chodzi o to, by kolejni awanturnicy, chuligani i wichrzyciele opamiętali się.
              Prezes szykuje już Mały Kodeks Karny, było o tym w dzisiejszych życzeniach świątecznych.

--
              Sztandar PiS dumnie powiewa - xyz_xyz1
              fotowrzut.pl/HLJTMPLBW2
          • boblebowsky Re: awanturnik polityczny odsuniety od wladzy 21.12.16, 13:18
            j-k napisał:

> boblebowsky napisał:
            > > No popatrz, z tej łaskawości zapomniałem dodać, że to postać o wątpliwych
            > kwali
            > > fikacjach moralnych.
            >
            > Ale ja nie zapomnialem dodac, ze
            > awanturnik polityczny zostal odsuniety od wladzy

Zimno, i do wychodka daleko? To do wiadra, a nie tu smrodzić!
      • zapijaczony_ryj Re: Miernota prawna nowym prezesm TK 21.12.16, 17:50
        A jakie ma doświadczenie i staż pracy w TK!
        Żadne, bo i po co sędziowie nie konie i zdychać nie będą
        • 99venus Re: Miernota prawna nowym prezesm TK 21.12.16, 17:55
          forum.gazeta.pl/forum/w,28,163020348,163020348,sedziowie_Trybunalu_Konstytucyjnego_w_Polsce.html
    • j-k Ja tez mam taka nadzieje. 21.12.16, 13:00
      ze usunieto kogos, kto probowal sie moca zrownac z calym Sejmem.

TK - to nie Sejm. To jedynie instytucja pomocnicza.
      • boblebowsky Re: Ja tez mam taka nadzieje. 21.12.16, 13:04
        j-k napisał:

> ze usunieto kogos, kto probowal sie moca zrownac z calym Sejmem.
        >
        > TK - to nie Sejm. To jedynie instytucja pomocnicza.

Nie wiem już co bardziej kompromitujące, odnoszenie się do mojej sygnaturki czy twoja wiedza na temat ustroju państwa.
        • j-k Re: Ja tez mam taka nadzieje. 21.12.16, 13:07
          nie interesuje mnie to., co ciebie interesuje.

Suwerenem jest SEJM, bo to on reprezentuje NAROD.

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.

w 1981 przew "S" w jednym z warszawskich zakladow przemyslowych.
          • religijnych.uczuc.obraza Re: Ja tez mam taka nadzieje. 21.12.16, 13:14
            Sejm nie jest żadnym suwerenem. Używasz pojęć których nie rozumiesz, fałszywy doktorku.
          • boblebowsky Re: Ja tez mam taka nadzieje. 21.12.16, 13:15
            j-k napisał:

> nie interesuje mnie to., co ciebie interesuje.

No więc po co się w ogóle wypowiadasz w tym wątku.
            • j-k I nadal mam taka nadzieje. 21.12.16, 13:23
              boblebowsky napisał:
              > No więc po co się w ogóle wypowiadasz w tym wątku.

bo lubie kopac post-komune.

cos pomoglem ?
              • o2o2130 Re: I nadal mam taka nadzieje. 21.12.16, 13:25
                Kopiesz siebie samego po głowie?
                • j-k Re: I nadal mam taka nadzieje. 21.12.16, 13:30
                  nie, kopie post-komune.
                  a ta tu placze mi w rekaw :)

TfU(j), jak zawsze, Dr. J.K.
                  • religijnych.uczuc.obraza Re: I nadal mam taka nadzieje. 21.12.16, 13:31
                    Czyli sam się jednak kopiesz.
              • boblebowsky Re: I nadal mam taka nadzieje. 21.12.16, 13:31
                j-k napisał:

> boblebowsky napisał:
                > > No więc po co się w ogóle wypowiadasz w tym wątku.
                >
                >
                > bo lubie kopac post-komune.
                >
                > cos pomoglem ?

Sam się kopiesz, po własnym pustym łbie.

EOT, bo pałką jesteś wyjątkową, nawet jak na FK
                • j-k Z toba nie mam nadziei... 21.12.16, 13:36
                  boblebowsky napisał:
                  Jestem dumnym przedstawicielem "warszawskiej hołoty".

a ja jestem tylko przedstawicielem warszawskiej inteligencji
                  - no cusz - mamy rozne pochodzenie.

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.k.
          • sverir Re: Ja tez mam taka nadzieje. 21.12.16, 15:06
            " Suwerenem jest SEJM, bo to on reprezentuje NAROD"

Jeszcze nie. Na razie suwerenem jest naród, ewentualnie naród działający przez Sejm, ale nigdy sam Sejm. Dodam, że inaczej mielibyśmy trzech suwerenów: prezydenta, sejm i senat, a to nie licuje z suwerennością państwa.
      • religijnych.uczuc.obraza Re: Ja tez mam taka nadzieje. 21.12.16, 13:07
        TK nie jest żadną instytucją pomocniczą, doktorku bez promotorka.
        I nikt nie próbował równać się mocą z sejmem. Sejm ma swoje zadania, a TK swoje.
        • j-k belkot... 21.12.16, 13:10
          TK przymierzal sie do blokowania ustaw sejmowych.

i byl to "de facto" konstytucyjny Zamach Stanu.
          • religijnych.uczuc.obraza Re: belkot... 21.12.16, 13:13
            TK do niczego się nie przymierzał głupawy zislamizowany doktorku. TK wypełniał swoje obowiązki.
            • j-k nadal belkot... 21.12.16, 13:20
              TK. Rrzeplinskiego przegral.

takie sa fakty.

i tych sie trzymajmy.
              • religijnych.uczuc.obraza Re: nadal belkot... 21.12.16, 13:25
                Natomiast to że TK przymierzał się do jakiegoś blokowania ustaw to kłamstwo fałszywego zislamizowanego doktorka z rzeszy.
                • j-k I nadal belkot... 21.12.16, 13:29
                  TK w poprzedniej postaci przegral.
                  i nigdy juz do tej postaci nie wroci.
                  zostanie tylko instytucja POMOCNICZA wobec SEJMU
                  • religijnych.uczuc.obraza Re: I nadal belkot... 21.12.16, 13:30
                    Dlaczego nie wróci? Wystarczy odpowiednia uchwała sejmu, czyli suwerena.
                    • j-k Zgoda :) 21.12.16, 13:33
                      religijnych.uczuc.obraza napisał:
                      > Dlaczego nie wróci? Wystarczy odpowiednia uchwała sejmu, czyli suwerena.

Zgoda.
                      - Gdy wybory wygra (kiedys) np. nowoczesna.pl
                      • religijnych.uczuc.obraza Re: Zgoda :) 21.12.16, 13:33
                        Czyli znów kłamałeś, że nie wróci.
                        • j-k Nie. nie klamalem. 21.12.16, 13:40
                          w polityce NIGDY - nie mowi sie NIGDY

napisialem, ze nie wroci TERAZ.
                          • religijnych.uczuc.obraza Re: Nie. nie klamalem. 21.12.16, 13:45
                            Napisałeś że nigdy. Kłamałeś jak w przypadku swego doktoratu.
          • porannakawa01 Re: belkot... 21.12.16, 13:16
            j-k napisał:
            > TK przymierzal sie do blokowania ustaw sejmowych.
            > > i byl to "de facto" konstytucyjny Zamach Stanu.

TK wyłącznie ocenia zgodność uchwalonych ustaw z Konstytucją.
            Gdy niezgodne - wydaje osąd o niezgodności ustawy z Konstytucją.

A wystarczy tworzyć prawo zgodne z Konstytucją i nikt niczego do tych ustaw nie będzie mia.
            Pisiórki jednak nie zamierzają tworzyć prawa zgodnego z Konstytucją więc im TK przeszkadzał.
            • j-k nadal belkot... 21.12.16, 13:26
              porannakawa01 napisała:
              TK wyłącznie ocenia zgodność uchwalonych ustaw z Konstytucją.
              > Gdy niezgodne - wydaje osąd o niezgodności ustawy z Konstytucją.

osąd ? - osąd to bylby, gdyby nie mogl blokowac ustaw.

ale mogl je blokowac - i dlatego byl instytucja dezorganizujaca Panstwo.

• religijnych.uczuc.obraza Re: nadal belkot... 21.12.16, 13:29
                TK nigdy nie mógł blokować żadnych ustaw, kłamliwy fałszywy doktorku.
                • j-k I nadal belkot... 21.12.16, 13:31
                  owszem mogl i to probowal
                  • religijnych.uczuc.obraza Re: I nadal belkot... 21.12.16, 13:33
                    Owszem nie mógł i nie próbował, kłamliwy fałszywy doktorku z rzeszy.
                    • j-k pobelkotalos, dziecie ? 21.12.16, 13:42
                      no to dzialka koshera:
                      stopsyjonizmowi.files.wordpress.com/2011/06/wodka.jpg
                      • religijnych.uczuc.obraza Re: pobelkotalos, dziecie ? 21.12.16, 13:45
                        Jak zwykle emigrant-dziadzio z esbecji z braku argumentów dostał głupawki.
                        • sverir Re: pobelkotalos, dziecie ? 21.12.16, 15:07
                          W świetle zachowania dziadka można zgadywać, jaka była przyczyna emigracji.
          • sverir Re: belkot... 21.12.16, 15:08
            " TK przymierzal sie do blokowania ustaw sejmowych"

Krótka piłka - jeśli mógł blokować, to wina Konstytucji, nie TK. Jeśli nie mógł, to nic z zamiarów nie wynika, bo możliwości faktycznych i prawnych brakuje.
    • boblebowsky Jak widać sporu do do kompetencji 21.12.16, 15:04
      nowej pani prezes nie ma. Jeszcze raz gratuluję.
      • m.c.hrabia Re: Jak widać sporu do do kompetencji 21.12.16, 15:49
        nie ma
        pod latarnię za stara ,tylko dworzec Włoszczowa.
        • lech1966 Re: Jak widać sporu do do kompetencji 21.12.16, 16:41
          Błysnąłeś inteligencją arystokrato za 30 gr.
          • boblebowsky Re: Jak widać sporu do do kompetencji 21.12.16, 17:02
            lech1966 napisał:

> Błysnąłeś inteligencją arystokrato za 30 gr.
            >

A co ma do tego inteligencja?
            • lech1966 Re: Jak widać sporu do do kompetencji 21.12.16, 17:32
              Lepiej przeczytaj co imć pan hrabia napisał, jak nie zmienisz zdania,,,ja zmienię o Tobie..
              • boblebowsky Re: Jak widać sporu do do kompetencji 21.12.16, 17:49
                lech1966 napisał:

> Lepiej przeczytaj co imć pan hrabia napisał, jak nie zmienisz zdania,,,ja zmien
                > ię o Tobie..
                >

Nie rozśmieszaj Lesiu, proszę, bo jeśli ktoś tu błyszczy inteligencją to tylko ty.
                Możesz na podstawie tego wpisu zarzucić hrabiemu nawet chamstwo, ale co to ma do inteligencji czy jej braku? Jeśli przyjąć by takie założenie to połowę swoich pisich idoli musiałbyś uznać za matołów, a przecież tak bardzo ich cenisz:)
                • lech1966 Re: Jak widać sporu do do kompetencji 21.12.16, 18:02
                  boblebowsky napisał:
                  >
                  > Nie rozśmieszaj Lesiu, proszę, bo jeśli ktoś tu błyszczy inteligencją to tylko
                  > ty.
                  > Możesz na podstawie tego wpisu zarzucić hrabiemu nawet chamstwo, ale co to ma d
                  > o inteligencji czy jej braku? Jeśli przyjąć by takie założenie to połowę swoich
                  > pisich idoli musiałbyś uznać za matołów, a przecież tak bardzo ich cenisz:)

Bardzo nie lubię personalnych lub prywatnych wycieczek,(nie będę wymieniał bo każdy zainteresowany sobie je znajdzie) Uważam że na tematy zawodowe czy polityczne można mówić wszystko, ale (jakoś) nie zauważyłem aby w taki sposób o sympatykach KOD-u czy opozycji wypowiadał się tu ktoś o kimś z drugiej strony. Dajecie tym samym przykład chamstwa w przestrzeni publicznej. Do tego chamstwa wobec kobiety.. A od PIS-u oczekujecie "miłości". Chyba się wszyscy nie wzorujecie na byłym prezydencie PBK????
                  • boblebowsky Re: Jak widać sporu do do kompetencji 21.12.16, 18:20
                    lech1966 napisał:

> boblebowsky napisał:
                    > >
                    > > Nie rozśmieszaj Lesiu, proszę, bo jeśli ktoś tu błyszczy inteligencją to
                    > tylko
                    > > ty.
                    > > Możesz na podstawie tego wpisu zarzucić hrabiemu nawet chamstwo, ale co t
                    > o ma d
                    > > o inteligencji czy jej braku? Jeśli przyjąć by takie założenie to połowę
                    > swoich
                    > > pisich idoli musiałbyś uznać za matołów, a przecież tak bardzo ich cenis
                    > z:)
                    >
                    > Bardzo nie lubię personalnych lub prywatnych wycieczek,(nie będę wymieniał bo k
                    > ażdy zainteresowany sobie je znajdzie) Uważam że na tematy zawodowe czy polityc
                    > zne można mówić wszystko, ale (jakoś) nie zauważyłem aby w taki sposób o sympat
                    > ykach KOD-u czy opozycji wypowiadał się tu ktoś o kimś z drugiej strony. Dajeci
                    > e tym samym przykład chamstwa w przestrzeni publicznej. Do tego chamstwa wobec
                    > kobiety.. A od PIS-u oczekujecie "miłości". Chyba się wszyscy nie wzorujecie na
                    > byłym prezydencie PBK????

Tylko cały czas nie rozumiem co to ma do inteligencji, ale proszę.
                    Czy wykrzykiwanie na wiecu przez kierownictwo rządzącej partii o zwolennikach KOD hasła: komuniści i złodzieje to jest ta kultura o którą chodzi? A może przytoczyć inne kulturalne hasła z waszych demonstracji?
                    • lech1966 Re: Jak widać sporu do do kompetencji 21.12.16, 18:47
                      boblebowsky napisał:
                      >
                      > Tylko cały czas nie rozumiem co to ma do inteligencji, ale proszę.
                      > Czy wykrzykiwanie na wiecu przez kierownictwo rządzącej partii o zwolenn
                      > ikach KOD hasła: komuniści i złodzieje to jest ta kultura o którą chodzi
                      > ? A może przytoczyć inne kulturalne hasła z waszych demonstracji?

Wiesz co Bob,,miałem cię jednak za kogoś innego. Zagwarantujesz mi tu że nie ma wśród protestujących nie ma ani jednego komunisty i ani jednego złodzieja? (liczba mnoga więc nie jeden a po dwóch) ??? Poza tym czym innym jest określenie tłumu (choćby byli w przebraniu aniołów) a czym innym są uznane powszechnie za obelżywe słowa pod konkretnym adresem i wymienionym nazwiskiem. Gdybym ja tu napisał kilka paskudnych epitetów pod Twoim adresem (nickiem a nie nazwiskiem) to pewnie poleciałbyś do prokuratury żeby mnie ścigała za obrazę (sorki Obraza) majestatu, a ty uważasz że można tak bezkarnie obrzucać "gównem" czyjąś osobę wymienioną z nazwiska???
                      Piszesz że jesteś "Warszawską hołotą" a mnie się wydaje że się niesamowicie wywyższasz
                      Znam Warszawską hołotę,,i ty im do pięt nie dorastasz. Nawet oni mają honor...czego Tobie brakuje..
                      • boblebowsky Re: Jak widać sporu do do kompetencji 21.12.16, 18:58
                        lech1966 napisał:

> boblebowsky napisał:
                        > >
                        > > Tylko cały czas nie rozumiem co to ma do inteligencji, ale proszę.
                        > > Czy wykrzykiwanie na wiecu przez kierownictwo rządzącej partii o z
                        > wolenn
                        > > ikach KOD hasła: komuniści i złodzieje to jest ta kultura o którą
                        > chodzi
                        > > ? A może przytoczyć inne kulturalne hasła z waszych demonstracji?
                        >
                        > Wiesz co Bob,,miałem cię jednak za kogoś innego. Zagwarantujesz mi tu że nie ma
                        > wśród protestujących nie ma ani jednego komunisty i ani jednego złodzieja? (li
                        > czba mnoga więc nie jeden a po dwóch) ???

Można by równie dobrze założyć, ze w tłumie znalazł się jakiś pedofil, albo dwóch, damscy bokserzy, kto wie może nawet ktoś kto ma krew na rękach, jako to krzyczeli przeciwnicy pod adresem Tuska (żeby nie było, że bezosobowo). I ty piszesz o inteligencji?
                        Wierzyć się nie chce, że można być dla siebie aż tak okrutnym:)))

> Piszesz że jesteś "Warszawską hołotą" a mnie się wydaje że się niesamowicie
                        > wywyższasz

> Znam Warszawską hołotę,,i ty im do pięt nie dorastasz. Nawet oni mają honor...c
                        > zego Tobie brakuje..

Naprawdę ciapusiu myślisz, że możesz mnie obrazić? Obrażasz to swoją inteligencję prawie każdym wpisem na tym forum. Warto by wiedzieć jak się zabiera do dyskusji z dorosłymi co oznacza termin cudzysłów.
                        • lech1966 Re: Jak widać sporu do do kompetencji 21.12.16, 19:20
                          boblebowsky napisał:

>
                          > Można by równie dobrze założyć, ze w tłumie znalazł się jakiś pedofil, albo dwó
                          > ch, damscy bokserzy, kto wie może nawet ktoś kto ma krew na rękach, jako to krz
                          > yczeli przeciwnicy pod adresem Tuska (żeby nie było, że bezosobowo). I ty pisze
                          > sz o inteligencji?
                          > Wierzyć się nie chce, że można być dla siebie aż tak okrutnym:)))

Oczywiście że można tak założyć, i może to być nawet prawda...

>
                          > Naprawdę ciapusiu myślisz, że możesz mnie obrazić? Obrażasz to swoją inteligenc
                          > ję prawie każdym wpisem na tym forum. Warto by wiedzieć jak się zabiera do dys
                          > kusji z dorosłymi co oznacza termin cudzysłów.

Nawet nie próbuje cie obrażać bo co mi to da??? nic, raczej chciałem ci uświadomić że brak argumentów nie uprawnia do używania obelg, ale widzę nie zrozumiałeś..
                          • boblebowsky Re: Jak widać sporu do do kompetencji 21.12.16, 19:31
                            lech1966 napisał:

> boblebowsky napisał:
                            >
                            > >
                            > > Można by równie dobrze założyć, ze w tłumie znalazł się jakiś pedofil, al
                            > bo dwó
                            > > ch, damscy bokserzy, kto wie może nawet ktoś kto ma krew na rękach, jako
                            > to krz
                            > > yczeli przeciwnicy pod adresem Tuska (żeby nie było, że bezosobowo). I ty
                            > pisze
                            > > sz o inteligencji?
                            > > Wierzyć się nie chce, że można być dla siebie aż tak okrutnym:)))
                            >
                            > Oczywiście że można tak założyć, i może to być nawet prawda...

Czyli, ponieważ trudno mi wykluczyć (również z uwagi na anonimowość w sieci i rachunek prawdopodobieństwa), to mogę założyć, a następnie publicznie powiedzieć, że jesteś amatorem wylizywania psich odbytów? No bo dlaczego nie? Dalej nie widzisz własnej głupoty?

>
                            > Nawet nie próbuje cie obrażać bo co mi to da??? nic, raczej chciałem ci uświado
                            > mić że brak argumentów nie uprawnia do używania obelg, ale widzę nie zrozumiałe
                            > ś..

Wszystko w porządku, ale te argumenty chyba niechcący wykasowałeś:)
                            Proponuję najlepiej merytoryczną wypowiedź na temat tezy postawionej w wątku, zamiast tego głupiego ping ponga. No bo póki co w ani jednym wpisie ci się do tej pory nie udało.
                            • lech1966 Re: Jak widać sporu do do kompetencji 21.12.16, 19:49
                              boblebowsky napisał:

> Czyli, ponieważ trudno mi wykluczyć (również z uwagi na anonimowość w sieci i r
                              > achunek prawdopodobieństwa), to mogę założyć, a następnie publicznie powiedzieć
                              > , że jesteś amatorem wylizywania psich odbytów? No bo dlaczego nie? Dalej nie w
                              > idzisz własnej głupoty?

Zgoda nie było to najmądrzejsze określenie, nadal jednak uważam że jest różnica pomiędzy osobą Tobą czy mną,,a jakimś bliżej nie określonym tłumem..Bo określenie takie czy inne wobec ciebie czy mnie dotyczy osoby która albo spełnia warunek albo nie spełnia. A wobec tłumu może w jakimś procencie spełniać a w jakimś wcale nie.. Jeśli epitet jest wobec osoby,,jest zero jedynkowy,,wobec tłumu czy zgromadzenia może być procentowy..Widzisz różnicę??

>
                              > Wszystko w porządku, ale te argumenty chyba niechcący wykasowałeś:)
                              > Proponuję najlepiej merytoryczną wypowiedź na temat tezy postawionej w wątku, z
                              > amiast tego głupiego ping ponga. No bo póki co w ani jednym wpisie ci się do te
                              > j pory nie udało.

Przyłębska jest PO PTK z tego co mi wiadomo. Byłoby może lepiej gdyby został PO PTK wiceprezes, nie wiem też na ile jest ten wybór zgodny z prawem?? Ale mam nadzieje wszystko się wyjaśni niebawem. PO to jeszcze nie wybór na prezesa TK. Mam nadzieje że zostanie zwołane ZO TK i wszystko się ustabilizuje..
                              • boblebowsky Re: Jak widać sporu do do kompetencji 21.12.16, 21:49
                                lech1966 napisał:

> Zgoda nie było to najmądrzejsze określenie, nadal jednak uważam że jest różnica
                                > pomiędzy osobą Tobą czy mną,,a jakimś bliżej nie określonym tłumem......Bo określe
                                > nie takie czy inne wobec ciebie czy mnie dotyczy osoby która albo spełnia warun
                                > ek albo nie spełnia. A wobec tłumu może w jakimś procencie spełniać a w jakimś
                                > wcale nie.. Jeśli epitet jest wobec osoby,,jest zero jedynkowy,,wobec tłumu czy
                                > zgromadzenia może być procentowy..Widzisz różnicę??

Czyżby Tusk któremu zarzucono, że ma krew na rękach jest bliżej nie określonym tłumem?
                                Chodzi w tym przypadku o epitet zero jedynkowy czy procentowy, cokolwiek miałaby ta pokraczna definicja oznaczać? :)))

> Przyłębska jest PO PTK z tego co mi wiadomo. Byłoby może lepiej gdyby został PO
                                > PTK wiceprezes, nie wiem też na ile jest ten wybór zgodny z prawem?? Ale mam n
                                > adzieje wszystko się wyjaśni niebawem. PO to jeszcze nie wybór na prezesa TK. M
                                > am nadzieje że zostanie zwołane ZO TK i wszystko się ustabilizuje..
                                >

Niestety źle ci wiadomo, miernota prawna już prezesem TK, czyli wszystko się już ustabilizowało. Czy zgodnie z prawem to się jeszcze okaże.

- Słowa prezydenta Dudy odbieram jako przejaw cynizmu i fałszu - komentował w TOK prof. Wojciech Sadurski, konstytucjonalista z Uniwersytetu w Sydney. - On sam jest przecież winny kolejnych działań łamiących krok po kroku konstytucji. Powołanie pani Przyłębskiej na funkcję prezesa TK jest działaniem, które jest logiczną konsekwencją całego cyklu działań łamiących konstytucję - komentował ekspert.

- Ostatnia decyzja prezydenta nie jest prawowita i pani Przyłębska nie jest żadnym prezesem Trybunału Konstytucyjnego. Jest co najwyżej prezesem w cudzysłowie, podobnie jak trzech sędziów powołanych na stanowiska już obsadzone - komentował prof. Sadurski.
                                • lech1966 Re: Jak widać sporu do do kompetencji 21.12.16, 22:05
                                  boblebowsky napisał:

> Czyżby Tusk któremu zarzucono, że ma krew na rękach jest bliżej nie określonym
                                  > tłumem?
                                  > Chodzi w tym przypadku o epitet zero jedynkowy czy procentowy, cokolwiek miałab
                                  > y ta pokraczna definicja oznaczać? :)))

Niemożliwe aby krzyczano tylko na Tuska, a tylko wtedy byłaby to sytuacja zero jedynkowa.
                                  Daj linka abym uwierzył że to było tylko do samego Tuska

> Niestety źle ci wiadomo, miernota prawna już prezesem TK, czyli wszystko się ju
                                  > ż ustabilizowało. Czy zgodnie z prawem to się jeszcze okaże

No właśnie, a co pozwoliło wybrać akurat Przyłębską i jak się to stało? Czy to zgodne z ustawą o TK?? czy zgodne z Konstytucją? Konstytucja mówi coś o tym? Byłem przekonany że jest PO PTK...

> - Ostatnia decyzja prezydenta nie jest prawowita i pani Przyłębska nie jest żad
                                  > nym prezesem Trybunału Konstytucyjnego. Jest co najwyżej prezesem w cudzysłowie
                                  > , podobnie jak trzech sędziów powołanych na stanowiska już obsadzone - komentow
                                  > ał prof. Sadurski.[/i]

Czy to słowo dopuszczalne w prawniczym nazewnictwie? Bo to tak naprawdę nic nie znaczy,,"nieprawowita" co to znaczy??? Jak to bezprawna, niekonstytucyjna, to powinien nazwać rzecz po imieniu. Czy zawsze trzeba zostawiać pole do manipulacji???
                                  • boblebowsky Re: Jak widać sporu do do kompetencji 21.12.16, 22:24
                                    lech1966 napisał:

>
                                    > Niemożliwe aby krzyczano tylko na Tuska, a tylko wtedy byłaby to sytuacja zero
                                    > jedynkowa.
                                    > Daj linka abym uwierzył że to było tylko do samego Tuska

Nie ma to jak zepchnąć temat wątku na głębokie pobocza, licząc na zmęczenie materiału.
                                    Baw się dobrze grzebiąc się w tych odchodach
                                    • lech1966 Re: Jak widać sporu do do kompetencji 21.12.16, 22:33
                                      boblebowsky napisał:

> > Daj linka abym uwierzył że to było tylko do samego Tuska
                                      >
                                      > Nie ma to jak zepchnąć temat wątku na głębokie pobocza, licząc na zmęczenie mat
                                      > eriału.
                                      > Baw się dobrze grzebiąc się w tych odchodach

Ale tam nic konkretnego nie ma..Przypominam że to na twierdzącym spoczywa ciężar dowodu. To ty powiedziałeś że (nieważne kto) krzyczał na samego Tuska "komuniści i złodzieje" Odpuszczam ci to kto krzyczał, ale udowodnij że w ogóle krzyczał...
                              • sverir Re: Jak widać sporu do do kompetencji 22.12.16, 08:04
                                "A wobec tłumu może w jakimś procencie spełniać a w jakimś wcale nie.. "

Bój się boga, Lechu! W jakimś procencie wśród związkowców są pedofile, gwałciciele, a nawet zabójcy. Jak bardzo uprawnione byłoby krzyczenie w kierunku manifestacji związkowców "pedofile! pedofile!"?

"Byłoby może lepiej gdyby został PO PTK wiceprezes, nie wiem też na ile jest ten wybór zgodny z prawem??"

Dotychczas nie było nigdy problemu z p.o., bo po to powoływało się (między innymi) wiceprezesa, żeby zastępował prezesa. Z jakiejś (wiadomo jakiej) przyczyny PiS zmienił to, co akurat działało dobrze.
                            • 99venus Re: Jak widać sporu do do kompetencji 21.12.16, 19:51
                              A co można merytorycznego napisać o Przyłębskiej-kobiecie bez prawdziwej praktyki sędziowskiej,bez dorobku naukowego,wielokrotnie negatywnie ocenianej przez środowisko sędziowskie?
                              Można jedynie powiedziec,że to miernota pod każdym względem(L-4) w ramach polityki personalnej PiS-BMW rzucona na odcinek Trybunału Konstytucyjnego.
                              Mąż,znany dystrybutor jednego filmu taki sam jak zona.Wyjątkowo dobrane małżeństwo.
                              • lech1966 Re: Jak widać sporu do do kompetencji 21.12.16, 20:00
                                99venus napisał:

> A co można merytorycznego napisać o Przyłębskiej-kobiecie bez prawdziwej prakty
                                > ki sędziowskiej,bez dorobku naukowego,wielokrotnie negatywnie ocenianej przez ś
                                > rodowisko sędziowskie?

Venus mógłbym przyjąć Twoje argumenty gdyby nasz WS i sądownictwo odcięło się od pewnych spraw, a tak się nie stało. Skąd wiesz czy to była ocena merytoryczna,,czy tylko nie pasowała pewnym ludziom z WS??? Pokutuje u nas powiedzenie żeby ktoś dostał po łapkach to musi "przejechać ciężarna zakonnice po pijaku na pasach". Gdzie zwykły obywatel nie ma szans na "drugą szansę".

wpolityce.pl/polityka/239567-lustracja-wymiaru-sprawiedliwosci-praktycznie-niemozliwa-werdykt-tk-paralizuje-procesy-sedziow-podejrzanych-o-klamstwo-lustracyjne

> Można jedynie powiedziec,że to miernota pod każdym względem(L-4) w ramach polit
                                > yki personalnej PiS-BMW rzucona na odcinek Trybunału Konstytucyjnego.
                                > Mąż,znany dystrybutor jednego filmu taki sam jak zona.Wyjątkowo dobrane małżeńs
                                > two.

O dobieraniu małżeństw nie masz pojęcia,,bo co powiesz o Tusku i jego małżeństwie??
                                Jest jak Kaczyński,,,a żonę ma tylko na papierze (choć dobre i to )
                                • sverir Re: Jak widać sporu do do kompetencji 22.12.16, 08:02
                                  "Skąd wiesz czy to była ocena merytoryczna,,czy tylko nie pasowała pewnym ludziom z WS???"

Odsetek wyroków uwalonych w apelacji to zbyt obiektywny wskaźnik, żeby mówić o tym, że komuś po prostu nie pasowała.

• m.c.hrabia Re: Jak widać sporu do do kompetencji 21.12.16, 17:53
                jeśli gustujesz w takich z dworca ,to twoja sprawa .
                dla mnie ta dworcówa to ścierwo na miarę Wolińskiej.
                • lech1966 Re: Jak widać sporu do do kompetencji 21.12.16, 18:04
                  Nie interesuje mnie Twoja opinia. Myślisz że chamstwem coś osiągniesz, czy osiągniecie? Co za jakaś maniera rodem z carskiej Rosji??? Nawet brak merytorycznych argumentów tego nie tłumaczy..
                  • m.c.hrabia Re: Jak widać sporu do do kompetencji 21.12.16, 18:38
                    Nie interesuje mnie Twoja opinia

to po c....ja komentujesz .
                    • lech1966 Re: Jak widać sporu do do kompetencji 21.12.16, 19:12
                      Żebyś choć na moment się zastanowił co piszesz. Dlatego skomentowałem.
    • krwawy.zadzior Wyjątkowo masz rację. 21.12.16, 17:58
      Jest tak jak miało od początku być.
      To wszystko było do przewidzenia i tylko głupie lemingi o tym nie wiedziały.
    • mariner4 Re: Miernota prawna nowym prezesm TK 21.12.16, 18:25
      Lewe L4 tłumaczy wszystko.
      M.
      • boblebowsky Re: Miernota prawna nowym prezesm TK 21.12.16, 18:29
        mariner4 napisał:

> Lewe L4 tłumaczy wszystko.
        > M.

Absencje chorobowe to znak rozpoznawczy całej jej "kariery prawniczej".
        • m.c.hrabia Re: Miernota prawna nowym prezesm TK 21.12.16, 18:39
          mierna studentka , aplikantka za........., sędzia nieuk ,i tyle w temacie
          • boblebowsky Re: Miernota prawna nowym prezesm TK 21.12.16, 18:41
            m.c.hrabia napisał:

> mierna studentka , aplikantka za........., sędzia nieuk ,i tyle w temacie

Ma za to inną bezcenną cechę, jest karna:)
            • m.c.hrabia Re: Miernota prawna nowym prezesm TK 21.12.16, 18:45
              Ma za to inną bezcenną cechę, jest karna:)

jeszcze jedną miała jako studentka i aplikantka , z wiekiem zanika owa.
              • boblebowsky Re: Miernota prawna nowym prezesm TK 21.12.16, 19:00
                m.c.hrabia napisał:

> Ma za to inną bezcenną cechę, jest karna:)
                >
                > jeszcze jedną miała jako studentka i aplikantka , z wiekiem zanika owa.

Chamy z nas przeokrutne:)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka