Dodaj do ulubionych

Przybysze z planety Małp

IP: *.se.com.pl / 10.0.100.* 16.04.02, 12:23
Dziś w Zetce ta miernota, syn fornala, szumnie zwana ministrem Finansów
powiedziała że wprowadzenie zerowej stawki podatku dla najmniej zarabiających
ograniczy szarą strefę i zmniejszy koszty zatrudnienia. Z tego co wiem to
podatek dochodowy od osób fizycznych to zmartwienie pracowników i co do tego
mają koszty pracy?
Z kazdym dniem utwierdzan się że obecna ekipa nie pochodzi z tej planety.
Obserwuj wątek
    • Gość: Hania Re: Przybysze z planety Małp IP: 195.217.253.* 16.04.02, 12:34
      Gość portalu: Kwasek napisał(a):

> Dziś w Zetce ta miernota, syn fornala, szumnie zwana ministrem Finansów
      > powiedziała że wprowadzenie zerowej stawki podatku dla najmniej zarabiających
      > ograniczy szarą strefę i zmniejszy koszty zatrudnienia. Z tego co wiem to
      > podatek dochodowy od osób fizycznych to zmartwienie pracowników i co do tego
      > mają koszty pracy?
      > Z kazdym dniem utwierdzan się że obecna ekipa nie pochodzi z tej planety.

Geniusz Belka chce rowniez wprowadzic obnizenie progu, od ktorego placi sie
      najwyzsza stawke podatku. Przypominaja mu sie bohaterowie z dziecinstwa -
      Janosik, Robin Hood, Pawka Morozow.
      • Gość: snajper Re: Przybysze z planety Małp IP: *.acn.waw.pl 17.04.02, 00:08
        Gość portalu: Hania napisał(a):

> Gość portalu: Kwasek napisał(a):
        >
        > > Dziś w Zetce ta miernota, syn fornala, szumnie zwana ministrem Finansów
        > > powiedziała że wprowadzenie zerowej stawki podatku dla najmniej zarabiających
        > > ograniczy szarą strefę i zmniejszy koszty zatrudnienia. Z tego co wiem to
        > > podatek dochodowy od osób fizycznych to zmartwienie pracowników i co do tego
        > > mają koszty pracy?
        > > Z kazdym dniem utwierdzan się że obecna ekipa nie pochodzi z tej planety.
        >
        > Geniusz Belka chce rowniez wprowadzic obnizenie progu, od ktorego placi sie
        > najwyzsza stawke podatku. Przypominaja mu sie bohaterowie z dziecinstwa -
        > Janosik, Robin Hood, Pawka Morozow.

Gdybyś była tak dobra i wyjaśniła mi co ma wspólnego Pawka Morozow z naszym
        Belką, to będę Ci bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam.
    • Gość: snajper Re: Przybysze z planety Małp IP: *.acn.waw.pl 17.04.02, 00:11
      Gość portalu: Kwasek napisał(a):

> Dziś w Zetce ta miernota, syn fornala, szumnie zwana ministrem Finansów
      > powiedziała że wprowadzenie zerowej stawki podatku dla najmniej zarabiających
      > ograniczy szarą strefę i zmniejszy koszty zatrudnienia. Z tego co wiem to
      > podatek dochodowy od osób fizycznych to zmartwienie pracowników i co do tego
      > mają koszty pracy?

Oczywiście ma. Jesli pracownik chce dostawać np 800 zł na rękę, to przy podatku
      20% jego pensja musi wynosić 1000 zł. Jesli będzie 0 stawka, to pracodawca może
      wysokość jego pensji ustalić na 800 zł.

Pozdrawiam.

> Z kazdym dniem utwierdzan się że obecna ekipa nie pochodzi z tej planety.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka