Dodaj do ulubionych

Rozmowy niedokończone

01.10.04, 18:17
Czy istnieje w tym kraju jakakolwiek granica oszołomstwa? Celują w nim
zwłaszcza reprezentanci partii i ugrupowań politycznych, otaczających
szczelnym wiauszkiem o. Rydzyka, ks.Jankowskiego i innych "miłujących
bliźniego inaczej". Niebawem może dojdzie do sytuacji, gdy niewłaściwe
spojrzenie w stronę rezydencji biskupa karane będzie przynajmniej chłostą.

Już teraz nieopatrznie wypowiedziane słowo krytyki wobec KK wywołuje lawinę
oskarżeń, opluwania, słowotok o wojnie z kościołem. Niezrozumiałe jest jedno.
KK to tylko instytucja [dom publiczny też za takową uchodzi], dlaczego zatem
ma ona zostać wyjęta spod krytyki?
Obserwuj wątek
    • Gość: Jan KK jak kazda dyktatura,krytyki nie toleruje IP: 5.3.1R* / 210.150.253.* 02.10.04, 17:09
      Polski KK przypowmina PZPR do zludzenia.
      • Gość: Emeryt Re: Z tym bym sie nie zgodzil IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.10.04, 19:23
        To PZPR wzorował się na organizacji kościelnej z tym, że ideę zastąpił materią.
        • danek4 Re: Z tym bym sie nie zgodzil 03.10.04, 10:27
          Gość portalu: Emeryt napisał(a):

> To PZPR wzorował się na organizacji kościelnej z tym, że ideę zastąpił
          materią.

a teraz PZPR-owskie wzorce....krytyki kontrolowanej....przejęło MR
          jak widać nie tylko cywile kościelni wyznają zasadę, ze uczyć mozna się choćby
          od diabłauc
    • nowy.oszolom.z.radia.maryja Rozmowy niedokończone - posłuchaj sobie ich 02.10.04, 21:33
      www.radiomaryja.pl/rozmowyn.htm
      • yossarian18 Re: Rozmowy niedokończone - posłuchaj sobie ich 02.10.04, 21:39
        Niektóre są b. ciekawe jak te z Jackowskim, Dudkiem, Kąkolewskim,
        Michalkiewiczem-polecam!!!
        • Gość: chala bedzie czas na skonczenie- w celi IP: *.rdu.bellsouth.net 02.10.04, 21:40
      • warka_strong Re: Rozmowy niedokończone - posłuchaj sobie ich 03.10.04, 02:31
        Wiesz, kiedyś, w ramach ciekawości, próbowałem tego dokonać. Niestety, są nazbyt
        monotonne. Jakimś cudem nie docierają na antenę kontrowersyjne pytania; nie
        pojawiają się niewygodne dla gości tematy...
        Istotnie rozmowy w RM są niedokończone, a właściwie niedopowiedziane.
        • gregorak Re: Rozmowy niedokończone - posłuchaj sobie ich 03.10.04, 10:19
          A ja wielokrotnie próbowłem dodzwonić się do RM aby dorzucić swoje trzy grosze
          do dyskusji toczącej się w czasie RN. Nigdy mi się to nie udało. Czy dyżurujący
          na FORUM KRAJ agenci RM nie mogliby zaproponować Centrali, by można było
          wysyłac pytania do dyskusji również pocztą elektroniczną?
          • Gość: M Re: Rozmowy niedokończone - posłuchaj sobie ich IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 03.10.04, 10:28
            Po co mail jak i tak nie zostałyby odczytane jeżeli w jakikolwiek sposób
            odbiegałyby od "jedynie słusznej linii programowej".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka